Vi har en poltergeist

Jag gick en sväng på toa precis, när jag skulle tillbaka hit gick jag förbi bokhyllan. Helt plötsligt flyger en bok ut från mitten av hyllan.
Bakom böckerna satt en väldigt nöjd katt.

Syftningfel, alltid lika roligt

Idag kan man läsa följande rubrik i Expressen; "Lilian firade 93 år med Silvia".
Jösses, har de hängt ihop så länge? Silvias plastikkirurg måste verkligen göra ett toppenjobb. Dock blir jag lite beklämd att hon fått barn vid en så pass hög ålder. Det kan väl aldrig vara bra?
Annat man kan fundera på, har de hängt ihop sen födseln? Eller när började de umgås? 93 år är ju ändå ganska lång tid att ha känt någon.

Varför gör jag det?

Gick in på familjeliv av någon outgrundlig anledning. Nu är jag mest irriterad. Hur orkar alla vara så galet nervösa för precis allting. Har de inte kännt sparkar i vecka 7 undrar de oroligt om något är fel. Slinga håret, är det farligt?
Eller ännu värre, någon var orolig över att äta kinamat. Svaret personen fick var att sojafläckar på kläderna kan vara svåra att få bort.
Är folk verkligen så nojiga? Hur tusan orkar de med sig själva? Det är väl lika bra att stänga in sig i ett syrgastält och bara få superduperkontrollerat dropp som näringstillförsel när man är gravid. Men då kanske även syre kan vara farligt...


Edit: Kände mig tvungen att göra ett tillägg. Det handlar alltså inte om att vara rädd för onödiga risker. Alla har väl folkvett att inte göra sådant som man vet är farligt. Det här är folk som är helt tokiga över saker som faktiskt inte är det minsta farligt.
Det intressanta är förmodligen också att precis samma personer inte skulle tveka en sekund att sätta sig i en bil för att åka någonstans. Efter en kort stunds funderande så är det förmodligen det farligaste jag gör i mitt liv.

Sådär tidigt nu igen

Jag har varit vaken sen någon gång innan det var ljust ute. Jag är hur trött som helst, men kna inte sova om. Ligger bara och vrider mig. Så det blev uppstigning till slut. Kommer förmodligen sova bort hela eftermiddagen istället om jag känner mig själv rätt.
Funderar på att kolla om det finns någon ledig tvättid. Mest för att bli av med berget lite smidigt. Det är skönt med egen tvättmaskin, men det blir liksom aldrig klart. Det är ständigt ett berg med tvätt hur mycket jag än tvättar. Med en tvättid är allt rent, torrt och ihopvikt när tiden är slut. Dock jobbigt att springa i trapporna. ;)

Ont, det gör ont

Det kan dels vara en skitdålig låt.
Eller foglossning.
Efter en promenad ner till stan, lite fika och sen hemgång har jag haft jätteont resten av dagen. Måste bli flitigare på att använda det obekväma bältet. Det hjälper, men usch så otrevligt det är.

Bajs

Inte bajs som i avföring utan bajs som i skit.

Var ner till macken med intentionen att köra min bil därifrån. Tji fick jag, den startade inte ens. Försöker få Silvio att få tummen ur och ringa sin bror, var ju två veckor sen jag pratade med honom utan att bli ett skvatt klokare.

En vanlig lördag

Vi gjorde oss iordning för att gå ner på stan en sväng. Lite trist att bara sitta inne och häcka. Dessutom skulle vi gå på bondens marknad. Eftersom Erika missade Lovisa igår hade jag lovat att ringa om vi gick ner på stan. Så givetvis var inte Erika sen att haka på, vi fikade på Palladium och Erika underhöll Lovisa under tiden.
Vi träffade även på nyblivna mamman Thilda med sambo och den lilla sötnosen Theo. Det känns helt galet att Lovisa också varit sådär liten en gång i tiden. Söt var han hursom.
När vi slutligen lyckats fika klart hade bondens marknad packat ihop så vi får göra ett nytt försök nästa lördag istället.

Hemma igen och nu är det bara slappa som gäller resten av helgen. Och lite tvättning också, men det låtsas vi inte om.

Stans barnvänligaste katt

Vi sitter i samma stol.


Dubbelhäftande tejp var det ja

Kattkräket Bilbo är väldigt på alla blommor. Eller de tre som övrlevde ett par månader utan vatten. Nåväl, de åker i golvet till som tätt så det känns som läge att tejpa fast dem. Nu blev en stackas blomma halverad efter en flygtur ner i golvet.

Vi ska ner på stan en sväng nu. Solen skiner osv så det kan vara skönt. Det är bondens marknad också, är ett par lördagar kvar. JAg har inte varit på det innan så det ska bli lite skoj.


Hemma igen och ganska så trött

Det skulle vara AW ikväll. Härligt, härligt då det inte inträffar speciellt ofta numera. Glada i hågen packa vi in oss i vår räcer för att ta oss ner till stan och käka innan det var dags att möta upp barnvakten. Svängen in på macken för att fylla på lite bensin. Längre än så kom vi inte, bilen startade inte igen efter lite bränslepåfyllning. Puttade den åt sidan så den är inte i vägen. Meddelade barnvakten att vi får avblåsa jippot.
Nåväl, vi skulle ju ändå till Lagerlunden och det är ju inte direkt röjarstället så tidigt på kvällen då det mestadels huseras matgäster då samt en och annan i loungen. Vi var inte de enda med barnvagn med oss. Som tur var så hade Lovisa ätit riktigt mycket innan vi begav oss så hon var pigg och på solskenshumör.
Riktigt mycket folk var med, KUL.
Lovisa fann PJ, eller om det var tvärtom. De låg på samma nivå i alla fall.
Eftersom Silvios potentiella Loft-polare befann sig på annan ort begav vi oss hem runt halv tolv. Bebis är matad och sover, Silvio sover. Jag bloggar klart och ska sen också sova.

Godnatt!

Lite hushållssysslor också kanske

Silvio ställde enorma krav på mig igår. Han fixade kattlådan och hävdar därför att jag ska fixa klart köket och vardagsrummet. Jag skyller på att man inte får rensa kattlådan när man är gravid. Vilket väl är en halv sanning. Man bör undvika det för det är nån bakterie i bajset som inte är bra att om man blir sjuk av den. Å andra sidan kan man vända på det. Jag har haft en drös med katter och borde rimligvis fått den där sjukdomen vid det här laget och bode därför vara immun. Men kattlådan är äcklig och en katt har man ju ändå i typ 15 år så då överlever han väl ett par månader.

Skärpning. Nu ska jag fixa. Typ lassa in saker i diskmaskinen och tömma slasken samt dammsuga i vardagsrummet. Borde gå ganska snabbt.

Alkohol

Passande rubrik? Ja, kanske. Kom nämligen att tänka på en sak. Inför inskrivning får man en käck liten enkät att fylla i som handlar om vad man har haft för alkoholvanor innan graviditeten. Man får fylla i ytterligare en på sluttampen för att se hur det sett ut under graviditeten. Hur som, förra omgången var ju så oplanerad som något kan bli och jag levde singellivets glada dagar med väldigt mycket festande. Den stackars barnmorskan undrade hur tusan jag hann med allt, lite sissådär kanske.

Nåväl, det jag skulle komma till egentligen. Jag och Hannah hade nog den här diskussionen för ett tag sen om jag inte missminner mig. Hon arbetar inon socialen och stöter väl på både det ena och det andra. Det jag och hono ckså reagerade på var att fokus låg på mammans alkoholvanor, visst det är viktigt under graviditeten och sedan tar ju MVCs ansvar slut. Men varför glöms papporna bort? De ska väl också ta hand om sitt barn när det väl är levererat och borde väl också fundera på att inte vara full som en kastrull allt som oftast. Märkligt.

Nu skriker Lovisa på mig så jag får sluta fundera ovh ägna henne lite uppmärksamhet.

Hej hopp

Efter alla missade telefontider så har jag nu fixat en tid för inskrivning hos barnmorskan. Det var inte min ordinarie som var där nu, utan den andra, men jag fick tid hosm in ordinarie sedan. Det var lite pinsamt, jag är verkligen sämst på att fixa sånna här saker.
Så hon sa ungefär så här; .. ja, det har ju gått halva graviditeten.. så ehhh.. ultraljudet kommer ju inte stämma..

Jaja, gjort är gjort. Pratade också med en gullig tjej i väntrummet som precis hade fått sin bebis. Hon svor på att hon aldrig mer skulle föda barn, adoption var enda alternativet. Sådär sa visst jag också när jag var nyförlöst. Det blev visst inte riktigt som planerat.

Avdelningen för tidsihjälslagning

(x) är tatuerad
( ) är piercad
(x) rökt en cigarett
(x) hånglat med någon av samma kön
(x) varit kär
(x) blivit dumpad
(x) dumpat någon
( ) fått sparken
( ) varit i knytnävsslagsmål
(x) rymt hemifrån.
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
( ) blivit arresterad
(x) hånglat med en främling
( ) gått på en blinddejt
( ) ljugit för en kompis
(x) skolkat
(x) legat med en medarbetare
( ) sett någon dö
(x) varit kär i en av mina internetkompisar
( )varit i HongKong
( ) varit i Egypten
(x) flugit
( ) spytt i en bar
( ) sett en del av mig själv brinna
(x) ätit sushi.
(x) åkt snowboard.
( ) crowdsurfat under en konsert
( ) varit i ett våldsamt förhållande.
(x) tagit smärtstillande
(x) älskar eller saknar någon just nu
( ) vuxit förbi 1,80 m
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(x) fuskat när jag spelat spel
(x) somnat i skolan/på jobbet
(x) använt ett falskt id
(x) tittat på en solnedgång
(x) rört en orm
(x) sovit under stjärnorna
(x) blivit kittlad
(x) blivit missförstådd
( ) blivit avstängd från skolan
( ) varit i en bilolycka
(x) haft kramp
(x) känt mig som en utstött
( ) ätit ett helt glasspaket på en natt
(x) hatat mitt utseende
(x) varit vittne till ett brott
(x) ifrågasatt mitt hjärta
( ) varit besatt av post-it lappar
(x) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(x) simmat i havet
(x) känt som om jag håller på att dö
(x) gråtit mig själv till sömns
(x) sjungit karaoke
(x) betalat för mat med bara mynt
( ) gjort något med mig själv som jag inte borde gjort
(x) busringt
(x) fångat en snöflinga på tungan
(x) dansat i regn
(x) skrivit ett brev till tomten
(x) tittat på solnedgången tillsammans med någon du bryr dig om
(x) blåst bubblor
(x) åkt rullskridskor
(x) fått en önskan inslagen
( ) haft sex med en apa
( ) hoppat från en bro
( ) ätit hund/katt-mat
( ) kysst en spegel
(x) sjungit i duschen
(x) drömt att jag gift mig med någon
( ) limmat fast min hand i något.
(x) fastnat med tungan i metall
( ) kysst en fisk
( ) varit en cheerleader
(x) suttit på ett tak
(x) skrikit så att jag inte fått luft
(x) stannat uppe hela natten
( ) inte duschat på en vecka.
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
( ) blivit puttad i vattnet med kläderna på
( ) brutit ett ben
( ) brutit en arm
( ) brutit ett annat ben i kroppen
(x) fångat en fisk och sen ätit den
( ) fångat en fjäril
(x) skrattat så mycket att jag grät
(x) gråtit så mycket att jag skrattade
( ) fuskat på ett prov
( ) haft en Britney Spears-skiva
(x) glömt någons namn
(x) sovit naken
(x) gjort något olagligt
(x) kört för fort
(x) druckit mjölk direkt ur förpackningen
(x) klätt mig i kvinnokläder
( ) haft sex med en tjej där båda hade tjejunderkläder
( ) modifierat denna listan
(x) varit kär i en kille
( ) varit kär i en tjej
( ) haft sex med fler än en på samma gång
(x) lekt pyroman
( ) varit beroende av ficklampsbatteri
(x) känt mig elak
(x) lyssnat på mora träsk
(x) smakat på granbarr
(x) skogsvandrat
( ) lyckats välta julgranen
(x) fått en stöt
(x) gjort bort mig på fyllan någon gång
( ) gjort lumpen
( ) gråtit på tunnelbanan
(x) haft sex på offentlig plats
(x) haft sex med någon på första träffen
(x) pratat med en främling i mer än fem minuter
( ) haft sex i en IKEAsäng på ett IKEAvaruhus


Hepp eller så

Snorig utav bara fan, så lite förkyld kanske. Usch. Ska pallra mig iväg till MVC snart, de har öppen mottagning 13-13:30, ungefär lika generöst som deras telefontider alltså. Dock så hamnar det inte mitt i alla morgonbestyr så förhoppningsvis kan det bli lite fart på saker och ting. Känner mig dock inte särskilt hågad att gå dit själv, läskigt. Men han den där som ställer till det för sig kommer inte ifrån jobbet så lätt.

Ikväll blir det lite lättare festligheter. Lite AW efter att alla som jobbar har jobbat klart. Trevligt, trevligt. Längesen jag var på nåt sånt jippo nu. Erika ska sedan ta hand om Lovisa från 20 ungefär och ett par timmar. Blir perfekt. För min del blir det inte så sent ändå. Jag orkar inte riktigt hålla igång när jag mest på illa, är sjukt trött och har ont. Men en stund funkar bra. Hoppas bilen vill samareta lite när jag måste köra den ikväll, det känns inte helt bra, men den får väl låta bli att stanna. Hur man nu bestämmer det.

Linslusen Lovisa

Såhär brukar det se ut när man ska försöka ta ett kort på Lovisa.

Är bebisar som fyllon?

De tycks ha en fantastisk förmåga att kunna somna på de mest märkliga ställen. Det ser inte ett dugg bekvämt ut, men skitungen sover hur gott som helst.


Den finns

Bloggarnas blogg. Ljuvligt att läsa om alla språkliga galenskaper. Antar att temat intresserar kära sambon och hans syster som varit innte på ämnet någon runda eller två.

HÄR, kära ni!


Jag kan minsannButter min och jätteklösmärket från Bilbo, men ändå vid gott mod!

Den där katten

Han gör inte mycket annat än ställer till med sattyg. Det värsta är att han vet om det. Om man kommer på honom med något han inte får göra springer han därifrån kvickt som attan. Lovisa kräver ingenting i ompyssling och passnign jämfört med den där huliganen. Jag hoppas verkligen att han lugnar ner sig sen när det är dags att knipsa kulorna.

Nu är vi på fötter igen

Jag sov riktigt uselt inatt, hoppa sjag lyckades osv aikapp lite nu. Vädret verkar helt ok idag så det blir ut på en promenad som gäller. Skönt att komma ut helt enkelt. Lite frisk luft brukar man ju må bättre av. I övrigt är det mesta ganska så stillsamt här och bara lunkar på lite sakta. Ganska så skönt det också.
Jag är lite snorig mellan varven, vet inte riktigt om det är på grund av förkylning eller katten. Kattsnorandet brukar försvinna efter ett par dagar så jag är säkert lite snuvig. Vi får se, vi får se.

En bok till

Nu går det undan

Belinda Olsson - Otrogen på öppen gata

Baksidetext: Nyhetschefen Agata Hansson är tillbaka. Knappt har gravidchocken lagt sig förrän det är dags för bebischock. Ut kommer en stilig liten kille, Alex. Han är fantastisk, förstås. Men varför skriker han så mycket? Och varför måste det göra så ont i tuttarna?
Agata kan inte hjälpa det. Knappt har den lilla familjen kommit hem från BB förrän hon börjar längta tillbaka till jobbet. När Aftontidningen behöver någon som kan jobba extra är hon inte sen att tacka ja. Väl där möter hon den unga snygga vikarien Andy. Visst är sambon Teo en fantastisk pappa, men lite flirt har väl ingen småbarnsmamma dött av?

Jag tycker: Rolig och lättsam om första tiden som nybliven mamma. Och så lite flört på det. Helt ok bok när man inte orkar tänka så förfärligt mycket. Läste första boken Gravidchock när jag var gravid och fann den lika underhållande.

Dålig karaktär? Jag? Näää..

Senaste veckan har det blivit godis varje dag tror jag. Usch, fy och skäms. Jag började försvara mig med att jag bara har gått upp ett kilo. Hmm, jag behöver ju inte dra till med trettiofem som sist. Åter till frukt och grönsaker istället. Bättre. Och egentligen godare, men det låtsas jag inte om.
Tänkte jag skulle simma lite så jag måste ta reda på om det fortfarande går att köpa billiga simbiljetter på jobbet. Läste på simhallens hemsida och upptäckte att det var rysligt dyrt att simma. Det som kan vara så skönt, det är så mycket lättare att röra sig i vatten och jag vill verkligen röra på mig. Vi får se. Tråkigt nog var vattengympan för gravida förlagd till fredagar klockan 15. Jo, tjena, då är jag säkert barnfri.

Svenskarnas bibel

Idag landade den på hallgolvet. IKEA-katalogen. Nu väntar jag bara på att mitt family-kort ska komma sen ska jag shoppa lite säkerhetsgrejer. Det var rejäla rabatter på det med kortet.
Klipptid nästa torsdag. Nice. Kunde tagit nu på fredag, men jag orkade inte vara morgonpigg.

Typiskt

Jag trotsade regnet och gick ner till Försäkringskassan. Jag hade byggt upp lite lätta aggressioner inom mig och gjort mig förberedd på det värsta. När jag får prata med en dam så är allting klart och pengarna kommer imorgon. Tackar!

Gick upp på jobbet en sväng eftersom min morgonpigga sambo ändå lyckades glömma sin telefon hemma. Gick sedan på stan, köpte lite strumpor och strumpbyxor till Lovisa. Hon växer ju ur allting, min bigfoot.

Hemma igen och tar det piano kort och gott. Jagar frisörtid också.

Någon som är ledig typ 18-20 på fredag

Kära barnvakten kommer inte förren klockan 20 med tåget, någon som känner sig manad en liten stund dessförinnan? Gå en promenad eller vad som helst? Annars får Lovisa hänga med oss även om det kanske inte är helt idealiskt.

Tidigt igen

Silvio gick upp tidigt av någon outgrundlig anledning. Nu snackar vi killen som i vild panik brukar fara runt som ett yrväder på mornarna för att han har sovit för länge. Inte idag inte. Bara för det vaknade jag också och kunde inte somna om. Ska lägga mig och läsa lite om en stund och hoppas jag slumrar till lite. Får ju inte missa att ta mig ner till Föräkringskassan idag. Måste dit och få lite ordning på allt.
Ute är det grått och regnigt. Det var ju inte så det skulle bli. Jag har längtat efter hösten hela sommaren, men jag tänkte mig sol, röda löv och långa promenader i andningsbar luft. Nu vill jag mest ligga under täcket och mysa. Nåja, ska ut idag hur vädret än är. Det finns väl regnkläder, paraplyer och liknande tillhyggen.

Upp och hoppa

Kanske inte riktigt, men nästan. Idag har Lovisa fått riktigt kläm på ståendet till vårt stora förtret. Det blir snart dags att anställa en nanny, någon som ställer upp gratis? Jag kan bjuda på en macka kanske.
I övrigt försov vi oss lite så vi kom aldrig iväg idag, men det ska nog gå bättre imorgon så det blir ordning på inkomsterna, kan vara trevligt att kunna betala räkningar. Jag tycker aldrig det är trevligt, men de som vill ha pengar av mig uppskattar det säkert.
Nu är det dags att krypa ner under täcket och läsa lite bok innan jag somnar. Läser just nu Otrogen på öppen gata av Belinda Olsson, uppföljaren till Gravidchock. Underhållande och lättsam bok.

Ännu en bok

Nu har läsandet äntligen tagit lite fart.

Viveca Sten - I de lugnaste vatten

Baksidetext: Det är en het julimorgon på Sandhamn i Stockholms skärgård. En manskropp inlindad i ett fiskenät flyter i land på öns västra strand.
En dryg vecka senare hittas en kvinna brutalt mördad inte långt därifrån och Thomas Andreasson från Nackapolisen får ta sig an fallet.
Ledtrådarna är få. Vad hade de döda för anknytning till Sandhamn? Vilka hemligheter döljer sig i det lilla samhället? Plågad av förlusten av sin nyfödda dotter och ett havererat äktenskap kastar sig Thomas in i utredningen. Till sin hjälp får han oväntat barndomskamraten Nora Linde, som är fritidsboende på ön.
En mördare går lös i sommaridyllen och pressen på polisen ökar alltmer. De måste snabbt finna den skyldige innan ytterligare liv går till spillo...

Jag tycker: Helt ok. Väldigt lik Läckbergs böcker, men inte lika spännande. Boken var inte på något sätt dålig, men av en sån typ av bok vill jag ha lite mer spänning. Det var typ sista kapitlet som var spännande. Nåja, fick ju den av misstag när jag hade glömt avbeställa en 'månadens bok' så det får vara ok.

Gosh, tidigt

Lovisa har sovit hela natten. Halleluja! Fast hon vaknade till i ungefär fem sekunder vid 06:30 och saknade nappen. Efter det kunde inte jag somna om. Jag känner mig som ett vrak just nu. Tänkte krypa ner under täcket igen och försöka sova ett par timmar. Har ju försäkringskassan att ta itu med i eftermiddag. Jag anser fortfarande inte att 4500 är någon särskilt bra månadsinkomst. Blärk.
Igår kom mitt lilla bokpaket från Bokus så jag är ändå lite glad, men bara lite.

Silvio tog sig i kragen och gick för att klippa sig idag innan jobbet. Jag borde också klippa mig, men av någon outgrundlig anledning hittar mina pengar hela tiden andra prioriteringar. Men juni förra året var väl lite väl länge sen? Vill kapa en rejäl bit på längden så håret blir metr lättskött och ser fräsch ut.

När allt bara går fel

Älska försäkringskassan. Jag bara visste att något skulle krångla. Nu betalar de bara ut 4500 kr. Jag skulle innan den 10 augusti lämna in en blankett där Silvio lämnar över sina dagar till mig. Allt sådant är fixat, skulle inte vara några problem. Nu är det problem. De har inte fixat så att jag får utbetalning för mer än en halv månad. TACK!
Får gå dit imorgon alltså.

Mysdag

Bortsett från den städning som står på städschemat så är det Lovisas namnsdag. Så vi ska ner på stan och mysa och fika med Nina. Perfa. Blir säkert någon liten present till skitungen.
Hon vaknar fortfarande på natten och vill ha mat. Kan man proppa i henne hur mycket som helst på dagen för att hon ska sova på natten? Vi brukar ändå försöka ge lite extra på kvällarna, men det tycks inte räcka. Nåja, hon växer och frodas så det är väl lugna gatan egentligen. Jobbigt bara att bli väckt på natten. Jag har apsvårt att somna om igen.

Söndagens boktips

Sigge Eklund - Varulvsvalsen

Baksidetext: Rebecka har just firat sin sons tvåårsdag och börjat på sin drömutbildning när hon plötsligt och oväntat dras in i tungt drogmissbruk.
Hennes chockade anhöriga vädjar till henne att lägga in sig för avgiftning och söker desperat hjälp hos myndigheter och institutioner. Deras lägenhet förvandlas till en larmcentral, och de kastas mellan hopp och förtvivlan. När Rebecka ännu en gång sviker ett löfte brister det för dem och de inser att hela deras tillvaro är på väg att rasa samman.
Sigge Eklunds berättelse är både spännande och starkt känslomässigt laddad roman om medberoende - om den varulvsdans som de anhöriga bjuds upp till och den smärtsamma insikt de till slut tvingas fram till.

Jag tycker: Jag har visserligen ingen personlig erfarenhet av ämnet, men gillade ändå boken. Den var svår att lägga ifrån sig och blev läst väldigt snabbt. Såg att Sigge skrivit ett par böcker till så jag kommer förmodligen läsa dem också.

Så blev det kväll också

Jimmy var här på besök ett par timmar. Han hade lite tråkigt på hotellet kan jag tänka mig. Han var snäll och gav mig lite pengar som han lånat för läääänge sen.
Borde egentligen laga middag nu, men orkar inte riktigt än. Men sen.

Soperent

Nästan iaf. Det är en bra bit kvar. Jag låg på sängen och läste i godan ro. Ännu en bok utläst, det har varit en bra helg. Nåväl, när jag ligger där kommer Silvio farande och påstår att vi måste städa lite för vi ska få besök. Med tanke på vem som kommer behöver det inte vara ens i närheten av kliniskt rent, men det är lite undanplockat och undandiskat.

Galen natt igen

När vi skulle sova tyckte Lovisa det var en allt annat än en bra idé. Hon var i full färd med att öva sig på pruttljud istället. Kul kanske, men inte klockan 1 på natten.
Några timmar senare vaknade hon och var gnällig så hon fick mat. Allt bra så långt. Sen tänkte Bilbo vara lite snäll så han la sig och slickade henne i örat. Av någon outgrundlig anledning var inte det ett dugg uppskattat hos Lovisa så hon kontrade med att lägga sig på honom. Det var en mycket ynklig, gnyende katt jag fick gräva fram under Lovisa.
Tillslut sov alla gott.

Nu tänkte jag gå och hämta min bil som stått på en parkering far, far away sen förra fredagen.

Ich bin ein fjortis

Laddar hem Sims2 med alla tänkbara tillägg. Verkligen uttråkad. Sist jag var såhär uttråkad började jag spela WoW. Som tur är så är inte Sims lika fängslande.


Äh, efter att ha laddat ner halva spelet upplyser Silvio mig om att det inte funkar med Vista. Trodde ju han kollade sånt innan.
Bara vänta tills på måndag alltså när lönen hans kommer så jag får lite speltid på WoW.

Denna väntan

Alltså böcker. De kostar apmycket. Särskilt de jag egentligen vill läsa just nu. Det tar alltid en evighet innan de kommer på pocket. Blä. Kan de inte bara komma ut på pocket på en gång? Eller nä, då tjäntar ju inte bokförlagen lika mycket pengar. Jag tror knappast ersättningen till författaren blir annorlunda.
Alternativ två; ge mig livstidslångt obegränsat köputrymme (gratis givetvis) på en välsorterad bokhandel. Egentligen skulle jag vilja ha en egen bokhandel, men, men. I ett annat liv kanske.

En till bok

Jag hann läsa en bok till under eftermiddagen så det är väl lika bra att lägga den till handlingarna.

Jean-Dominique Bauby - Fjärilen i glaskupan

Baksidetext: Jean-Dominique Bauby är 42 år och framgångsrik chefredaktör för franska Elle. Han har tre barn och fru som han lämnar för en yngre kvinna. Han befinner sig mitt i pulsen och det glamorösa livets mittpunkt när han under en biltur med sin son drabbas av ett slaganfall.
Bauby blir totalförlamad och kan bara kommunicera genom att blinka med ett öga. "Locked-in-syndrom" kallar läkarvetenskapen tillståndet, då patienten med bibehållen intellektuell förmåga blir instängd i sin egen kropp.
Med hjälp av förlagsredaktören Claude Mendibil skriver han en bok med sina blinkningar som verktyg. Bokstav för bokstav, ord för ord. En blinkning för ja, två för nej. Så dikterar Jean-Dominique en häpnadsväckande läsupplevelse, ett vittnesmål om den fullständiga ensamheten i dödens väntrum, men också en uppfordrande hyllning till livet, kärleken och medmänniskorna.

Jag tycker: Varför låter alltid böcker bättre i beskrivningen än vad de är? Det enda bra med boken är sättet han skrivit den på. I övrigt handlar den i korta historier om hans liv på sjukhuset och lite om livet innan olyckan. Jag hade faktiskt hoppats på mer då det är en väldigt omtalad bok. Men faktorn att han var känd kanske hjälpte till en hel del.

Ett boktips

Paulo Coelho - Elva minuter

Baksidetext: Elva minuter bygger på en sann historia in en ung, vacker kvinna från en bergsby i Brasilien. "Mitt mål är att förstå kärleken", skriver Maria i början av sin dagbok. Men hennes första möte med kärleken slutar olyckligt och hon bestämmer sig för att aldrig älska någon igen. Av längtan till ett bättre liv låter hon sig dock förföras av en schweizisk teaterdirektör och flyttar till Genève, där hennes förhoppningar om rikedom och berömmelse slutar i prostitution.
Efter det hårda mötet med verkligheten drivs Maria allt längre bort från drömmen om att förstå kärleken. I stället försöker hon få grepp om livet och människans innersta väsen genom de flyktiga relationerna med sina kunder. En dag dyker konstnären Ralf upp, och deras möte blir en vändpunkt för dem båda.

Jag tycker: Inte sduperspännande och särskilt givande, brukar verkligen älska Coelhos böcker. I vanlig ordning är det också en personlighetsutveckling som står i centrum. Kan väl säga att jag varken tycker bra eller dåligt om den.

Vi känner oss lite förbisedda

Frågar man Lovisa om var kissen är så letar hon direkt efter honom. Frågar vi var mamma eller pappa är skiter hon fullkomligt i att kolla efter oss. Tack liksom, Bilbio har bott här i två veckor. Det blir indragna julklappar resten av livet.

Lots of love

...eller LOL som Silvio förmodligen skulle uttryckt

Nåväl, ikväll begav sig jag och Honey till Campus för att se ännu en konsert med Winnerbäck. Trevligt, trevligt. Vi hittade parkering hyfsat nära och kom snabbt in på konsertområdet. Precis när vi kom dit började Sofia Karlsson (?) spela. Inget vi la någon större uppmärksamhet på, lite för mycket folkvisestuk, men säkert bra egentligen. Efter det spelade Miss Li, ännu trevligare med lite gladpop som får det att spritta i hela kroppen. Men vi stod stilla längst bak.
Kvällens huvudattraktion Winnerbäck drar igång. Kalas. Vi står ganska bra. Sen bestämmer sig ett gäng killar modell skitlånga att ställa sig framför mig samt ett gäng överförfriskade 50+ bestämde sig för att dansa på Hannah. Nåväl, de gav sig och allt var frid och fröjd i nästan en hel minut. Sen kom en skitfulll tjej och tyckte att jag verkade se ut som ett dansgolv. Jag övervägde i 9½ sekund om jag skulle börja mig 2 cm framåt och sjunga jättehögt och jättefalsk i hennes öra. Tyvärr är jag en mespropp. Nåväl, jag lyckades elininera henne också efter en ljudlig svordomsramsa när hon trampade på min onda tå. Nu verkade allt frid och fröjd igen. Trodde vi. Ett gäng, ca 3 st, alldeles för fulla tjejer parkerade sig precis bakom oss och lyckades överrösta musiken med sitt pladder om allt utom Winnerbäck. Det avhandlades semesterresor, fyllor osv.
Ungefär vid den här tidpunkten kände jag att jag lika gärna kunde åka hem och lyssna på en skiva. Dock ville någon att jag skulle stanna för resten av konserten var toppen. FIck alltså avnjuta iaf halva spelningen utan störande moment.
Sin vana trogen avslutades hela kalaset med Kom änglar. Eller inte. Lite snopet. Men avslutet blev Hjärter dams sista

Dags att sätta lite fart kanske

Ikväll blir det bara en massa, massa kärlek.

Innan dess bör jag ha hunnit fixa middag, duschat och piffat till mig. Enda sega är att jag har lite ont i magen, på en punkt. Har för mig det var så sist också. Sjukt irriterande iaf då det gör ganska ont ibland. Det växer väl så det knakar.

Jäkla unge

Vet inte hur många gånger hon grät inatt. Hon blir totalt otröstlig och tillslut är det bara mat som hjälper. Verkar märkligt då hon innan sovit hela nätterna. Provade att flytta in henne i vårt sovrum igen. Får se hur det går natten som kommer. Hursom, är helt slut efter det där. Det är ju inte så lätt att somna om när man varit uppe en stund.

Öppen fråga - barnvakt

Någon som känner sig manad nästa fredag? Eftersom jag är nykter kommer jag inte bli kvar i spelet en längre stund, men skulle vara kul att vara med om någon vill umgås med skitungen.
Annars är jag hemma och förmodligen lika glad för det.

FIXAT!

Lite nätshopping piggar alltid upp

Jag behöver något annat än mysbyxor och Lovisa behövde som tidigare sagts en overall till vintern. Hennes faster letar hemma i gömmorna efter overall. Mottages fortfarande tacksamt om det hittas. Hursom. Gled in på H&M, hittade en snygg overall billigt och ett par snajsiga brallor till mig. Hade dessutom läst på någons blogg om rabattkoder så det blev 100 kr i rabatt. Definitivt överkomligt.
Såg att de faktiskt hade utsvängda mammajeans, men det kändes lite onödigt att lägga 500 kr på ett plagg jag bara ska ha ett halvår. Eller hur det nu var. Har ju slitit ut mina jeans från förra omgången eftersom jag aldrig slutade använda dem, jäkla mage som vägrade krympa.
Såhär snajsig är Lovisas overall. Förmodligen det tjejigaste jag köpt till henne bortsett från en och annan klänning.

Trött, tröttare, Emma

Jag är less på att vara trött hela tiden. Jag skulle kunna somna när som helst var som helst. Men så funkar dte inte, jag måste hålla mig vaken. Jag var såhär outsägligt trött förra omgången också, fattar inte att jag ens kom till jobbet. Å andra sidan var jobba det enda jag gjorde. När jag kom hem från jobbet somnade jag, sov hela natten, sov hela helgerna.
Idag är det allmänt lugnt hemma, Silvio har sjukdag idag, han har mått allt utom bra i veckan så han bestämde sig för att vara hemma idag och svettas i lugn och ro. Eller nåt.

Lite senare

Idag kom barnbidraget. Det spenderas väl bäst på en barn? Så jag och Lovisa gick ner på stan, in på Lindex och ut igen 178 kr fattigare. Dock fick hon två bodies, ett par byxor och två par strumpor så det får vara bra ändå. Det lilla spektaklet har inte så mycket kläder i sin storlek, men nu ska hon klara sig tills det är dags för nästa storlek.
Nu är mest dilemmat att klura ut vad hon kommer ha för storlek i vinter. Nu börjar overallerna komma in och man vill ju vara med och välja när utbudet är stort. Den här vintern kommer hon väl att vara lite rörligare så den ska ju hålla för lite mer än en stillsam tupplur i vagnen.
Sen börjar lillskiten på dagis i vinter också. Hujeda mig.

Hur fan lyckas jag?

Tänkte dra igång lite tvätt. Upptcäker att jag i min iver att hålla ordning slängde det fulla tvättmedelspaketet. Kvar står ett tomt. Bra Emma! *Klapp på axeln*.


Edit: Det var ett tomt paket jag hade slängt, det fanns visst två tomma. Jag hittade det oöppnade. Då var jag inte fullt så förvirrad som jag först trodde. Bra.

Vår lilla fridstörare

Såhär söt var Lovisa igår när hon lekte med sin käre far.Inatt var hon inte lika söt. Först vaknade hon vid 2 och var väldigt gnällig, hon somnade om efter en stund. Lite lagom när en annan lyckats somna om runt 3 så började gnället, gråten osv igen. Hon ville inte alls vara med på noterna. Tillsut fick hon en flaska välling och somnade väl om tillslut. Suck. Hon har sovit så himla bra hela nätterna, kanske vaknat någon gång och varit lite ledsen över att hon saknar nappen. Nu har hon varit sånhär i två nätter, har behövt mata henne. Tycker inte vi gör annat än matar henne hela dagarna. Det är en enda lång middag, mat hela tiden. Och lite sömn mellan varven.

Dagens boktips

Ca 700 sidor och några veckor senare.

Chimamanda Ngozi Adichie - En halv gul sol

Baksidetext: Olanna och Kainene är så olika som två tvillingsystrar kan bli. Olanna har ärvt sen moders mjuka kvinnliga skönhet och hon gör sig vän med alla. Kainene är sluten och hård och bestämmer sig tidigt för att gå i sin välbeställda faders fotspår och bli affärskvinna. Hon möter engelsmannen Richard som blir blixtförälskad i henne men hon funderar inte ett ögonblick på att bilda familj till skillnad från Olanna som flyttar ihop med sin stora kärlek, den politiskt engagerade Odenigbo och får en dotter, Baby.
Hos Odenigbo möter vi också hans unge tjänare Ugwu, wn fattig pojke från landet som i tidig ålder visar att han har huvudet på skaft och behandlas som en i familjen.
Men det är svåra tider i Nigeria även för de priviligerade och när inbördeskriget bryter ut blir de alla offer för fruktansvärda händelser som sliter sönder deras liv. Hem och familj splittras, Ugwu blir tillfångatagen och tvingad att gå ut i strid, Olanna och Richard söker tröst hos varandra och ideal och lojalitet testas och förskjuts för alltid.

Jag tycker: Förväntningarna var höga då jag hört mycket gott om boken. Jag tycker att de infriades väl. Man får komma huvudpersonerna nära och man får kunskap om Biafra och det krig som utspelades. Det är något som jag inte vet mycket om, har bara hört talas om svälten och att man ska tänka på barnen i Biafra när man inte ätit upp sin mat. Så en bok med både historieundervisning och en närvaro. Gillas.


Ge mig lite pengar

Det hade inte suttit fel. Jag kommer hela tiden på småsaker som jag skulle vilja ha för att piffa upp lägenheten lite. Nu när det är lite småmulet och dystert inser jag att en taklampa i sovrummet skulle vara önskvärt.
Jag har visserligen två taklapmor liggandes som jag eventuellt tänker ge mig på. Hängde en av dem i hallen i min förra lägenhet, det innebar ca 2 timmars brottning för att få den på plats. Jag vet inte om jag har tålamodet, men skulle som sagt behöva en i sovrummet och den andra i passagen mellan vårt och Lovisas rum. Där är mörkt, jobbigt när man behöver gå på toa på natten eller Silvio ska försöka hitta i sin garderob.
Nåväl, jag får väl vara riktigt utvilad en dag och laddad med en stor godispåse så kanske det fixar sig.

Annars blir det nog en tur till ikea inom en inte allt för avlägsen framtid. Behöver petskydd framför allt, lösningen vi har nu är varken snygg eller praktisk. Men det får bli när pengar finns. Och en fungerande bil. Borde kanske hämta hem den? Har tänkt göra det ett par dagar, på kvällen när det ändå inte är så mycket trafik, men då börjar det regan som tusan.

Fortsättning följer

I mitt städdrama. Har fått en del tips. Och problemet är inte riktigt att det finns för mycket saker, även om det finns mycket saker. Problemet är snarare en viss lathet. Istället för att lägga tvätten i tvättkorgen på en gång får den umgås med golvet ett tag. Istället för att sätta in tallriken i diskmaskinen får den stå på bänken ett tag osv. Det är sånna småsaker som behöver förbättras. Att ta itu med saker på en gång och plocka undan efter sig på en gång. Det brukar funka ett tag, sedan är man lite trött vid något tillfälle och orkar inte, efter det fallerar det.

Nu har jag iaf en plan jag ska prova ett tag. Jag har delat upp lägenhetens utrymmen så att jag tar mig an ett område om dagen under veckorna. Då är det ganska lite som måste göras på en gång samt att allting kommer bli ordentligt städat en gång i veckan även om det inte blir samtidigt. Förhoppnignsvis kan det leda till en bättre ordning i längden. Jag ska ge det ett försök.

Helgerna vill jag som sagt undvika städning på egentligen, det finns roligare saker att hitta på med familjo ch vänner än att vika en massa tid till städning.

Sötungen

En glad lillskit sitter i sitt rum med alla sina leksaker och håller låda.


Den som söker, han finner

Ännu ett bevis på vårt kaos. I ungefär två veckor har vi letat efter ett Ipren-paket. Vi vet båda att vi har sett det och att det bör vara så gott som oanvänt så vi har inte slängt det för att det tagit slut eller nåt sånt. Idag återfanns det, under mitt sängbord. Märkligt.
Anledning, Silvio är krasslig. Han har haft huvudvärk några veckor, och nu har han feber och ont i kroppen på kvällarna. Plus öronen då. Lite synd om honom faktiskt.

Nåväl, det jag skulle komma till är att vi kanske borde sätta allt medicinjox på ett ställe. Just nu finns en del i ett köksskåp och det mesta i en plastpåse. Superbra. Verkligen. Inte för att vi är några storsamlare på mediciner, men lite huvudvärkstabletter ska väl gå att hålla ordning på.


Jag vill ha en pedantgen tack!

Jag blir så trött på mig själv eftersom jag tycks ha en total avsaknad av ordningssinne. Eller, nu sa jag fel. Jag kan hålla jävligt bra ordning, men inte hemma. Dessvärre lider nog SIlvio av samma syndrom. Det innebär att vår lägenhet allt som oftast ser ut som ett bombnedslag. Hur jävla svårt ska det vara att hålla lite ordning? Det är just det som är det stora problemet, för är det ordning är det inte särskilt jobbigt att dra ett varv med dammsugaren och dammvippan ibland. För då är det det enda man behöver göra. Nu ska varje sån session föregås av ett par timmar plockand, diskande, vikande, tvättande osv osv. När väl allt det är gjort finns ingen ork kvar till dammsugning osch sånt.

Så hur blir man bättre? Det måste förbättras, det måste vara hur jävla rent som helst här om jag ska kunna ha katt. Då måste det dammsugas och bytas lakan OFTA.
Natha, eller någon annan med avundsvärt ordningssinne, lust att hålla kurs?

Eftersom jag är så förbannat lat

Orkade jag inte dammsuga igår så jag ska göra det idag istället. Samt tvätta lite. Pga brist på bra torkmöjligheter blir det bara tvättat en maskin om dagen. De dagar man orkar. Vi har ett eget berg här hemma. Ett tvättberg. Jihoo.

Dagens I-landsproblem

Min speltid på WoW har gått ut. Vad ska jag du fördriva tiden med till löning? Missuppfatta mig rätt, jag spelar inte hela dagarna. Men nu, på kvällen, Lovisa sover och Silvio spelar, det är bara skräp på tv.
Kanske läsa lite, då somanr jag nog.

Kattfan

Han börjar bli dyr i drift. Han nosar upp Lovisas nappflaskor när hon ätit upp och gnager sönder själva nappen. Jäkla kattskrälle. Någon som vill låna på obestämd tid?

(Han är ganska söt för det mesta. Egentligen.)

Pasta till frukost, pasta till dessert. Pasta är det bästa som finns i våran värld. Pastapower!

(Dålig låt från en Mario-film).

Hursom, är man en fjärdedel italienare är det väl lika bra att hoppa ner i pastaträsket. Pasta med grönsaker i tomatsås kan se såhär kul ut.


Jag kom att tänka på en sak idag

Fråga mig inte hur jag började tänka på det, för det var i samband med att vi lekte med Lovisa. Hursom, det slog mig att om man skulle kunna transplantera en hjärna skulle man inte vara sig själv längre. Man borde rimligtvis bli den gamla personen, ha dens egenskaper, kunskaper och minnen. Sjukt skrämmande. Då är egentligen kroppen bara ett skal, trots att mycket ev ens person, eller andra personers uppfattning o men sitter i utseendet.

Nu kom jag på att jag saknar att plugga, då kunde man ägan en förmiddag åt en diskussion som denna. Skulle jag ta upp den diskussionen med någon kvinna som är tvärsur för att hennes bredband inte fungerar skulle nog inte resulattet bli särskilt lyckat. Vad säger detta? Jag borde lagt lite mer energi på studierna och lite mindre energi på öldrickning kanske.

Trött sötnos

Ibland är det inte lätt att vara liten. En decimeters höjdklättring kan vara detsamma som att bestiga Mount Everest. Då är det tur att man kan somna mitt i allt.


Första natten

Det gick bra för Lovisa att sova i eget rum. Hon sov gott och väckte oss halv 7, tack för det. Det var nog jag som hade mest separationsångest, det var lite jobbigt att hon inte låg en liten bit bort från mig när jag vaknade utan i ett helt annat rum, säkert 3 meter bort. Hemskt.

Lördagen

Det blev visst en dag med väldigt lite aktivitet på bloggfronten.
Det hände lite mer på andra fronter. Målet idag var att städa igenom lägenheten ordentligt. Det har varit lite si och så med det i värmen. Svettas man av att ligga stilla och slökolla på TV är inte fysiska aktiviteter som rejäl städning det första man har i åtanke. Behöver jag säga att vi misslyckades ganska kapitalt med dagens mål?
All disk blev visserligen diskad, en del tvätt blev tvättad. Sen då? Jo, Lovisas rum är numera i ordning. Nu har hon en massa yta att röra sig på, samt en soffa för oss oldies att hänga i de stunder hon underhåller sig själv. Det ska till en matta, gardiner och lite roliag dekorationer. Just nu är det lite kalt, men det blir nog bra. Funktionen är ju det viktigaste. Till råga på allt tyckte Silvio att det var en kalasbra tidpunkt att flytta över Lovisas säng till det nya rummet så att hon inte sover i vårt rum längre. JAg har visserligen funderat på det ett tag, men nu fick jag separationsångest. Än så länge har det gått bra. Nattningen gick ungefär som vanligt och hon sover gott.

Ikväll var Hannah och Martin här, vi hade bokat in en filmkväll. Vi valde en kinesisk film som skulle vara i samma stil som Hero och de där. Helt ok film, enda klagomålet var väl att det var för lite action. Men bra ändå. Trevlig kväll kort och gott i goda vänners lag.

Innan filmtittning hade jag och Silvio en väldigt kort och billig kräftskiva för oss själva. Vi köpte ett paket på Willys för 48 kr. Helt ok smak, lite för lite kött, alldeles för hårt skal. Men vem bryr sig egentligen? Kräftor är gott.

Nu är det sovdags. Tjipp!

Det är ju tråkigt att sitta

Lovisa lärde sig nyss sitta på egen hand, det är tydligen redan passé. Nu ska hon stå hela tiden istället. Det är ju mycket bättre. Än så länge kör hon dock bara ståstilen på vår egenhändigt byggda Berlinmuren.


Lovisa är utbytt

Min söta, snälla bebis är utbytt mot en skitgring klätterapa. Ingenting, och då menar jag verkligen ingenting är bra. Hon kan gråta sig igenom en hel flaska välling bara för att hon kan. Alla leksaker är tråkiga, mysa är tråkigt. Sova är framförallt tråkigt. Det enda som är roligt är att klättra på Berlinmuren vi har, men bara tills hon trillar. Då är det gråt där  också.
Lite trist helt enkelt. Bara förra veckan var hon fullt nöjd med att sitta och vända på en handduk i en timme.

Hoppsan

Bokus råkade ha en sommarpocketkapanj. Den råkar ta slut idag. Jag råkade beställa ett par böcker jag inte hinner läsa. Men frakten var fri eftersom jag inte har så bråttom. Hoppsan så det kan gå.

En ofrivillig promenad senare

I morse, eller tidigare skulle jag skjutsa Silvio till ortopeden eftersom den tydligen låg mitt ute i ett industriområde. Hursom, glad i hågen packar hela familjen in sig i bilen, sladdar in på macken och huttar i lite bensin sen far vi. Några hundra meter. Bilen totaldör. Mitt i en rondell. Kommer till sidan ocgh försöker tappert starta den igen, efter en stund går det, vi hinner i tid till ortopeden. Jag ska köra hem, kommer ett par hundra meter. Bilen totaldör. Startar direkt, jag ställer den på en parkering och går hem. Pratar med Silvios bror som blir fundersam och säger att vi nog inte ska ha någon bil. Han lovade iaf att komma och titta på den, just nu har han fullt upp med att fixa iordnign min gamla bil.

En lista om läsvanor

Snodd från EmEff.

Läsvanor
1. Vilken bok läste du senast?
Kommer knappt ihåg, har tragglat med den nuvarande så längre, men jag tror att det är Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda.

2. Vilken bok ska du börja på härnäst?
Vet inte, håller just nu på med En halv gul sol, är egentligen sugen på en liten bokbeställning, men får läsa det jag har hemma först.

3. Är det övervägande manliga eller kvinnliga författare i din bokhylla?
Skulle tro att det är ganska lika fördelat.

4. När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar, eller tänker "nu har jag kommit en fjärdedel", "en tredjedel", "hurra! hälften!" osv?
Jag tänker fjärdedel, hälften osv. Knasigt, men har alltid gjort så även om boken är superbra.

5. Hur väljer du vilka böcker du vill läsa? Ex omslag, tips från vänner, recensioner, topplistor, bloggar osv?
Alla sätten, tips, tips, tips i massor.

6. När blir en bok för lång?
Brott och straff måste helt klart vara för lång, åtta år senare är det fortfarande ett par hundra sidor kvar.

7. Läser du lika gärna på engelska (om det är originalspråket) som på svenska?
Nej tyvärr, många böcker sägs vara bättre på engelska, men jag är tyvärr för dålig på engelska så det blri bara jobbigt att inte riktigt fatta allt och jag är för lat för att slå upp ord.

8. Vilken bok kände du senast att du var tvungen att försöka övertala ALLA dina vänner att läsa?
Svårt då de flesta har så väldigt oliak boksmak. Jag gjorde ett tappert försök att få Nina att läsa Coelho, men det gick åt fanders. Jag gjorde samma försök med pappa, han tyckte jag var för djup. Haha. Annars vill jag övertyga alla om att läsa Flyga drake.

9. Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig? I så fall , när ger du upp?
Jag vill gärna försöka läsa alla böcker jag tagit mig an, men en och annan tar sig inte riktigt. Senaste exemplet är Drömfakulteten. Språket är alldeles underbart strålande, bästa bok hittils språkmässigt, men i övrigt ger den ingenting. Tyvärr. Brott och straff som tidigare nämnts. Och säker några andra. En dag kanske jag finner orken att läsa klart dem.

10. Vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla, och vilken finns inte alls?
Jag har en ganska så jämn fördelning med mycket av det mesta. Det som dock inte hamnar i min hylla i första taget är SciFi, undantaget må vara Liftarens, men det är också outstanding. Annars finns allt från porrstjärnos självbiografier till fantasy, programmeringsböcker osv.
Men mest representerat är nog böcker av biografisk karaktär, vanliga romaner kort och gott.

Min katt är knäpp

Han har krupit in bakom min skärm och sticker bara fram huvudet för att kunna hålla ställningarna.


AJ

Det där med att röra på sig idag var tydligen en dålig idé. Efter två timmars promenerande gör det ont utav bara helvete. Foglossningsskit.

Tungan rätt i mun

Lovisa grejar väldigt mycket med sin tunga nu och den är mer eller mindre ute hela tiden.


Fröknarnas dag

Idag har det varit lite aktivitet på mig och Lovisa, eller mest mig, Lovisa sov. Vi började med BVC för lite vägning och mätning. 9380 gr och 73 cm lång. Stora tjejen. Fick också en salva att prova till hennes torrfläckar.
Efter det tänkte jag promenera lite, Nina hörde av sig precis när vi var klara så jag gick ner till stan och mötte upp henne där. Strosade runt lite och tittade på allt höstigt, undvek Godel och mötte halva jobbet. Träffade även på Debbie med sin lilla, glada skitunge. Kul!
Hemma igen, Lovisa sitter och asgarvar åt Bilbo. Äntligen kanske hon börjar uppskatta honom. Hon känner sig inte helt bekväm med att han börjat sova i hennes säng. Hon blir lite rädd ibland, men det går bättre och bättre.

Imorgon blir det ingen sovmorgon

Eller de flesta kanske skulle anse att det räknas som sovmorgon, men för mig och Lovisa är det tidigt. Vi ska till BVC för lite mätning och vägning redan klockan 11. Ungefär när vi brukar vakna alltså.
Om jag känner mig någorlunda pigg sen tänkte jag kombinera det med en promenad också, lite för dåligt med sånt numera så om det inte ösregnar eller nåt annat dumt kan jag gott gå en sväng. Gick mycket i våras, ett par timmar om dagen, och saknar det verkligen. Det är skönt att komma ut och röra på sig. Nu blir det inte så mycket för allting gör så förbaskat ont när jag rör på mig, och illamåendeattackerna kommer smygande utan förvarning när jag minst anar det. :(

Bilar ger mig magsår och hjärtsnörp

Idag körde vi på taktiken hämta Silvio på jobbet och sen dra och handla. Parkerar prydligt utanför jobbet och väntar glatt (Silvio påstår att jag såg sur ut) på Silvio. Följande inträffar; bilen startar inte. Första tanken är bensinstopp efersom varken bensin- eller trippmätare fungerar så det finns inget vettigt sätt att hålla koll på. Hivar i lite pengar i parkeringsautomaten och förbereder oss för en liten promenad. Upptäcker att reservdunken faktiskt är fylld av någon vänlig själ så vi slapp promenaden. Dock startar inte bilen. Försöker massor av gånger och inser att vi får betala mer parkeringstid och ringa någon. När Silvio går iväg för att växla lite pengar så startar faktiskt bilen. Vi har handlat en del mat och nu är vi hemma igen.
Hoppas den där brodern kommer och byter ut mätarna snart som utlovat. Det skulle göra mig gladare än julafton.

Mer korkad katt får man leta efter

Bilbo äter. Men inte som normala katter skulle gjort. Han la sig i vattenskålen och sträckte sig till matskålen för att äta. Rädd för vatten? Verkar inte så. Han märkte inte ens att han låg i vattenskålen.

Galen natt kan bara betyda galen dag

Jag vaknade vid 02:45 i morse av att det lät en massa från sovrummet, Silvio låg inte i sängen och sedan sprang han runt efter kläder. Jag undrade lite försynt vad jag sysslade med. Då hade han vaknat och sett fel på klockan så han försökte stressa iväg till jobbet. Kan faktiskt sträcka mig till att tycka lite synd om honom efter det.
Nåväl, när han fått gå upp på riktigt blir jag väkt av ett illtjut från Lovisa, då har Bilbio klättrat ner i hennes säng och rivit lite på henne, förmodligen inte helt obefogat. Silvio matade henne och sen sov hon och Bilbo gott tillsammans till 11. Skönt att han inte var och terroriserade mig. Det är varmt ute, men man måste ligga helt inlindad i täcket för han får för sig att riva på mig lite när som helst. Knäpp katt, men ganska söt. Sen tycker han bara om Silvio också.

Nåväl, tänkte fixa lite här hemma som inte blev fixat igår sen ska vi dra en runda till Willys och handla oss lite mat, det börjar bli ganska tomt i frysen. En klar fördel med att ha lite pengar är att man verkligen rensar ut frys och skåp på allt man kan använda i matlagning.

Lovisa och Bilbo

Ganska kul att kolla på dem. Han är väldigt varlig med klorna när det gäller Lovisa, men hon är ändå lite rädd för honom. Hon vill så gärna klappa på honom, hon sträcker fram handen och drar sedan tillbaka den innan hon klappat. Ibland vill han skoja lite med henne och klappar henne med tassen, då blir hon jätterädd och drar snabbt undan handen eller foten. I nästa ögonblick är Lovisa totalt hänsynslös och bara sparkar till honom eller rullar över honom om han ligger brevid.
Sen det roligaste, eller sötaste, eller vad tusan. Lovisa blir väldigt, väldigt sotis på Bilbo. Om Silvio håller i honom när hon ser blir hon helt svart i blicken. Framtida pojkvänner får se upp ;P.

Seinfeld?

Kan någon göra ett tappert försök och förklara vad som kan vara det minsta bra med den serien? Jag fattar verkligen inte, den är bara tråkig. Och ja, jag har snubblat över ganska många avsnitt genom åren så jag avfärdar den inte efter att ha sett 2 min mitt i något zappande.
Varför sänds smörjan igen?

Avdelningen för dålig humor

På kanelen!

Förklaring kommer på Silvios blogg nån gång, men kul var det.


I övrigt

Ska fortsätta städa idag tänkte jag. Det finns en del att göra, och en del som katten inte bör trasla in sig allt för mycket i.
Silvio är hemma idag eftersom jag egentligen skulle opererats idag, men jag avbokade det. Lite dumt, men det är onödigt att behöva göra om allting sen igen. Så kul är det inte.

Jag ringde

Men det var upptaget, precis så här höll jag på hela jäkla förra våren. Tillslut gick VC med på att vidarebefodra ett mail. Ska prova igen, sist tyckte de bara jag skulle prova att ringa igen. Blir galen.

Hittade en lista..

.. hos Josse. Så jag fyller väl i den i brist på annan aktivitet.

Hur gammal är du om fem år? 32
Vem tillbringade du minst två timmar med idag? Tror Nina var här i ungefär 2 timmar.
Hur lång är du? 174 cm
Vilken är den senaste filmen du har sett? Oj, längesen jag såg film nu. Boondock Saints kanske?
Vem ringde du senast? Silvio i lördags när jag vimsade runt på Konsum.
Vem ringde dig senast? Porttelefonen
Hur löd det senaste sms:et du fick? Orkar inte lägga ut den i sin helhet, men det var Hannah som misstänkte att hon var lite full när hon svarade mig kvällen innan och att hon lovat för mycket angående lån av kattbur.
ringa eller skicka sms? Sms all gånger, är för lat för att orka ringa.
Är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda sen 21 år tillbaka.
När såg du senast din pappa? Tror det var i maj någon gång.
Vilken ögonfärg har du? Blå, blå vindar och vatten
När vaknade du idag ? Typ halv elva
Vilken är din favoritjulsång? Ehhh va. jul är ju en annan gång.
Var tror du att du befinner dig om tio år? Förhoppningsvis någon annanstans än i Växjö.
Vad skrämde dig om natten som barn? Ingenting faktiskt.
Vad fick dig verkligen att skratta senast? I fredags eller lördags när jag kollade på youtube, galna japaner.
Hur stor är din säng? 200*160, jag brukar få en bredd av 20 cm.
Sover du med eller utan kläder på dig? Utan, bara trosor
Hur många kuddar har du i sängen? 7, varav jag nyttjar 3.
Vilka städer har du bott i? Växjö, sen überhålorna Åseda och Glimåkra.. HAHA
Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota
Är du social? Ibland, när jag känner för det.
Vilken är din favoritglass? Piggelin
Vilken är din favoritefterrätt? Har aldrig varit någon större efterrättsfantast, satsar på ett par bitar godis istället någon gång ibland.
Tycker du om kinamat? Ja, iaf som man gör kinamat i Sverige.
Tycker du om kaffe? Njä, jag brukar må så konstigt av det.
Vad dricker du till frukost? O'boy alla gåner.
Sover du på någon särskild sida? Mage, i den mån det är möjligt.
Kan du spela poker? Ja, i synnderhet när jag är på lyset. Då går det alltid bäst.
Känner du någon med samma födelsedatum som dig? Nej, men jag vet om.
Kan du några andra språk än svenska? Engelska, Franska och Tyska.
Har du någonsin åkt ambulans? Nej
Föredrar du havet eller en bassäng? Havet
Spenderar du helst pengar på? Helst mig själv, men jag verkar vara ganska lågprioriterad just nu
Äger du dyrbara smycken? Nej, inte direkt
Vilket är ditt favoritprogram på teven? Diverse matprogram, konstiga program på Discovery Channel, SATC, Simpsons
Sover du med gosedjur? Silvio?
Vad har du för ringsignal? Mario!
Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Nej, tror inte att något finns sparat heller.
Vad har du närmast dig just nu som är rött? En tom colaburk
Kan du byta olja på bilen? Jag är bilanalfabet
Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej, parkeringsböter är mer min grej
Läser du dagstidningen? På nätet
Vilken radiostation lyssnade du till senast? Vet inte vilken kanal Silvio zappade in igår
När var du i kyrkan senast? September två år sen, bröllop
Hur länge har du campat som längst i ett tält? 4 nätter på Sweden Rock

Snacka om förnekelse

Rolig artikel i Expressen om ett visst hotell i Aya Napa. Redan när det begav sig, eller rättare sagt när jag och mina kära vänner var där för väldigt exakt 10 år sedan var den där poolen känd för detta fenomen. Vi bodde på hotellet, enligt egen utsago hade de reagge club på poolområdet på nätterna, om nu Dr Alban kan klassas som reagge. Hursom, det hände ett apr gånger att vi gick dit och efterfestade, det fanns ju en pool och ett skevt biljardbord samt en bar. Och det sexades nog en hel del i den där poolen, man såg ju en hel del i full fart. Poolen var för övrigt äcklig som tusan, det fanns en anledning att man inte badade där i nyktert tillstånd på dagen samt att man duschade ordentligt efter ett dopp hur full man än var.
Synd att vi svenskar inte längre ska få möjligheten att bo på ett av världens mest kända hotell ;).

Skattjakt für alle

Jag har varit på skattjakt, den var både lyckad och misslyckad. Egentligen skulle jag leta upp ett munstycke till dammsugaren så jag kunde dammsuga soffan. Istället hittade jag mitt LOTR-RISK!! Inte lika kul som originalet, men ändå tillräckligt kul.
Grämer mig dock över en odammsugna soffan, det hade behövts. Men jag får väl ytterligare en gång köpa ett nytt munstycke.

Ny vecka igen

Det har gått bra med Bilbo, han är ett riktigt litet busfrö. Lovisa tycker att han är hur intressant som helst och kryper efter honom hela tiden för att dra lite i svansen, örat eller någon tass. Han tar det dock väldigt varligt med henne så det är bara de små klorna som kommer fram till skillnad när han tycker att jag är någon slags leksak.
Annars ska jag diska och tvätta lite. I eftermiddag är det föräldraträff så det blir en sväng dit.

Tussenussarna

Lovisa och Bilbo


Lovisa sa mamma

Kanske en olyckshändelse, men ändå :D

Meet the nameless cat

Namnförslag som passar vår humor mottages gärna. Själva har vi för många dåliga förslag, hade det varit en hona hade Kissie varit självklart val.Natha: Silvio hade rätt angående familjen, det enda han misslyckades på var antal barn, det var nämligen ett mindre lands befolkning.


Katten har numera ett namn, lite nördigt kanske, men BILBO

Idag kommer Lovisas "lillebror"

Det blev visst så att vi ska få kattungen idag :). Så snart ska vi bege oss till Alvesta och hämta hem den lilla huliganen. Spännande spännande.

Beach 2009

Säsongen för 2008 känns lite över så dags att sikta på nästa sommar istället. Kolla på det här klippet tre gånger om dagen och du är garanterad magrutor.

Så blev det helg också

Lovisa har födelsedag idag igen, 7 månader minsann!

För övrigt då? Den här stan bjuder på Karl-Oskar dagarna, ätt evenemang jag undviker i möjligaste mån. Det var kul när man var runt 15, drack häxblandning och var allmänt full på stan, glädjen är inte riktigt den samma när man är 27. Det finns bara två saker som är bra med det nu, köpa marknadsgodis och langos. Men inte ens det nöjet kan jag kosta på mig idag, no money :(.

Idag, so far

Lovisa väckte mig alldeles för tidigt i morse, så tidigt så att Silvio inte hade hunnit gå till jobbet än. Han fixade lite välling åt henne så vi kunde mumsa frukost samtidigt. Efter lite oenigheter om hur man sover i en säng somnade jag och Lovisa gott i vår säng och sov ett par timmar.
Nu har jag länsat kylskåpet på sallad och tänkte mata min kära dotter också.

Ska åka och kolla på kattungen i helgen, kan ju vara kul att se den när den är någorlunda liten. Det är tydligen lag på att man inte får sälja eller köpa katter som inte är minst 12 veckor gamla. Jag kände inte ens till den lagen utan trodde att det var en rekommendation. Alla mina andra katter har jag fått när de är 8 veckor, för så har det alltid funkat :P.
Namn då? Jag förslår The Stig, Silvio föreslår Göran Persson. Vi får väl se.

Uppladdning eller nåt

Mindre än två veckor kvar till Winnerbäck. Längtar. Sist jag såg honom var i ett kallt Göteborg, jag var höggravid och vaggade runt på stan med Hannah. Det var toppen och Lovisa kickade runt som aldrig förr.
Den här gången kommer väl alla mina stackars hormoner får frispel. Mascara är väl inte ens att tänka på ;).


Med på turnén är även Miss Li, jag lyssnade sönder den här låten förra sommaren, den är så jäkla glad :).


Nu föll väl hela min hårdrocksimage, men det får väl vara så då. Ibland måste man popsnöra lite också ;).

Spegelapan


Kissemiss

Om några veckor får vi vår lilla kattunge :). Nu pågår det stora namnkriget. Varken jag eller Silvio är väl egentligen lämpade att namnge katter. Min gamla katt som bor hos mamma heter Evert, kanske räcker som motivering. Så vad tusan ska den stackars lilla kraken heta? Det är en helsvart hankatt.
Kisse och Lovisa får nog roligt, hon drar honom i svansen, han klöser henne osv.

Blaha

Misade telefontiden idag igen. Bebisen kommer ju hinna bli 5 år innan jag lyckas ringa till MVC.

Silvio är hemma idag och kurerar sina öron och sitt huvud, det går lite halvbra eftersom Lovisa har bestämt sig för att ha stora väsnas-dagen. Men, men bättre än att lyssna på en massa ondsinta skåningar kanske ;).

Solen och värmen är tillbaka

Med besked. Idag har jag och Lovisa hängt lite med Hannah. Vi möttes upp på stan för att först fixa lite. Jag lämnade in en blankett på Försäkringskassan så jag får Silvios föräldradagar, Hannah hämtade ut sin Winnerbäckbiljett. Efter lite planlöst traskande satte vi oss på Askelyckan och fikade lite, TACK darling, min tur att bjuda nästa gång.
Efter det gick vi til Strandbjörket, provade en bebisgunga, Lovisas första gungupplevelse. Det gick bra, hon såg lite halvt glad/halvt förvånad ut.
Nu är vi hemma igen, Lovisa är matad, jag ska matas.

Jag blir galet trött på Godel-säljarna som står nere på stan, man blir påhoppad i snitt 3 ggr per dag man går på stan. Samma killar varenda gång.
Idag hände följande.

S: - Får jag bjuda på lite godis.
J: - Nej tack, jag har redan pratat med er så många gånger.
S: - Strålande!

Ja, strålande, verkigen. Mutter, mutter. Nästa gång ska jag ha en tröja med något lagom rabiat tryck på.

Emma- och Honeydag

För att bo i samma stad igen är vi inte så bra på att ses. Men, men. Idag tänkte vi lyckas med den bravaden. Inga störra planer, båda lika urfattiga, men man kan ju alltid hänga. Som när vi var 14 typ.

Bergsbestigare kanske?

Dags att skaffa rejäla doningar. Så här har det hållts på nu en stund, Lovisa klättrar, jag lägger tillbaka henne. Om och om och om igen..

Bebis på rymmen

Lovisa börjar bli lite för bra på att transportera sig själv. Det blir snart ett heltidsjobb bara att se till att hon är någorlunda i samma rum som jag sist placerade henne.
Alla mina planer gick ut på att jag skulle börja jobba när den här månaden var till ända så att Silvio kunde vara hemma och hålla ordning på trollet. Men icke. Jag förblir hemma, jag får nog anställa en nanny, någon som ställer upp gratis? ;)

Ganska seg dag

Lovisa har somnat efter en hel del gnäll, jag har kalasat våfflor till lunch. Tänkte låta diskmaskinen gå några omgångar, det jobbiga är att det tar tid och kapar vattenkranen i köket. Men, men. Lika bra att köra hårt. Dammsuga vardagsrummet också kanske?

Tisdag, inte ett dugg roligare än någon annan dag

Tänkte få lite gjort här hemma idag. Kan ju knappast skylla på för bra väder så att det är varmt, visserligen ligger vi stadigt på 30 grader inomhus, men något borde ju gå att prestera.
Blev väldigt mycket WoW igår, fast har å andra sidan knappt spelat på en vecka så det får väl vara okej ändå.

Som pyttipanna fast ändå inte

När man inga pengar har får man plocka ihop en måltid av vad som finns. Lite av varje blev faktiskt räkcrêpes :). Hoppas det blir lika gott som jag hoppas.

Lovisa har utvecklats enormt senaste veckan, hon kan krypa någorlunda, hon kan sitta upp utan stöd ordentligt, hon kan nästan sätta sig upp själv, och hon vill absolut sköta matningen själv.

Idag är allt normalt

Det regnar, lite svalare. Jag kunde välja att städa. Men varför. Vi fastande med WoW. Men snart orkar inte min rygg med min kassa stol längre så då blir det ädå någon annan aktivitet.

Regnet väckte mig

Jag och lillskiten tog oss en eftermiddagslur. Sen kom ösregnet, det smattrade så bra på fönsterblecken så jag vaknade. Lovisa sover fortfarande, hon är väl som sin far.
Lite tvätt, lite disk kanske?

Glömde en sak innan om vår lilla killtjusare Lovisa

Ninas systerson hade fått en mjukishund i födelsedagspresent. Efter noggrant val så döpte han den till Lovisa. Sött!

Jäsiken så trött jag är

Festen igår var bra. Sen skulle vi ut, det gick inte lika bra. Alla stack iväg på olika håll så vi bestämde oss för att rädda vårt barn istället. Full fräs hem till Natha alltså. Det hade gått bra, men Lovisa ville inte riktigt komma till ro och sova så hon var ganska gnällig. Dock sken hon upp som en liten sol när vi kom. Hos Natha blev vi kvar ganska länge, Silvios fylla slog på och han blev vädigt pratsugen. TACK Angelica för de fina kläderna och tack ni andra för hjälpen.
Lillskruttan somnade åp väg hem och sover fortfarande, måste varit en jobbig kväll.
Det var alles egentligen. Varken mer eller mindre. Silvio jobbar idag igen, förhoppningsvis får de lite förstärkning så att han och Kerstin slipper sitta helt ensamma.

Jag börjar dagen med en lista, känner mig okreativ

1) Vad åt du till frukost?
- Oboy och mackor som alla andra dagar.
2) Lägg ut den senaste bilden du tagit på dig själv:
- Tar inga bilder på mig själv.
3) Vem fick du ditt senaste sms ifrån?
- Natha, the babysitter.
4) Vilken färg har din dator?
- Svart.
5) När var du arg senast?
- Det var så längesen så jag kommer inte ihåg. Jösses vad harmonisk jag har blivit.
6) Ditt bästa minne från skoltiden?
- Hela gymnasiet med den underbaraste klassen.
7) Ditt sämsta minne från skoltiden?
- Vår menlösa fysiklärare på ovan nämna gymnesie kanske.
8) Yoga eller löpning?
- Löpning, jag är så satans ovig och så gillar jag hellre när det går undan.
9) Spaghetti Bolognese eller Oxfilé Provencale?
- Oxfilé alla gånger.
10) Vilka tidningar läser du regelbundet?
- Expressen, Aftonbladet, SMP på nätet. Föräldratidningarn, Nemi och Illustrerad vetenskap annars.
11) Favoritkaraktär i deckare?
- Trots alla deckarläsning så har jag inte fastnat för någon särskild karaktär.
12) Teveprogram du aldrig missar?
- Diverse matprogram.
13) Vem är du avundsjuk på?
- Ingen alls, jag tror att man mår ganska kass om man är avundssjuk, bättre att glädjas åt andra och det man själv har.
14) Din bästa revansch?
- Alla gånger jag har rätt och är så jävla bra även om någon annan försöker trycka ner mig.
15) Din bästa chef ever respektive din sämsta?
- Ingen aningf faktiskt. Har aldrig haft någon chef som varit felfri. Sämsta känns onödigt att ens ta upp.
16) Mat som du aldrig någonsin kommer att äta?
- Blodpudding, Svartsoppa osv på det temat.
17) Offentlig person som du skulle vilja ta dig ett snack med?
- Kissie, haha, Jag undrar hur fan hon är funtad, men sen är hon kanske inte jätteoffentlig.
18) Kaffe eller te?
- Te i så fall, men helt ingen av dem.
19) Skostorlek?
- Ingen aning, för stor. Alla skor är helt skumma efter graviditet.
20) Hur ofta är du på IKEA?
- Förra året var definitivt för ofta. Men ett par gången om året.
21) Om du hade fem miljoner över - vad skulle du köpa?
- Om jag hade det över bara sådär måste det ju innebära att jag redan har en massa pengar som jag lagt på bra saker som hus, bil, betala lån osv. Så det skulle snarare bli en lyxig och avkopplande semester för mina nära och kära, med mig också såklart ;).

Hoppsan hejsan

Så mycket fick jag gjort i eftermiddag. Lovisa och jag har sovit gott istället.

Lite lätt slut

Bara för att det råkar vara lite svalare utomhus idag innebär det inte att det är svalare inomhus, termometern visar envist på 28 grader.
Varit en sväng på Ponnia Cup nu på förmiddagen och haft slagsmål med getingarna. Annars händer inte mycket just nu, Silvio jobbar. Ikväll ska vi på lite fest, Natha ska vara barnvakt med assistans av Angelica, men ändå. Officiellt hatar Natha barn.. Kan bli spännande.

Eftermiddag

Lovisa är matad och nyduschad. Jag försöker mig på någon slags uppiffning. Sen bär det av ner till en stekhet stadskärna.
Silvio jobbar helg så det blir nog lite mer Ponnia Cup imorgon om det inte ösregnar. Jobbigt med paraply, vagn och allt.

Ordningen är åtetställd

Mitt vanliga telefonnummer funakr igen. Skönt, trodde inte det skulle gå så snabbt som utlovat *vet av erfarenhet*.
Orkar inte kolla på tävling idag, känner att det är förbaskat varmt så jag är hemma och slappar lite. Ska möta upp SIlvio när han slutar jobba så vi kan fixa någon liten present tills imorgon.

RSS 2.0