Men... öhhhh

Yes. ännu en skoldag avklarad. Den har gått helt och hållet i mikrobiologins anda. Intressant dag, men lång.

Silvio hade en mindre rolig dag. Så jag tar mig friheten att försöka återge delar av den på något begripligt sätt. För någon vecka eller två var vi ju ner på AF (Arbetsförmedlingen) eftersom Silvio ville ha ett möte med sin handledare. Silvio har försökt få till ett möte på alla upptänkliga vis i några månaders tid. Det handlade nämligen om Akassan, eller snarare bristen på den.
När vi var där antecknades det i Silvios akt att han ville ha ett möte emd sin handledare och varför.
Någon vecka senare kommer det ett brev med information om att han har en ny handledare samt ett brev om att han idag ska gå på ett gruppmöte.
I måndags var han återigen på AF, bland annat för att tala om att han inte kunde gå på gruppmötet och att han ville ha en enskild träff med sin handledare, handledaren som varit på utbildning hela denna veckan.

Anledningen till att han inte kunde gå på gruppmötet var för att jag var i Kalmar. Mötet skulle vara ungefär samtidigt som Lovisa slutar dagis. Som arbetslös får man ha barn på dagis 15 timmar per vecka, precis som Lovisa går. Inga konstigheter.

Nåväl, det ringer någon från AF och talar om att Silvio inte fick utebli från mötet och att han nu är suspenderad från Akassan i 90 dagar. Samma Akassa som han fortfarande inte fått och som han behövde ett personligt möte med sin handledare med för att få ordning på.
Det skulle heller inte finnas några anteckningar om vad Silvio egentligen hade för ärende på AF, trots att de fanns där i måndags och personen han träffade i måndags skulle upplyst honom om att han inte alls kunde avboka gruppmötet.
Nåväl, Silvio blev lite arg och sa att om han var tvungen att komma hade de väl kunnat säga det så fick han väl ta med sig barnen. Men det gick inte heller, för barn fick man absolut inte ha med sig. Enda som gäller är 90 dagars suspension från Akassa.. som han inte fått...

Det slutade med att Silvio ska träffa denna märkliga människa som ringde upp på måndag för att försöka få ordning på saker och ting då det inte tycks vara någon som helst ordning på något alls.

Anledningen till att allt krånglade från början började för ganska exakt ett år sedan. När Silvios uppsägningstid gått ut anmälde han sig på AF och ordnade med alla papper till Akassan. Sen hände absolut ingenting. I somras kom AF på att de slarvat med rapporteringen till Akassan och att det därför uteblivit. Eftersom det är smått omöjligt att gå runt på en föräldrapenning på en hel familj tog Silvio ut föräldrapenning i väntan på Akassan eftersom inkomst av något slag behövdes.
Bortåt höstkanten hörde Akassan av sig med besked om att de avslår hans ansökan eftersom han inte är ett dugg arbetslös då han får föräldrapenning.
Så då skickade han in en överklagan och har sedan dess försökt få kontakt med AF för att reda ut saker och ting.

Börjar det här bli löjligt eller skitlöjligt?

Kommentarer
Postat av: Ilse

Får inte ni ha barnen längre på dagis när man ska till t.ex AF, det får vi i v-ås ha & jag har haft det nu när jag varit arb.lös. Kolla upp detta med kommunen vad som gäller för er.Kram Ilse

2010-02-04 @ 20:41:29
Postat av: admbjogu

Är det nånting som fungerar som det ska i Växjö?

Södras huvudkontor gör det inte. Ert bostadsbolag gör det inte.

AF gör det uppenbarligen inte heller.....

Funkar snöröjningen?

2010-02-05 @ 07:56:37
Postat av: Emma

Nej Björn, inte den heller :P

2010-02-05 @ 15:21:22
URL: http://emmut.blogg.se/
Postat av: admbjogu

Finns det någon anledning alls att flytta till den stan? Förutom att du och Silvio bor där?

2010-02-05 @ 15:53:49
Postat av: Nina

Gajeeez! Vilka jekla idioter det sitter där nere, men det visste vi ju redan, jag vill INTE tillbaka till de jekla stället!!!!!!

2010-02-05 @ 17:54:31
URL: http://ninsans.blogg.se/
Postat av: Emma

Att jag och Silvio bor här kompenserar ju faktiskt allt annat :D

2010-02-05 @ 18:43:46
URL: http://emmut.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0