Pappaboda

Tåget stannade just till i Emmaboda under min hemfärd. När jag var lite åkte pappa ganska ofta till Emmaboda på möten och konferenser. Av någon outgrundlig anledning fick jag för mig att han kallade det för Emmaboda bara för att jag heter Emma så jag kallade det resolut för Pappaboda istället.
Något det givetvis fortfarande heter hemma..

Undrar just vad mina barn kommer hitta på för liknande dumheter.

Kalmar

Jepp. Och håltimme till på köpet. När hade man det sist? Nåväl, tåget gick såklart inte i tid så det anlände till Kalmar lite senare än det skulle. Det gjorde egentligen ingenting eftersom det ändå var nästan två timmar kvar till uppropet.
Jag hade ju kollat upp adressen på eniro och trodde inte att jag skulle få några större problem att hitta. Jag missade att räkna med faktorn att jag är född utan lokalsinne och en karta är liten och verkligheten stor.
Efter att ha traskat runt lite gick jag till turistbyrån och kidnappade en karta. Efter det gick det bra att hitta och när jag först vimsade runt hade jag varit ungefär 100 m från där jag skulle vara. Så typiskt! Men det gör inte heller så mycket för jag har gått väldigt många steg idag. Jag har fortfarande ungefär 4400 kvar till mitt dagsmål, men det borde vara avklarat innan det är dags att säga godnatt.
Eftersom allt som kan krångla med min mail har gjort det missade jag det nya schemat. Det var visst lite omändringar i vad som händer, men tiderna var ungefär desamma. Tråkiga biten är att vara ledig 16-18, det hade ju varit skönare att köra på i ett rask så hade jag fått komma hem tidigare. Just nu väntar jag på att klockan ska bli 18 så det blir dags för första riktiga föreläsningen. Egentligen håller föreläsningen på till 21, men sista tåget hem går 21:06 så jag får väl helt enkelt smita lite tidigare eller hoppas på en lärare som är sugen på att komma hem ;).

Kalmar är så himla mysigt med en massa uteserveringar och gamla byggnader. Förmodligen trevligast på sommaren, men vädret är ju fint idag så det får väl klassas som sommar.

Idag var Victor hos läkaren x2 också, dels skulle han en vända till till ögonmottagningen för att kolla ögonbottnarna, som jag förstod det hade det gått bra. Sen var det dags för den vanliga rutinundersökningen och den gick också bra. Han är fortfarande slemmig i halsen, det har tom blivit lite värre senaste veckorna och han får lite hostattacker mellan varven, men som vanligt var det ingenting med det. Han är väl bara lite slemmig i halsen, stackaren för det sitter inte längre ner i luftvägarna eller lungorna.

Det märks att jag varit hemma med barnen läääänge, jag saknar dem redan. Lovisa han jag ju bara pussa lite på i morse och när jag kommer hem ikväll sover hon, likaså när jag går imorgon så jag kommer inte att träffa henne på riktigt innan torsdag :'(

Lördagens aktiviteter

Vi började stillsamt med att vakna, stuga upp och sen somna om en vända. Skönt med någon som kan liknas vid sovmorgon. Efter det gick vi ner på stan för att köpa prestenter till födelsedagsbarnenmännen.
Silvio hoppades på att få sina zucchiniblommor, men det blev tyvärr inget med det. Hon som skulle haft med dem kom på för sent att de skulle med och det var redan mörkt ute så vi hoppas på bättre lycka nästa helg.
Presenter inhandlades och sen åt vi lunch på Jaxx. Jag har inte ätit där sen innan jag gick på föräldraledighet första gången så det var smarrigt.
När vi kom hem vilade vi lite och fixade iordning oss.
Buss till Campus.
Fest!
När Lovisa hade släppt blygheten var det fullt ös medvetslös på henne. Jag undrar allt om hon inte tjuvade av bålen istället för att hålla sig till sin saft ;).
Campus kan vara väldigt roligt att springa runt på för små flickor med spring i benen så medan Silvio jagade henne hann hon med att besöka två andra fester genom att kort och gott kliva in genom dörren.
Nu är vi hemma igen och Lovisa somnade som en stock med en gång, Victor kör sitt vanliga race med lite kvällsgnäll. Allt som allt var det en trevlig kväll med goda vänner. Dessutom vet vi ju nu att det fungerar bra att ta med barnen på lite äventyr så att vi kommer ut på lite annat och inte bara sitter hemma och spelar WoW :P.

(Ja, jag tog med mig kameran, men lyckades inte knäppa en enda bild.)

Jag missade det hela

Alldeles nyss tog sig Victor fram för egen maskin, lite åla/krypa lyckades han med. Lilla hjärtat.

Sista helgen innan allvaret

Eftermiddagen ägnades åt att gå på stan med Nina. Jag hade min stegräknare på mig och bara drälla runt lite resulterade i 11000 steg, inte illa pinkat.
På väg ner till stan cyklade ett par mormonkillar förbi. Den ena av dem stannade och ville prata om livets mening. Det ville inte jag.
Lovisa fick en klänning och ett par leggins. Svårt att låta bli att köpa kläder till henne. Victor däremot har jag gett upp hoppet om, ska man köpa på de billigare kedjorna så är kläderna så tråkiga. Blått, brunt, beige, siffror, bilar, monster och robotar. Inte bara glada kläder.¨
På hemvägen hämtade jag ut mitt paket med kurslitteratur, tur jag köpte en rejäl ryggsäck för det var tunga böcker.

Imorgon ska vi kolla om Silvio äntligen får sina efterlängtade zucchiniblommor sen blir det lite fest på kvällen, Johan och Chrille har födelsedagskalas :D

Resultatet

(Orkar dock inte krabba med att hänga upp spektaklet innan renoveringen är gjord:P)


Dagis, dagis, dagis

Lämnade Lovisa som vanligt på dagis i morse. De har börjat med att gå ut precis när vi kommer dit och då tycker hon inte alls att det är jobbigt att bli lämnad eftersom att vara ute och leka är något bland det roligaste hon vet. Det tycks vara ett lyckat koncept för sen när jag kommer och ska hämta henne på eftermiddagen vill hon inte följa med hem och blir väldigt ledsen när vi väl kommer hem.

Sen kom jag på att det kanske var dags att söka dagisplats åt Victor till våren. Man börjar lite stillsamt med att fylla i barnets personnummer sen börjar idiotin.
Sökande/mor/maka/sambo i första rutan, i andra rutan står det Medsökande/far/make/sambo. Helt seriöst. Är det mamman som är primärförälder? Eftersom Silvio är den som ska vara hemma och rodda familjen närmaste tiden fick han bli mor/maka >.<.
Otroligt!

Vad ska detta bli?

De som vet får inte gissa :P


Mittwoch

Varför inte variera sig lite och skriva på tyska istället?

Efter att ha lämnat Lovisa på dagis piffade jag till mig lite för att gå ner på stan. Jag tänkte få mina glasögon lagade, lilla fröken hade ju lyckats böja ena bågen rakt åt helskotta.
När jag kom in till optikern sa de att det inte gick att laga, men att de kunde försöka böja tillbaka. Böjningen gick bra och jag är nöjd. Nu håller ju inte den leden lika bra, men det blev rätt.
Efter att ha shoppat lite på Panduro träffade jag Nina och gick till Askelyckan för att fika lite.
Sen gick jag även och köpte en hett efterlängtad laptopryggsäck. Min stackars ryggsäck är visserligen rymlig, men varken lätt eller bekväm och med min risiga rygg vill jag ha något jag inte pajar totalt av att bära på. Dyrt, men ett ganska nödvändigt ont. En stegräknare köpte jag också så jag håller lite koll på mig. Kilona ska bort!

Lovisa har varit i full gång med att sjunga ikväll. Tidigare har hennes sjungande varit inskränkt till att försöka göra imse vimse spindelrörelserna och låta lite. Idag fick hon mer eller mindre till både melodi och ord på lille katt :).

Lovisas namnsdag

Ja, det är väl det mest spännande som händer idag. Gårdagen var om möjligt ännu mer ospännande därav brist på uppdatering.

Försökte städa undan lite när Lovisa var på dagis och det gick väl ganska bra. Ganska som i inte hela lägenheten, men det mest synliga. Jag gjorde också slag i saken och packade ner fyra kartonger med böcker. Om två månader ska vi ju vara i vår ersättningslägenhet och jag är slöast i världen med att pack så jag tänkte att eftersom jag ändå är så less på att se böckerna spridda över hela lägenheten varenda dag kan jag lika gärna packa ner de som jag ändå inte ska läsa närmaste tiden.

Lovisa var så söt i morse, hon åt sin välling medan jag duschade. Sen när jag var klar och klädde på mig hörde jag "mamma.. oooj.." från hennes rum. När jag bytte blöjan förstod jag varför. Det är ju vänligt av henne att säga till. Potträning nästa kanske? Hon försöker allt mer och mer att kränga av sig blöjorna.

Jadu, Sofia. Jag kom på att du är ta mig tusan mitt peronliga mattesnille. Men jag bor här och du bor där. Du har inget körkort och jag ingen bil. Men jag behöver ett par lektioner :). Hoppas SM gick bra förresten för lillskruttan.

Jo, förresten. Jag gjorde en uträkning på tappa.se bara för att se om jag behöver anstränga mig. Man kan fylla i sin längd, vikt, ålder och kön. Sen får man fram ett par staplar och en slags summa. Alltså, man kan ta plus och minus på hur många steg man vill ta varje dag och hur många kalorier man vill äta varje dag och så får man en siffra på hur mycket man då bör gå ner i vikt per vecka.
Ska vi säga 20 000 steg per dag? :P
Jag vill bara bli av med värmen så jag slipper svettas så förbaskat.
Nu kanske Hannah vill promenera lite då och då. Vi kan ju låtsas det iaf.. men något är ju skönt att göra med alla sina dagar.

Jag har två gullungar :)

 

Tack för igår

Igår var det kul minsann :).

Det började med att jag kollade busstidtabellen. givetvis skulle vi missa bussen och sen var det en timme extra till nästa så vi bestämde oss för att ta taxi. Det blev dyrt.
Campus. Fest. Nostalgi på hög nivå. Festen var hos Chrille och Linnie. De flesta var där och det var trevlig hela tiden. Tyvärr skulle alla ner på stan sen, vi had einte direkt råd med det, i synnerhet inte efter en taxiresa, men det var Mats tur att vara hemma med hundarna så jag, Silvio och en tjej jag inte minns namnet på gick till Mats istället och hängde där ett par timmar tills det var dags för oss alla att gå hem till sitt.
Mats visa alla stenar han håller på och säljer så Silvio fick en liten nostalgirush :).

Emma ville gärna träffa barnen och nästa helg ska Chrille och Johan ha födelsedagsfest så då ska vi åka ut till Campus igen hela familjen och festa lite lugnare och åka hem tidigt innan folk blir stökiga.

Idag... efter allt rödvin från igår mår jag mindre bra. Någon försöker bryta sig ur mitt huvud :P

Lördag

Kort och gott.

Klockan 6 steg jag upp första gången. Efter att varken jag eller Lovisa kunde somna om gick vi upp vid 7.

Nu har vi varit nere på stan en sväng. Handlat på bolaget :). Vi kollade även in Bondens marknad. Silvio var på jakt efter zucchiniblommor och en utav säljarna loade att ta med lite till honom nästa helg.
De blev lite förvånade när han frågade och tyckte att det är ju bara italienare som äter det. Hehe.. De har hållt på med sina grönsaksodlingar i 30 år och detta var första gången de ens fick frågan.
Men nu blir väl Silvio lite glad.

Johanna hade bestämt lekdejt med Debbie och lilla Neah så hon behöll barnen och vi fick gå hem. Nu ska vi röja upp är lite, laga middag och börja göra oss själva iordning.

Google is (almost) a friend of mine

Jepp, där mitt förstånd tar slut och matteboken inte bättrar på mitt förstånd använder jag Google. Där finns allt. Men nu börjar jag känna mig trögfattad på riktigt. Jag lyckas inte. Hur fan får man fram en minsta gemensam nämnare och hur fan får man det att bli rätt.. Det känns som att det hoppas över ett par steg i förklaringarna, eller det hoppas nog inte över några steg, men det finns ingen beskrivande text. Jag förstår inte.

Det påminner mig om när jag gick på högstadiet och jag kunde verkligen inte förstår mig på algebra. Som nu då alltså.. Nåväl, det gick bara inte, jag fattade inte. Men då sa en annan lärare till mig att jag inte måste förstå, bara lära mig reglerna. Då lossnade allting.
Nu är problemet att jag inte ens kan reglerna.
Hopplöst.
Jag vill ju så gärna klara av studierna. Det verkar som att först året är tuffast med all kemi, det är ju den förbaskade kemin jag behöver kunna matten till. Så typiskt. Jag vet inte hur jag ska få någon ordning på det just nu. Det känns som att jag har kört fast och jag tror inte jag känner någon med ett gigantiskt tålamod som kan hjälpa mig heller.

Såhär i efterhand kunde jag ju varit lite smart. När jag hade sökt till högskolan i våras fick jag hem ett papper från KTH om en sommarmattekurs, den gick ut på att repetera upp matte man kunde behöva inför sina vanliga studier. Jag borde gått den kursen.
Men i allt tumult med Victor glömdes det bort.

Typiskt.

Jag får tänka framåt. Någon gång måste det ju lossna och jag fatta något.

Litte bloggpaus här i pluggandet nu. Jag tog med mig Lovisa till Campus så att hon fick hänga lite med Natha, de gick tydligen till Stallarna :). Men det blir nog bra. Det måste ju vara tåliga lokaler eftersom det härjar runt en massa packade studenter där i vanliga fall.
Åhh.. nu saknar jag att vara där.. och jobba. Kanske borde höra av mig till casinot och kolla om de behöver extrahjälp.. eller nä, jag orkar inte med nattjobb just nu, men det är ju så roligt.

Så, nu är det focusat on :)

GRATTIS

Hannah och Martin har fått sin lilla bebis. Det var snabba ryck minsann. Drygt en månad tidigare än tänkt. Ska bli kul att träffa dem sen när de har tid och ork.
Nåväl. Det skedde lite hastigt det där så jag var lyckligt ovetandes tills jag pratade lite med Johan om en helt annan sak. Det innebär ju att lördagens festplaner blir lite ändrade. Egentligen skulle Martin ha sin 30-årsfest nu istället för i oktober då han egentligen fyller år.
Men mina kära vänner spottar väl inte i glaset så en lite omdirigering av festplanerna gör att vi ändå kommer iväg på lite jippo.

Jo, när jag tröttnade på att plugga mötte jag upp Silvio på stan för lite sushi. Jag beställde två dagens lunch, Silvio vill alltid möblera om lite och ha en specialare på en av bitarna. Men det gick absoult inte för sig. En ny tjej var det och det gick inte att ändra alls, utan jag fick köpa till en extra bit... suck.
Det har aldrig varit problem innan.. och tex när jag var gravid ändrade jag ju också om på bitarna och det har aldrig varit några problem, men hon satte sig på tvären.
Trist.

Nu är det sovdags. Imorgon tar jag med mit matteboken och sätter igång med repetion innan jag tar mig an repetitionshäftet jag fick från skolan. Så dålig är jag.

Jag har kört fast

Jepp. Stenhårt. Matte alltså. Jag började kika lite på övningshäftet. Det finns inget teorihäfte, bara ett övningshäfte så att man kan repetera lämplig matte man behöver för kemin.
Jag har glömt. ALLT.
Skit.
Det blir en intensvikurs med mig själv som lärare i matte nu alltså för att fatta allt det där igen.

Förresten. Idag var biblioteket stängt. Så typiskt. Det är tydligen någon konferens här. Lite tråkigt, men jag hittade en liten vrå i Pelarhuset där jag kan sitta. Enda nackdelen är att det blir lite stökigt mellan varven. Och.. ehh.. jag fattar ju ändå inget av det jag är här för så jag packar nog ihop snart.
Imorgon är jag redo igen.
Då ska Lovisa följa med också så kan Natha leka med henne några timmar. Det blir bra det. Då blir det nog bussen. Benen kändes blytunga nu när jag cyklade. Jag är så sjukt otränad.. nästan pinsamt. Hoppas det blir ändring på det när vädret tillåter med aktiviteter. Nu blir jag ju genomsvettig bara av att klä på mig och gå ner för trapporna. När jag är framme vid målet rinner det om mig.. Usch..äckligt.

Lovisa ja.. hon gallskriker på nätterna. Funderar på om det är nattskräck hon har fått en släng av. Lilla stumpan.

Awsome

Ganska kul sak idag. Om man vill ha en chans att komma med i vårt WoWguild måste man fylla i en ansökan på hemidan. Idag var det en ny ansökan. Man fyller i lite om sig själv, sin karaktär och sånt. Under frågan vad som var det bästa i WoW så svarade han ungefär att spela med folk som är 30+ är gifta och så går både mamman och pappan AFK för att bebisen skriker. Kändes ju inte alls direkt riktat till mig och Silvio :P.
Killen hade ju några kompisar redan som var med i vårt guild så han har väl fått höra det.
Kan ju hända mitt i en raid eller så at Lovisa eller Victor vaknar och är ledsna så då blir det paus. Det som är så trevligt med vårt guild är att "real life comes first" så det är aldrig någon som blir sur eller så om man av någon anledning är lite frånvarande.

Nu däremot..SOVA :)

På biblioteket

Jepp, här är jag nu. Jag packade ihop min tillhörigheter i morse (dator, kompendier, block och pennor) och tog med mig det när jag lämnade Lovisa på dagis. Sen cyklade jag ut till Campus för att få sätta mig i lugn och ro på biblioteket och få lite pluggat. Det har verkligen varit givande. Jag har inte hunnit så mycket som jag hoppats på, men jag har fattat en hel del saker och det är ju det viktigaste. Nu är det "bara" lite övningsuppgifter kvar att göra på kemin, teorin är grundligt genomgången och sedan ska jag ta itu med den hemska matten. Jag och matte är kanske inte jordens mest vinnande koncept, men det är väl bara att bita ihop och fixa det.

Biblioteket förresten. Det byggdes ett nytt på Campus för några år sedan, jag minns att bygget pågick när jag pluggade. Dock har jag aldrig varit en särskilt flitig biblioteksbesökare i studiesyfte då jag haft lugn och ro hemma. Men, det jag skulle komma till är att jag aldrig varit på det här nya biblioteket tidigare. Det verkar trevlig här. Mitt lilla grupprum jag huserar i har allt jag begär, bord, stol, lampa, vägguttag och bredbandsuttag. Toppen.

Någon som vet hur det ser ut med el och bredband på de enskilda studieplatserna? Annars får jag gå och snoka lite. Jag ska ju tillbringa massvis med tid här de tre kommande åren för studiero finns inte hemma.. Eller, ja, om båda barnen går på dagis sen så blir det ju lite lugn och ro förhoppningsvis.

Nu ska jag snart packa ihop mig, slänga mig på cykeln och hämta hem Lovisa. Hon var inte så glad när jag lämnade henne i morse. Hon gillar dagis, har kul där, är glad och trivs, men hon blir alltid ledsen när man lämnar. Helst skulle hon väl vilja att hela familjen kunde vara med henne där.
Snacka om skillnad. Under inskolningen rusade hon in och sen blev hon ledsen och sur när jag hämtade henne. Nåja, huvudsaken är att hon trivs och att det fungerar bra för henne där, hon blir snabbt glad igen efter lämningen. Snart får hon väl kanske sällskap av Victor också. Dags att kolla upp med läkaren om vad som rekommenderas. Jag skulle nog vilja vänta ungefär ett år, så han skolas in i slutet av sommaren, men försörjning spelar ju en stor roll i det hela. Vi får se, vi får se.. Sen är han ju lite efter med det mesta i utvecklingen, stackars liten, men han halkar bakåt när han blir sjuk och får sedan ta om allt från början.

Hjälp, var är min miniräknare?

Jag had eju tänkt dra en sväng till bibblan imorgon och plugga igenom övningsuppgifterna i kemi. Jag hittar inte min miniräknare.. och jag måste, måste, måste ha den.
Nä.. det funkar inte med kalkylatorn på datorn eller mobilen.. suck.
Sen insåg jag att jag mer eller mindre måste repetera hela C-kursen i matte.

Känner mig stressad

Försökte sätta mig igen och gå igenom övningsuppgifterna i kemi. Det gick sådär. Victor gnällde, Silvio pratade, Silvio väsnades med WoW, byggubbarna väsnades. Jag har verkligen svårt att koncentrera mig så jag tänkte dra ut till biblioteket imorgon när jag lämnat Lovisa på dagis. Jag ska bara leta upp min miniräknare också, den ligger någonstans.. typ i förrådet. Måste leta upp min gamla mattebok också känner jag. Övningshäftet med matteuppgifter känns svårt så jag måste ha lite mer att läsa på.
Nu försöker jag få ordning på laptopen. Skulle registrera Office, men det fick jag inte så jag plockade hem Open Office istället, det fungerar och kostar gratis. Ska bara lära mig de nya funktionera, men så komplicerat kan det ju inte vara.
Tänkte gå en sväng till affären också innan det är dags att hämta Lovisa. Inte för att de har så mycket mat att erbjuda. Igår när jag var där fanns det lite nötfärs, karré, fläskfilé och trötta korvar. Inget som jag ville ha. Inte för att jag vet vad jag vill ha, men det ska vara billigt. Kött har blivit ohyggligt dyrt. Alldeles för dyrt..

Måndagskvällen

Natha och Tarik kom på ett snabbt besök nu på kvällen. De hade med sig lite fina presenter till barnen. Tack så mycket!


Gå med pappas skor är roligt ;)

AJ!

Just det. Jag har hur ont som helst i området runt svanskotan, eller typ vid sidan om och uppåt. Väldigt mystiskt. Det har kännts lite ibland, men igår brakade helvetet löst på riktigt och nu känner jag mig nästan handikappad.
Är det någon eftersläng av foglossning? Min dåliga säng som tar ut sin ilska på mig?
Vem vet, vem vet.
Ger det inte med sig får jag väl ta mig samman och ringa VC för det här funkar ju inte, jag kan knappt röra mig.

Mest nördvarning

Helgen har inte varit ett dugg händelserik på något sätt. Eller jo, med en Lovisa blir det väl inte annat än händelserikt. Hon är mer eller mindre galen.. och jag trodde att jag hade dåligt tålamod. Jösses, hon illtjuter för minsta lilla motgång och all tid däremellan håller hon igång som bara den. Hon hoppar runt, sliter fram saker, hoppar runt lite mer, ramlar, ramlar, hoppar runt, slår Victor, tar Victors nappflaska, slår Silvio, hoppar runt, illtjuter... Äh, ni fattar.

Kvällarna har varit lite lugnare, men mycket nördigare. Igår var det raid, Ulduar. Gick förvånansvärt bra, vi fortsätter med den imorgon.
Ikväll gjorde vi Naxxramas. Tidigare brukade den ta ett par kvällar, men nu är alla så duktiga så det går på ett par timmar. Kul! Och skönt att kunna vika endast en kväll åt raidandet. Tror jag får lugna mig lite sen igen med att raida, det blir lätt så sent och jag går upp tidigt så det får räcka med en i veckan.

Jepp jepp

What Be Your Nerd Type?
Your Result: Literature Nerd

Does sitting by a nice cozy fire, with a cup of hot tea/chocolate, and a book you can read for hours even when your eyes grow red and dry and you look sort of scary sitting there with your insomniac appearance? Then you fit this category perfectly! You love the power of the written word and it's eloquence; and you may like to read/write poetry or novels. You contribute to the smart people of today's society, however you can probably be overly-critical of works. It's okay. I understand.

Drama Nerd
Gamer/Computer Nerd
Science/Math Nerd
Social Nerd
Artistic Nerd
Anime Nerd
Musician
What Be Your Nerd Type?
Quiz Created on GoToQuiz

Jag har nåt som inte ni har..


Regn, regn, regn

Idag blev det inbokad fikadejt med HK så efter att vi hämtat Lovisa på dagis gick vi ner till Askelyckan och pratade strunt. Sen började det regna.. vi satt bra under ett träd, men vagnen fick packas in i sitt överdrag. Efter det kollade vi efter zucchiniblommorna som inte kommit och jag köpte plåster för att försöka skydda min enorma hudspricka i fingret. Mina eksem tar nog livet av mig snart. Det regnade så pass att vi valde att ta bussen hem för att slippa bli allt för blöta.
Kvällen skulle egentligen spenderats hos Thilda, men hennes lille son var lite krasslig och jag är ju expert på att dra på mig allt möjligt ofog så jag stod över den här gången. Lite tråkigt eftersom det hade varit kul att träffas, men det kommer förhoppningsvis fler tillfällen.


Någon är liiiite lik sin pappa ;) Jeans, tunikaskjorta och sneakers ;)

En sån där trött dag

Klockan 6 i morse tyckte Lovisa att det var lagom att stiga upp. Jag drog mig en stund till, men sen hade även Victor tröttnat på att sova.
När jag hade lämnat av Lovisa på dagis började jag läsa repetitionshäftet i kemi. Nog kommer jag ihåg en del. Termerna. Men sen är det hyfsat blankt så det blir till att läsa mer och göra övningsuppgifterna ordentligt så jag känner mig förberedd.

Både hos Tella och Kerstin har jag läst en liten utmaning angående att nämna 15 böcker som varit betydelsefulla. Man ska inte tänka och fundera utan ta de första man kommer på. Jag orkar nog inte engagera mig i att skriva författare då jag är för trött för google just nu, men kanske en och annan kommentar dyker upp. Uppskrivna utan inbördes ordning och kommentarer kursiverade, pedagogiskt och bra ;).

- Hohaj För att det är så jäkla bra. Det är en sån underbar känsla i boken. Blev tipsad om den i en boktipsartråd på ett forum. Vid ett senare tillfälle i en helt annan tråd som handlade om det bästa man fått av forumet svarade någon att hon blivit tipsad om den boken. Det säger nog det mesta och jag är böjd att hålla med.
- Hon som aldrig kände männen Läste den för en massa, massa år sen och jag kan aldrig sluta fundera på vad för ställe den handlade om. Väldigt speciell och eftersom jag fortfarande funderar efter alla dess år måste den ju varit betydelsefull för mig.
- Konsten att vara Ela Jag älskar Johanna Nilssons böcker och denna är favoriten av dem.
- En vampyrs bekännelse, ja resten av serien också Massa år sen jag läste dem, men så bra jag tyckte de var. Har fortfarande inte vågat läsa om för jag kanske blir besviken.
- Sagan om ringen, alla delar där också Hello, vi snackar urfantasy här nu va. Originalet är fortfarande tveklöst bäst.
- Narnia, börjar bli tjatigt, men givetvis alla delar På sommarlovsmorgon när jag var liten gick 'Häxan och Lejonet' sen dess har jag varit fast.
- Lilla huset på prärien, alla delar Läste böckerna när jag var liten och har sett serien vid alla möjliga tillfällen sen dess. Förmodligen mest nostalgi.
- Nattsommar Mest för att boken är så sjukt läskig och sen sitter den kvar i minnet för det hände en riktigt hemsk sak i mitt liv samtidigt som jag läste den. På något sätt hänger det kvar.
- Liftarens guide till galaxen Galen.
- Anna, Hanna och Johanna Marianne Fredriksson, min andra absoluta favoritförfattare jämte Johanna Nilsson. Tyckte väldigt bra om just den här boken.
- Avalons dimmor Massa år sen nu, men jag tyckte den var sååå bra. Och känslan sitter kvar. Den finns en sjukt kass tv-serie. Läs boken isället.
- Allra käraste syster Min absoluta favorit när jag var riktigt liten. Jag letade själv efter hål under vår stora rosenbuske i trädgården.
- Ringaren i Notre Dame En stor favorit när jag var liten. Bokslukare av stora mått på den tiden så denna lästes om några gånger.
- Berlinerpopplarna (inkl. Eremitkräftorna och Vila på gröna ängar) Gillade helt klart serien och jag har läst den relativt nyligen. Kanske inte direkt världomvälvande för min del, men jag gillade den.
- Alkemisten Jaja, sjukt otippat eller. När jag läste den hade jag inte hört talas om Coelho och hans popularitet, men biblioteket på folkhögskolan där jag gick var uppdaterade med aktuella böcker och jag fastnade riktigt hårt.

Tisdagsuppdatering

Idag damp det ner ett tjockt kuvert från högskolan i min brevlåda. Huga. Det resulterade i en massa jobb.. Dels blir jag tvungen att möblera om lite bland mina operationstiden då träffar krockar med två av tiderna. Typiskt!
Sen följde det med ett par kompendier med repetion gällande kemi och matte.. alltså vad har jag gett mig in på. Jag måste råplugga för att fatta allt det där igen. Men, men, har jag lärt mig det en gång ska det väl gå igen.
Dyra böcker.. försöker hitta begagnat..sen ska man köpa sånna där roliga saker som labrock och sånt. Haha.

Lillskitan fick en dockvagn idag. Hittade en ultrabillig på Classes och Lovisa blev glad.

Not much

Väldigt lugn dag idag också. Visst, tidig uppgång, men annars inte så mycket action annat än på Lovisa. Jag somnade till mitt på dagen när barnen sov. Välbehövligt. Efter det hade jag tänkt gå ner på stan och kika lite, men det började åska och regna så det fick vara.
Kvällmat, falafel. Enkelt, billigt och väldigt gott. Köttdisken var inte särskilt uppdaterad i affären så då blev det falafel. Alla älskar det.
På kvällskvisten har jag märkt upp Lovisas nya kläder hon har fått under sommaren. Okej, jag orkade inte märka ytterkläderna, det får bli när det närmar sig.
Nu tänkte jag sova. Usch, jag är så vansinnigt trött hela tiden.. har varit en tröttis i många år vad jag minns, det blir inte bättre när jag inte själv får reglera min sömn.

Söndagslugn

Jag fick sova ordentligt inatt. Hade gärna sovit ett par timmar till, men klockan sju ljöd morgonreveljen (Lovisa) så då var det bara att stiga upp. Sen dess har det varit full fart.
Bortåt eftermiddagen ringde Natha och ville fika lite så vi packade ihop oss och gick ner till stan för att möta upp henne och Tarik. Lite fika på Palladium och sen häng i lekparken. Lagom stillsamt då jag slapp springa efter Lovisa.
Upptäckte också att det finns enorma brister i Victors klädutbud så han kanske kan få några plagg till. Lovisas hög med avlagda kläder var inte så spännande.
Känner mig lite piggare idag, men förkylningen hänger envist kvar. Blä..
Veckan som kommer verkar lugn och behaglig. Ingenting är inplanerat så det blir till att ta dagarna som de kommer, enda aktiviteten är Lovisas dagisgång och sen lite Tupperwereparty hos Thilda på torsdag kväll. Förhoppningsvis löser det sig bra med att Lovisa somnar så det kan bli trevligt.

Snuvigt

Jag har av någon outgrundlig anledning lyckats bli förkyld. Hur är det möjligt. Nåja, som ickegraid är det ju fritt fram att använda diverse medikamenter så om det blir värre får det bli en tripp till apoteket. Än så länge är det inte så farligt, men jag är fruktansvärt trött så nu ska jag sova lite och hoppas att det hjälper.

Lovisa har varit värsta yrvädret idag. Jösses vilken fart det är på henne. Jag tror hon har lyckats slita ut det mesta ur köksskåpen :/.
Victor har varit lite lugnare nu när han inte varit totalt övertrött. Han sov ju br ai vagnen igår och sov en del på kvällen så han sov hela natten. Toppen. Han har sovit ganska bra under dagen idag också. Övertrötta barn är ingen större jippefaktor.

Man är aldrig nere med en ballong

Det tricket tcyks funka på Lovisa.
Victor var en liten gnällapa precis som vanligt och vi hade pratat om redan igår om att gå ner lite på stan och kika eftersom det är Karl Oskardagarna denna helgen. Så vi packade ihop oss så snabbt som möjligt eftersom vagnen brukar vara sövande för den lille mannen. Så även idag.
Lovisa fick åka ett par karuseller, förmodligen tyckte vi det var roligare än vad hon tyckte, de var nog för stillsamma för frökens smak.
Sen väntade vi på HK, men det skulle visst dröja längre än väntat det hon gjorde så vi gav upp till sist. Vi åt glass, och sen sillamacka. Jaja, vi började med efterrätten :P
Silvio gick in på Johanne och frågade om de hade zucchiniblommor då det inte finns att uppbringa. Tjejen som har affären var den första som hade lite servicekänsla och skulle försöka ordna fram det så det kommer antingen imorgon eller på torsdag. Tummen upp. Sen är det ju inte heller fel att de har ekologiskt och närodlat i butiken så det blir nog lite extra shopping.
När vi skulle gå hem fick Lovisa en ballong, den gillade hon riktigt mycket och sprang runt med här hemma när vi kom hem. Älskade lilla barn.

   

Krullfian

 

Sakletarkväll

Nu när Lovisa började dagis igen köpte jag nya nappar att ta med. De har en liten mugg att ha sina nappar i om de behövs när de ska sova. Nåväl, idag lyckades jag glömma att ta med dem så hon fick vara utan napp och hade lite svårt att somna.
Så jag letade givetvis här hemma så jag ska komma ihåg dem imorgon.
Men de finns inte. Någonstans.
Enda stället jag inte kollat på är Lovisas rum så jag hoppas på jackpot där imorgon annars får hon väl ta med sig en 'gammal' napp så länge.
Och eftersom jag inte orkade spela WoW ikväll så tvättade jag lite och matade diskmaskinen ett par vändor. När jag ändå var i farten bytte jag Victors kläder till storlek 74. Han växer så det nästans syns för blotta ögat ;). Bodysarna började bli lite korta i ärmarna och tighta i grenen. Sista storleken nu det fanns mycket av. Tror det finns så han klarar sig nästa också, men sen finns det inte så mycket unisexkläder kvar att välja på.
Det som finns är ett gigantiskt lager avlagda barnkläder. Jag vet att jag egentligen borde sälja det mesta, men jag blir så sentimental och fixar inte det så de får fortäsätta ta plats. Lånar ut gör jag mer än gärna. Annars är det väl bara att hoppas på att barnbarnen kan ha dem ;).
Fast jag såg en ganska cool grej en gång, det var någon som gjort lapptäcken av sina barns kläder så att de kunde behållas ändå av sentimentala själ samtidigt som de gjorde nytta. Men så pysslig lär jag inte orka bli.Skön sovstil! På nätterna sover han dock i sin säng. Lillskiten är ju så sällskapssjuk så det går inte att lämna honom själv i sovrummet :'(

Mycket idag

Victor ville inte alls sova inatt så Silvio var uppe med honom större delen av natten. Det enda jag fick mig meddelat när jag setg upp var "Du får gå själv med Victor till sjukhuset sen, jag ska sova". Knappast något jag sa emot :).
Efter att ha stressat iväg Lovisa till dagis där jag glömde lämna keps och nappar gjorde jag iordning Victor. I sista minuten kom vi fram till sjukhuset och fick börja med en synundersökning. Hon som gjorde undersökningen hittade ingen skelning så det verkar ha gett med sig, däremot kanske han hade en liten synförsämring. Han ska få komma dit igen och göra ytterligare en kontroll.
Sen var det dags för den vanliga läkarkontrollen där vi kollar vikt, längd, saturation och lyssnar på hjärtat och shunten. Allting såg bra ut och Victor var på sitt allra spralligaste humör.
Efter det hade jag ett par timmar att slå ihjäl innan det var dags att hämta Lovisa på dagis så det blev en sväng på stan med lite inköp till barnen.

 

Victor kommer att se ut som sin pappa med jeans och tunikaskjorta. Lovisa fick väldigt mycket rosa kläder, men de är coola och passar bra ihop med andra orosa kläder. Det får ju inte bli för mycket ;)

När jag kom hem kollade jag min mail och såg att jag hade fått beslut från CSN. De avslog ju min första ansökan eftersom jag hade några få poäng för lite sen senaste perioden jag var beviljad studiemedel. Jag hade knåpat ihop en fin lite 'överklagan' och fick nu min ansökan godkänd. Så skönt!
Förhoppningsvis får Silvio också ordning på sin akassa nu så då kan vi spara resterande föräldrapenningsdagar och vara hemma lite längre med Victor.
Nu känner jag mig mest spänd inför skolstarten. Det är inte så många veckor kvar nu :).

Dagens I-landsproblem

Mörkt eller ljust?

 

Fix och sånt

Idag fick Lovisa börja på sitt nya dagis. Det var jättestort med flera avdelningar. Såklart gick jag in på fel håll så det blev en lång promenad genom bygget, men vi hittade rätt. Lovisa fick den stora äran att vara där ensam nu och fick välja hylla först av alla. Det var fortfarande mycket att plocka iordning och så där, men det blir kalas när det blir klart skulle jag tro.
Imorgon skulle det vara full barnstyrka igen så då blir det nog väldigt livat.
Strax ska jag och Victor bege oss till dagis och hämta hem Lovisa.
Silvio ska till läkaren. Han har inte mått så bra sista tiden. Är hängig, yr, kissar konstant och sådär så han ringde VC i morse och fick en tid. Vi får väl hoppas det blir ordning på honom.. Nog för att han är gammal, men han behöver ju inte lägga till med skröplighetsfasoner redan.
Under tiden som Lovisa varit på dagis har vi passat på att plocka undan efter henne. Stökmajan drar fram alla möjliga och omöjliga saker. Hon har kommit på nöjet med att gå igenom köksskåp och lådor, hämta smutsig tvätt från tvättstugan, skor i hallen.. osv osv :)

Fullt ös, medvetslös

Typ.

Victor ville inte sova inatt så Silvio var uppe med honom större delen av natten. Så värst mycket sömn har inte den lille krabaten lyckats få ihop nu under dagen heller.
Lovisa har varit värre än värst. Hon har hittat på så mycket hyss så jag är helt matt. Som tur var så sov hon ett par timmar när Silvio var på arbetsförmedlingen så jag behövde bara koncentrera mig på Victor.
Arbetsförmedlingen ja.. ett kapitel för sig. De tyckte väl mer eller mindre att jobb var meningslöst, men praktiskplats kanske skulle funka. Sen hade de inte heller fått iordning Silvios änmälan till askassn som kan snmälde om i vintras. Good job. Så det blev även möte med högsta chefen för att få det utrett.
Hoppas det ordnar sig med den biten. Det är väl någon slags inkomst.

Imorgon börjar Lovisa dagis igen. Det ska bli riktigt skönt. Hon kräver så väldigt mycket. Dels vill hon ha uppmärksamhet i massor, och det vill ju Victor också. När bara en förälder är närvarande slutar det alltid i katastrof med två barn som gallskriker. Och sen är det ju fullt fräs på Lovisa dagarna i ända så det kan vara skönt att någon annan aktiverar henne lite ibland och hon får göra annat än bara konkurera med lillbrorsan.
Det ska bli spännade att se hur hennes nya dagis ser ut. Hennes dagis har flyttat till ett annat dagis som har byggt ut lite, men hon kommer ju fortfarande att ha samma barn och personal så det blir som vanligt, men kanske lite bättre. Utegården på gamla stället var ju inte så rolig, det var ju bara stenplattor och en stor sandlåda samt en klättertsällnign som bara de större barnen hade nytta av.

Sotfish helg

Gårdagen var inte särskilt händelserik. Lovisa fick följa med mig och handla. Nu kände hon sig lite varm i kläderna gällande att gå och handla så hon tog lite egna initiativ. Hade hon fått behålla alla saker hon la i vagnen hade vi även kommit hem med konserverade ärtor, saltgurka, pulvermos, spareribs, grillolja och belgisk choklad.

Idag var det fint väder så vi bestämde oss för att gå ut på eftermiddagen. Vi gick ner till Linnéparken så Lovisa fick springa runt. Hon hade hur kul som helst. Den parken är lite lugnare, går man till Strandbjörket har varje barn minst en förälder max 20 cm från sig, i Linnéparken däremot är det lite mer fritt att springa runt.
Vi åt även middag på stan, Hot Wok. Evigheter sen jag åt där så det var gott och så var det skönt att slippa laga middag en dag.

RSS 2.0