Kom att tänka på en sak till

En sak slog mig nu när jag i föregående inlägget skrev om vår fantastiskt hela innedörr. Vi ska ju få en liten upprustning av lägenheten under nästa år. Upptakten till det hela är att de måste fixa avloppen, samt att ingenting är gjort sen husen byggdes för 40 år sedan. Det märks. I det hela är jag nöjd, men så finns det en del saker som verkligen tyder på slitage. Typ ingen av gerderoberna går att stänga riktigt då låsanordningen är sönder, någon kökslucka hänger på halv stång, rejäla hål i emeljen. Och ja, nu även dörrar där faneret släpper.
Kort och gott behövs det en upprustning. Vad får vi för det då? Jo, en hyreshöjning. Eftersom standarden på lägenheten ökar. Det känns helt befängt. Under 40 år borde ju rimligtvis bostadsbolaget satt undan någon slags renoveringspeng, det är ävl knappast någon nyhet att bostäder behöver renoveras ibland? Men icke. Vi ska vara glada och tacksamma, samt betala 6000 kr om året för något sådant.
Helt galet egentligen när man tänker efter.

Kommentarer
Postat av: Tella

6000 om året? Menar du då att renoveringen blir till en totalkostnad på 6000kr som de slår ut på 12 månader. Eller menar du kanske 6000kr per MÅNAD?

2008-12-18 @ 00:36:16
URL: http://emeff.blogg.se/
Postat av: Emma - Fröken Hallonsnöre och Mammagrisen

Nej, om året. De är generösa och ger oss en hyreshöjning på ca 500 kr i månaden för standardhöjningen. Som "tur" är så blir vi ju av en med en massa yta också så vi får en hyressänkning på ca 500 kr per månad.

Men jag tycker fortfarande inte at det på något vis är det minsta rimligt.



6000 per månad hade varit rätt kass, det hade ju varit en fördubbling och då hade de fan fått göra fint. Men visst en nybyggd 3a på 70 kvm kostar ju runt 10000 exklusive vatten och el så varför inte.



Ja, just det, vi ska betala för vår vattenförbrukning individuellt också...

2008-12-18 @ 00:42:30
URL: http://emmut.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0