Snart är 2009 till ända

Dags för ett nytt år med allt vad det innebär.

Året som gått har varit väldigt intesivt, roligt, jobbigt, ledsamt och gett mycket glädje.

Det bästa hände såklart i början av året, i januari, då Victor föddes och vi fick vår fina, fina lille kille. Efter en något omtumlande start i livet fick vi komma hem och bara vara. Eller sova i skift som det egentligen handlade om.

I början av sommaren hände väl det som inte fick hända när Victors shunt stängde sig. Victor var dock helt fantastik och visade en helt enorm livsvilja, inga kan väl vara mer tacksamma för det än vi.

Eftersom arbetsmarknaden är så trist har Silvio varit pappaledig och jag bestämde mig för att börja plugga igen.

Det var väl egentligen året i stora drag. Ett bra år som har lärt mig massvis, men jag hoppas att nästa år inte blir fullt så dramatiskt.

Gott Nytt År!

Det vanliga köret

Städa, leka, busa, ut och halka, äta, busa, leka, lägga barnen, busa, lägga barnen, busa, raida, lägga barnen. En helt vanlig dag alltså.

Imorgon blir det nyårskalas hos Hannah, Martin och Elvira. Det ska bli trevligt och jag ska hålla mig på behörigt avstånd så att mitt halsont inte hoppar över till dem.

Jag skulle tro att jag hinner med ett litet inlägg imorgon också. En liten årskrönika sådär så att jag inte skiljer mig från mängden.

Mycket idag också

Startade stillsamt med ett besök hos tandläkaren. Inte så spännande kanske. Efter det så for jag iväg för att tvätta av bilen lite. Att tvätta bilen när det är minusgrader ute funkar sådär, men den värsta skiten försvann. Mellanlandade lite hemma innan det var dags att fara till besiktningen. Besiktningen gick över förväntan. Bilen är ju ny för mig och det kan ju vara lite alla möjliga fel på den. Det jag fick underkänt på var spaken för att skifta till hellyse, det är något glapp eller så vilket gör att hellyset slår på lite random utan att man märker det alla gånger. Det ska alltså bytas sen är det klart. Besiktningsmannen sa att det var lätt fixat så jag får väl tro på honom. Han var ju snäll nog och underkände inte min vindruta trots att han borde eftersom en spricka kröp iväg en hel massa när vi körde hem från Stockholm.
Sen var inte däcken jag fick av mamma rätta makerade. De ska vara allrounddäck, men saknar markeringen för det, de är ju regummerade, men ska ändå ha symbolen så det var ju inte så värst bra. Jag får kolla en extra gång med mamma.
Sen började det rosta till lite mycket på ett ställe så det blir väl ett framtida projekt för svärfar under året om han orkar och vill.

Nog om det.

Vad skulle vi hitta på under eftermiddagen då? Ute var det bara glashalt så en promenad kändes inte helt kul, men något äventyr måste vi ju ge oss på. Det slutade med att vi for till 4H-gården. Inte för att det var mindre halt där, men Lovisa var jätteglad för att få titta på hästarna, hon hade lite svårt att slita sig. Getterna däremot var lite otäcka, de var ju så nyfikna och då blir Lovisa lite rädd. De andra djuren var inne och eftersom vi inte är medlemmar så "fick" man inte gå in utan tillåtelse. En annan gång kanske. Äventyret var lyckat och lillstumpan sover som en stock.

Min hals gör fortfarande ont som fan. Inte kul. Dessutom är jag hemma själv ikväll, Silvio är ute och dricker lite öl med gamla leveransgänget. Det hade varit kul att vara med, men det går fler tåg :)

Lite av varje

Morgonen började med ett bad. Egentligen skulle jag bara duscha lite snabbt och sen duscha Lovisa lite snabbt, men när jag duschade kom hon inspringade i badrummet och sa "mamma, dusch" så då fick hon hoppa i badkaret så busade vi istället.
Så något försenade, men ändå i tid hann vi till BVC när de har öppen mottagning. Vi pratade lite om Lovisas problem med laktos och sköterskan skulle kolla upp hur man skulle gå vidara med det för att få intyg och sådär. Vi pratade också lite om Victors hud. Han är en riktig torrboll och trots att vi inte gör mycket annat än smörjer och smörjer så är han fnasig får riktigt otäcka torrfläckar och har knallröda kinder hela tiden så vi kunde prova att alternera med en lite fetare kräm också. Om inte annat ska han ju till läkaren på måndag så då kan vi styra upp det med hudläkare. Victor tycks inte lida av det, att det kliar eller så, men det måste ju ändå vara lite obehagligt.

Efter det blev den en tur till biblioteket där vi hittade några böcker var.

Dags att fika med Hannah och Elvira för att styra upp nyårsplanerna. Det blir lite mat och spel, Martin är shoppingansvarig. Jag och Hannah tyckte lite halvsynd om oss själva som inte kan dricka lite vin, men eftersom jag är chaufför och Hannah ammar Elvira så får det väl vara till en annan gång ;).
På Åhléns fikade för vi tänkte att det brukar vara lugnt där, men så fort vi satt oss strömmade det massvis med folk dit. Lovisa lyckades också välta ut Silvios kaffe (tur att det svalnat lite) över sig så hon var jätteblöt. Tur att vi var i en affär med kläder så jag sprang och köpte en ny tröja till henne lite snabbt. Jag kan borde bättra mig och ta med ombyte när vi ska ut? Detta är visserligen en ombyte har varit aktuellt för första gången så jag fortsätter nog vara en slacker och "bara" ta med mat och blöjor.

När vi kom hem igen kände jag av att jag börjat få ont i halsen. Silvio var ju jättedålig i lördags så nu var det väl min tur. Nu är det kurering som gäller så att jag är frisk på nyår, men följer jag Silvios mönster så är det nog snart över.

Morgondagen börjar med tandläkarbesök för att sedan gå över till bilbesiktning.. Hoppas verkligen att bilen klarar sig annars blir jag nog lite less.

Energiknippe

Det finns så oändligt mycket energi i Lovisa hon är som en non stop duracellkanin all vaken tid. Jösses. Nåja, idag har vi ändå tagit det ganska lugnt. Eftermiddagen bjöd på en liten promenad till biblioteket och stan där Lovisa fick ytterligare en födelsedagspresent.

Imorgon är det vardag igen. Jag tänkte börja dagen med att se om BVC skulle ha öppet så vi kan gå dit med Lovisa en sväng. Hennes kostomläggning har verkligen gjort förändring, men man måste ju liksom få det bekräftat på riktigt också och ska börja i någon ände.
När vi har gjort det blir det ytterligare en sväng till biblioteket eftersom Silvio inte var med idag och kan ville kolla efter lite böcker.
Sist, men inte minst ska vi fika lite med Hannah och Elvira så att vi får ordning på nyårsplanerna. En förhoppningsvis trevlig dag väntar alltså.

Leos lekland

Idag skulle vi ju åka dit. Och så blev det till sist, men det slutade med att bara jag och Lovisa åkte. Silvio är dundersjuk nu igen, han har ju faktiskt varit frisk i en vecka och Victors näsa ser ut som ett blodbad. Victors näsa ja. Han är lite snuvig. När en snorkråka lossnar så kommer det lite, lite blod. Det blodet går inte att torka bort direkt för då fortsätter det att rinna (spännande med blodförtunnande) så det får helt enkelt torka till lite. Men när det har torkat till lite går det inte att ta bort det för då börjar det blöda igen. Jag har provar med vatten, sköljt näsan med koksaltsdroppar, penslat lite olivolja... ja, det mesta och till sist insåg jag att folk skulle undra vad vi gjorde med det stackars barnet om vi tog med honom. Inte helt världen, det fanns ju inte så värst mycket för honom där att göra. För Lovisa däremot var det hur kul som helst, hon kunde bemästra det mesta med lite hjälp.
Så vi åkte rutchkana, hoppade hoppborg, hoppade studsmatta, cyklade, lekte i bollhaven och klättrade en hel massa. Vi hade skitkul och man behöver ju inte vara barn på pappret för att leka loss ordentligt.
Det blir helt klart fler besök framöver :).1. Bäst att börja stillsamt med minikanan för att få in rätta knycken.
2. Sånna här ramper har vi klättra uppför hela dagen.
3. Det är långt till pedalerna när man har korta ben.
4. I hoppborgen fanns ett roligt djur man kunde studsa på.
5&6. Studsmattan var fenomenalt rolig.
7. Det ganska stora rutchkanan, vi ska precis åka.
8. Bollhav i massor.
9. Det största rutchkanan som inte var svår att bemästra för fröknarna.

Små barn roar sig lätt, del 2

Kryprace i hallen. De hade skitkul och kröp fram och tillbaka efter varandra. Efter det ville Victor fingra lite på julgransglittret med reultatet att granen välte, den är inte så stabil, men det blir en ny nästa år.


Barnen har på sig sina fina kläder pappa köpte till dem när vi var i Åseda.

Andra saker vi har försökt idag; gå ut och roa oss. Det regnar ute så det var böaskigt och tråkigt. När vi kom till lekplatsen ville inte Lovisa göra så mycket, men det blev ändå ett fasligt liv sen när vi skulle gå hem igen.
Imorgon tänkte vi prova på Leos Lekland, jag förmodar nämligen att vädret kommer att vara minst lika tråkigt imorgon.

Jul hos ossMat lagades, pappa hade glömt köttbullarna, pappa sprang och köpte köttbullar, mat åts, paket öppnades. Victor sov, Lovisa lekte. Nu leker båda och kliar sig i ögonen lite om vartannat.

Vi har nu skaffat en securitsvakt hemma

Den där biffiga saken i bakgrunden ser till att barnen kan hålla sams om leksakerna i mer än 2 sekunder.


När katten är borta..

klättrar råttan upp på pappas stol och smaskar i sig ischoklad för glatta livet.


Mat i massor

Idag har jag handlat all julmat så nu svämmar kylskåpet nästan över.

När jag kollade min mobil senare på dagen såg jag att jag fått sms från bilverkstaden angående att min bil var kvar. Eftersom jag inte riktigt hade pengar för att lösa ut den idag får jag väl hoppas på bättre lycka imorgon. Skönt att få tillbaka bilen. Vi kommer dock ändå inte att ändra julplanerna utan det blir hos oss, lillebror kommer också :).

Julfix

Yes, vi får stanna hemma i jul. Har ännu inte hört något från verkstaden så vi har ingen bil. Men inte sörjer vi för det. Vi firar här, pappa och Margareta kommer så det blir trevligt ändå.
Jag bad pappa göra köttbullar för han gör så bra köttbullar. Det innebär att imorgon blir det julmatsshopping :). Dock hade jag och Silvio en diskussion om vitlök, han hävdar att det ska vara vitlök i Jansson, jag håller definitivt inte med om det, i potatisgratäng kan det vara det, men inte i Jansson. Får se om jag vågar mig på att ordna skinkan redan imorgon eller om det innebär att Silvio har smaskat i sig den redan innan julafton, det lilla gottegrisen.

En liten julhälsning kommer här också.. (samma bild som gått ut till släkten, om än lite modifierad)


Mest förkylt

Lovisa och Silvio snorar på alla håll och kanter, Victor snorar lite mindre och jag väntar på att mitt snorinferno ska börja. Lovisa är mest ledsen och ynklig, Victor härjar runt över hela golvet och har hur kul som helst nu när han har fått superkrafter och kan krypa ordentligt.

Idag var vi ner till banken och öppnade sparkonto till barnen. Vi har ju tänkt göra det länge, men aldrig riktigt fått tummen ur. Nu är det gjort och de kan börja samla på sig en förmögenhet ;). Just nu när vi inte har jobb blir det väl inte så våldsamt mycket sparande, men lite presentpengar kan ju alltid trilla in. När vi sen har jobb däremot blir det ordentligt sparande för hela familjen.


Små barn roar sig lätt

Det fanns en liten stol här i lägenheten när vi flyttade in. Den är Lovisas ständiga följeslagare. Hennes nya favorit just nu är att ställa den vid handfatet, klättra upp och spola vatten och tvätta händerna. Hon får väl hållas så länge vi bor här och har vatten i hyran :P.


Vi skulle leka med trolldegDet var galet roligt, men Lovisa var inte så pysslig av sig. Kul hade vi ändå. Enkelt att göra är det också. 1 dl vatten, 1 dl salt, 1 msk olja, 2 dl vetemjöl. Och så lite karamellfärg för att göra det roligare.

Massa bus

När jag kom hem från tandläkaren så gick Silvio för att sova några timmar, under tiden försökte jag hålla ordning på busungarna - inte det lättaste.
Nåväl. Jag hade bestämt med Nina att vi skulle ut och åka pulka så hon dök upp på eftermiddagen. Efter att Lovisa mumsat massa frukt, yoghurt och havrefras var vi redo att ta oss an pulkabacken. Silvio skulle lämna tillbaka ett par böcker på biblioteket så han tog med sig Victor på en promenad.
Lovisa älskade pulkaåkningen, hon tjöt av skratt varenda gång hon åkte ner. Hon var också duktig och fattade att hon själv skulle gå upp för backen innan hon kunde åka ner igen.
När vi var lagom trötta och rosiga om kinderna blev det hemgång och nästa punkt på schemat var middagslagning.

Nu har busfröken gått till sängs och jag laddar för en soft kväll. Ska slappa med lite tv-tittande och städa av badrummet lite sen är det helg för hela slanten.

Tandläkaren

Morgonens prövning var att gå till tandläkaren. Det var väl inte helt positivt. En av tänderna i underkäken hade rört sig uppåt och slog därför i tänderna i överkäken hela tiden vilket i sin tur gjorde att tanden är lös. Hua. Visst, från och till har tanden gjort ont, nu begriper jag ju varför. Tandläkaren slipade därför ner tanden och limmade sen ihop den med en annan tand för fixering. Jag hoppas att det hjälper.

Silvio tar sig en tupplur nu då det som vanligt var fullt ös på barnen inatt. Lovisa får sina skrikperioder och Victor låter mest hela tiden så fort han vaknar till lite. Behöver jag säga att vi känner oss som zombies?
Victor kryper runt i vardagsrummet och Lovisa är i full färd med att vända uppochner på resten av lägenheten. Städa, städa, städa. Man gör fan inte mycket annat om dagarna.

Stillsam dag

Idag fyllde jag år, det var väl inte någon dag som gick till världshistorien egentligen utan det var lugnt och stillsamt. Det har varit fullt upp med lite av det mesta sista tiden så idag slappade vi mest. Förutom den obligatoriska pulkaåkningen, som för övrigt är helt hopplös att genomföra eftersom det sandas så förbaskat, så har vi mest vilat. Victor var väldigt, väldigt snorig inatt så han var mest trött idag. Lovisa var också väldigt trött idag och somnade gott på soffan med Silvio.

Tack så mycket för alla gratulationer!

Imorgon kör vi på med gasen i botten igen :). Dagen börjar tidigt med att jag ska till tandläkaren och plocka bort de sista stygnen 07:30. Tidig tid eftersom jag egentligen skulle besiktigat bilen på morgonen, men det blev ju som det blev med det.

Nåväl. Nu hägrar sängen.

Den nya generationen pulkabacksmarodörer


Håller tummarna för fortsatt vinterväder

Jag äslakr vintern, mycket snö ska det vara, då är det min favoritårstid. Idag snöar det för fullt. När jag lämnade Lovisa på dagis var det lite, lite vitt på marken och nu några timmar senare så fullkomligt vräker det ner. Hoppas att det ligger kvar imorgon för då står pulka högst på inköpslistan.

När jag kom till dagis var det utvecklingssamtal som gällde. Det är alltid skönt att få lite längre redogörelse för vad Lovisa har ägnat sig åt senaste halvåret samt även själv få tillägga saker eller diskutera om det är något oklart. Lovisa trivs som fisken i vattnet på dagis och är full av uppgåtg hela tiden, konstant ös. Det nagativa med det är att språket hamnar lite efter, men det tar hon igen på hemmaplan istället där hon kan ta det lite lugnare och tänka efter, det är nya ord varje dag så jag känner mig inte ett dugg orolig.

Det som däremot är oroande med Lovisa är att hon är väldigt dålig i magen och varje morgon börjar med att städa hennes säng. Så när ändå Victor skulle till sjukhuset frågade Silvio hans sköterska om hon hade några tankar kring det. Vi var ju lite inne att hon kanske är lite mjölkkänslig och det höll hon med om så nu när Lovisa ska vara hemma i två veckor ska vi köra helt mjölkfritt och se vad som händer.

Efter att Victor var klar på sjukhuset tog jag emd mig honom för att umgås lite med Hannah och Elvira. Vi började med lite fika/lunch på Skåres och sedan promenerade vi i snöyran. Mycket trevligt :)

Nisse på väg


Jag visste väl det

Att det finns roligare saker att göra här i livet än att städa bort det. Länk. Kanske gjorde jag fel då i morse. Jag var i köket och Lovisa är ju full av upptåg så när jag såg vad hon hittat på var hon i full färd med att doppa tvättlappar i toalettstolen och sen droppa vattnet över sig. Mysigt? Inte särskilt så det blev en riktig dusch istället. Men lite toalettvatten kanske hade varit nyttigt? :P
Sämt åsido. Dagen ägnas åt att försöka få någon rätsida på det där med bilen, det går ärligt talat sissådär. Telesvar är väl det sista man förväntar sig när man ringer en stor bilfirma.
Lovisa sover och Victor har tagit sin powernap så nu får vi se vad eftermiddagen bjuder på för aktiviteter. Kanske julkortsfotografering?

Söta som få

Dagen har ägnats åt lek och bus med skitungarna. Victor kravlar runt över hela golvet och Lovisa försöker klättra på allt som finns. Puh! Slitigt, men de lär sig ju massvis, Lovisa kan nu klättra upp själv för stegen till rutchkanan även om det blir lite klumpigt med alla vinterkläder på.


Sovmorgonslördag

Yes, lite sovmorgon tog jag mig idag, det var skönt. För övrigt har vi varit och hämtat Lovisas nya madrass, skitdyr, mer än jag köpte sängen med gamla madrassen för, men nu har hon ju en som är lättare att tvätta.
Efter att barnen sovit bort en stor del av eftermiddagen blev det middag, kokt torsk med äggsås, inte dumt alls.

Victor är jätteduktig nu och kan sätta sig upp själv och så kan han krypa lite, inte så bra med bättre än inget.

Just nu oroar jag mig mest för bilen. Undrar om den hinner bli klar till jul, annars får vi fira här och gör vi det kanske pappa kan komma, vi får se. Det lär jag ju få veta på måndag.
Eftersom jag inte tror att bilen kommer att bli klar tills den 18e så fick jag än en gång boka om besiktningstiden och kommer därför att ha lite körförbud någon dag. Lite jobbigt, men det går ju.

Härlig fredag

, sa hon med en rejäl skopa ironi.

Igår ringde de från Babyproffsen och meddelade att Lovisas nya madrass hade kommit så idag när hon somnat tänkte jag åka och hämta den.
Trodde jag.
Jag blev lite förvånad när jag märkte att bilen inte var låst, eller mycket förvånad eftersom jag är noggrann med att låsa den.
Öppnar och ser att kåpan under ratten är bortsliten och att det hänger ett gäng sladdar.
Efter vad jag läst i tidningen är det rejäla räder med stölder av airbags här i stan så jag antar att det var det som hände. Allt annat var ju orört.
Gick in igen och gjorde en polisanmälan och en skadeanmälan till försäkringsbolaget samt kollade om det var okej att ändå nyttja bilen.
Så jag gick ut igen bara för att upptäcka att sladdarna var så urdragna att det inte gick att starta bilen.

Frågade Nina om hon hade sin bil tillgänglig, men det har hon först imorgon så då tiggde jag lite skjuts till Babyproffsen så jag får hämta madrassen.

På måndag ska jag ringa verkstaden så de får hämta min bil och laga den. Självrisken går på den lilla nätta summan 1800 kronor. Extremt ospännande. Tur att jag hunnit köpa barnens julklappar. Att jag ska få någon födelsedagspresent kan jag ju glömma.

Efter det här äventyret ställde jag upp mig i kö för garage. Det kan dröja ungefär hur länge som helst innan jag får något så jag antar att jag hinner flytta härifrån först, men nu har jag ställt mig i kö.

Klar

Woho. Sista operationen är avklarad för min del. Nu håller jag alla tummar jag bara kan för att det inte blir mer problem med det. Jag träffade på pappa hos tandläkaren också, han går ju på samma ställe och hade tiden innan mig. Det är ju den fan som har spridit sina dåliga gener till mig ;).

I eftermiddag ska vi fika på dagis. Jag antar att det är något lussefika eller så, men det kan bli mysigt. Jag tror att Lovisa tycker det är kul att ha oss där. Det är ett mindre helvete att lämna henne på morgonen, idag hade jag fullt sjå med att ens få på henne kläderna. Sedan när man ska komma och hämta henne blir hon jätteglad för att man kommer, men sen vill hos visa en massa leksaker och annat kul. Det gör inte så mycket, jag är glad att hon verkar trivas så bra, det gör ändå lämningarna lättare när man vet att gråten snabbt går över och sen är det bara lattjolajban.

Nu ska jag vila lite och vara lite ynklig för det gör ont när bedövningen släpper.

Bvc: check

I fredags när jag var hos tandläkaren ringde bvcsköterskan och undrade hur det var med oss och tyckte att vi kunde komma in en sväng när de har öppen mottagning.
Idag blev det av. Vi är ju inte direkt flitiga med att gå dit eftersom vi ändå går på så väldigt mycket kontroller åp sjukhuset med Victor. Vi tog ändå lite mått på honom när vi var där och han närmar sig 11 kg med stormsteg, en riktigt rund och go liten kille :).
Vi bokade in besök för 1årskontroll eftersom det är lite utökad undersökning och vaccination då.
Sen undrade jag lite om Lovisa eftersom hon inte varit där sen i somras, men fick besked att hon inte behöver komma förren i sommar igen då det är 2½årskontroll. Finemang. Inga vaccinationer heller förren hon är 5½ tydligen så det är väl bara att luta sig tillbaka och vänta. Nu har jag ju kollat upp det hela.
När vi var på bvc ringde de från tandläkaren också för de behövde flytta min sista operation så istället för på fredag ska jag göra den imorgon. Göttans. Skönt att ha den avklarad, den blir ju inte så omfattande som de tidigare heller.

Inte så mycket mer action än så länge, Victor leker för fullt på golvet. Han sitter jättefint och ålar och har börjar försöka krypa lite. Igår ålade han in under en av fåtöljerna och sen blev han skitsur när jag drog fram honom. Sötnosen :).
När det är dags att hämta Lovisa på dagis blir det en extrapromenad ner till sjukhusapoteket för att hämta Victors medicin.

Till middag tänkte jag försöka mig på att göra canelloni (stavas?), har aldrig provat innan, men ska fylla dem med köttfärssås och ricotta. Spännande. Experimentell matlagning när den är som bäst.

Effektiv dag

Upp och rulla iväg Lovisa till dagis. Efter att hon är lämnad där kom jag hem och gjorde nog ingen större nytta egentligen på en stund, det fanns å andra sidan inte så mycket att göra här heller mer än att gosa med Victor och det är ju ändå något av det bästa man kan sysselsätta sig med.

Lovisas madrass i hennes säng har blivit lite sunkig så vi tänkte investera i en ny. Tyvärr har hon ju den gamla storleken så det är ju inte fullt så enkelt, men vi tittade förbi på Babyproffsen och la en beställning. Då blir det med en tunn bäddmadrass till också vilket blir väldigt bra för den går ju att tvätta. Wiho :)
Jag såg också i en tidning vad de hade för erbjudanden den här månaden och hittade en bilstol som tycktes intressant. Googlade givetvis på den och insåg att jag inte var ett dugg intresserad längre. Vi väntar ett par veckor till också köper en likadan som Lovisa har.

Efter det for vi till Citygross och klarade av att handla mat till veckan. Skönt att ha det klart och slippa fundera över vad man ska ha till middag. Ikväll blir det persiljefylld strömming med potatismos. En av mina favoriträtter i skolan. Jag tror inte ens att jag har ätit det sen jag gick i skolan så det ska bli gott.

Nu börjar det dra ihop sig till att hämta hem Lovisa igen. Härligt :) Sen får vi se vad vi hittar på för skoj när barnen har sovit klart.

Den lite längre versionen

Jag kände mig lite trött när jag kom hem och orkade inte skriva så värst mycket, men nu är det dessutom lite lugnare här så jag gör ett nytt försök.

I fredags packade vi ihop oss, köpte nytt minneskort till kameran och åkte till Silvios föräldrar. Där väntade lite god middag och sen skulle jag försöka få mig lite sömn. Det där med att få sömn var inte helt lätt med en Victor som sparkade på mig, men ett par timmar lyckades jag nog skrapa ihop.

Tidigt, tidigt på lördag morgon när barnen fortfarande sov satte jag och Silvio oss i bilen för att styra kosan mot Skebobruk. Vägen var lång och skittråkig, men 5½ timme senare var vi framme. Ingen rast och ingen vila för nu skulle vi göra oss iordning. Checkade in på rummet sen var det dusch, sminkning, hårfix osv för att bli klara till det stora eventet.

När vi var klara åkte vi till kyrkan som var ett par kilometer bort, en supermysig, liten, gammal stenkyrka. Perfekt! Inte ett öga var torrt under vigseln och Ida sjöng sådär fint som bara Ida kan.

Kasta lite ris på de nygifta och sen tillbaka till herrgården.

När vi kom dit väntade champagne och mingel innan det var dags för middagen.

Bara middagen förtjänar ett eget inlägg, men det kommer aldrig att hända. Stället vi var på har fått en hel del trevliga utmärlekser för sin mat och efter att ha ätit av maten så kan jag bara instämma i hyllningskören. Det var fruktansvärt gott.
Under middagen hölls också en hel del tal som var rörande, roliga, träffsäkra och allt annat bra man kan säga.
Vinglasen hölls aldrig tomma heller ;).

När middagen slutligen var till ända vankades tårta, dans och fest natten lång. Runt 3 stupade jag i säng, men många hängde kvar ett tag till.

Vaknade alldeles för tidigt och hade lite "ont i håret". Som tur var väntade en suverän frukostbuffé och mer prat med vännerna.

Klockan 13 skulle man checka ut från hotellet och då begav vi oss söderut igen. Vägen tillbaka var fylld av bensträckare och pauser då jag var alldeles för trött för att vara ute och köra så många mil.

Tillbaka hos Silvios föräldrar väntade middag och en glad Victor, Lovisa hade redan somnat.

Idag vid lunch åkte vi hem igen och jag kan bara konstatera att göra längre bilfärder med Lovisa passar sig inte längre. Hon hatar det och blir totalt tokig efter en timma.

Strax innan vi kom hem kom jag på att jag ska ju gå och se Winnerbäck imorgon. Jag hade verkligen lyckats glömma bort det totalt. Jag hoppas att det blir trevligt.

Hemma väntade också tvättstugan. Roligare kan man verkligen ha, men det är ju ett nödvändigt ont. Behöver jag säga hur mycket jag saknar min tvättmaskin?

Vi upptäckte också att Lovisa hade lyckats döda dvd-spelaren. Jäkla unge! Det är andra gången i år hon lyckades med det. Nåja, jag köpte mig en ny i julklapp eller nåt, hoppas den kommer snart.

Nu ska jag röja upp lite efter Lovisas vilda framfart och sedan blir det sova för hela slanten.

Hemma igen

Förutom att ha kört en himla massa bil senaste dagarna var ju det stora eventet att se Camilla förvandlas till Fru Jonsson. Det var alldeles fantastikt fint och trevligt och roligt och allt vad man nu kan tänkas komma på. Så GRATTIS till er båda och tack för att vi fick komma.


Tur i oturen

Jag skulle föra över en söt bild på Lovisa från kameran till datorn. Det funkar inte. Testar i laptopen. Det funkar inte. Testar i kameran igen. Det funkar inte. Minneskortet har pajat. Som tur ar hade jag hunnit föra över alla andra bilder från kameran. Imorgon blir det således inköp av ett nytt minneskort.

Nu är disk och golvtorkning avklarat så jag ska ta och försöka läsa ut den där boken jag måste lämna tillbaka imorgon, det var snabblån på den så man fick bara ha den 7 dagar. Det var visst väldigt tjock och jag har inte direkt haft mycket tid över för läsning.
Nu ska det däremot bli av.

Imorgon ska jag piffa till mig, typ plocka ögonbrynen och sånt. Därefter packa en massa och sen åker vi mot Stockholm med mellanlandning hos Silvios föräldrar.

Bättre

Igår var jag ju med Lovisa till läkaren. Lovisa gallskrek mesta hela tiden och ville inte alls vara med om något läkarbesök. Läkaren var dock väldigt bra och bra med barn. Nåja, han lyssnade igenom lungor och hjärta, titta i öronen, tittade i halsen, frågade om hon hostade och om hon fått vaccin.
Kontentan av det hela? Tog halsprov för att kolla bakterier och ett CRP. Resultatet? Ingenting i halsen, CRP låg på 12. Ungen är alltså frisk. Förutom feber då.
Hem igen. Mer Alvedon.
Idag har Lovisa ingen feber. Helgen räddad.
Nu håller vi tummarna!

Snart ska jag till tandläkaren. Sen börjar projektet med att få tag i mitt förråd då vi behöver lite saker.
Skor ska inköpas. Jag ska läsa ut boken jag måste lämna tillbaka imorgon. Jepp och hepp.

Väntar på att klockan ska bli 16

Vad händer då kan man undra.. Jo, Lovisa har fått tid på VC. Hon mår inte alls särskilt bra. Har hög feber (38,5-40 beroende på mängd Alvedon). Inatt fick hon sova med oss i vår säng. Det gick bitvis bra. På morgonkvisten var hon jättegnällig och skrek bara ajajajaj och tog sig för halsen. Jag försökte få henne att visa var det gör ont, men hade ingen större framgång. Nu har hon legat nerbäddad på soffan några timmar istället.
På morgon ringde Silvio sjukvårdsupplysningen och de hänvisade till VC så snart får vi komma dit.

Det är allt lite konstigt när Lovisa är sjuk, detta är första gången hon känns så dålig så att hon måste uppsöka sjukvård. Man är så van vid att det är full rulle på henne även om hon är lite hängig.

Hoppas att de hittar något fel på henne som går att bota hyfsat enkelt.

Sjuk och sjukhus

Igår när Lovisa skulle lägga sig var hon brännhet. Feber. I med lite Alvedon och sen sov hon gott. På morgonen kändes hon inte varm, men jag tog ändå tempen på henne för säkerhetsskull, 39 grader. Ringde dagis och sjukanmälde sen blev det mer Alvedon. Lilla stumpan. Hon är ändå ganska pigg och glad.
Victor och jag gick till sjukhuset, eller jag gick och Victor åkte vagn. Allt såg bra ut och såg ut som man kunde förvänta sig vilket får ses som positivt. Vi ska ner till Lund till vårkanten och då får vi veta lite mer om när han ska opereras. Därför kan vi inte bestämma datum och så kring bröllopet för det beror ju så mycket på Victors operation. Men det kommer, det kommer. Kanske inte med århundradets längsta framförhållning, men ändå.
Jag hade hoppats på att Victor skulle slippa lite av sina mediciner, men istället blev det dosökning på den av dem. Nåja, de får ju honom att må bra och det är det viktigaste.

Efter att vi var klara på sjukhuset gick vi lite på stan så jag kunde köpa lite mer tills på lördag, nu saknar jag bara skor så det blir sista bekymret.

Hem igen till en illhet Lovisa. Mer Alvedon, frukt och mycket vatten.

Silvio gick precis iväg för att vaccinera sig. Hoppas att han hittar, kombinationen hans lokalsinne och min vägbeskrivning kanske inte är den bästa.


RSS 2.0