Google is (almost) a friend of mine

Jepp, där mitt förstånd tar slut och matteboken inte bättrar på mitt förstånd använder jag Google. Där finns allt. Men nu börjar jag känna mig trögfattad på riktigt. Jag lyckas inte. Hur fan får man fram en minsta gemensam nämnare och hur fan får man det att bli rätt.. Det känns som att det hoppas över ett par steg i förklaringarna, eller det hoppas nog inte över några steg, men det finns ingen beskrivande text. Jag förstår inte.

Det påminner mig om när jag gick på högstadiet och jag kunde verkligen inte förstår mig på algebra. Som nu då alltså.. Nåväl, det gick bara inte, jag fattade inte. Men då sa en annan lärare till mig att jag inte måste förstå, bara lära mig reglerna. Då lossnade allting.
Nu är problemet att jag inte ens kan reglerna.
Hopplöst.
Jag vill ju så gärna klara av studierna. Det verkar som att först året är tuffast med all kemi, det är ju den förbaskade kemin jag behöver kunna matten till. Så typiskt. Jag vet inte hur jag ska få någon ordning på det just nu. Det känns som att jag har kört fast och jag tror inte jag känner någon med ett gigantiskt tålamod som kan hjälpa mig heller.

Såhär i efterhand kunde jag ju varit lite smart. När jag hade sökt till högskolan i våras fick jag hem ett papper från KTH om en sommarmattekurs, den gick ut på att repetera upp matte man kunde behöva inför sina vanliga studier. Jag borde gått den kursen.
Men i allt tumult med Victor glömdes det bort.

Typiskt.

Jag får tänka framåt. Någon gång måste det ju lossna och jag fatta något.

Litte bloggpaus här i pluggandet nu. Jag tog med mig Lovisa till Campus så att hon fick hänga lite med Natha, de gick tydligen till Stallarna :). Men det blir nog bra. Det måste ju vara tåliga lokaler eftersom det härjar runt en massa packade studenter där i vanliga fall.
Åhh.. nu saknar jag att vara där.. och jobba. Kanske borde höra av mig till casinot och kolla om de behöver extrahjälp.. eller nä, jag orkar inte med nattjobb just nu, men det är ju så roligt.

Så, nu är det focusat on :)

Kommentarer
Postat av: Josse

Ja det är jobbigt när man inte fattar :( Kolla på blocket eller något sånt om det finns matte c bok till salu? Där borde det ju stå lite mer förklarande text =)

2009-08-22 @ 09:19:37
URL: http://skywise86.blogg.se/
Postat av: Emma

Jag har en matte C bok, jag har kvar min från gymnasiet, jag har också läst en massa förklaringar på nätet, men det är inte tillräckligt förklaringar. Jag har ännu inte hittat någon steg för steg förklaring

2009-08-22 @ 10:46:31
Postat av: Natha

Lovisa har garanterat jobb när hon blir 18, hon är så gott som anställd:)

2009-08-23 @ 23:56:32
Postat av: Sofia

Primtalsfaktorisering? Ska undersöka saken närmare :)

2009-08-24 @ 15:56:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0