Dagens boktips

Lena Andersson - Duck City

Baksidetext: Duck City är belägrat av fetma. Regeringen bekämpar "den vita valen" med hjälp av ständiga kontroller och stränga bantningskliniker. Men suget efter fett, socker och salt är lönsamt, och magnaten John von Anderson djupfriterar ostört vidare i skydd a´v sin vänskap ned DC:s president.
Kalle A, som själv väger över 200 kg, arbetar i en av matfabrikerna och är dessutom farbror von Andersons levnadstecknare. Som sådan kommer han i kontakt både med Johns älskarinna Kajsa och dissidenten oh litteraturprofessorn Harold Bell - två själar som också tyngs av den stora vita valen. De är alla tre problembarn i Operation Ahabs allseende ögon, och frågan är om de ryms i den hårdbantande presidentens lätta, nta värld.
Lena Anderssons Duck City är en plats som är på bristningsgränsen både fysiskt och psykiskt, en plats som är både obehagligt bekant och bedrägligt främmande.

Jag tycker: Det är helt galet att föra in välkända Ankeborg i den här storyn, men det funkar faktiskt. Det funkar riktigt bra. En tänkvärd bok om fetma och jakten på fetma. Om överdrift åt båda hållen. Som alltid tycker jag om Lena Andersson.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0