Mat

Mat är något som Victors liv kretsar ganska mycket runt just nu. För det första får han inte äta vanlig mat på ett tag utan ska ha fettfri mat, eller mat med väldigt låg fetthalt. Det har visat sig minska tiden för dränage avsevärt så då är det ju bara att gilla läget. Han ska ha den kosten tom en vecka efter att dränaget är borta och sedan får man långsamt fasa in honom till vanlig mat igen. Det är inte så värst krångligt, man kan ju nästan göra mat som vanligt, men man få ta till fettsnåla alternativ och så länge han är på sjukhuset får han ju ändå färdig mat.

Mat ja.. om han ändå kunde äta. Han vill inte äta eller dricka själv, bara små mängen lite då och då. Det betyder att vi får sonda det mesta. Förmodligen är han lite allmänt less på sjukhuset vid det här laget då han inte kan göra så mycket. Magknip har han också vilket säkert bidrar till att han inte kan äta. Eftersom han är så stilla har han ingen fart på magen utan han blir väldigt uppblåst och spänd stackaren. Det gör säkert ont.

Och ont, det har han också.. Så fort man ska sätta honom upp eller flytta på honom håller han andan, sen andas han konstigt och säger "ajajaj". Stackars liten. Han har ju smärtstillande direktinkopplat och man kan snabbt dosera in lite extra när han får ont, men det gör ändå ont i mammahjärtat att se honom må så dåligt.

En annan som mår dåligt är Lovisa. I ett par dagar har hon sagt att hon är ledsen och vill gå hem. Det är jobbigt att tackla det också. Jag förstår att hon längtar hem till sina saker och kompisar, men detta är nog ändå bättre än att ha henne bortlämnad. Igår blev hon lite ledsen när hon och Silvio skulle gå och sova, då ville hon att jag också skulle sova med henne.

Hoppas bara att det går fortsatt bra och att vi snart kan få flytta till Växjö, även om det är mellanlandning på sjukhuset så är det bättre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0