Söndagen

Vi har varit på lite julskyltning. Eller söndagsöppet på stan med lite extra aktiviteter. Den där riktiga julskyltningen kommer nog ikväll istället och då brukar det vara olidligt mycket folk på stan så det här kändes som ett lagom alternativ. Jag köpte en rejäl påse marknadsgodis. MUMS.
Sen åkte vi till Media Markt och jag fick min födelsedagspresent i förskott, den nya expansionen till WoW. Skoj, skoj. Så det blir nog lite spelande ikväll.
Ska även sätta upp lite adventsstakar och sånt, om nu någon fungerar. Man vet ju aldrig.

Mums fillibabba

De här små godingarna ligger nu och svalnar av lite.



Och eftersom de var så jäkla goda slänger jag upp receptet också om någon vill apa efter. Jag gjorde 40 st och det känns som alldeles lagom många. Sen hoppade jag över russin, för russin är inget gott ;).

Ingredienser

* 50 g jäst för söta degar (1 paket)
* 150 g riktigt smör
* 5 dl gammeldags mjölk
* 250 g Kesella gourmet
* 2 pkt saffran (1 g) + 1 sockerbit
* 2 dl vit baksirap
* 1/2 tsk salt
* drygt 18 dl vetemjöl
* 3 tsk bakpulver
* russin
* ägg till pensling


Gör så här:
Lägg russinen i blöt i en skål med vatten.
Smula jäst i en bunke.
Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i mortel och häll sedan över det i en kastrull som du ställer på spisen med en klick smör i. Låt saffranen "svettas" med smöret tills det småputtrar men se till att det inte bränns (OBS detta moment är mycket viktigt för att få ut smak från saffranen!).

Lägg i resten av smöret i kastrullen och smält på svag värme, häll i Kesella och mjölk och värm till fingervarmt. Häll spadet över jästen och rör om. Ha genast i sirapen.

Rör i övriga torra ingredienser (mjöl, salt och bakpulver).

Låt jäsa under bakduk i 30-40 minuter, helst nära spisen eller nära ett element.

Baka ut degen. Knåda ordentligt men knåda inte i för mycket mjöl! Degen ska vara så fast att den inte fastnar i bakbordet men fortfarande lite klibbig. Forma degen till lussebullar.

Låt jäsa på plåt ca 20 minuter, gärna på varmt ställe. Låt russinen rinna av och peta i dem i bullarna och pensla med äggvita. Grädda i ugn 8-10 minuter (beroende på storlek) i 225 grader. Vakta noga och låt inte bullarna vara inne för länge!

Paketera bullarna i plastpåsar så fort de svalnat.

Gårdagens pucko

När vi skulle hem igår och hämtade ut jackorna ur garderoben..
Hon som jobbade i garderoben sa "det kan inte var långt kvar nu.." och syftade såklart på min mage.
Jag förklarade ungefär hur långt det var kvar. Hon vägrade tro på det och avrundade det hela lite lagom trevligt med "då måste det vara tvillingar..".
Jo, visst. Suck. Pucko.

Jag tycks tydligen bli stor när jag är gravid. Det beror ju helt på var magen hamnar. En del bebisar ligger långt in i kroppen och man kanske kommer undan med en ganska nätt liten mage. Jag får en dunderklump framför mig.

Och nä, jag är inte dunderrabiat egentligen. Jag blir inte sur eller tar illa upp när tex folk jag känner skämtar lite om tvillingar eller så. Eller som en jobbarkompis igår "du är ju lika jäkla stor som förra gången". Helt ok. För det var inget illa menat och hon var inte så jäkla liten hon heller ;).

Efter fem ultraljud är jag tämligen övertygad om att det inte är tvillingar.

Gula små katter

Ska bakas idag var det tänkt.

Igår var det personalfest. Tidsoptimist som jag är var jag alldeles försenad med att lämna av Lovisa, men jag hann ändå. Det är ju inga större avstånd att transportera sig på.
Väl på plats serverades en buffé. Supergoda små plockrätter. MEN, ett problem, all mat var kall. Utom en soppa som var lite fisljummen. Flera av rätterna skulle fungera betydligt bättre som varma. Verkligen miss av arrangörerna.
Sen hände egentligen inte så mycket mer, folk gick hem. Vi var ett gäng som gick till Oléo. Lina hade fribiljetter som tur var så vi kom in gratis. Om vi gick från en ganska halvdöd fest är det inget mot vad som väntade på Oléo. Öken. Tråkigt nog. Så efter en timme bestämde vi oss för att åka hem, drygt en timme efter det hämtade vi Lovisa. Inte särksilt snabba i vändningarna alltså.
Lovisa hade haft det bra hos Hannah och Martin. Glad var hon också :). TACK, kära vänner för hjälpen.

Hipp hurra bloggen

Detta blir det 1000:e inlägget som görs. Snacka om att jag borde skaffa ett liv ;).

Men det var inte det jag skulle skriva. Nu har ännu ett I-landsproblem dykt upp. Jag tänkte skoja till det med att locka håret lite. Jag hittar inte min locktång. Sen flytten. I januari.

Vilken miss

Jag kom på att jag köpte ett par festliga leggins förra hösten som jag inte använt. De kanske skulle komma till nytta ikväll. Trodde jag. När jag fått ur dem ur paketet visade de sig vara knälånga/kort. Inga större hit på en blekfet Emma i slutet av november alltså.
Så ptja, nu är det väl vända ut och in på garderobern som gäller tills jag ´hittar något användbart och strykfritt. Min katt har ägnat anselig tid åt att döda min strykbräda. Suck.

Lillfisen ska vara hos Hannah och Martin ikväll. Och eftersom det är fredag så blir det Idol. Lovisa älskar Idol, lite mer än oss andra i familjen. Så när inget annat hjälper brukar jag få kapitulera och kolla på Idol med henne. Inte för att hon egentligen kollar så mycket, men hon dansar, sjunger och klappar händerna.
Det blir förmodligen en toppenkväll för henne.

Stackars liten

När Lovisa fick sina tänder i underkäken dök de upp utan att hon gjorde ett pip ifrån sig. Nu när de kommer i överkäken är det lite värre. Hon har uppenbarligen ganska så ont av det. Hon ville inte alls somna igår kväll utan var mest ledsen. Även om hon var galet övertrött kunde hon inte sova. Tillslut fick hon en liten slurp alvedon, den verkade lindra för hon somnade gott efter en stund och sover fortfarande. Lilla sötmonstret. Att det ska vara så jobbigt.

Dagens Lovisa och Bilbo


Julklappsfunderingar

Det ska kluras och luras för att hitta de där perfekta klapparna. Det är sällan prislappen som är det viktiga utan mer tanken och personligheten bakom. Tycker jag. När man köper till vuxna. Barn har nog inte riktigt samma perspektiv på det hela.
Lovisa får nog inte så mycket roliga saker. Hon fyller ju snart år också. Bättre att hon får "bra-å-ha-sakerna" nu till jul. Så vad jag kommit på än så länge är vinterskor. Inte för att hon går så mycket, men det känns som en tidsfråga och då kan det ju vara lämpligt att ha något riktigt att gå i. Nu har hon bara tjocka tossor när hon är ute, det räcker gott när hon ändå bara sitter i vagnen. Problemet är dock att hitta skor att stoppa ner de där små knubbiga fossingarna i. Vi provade lite skor när vi var i Kosta, men allt hennes babyhull har nog satt sig på fötterna. Har läst om något märke på Din Sko som ska passa knubbfotingar så det är vad som kvarstår.
Sen då, surfade in på Pippilotta där jag hittade resten av sakerna som kunde vara av intresse. Dels ett par smarta vantar med dragkedja, sätt er själva in i scenariot att kränga på vantar på en totalt osamarbetsvillig liten person. Hittade även en sån där fuskpolo, istället för halsduk. Och sen, vad jag suktat efter ett tag, strumpbyxor med halkskydd. Jag har gett upp hoppet här hemma. Jag klär på henne byxor och strumpor för det är lite kallt här, i synnerhet på golvet. Ungefär lika snabbt är strumporna inte längre på fötterna och byxorna är uppdragna till knäna. Suck. Strumpbyxor är oftast det optimala.
Det var nog allt gällande Lovisa och praktiska saker. Annat jag funderat på är gåvagn och nån slags bil som hon kan ta sig fram med. Men det återstår ju att se vad som blir till födelsedagen också.

Till Silvio vet jag vad jag ska köpa, men det kan jag inte skriva här ;).

Sen får vi se i övrigt. Planerna är ju att åka till Silvios föräldrar i jul i den mån jag orkar, men nu känner jag mig lite fräschare än förra året så det går förhoppningsvis. Då ska det bli lite klappar där till alla. Men det är kul att klura lite på.

Utmattad

I godan ro lät jag bli allt vad stress heter idag. För det är ju torsdag, och vem fan mer än jag tänker åka och handla en torsdag innan en normal arbetsdag är slut? Halva stan uppenbarligen! Men nu är det gjort.
Sedan förbereds ju hissbygget utanför vårt hus så det går inte att köra fram bilen till porten och lasta av på normalt vis så genom hela min shoppingsrunda avr jag tvungen att tänka på hur mycket jag kan lasta på en barnvagn med barn i och orka transportera från parkeringen till vårt hus. 2 kassar och ett paket blöjor. Ingen storhandling idag alltås, bara lite mer än vanligt.

Ett väldigt fåfängt inlägg

Jag försöker komma på något roligt smink att ha imorgon så jag testade lite olika färger nu på handen. Provade även att blöta skuggorna lite för att de verkligen ska komma till sin rätt, tycker de blir lite lama annars. Nu har jag beslutsångest. Ingen allvarlig ångest, men lite lagom ;). Jag tänkte ju som så att kan man inte vara särskilt snyggt klädd får man väl sminka sig snyggt och så istället. Och eftersom Nina gjort mig beroende av MUS-skuggorna får jag gräva i samlingen ;).
Jag försökte fota de olika skuggorna, men det var väldigt svårt, men det kanske ger en liten uppfattning.

 

Högst upp till vänster har vi färgen 'forest'. Den kommer att skippas, den blev inget bra. Den passar att sota med.
Uppe till höger är det 'bronze'. Riktigt snygg färg, kan nog tänkas använda den. Ska provsminka på riktigt sen också.
Nere till vänster är det 'amazon'. Riktigt läcker grän färg som jag också lutar åt. Ska prova på riktigt.
Nere till höger 'hot'. Kan jag också tänka mig.

Kan dock inte ha mer än max två skuggor annars skulle det bli väldigt blurrigt.

Och detta inlägget hamnar genast under klategorin "Dagens I-landsproblem".

(Nu ska jag försöka få ordning på stoppet i badkaret istället.)

Totalt utvilad

Nä, nu ljög jag lite väl mycket. Jag är trött som fan. Detta beror på att Lovisa inte var ett dugg trött ett par svängar i natt. Det var ett jäkla liv på henne. Hon provade sina röstresurser. Inte för att hon skrek, men det går tydligen att prata väldigt högt. Jäkla unge.

Tack för idag, slut för idag

Så var vi alltid tvugna att säga när vi slutade för dagen på lågstadiet. Har jag för mig. Hannah får rätta mig om jag har fel.

Nu ska jag sova. Lovisa har sovit ett tag nu. Det verkar ha blivit lite bättre med nattningen igen efter förra veckans spektakel.
Imorgon ska jag göra en kraftansträgning och dra till Citygross. Behöver köpa blöjor och lite mat. Mest blöjor. Eller mat också för nu finns det bara några grönsaker kvar i frysen.
Kanske att jag smiter in på Media Markt när jag ändå är där och köper expansionen till WoW. Fast den kanske jag kan önska mig i födelsedagspresent istället. HINT HINT SILVIO...
Diskret va?

Godnatt

Nackdelen med en gammal skruttig lägenhet

Den blir tamejfan aldrig ren. Jag har städat massvis i köket idag. Torkat, diskat och haft mig. Ser det rent ut då? Nej, bara ostökigt. Det är nackdelen med en äldre lägenhet. När jag bott i lite nyare lägenheter räcker ett par tag med trasan så skiner allt och det ser framför allt rent ut.
Jag tror detta får gå under avdelningen "Dagens I-landsproblem".

Nu är jag mätt och glad


Mamma, blir maten aldrig klar?


Julgodis, och för all del annat godis också

Ett gotteinlägg från den största gottegrisen ni känner. Silvio har redan uttalat önskemål om lussekatter. Jag hittade ett alldeles förträffligt recept jag måste prova.
Sen har vi ju resten också. Godisbiten. Julgodis. Knäck är ju självklart, Silvio sa att han fick ont i munnen av det. Jag måste säga att det var ju jävligt synd.. INTE. Man måste också göra olika varianter av kola och fudge.

Sen finns en sak till jag bara älskar, alla tider på året. Marknadsgodis. Jösses säger jag bara. Det skulle vara den enda anledning för mig att leta mig ner till stan på söndag. Jag har bara varit på stan en enda gång på skyltsöndagen, det var säkert tio år sedan och jag vil inte göra om det.
Så kanske, kanske åka till Åseda. Där är tempot lite mycket lugnare. Det var lite väl länge sen jag träffade pappa nu. Kanske skulle slå honom en pling och kolla läget. Om inte annat för att shoppa lite marknadsgodis.
Det bästa med Åseda, vilket även är det sämsta, är att alla känner alla. Fördelen när jag var liten var att de som sålde marknadsgodis kände min pappa så jag fick alltid minst dubbelt så mycket i påsen. Väldigt uppskattat.



Plocka, plocka, plocka

Jag försöker anamma konceptet att ta lite kortare stunder som viks åt städgrejs. Ganska lagom. Något händer ju även om det inte blir allt på en gång. Vill ha det skinande rent till helgen när det är dags för första anhopningen julmys, lite stakar och sånt trevligt.
En trött liten tjej gick och la sig igen efter att ha varit uppe och busat ett tag. Hon är bra trött nuförtiden, men jag tror att det kan ha samband med tänderna. Det är inte likt henne att vara fullt så trött och så gnager hon ju på allt hon kommer över. Inte lätt att vara liten :(.

En tjuvlyssning som lika gärna kunde ha involverat Silvio ;)

Klockren från tjuvlyssnat.se

Ett gäng killar och tjejer ~15 diskuterar mode.
Kille 1: Jag är inte modebög,
Kille 2: Jo, du är modebög!
Kille 1: Säg varför jag skulle vara modebög?
Tjej 1: Om du inte hade varit modebög hade du inte haft halsduk på studion...
Kille 1: Det var inte en halsduk, det var en scarf!
Tjej 2: Om du inte hade varit modebög hade du inte vetat skillnaden på scarf och halsduk!


Bildbomb på minime

Bloggen funkade inte så bra när jag försökte lägga upp det här igår så jag gör ett nytt försök idag.

Igår hade jag med mig min medstjälpare i köket när jag fixade middagsmaten.

 
Får man ingen mat och är hungrig får man väl gnaga på en kartong sålänge.

 
I skåpen finns visst lite roligare saker att leka med.

 
Men nu blev det ju alldeles fel, blöjan ska man väl inte ha på huvudet?

Två utsövda tjejer

Eftersom jobbarna här utanför mest tycks få något gjort tidigt på morgonen så passade jag och Lovisa på att ta en välbehövlig tupplur innan. Gick upp för en timme sen och insåg att en massa dötid hade passerat. Grejt.
Nu är Lovisa helt jäkla pigg. Hon babblar och har sig som tusan. Tyvärr säger hon nog inget vettigt ;). Söt som socker är hon i alla fall :).

Idag igen

Nu sitter jag ännu en morgon och är alldeles för trött och har huvudvärk. Arbetarna kom igång vid 7. Min dygnsrytm är inte inställd på att vakna så tidigt. Jag är ju ledg för sjutton. Lite lagom vid 9 tog de paus, och pausar fortfarande. Kan de inte förlägga den där långpausen till första delen av dagen? ;)
Nu ska jag fräscha till mig lite och sen gå till affären så att det finns lite här hemma under dagen.
I övrigt händer det nog inget särskilt alls idag heller. Men det kan vara skönt det med.

Nu tror jag att Lovisas har lite ont av sina tänder. När de två i underkäken kom gjorde hon inte ett pip ifrån sig. Nu däremot är det en jäkla kamp på kvällarna. Lovisa bara gråter och gnäller, hon vill inte alls ligga i sängen. Det enda som duger är att få sitta uppe med oss och gnaga sönder allt som finns. Lite jobbigt. Tur vi är mer nattugglor än morgonmänniskor.

I valet och kvalet

Det var det där med om vi ska flytta. Jag var helt inne på att vi skulle byta lägenhet i samband med renoveringen här eftersom den nya planlösningen blir rätt useless.
Nu verkar det dock inte riktigt hålla tidsplanerna. Det vi fick veta från början var att vår lägenhet ska renoveras vinter/vår 2010. Alltså om drygt ett år, vilket kändes helt lagom. Nu blir det förmodligen redan nu till våren/sommaren. Ska jag vara helt ärlig orkar jag fan inte packa ihop alla pryttlar igen och flytta med allt annat som händer just då. Det var asjobbigt att flytta med en liten skit på 2 veckor.
Så, eftersom vi ändå inte har någon större vilja att bo kvar i stan kanske det är lika bra att bo kvar i denna lägenheten tills vi ska flytta på riktigt. Eller flyttar gör man ju alltid på riktigt, men till en annan stad eller så.
Ska bara mäta och grubbla lite till. Väldigt mycket handlar om att lyckas knö in vår säng i ett av de mindre sovrummen. Det går nog precis.. Suck. Varför planera för dvärgar?

Precis vad jag behövde

När jag googlade efter nåt helt annat i morse halkade jag in på en städblogg! Haha. Ganska kul i sig, särskilt då det visar sig att personen som står bakom bloggen egentligen är lika hopplös som mig och avskyr städning lika mycket som mig, men som nu har ett skinande rent hem tack vare några små knep.
Knepen går väl i mångt och mycket ut på att man gör lite småsaker då och då så håller det sig hela tiden rent. Typ hälla rengöringsmedel i toan så att det får verka när man står i duschen. Passa på att torka av handfatatet när man ändå är där osv osv. Personen länkade även till en amerikansk blogg där man skulle göra någon slags 15-minutersmetod med allting som är tråkigt. Man bestämmer sig för att städa, bokföra, eller vad det nu kan vara i 15 min, ställer en äggklocka, och när den ringer är man oftast så inne i vad man gör att man fortsätter en stund till.
Äsch, svammelinlägg igen uppenbarligen.
Men det kanske passar mig. Igår fick jag ont bara av att dammsuga vardagsrummet så jag kan ju inte göra några större underverk på en gång. Så jag skulle behöva anamma det där med att göra lite hela tiden utan att jag märker det ;).

Förresten tycks Växjö vara orten utan snökaos. Det står ju varningar i alla tidningar om snöstormar och sånt ofog. Här dalar små flingor sakta till marken och så värst mycket mer dramatiskt än så är det inte.

Silvio jobbar till 20 den här veckan. Seeeegt. Blir så långa dagar då, men, men. Jag ska nog klara mig. Det är oftast värre med Lovisa som blir gnällig på kvällskvisten när hon upptäcker att pappa inte är hemma.

På fredag vankas det fest också minsann. Stor personalfest. Hoppas på att det kommer bli sketatrevligt, men det blir det nog. Ingen ny liten outfit dock tyvärr. Jag plockar ut ungefär 3000 kr mindre den här månaden mot vad jag brukar så det blir stram budget som fan.

Tack för den sömnen

Om jag var trött, grinig och otrevlig igår för att jag sovit dåligt är det förmodligen ingenting mot vad jag är idag.
Först var det en liten Lovisa som inte tyckte att det var ett dugg lönt att somna igår, jag vet inte när hon somnade, men det måste varit väldigt, väldigt sent.
Ungefär där borde det räcka. Men icke. Jag har haft massa, massa ont i natt och legat vaken mycket på grund av det.
Sen när jag äntligen sov började några byggare att borra och föra oväsen som fan. De ska tydligen ägna 3-4 veckor åt att förbereda hissinstallationen. Man tackar.

En vanlig eftermiddag hos oss

Lovisa har precis vakant från sin lilla tupplur och ätit en portion med eftermiddagsgröt och frukt. Hon leker med min födelsedagshamster och katten har hoppat upp till henne, han sover gott där nu.
I bakgrunde sitter såklart Silvio och spelar WoW.
Nu har jag dock lite tidsbegränsning på det så strax ska vi fixa här hemma istället och göra vettiga saker.


Ska vi leka gissningsleken

Kön på bebis? Hittade en lista med lite skrock som man kan fylla i själv... Vi vet ju inte vad det blir för något så det är enbart spekulationer...

*Om magen är toppig och inte syns bakifrån så är det en kille:
= Inte toppig, men syns inte bakifrån heller. Samma som med Lovisa alltså. Så vi säger kille för husfridens skull ;).

*Om man har en tydlig pigmentrand på framsidan så är det en kille.
=Tjej

*Om bebisens hjärta slår över 140 slag per minut så är det en tjej:
=Tjej, har legat mellan 154 och 158

*Om man mår mycket illa så är det en tjej
=Tjej, tveklöst ;)

*Om man är sugen på sött godis så är det en tjej. Salt eller surt så är det en kille:
=Det varierar, men får för mig att jag vill ha surt vilket jag inte gilar i normala fall så kille.

*Om mamman förlorar sin skönhet så beror det på att det är en tjej som stjäl den:
=Kille, inte för att jag ser mycket ut för världen, men det har inte blivit värre ;).

*Om bebistillverkningen skedde innan ägglossning så är det en tjej. Vid ägglossning så är det en kille:
=Inte helt hundra, men förmodar före så tjej då.

*Om man har mycket halsbränna så är det en kille:
=Tjej

*Babyn hickar mycket om det är en tjej:
=Kille så kanske, har inte direkt känt så mycket hickningar.

*Babyn sparkar mycket om det är en kille:
=Faktiskt är den här bebisen mindre sparkbenägen än Lovisa så heöt klart tjej.

*På UL-bilderna håller bebisen händerna mellan benen om det är en kille:
=Tjej

*Om man har många urinvägsinfektioner så är det en tjej:
=Kille

*Babyn ligger högt om det är en kille och lågt om det är en tjej:
=Känns som lågt, så tjej.

*Om man blöder mycket från tandköttet så är det en tjej:
=Jag är nog diskad från denna frågan ;) Men vi säger tjej för att hålla oss inom ramarna.

*Om naveln putar ut tidigt så är det en tjej:
=Kille

*Babyn sparkar mest på vänster sida om det är en tjej och höger sida om det är en kille:
=Kille

*Om man sover med huvudkudden åt norr så blir det en kille:
=Öhhh.. mer norr än söder iaf, så kille då.

*Om man fryser mer om fötterna än tidigare så blir det en kille:
=Tjej

*Om mormor har grått hår så blir det en kille:
=Bebisens eller min mormor? Min mormor hade grått hår när hon levde och var gammal, min mamma börjar få grått hår. Så kille då eller?

*Om man mådde illa i början av graviditeten så blir det en tjej:
=Tjej.

*Om man får sämre hy och hår under graviditeten så blir det en tjej:
=Kille

*Om man tidigt har fått större bröst så blir det en tjej:
=Kille, den här graviditeten har inte samma utvikningstjejfördelar som den förra.

*Om summan av mammans ålder vid tidpunkten för befruktningen och befruktningsmånaden blir ett udda nummer så blir det en tjej:
=27 år + April, mån 4 = 31 --> Tjej

*Om man är sugen på frukt så blir det en tjej:
=Tjej. Sugen på frukt i normala fall också.

*Om man är sugen på apelsinjuice så är det en tjej:
=Tjej. Fast jag är ju dugen på det annars också.

*Om man drömmer att det är en kille så blir det en kille:
=Har inte drömt nåt alls vad jag vet, så neutralt.

SUMMA AV SKROCK:

Tjej:14
Kille:11
??: 1

En tjej till alltså ;). Sorry Silvio. Och stackars mig...

God morgon

Får snabba mig med det här inlägget innan min morgon är slut. Sov till halv tolv. Väldigt skönt. Lovisa var nog vaken lite längre förvisso, men när hon är någorlunda mätt sitter hon bara i sin säng och pillar på tårna eller nåt medan hon väntar på att nån av oss andra ska vakna. Behändig bebis, eller inte i natt vid halv fem när hon vaknade och var jätteledsen och hungrig.
Anledningen till att det fortfarande är morgon... När man loggar in på WoW kan man ju skriva till sina vänner där typ good morning eller nåt. Någon skrev det eftersom han precis loggade in, då ville någon rätta honom och skrev att det faktiskt är good afternoon nu. Men nä, det är ju morgon för den som precis har vaknat. Silvio förklarade det och skrev att gränsen går vid tre timmar efter vaknandet.

Flummigt inlägg. Yes. Slöa en stund till och sen lite dammsugning och sånt spännande.

Förresten

Nu har lilltjejen fått sin tredje tand. Senaste dygnet har en i överkäken spruckit fram. Förmodligen därför hon varit väldigt trött i veckan, hon har ju sovit mer eller mindre dygnet runt. Idag var vanliga Lovisa tillbaka med mer vakenhet och galna påhitt.

Kvällens sötaste karamell

Nog för att jag ätit skumtotmtar och choklad idag, men den sötaste lilla karamellen är inget man äter.
Tyvärr ställer ju blixten till det lite så att hon blundar på korten. Jag ska se om jag kan hitta någon inställning på kameran så att bara en blixt kommer, som det är nu kommer en liten förblixt och då hinner hon blunda eller vika bort huvudet.
Fullt förståeligt att man måste ha henne fastknuten  i stolen va?

   

Dagen är fulländad

Jag har ätit både skumtomtar och remouladsås. Dock inte samtidigt ;).
Skumtomtarna tog slut alldeles för snabbt. Jag försökte skylla på Lovisa, men det gick tydligen inte.

Idag har jag (eller nä, Silvio egentligen) satt in ett nytt grafikkort i min dator. Inte ett nytt, men Silvios gamla. Så mycket bättre det gick att spela WoW nu när det inte laggar och har sig hela jäkla tiden.
Tyvärr förlorade jag min garanti gentemot företaget jag köpte datorn av genom att öppna den. Så nu är det bara att hålla tummarna för att den håller ihop.

Kvällen kom och därmed chokladsuget. Det är lördag så jag tänker stilla det.

Skumtomtar och remouladsås

Inte tillsammans dock utan var för sig. Så knäpp har jag inte blivit... än.
Igår kom jag på att jag var sugen på remouladsås, dock är jag inte fullt så galen som vissa andra (hehe) utan föredrar att ha det som tillbehör. Så jag får köpa lite spätta och äta. Det blir gott.
Igår gjorde jag även ett stort misstag. Jag ÄLSKAR skumtomtar, vare sig jag är gravid eller inte. Igår var det något på "mitt" formum som startade en tråd om detta. Givetvis läste jag tråden efter att affären hade stängt. Visst, hade behovet varit enormt hade jag ju bara kunnat gå till macken istället, men nånstans måste jag ju sansa mig.

Vet inte riktigt vad jag ville säga med detta. Förmodligen ingenting. Bara god morgon.

Så, sova var det ja

Det har varit en utomordentligt lugn dag. Lovisa har sovit en hel del, jag har slappat en hel del. Eller mest suttit vid datorn, men det borde ju rimligtvis vara samma sak eftersom jag inte gör något som kan tolkas som jobbrelaterat.

Sova ja. Bara det är ett helt projekt nu. Minns att det var likadant förra året. Det går bara och ligga på sidan och jag måste palla upp mig med en massa saker. Ofta är det Silvios täcke som får stryka med. Sen vaknar man mellan varven och det mesta gör ganska ont, då kommer projekt möblera om sig så man ligger på andra sidan istället. Det är smärtsamt som fan, och lite jobbigt. Silvio tycker också det är jobbigt för han vaknar av mitt stökande. Ibland vaknar Lovisa också och hon sover inte ens i samma säng så det är ju knappast några smidiga vändningar ;).

Sova.. Godnatt!

Snö?!

Läste på Erikas blogg att det var snö ute när hon var ute i morse. Jag tänkte då lite stillsamt att den givetvis är borta nu eftersom jag sov så länge. På väg till köket tittade jag ut och tamejfan, det var snö ute. Fint! JAg blev så sugen på att gå ut, men efter min lilla tur igår fick jag böta med att ligga och ha svinont hela kvällen. Jäkla skit.

Lillskruttan fortsätter sitt sovande lite till. Hon var jättetrött och gnällig igår. Det märktes verkligen att vi var iväg en stund och att hon missade sin vanliga sömn. Jisses vilket liv det var på henne.
Man inser verkligen hur mycket man får anpassa livet efter Lovisa, det funkar inte att alltid ränna runt för då blir hon helt hopplös. En dag med rubbad sömn får vi oftast igen i flera dagar sen.

Här skulle det vara en skitsöt film egentligen

Men det blev ingen söt film. Lovisa har i flera av sina böcker en liten spegel. Nu har vi en ny lek. Om vi säger 'pussa bebisen' när hon tittar i spegeln så kör hon ett hångelrace med sin egen spegelbild. Hur sött som helst. Har nu ägnat en bra stund åt att försöka fånga detta fenomen på film, men det vill sig inte. Så fort hon ens vet att det finns en liten möjlighet att kameran kan vara på så är det den som får hennes fulla koncentration. Suck. Linslus...

Lik pappa, men söt ändå?

Det är ju inte bara Lovisa som ska stoltsera i den här bloggen. Vi har ju faktiskt en bebis till, även om den inte gör så mycket väsen av sig än.
Jag försökte fota av ultraljudsbilden, lättare sagt än gjort då det är väldigt glansigt papper.
På ultraljudet utropade Silvio glatt att bebisen hade en stor blattenäsa precis som han. HAHA.



På bilden har bebisen handen i ansiktet och dessutom är det lite navelsträng som är och fladdrar framför ansiktet :).

Pust

Är alltid iväg lite längre än planerat. 11:30 började Silvios lunch. Vi hade bokat in sushi såklart. Eller det hade ju blivit Koh Thai om de haft just den där speciella favoriträtten på dagens lunch.
Sen var det visst önskemål om att komma upp på jobbet med Lovisa så vi var där ganska länge och stökade till det ;).
Efter det sprang jag ner på Lindex och köpte lite nya kläder till Lovisa. Hon växer ju ur allt så det blev 2 bodies och ett par byxor från den vanliga "ta tre betala för två". Kalas.
Efter att ha skumpat runt på en överfylld buss hem så hoppas jag att hon ska sova nu. Jag kommer nog göra det ;).

Dagens trudelutt

Ibland behövs dagens trudelutt. Denna har nästan Lovisa valt. Lilltjejen verkligen älskar musik. Så fort vi lyssnar på musik, det går en reklamsnutt på tv eller vad det nu kan vara så vill hon dansa. Dansa för henne är att sitta eller stå och gunga i takt. På sista tiden har hon även lagt till med lite inslag som att klappa händerna och nåt försök till att sjunga med. Igår lyssnade vi åp Johnny Cash. Det gillades riktigt mycket av Lovisa.
Därför blir dagens trudelutt en låt med honom, Hurt, en snorbra cover. En cover ska göra en låt bättre annars är det rätt meningslöst. Säga vad man vill NIN, men som Cash gör den här låten så är den bara fantastisk.



Lite muntrare dag

Idag har jag inte längre personlig finanskris. Idag kom barnbidraget. Väldigt passande. Men ger väl egentligen inte utrymme för några större utsvävningar. Den lyxen vi ska unna oss idag är att äta lunch. Tyvärr hade inte min absoluta favorit något gott på lunchmenyn idag. Eller gott fanns, men inte den rätten jag var ute efter. Typiskt då det bara är Silvio som vill lunchäta thaimat med mig :(.


Solen skiner och det verkar vara några grader ute. Jag tänkte gå ut hårt och promenera ner till stan. Sen får jag se hur jag håller ihop, det är ju inte värre än att ta bussen hem sen om jag har för ont.

Helt klart sovdags

Är väldigt, väldigt trött nu så jag ska krypa ner i sängen.

En annan som varit väldigt trött senaste dagarna är Lovisa. Jag undrar om hon gör så mycket annat än sover. Hon tycks ha gått i dvala mer eller mindre. Kanske årstiden? Eller att hon växer och utvecklas så mycket, det är nog jobbigt. Vad vet jag. Sover mycket gör hon. Äter mycket också så det är nog nån växagrej. Den lilla kroppen blir väl ganska trött.

Någon som däremot håller igång ordentligt är bebisen i magen. Nu har den ju blivit så pass stor så magen står ut på alla håll och kanter när den rör sig. Känns inte helt bekvämt om man säger så. Men mysigt att det är en pigg och kry bebis i övrigt.


Och när jag ändå är lite nördig...

Gjord ett nytt försök nu att spela WoW, blev tyvärr dödad igen. Denna gången av Hajpojken, förmodar dock att det inte var Blondinbellas kille utan nån random fjortis.

Shoppingtips

Kolla in den här sidan. Förteckning över de butiker och liknande som skänker pengar till Hjärtebarnföreningen om du handlar där.
Såg att Glocalnet var med i förteckningen och frågade Silvio om han visste om det bara gällde beställningar på hemsidan. Det skulle tas upp med vår säljchef imorgon. Toppen! Det är en ganska bra summa som går till föreningen för sålda tjänster så det skulle vara bra om all försäljning räknades.


Äsch... OBS! Nördvarning på inlägget

För att roa mig en stund eller flera när Lovisa ändå sover så spelar jag lite WoW. Med betoning på lite. Jag blir dödad hela tiden av en massa muppar.
Man kan välja att spela på olika typer av servrar. Den karaktären jag spelat mest med har jag på en server som går under kategorin Normal. Det innebär att ingen får slå på mig hur som helst utan att vi har utmanat varandra. Eller, alltså, de vanliga fienderna i spelet får göra det, men inte andra spelare.
Nu försöker jag spela upp en annan karaktär, den har jag av någon outgrundlig anledning på en PvP-server, det innebär att vilket jäkla Horde-miffo som helst kan slå ihjäl mig när som helst. Och det händer hela tiden. Så jobbigt.
För att ytterligare förklara vad Horde är så är det dom dumma och fula. Det finns två olika sidor att välja, antingen vill man vara på den goda sidan och tillhör då Allience, eller kan man vara på den onda sidan och spela Horde.
Jag hatar Horde. De dödar mig hela tiden. Enda skälet att gilla dem lite, lite grann är att man kan välja att spela rasen Blodalver på Hordesidan, Blodalverna är sådär snygga och Legolasliknande. På Alliencesidan finns också alver, Nattalver. De har konstig hudfärg och groteskt lång öron.

Nu har jag nördat klart. Orkar inte spela just nu när jag bara blir dödad.

Djungelpromenad

Jag försöker ägna lite tid åt att reda ut allt ekonomiskt framöver, alltså med alla sjukhusvistelser osv osv. Det är ju lite smått omöjligt att teckna en gravidförsäkring när man på förhand vet att barnet är sjukt och kommer kosta pengar för försäkringsbolaget. För Lovisa hade jag en gravidförsäkring, som jag tacka och lov aldrig behövde använda. Nu är situationen lite annorlunda. Som tur är finns det ett försäkringsbolag som heter ACE, som accepterar även sjuka barn, tror endast de har restriktioner gällande cancer. Det känns skönt att det finns några som är villiga att ersätta för sjukhusvistelser.
Jag läste även en tråd om hjärtebarn på familjeliv. Då var det en mamma som vänt sig till försäkringskassan i samband med en operation och sedan den eftervård som krävs hemma. Den otroligt sympatiska handläggaren tyckte inte att det var något att ansäka om pengar för då det inte var något allvarligt och menade att det var så tröttsamt med alla som ville försöka tjäna pengar på sina sjuka barn.
Helt seriöst!? Hur i hela helvetet kan en sån person få jobba med människor. Jag hoppas faktiskt att en sådan idiot själv får uppleva något hemsk och kunna omvärdera sina åsikter. Usch.
Nu är jag bara upprörd och måste nog hålla mig borta från vidare läsning ett tag.

I väntan på något roligare

Blev tipsad om den här sidan på ett forum. Billigare än att köpa en massa pysseljox även om det är roligare på sitt lilla vis. Gjorde en provbild, jag antar att det går att göra sååå mycket mer om man bara sätter sig in i alla funktioner och har lite påhitighet.

Mittwoch

Idag har vi tyskt tema på bloggen. Eller rubriken på det här inlägget, bara för att införa lite originalitet. Jag skulle tippa på att det inte kommer hända något alls av intresse idag. Det är dagen innan det kommer en liten skvätt pengar på kontot. Riktigt tråkig dag alltså.
Sovit hela morgonen och halva förmiddagen har vi gjort, mitt barn och jag. Silvio sov på soffan i natt för han fick hostattack mitt i natten. Inte uppskattat av Lovisa. Hoppas verkligen inte att det är en ny omgång dunderförkylning utan att han bara råkade hosta lite för skojs skull.

Jag kan väl också hina lite diskret om att vi har två biobiljetter om någon vill köpa. De går tyvärr ut den 29/1-09, och innan dess finns ingen film vi vill se. Inte ens lite grann. Jag kunde eventuellt tänka mig se Gomorra, men där tog fantasin slut. Så om någon vill köpa så hojta till.
Egentligen hade vi ju planerat att se Harry Potter, men det var ju nån dum jävel som tyckte att den kunde vänta till nästa år.

Dagens favoritleksak

En tom colaflaska. Ptja, varför inte? Den räfflade korken är skön att bita på och sen låter det ju så roligt när man slår flaskan mot något. Så, nä, Lovisa är inte särskilt bortskämde på leksaksfronten då det ändå går att roa sig så enkelt med "gratissaker". En riktig favorit är pappas skärp, så fort Silvio kommer hem från jobbet och ska gosa med Lovisa vill hon ha skärpet att leka med istället. Och Lovisas vilja tycks vara Silvios lag ;).



Det är verkligen hopplöst att knäppa bra bilder på henne nu. Hon är jättesöt och ler och skrattar, men blir väldigt störd av blixten. I dagsljus funkar det ju ändå, men nu på kvällen är det värre.

Och när jag ändå är igång.. barnvaktsraggning

15 december ska vi förhoppningsvis göra vår sista resa till Lund för det här året. Vem vill ansvara för att Lovisa är en glad, liten skit den dagen?

En sån där gravidfråga

Eftersom jag inte fått nåt rimligt svar så har jag frågestund med mig själv och hoppas att någon läsare som vet kan svara istället.

Varför får man inte göra diverse ryggbehandlingar på nedre delen av ryggen? Typ massage, kotknackning och annat jox..

Men åh

När jag och min trötta bebis kom till bvc för att gå på föärldraträff hände ungefär ingenting. Verkligen ingenting. Kanske var inställt? Kanske därför jag hade missat samtal på min telefon från okänt nummer? Vem vet...

Hur besvärligt kan det vara?

Nu blir jag lite smått irriterad. Det har hänt nu på sista tiden att jag fått en del samtal från dolt nummer till min mobil. Inget konstigt med det egentligen. Men det skulle ju vara bra om det lämnades ett litet meddelande på telefonsvararen så jag vet vem som ringt, vill vad och att jag kan återkoppla. Men nä, det är tydligen för jobbigt.
Jag vet att jag är världssämst på att svara i telefon. Jag lägger den nånstans och där blir det liggandes tills bättre tider nalkas. Då är det ju ganska bra att veta vem som ville nåt och hur jag kan komma i kontakt med den personen. Suck

Regn och rusk

Usch, idag är det bara grått och regnigt ute. Igår var det toppenväder även om Silvio tyckte det var för kallt.. Idag fick jag en underbar sovmorgon. Kunde inte bli bättre. Senare i eftermiddag ska jag och Lovisa iväg på föräldraträff, det är sista gången idag. Egentligen var det sista gången förra gången, men det blev en extragång. Lite diskussion om att upprätthålla bra matvanor även efter ledigheten så man inte fastnar i snabbmaten. Kan vara vettigt att gå på. Om inte annat är det ju skönt att komma iväg en stund på något som inte är så värst ansträngande.

Årets önskelista är klar för min del

Jag blir nog aldrig riktigt vuxen...

LOVE

Roliga saker som händer i vårt land

Läste en notis i tidningen. Handlar om en snubbe som blivit dömd till fängelse, men vill slippa sitt straff som det är tänkt för han har cellskräck. Ja, du snubben, se det som åtta år att bota din fobi på. Tänk innan du gör nåt olagligt?
Sen kan jag ju inte annat än hålla med en del som kommenterat det hela. Åtta år för skattebrott, två år för våldtäkt...

Ännu ett läkarbesök att bocka av

Började med ultraljud. Egentligen var det onödigt eftersom vi var i Lund för en vecka sedan, men, men. I Lund kollar de ju bara på hjärtat, nu fick vi se så gott som hela bebisen, aniktet och sådär. Hela fick vi inte se för då hade vi nog fått se mer än vi ville ;). Vi fick ett par fina bilder med oss också, två vanliga och en i 3D :).
Allting såg jättebra ut, bebisen växer som den ska och hade idag en uppskattad vikt på 1800 gr så det ska ju till en del innan den är klar.
Läkaren som gjorde undersöknignen skulle också se till att vi fick kontakt med lite folk som kan reda ut allt praktiskt inför hela spektaklet. Det är ju en lite speciell situation. Känns väldigt tacksamt. Det finns ju som tidigare sagts en hel del frågetecken.

Efter detta skulle vi även träffa läkare på MVC, det var väl inte mycket mer att konstatera än att besöket var onödigt. Än är ju inga beslut tagna kring förlossning och utöver det mår ju bebisen bra och jag har inga farliga krämpor heller så det är bara att vänta och vänta lite till.

Morgonstund har boktips i mun

Philip Pullman - Guldkompassen

Baksidetext: Allting börjar när Lyras farbror, Lord Asriel, återvänder till England med berättelser om en plats nära Nordpolen där man genom norrskenets skimmer kan ana en annan värld. Inte långt därefter försvinner Lyras vän Roger under mystiska omständigheter. Snart blir Lyra indragen i ett farligt äventyr med underliga vetenskapsmän, häxor och bepansrade isbjörnar som drabbar samman i polarmörkret. Men framför allt finns här alethiometern, guldkompassen, en magisk sanningsmaskin med stor makt för den som kan använda den rätt...

Jag tycker: Positivt överraskad. Skönt när man blir det. Jag, liksom de flesta andra såg väl filmen förra året som var en riktig kalkon. Jag minns inte hur många gånger jag somnade och när jag slutligen lyckades ta mig igenom den var det mest bara ett jaha.
Boken däremot är både spännande och välskriven. Inte det bästa inom genren, men klart godkänd. Det är så att jag ser fram emot att läsa del två och tre i "Den mörka materian".

Stillsam söndag

Idag kan jag inte påstå att jag har gjort särskilt mycket. Silvio gjorde ju ett krafttag och städade lite, inte för att han tyckte att det egentligen var nödvändigt, men han gjorde det för att få en belöning. Det är han och barn som väntar på veckopengen alltså... Nåja, det blev lite finare här så det kan det varit värt. Är lite kvar att göra, typ hallen och datorrummet, ska se om jag orkar göra det sen.
Imorgon väntar en ny dag med ultraljud och läkarbesök. Känner mig lite less på det. Ändå är det bara början, det kommert mycket mer av den aktiviteten efter att bebis är född. Och ja, jag är jätteglad och tacksam att det hålls sån koll på bebisen hälsa, men det är jobbigt att gå på alla dessa möten som egentligen inte leder till så mycket.
Jag får tjata en sväng till om Heja Abbe-bloggen, men den har hjälpt en hel massa. Läkarna har varit fantastiskt bra på att berätta om bebisens hjärtfel och exakt vad de ska gör apå operationerna. Men det vanliga livet då? Hur det funkar har jag äntligen fått veta. Tex hur länge man är på sjukhuset i samband med operationer, hur det funkar med infektioner osv osv. Det är mycket, men det känns läattre att veta unegfär vad vi har att förvänta oss.

Nu är det dags för lite middag. Silvio har lagat lammstek. Det ska bli gott :).

Make a wish

Om ungefär en månad fyller jag år. Silvio undrar vad jag önskar mig. Jag vet inte. Jag har allt jag vill ha.

Mätt å go som en ko

Nä, kon åt jag ju. Men annars så!

Vi var faktiskt klara i tid för ovanlighetens skull. Packade ihop oss i bilen och lämnade av Lovisa hos familjen Erika. Sen började det stora problemet med att hitta parkering nere i stan. Konstigt nog verkade det vara en massa happenings i stan för det var svårt att hitta, men det lyckades.
På Båten, där middagen serverades hittade vi trevligt folk så det var bara att slå sig ner och umgås. Jag deppade en liten stund för att jag inte fick det goda vinet till maten, men mineralvatten kan ju vara gott *intalar mig själv*.
Till förrätt var det kantarellsoppa. Slurp. Till varmrätt hade man i förväg fått välja kött eller fisk. Jag slog till på kött så vi sällan äter "riktigt" kött hemma. Det blev en ryggbiff med sås och potatis. Gott det också, även om jag kan hålla med vår käre datorfixare att den hade gjorts bättre hemma ;). Proppmätt var det sen dags för efterrätt. Jordgubbskompott i nån slags mördegskaka och sen vit chokladglass. Gott som tusan även det, men vid det laget var jag smärtsamt mätt så det gick lite trögt.

Tråkigt nog bröt de flesta upp från festligheterna när efterrätten hade dukats av så vi bestämde oss också för att dra hem. Kassan var ändå så skral så vi inte hade kommit så värst långt ute på krogen.
Full fräs till familjen Erika igen för att hämta Lovisa. Det hade varit full rulle hela kvällen och hon hade även tagit ett par stapplande steg utan stöd. Hon har ju tagit nåt steg själv hemma, men inte så mycket mer än ett, nu klämde hon till med tre i följd. Duktiga tjejen. Väl hemma somnade hon väldigt fort. Nu ska jag följa hennes exempel. Ryggen värker något fruktansvärt.

Godnatt!

Imorgon ska jag njuta av att se Silvio städa lägenheten.

I god tid

Idag ska jag testa en ny grej. Att vara klar i tid. Jag/vi har nu ungefär tre timmar på oss att bli tvagade, piffade, mätta, glada, snygga osv, samt en tur till affären. Det borde gå, men tveksamt..

Sovmorgon

Lovisa bjöd på lite välbehövlig sovmorgon i morse. Tack!

Silvio vet inte vad morna betyder, är inte det är allmänt ord?

Bara för att jag skrev att Guldkompassen inte är någon bladvändare så blev den det. Positiv överraskning igen alltså.

Sovdags

Rundade av kvällen med lite WoW i vanlig ordning. Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa ett par sidor innan jag somnar. Tragglar fortfarande igenom Gulkompassen. Det tar sån tid och jag somnar alltid efter ett par sidor, inte för att den är dålig utan för att jag är trött. Som tur är minns jag inget från när jag försökte se filmen, minns bara att den var kass. Boken är helt ok faktiskt. Positivt överraskad för en gångs skull. Den känns välskriven för att vara en bok riktad till den lite yngre publiken. Kanske inte en riktig bladvändare, men lite spänning innehåller den.

Godnatt!


Kvällskvist

Lovisa är nattad, jag är sugen på choklad. Jag begränsade det begäret till ett glas Oboy innan. Tyvärr hade det inte riktigt rätt effekt. Dessutom har jag ont i halsen. Vill inte bli förkyld igen :(.

Det är väl inte påsk än?

Lovisa klär ut sig med pappas scarf..


Jo, hon är faktiskt världens finaste

Tella tyckte att jag var lite partiskt och kunde sträcka sig till att Lovisa är världens finaste Lovisa. ;)

För en stund sen var jag och myste lite med henne. Då klappade hon mig på magen, inte så värst kärleksfullt då hon tycker att det är roligare ju mer det låter.. Sen la hon sitt lilla huvud på magen och sen pussade hon på magen några gånger. Förstår hon?

Världens finaste


Pasta all day long

Känns som jag föråtit mig på det idag. Men det är gott. Igår gjorde jag en gammal klassiker, en jätteskål med pastasallad. Jag körde ofta på den taktiken när jag pluggade. Särskilt om jag visste att jag skulle festa ett par dagar i rad, då behövde jag inte bekymra mig om någon mat. Det var bara att tugga i sig.
Så igår gjorde jag slag i saken. Åt det till kvällsmat igår och har hunnit med två portioner idag. Har man bara tillräckligt goda saker i är det ju näst intill omöjligt att tröttna.

Imorgon behöver vi ju inte alls fundera på matbestyren, då är det ju trerätters som gäller ute på rastaurang med jobbet. Härligt, men lite ledsamt att inte få avnjuta maten med något gott till i dryckesväg.
På söndag tänkte jag att Silvio skulle få göra lammstek, det ligger en rackare i frysen och väntar. Sen blir det lite snåläta nästa vecka, typ falukorv innan pengarna kommer på torsdag.

Trött, tröttare, Emma

Nu är jag förbaskat less på denna trötthet. Jag går genom dagarna som en liten, lönnfet zombie. Längtar mer och mer på att bebis ska födas, bli bra och livet blir lite mer som vanligt igen då man kan vara ute. Nu blir det mest ett väldigt alternerande mellan datorn och soffan/sängen. Tänkte ta ett bad, min rygg behöver nog lite värme, men då somnar jag nog ;).
Ingenting blir väl bättre av att jag inte har vett att gå och lägga mig i tid på kvällarna. Jag minns förra året, då jobbade jag visserligen heltid också, men dels sov jag mig igenom kvällarna efter jobbet och sen la jag mig senast 22 för då var jag så in i bängens trött.
Nu vill jag ju passa på att göra saker jag inte kan göra när Lovisa är vaken. Så det bli något program på tv ibland, lite mer slösurfande och ibland en sväng WoW. Så blev det igår. Jag skulle gå och lägga mig vid 23, så kom Silvio på att han ville spela WoW. Han ville inte spela med någon av sina level 70 karaktärer då han vill vänta tills han har råd med expensionen. Hans övriga karaktärer samspelar han med mina. Lite sugen var jag ju, så en väldigt trött Emma försökte spela lite WoW. Haha.. det går sällan särskilt bra när jag är så trött. Hänger inte alls med och slåss med fel saker och sådär.

Så kanske att jag ändå landar på soffan och slumrar till en stund. Nu verkar katten ha lekt av sig klart så det kanske går att somna. Han hade fullt upp med att leka kurragömma i en sån där blå ikeapåse. Det är ju en nästan ljudlös lek... eller så inte.

Ont i ryggen

Men jag tänker inte klaga. Jag blev lite lätt fast i Heja Abbe-bloggen så jag har suttit i soffan med laptopen på alla upptänlkiga vis som går. Nu har jag snart läst hela bloggen. Jag tycker den är alldeles fantastiskt, mycket för att han som skriver inte förskönar något eller väljer bort något utan berättar om allting rakt upp och ner, alla dalar (för de är många) och alla toppar.
Det kanske känns bättre för mig då jag kan relatera till innehållet, ta del av vad som komma skall. Och det känns inget bra. Känner mest för att rulla ihop mig och gömma mig under täcket tills allt är bra igen. Så funkar det dock inte utan enda valet är att ta tag i det. Vara där, vara delaktig, bryta ihop och komma tillbaka. Och givetvis glädjas och den nya bebisen. För bara det är stort.


...

Kom inte på någon som helst rubrik till det här inlägget.

För ett tag sen när jag ägnade mig åt mitt dagliga slösurfande hamnade jag på en blogg som berörde mig något fruktansvärt. Den heter Heja Abbe. Bloggen skrivs av Abbes pappa, jag har bara läst det som ligger längst bak än så länge. Den handlar som sagt om Abbe, som läkarna upptäcker ett hjärtfel på vid rutinkontrollen på BB, läsaren får sedan följa allt som händer utan omsvep. Det jag precis läst nu är allting kring den första operationen. Hittils har ju allting stämt väldigt väl med vad som kommer hända med vår bebis. Operationen, droppet innan och allting är det samma, men felen skiljer sig lite åt. Så långt som jag kommit har det precis visat sig att Abbe har ett kromosmfel, därav hjärtfelet, det kommer även fler komplikationer.
Behöver jag ens nämna att jag storbölar? Allt blev så himla verkligt på en gång och nära. Det är inte långt kvar, men det känns som att det inte finns något sätt i världen att förbereda sig på. Det är fruktansvärt. Så det blir lite paus från bloggläsandet och massa kramande av Lovisa istället.

Äntligen lossnade tummen

När vi flyttade hit var Natha lite smart och plockade ut lådorna ur en skrällig gammal byrå jag har. Tanken var god eftersom det blev lättare att bära. Dessvärre var nog själva faktumet att lådorna satt i byrån som gjorde att de höll ihop. Så enda sen vi flyttade hit har det bara varit en låda i byrån. Idag gjorde jag slag i saken och bankade ihop de andra två. Nu ser det betydligt bättre ut och jag kan enkelt stuva undan papper och jox som ligger här lite varstans.

Lovisa åt en bit banan under tiden. Nu ser hon mer än nöjd ut. Och väldigt kladdig. Det är inte lätt att skyffla in all mat i munnen alla gånger. Men vad gör väl det. Både Lovisa och hennes kläder är ju tvättbara :).

Sluta skrämmas

Silvio bad mig för en stund sedan att kolla på alla möjliga och omöjliga ställen efter hans telefon eftersom han inte hittade den på jobbet. Kul, kul, cykelhjul tänkte jag om det. Vi har verkligen inte råd med en ny telefon, inte ens en bättre begagnad.
Efter en stund hör han av sig igen. Det var visst bara vår gode PJ som var på bushumör. Skönt det!

Tänkte tvätta och diska lite nu. Lovisa verkar nöjd med livet, hon kryper runt, hickar och verkar allmänt glad :). Söttjejen.

Kom på en rolig sak också. Jag hade köpt några clementiner igår. Silvio tyckte att han för en gångs skull skulle passa på att få några innan de var slut. Jag kontrade med att det är jag som har järnbrist och måste äta C-vitaminer så att järnet tas upp lättare av kroppen. Ja, och sen är ju clementiner rysligt gott... Silvio kontrade med att jo, nog vet han om att jag har hjärnbrist... Tackar!

Bara krångel

Jag får inte internetanslutningen att fungera på min stationära dator. Väldigt irriterande. Tur att det finns alternativ ;). Gick upp tidigt i morse, sovit en sväng på soffan. Lovisa sover också gott. Hon härjade rätt friskt en stund i natt när Silvio gick och la sig. Hehe.

Hur man enklast förstör en dator



Silvio skulle bara ha licensnyckeln på min gamla laptop. Lovisa fick syn på den och fick leka lite med den. Numera har vi en rejäl hög med lösa tangenter.

Min katt och jag

Ibland är mina små odjur ganska söta tillsammans. Nu försöker Lovisa äta lite ärtor och majs. Katten sitter under stolen och är nog faktiskt den som får mest av det.

   

Ännu ett litet event

Mycket kalasande blir det. Nu var det visst ännu en teamfest inbokad. Härligt, härligt. Det är ävl bara att passa på, lär bli ännu mindre festligheter sen framöver, eller svårare att få ihop.
Så, Hannah, jag har petat lite på dig med en förfrågan ;).

Sugar sugar

Vad gör man i ett vänrum på ett sjukhus i två timmar? Jo, man läser allt man kommer över. Okej, jag träffade min barnmorska en kvart också för att göra lla kontroller och än en gång konstatera att jag inte har några frågor.
Hursom, någon flitig rackare hade knåpat ihop en pärm med information om socker. Högst aktuellt då jag också gjorde ett diabetestest av äckligt slag.
Alltså det är ju helt sinnessjukt hur mycket socker man får i sig. Om jag inte missminner mig så var det rekommenderade intaget 17-20 sockerbitar per dag. Har man käkat lite frukt, någon macka osv så är man ju där. Usch, inte konstigt man mår som man gör med sockersvängar och allt vad det är. Kan ju konstatera att jag äter betydligt bättre nu än förra graviditeten, men efter förlossning och allt sånt trist så blir det till att ta i med hårdhandskarna på riktigt. Det behövs en viktnedgång, men jag tror inte det är rätt att lägga all fokus på att gå ner så mcyket som möjligt så snabbt som möjligt även om man ofta vill ha ett synligt resultat. Det viktiga borde ju rimligtvis vara att skaffa sig sunda vanor för att få en hållbar effekt.
Det enda glädjande med den pärmen var att det är "nyttigare" ur sockermängdssynpunkt att jag fortsätter mala i mig mina chokladkakor än att äta naturgodis :D.

Dags för frukost

Efter en trött och seg morgon är jag äntligen hemma igen och får äta frukost. Av någon anledning osm jag inte kan förstå hade miott järnvärde sjunkt riktigt mycket, konstigt. Men jag ska prova med att äta lite mer järn. Annars var allting bra. Gluskosbelastningen gick bra, men den var sjukt äcklig att sörpla i sig på morgonen. Som tur var så visade den inte på några konstigheter utan jag mår fina fisken. Den enda som fick en liten sockerkick var bebisen som sprattlade runt som tusan i magen. Jag är bara supertrött.
Lovisa sover gott, hoppas hon tänker göra det en stund till.

Matberoende? Jag?

Egentligen är jag inte hungrig för det var inte så värst längesen vi åt middag. Däremot får jag inte äta, dricka eller RÖKA efter midnatt så jag tänkte bunkra upp matreserverna så gott det går. Lite kvällsmacka och sen sova alltså. Läste not om prickig korv på PJs blogg och nu är jag naturligtvis sugen på det. Men hur mycker prickig korv har vi hemma? Ingen alls... Ska komma ihåg att köpa det imorgon.

Grovstädning, med betoning på grov..

Så, om man håller sig till de utstakade lederna bör man inte bli biten i knäna av dammråttorna. I övrigt tar jag inget ansvar för någons hälsa.

Långsamt, långsamt, åh så långsamt..

Städa är verkligen inte min favoritsysselsättning. Det märks. Visserligen har kära dottern varit lite extra uppmärsamhetskrävande idag men ändå. Problemet ligger också i att det finns så mycket jag vill fixa iordning här i lägenheten, men sen finns aldrig ork till mer än grundstädningen. Och det stör mig nåt förbannat.

Och appropå titeln så är det säkert bara Hannah av mina läsare som kan hitta rätt låt att placera in den i. För er andra kommer facit.

Äntligen sovmorgon

I morse låg jag och Lovisa för en gångs skull på samma plan gällande uppstigning. Hon vaknade vid 8, Silvio gav henne lite mat då och jag gick på toa. Nästa gång hon vaknade var 11:40. Jag känner mig faktiskt ett uns utvilad, detta var precis vad jag behövde.
Nu ska jag snygga till lite här hemma. Natha och Erika ska vara här imorgon på morgonen och underhålla Lovisa när jag är på sjukhuset och Silvio jobbar. Glukosbelastning alltså.. antar att det är precis så ospännande som det låter.

Okejvarning

Eller fjortisvarning. Jag har precis hängt upp en plansch på väggen som följde med en tidning. Givetvis är det vikmärken och hela kitet på den. Men, men.. det är ändå bara inne i vuxenlekrummet och där är ingenting snyggt ändå :P.

Kvällen lyckades vara dramatisk i ungefär en minut. Silvio skulle hämta en blöja åt Lovisa och såg att ytterdörren står öppen. Frågan som följde var givetvis var katten var. Katten var längst ner i trapphuset och var lite förvirrad och stressad. Nu är han hemma igen och gör livet lite lagom surt för oss.

Hit och dit

Vi kom till Lund, höll på att blåsa bort där och tog oss hem igen. Dock inte särskilt trevligt att köra så mycket när jag var så trött, men det gick bra.
Bara bra i Lund, bebisen låg helt knasigt, men det hjälpte läkarna att se bättre. Det såg bra ut, bättre än väntat. Det fanns även en liten, liten, liten, liten chans att få stanna hemma och föda i Växjö till en början. De skulle klura på det tills nästa gång vi ses. Men, men, vi ska fortfarande räkna med "det värsta" och det är ju vad jag räknat med hela tiden så allt annat är ju bara skitbra i så fall. Får som sagt se vad som händer nästa gång vi är där.

Nu är jag galet trött och borde ta en tupplur, men det är svårt att komma till ro, så det blir nog inte så. Om det ändå skulle hända vill jag vara förberedd så jag attackerar soffan nu istället.

En trött morgon

Det är nog inte bara jag som är trött utan hela morgonen är trött. Sov dåligt i natt då det var en liten Lovisa som inte alls ville sova. När hon äntligen somnade försökte jag mig på att hitta en bekväm sovställning. Inte det lättaste.
Idag ska vi till Lund igen så Lovisa ska vara hos Natha hela dagen. Efter en så dålig natt känner jag mig inte helt sugen på att köra en massa bil, men det ska nog gå bra ändå hoppas jag. Så ptja, nytt ultraljud igen. Vet inte riktigt vad mer som kan hända. Ska ju göra samma procedur på hemmaplan nästa måndag.


Nu är det in i duschen och sen packa iordning Lovisas saker hon behöver under dagen.


Avdelningen för gnäll

Orkar man inte läsa detta inlägget så är det bara att hoppa över, det kommer bara en lång svada med gnäll från mig ändå. :)

Nu är jag så in i helvetes trött på den förbannade jäkla foglossningen. Jag fungerar ju inte. Sover dåligt på nätterna för det bara gör ont, ont, ont. Orkar inte gå upp på nätterna om Lovisa gnäller för det gör om möjligt ännu mer ont att gå upp. Orkar knappt göra något hemma för det gör ont. Det som ändå känns värst är att jag inte orkar leka och busa och vara ute med Lovisa som jag skulle vilja - för det gör så förbaskat jävla skitont.

Det enda som hjälper är att vara sjukt passiv. Det var jag också förra året, eller jag jobbade, men sen var jag ledig i december och då låg jag på soffan, knaprade choklad och plöjde igenom en oändlig mängd böcker. Inte sörskilt kul det heller i längden.

Så, nu får 10 veckor gå lite snabbt så att min kropp fungerar lite bättre. Visserligen kommer värre saker då att bekymra sig över, men någonstans känns det lättare att orka med när allt annat är som det ska. Nu är jag bara trött och gring hela tiden.

Latmaskarna anfaller

Vi har beställt hemkörningspizza på nätet. Det är så fiffigt så man kan betala med kort också så man slipper hela trasslet med att fixa fram cash. Man har ju aldrig kontanter på sig numera, i synnerhet inte en söndag eftermiddag :)

Liten blir ännu större

Glömde ju helt bort att Lovisa har födelsedag idag igen, 10 månader. Känns helt galet att hon snart är 1 år. För så länge har hon ju inte funnits. I den här takten är hon väl 15 om ett par veckor..

Sovmorgon?

Nä, inte med en morgonpigg Lovisa i hemmet. Å andra sidan var hon inte så värst pigg när det väl kom till kritan. Hon drack lite välling och somnade sen om. Det gjorde inte hennes föräldrar däremot. Well, well. Spelade lite WoW nu på morgonkvisten. I övrigt är det städning som gäller idag.. igen. Bergskedjan med tvätt är äntligen helt borta. Det tog sitt tag, men så skönt det är nu.

En helt vanlig lördagskväll hos oss

Lovisa sover sen några timmar tillbaka, vi har spelat WoW några timmar. Nu tyckte Silvio att jag var för trött, vilket märks för jag blir okoncentrerad och mer eller mindre dödad hela tiden. Så nu slösurfar jag istället. Orkar inte förflytta mig till sängen. Ska äta något litet sen kanske sova.

Hittade ett flicknamn idag som jag klurat lite på. Det svåra är dock att övertyga Silvio, men när han fick betydelsen på det blev han yttepyttelite vänligare inställd då det ändå passade hans nördighet. Vi får se, vi får se. Ingen vet ju vad det är för någon lite huligan som just nu försöker bryta sig ur i området ovanför naveln.

Knäppgöken

Lovisa sitter i sin matstol och gnager på sin fot. Jag vet inte vilket i hela situationen som är knäppast. Antagligen hela sammanhanget.


Inget större ekonomiskt snille

Tog en kik på min internetbank för att kolla läget. Ser att jag fått en insättning och undrar vad det kan vara, tyvärr ingen större summa. Ser längre ner att samma företag dragit den summan två gånger. Det var tydligen mitt bredband. Men tack för återbetalningen. Jag har verkligen ingen koll. På ett vis är det smidigt med autogiro, men det börjar bli så många saker så jag glömmer bort hälften och undrar sen vart tusan alla pengarna tog vägen.

Annars är det ingen vidare bra dag idag. Jag har väldigt mycket värk av foglossningen och det är jobbigt och väldigt smärtsamt för mig att röra på mig. Särskilt med belastning så Lovisa blir inte så mycket buren av mig idag när hon ska transporteras. Men, men, nu är det ju inte särskilt länge kvar så det är bara att härda ut. Hoppas det går över lika snabbt som sist, kunde känna av en del värk ibland om jag gjort något riktigt, riktigt jobbigt, men hur ofta gör jag det ;)?

Nu ska jag ändå trotsa värken och vara lite dum för att gå till affären och köpa lite lördagsgodis :).

Partaj à la Monaco

..eller Borlänge, som jag och Linus föredrar att kalla teamet. Nåväl, började med att hämta Jens och Susanne på jobbet och sen for vi till Johanna. Fest och fylla vankades. Mer för vissa än för andra uppenbarligen. Nina fällde klassiska kommentarer som "Susanne, det syns på ditt hår att du är full..", jag undrar vem som var full egentligen. Det var väl inte något som urartade utan Jens blev fullast och de andra mer eller mindre fulla på en fallande skala med Jens som toppade det hela.
Sen blev det taxi ner till stan för en del, lämnade av den väldigt, väldigt berusade Kerstin på stan. Hon vägrade erkänna att hon var det minsta full utan försökte släta över det hela med att alla andra var fullare än henne.. jojo, vi säger så sålänge.
Hem till Natha och Joel för att hämta vår lilla bebis, blev kvar där någon timme innan vi for hem. Nu är Lovisa nattad, Silvio går och lägger sig före mig och jag ska bara skriva klart det här inlägget.
Tog givetvis lite idolbilder på deltagarna under kvällen.

       

1. Isabell och Jens
2. Nina
3. Kerstin och Linn
4. Susanne och Silvio
       

1. Jens och Johanna
2. Susanne och Sofie
3. Isabell och Silvio
4. Silvio bevisar att han inte passar i keps
        

1. Nina och Isabell
2. Sofie, Susanne och Kerstin
3. Nina försöker nåt med Silvios arm
4. Och blev såhär nöjd när hon lyckades




En väldigt trött och yrvaken tjej vaknar till för att komma iordning inför hemfärd från Natha.

Done

Röja upp i tvättstugan tog lite längre tid än planerat då jag hade en liten medstjälpare som for runt hela tiden. Men nu är det klart. En liten detalj kvarstår dock. Det har hela tiden varit väldigt blött på golvet och jag har trott att det är katten som leker med vatten, det visade sig dock vara läckage i en ventil under vasken. Jag ska se om det går att skruva åt den, annars får jag ställa en hink eller så under som kan samla upp vattnet. Otrevligt att trampa i pölar :(.

Fredagens truddelutt

Den här dagen behöver ett litet soundtrack. Skön basslinga som alltid sätter sig och dyker upp när man minst anar det. Har egentligen ingen speciell relation tilllåten.



Könsroller

Nu reserverar jag mig för att jag kommer att trassla in mig i en hel del tankar som jag inte kommer att kunna förklara på något vettigt sätt eller ens reda ut ordentligt, men jag började fundera så mycket nu när jag gick här hemma och plockade.

Både under denna och förra graviditeten frågar nästan alla om vi tagit reda på vad bebisen är för kön. Nej, det har vi inte för vi vill att det ska vara en överraskning. Väldigt många verkar bli lite paffa över att vi väljer så, det verkar ytterst viktigt i dagens samhälle att vara förutseende och veta vad ens bebis har för kön. Efter de något paffa reaktionerna får man sedan den, enligt mig, uppenbart korkade frågan om hur man då ska veta vad man ska köpa till bebisen.
Ungefär på det stadiet börjar jag känna ett allt större sug att dunka huvudet lite lagom rytmiskt mot något hårt. Hade det på något sätt varit viktigt för mig att köpa en speciell färg på sakerna hade jag väl fått ta reda på könet. Nu är inte fallet så. De flesta som träffat min kära dotter har väl också noterat att hon sällan är särskilt flickigt klädd. För jag tycker inte det är snyggt, helt min personliga åsikt. Jag gillar balla, färgglada kläder som är könsneutrala. Jag antar att det kommer en tid då Lovisa bara vill skutta runt i prinsessklänningar också så jag passar på att välja medan jag får utan protester. 
Nog om det alltså, jag väljer saker som jag tycker är snygga, inte om de passar ett visst kön specifikt. Och visst fan kan man köra runt en pojke i en rosa vagn, men man får nog en del märkliga blickar. Men jag är van, alla antar ju redan nu att Lovisa är en pojke eftersom hon inte är klädd i rosa från topp till tå.

Från detta kommer man vidare till nästa steg. Hur får man sina barn att bli tuffa och självständiga individer? 
Den frågan känns lite tuffare att svara på, för jag har inga egna erfarenheter, mer än min egen uppväxt, men hoppas ju på att mina barn ska bli exemplariska och inte allt för färgade av klassiska könsroller, såvida det inte är deras eget val. Knepigt.
Jag har ju växt upp på två olika sätt, vilka båda varit väldigt olika. Jag har till att börja med alltid varit pappas flicka och hängt efter honom överallt. Jag föredrog att göra sådan som pappa gör, snickra, måla, tvätta bilen osv. Pappa har aldrig på något vis försökt få in mig på någon slags huslig bana utan har alltid uppmuntrat mig att göra det som jag tycker är roligt. Där har jag alltså inte blivit satt i något särskilt flick- eller pojkfack utan har fått göra vad jag vill och kanske blivit ganska mycket pojkflicka. 
Sen kommer del två, av olika anledningar valde jag att flytta till mamma. Hon å andra sidan är totalt fast i de kalssiska könsrollerna. Jag ifrågasatte varför det alltid var jag som skulle fixa middag, städning och liknande medan min bror slapp alla typer av hushållsgöra. Hennes förklaring var att jag är tjej så jag gör sånt, han är kille och behöver inte. Suck så trist, men att försöka ändra mammas tänk är att återigen dunka huvudet rytmiskt mot något hårt. En annan sak, för att nämna ett exempel var något år när det närmade sig jul och granen skulle monteras ihop. Vi snackar plastgran i tre delar, vad kan misslyckas? Hursom, jag fick inte sätta ihop den utan var tvungen att vänta på att min bror skulle orka sig hem, för han kan ju sånt eftersom han är kille. Jag upplyste så vänligt jag kunde min mamma om att en femma i betyg i teknik borde kvalificera mig till att sätta ihop en plastgran i tre delar. Det är som lego, men lite sticksigare.

Som sagt, vet jag inte alls vad jag ville ha sagt med det, men jag tror att min pappas metod, eller ickemetod är den som fungerar bäst. Jag fixar det mesta själv och behöver inte vänta på att någon karl ska komma och hjälpa mig. Att jag sen inte kan allt beror på ett enormt ointresse, som fixa bilar. Jag skulle nog kunna reda ut det mesta om jag gav mig fan på att fixa det, men jag tycker inte det är det minsta intressant så svärfar och svåger får rycka in när bilen inte samarbetar :). 

Omstrukturering pågår

Nu tänkte jag ta tag i ett projekt som väntat alldeles för länge, att göra iordning i tvättstugan. Just nu är det bara trångt, rörigt och skräpigt där. Lovisas skötbord står där, men egentligen behövs det inte då hennes skötplats kan få plats på diskbänken.
Kattens låda är där också, det kommer den fortsätta med, men om skötbordet åker ut blir nog lådan lite mer lättillgänglig. Sen ska det ju vara smidigt att komma åt tvättmaskinen, vilket också bör funka om skötbordet försvinner. Det var inte svårt att konstatera att roten till allt ont finns i skötbordet. Innan ville jag använda det för då var det bara ett fritt fall brevid diskbänken, men nu står ju tvättmaskinen där så då är ju risken för att Lovisa ska ramla ner helt klart minskad.
Ska se om jag kan ordna med en bra klädförvaring också av Lovisas kläder. Just nu har hon dem i en byrå i sitt rum, nya intresset är att öpnna byrålådorna, plocka ut kläderna och tugga på dem.

Finally friday

Känns lite kul att gå på fest ikväll, det var längesen nu. Sist var det Ninas inflyttningsfest som var bra på alla vis, om man bortser från att jag inte var på så bra humör då, mest ledsen. Men nu ska det bli lite kul att få försöka hitta nåt att ta på sig, fixa håret, lite smink och sådär. Enda trista är förkylningen, men det är ju alla på festen som från början sett till att jag blivit förkyld så jag ska hosta lite extra på dem ;).

Så nu blir det lite vanligt hemmaplock ett par timmar innan Silvio kommer hem och vi kan börja fixa oss. Han nämnde nåt om att han skulle färga håret nu också för att vara lite snygg ikväll så jag får hjälpa honom med det också.

Hjort är gjort

För att citera vår käre Daniel på HK. Men, men, inte för att citera honom i all oändlighet, men dagens kvällsmat blev hjortfärsbiffar. Mycket gott, och knasigt nog billigare än nötfärs.
Annars en väldigt stillsam dag nu igen. Det blev ordning på diskmaskinen så nu diskar den som den ska igen :). Jag var nästan sugen på att hiva ut den från balkongen ett tag när ingenting blev rent.
Nu slappar vi med lite WoW och Lovisa sover gott, den snoriga lilla apan ;).

Presenter till mor och dotter

Det är bra när man glömmer bort saker. Som att man beställt en prenumeration på tidningen mama. Jag har inte glömt att jag prenumererar för det dimper ner en tidning i brevinkastet då och då. Jag hade dock glömt att man fick små presenter också. Snällt att de tänker både på föräldern och barnet. :)




Nu har jag gjort något så fullkomligt vedervärdigt som att rengöra diskmaskinen. Jag hade gett upp att diska med den för jag fick ändå diska om all disk eftersom det inte blev riktigt rent. Jag kikade under lite spännande silar och sånt och kom på varför det inte blivit rent. Hoppas det funkar bättre nu. Skulle ju definitivt underlätta om disken faktiskt blev ren efter ett varv i diskmaskinen. Jag är inte särskilt pedantisk eller ordningsam av mig, men disken är jag riktigt, riktigt petnoga med. Vet inte hur många gånger jag diskar om efter andra för att jag inte är nöjd med resultatet.
(Sorry att sista textstycket blev centrerat, men gick inte att få någon ordning på det efter bilden.)

Flitens lampa lyser..

..svagt. Men den lyser. Lite disk och lite tvätt och lite allmänt plock och städ så kanske det blir okej att bo här också.

Dags att krypa ner under täcket

Dagen blev egentligen inte mer innehållsrik. Varvade mellan WoW och Lovisa. Hon sov ganska mycket mer så det blev en hel del WoW, sällan jag spelar så mycket så det var lite kul att äntligen komma nån vart i spelet och inte stå och harva på samma ställe längre.
Nu är jag dock så trött så jag nästan får vända ut och in på mig själv för att hålla ögonen öppna. Får vara huslig imorgon istället. På fredag sen så är det ju lite festligheter. Men jag förmodar att det inte blir fullt ös för vår del, pengabristen är ju klart överhängande och sen kommer det ju ett par personalfester nu i november så festkvoten kommer att fyllas bra ändå.

Lugnt i stugan

Lillskiten sover, jag spelar WoW. Ganska behaglig dag faktiskt. SKa göra lite mer nytta senare, men just nu känns det lagom avancerat att bara sitt och slöspela lite.
Sen finns det ju tvätt, städ och disk att tänka på i vanlig ordning, men jag låter bli det tänkandet ett tag till.

Godnatt

Nu ska jag och min förkylning gå och lägga oss. Får se om jag lyckas läsa något ikväll, har börjat med Guldkompassen, men somnar så förbaskat snabbt varenda kväll så jag kommer inte nån vart.

Jehopp

En hel massa blev tvättat idag, 4 maskiner. Tyvärr finns minst lika mycket till så det blir ett par tvättdagar, tar ju lite tid för skiten att torka också. Nu är det strax kvällsmat, ska bli gott. Är rikitgt hungrig nu faktiskt.
Blä, förkylningen är riktigt sugig. Jag ska gnälla lite på alla er som går sjuka till jobbet och smittar ner Silvio så han drar med sig en massa baciller och annat elände hem. Ja, jag vet att man inte har råd att vara hemma i 'onödan', men det här börjar fan bli löjligt.
Sen blir det Primo Paolo ikväll också, Paolo Roberto gör något vettigt på tv. Jag skulle inte heller bli särskilt ledsen över att åka till Italien och ägna mig åt en massa god mat.

Helt sanslöst

Den i detta hushållet som kräver mest städning är... KATTEN! Vad i helvete?! Alltså, det är ju ett par stora projekt varje dag bara för att hålla ordning efter honom. Han lyckas tamejfan stöka till precis allt.
Min tidigare erfarenhet av katter har begränsats till att rengöra lådan, ge lite mat, gosa och leka lite. Någon gång har kanske en kruka eller så åkt i golvet.

Ibland får man svar på sina frågor

Jag har fnulat ett tag över det eviga gitarrplinkandet från lägenheten under vår, det verkade vara samma låt om och om igen. Inget som störde nämvärt, men det hände. Nu kom svaret i tidningen. Grattis grannarna!

Väldigt grå dag

Tittar jag ut är det grått och dimmigt. Mitt huvud känns grätt och dimmigt, jäkla förkylning. Jag önskar att vår lägenhet var dimmig så kanske man slapp se all röra som inte blivit omhändertagen.
Igår tyckte Silvio att vi skulle vara lite bättre på att komma på namn till nya bebisen, kanske inte köra med almenackan den här gången ;). Pojknamn är ju redan klart för det blev ju aldrig använt förra gången. Men flicknamn. Suck. Vi är totalt oense. Eller rättare sagt, Silvio har förslag och jag dissar dem. Well, well, är ju faktiskt 2½ månad kvar om det går som det ska så tid att fundera på finns ju. Jag vet ungefär vad jag är ute efter, ska bara hitta något lämpligt :).

Annars tänkte jag ta mig an bergskedjan av tvätt som ligger i tvättstugan nu. Dessvärre har vi inte så mycket torkplats som egentligen behövs, men jag får väl bli lite kreativ.

Måttfullhet

Förmodligen inte min starka sida. Såhär på kvällskvisten blev jag brutalsugen på chokladsås (och glass) så jag gick till affären och handlade det. Väl hemma igen lade jag upp vad jag tyckte var ett lagom lass, jag ör ju trots allt gravid.. Knappt halvvägs genom lasset blev jag mätt. Mätt. Mätt?!

Here we go again

Ny förkylning på gång. Trist. Det hände inte mer än så idag. Det har varit en väldigt lugn och stillsam dag, har inte fått något gjort alls. Men det kan vara skönt det också.

NINJA

Måndagen bjuder på lite högkvalitativ ninjahumor.

Vilken antispännande dag det blev

Tidigt upp, en hel del WoW på förmiddagen. Sen somnade jag av i soffan och sov bort större delen av eftermiddagen. Middag. Sen var det Silvios tur att somna på soffan och sova bort en stor del av kvällen. Nu är det Lovisa som sover. Föhoppningsvis hela natten.
Snälla Silvio var och köpte lite godis innan, så nu mår jag illa också. Jag ville ha lite cholad, då har han köpt sånna där äckliga chokladöverdragna russin. Han påstår att det också finns kinapuffar i påsen, och det är ju gott. Så jag hävdade att jag måste provsmaka på allihopa eftersom de ser likadana ut, vilket resulterar i att Silvio inte får nåt av det. Eller så låter jag helt enkelt bli för jag är inte det minsta sugen på godis längre. Var det verkligen jag som sa det där sista?

Snart är det jul

Eller det känns så. Det märks att julklappshetsen börjar komma igång. Silvio vill ha en ljussabel, Lovisa vill ha en all inclusive karibienkryssning för hela familjen, jag vill ha lugn och ro. Alla frågar vad Lovisa vill ha. Ja, vad vill Lovisa ha? Hon blir ju lika glad för en träslev som en dator. Så det blir nog mest lite småsaker, nån kul leksak, lite kläder. Hon fyller ju faktiskt år ett par veckor efter jul och det känns roligare att fira för det är ju hennes dag.
Idag kom ännu ett rejält reklamblad från en leksaksaffär, jag vågade knappt visa den för Silvio. Han hittar så mycket han vill ha. Lovisa tyckte den användes bäst som tuggleksak.


Omvända söndagen

I normala fall om Lovisa vaknar tidigt brukar hon sitta lugnt i sin säng och leka lite. Inte idag. Klockan 8 började hon stortjuta. Det blev lite tidigt idag alltså. Skulle behöva sova lite, vi satt uppe ganska sent inatt och spelade WoW. Annars händer inte mycket idag, mest lugna puckar.


Lovisakavalkad

On demand..

Typ nyfödd



1 mån



2 mån



3 mån



4 mån



5 mån



6 mån



7 mån



8 mån



9 mån



Något som hänt under tiden? ;)

Man vet att man är på landet..

.. när det står en älg utanför huset och käkar äpplen och det anses helt normalt.

Vägen var lång

Idag skulle vi till mamma, men först skulle vi till Babyproffsen och hämta nya bilstolen åt Lovisa. Där var det låst så vi får väl prova lyckan igen på måndag.
Sommardäck och utfärdad halkvarning är kanske inte en helt lyckad kombo. Lägg på min hispiga mamma på det som blir övernervös bara man ska ut och köra en sommardag med perfekta vägförhållanden. Nåja, det gick bra, handlar ju om att anpassa körningen efter väglaget så brukar det mesta fixa sig.

Nu, mina vänner kan ni en gång för alla lägga ner diskussionera huruvida Lovisa är lik mig eller Silvio. Det enda hon tycks ha fått från mig är den något mindre näsan, hår- och ögonfärg än så länge.

Såhär ser alltså de stolta föräldrarna ut i miniformat. Hur Lovisa ser ut vet väl alla vi det här laget.

 

RSS 2.0