Julklappar och utvecklingssamtal

Efter att vi lämnat barnen på dagis åkte vi iväg och fixade deras julklappar. Vi visste ju vad vi skulle ha så det kändes bra att fixa de sakerna innan det tog slut i affärerna. Lovisa får en gunghäst. Visserligen är hon kanske lite för stor för det, men hon är så väldigt glad i hästar så när vi hittade en kändes det helt självklart.
Victor får mer Duplo, han har redan grundklossar så u får han en bottenplatta och lite mer klossar med siffror och sånt skoj.
Det blir säkert mer klappar så småningom, men huvudsakerna är ordnade. Vi hittade ett roligt bilgarage med en massa aktiviteter som Victor nog skulle gilla, men det kanske får bli till födelsedagspresent i så fall.

I eftermiddags hade vi utvecklingssamtal för Lovisa. Det gick bra. Huvudnyheten var att hon ska byta avdelning efter jul. Först hade det varit tal om att hon och de två som ska byta skulle flyttas upp direkt till mellantorget, men att det nog blir för stort steg så de får gå kvar på lilla torget, men byta till en avdelning med större barn. Just nu är det mest riktigt små barn på Lovisas avdelning så det passar bra.
Sen pratade vi också om att hon är med i en grupp som lär sig teckenspråk. Starten till det var att ett annat barn har svårt med språket, så då får lite andra barn som också har lite svårt med språket av olika anledningar vara med i en grupp som lär sig teckenspråk. Det fungerar tydligen jättebra. Lovisas problem är ju att hon inte kan prata så tydligt, hon beöver lite lugn och ro för att man ska förstå henne. Så nu kan hon uttrycka sig på andra sätt och även fröknarna får lättare att kommunicera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0