OP

Igår kom vi ner till Lund igen. På plats skulle vi träffa kirurgen som pratade lite om dagens operation. Det är dags att sätta in ett nytt goretexrör nu som kopplar in nedre hålvenen i systemet. Shunten är så pass stor att den ska passa även i vuxen ålder. Nu kommer syrerikt och syrefattigt blod att separeras, hittills har det blandats, men hjärtat ska nu enbart hantera det syrerika blodet och det syrefattiga hamnar i lungorna för egen förmåga.
Operationen kommer förmodligen ta hela dagen då det tar några timmar att ta sig igenom all gammal ärrvävnad.
Efter operationen blir det en lite längre tid med dränage. Här var jag lite rädd att Victor kan bli helt sängliggande en längre tid, men det ska tydligen räcka med ett par dagar och sen kan han packa ner sitt dränage i en lite ryggsäck om han vill vara uppe och leka.
Vi fick även träffa narkosläkare samt fick med oss lite prylar för kvällsdoppet. Inför operation blir det en hel del tvättande för att desinficera så gott som möjligt.

Natten var lite orolig, barnen ville inte komma till ro och Victor har vaknat mycket och gråtit. Kanske att han känner på sig vad som ska hända?

Tidigt, tidigt i morse gick jag och Victor till sjukhuset för att bada igen. Efter det fick han lite Emlakräm och medan vi väntade så tittade vi på lite Bolibompa och myste en hel massa.
När det började dra ihop sig för att åka upp till OP fick han något skojsigt klet i rumpan. Efter en stund var han skrämmande lik sin pappa en lördagkväll ;). Victor sluddrade, fnittrade och ville pussas hela tiden.
Vi åkte sedan upp till OP och jag var med in förberedelserummet där det sattes kanyl och fästes en massa mätare samt att han sövdes.

Nu ska vi få dagen att gå.. eller förmiddagen. Lekterapin är stängt under förmiddagen och här på boendet så storstädar de lekrummen på förmiddagen. Vi är ändå ganska trötta så det ordnar sig nog. I eftermiddag är det lite aktiviteter på sjukhuset eftersom det är internationella barndagen så föreningen Min stora dag bjuder på underhållning, saft och tårta. Här på boendet kommer kanelbullens dag att firas i eftermiddag då det bjuds på kanelbullar.

Så.. nu handlar det väl mest om att inte tänka för mycket utan bara låta dagen gå och vänta på samtalet från kirurgen.

Kommentarer
Postat av: Johanna

Tänker på er och önskar lycka till med operationen!!

2010-10-04 @ 12:21:27
URL: http://maxwilmera.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0