Ibland undrar man ju

En gång i tiden, typ förra hösten köpte jag en laptop, nu i höstas gick grafikkortet sönder på den. Jag kan inte nånstans hitta mina papper gällande datorn så tyävrr har de väl kommit bort i någon flytt.
Igår mailade jag företaget jag köpt datorn av för att få kopia på mina avtal, garantier osv. Till svar får jag en djupgående instruktion för att se mina fakturor. Ehhh.. ursäkta, har jag ens efterfrågat det?
Ännu värre, jag lyckas inte komma på vilken mailadress jag har kopplad till mitt kundnummer. När jag loggade in med min vanliga adress fick jag upp ett annan kundnummer, på det har jag bara köpt ett ljudkort någongång på  18-talet. Jag bilr galen..

No more Coretto

Så, nu tänker jag göra jordens antireklam. Sorry Nina, men du får börja gilla nån annan mat.
Vi har precis varit nere på stan en sväng för att fördriva tiden. Vi bestämde oss för att äta lite lunch, egentligen skulle vi ätit på Koh Thai, men jag ville äta där och Silvio hemma så tillslut blev det inget med det utan vi gick till Coretto istället. Efter 25 i kö för att beställa mat fick vi tillslut våra sallader. Med ruttna oliver och rutten sallad i. Fräscht! Eller så inte. Om maten man ser ser ut på det där viset, hur är då det man inte kan se om det är fräscht?

Det fick mig osäkt att säga att jag ville ha ett eget ställe så att jag visste vad jag åt, Silvio hade också en dröm om ett fik. Det hade varit väldigt nice, även om våra idéer gick isär. Men är det realistiskt? Går det att genomföra?
Hur som, jag behöver en sysselsättning till hösten då jag slutar min mammaledighet.

Tillbaka i lugnet

Så, nu har vi varit på ikea. Vad vi inte visste när vi åkte dit var att ikea i Älmhult firar 50 år så det var knökat med folk. Dock fick jag tag på allting jag skulle ha och lite till. Det blir alltid lite till när man åker till ikea. Konstigt.
På hemvägen stannade vi till hos Ninas mamma på en kopp kaffe, och jag fick se deras nya hus. Finfint.
Kvällen kommer att vikas åt tvätt, underbart att ha småbarn, man tvättar en fredagkväll. Vart tog glamouren vägen?
Imorgon ska vi kanske på inflyttningsfest hos en jobbarkompis, beror lite på barnvaktsstatus. (Detta blev nästan som en "kontaktannons".)

Tack sötnos, sovmorgon kunde varit skönt

Skitungen vaknar, skitungen får mat, skitungen sprattlar som ett helt raveparty, skitungen får ny blöja. Mamma går upp, skitungen har förmodligen somnat vid det här laget.

Jävla beroende

Silvio tycker att det är min tur att handla godis idag, jag påpekade att det jag fick igår skulle räcka idag också. Han suckar och säger att han går själv och köper. Givetvis frågar han ju vad jag ska ha också.
Det är väl bara att inse att jag är sämst på att låta bli choklad. I övrigt känns det inte så viktigt med godis.

Jag borde bli kock

Ja, jäklar vad god maten blev. Tyvärr sätter mina jäkla handeksem stopp för en sådan yrkesinriktning :(.
Nu är jag hur mätt som helst, väldigt skönt, för innan var jag ju hur hungrig som helst.

Lite trött och frusen

Nu har vi varit ute på en liten promenad, den blev inte så lång idag, dels kom vi iväg sent och dels var jag bra mör i benen efter gårdagens terrängpromenad. Vi mötte upp Silvio utanför jobbet och tog sällskap hem, det blir så mycket enklare att handla när vi är båda två.
Allt är bra igen och jag kommer förmodligen sova som en stock inatt. Det var en person min närhet som varit "borta" under några dagar, men nu är allt någolunda i sin ordning igen. Vet dock inte orsaken till frånvaron.

Egentligen borde jag laga mat nu för jag är vrålhungrig, det ska bli lax idag. Very mumsigt!

Mitt projekt med att hänga upp tavlor i lägenheten går sådär, det är rejäla betongväggar med mycket armering och sten i så jag måste hela tiden borra, och tyvärr möter jag på en massa motstånd i väggarna trots slagborr. Det är ju omöjligt att på förhand veta vad hindrena är.

Imorgon är det dags för en tur till ikea med nina. Hon har fripass imorgon och var sugen på att åka en sväng. Jag måste ändå dit och köpa fler handdukar, min kräkmaskin här hemma gör ju slut på alla handdukar på nolltid. Sen finns det väl en och annan småpryl som kan behövas. Får se vad jag hittar, har ju väldigt risigt med pengar den här månaden. Hittills har jag fått extraladdningar med pengar från jobbet, semesterersättning, föräldrapeng osv, men nu är allt sådant utbetalt och klart så jag får klara mig på vad som ges.
Det blir några tuffa månader nu, men sen kommer det bli bättre.

Jag fortsätter tjata om våren

Någon trevlig person har satt blomlådor i trapphusets fönster, nu börjar det komma lite blommor. Jag tyckte att det såg mysigt ut.
image26

Nu har jag också städat lite i sovrummet och bytt till de nya lakanen jag köpte förra veckan, det blev kalasbra. (ja, vi är besatta av kuddar ;))

Inte direkt piggast

Det har varit en konstig natt och morgon. Jag somande ganska snabbt igår, men sen vaknade jag vid 3 och matade Lovisa, efter det kunde jag inte somna om äveno m jag var hur trött som helst. Jag somnade inte om igen förrens efter 8, sov ungefär till 10.
Det finns verkligen något som oroar mig väldigt mycket just nu, därför jag inte kan sova. Jag hoppas att allt är bra, men jag tvivlar.

I övrigt, ännu en fin vårdag med sol så det blir en promenad lite senare. Det blir inte lika trevligt sällskap idag, men en sovande Lovisa kan ju också vara relativt underhållande.


Så, nu har jag fått livstecken. Slut på oroandet.

Allt ska man då behöva förklara

Jag försöker förklara för Silvio hur det här med pastasorter fungerar.

Det finns:
Spaghetti
Tagliatelle
Lasagneplattor
Snabbmakaroner
Stuvade makaroner
Allt annat är makaroner, man kan lägga till skruv, fjäril, snäck osv innan för att förklara formen.

Mycket enkelt också. Han försöker dock påstå att det heter knepiga, outtalbara italienska namn. Hmm..Konstig typ den där Silvio.

Idag leker jag vuxen

Jag har betalat alla mina räkningar, det var väldigt nedslående. Jag har även ställt Lovisa i kö till dagis, jag tror ju inte att det är något problem att få en plats, men det känns bra att vara ute i god tid.
Idag blir det lunch på stan med Nina, typ den enda utsvävningen jag kan göra så jag ska hoppa in i duschen nu.

Jag har överträffat mig själv

Jag har sytt gardiner och hängt upp dem i vardagsrummet, jag har flyttat de gardinerna som tidigare hängde i vardagsrummet till matrummet.
Jag har satt in bilder i de där små ramarna jag ägnade förmiddagen åt att måla.
Jag har diskat en del, ska diska lite till nu.
Med lite tur kanske jag hänger upp lite tavlor också. Shit, vi kommer snart få nåt som ser ut som ett hem, inte bara är ett.

Men gud så uttråkad jag är

Jag tittar på mitt stackars barn som försöker bajsa.. HAHA
När jag väntade på det stora genombrottet på den fronten hittade jag detta.

Välj månaden (numret) du är född i:

1: Jag åt upp
2: Jag slog ihjäl
3: Jag älskar
4: Jag sköt
5: Jag kramade
6: Jag knarkade med
7: Jag är tänd på
8: Jag dansade naken med
9: Jag sjöng med
10: Jag fes på
11: Jag förfördes av
12: Jag hade sex med

Välj datumet du är född på:

01: Din mamma
02: En hund
03: En neger
04: Michael Jackson
05: En bög
06: En hamburgare
07: Pippi Långstrump
08: En prostituerad
09: Karlsson på taket
10: En aidssmittad pundare
11: En pundare
12: Jultomten
13: En hivsmittad raggare
14: En hora
15: En banan
16: En hund
17: Britney Spears
18: En fet hagga
19: En fet man
20: En alkis
21: En hemlös man
22: Min man
23: Min mamma
24: En muffin
25: Min pappa
26: En häst
27: En fotboll
28: En häxa
29: Min farmor
30: Din pappa
31: Ett får

Välj färgen på tröjan du har på dig.

Vit: För att jag gillar det
Svart: För att jag är så jävla snygg
Rosa: För att jag ser ut som en gris
Röd: För att jag är skitful
Blå: För att jag är en transvestit
Lila: För att jag är homosexuell
Grå: För att jag är en pundare
Annan: För att jag är lik Göran Persson
Grön: För att jag är bra i sängen
Orange: För att jag brukar röka på
Turkos: För att min mamma sa det
Brun: För att jag var tvungen
Ingen tröja: För att jag är kåt

Mitt resultat:
Jag hade sex med Britney Spears för att jag är så jävla snygg.

Vår promenad/Vårpromenad

Ursäkta ordleken i rubriken, men jag kan vara lite nördig gällande sådant.
Nu är vi hemkomna från vår lilla promenad, den är fotad.

Nerbäddad Hallonsnöre.


Jag trodde i min enfald att alla hade mobil nuförtiden.


Fina vårblommor fanns det gott om.

Folk måste ju undrat vad jag sysslade med när jag lite diskret parkerade vagnen och fotade bommor i folks trädgårdar.

Nu är det dags för mitt favoritmellis, filmjölk med skivad banan.

The pyssling day

Sådär, nu har jag äntligen fått tummen ur och målat 12 små ramar. Det är lite onödigt ödsligt på våra väggar så jag tänkte avhjälpa det lite grann.

Det var verkligen skittråkigt, men nu är det gjort.

Lovisa låg snällt och övervakade arbetet.


Nu ska vi ut på promenad i vårvintervädret, solen skiner i allafall.

Dags för lite kulturkunskap

Jag och Lovisa lyssnar på In Flames. Hehe..

Jag hann få ordning på bokhylledelen av vardagsrummet innan Lovisa vaknade. Nu är det bara resten kvar, vilket innebär att jag måste flytta på min lilla, nätta skivsamling för att få plats med alla filmer.

Min finaste

Jag tror att Lovisa har blivit utbytt, hon har varit en exemplarisk bebis senaste dagarna. Just ju är hon precis perfekt. Jag gav henne kvällsmat igår vid 23, en stund senare la jag henne i hennes egen säng, hon var då vaken, jag gick på toa, när jag kom ut sov hon. Sovt har hon gjort till 06:40, jag gav henne då frukost, nu sover hon igen, visserligen i vår säng, men ändå. Sötnosen.

Igår skuvade jag ihop bokhyllan som farit runt i bilen i 3 veckor. Idag tänkte jag styra upp det sista i vardagsrummet. Bilder på kaoset kommer här. Det blir även en bonusbild på Lovisas rum, det finns alltså lite att jobba med i veckan.


Mer att göra idag; skicka iväg mina saker ja sålt på tradera och skicka tillbaka hyrfilmerna från cdon. Diska vore väldigt bra också... Jag besparar er bilden på det kaoset.

Ska man inte...

bli piggare på våren?
Jag är mer trött än någonsin. Senaste tiden skulle jag kunna somna när som helst, var som helst, men det funkar inte rent praktiskt.
Jag är inte uppe lika sent på nätterna, det blir fler och fler sovmornar. Sucks.. Jag vill ju vara lite pigg nu.

Logik på hög nivå

Vi åt nyss middag, som vanligt efter maten blir jag äckligt sugen på choklad. Jag skyller det på Silvio. Jag har dessutom en förklaring, jävligt långsökt, men en förklaring.
Om jag inte hade blvit gravid hade jag inte slutat röka och då hade jag inte behövt ersätta mitt orala behov (nu snackar vi Freud på hög nivå) med något annat. Jag tyckte att jag var superfiffig och la upp det på ungefär samma sätt. Hans svar var: -Ta en cigg då!

&(/%&(%/(/=)()=(?()(=)( dumma

Kompakt dag

Det känns som om vi lyckats få in en hel helg på en dag, men vi har nog tagit det ganska lugnt egentligen. Förmiddagen sov jag mestadels bort, Silvio och Lovisa var uppe tidigt i morse. Efter att jag äntligen fått tummen ur var vi förbi jobbet för att reda ut hur Silvio jobbar i veckan, vi underhöll också Natha när hon försökte micra och sedan äta sin lasagne.
Mitt i allt detta hörde Erika av sig och bjöd in oss på en liten fikastund så vi var där, Erika mös med Lovisa, vi åt kringlor och fruktsallad.
För att toppa dagen ytterligare så åkte vi till Citygross och handlade lite, vi är extremt dåliga på att köpa mat så att vi klarar oss länge, vi hittar alltid en massa gott istället. Jag köpte en burk med cherrycoke, detta fenomen måste ju provsmakas. Jag kan lätt säga att det var nåt av det vidrigaste jag någonsin smakat, vad är det för fel på folk? Jag köpte också nånting som man ska lägga i brödrosten så blir de ungefär som mc donalds äppelpaj. Får se sen om det är gott.
Nu ligger Lovisa och pratar med sina djur igen, hon låter hur söt som helst. Alltid när hon låter sådär och vi försöker filma henne så lägger hon av. Idag lyckades jag fånga en liten stunds skitsnack. Det finns upplagt på min photobucket.
Jag bjussar på en bild för att visa varför det inte blev så mycket blggande igår.
image10

Nu blir det lite längre

Hade en liten, uppmärksamhetskrävande varelse i mitt knä innan. Den sover nu.
Vi lyckades bara spräcka gårdagens tidsplanering med en halvtimme, ohyggligt bra för att vara oss. Vi körde dessutom bara pyttelite fel en gång, sen höll det på att bli en gång till på grund av risig vägbeskrivning, men det beskyller jag svärfar för.
Igår var det full rulle, vi var ju hos Silvios föräldrar, hans syster med två barn var där samt hans moster med man (därav den obegripliga mängden danska). Vi åt en massa mat och hade allmänt trevligt, alla ville såklart mysa med Lovisa så vi fick vila våra armar som nu börjar dra sig mot orangutanglängd.
Upplägget var ungefär detsamma idag, men minus Silvios syster med barn. Hem hittade vi också plättlätt, hemfärden innehöll också ett stopp på BK såklart. :) Provade deras nya ceasarbaguette, den var helt ok, men jag saknar verkligen chicken piri piri, jag funderar på att mailbomba dem till de plockar in den i sortimentet igen samt att de i samma veva öppnar upp ett hak här i stan.
Är det öppet på stan imorgon? Det är ju helgdag, men ingen har ju något att göra... Vi måste upp på jobbet en sväng eftersom Silvio inte har en aning om när han börjar jobba på tisdag, och tyvärr är inte fm-platsen bemannad. Men, men jag ska ju ändå motioneras så vad tusan.
Lovisa har varit supersöt idag och igår, hon "pratar" jättemycket. Egentligen låter det bara, men till skillnad från när hon skriker så låter det sött. Hon har visserligen hållt på med det ett tag, men idag och igår har hon hållt låda längre stunder och charmat alla.
Nu tänkte jag bädda ner mig i soffan och kolla på cold case och criminal minds. Ok bra serier.

Tillbaka i civilisationen

Senaste dygnet har jag kört oändligt många mil, ätit oändligt mycket god mat och sovit (nästan) oändligt mycket samt fått lyssna på oändligt mycket obegriplig danska.

Sjukt, sjukt trött

Det har varit en jobbig natt. Lovisa har fört ett herrans liv vid två tillfällen. Jag vet att jag ska ut och köra idag,långt och ville därför ha nån slags sömn, klart jag inte fick det. Nu ligger mina sötisar i sängen och snarkar ikapp, Lovisa har fått ligga på Silvios arm hela morgonen <3.
Min to do list innan jag lämnar den här gudsförgätna hålan idag är evighetslång, och vi ska åka om max 1½ timme, lycka till liksom.
Frukost
Duscha
Packa
Bära upp bokhylla
Handla blöjor
Bada bebis
Mata bebis
Väcka Silvio

Det här har ju redan havererat.

Nu jävlar i min lilla låda

Det borde ju vara plättlätt att sy coola bebiskläder. Typ tunikor och sånt. Jag ska banne mig gräva fram nåt mönster som är lämpligt. Sen finns det ju massa snygga tyger. Min unge kommer vara ballast i stan.

Påskpresenter

Det här ska min lilla sötnöt få utav mig i present till påsk. Har dock inte hunnit köpa dem än, så hon får dem nog efter påsk istället. Hon märker väl ingen skillnad ändå...? ;)

Långfredag

Båda mina knäppgökar ligger på soffan och sover sött.
Bara Jesusfilmer på tv.
Jag sitter här och äter popcorn istället.

Kärlek

Halva inlägget fanns sparat, så här kommer det igen, lite editerat.

Kvällen igår var alldeles, alldeles perfekt. http://www.smp.se/noje_o_kultur/sveriges-storsta-rockband-i-vaxjo(544061).gm
Det var riktigt kul att se kent igen utan den fulla killen i publiken. Long story, men förra gången jag såg dem var den en fullpackad publik på alla sätt och vis, många gick säkert dit för festens skull. Och ett gäg dyngfulla killar förstörde hela upplevelsen. Tyvärr. Men igår var allt som det skulle, kan dock hålla med resencenten att jag saknade något från första skivan.
Efter spelningen begav jag mig en sväng till pudas för att möta upp lite annat folk. Kön hade formats utanför köfållan, helt plötsligt började alla hoppa in i fållan så jag hamande längst bak. Jag frös, hade bara sommarjacka, ett gäng spanjorer ville bjuda på öl. Sedan kom jag äntligen in, var inne en stund och hängde sen åkte vi och hämtade Lovisa som hade tillbringat kvällen hos Erika. De verkar ha haft det bra då Lovisa somnat tidigt och faktiskt sov väldigt bra hela natten.
Egentligen skulle vi åkt till Silvios föräldrar idag, men det får vara till imorgon eftersom det är så dåligt väder. Sist vi var där ställde ju vädret till en del för oss så det känns bäst att vara hemma.


Hmfp

Jag skrev ett skitbra. långt inlägg nyss, men den här skitsidan funkar ju sällan som det ska. Allt är borta.

Så sött

Jag beställde ett nytt visakort för ågon vecka sedan då mitt börjar bli lite väl slitet och inte alltid fungerar som det ska. När jag skulle beställa såg jag att man kunde göra personliga kort, alltså ha en egen bild på kortet. När jag ändå skulle beställa kunde ju det vara lika bra. Idag kom det nya kortet med posten, det blev supersött med mitt lilla monster på.

Otur

Idag ska Silvios bror och pappa hämta min gamla bil då de har köpt den. Dock ringde de nu för att säga att kamremmen gått av på den bilen de skulle komma med så det blir lite extrapyssel, men jag tror att det kommer lösa sig så småningom.
I väntan på dem ska jag ta mig an vardagsrummet då det är riktigt stökigt samt i behov av en liten dammsugning.
Tjo

Men usch

Vi köpte hamburgerbröd på ICA på väg hem från stan/jobbet. Det var mögel på alla bröden. Så det blev hamburgare utan bröd, funkar det också.
Pysslar nu vidare med tvätt, disk, städ, sömnad. Kanske hinner med en film sen också.

Kent imorgon alltså

Jepp, konsertdags minsann. Det ska bli äldigt, väldigt kul. Vi blir ett helt litet gäng som ska gå på spelningen. Dock får jag skämmas lite nu, NU lyssnar jag på nya skivan för första gången. Ibland kan jag tycka att det är skönt att ta det i den ordningen. Man går på spelningen, skaffar egna intryck och minnen av vissa låtar, sedan kan man lyssna hemma och komma tillbaka.
Sötaste Erika kommer att vara barnvakt under kvällen, det kommer nog att gå kalasbra. Än så länge har Lovisa inte så mycket emot att umgås med andra, men det kan ju lika gärna komma en period sedan då hon blir väldigt mammig, eller pappig för den delen.
Hepp, nu ska vi försöka klä på oss, packa ihop oss och gå på dagens promenad.

Myseftermiddag

Idag kom första laddningen med filmer från cdon. Då jag fortfarande känner mig allmänt slö blir det en film innan vi ger oss ut på dagens promenad.
Lovisa roar sig med sitt babygym för fullt just nu och verkar nöjd med det, vi får väl se hur länge det håller i sig.

Varför?

Jag är supderdupermegajättemorgontrött, men mitt barn är inte det. Orättvist!

Hemma igen

Sådär, då har jag och min griniga bebis varit iväg på myskväll. Det var jättekul att det äntligen blev av igen. Nu verkar alla jobba lite vettiga tider igen så det lanske bli lite mer frekvent ett tag.
Jag hann sy gardiner till två rum innan, men kunde inte hänga upp i datorrummet då jag inte hittar fästena till gardinstången. Det blir till att köpa nya på stan imorgon. Tänkte sy lite till nu när jag ändå har ångan uppe.
Tråkig tnog var inte tyget till sovrummet riktigt som jag tänk mig så det blev bara en gardin, men det ser ok ut ändå har jag bestämt mig för :).

Time for piffing

Nu har vi varit ute och gått, mitt troll och jag. Jag köpte lakanen på Hemtex, ni som känner mig väl blir förmodligen ganska chockade att jag har köpt något råsa. Till mitt försvar säger jag att jag tycker det är apsnyggt i rätt sammanhang, som nu, lite japanskt light liksom. Jag ska försöka sy mina sovrumsgardiner nu och sedan bädda med mina nya lakan, kommer bli kalas. Det som återstår är att fylla de kala väggarna med något snyggt, men det får bli när vi kommer över något vi vill ha.
Jag var och kikade lite på Lagerhaus också, jag blev alldeles till mig över ett gäng fina kaffekoppar. Hade jag druckit kaffe hade jag lätt köpt dem. Hade jag haft ett fik hade jag definitivt köpt dem. Jag har en lite dröm om att ha ett eget mysfik, inte sådär hypat som alla fik är numera med 17 sorters kaffe som man behöver specialutbildning för att göra. Utan ett sånt där mysfik med 7 sorters kakor, bullar, och vanligt kaffe med påtår i söta kaffekoppar med fat. Här kommer iallafall en liten bild på de söta kopparna. Om någon känner för att köpa inflyttningspresent till mig bara sådär så är det här min önskelista. (Vaddå, måste man ha fest för att få?)
image7


Jag vill ha

De här lakanen skulle sitta som ett smäck i min säng. Det blir en tur förbi Hemtex på promenaden.
image6
Tror att de bara skulle kosta 149 per set, tror att jag precis har så mycket pengar så att jag skulle kunna få ihop det. Nuförtiden har jag som tur är den stora förmånen att få lite barnbidrag, det kommer på torsdag, sedan är vi iväg över helgen så förhoppningsvis gör vi inte av med så mycket pengar tills vi får lön.

On the road again

Nu har jag försökt sova, sova, sova. Det hjälpte faktiskt lite. Jag funderar på att äta frukost en gång till, mata bebis, gå ut med bebis, sen vet i tusan.
Min internetleverantör är roligast, första fakturan får man utan fakturaavgift, därefter måste man betala med autogiro, tror ni de har den goda smaken att bjuda på en autogiroblankett? Nej, det är de givetvis för snåla för, eller de hoppas att man ska skita i det så att man betalar fakturaavgiften. Hur som haver, vi har ingen skrivare, egentligen borde jag påpeka det för dem, men äh, det har jag fortfarande inte svarat på vår felanmälan så jag antar att de inte är särskilt snabba av sig. Det räcker ju att kolla tptest för att inse att vi får långt ifrån utlovad hastighet.

Tidigt som fan

Nu har jag/vi varit vakna ett bra tag, först mat, sedan powernap för bebis del, mer mat, frukost för mig. Nu sitter vi som vanligt vid datorn, eller rättare sagt jag sitter vid datorn och Lovisa sitter i sin babysitter och låter samt sparkar av sig filten hela tiden.
Som mammaledig har man alldeles för mycket slötid, man kan inte göra nåt vettigt som tex. diska eftersom man förmodligen måste hålla sin lilla bebis i knät, men sitta framför datorn passar ju kanoners då. Så, vad gör man med all den tiden? Jo, läser bloggar på korsen och tvärsen. Alldeles nyss korsade en klockren blogg min väg, så perfekt parodi. http://therealblondinbella.blogg.se/ (Jag skulle egentligen gjort en snygg länk, men vissa funktioner verkar vara ur funktion.)
Nu tänker jag också vara ohyggligt generös och göra lite gratisreklam. Cdon.com har en drive nu som jag anmälde mig till, hyrfilm, 30 dagar för 49 kr. Man ska sätta ihop en lista på 30 filmer man kan tänka sig se, så skickas de hem till en, några i taget. Tycker det kan vara värt 49 kr.
Det känns helt galet att det är snö ute, det var verkligen på tiden, men lite sent påkommet. Den här vintern har man inte varit bortskämd med snö precis. Två vintrar sen var det helt perfekt, då red jag också Brajjan väldigt mycket så vi hade det kul med en massa galopp ute i snön. Saknar ridningen, men det finns en tid för det också så småningom. Jag har funderat på att köpa en liten ponny eller nåt, visserligen kan inte jag rida på en sådan, men det finns ju mycket annat man kan göra.
Ikväll är det äntligen fikakväll igen, det var några veckor sedan. Det har blivit lite mer sällan eftersom vi fått nya tider på jobbet och det allt som oftast är någon som jobbar sent.

Snyggast i stan

Idag slår jag på stort och bjuder på en liten bild på Familjen Mupp.
Bilden är från annonsen i vi hade i Smålandsposten.image5

Helt ok faktiskt

Så, nu har jag och piplisa varit på föräldraträff, alla som skulle komma kom inte, men vi var ändå några stycken som kom dit. De allra flesta bodde i vårt gamla hood så det hade ju onekligen varit praktiskt att bo kvar. Hursom, ett gäng nyblivna trötta föräldrar med tillhörande marodörer samlas för att prata om livet som förälder. Först var det obligatorisk presentation, sen pratade vi lite om vistelsen på förlossningen och bb, lite om hur det fungerar rent allmänt med sömn, mat osv. Det var väldigt skönt att höra hur de andra hade det och att det mesta faktiskt var ganska likt, vår unge är inte värst ;). Så sammanfattningsvis är jag faktiskt nöjd med träffen och kommer fortsätta att gå. Vi fick också en lapp där det stod vad träffarna skulle handla om och det var vad jag hade hoppats på, alltså mer om mat då det snart är dags att börja med annat än mjölk, vidare om barnomsorg, barnsjukdomar och sånt. Allt som jag inte har en jäkla aning om, jag är verkligen totalt nybörjade och jag fascineras av att jag fixar att byta blöja själv HAHA.
Lovisa festade till träffen med att vara allmänt kinkig, spydde två gånger och skallade mig en gång. Nu ligger hon äntligen och sover, luktar som ett helt gäng bulimi-fjortisar, men hon sover. I'm in heaven!

No more sweets for me

Jepp, nu jävlar är det highway som gäller om jag någonsin ska bli sams med vågen. Jag kan ju utan att blinka klämma i mig en chokladkaka och sedan fortfarande vara godissugen, det är totalt osunt. Tyvärr är detta ett återkommande problem, antingen lever jag på godis eller röker jag. Båda är ju lika dåliga fast på olika sätt. Så jag lär vara världens jävla skata nu några dagar sedan ska det väl gå bättre.
Appropå skator, min dotter är en sådan idag. Det har bara varit ett jäkla gnällande på henne hela dagen, utom de få ögonblick hon sovit. Suck.. Hoppas att det är en väldigt snabbt övergående fas.
Nu ska vi iväg på föräldraträff, hoppas det är nåt att ha.

Bakvända dagen

Allt är helt uppoch ner just nu. Igår somnade Lovisa fint runt 22, det måste vara ett nytt rekord. Runt 4 i morse vaknade hon igen, abolut inget konstigt med det. Som vanligt lyfter jag över henne i vår säng och hon får amma, jag somnar om, hon somnar om, alla är glada. Men idag hade jag tydligen inte så mycket frukost att bjuda på så hon blir arg och ligger och sparkar på mig. Hon väcker Silvio också med sitt bökande och stökande. Jag går upp och gör iordning mat, hon tycker väl att det är sissådär gott. Efter det vägrar hon verkligen somna om, Silvio är pigg så han tar med henne upp så jag kan få sova lite. Den sömnen varar inte så länge utan sen är hon igång med sitt skrikande, gör mera mat, fortfarande sissådär, massa mer skrik. Tillslut får jag henne att somna lagom när Silvio går till jobbet. Nu har hon sparkat på mig ett tag så jag gick upp, hon ligger kvar och sprattlar, hon skriker ju inte... än.
Jag blir galen på all sömnbrist, undrar när jag senast sov mer än 3 timmar utan att bli väckt. Till helgen ska vi åka till Silvios föräldrar tänkte vi, det ska bli väldigt, väldigt skönt. Sist vi var där maratonsov Lovisa hela tiden, hoppas att det inträffar igen :).
Idag ska vi på föräldraträff, jag och mitt monster. Jag hoppas att det är något att ha, att det är givande samt att jag träffar trevligt folk.

Festlig gårdag

Igår var det verkligen fullt ös hela dagen. När vi hade ätit frukost osv gick vi ner på stan för att skaffa lite stuff, köpa inflyttningspresent och träffa Lindha och Karin så att de fick se Lovisa.
Sedan var vi hemma ett par timmar och gjorde oss iordning, jag inser såhär i efterhand att jag borde passat på att sova.
Nina var gullig och ställde upp som barnvakt, hon skulle titta på melodifestivalen med sin familj så de hade ingenting emot en extra gäst. Sen bar det av till max för middagsätning och sedan fest. Jag började kvällen med att utforska alkoholen och tog ett litet glas bål, visserligen körde jag, men skulle inte köra på ett par timmar så jag tänkte att det kunde vara ok. Det värsta var att jag kände av att jag druckit det där glaset, haha, hur mycket alkohol har man i bål liksom?! När det ändå hade börjat gå utför var jag dessutom tvungen att prova att röka, jag tog ett yttepyttebloss, hade jag tagit ett ordentligt hade jag väl bara hostat och mått konstigt. Det kändes mest konstigt, det sitter inte i fingrarna längre. Sen var det kul hela kvällen att bara träffa alla vänner och prata lite skit även om nästan alla på ett eller annat vis vill prata graviditet/förlossning/bebisar osv.
Runt 12 började Silvio (!) sakna Lovisa för mycket så då åkte vi hem, hon hade skött sig exemplariskt under kvällen. Tänkt om hon var sån hemma också.
Silvio hade köpt ett gott vin till festen och det var en del kvar så jag tog mig faktiskt ett litet glas vin när vi kom hem och Lovisa hade somnat. Det var mumsigt :D

Idag är jag bara toktrött, men ska ändå försöka få lite gjort under dagen, typ storhandla, köpa en grej till diskmaskinen så jag slipper diska allt för hand osv.

Blogg.se uppmanar (oavsiktligt?) till otrohet

I mitt senaste inlägg var det inlagt en fet annons från spraydate, det går väl inte att misstolka. Det var uppmaningar om flörtande och raggande. Ajabaja, jag är en respektabel kvinna numera ;).
Idag är det fredag, friday på engelska, om man kör det på svengelsk översättning blir det FRIDAG, alltså borde alla vara lediga idag, men så är det inte. Bajs.
Jag längtar så mycket tills imorgon, mina kära vänner Hannah och Martin ska ha infyttningsfest. Det ska bli så kul att träffa dem och övriga vänner, dessutom kommer några stycken som jag träffar alldeles för lite så det ska bli extra kul. Vi ska se om Silvio lyckas arrangera ihop det så att han också kan följa med, det hade också varit kul. Man behöver liksom göra annat också ibland och få pauser för att kunna vara en bra förälder. Nu menar jag inget generellt utan precis hur jag själv känner. Jag kan inte vara med mitt barn 24/7 för då blir jag galen hur mycker jag än tycker om henne, men får jag göra andra saker för mig själv som inte fokuserar kring Lovisa mår jag så mycket bättre.
Hon är så söt nu, hon sitter i sin babysitter och viftar med armarna så jag tror hon kan extraknäcka som vindkraftverk. Hon har en liten mobil hängandes ovanför som hon tittar storögt på. Skönt att hon lyckas underhålla sig själv en liten stund ibland. Det är det arrangemanget hon har här i datorrummet, hennes plats är mellan våra datorer så vi kan samtidigt ägna henne massvis av uppmärksamhet.

Glöm för bövelen inte att köpa Smålandsposten imorgon, troligtvis ska den här knäppa familjen vara med på bild.


Förresten

Jag fick en backupplan. Alla stora, kända bloggare tjänar en massa pengar på att blogga. Så om jag helt plötsligt får ohyggligt mycket läsare så finns det folk som betalar mig för att jag ska skriva strunt.
Därför är det mycket, mycket viktigt att ni tvingar alla vänner, familj, ovänner, jobbkompisar osv att läsa min blogg så jag får massa läsare.

Ska jag vara ärlig är det bara Nina och Natha som läser av ren bamhärtighet ;).

Jag borde bli politiker

Okej, nu ska jag gå emot allt man "bör" tycka. Det är skittråkigt att vara mammaledig! Man får inte ens sovmorgon, för då har man en liten kickboxare i sängen som vill ha all uppmärksamhet och mat. Jag råkar inte ha ett överflöd av arbetslösa/föräldralediga kompisar som vill slå ihjäl en massa dötid. Man har absolut inga pengar alls, eller inte särskilt mycket så man kan inte vara lite lagom hemmafruglammig och shoppa bort dagarna. Därför tänkte jag såhär, jag kan ju inte gärna tvinga mina vänner att sluta jobba eller skaffa barn, jag kan inte tvinga mitt barn att sova länge på mornarna. Däremot kan jag få mer pengar så min plan är att bli politiker och lobba för att höja föräldrapenningen. Apsmart va?! Fast då kommer jag ju jobba och behöver ingen föäldrapenning så ehh.. det får va. (Fast shoppa hade varit kul även om utbudet suger i den här stan.)

Vad är det för dag?

Jag har en misstanke om att det kan vara torsdag idag, men jag känner mig inte helt övertygad. Främst för att det inte känns som torsdag, mer tisdag.
Igår käkade jag lunch med Nina och en av alla Johanna på jobbet. Vi var på Coretto och jag kunde inte låta bli att fundera över hur hög iq man behöver för att få ett jobb där. Jag beställde en parmapaj, jag pekade på den och dessutom var det en skitstor skylt på pajen som det stod parma på. Jag blev därför lite kondunderad när tjejen länge och väl kollar på alla pajer och slutligen pekar på den med parma-skylten på och frågar mig om det var den jag menade. Så, slutskitsnackat om Coretto. Pajen var ganska god, mest äggstanning, mindre parmaskinka.
Erika hade i förväg mailat och ville att jag skulle komma upp på jobbet med Lovisa, hon ringde dessutom när vi åt lunch för att säga det en gång till. Så vi gick upp på jobbet.
Senare skulle vi på tvåmånaderskontroll på bvc, en läkare skulle gå igenom leder, ryggrad, fontaneller, lungor och hjärta. Allting såg bra ut :). Lovisa börjar bli stora tjejen nu, 63 cm lång och 5940 gr tung.
Senare på kvällen kollade vi på den oändliga historien, Silvio har skällt på mig för att jag inte sett den innan, så jag sköms väl lite då, men nu äntligen vid 27 års ålder har jag sett den. Sa jag 27? Jag är ju 17.
Idag blev det mysdag i sängen, var uppe ganska tidigt för matnig av Lovisa och matning av mig, men senare tyckte jag att jag behövde sova mer så vi kröp ner igen och sov till 14, väldigt skönt.
Egentligen har jag inte så mycket mer att förtälja om livet, det händer verkligen inte särskilt mycket nu. Egentligen borde jag boka tid för efterkontroll hos barnmorskan, men orka. Dock skulle ju du, Natha, få status på mitt eventuella välmående ;).
Jag satt och funderade över min graviditet idag, jag fattar inte att jag gick igenom allt det där ensam, det var ju skitjobbigt. Särskilt i början när jag bara mådde kass som tusan. Och hur kunde jag vara så vansinnigt knäpp att jag fick för mig att det skulle vara plättlätt att ta hand om ett barn själv? Visst, man hade väluppbringat kraft och ork man inte kände till om man varit själv eftersom man inte hade haft något annat val, men det hade verkligen varit superjobbigt. Jag är jätteglad att allt ordnade upp sig med Silvio tillslut, det värmer också nåt helt otroligt att se honom och Lovisa tillsammans, det är verkigen det finaste.

Jag visste det

Jag hade ju glömt att skriva om den viktigaste händelsen på hela dagen, eller så jäkla viktig var den inte, men Natha kommer garva läppen av sig.
Vi gick och strosade i godan ro på den fina gågatan nere på stan när en tjej ropade på oss. Hon ursäktade sig att hon hade förföljt oss ett tag. Hon förklarade sedan att hon kom från P3s nyheter och ville ställa en fråga. Tydligen har det idag kommit en ny rekommendation om att man kan ta sig ett glas vin då och då under tiden som man ammar, den förlägna reportern önskade en kommentar kring detta. Silvio svarade vad han tyckte innan hon hunnit spela in nåt och sa sedan att han inte ville ge något uttalande.. Haha. Och jag var ju vis av erfarenhet sen Smålandsnyttsincidenten så jag ville definitivt inte säga ett knyst.

Helt seriöst..

...jag måste ha en tvättmaskin i min lägenhet. Har precis släpat ner fyra fullpackade ikeapåsar till tvättstugan och dragit igång två maskiner. Okej, brukar inte ha fullt så mycket tvätt, men det är en massa filtar jag inte orkat tvätta på aslänge samt att söta Silvio plockade med sig nåt slags otvättat berg när vi flyttade ihop.
Så helt seriöst ska jag se över möjligheten till tvättmaskin här hemma nu, det finns ju el, vatten och avlopp draget så att det ska inte vara några problem så sett, det är väl snarare gällande finansiering skon klämmer.
I vår tvättstuga här i lägenheten har vi också något så fruktansvärt onödigt som ett skitgammalt, mögligt torkskåp. Det är mest i vägen för det kommer aldrig, aldrig användas. Jag ser hundralappar flyga iväg elkostnader om man ens funderar på att provstarta det och sen känns det ju givetvis inte så värst fräsch när det är mögel i det.
Ja, jag skriver dagens tredje inlägg nu bara för att jag ska sysselsätta mig med en massa strunt så att jag inte somnar innan jag tvättat klart nån gång i natt för nu jäklar ska tvättbergen förintas.
Äh förresten, jag är törstig så jag får säga att det här inlägget är slut nu :)


Mohohoho

Silvio tyckte jag skulle fixa mat nu, jag sa att jag inte orkade då slängde han över Lovisa till mig och lufsade ut i köket för att själv fixa middagen. Very bra initiativ.


Very slappish dag

Jag kände mig grymt stolt igår för att jag lyckades natta Lovisa, det händer typ never. Nåt tag senare när jag var så gott som medvetslös vaknar såklart Lovisa. Jag plockar upp henne från hennes säng och bär in henne till Silvio som försöker bli trött framför datorn, han frågar lite vänligt om hon är vaken, jag muttrar tillbaka nåt om att hon är vaken, men inte jag. Sen somnar jag igen snabbt som attan och vaknar inte förrens nån gång på morgonen när Lovisa bajsar. Det ekar i hela sovrummet, jag trodde man skulle vakna av en hungrig, skrikande bebis, men inte då.. hon bajsar.
Idag skulle jag till min kära tandhygienist, det är inte ett dugg trevlig. Hon pillrar i mitt tandkött med äckliga, vassa krokar så det gör ont och blöder. Sen remissade hon tillbaka mig till käkkirurgen för en ny operation. Suck, får ångest bara av att tänka på det.
Silvio hade visst träffat på Robin när han väntade på mig, Robin bad om ursäkt för att han glömt säga att han fått böter, men inte ett jävla pip om att han skulle betala dom. Så jag kommer väl ge igen med samma mynt, jag betalar böterna då jag inte är särskilt intresserad av inkasso sen kan jag ju bara råka skita i att betala det han lagt ut för reparation. Jag kan vara snäll som fan, oftast för snäll, men ibland rinner bägaren över och då får det vara nog.
Det blev 3 filmer inhandlade på filmmix också, man måste ju ha något att göra på sina slappedagar, idag var det extra slappedag eftersom Silvio hade fripass.
Jag köpte 3 filmer för 199 plus lite godis, den förvirrade snubben i kassan hävdade att det skulle kosta mig 380 spänn. Jag sa att det omöjligt kunde stämma med tanke på vad jag köpt. Han försökte mästra mig med att en film hade kostat si och så mycket, jag stod på mig vad som gällde enligt märkningen på filmerna. Chefen, som hörde hela konversationen hoppade in och skällde på killen för att han inte gjorde sitt jobb rätt, han hade inte lagt in i systemet att det var nytt pris på en av filmerna utan bara märkt upp den. Klantigt som fan, men jag hade ju rätt. Och som tur var så var jag ju också lite uppmärksam på vad han sa, hade jag exempelvis gjort annat samtidigt hade jag nog inte reagerat på priset utan snällt betalat.
Kom hem och satte på en av filmerna som ingen av oss sett, Minotaur, den var apkass, Silvio somnade, jag förstår honom fullt ut.
Idag tänkte jag försöka mig på att sy gardiner om min symaskin fortfarande är i nåt slags fungerande skick. Det börjar som sagt bli liiite väl nu med oordning här och oiordninggjort. Jag måste ju ändå hålla mig sysselsatt med nåt då jag har tvättid 22-02. Måste verkligen tvätta, har en liten marodör som emellanåt är skrämmande bulimisk och kräks på det mesta som finns i hennes väg.

Ännu en händelselös måndag

Det händer verkligen inte mycket alls i mitt liv just nu. Helgen förflöt på bra utan några konstigheter. Jag fixade en del i lägenheten, vi kanske blir klara till jul eller nåt. (Man måste sätta realistiska mål).
I morse blev det en riktig sovmorgon, eller Lovisa var det full fräs på ganska tidigt, men jag lyckades amma bort det värsta fräset och till slut somnade hon gott. Jag passade då på att läsa klart Luftslottet som sprängdes och steg inte upp förrens halv två. Sovmorgon is the shit liksom :)
Imorgon ska jag till käftis, de ska bestämma om operation igen, men jag är inte alls sugen. Dels för att man blir helt däckad efter operationen och dels för att de två senaste operationerna har varit katastrof då bedövningen inte tagit ordentligt och det har ignorerats när jag påpekat det. Jag besparar mig gärna känslan av att bli skuren och sydd i. Usch :/

Mest morr

Jag har sovit apdåligt inatt och är sjukt trött. Lovisa har gjort allt för att paja min nattsömn. Hon har sovit lite i taget och däremellan har jag nyttjats som nån slags levande jättenapp.
När posten kom fick jag nästa otrevliga överraskning, när Robin lånade min bil för att åka till Kristianstad missade han att nämna den lilla detaljen att han tydligen skulle till Malmö..väl i Malmö tycker han tydligen det är ok att inte betala parkeringsavgift. Sedan när han fått böter så tycker han tydligen inte att det är så viktigt att betala dem. Så jag fick en påminnelse med uppmaningen att betala inom 10 dagar.

Jag var tvungen..

att byta bakgrund på bloggen. Jag hatar ju rosa, hjärtan och gullgull. Haha, undrar om jag fått ett slag i huvudet när jag valde den bakgrunden.
En dag (om ca 3 år) när jag känner mig engagerad ska jag byta till nåt som inte är färdigdesignat utan som passar mig på rikitgt.

Värsta slappedagen

Igår somnade Lovisa innan 12! Det var inte många minuter innan, men det var innan. Jag vaknade strax efter 10 i morse, gick upp och käkade frulle, slösurfade och insåg att jag nog var världens tröttaste människa. Eftersom jag sovit extremt dåligt senaste tiden, inte så konstigt kanske, bestämde jag mig för att det blir en dag i sängen. Lovisa vaknade strax innan 12 så hon fick mat, ren blöja och kläder på sig. Sen har vi bara sovit bort hela eftermiddagen, klockan är halv 4 nu. Så otroligt skönt, men jag känner mig inte ett dugg pigg, men jag vet att jag kommer må bra av detta i förlägningen.
Egentligen borde vi tagit en promenad, men ibland får man skippa saker man borde göra.

Utmärkelsen dagens sömntuta..

..går oavkortat till min kära Lovisa! Jag är chockad, hon somnade runt 12-01 inatt, minns inte riktigt, vaknade sedan runt 7 för lite amning och nu sover hon fortfarande. Känns skönt att för en gångs skull fått en lite lugn start på dagen.
Lördagen ägnades ju åt ikea, vi shoppade tills mitt kontokort grät blod. Vi lyckades verkligen handla småprylar för 3000 kr, ok det var en bokhylla inräknat i det där också.
Det blev en babysitter till Lovisa också från babyproffsen, bra köp, hon kan sitta och gunga sig själv :).
Vi funderar allvarligt på att skaffa en barnvakt i helgen på dagtid så att vi hinner göra iordning här. Det händer tyvärr aldrig särskilt mycket när en hela tiden måste ta hand om Lovisa. Det skulle vara så skönt att för en gångs skull bo vettigt och inte i den här flyttröran.
Igår var vi på bvc också, Lovisa hade inte riktigt gått upp så mycket i vikt som hon borde så vi försöker se över matningarna så att hon får i sig ordentligt. Jag som försökt satsa stenhårt på amningen får väl inse att det behöver kompletteras med mer ersättning än hon får i dagsläget. Det var inte akut, men hon ser ju smal ut också. Bebisar ska vara lite småtjocka. Vi skulle också försöka få henne att somna tidigare på kvällarna. Visst, det gör ju att man själv kommer att få gå upp tidigare på morgonen, men i förlägningen är det väl bäst för hennes skull att få vettiga sovvanor. Vi blev även inbjudna till föräldraträff. Jag tycker alltid att sådant känns lite märkligt. Vi hoppade ju föräldrautbildningen under graviditeten, dels passade det inte med jobbet och sen känns det som sagt lite märkligt. Man ska tvångsumgås med andra föräldrar och deras bebisar bara för att man råkar ha fått barn typ samtidigt. Jaja, vi får väl se efter första gången hur det artar sig.
I måndags var vi och fotade oss för tidningen. Kära Lovisa passade på att bajsa hejvilt under fotograferingen så det var ingen vidare trevlig tillställning, men vi får hoppas att kortet blev bra. Preliminärt ska det komma i tidningen 15/3.
Idag blir det definitivt promenad ut i det solskenet, kanske stan och skaffa ett par sonnenbrille?

Trött, tröttare, Emma

Som sagt var det ju full rulle eller full hals på Lovisa igår. Det var jätteskönt när Silvio kom hem så jag fick vila mina öron lite. Dock blev det en lång uppesittarnatt för Silvio. Lovisa sov gott i hans famn, men ville inte bli lagd själv.
I morse vaknade jag av att hon bajsade, hahah. Annars brukar jag vakna av att hon piper och vill ha mat.
Nu, ett antal (3) blöjbyten senare sover hon gott i sjalen, Silvio sover gott i sängen och jag är mest dödstrött.
Idag ska vi till ikea och shoppa massvis så det kanske kan bli klart här nångång, jag är så less på att vi ser ut att bo i en flyttbil. Det har ju dessutom varit så ganska länge då vi först skulle flyttat i november, så lådorna har bestått sen dess.
Vi tänkte också köpa en babysitter till Lovisa idag så att hon kan sitta och gunga lite själv. Nu sitter hon ofta i bilbarnstolen, men då måste någon aktivt gunga på henne, och det kan ju faktiskt ge muskler ;).

RSS 2.0