Jag skulle ju inte

Men kan inte låta bli. Jag måste få kommentera svallvågorna av gårdagens val. Att SD har gjort stora framsteg på så många ställen och även kommit in i riksdagen är inget annat än väldigt, väldigt tråkigt på många sätt.
Jag, liksom en del andra har kommenterat detta på olika vis under dagen, främst via Facebook. Jag uppmanade eventuella SD-röstare att plocka bort mig som vän. Detta tycks uppröra eventuella väljare och en och annan då de anser att de får ha åsiktsfrihet och att vi lever i ett demokratiskt land. Ja, det gör vi vilket är toppen. Och jag kan inte på något ställe se var jag skulle ha påstått att folk inte får tycka som de vill eller rösta som de vill.
Det jag säger är att jag inte kan kalla de för vänner. Vänner för mig är personer som delar vissa grundläggande åsikter och jag är inte så värst kräsen av mig på det området, men det är för mig viktigt och en principsak att vänner och partners står för att human människosyn och människors lika värde oavsett bakgrund. Om vi kan vara överens om det biten så beror resten mer på personkemi.
Någon jag diskuterade med tog upp att hen inte gillar moderater, men ändå kan vara vän med moderater. Jag håller nog inte riktigt med i den jämförelsen.. men det är ju jag det. Jag sympatiserar inte heller med moderaterna, men deras människosyn är fortfarande relativt human så eventuella moderatanhängare bland vännerna kan snarare leda till intressanta diskussioner.
Så länge alla yrkar på att åsiktsfrihet och demokrati vill jag också kunna få välja vem jag vill kalla vän.
Varför gick det då så bra för SD kan man fråga sig. Här är jag absolut inte insatt ett jäkla dugg då jag gjorde mina första politiska aktion igår förmiddag då jag försökte reda ut vad jag skulle rösta på i kommun- och landstingsval så detta är bara mina flummerier.
Det handlar väl i stort om invandrare. Och att en del anser att Sverige har för många invandrare. Så kanske det är, men det tycker inte jag. Jag tycker att det är alldeles förträffligt med invandrare som kan tillföra så mycket till samhället. Ur ett samhällsekonomiskt perspektiv har jag förstått att det är ett stort plus med invandrare då vi idag skaffar för få barn för att kunna hålla ekonomin igång och standarden så hög som den är idag. Problemet tycks också vara att vi har en stor grupp äldre i samhället, många pensionärer. Dessa äldre får pension och behöver allt eftersom vård. Utan tillräckligt stor arbetsför befolkning går det inte ihop sig och där är det bra att använda de invandrare som vill komma hit då de bidrar med arbete och i förlängningen skatteintäkter.
Det finns bättre sätt att lyfta fram frågor än att rösta på ett parti som inte verkar ha allt för stor koll på vad de egentligen sysslar med. Jag läste idag i en av de stora kvällstidningarna kommentarer från de som fått platser i riksdagen i SD, en av dem skulle börja med att ta reda på vad invandrarna kostar för de hade de visst inte så bra koll på...
Vi lever i ett informationssamhälle och det har väl sällan varit så lätt att lyfta fram frågor utan att behöva gå till ytterligheter. Det är väl knappast någon som missade blogginlägget som handlade om bloggerskans sjuka mamma. Detta har väckt stor debatt och blivit en världsnyhet. Det går alltså att lyfta fram viktiga frågor genom våra sociala medier. Det vore väl ett bättre alternativ för att få fram åsikter på och engagera folket?
Nu låter jag det här vara sissådär fyra år.. detta kanske rentav är det enda politiska ni någonsin kommer att få höra från mig. Nästa inlägg blir roligare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0