Små barn roar sig lätt

Om man av någon anledning behöver underhålla båda barnen samtidigt finns det en lösning. Lovisa snurrar i Silvios stol och Victor tycker det är jättekul att kolla på.
Ber om ursäkt för att filmen är på fel håll, men jag kan verkligen inte komma på hur man vänder den rätt..Nåja, förutom det så var Lovisa en exemplariskt shoppingassistent idag. Mellan skurarna gick hon och jag till affären. Eller hon sprang dit och jag gick. Väl i affären höll hon snällt i sin lilla vagn och lydde mig hela tiden. Hemvägen blev lite mer kringelikrokig, men hon blev avsprungen :).

Pysslig dag

Jag drog ju upp några förstoringar på Victor och tänkte att jag kanske skulle skicka iväg dem också. Mamma fick ju sin när hon lämnade tillbaka Lovisa. För att göra det lite trevligare knåpade jag ihop ett par kort.När det var klart satt pysselsuget kvar. För ett par år sen började jag med lite julbroderier för att ge bort i julklapp. Två av dem har jag fortfarande kvar, obroderade så jag tänkte fixa till det och ge barnen i julklapp. De lär ju blir superglada.. eller inte, men kanske sen nån gång när de blir äldre. Nåväl, jag hade börjat lite smått på det ena när jag var gravid med Lovisa så jag fortsatte lite på det idag. Mycket kvar att göra dock...

Kvällen har ägnats åt att fira vårt guilds treårsdag. Vi gjorde låglevelkaraktärer och sprang till en arena för att slå lite på varandra. Vägen till arenan var ju minst sagt intressant. Jag dog ungefär 30 gånger, bara för att man är så låg level får man aggro från typ allt som finns runtomkring.

Nu är det sovdags!

Efter en natts god sömn

 

Victor sitter i sin nya matstol :)
Lovisa visar upp kläderna hon fick av mig igår, supermysigt i velour :)

Onsdag va?

Jag börjar tappa greppet om veckodagarna.
Det har väl knappast hänt något anmärkningsvärt idag. Största händelsen var att ögonläkaren som Victor skulle till imorgon är sjuk så det blev inställt.
I övrigt började jag rusta Lovisa inför hösten och köpte fleecefodrat regnställ och en vindfleecejacka. Nu klarar hon sig förhoppningsvis ett tag genom väder och vind.
Jag tänkte också kolla om hon kan ha sin vinteroverall en vända till. Förra vinterna var ju både benen och ärmarna uppvikta så jag har hopp. Det skulle vara skönt att spara några kronor på det.
Victor fick provsitta sin nya stol idag. Det gillade han skarpt. Trist nog fick han genast dåligt blodflöde i benen så jag fick hjälpa honom att vifta på benen så de fick lite trevligare färg. Smurf är inte alltid uppskattat. (Lät konstigt.. men det krävs inte mer än att han bara sitter i en konstig vinkel några sekunder så blir han lite blå :'()

Jobbig dag / Ikeadagen

Nåja, nu är det gjort. Saker är inhandlade. Det blev skitdyrt och det var alldeles för mycket folk på plats. Hannah och Martin hämtade upp mig och Lovisa på förmiddagen och så styrde vi kosan mot den stora metropolen Älmhult.
Där trängdes vi.
Jag fick tag i allt jag skulle, men kände mig lite missnöjd med en del saker. Till spjälsängen skulle jag köpa en likadan madrass som Lovisa har, den skulle kosta 149 kr, väl på barnavdelningen fick jag se att den var nersänkt till 99 kr. Positivt.
Tills jag skulle hämta den på lagret. Den fanns inte. Så jag frågade om lite hjälp, och det var visst en utgående vara. Kille gav mig lite förslag på andra madrasser, jag rusade upp genom hela varuhuset för att få klämma på alternativen, men det fanns inga provex framlagda. Typiskt. Men den billiga madrassen var ohyggligt tunn så den hade aldrig fungerat så det blev till att punga ut med 399 kr istället för en madrass så nu får Victor sova som en prins.
Matstol skulle han ju ha också. Jag tänkte att det kunde vara roligt med någon annan färg en vit, men även där gick jag bet, det fanns bara vita kvar. Nåja, funktionen är ju viktigast. Till Lovisas stol köpte jag förra året en uppblåsbar stöddyna, praktiskt då den är avtorkbar. Den var också utbytt nu mot en tygvariant. Någon som någon gång lärt ett litet barn handskas med mat inser här vad felet med tyg är.

Lovisa fick ett tält, det var så billigt, men det tar upp halva hennes rum. Och snodde snabbt åt sig ett microlock och ett par diskborstar som hon lekte med hela kvällen.


Ännu en måndag

Idag kände jag dock för någon slags aktivitet så när Lovisa sovit sin middagsvila tog jag med henne ut en sväng. En ganska lång sväng, jag tänkte att jag behövde motion och Lovisa behövde få springa av sig så jag gick ner till Strandbjörket med henne där hon härjade runt ett bra tag.
På väg ner mot stan köpte jag lite fika, bananer och festis. Jag la dem bara i korgen under vagnen. När vi lekt klart tänkte jag att lite banan kan behövas. Men de j-a kråkorna hade hackat sönder bananerna så lillstumpan fick vara utan.

Imorgon är det stora ikeadagen. Det ska bli skoj. Inköpslistan är ganska så lång vid det här laget, men välgenomtänkt så det ska nog gå vägen.

Yrvädret


Snart ny vecka igen

Tiden bara rinner iväg, jag vet inte vad jag gör med den eftersom jag inte tycker jag får något gjort. Idag har det varit full rulle hela dagen på skitungarna. Ingev av dem har tycks att det där med sömn har varit så värst spännade så det slutade med två gnällspikar.
Victor har blivit lite hård i magen sen han började med välling.. eller hård och hård, han bajsar ju några gånger om dagen, men konsistensen är hård så han har spruckit lite. Stackas liten. Idag köpte jag lite katrinplommonpuré till honom med förhoppningen att det ska lätta upp lite. Nu har ju inte han varit något större fan av fast mat så jag hade inga större förväntningar på att han skulle få i sig något, men det gick visst ner ett par skedar. Toppen. Nu kanske han fattar att man kan äta saker med märklig konsisten så det kan förhoppningsvis bli bättre med annan mat och lite gröt. Växer gör han ju som han ska. Häromdagen noterade jag att han fått fettveck på överarmarna.
Kan man bli annat än glad?
Lillkillen har alla odds emot sig, vi har hela tiden fått höra att han kommer ha problem med maten och vikten, men det går 'peppar peppar' superbra. Nu senaste tiden har han äntligen börjat äta större portioner, samt då välling, så nu behöver han inte mat varannan timme längre utan kan ge oss lite vila mellan målen. Sen sover han ju bättre på nätterna. Han brukar somna runt 22-23 på kvällen och brukar vilja ha lite mat någon gång under natten sen sover han till 7-8 på morgonen. Ungefär samtidigt som Lovisa brukar vakna. Det känns verkligen skönt.

Nästa vecka händer väl inte så våldsamt spännande saker. Victor ska till en ögonläkare. Detta eftersom han skelade väldigt mycket efter att han blev så dålig i juni. Skelningarna har dock gett med sig, men det är väl lika bra att göra kontrollen ändå.
På fredag ska min handläggare angående vårdbidrag ringa mig från FK så jag måste fundera på vad vi har för utgifter och extrajobb och allt sånt med Victor. Hittils har det behövts en förälder dygnet runt som bara har hand om honom då han varit galet sällskapssjuk och behövt matas hela tiden, det har ju blivit bättre, men det är fortfarande enormt mycket pyssel med honom. Han är inte alls självgående på samma sätt som Lovisa och så är det ju en del med medicinering, kontroller, alla läkarbesök osv osv. Finns nog hur mycket som helt egentligen så jag ska skriva ihop det och hoppas att de vill ge mig något bidrag. Alla slantar är välkomna :).

NU däremot är det dags för att krascha i sängen :).

Nu är det väl ändå nog?

I förmiddags gick vi och köpte det där nätaggregatet så sen fick Silvio igång sin dator igen. Bra, bra :D.

Så mycket mer har egentligen inte hänt idag.

Kvällen ägnades åt att dra igenom Naxxramas (raidinstans i WoW), kul att göra hela på en kväll. Annars brukar det ta några kvällar, men vi var en bra grupp där alla kunde taktiken. Jag fick en massa ny, trevlig utrustnign till min shaman. Inte fel alls.

Nu ska jag sova. Imorgon blir det till att mata diskmaskinen med det jag inte orkade idag. Och så ett varv med dammsugaren också, stökfia är ju hemma igen ;).

...

Alltså, Silvio.. han är inte alltid så bra på en del saker. Idag fick äntligen FK ordning på en del gamla ärenden och det resulterade i att Silvio kunde köpa en nytt moderkort. Sagt och gjort.
Hur många tror nu att hans dator fungerar?
Nä, just det..
Det var visst nätaggregatet..
Kom han på sen genom att kloppa in sina grejer till mitt nätaggregat.

Så ännu mer utgiter..

Så nu får han fjäska utan bara helvete.. hehe.. det blir ett ytterst dyrt fjäsk :P. Frågan är bara vad.

Nåja, när vi gick på stan i godan ro hör man "SIIIIIIIIIIIIILVIIIIIIIIIIOOOOOOOOOOOOO". Det var HK som skrek, hon fikade med Lina så vi slog oss också ner och fikade lite. Det var kul att se Meela :), och Lina också såklart.

Sen gjorde jag ett tappert försök att prova kläder på H&M, jag kunde bara konstatera att det är billigt att vara tjock.

Yrvädret är hemma igen

Lilla gumman kom hem idag igen efter ett par dagars bus hos mormor. Där har hon haft fullt upp med att busa runt. Ante (hunden) var ett populärt inslag. Stackars Evert (monm katt) var dock inte lika glad i uppståndelsen utan flydde ut till ladugården :).
Lillskruttan var alldeles trött och gick och la sig ganska snart efter att hon kommit hem.
Jag var på den där eländiga cellprovstagningen idag. Gick ner till sjukhuset i ösregnet. Blärk. Allt gick bra och provsvaret kommer nån gång. Förhoppningsvis behöver jag inte bry mig mer på några år till.
Nu ska jag övervinna tröttheten och snart börja med middagslagningen. Silvio har sagt ett par dagar att han kanske ska göra gnocci, men det han inte inträffat än :/ så det blir vanlig spaghetti med köttfärssås.
Igår gjorde jag även min "lilla" inköpslista till nästa veckas ikeabesök. Puh, det blir dyrt, men det är väl så när skitungarna ska ha saker. Säng och stol till Victor, samt lite nattlampor. Det blir nog bra. :)

En dyr dag

När jag behagade stiga upp i morse möttes jag av något slags muttrande från Silvio om att han behövde en ny processor så vi skulle gå ner på stan. Ett par timmar senare gjorde vi så. Processor inhandlad, billigast tänkbara, och lite annat småplock (se bild) sen gick vi hem igen.
Processorn monterades... och ingeting fungerade. Så nu är det förmodligen moderkortet som spökar. Försöker för fullt med att ragga upp ett billigt bättre begagnat då nya är dyra :/. Hoppas på det bästa, om inte annat kan det vara skönt att slippa en muttrande Silvio.

Vi köpte även lite docktillbehör åt Lovisa. Hon vill väldigt gärna göra sånt vi gör nu, det är mycket dona med köksgrejer och bebissaker. Hon försöker lyfta Victor, lägger blöjor på honom, vill mata hon, ge nappen och sådär. Hon har lite egan små kökssaker redan och nu fick hon även lite docktillbehör.
Lilla stumpan :). Hoppas hon uppskattar presenten imorgon när hon kommer hem.

Sen tog vi även en sväng på Akademibokhandeln för att fylla på i hyllorna. Pocketböcker har ju blivit ohyggligt dyra. 70-80 kr, ska det inte vara billigt med pocket?Korståg ska vara en fortsättning på Brödraskapet som jag ännu inte läst *Skäms*.
Svärdet och spiran verkade intressant, lite lagom historisk sådär.
Coelho är ju alltid Coelho.
Och sista boken är Silvios.. Eddings.. vi snackar killen som bara läser fantasy och sci-fi :P.

Tisdagslugn

Idag har det verklligen inte hänt mycket här. Allt hände ju igår så idag har det funnits möjlighet att ägna sig åt total slapphet. Skönt, men väldigt konstigt. Man är ju van vid att ha en Lovisa klättrande över sig på alla håll och kanter när man försöker läsa en bok.
Nåja, lika bra att passa på och njuta av lugnet.


Utamaning

Tella utmanade mig på att visa mitt innehåll i handväskan. Det kan jag ju gå med på, min handväska var ju riktigt tom idag. Annars brukar den även innehålla solglasögon, blöjor och paraply..

Nåja, här är mitt innehåll och meningen är att jag ska utmana 4 andra personer.Kalender, mobiltelefon, plånbok, matkassan, näsdukar, tugummin som ramlat ur asken, läppbalsam, nycklar, handsprit (Lovisa kladdar i konstiga saker), läppglans, hårborste, headset, extra rejäl fuktkräm (händerna) och tamponger.

Städmåndag

Rubriken sammanfattar dagens aktiviteter. När Victor hade sparkat på oss ett tag i morse gick vi upp och börja städa. Jag började med de lätta bitarna; vardagsrummet och sovrummen för att sedan avancera till köket och tvättstugan.
Silvio tog sig an datorrummet. Det tog sitt tag. Att det var stökigt och jävligt visste jag ju, men inte att det var riktigt så illa. Nåja, nu är det hur fint som helst.
Kvar att göra är toaletterna, men det ska väl gå på ett par minuter nu under kvällen, de är ju faktiskt hyfsat rena. Jag har tom varit så pass duktig så jag skurat mattorna i Lovisas rum och matrummet. Välbehövligt då Lovisa kletat mat på dem båda. Jag ska skura en matta till som hör till hallen, men som katten spydde ner.

En rolig sak under dagen.. när Natha var här förra söndagen hade hon med sig en fanta. Den har legat yte på balkongen. Och tamejfan, det har blivit solblekt. Den är numera ljusgul. Väldigt intressant iakttagelse.

Idag fick jag också information inför det kommande stora pluggeriet. Jag ska ju plugga på distans, men nu första året måste man ändå gå i skolan en hel del. Var tredje vecka ska man dit och laborera och tentera. Det blir tungt, men det skulle inte vara lika mycket sånt de två andra åren.

Liten paus, sen ska jag fixa toaletterna sen duscha och sen gå och skaffa oss kvällsmat.

Tänk om man visste

Vad enkelt det är med ett barn. Vad klagade man på med bara Lovisa? :P

Nåja, Victor har visat ännu ett prova på framsteg idag. Nu på kvällen låg vi på soffan och kollade på Solens mat. Och Victor, den lilla korven, vände sig från rygg till mage. Så duktig! Han gör verkligen framsteg nu. Men efter den bedriften var han alldeles slut och genomsvettig. Nåja, jag är glad för att det händer så mycket med honom nu. Det måste väl vara ett friskhetstecken?

Taktikvila

Mamma var här innan och hämtade Lovisa som ska vara hos dem ett par dagar. Springa runt i trädgården, gå i skogen och sånt där trevligt som man inte kan göra som betongbarn.
Nåväl, vi tänkte passa på att storstäda när hon ändå är iväg eftersom det är svårt att städa alls när hon är hemma. Lilla fröken har ju en tendens att hänga efter en som en liten svans och slita fram tre saker när man tar bort en.

Sen påminde mamma också om att hon ville ha en förstoring även på Victor, precis som hon fick förra sommaren på Lovisa. Fotosessionen när Tella var här gick ju inte så bra, men han blev ju fantastiskt bra när han låg på golvet häromdan så jag beställde förstoringar på det kortet så jag kan skicka till mamma, pappa och Silvios föräldrar.
Kanske går bättre att ta kort på båda barnen bortåt jul eller nåt. Just nu är Lovisa stört omöjlig att ta kort på, det är myror i brallan på den ungen.

Long time, no list

Men Tella hade en att sno ;).

1. Stänger du av mobilen när du sover?
Nej. Jag har ingen annan klocka i sovrummet och jag måste alltid veta vad klockan är om jag vaknar.

2. Vem såg dig senast naken?
Borde ju rimligtvis vara Silvio.

3. Hur såg du ut på högstadiet?
Lång, mager, blond och vanlig.

4. Hur kommer du se ut om tjugo år?
Äldre ;) Förhoppningsvis smalare och rynkfri.

5. Hur var du på dagis?
Full av bus och upptåg.

6. Hur är du att ha som arbetskamrat?
Ingen aning, men hoppas väl på några positiva saker.

7. Har du celluliter?
Ja.

8. Biter du på naglarna?
Ibland, om jag måste jäman till och inte har något tillhygge.

9. Har du något handikapp?
Inget känt.

10. Är du rädd för att få hängbröst?
Jag har två barn.. behöver jag ens utveckla svaret mer än så?

11. Tror du att gud är en man eller en kvinna?
Tror inget alls tills motsatsen är bevisad.

12. Svär du?
Hela tiden, alldeles för mycket.

13. Är du trevlig mot Jehovas Vittnen?
Varken eller, är väl som mot de flesta andra.

14. Hur homo är du på en skala 1-10?
Inte alls. Så ett kanske. Obotligt hetero, men har inte några mäkliga tankar eller så mot det omvända.

15. Tror du på utomjordingar?
Det borde ju rimligtvis finnas något slags liv någonstans, men hur det yttrar sig vågar jag inte spekulera i.

16. Om du var tvungen att välja en maträtt som du måste äta varje dag livet ut, vad väljer du?
Ähh.. ohh.. svårt. Sushi. Men jag skulle säkert ångra mig.

17. Vilken mat är den största missen att bjuda dig på?
Inälvmat. Yuäck. Annars äter jag dte mesta.

18. Har du blivit arresterad?
Nej.

19. Ljuger du?
Helst inte, men ibland kanske sanningen behöver piffas till lite.. Inga stora saker direkt.

20. Har du kysst en polis?
Ingen som vid det tillfället var polis, sådant kan ju ha ändrats efteråt.

21. Är du rädd för Securitasvakter?
Nej, vad skulle det vara?

22. Har du någonting att dölja?
Njä.. orka

23. Vad har du på din nyckelknippa?
Nyckla, nån sån där tappa-bort-bricka.

24. Är du/har du varit gift?
Nepp

25. Skulle du gå upp klockan tre på natten för att hämta pojkvännen från krogen?
Ja, det kan ju hända, jag är vansinnigt tofflig ibland.

26. Kan du laga cyklar?
Aldrig provat, men skulle nog reda ut det.

27. Kan du fixa med bilar?
Jag är väl ett levande bevis på att jag inte kan, men ge mig en bra instruktionsbok och verktyg så ska det nog gå vägen.

28. Brukar du köra om?
Om det är nödvändigt.

29. Kan du baka bröd?
Ja, men med varierande resultat.

30. Vet du hur man frostar av en frys?
Ja. Vet inte alla det?

31. Vilken tv-serie skulle du helst leva i?
Sex and the city hade varit roligt med alla glomourösa delarna, men jag antar det skulle vara tröttsamt i längden.


Sötisarna


Finaste Victor 6 månader

Hipp hurra!
För en och en halv månad sedan hade jag aldrig vågat hoppas på att få skriva den här rubriken. Det känns underbart. Men då var livet skört. Riktigt skört.
Nu har jag en rund, go liten kille som utvecklas massor och mår bättre för varje dag som går. Är inte det lycka, så säg?

Dagen har dock varit allt annat än angenäm. Klockan 4 i morse tyckte Lovisa att hon hade sovit klart. Jag gick in till henne och la mig i hennes rum i hopp om att kunna slumra lite. Tju fick jag. Det var full ös och hon var trött, men ville varken ligga i sin säng eller ligga i stora sängen där jag låg. Hopplöst. Vid klockan 6 gav jag upp och Silvio fick ta över i hopp om att hon hellre skulle vilja sova med honom. Det ledde inte heller till någon större framgång så Silvio var sen upp med båda barnen under förmiddagen och jag sov.
På eftermiddagen var det Silvios tur att få sova och han sover än, med all rätt.
Linda kom förbi på lite fika. Jättekul. Vi ses alltför sällan, men det bli ju lätt så när jag bor här och hon i Borås så man får passa på när tillfälle ges.
Barnen sover sött och jag tänkte börja fundera på vad vi ska ha till middag. Inget avancerat då jag håller på att smälta bort i värmen.Ett par timmar gammal liten Victor.

Vilken kille


Riktigt kass

I ett förvirrat ögonblick härom dagen trodde jag att landstinget hade lyckats göra ett uppsving när man kunde ordna tidsbokningar och sånt via nätet.
Jag har ändrat åsikt. Först tyckte den avdelningen jag fått kallelse ifrån att jag skulle vända mig till en annan avdelning eftersom de har stängt i juli.
Fyller i alla uppgifter igen till den nya avdelningen.
Idag har jag fått meddelande från dem att jag ska ringa på deras telefontider för att boka in en tid som passar.
Jag trodde hela meningen med "Mina vårdkontakter" var att man skulle slippa anpassa sig efter märkliga telefontider man alltid glömmer bort och faktiskt få en lämplig tid.
Icke.

Tjabbadoo

Dagens händelse: gå till sjukhuset på läkarbesök för Victor. Allt var bra och lillgrabben väger numera 8270 gr och är 68,5 cm. Han växer verkligen så det knakar (om man kunde hör knaket). Det märsk verkligen att han mår bättre. Han är jätteglad för det mesta, älskar att sitta upp och äter och sover bra. Det går ännu lite segt med fast mat, han har inte fattat hur han ska hantera den så det slutar med att han dreglar ut den, men det kommer väl de också så småningom. Numera dricker han välling och är nöjd med det. Enda kruxet är att han inte orkar äta så stora portioner så han äter hur ofta som helst istället.
Imorgon ska vi till bvc. Victor ska på 6månaderskontroll och Lovisa ska på 18månaderskontroll samt vaccineras. Hoppas att det går bra :).

Tekniken går frammåt

I höstas fick jag kallelse för cellprovstagning. Inte jordens roligaste syssla, men kan ändå vara bra. Nåja, gravid som jag var stod det i kallelsen att om jag var gravid skulle jag vänta till ett halvår efter förlossningen. Nu har ju det där halvåret typ gått så jag skulle boka mig en tid.
Något telefonnummer gick inte alls att uppbringa på landstinget hemsida, och kallelsen är väl borta för längesedan. Nåja, man blev hänvisad till "Mina vårdkontakter" och där hade jag ju faktiskt registrerat mig en gång i tiden (typ höstas). Det var ju skitsmidigt, bara att fylla i att man ville ha en tid och så lägger de in en tid åt en i systemet, får ett sms och kan kontrollera när tiden inträffar.
Det går banne mig frammåt på en del områden. Men inte alla. Som att inte alla kan se ens journaler och sådär.. Men, men. Någon gång i framtiden kanske det också kommer.


Whiiii

Winnerbäck kommer till Växjö 8 december. Nu vet du Hannah.. om du kan slita dig lite en kväll ;).

Lättare sagt än gjort

Jag tänkte jämna till Lovisas hockeyfrilla lite. Håret har ju vuvit i alla möjliga och omöjliga längder samt att det är superkort på sidorna där hon skaver när hon sover.
Nåja, jag skulle bara försöka få det lite rakare baktill och sen ansa luggen lite. Men hon var ju så rackarns nyfiken hela tiden på vad jag gjorde så hon vände och vred på huvudet som en galning. Lite jämnare blev det nog... jag säger nog för jag vet inte. Hon lät mig inte titta efter.

Snurrigt värre

Lovisa har en ny favoritsyssla. Att få sitta i pappas kontorsstol och snurra runt. I förmiddags hade hon börjat snurra på stolen, försöka dra bort Silvio och sen klättra upp själv.

 


Och Victor blev alldeles till sig över kameran och vågade inte le, eller han var för koncentrerad för att le.

Söndag nu igen

Gårkvällen var väldigt trevlig. Äntligen skulle vi få till det där med att spela Risk. Höll givetvis tummarna lite extra för att vi alla skulle hålla oss friska denna gången.
Vi började med lite middag. Energidepåerna måste ju fyllas på om man ska orka fajtas. Sen var det fullt ös. Tillslut var jag så trött så jag knappt visste vad jag sysslade med så lite diskret sådär började jag låta Martin få hem sitt uppdrag. Trist att inte vinna, men jag hade som uppdrag att erövra 24 länder. Smått hopplöst faktiskt.
Hannah var så fin med sin mage som har växt massvis sen sist vi sågs. Så mysigt. Inte länge kvar nu tills de får sin bebis :).

Victor sov jättebra inatt och bjöd mig på en lång sovmorgon. Inte fel alls.

Ojsan hoppsan

Jag kom in på farmaceututbildningen. Galet. Nu blev jag lite nervös. Det ska bli spännande att börja plugga igen. Det är helt och hållet på distans, vilket är en förutsättning för att jag ska kunna plugga något. Gud så kul.

Sånna klantar

Idag orkade vi engagera oss i att felanmäla att våra kanaler försvunnit. Vi har ju provat att kanalsöka genom oliak apparater för att säkerställa att det inte var mottagaren i vår tv som gått åt fanders.
Men det var det inte.
Ganska snart efter att vi ringt kom det en tekniker från hyresbolaget. Han hade koll på läget. Då de har börjat renovera längre bort i vår huslänga har de lyckats med diverse klanterier. All el dras ju om i lägenheterna och med det har de lyckats knipsa fel kablar, borra sönder kablar och det ena med det andra. Internet var väldigt svajigt förra veckan så det påverkade också.
Han teknikern hade haft fullt upp. En massa förstärkare satt i källarförråd, det var proppbyten och det ena med det andra. Under tiden som han var här gjorde vi på nytt en sökning. Och se på fan, vi fick kanaler igen. Troligtvis för att han just varit och fixat igen då några under oss haft problem.

Det fyllde Lovisa idag. Galet. Hon har ägnat dagen åt att vilja vara duktig storasyster och at vilja vara liten igen. HOn vill väldigt gärna mata Victor, pussa på Victor, ge honom hans napp. Problemet med nappen är bara att hon först sliter ut den han redan har i munnen för att sedan försöka ge honom den.
Sen på eftermiddagen hämtade hon med stor möda babygymet och sen babysittern in till sitt rum. Väldigt noggrant satte hon sig i sittern och ställde gymet ovanför sig så att hon hade det precis som Victor brukar ha det.
För övrigt har vi inte gjort något särskilt alls idag.

Det börjar bli tjatigt

..att säga att detta också har varit en stillsam dag.
Jag och kidsen har sovit bort halva dagen. När vi vaknade skulle vi visst till stan för Silvio telefon var klar efter reparationen. Det hände väl egentligen inte så mycket mer än så.
Lovisa lyckades på förmiddagen med konststycket att ramla och bita sig i tungan så det kom en massa blod, det var förmodligen det mest actionfyllda som inträffade idag.
Jo förresten, Lovisa var lite rolig i förrgår. Hon tog en tom hushållspappersrulle och trädde på armen och lekte att hon hade protes precis som sin pappa.
Sötnosen :)
Snart tänkte jag gå och lägga mig för att orka ta itu med allt som inte händer imorgon heller.

Stillsam dag

Även idag. Men det är skönt. Orka stressa runt när man inte behöver.
Sen skulle jag slå på stort och kolla på So you think you can dance. Det gick ju ganska bra tills alla kanalerna bara försvann. Det händer ibland, typiskt att det var när jag för en gångs skull skulle kolla på något, jag som aldrig tittar på tv.

Pratade lite med mamma också om när hon ska ha Lovisa, men vi kom nog inte fram till något vettigare än att hon skulle kolla väderleksrapporten. Lovisa måste ju vara hemma den 16e för hon ska till bvc då, vilket hamnade lite mitt i tiden som mamma hade tänkt, men vad tusan det löser sig nog.

Nu insåg jag att klockan har blivit alldeles för mycket så jag ska krypa till kojs.

Jag gjorde det

Skapade en ny blogg alltså. Som ett litet sidoprojekt. Jag antar annars att den här bloggen skulle översvämmas av matprat. Den här bloggen handlar ju fortfarande om mig och min familj. Vardagslivet kort och gott.

För den intresserade finns jag även HÄR.

Fullt ös i vanlig ordning

Eller jag gjorde ett tappert försök att ta det lugnt i förmiddags. Jag la mig på sängen i Lovisas rum och hoppades att hon skulle hålla sig där. Det gjorde hon inte. Hon gjorde sitt bästa för att misshandla sin lillebror och sin pappa. Till sist fann hon sig i att vara i sitt rum med mig. Jag halvslumrade och hon demonterade rummet. Precis som sig bör.
Annars håller jag på och röjer undan lite disk i köket så jag kan bara lite gott bröd. Nu jäklar. Jag är så sugen på gott bröd, men har varit lite slutkörd sista tiden och har inte riktigt orkat engagera mig.
Jag fortsätter med läsningen av Den hemlige kocken. Det har ju helt klart ändrat min syn gällande mat väldigt radikalt. Nu blir det nästan lite jobbigt det där med att handla och så. Men å andra sidan skulle jag vara lite mer noggrann skulle jag nog kúnna få lite ordning på min mage. Den har ju blivit bättre nu sen jag slutade äta godis och sen äter jag ju inte så mycket färdigmat även om det blivit lite nu när det varit så varmt. Men ger jag fanken i det också och själv ordnar med vettig mat ska det nog bli ordning på mig också.
Sen känns det ju fruktansvärt mycket bättre och fräschare att inte bara äta diverse tillsatser. Det var nästan så jag tänkte starta en sidoblogg på temat. Vi får väl se, vi får väl se..

Förresten är Silvio igång och bloggar igen. Denna gången har han riktat in sig på en nördblogg.

Ett lika förvirrat inlägg som vanligt

Igår började jag läsa Den hemliga kocken. Idag ifrågasätter jag all mat. Usch så mycket skit det är i den mesta maten. Silvio tar det med ro och tycker att det smaka ju likadant, skit samma om det är kemiskt. Egentligen är det ganska äckligt.

När vi ändå pratar om mat tyckte jag att Victor kunde prova lite gröt idag. Han måste börja äta lite vanligt och nu mår han ju bra igen så då känns det bra att börja. Han orkade inte ens bry sig om att smaka på gröten. Han lät den sakta men säkert följa med dreglet ut igen.
Knäppa unge.
Men han börjar bli hungrigare och hungrigare, idag har han ätit hur mycket som helst. Visst, det är väl lättare nu när det inte är lika varmt, men han är ju stor och börjar bli gammal så han bör ju börja äta annat än ersättning.
Lovisa var ju också ganska slö på den punkten. Hon var inte så värst förtjust i något, men det släppte i slutet av sommaren. Så jag orkar inte oroa mig.

Sovdags.

Sen hoppas jag Silvio tar bort dinosaurierna spindlarna på balkongen. Usch. Hela jag ryser.

Syskonkärlek/söndag/sovdag

Innan satt vi hela familjen i soffan och myste. Victor satt i mitt knä. Lovisa kröp fram till honom och pussade massvis på honom. Victor blev jättelad och skrattade. De är så himla söta ihop när de väl ligger på samma våglängd i umgänget.

Söndag.

Jag skulle kolla på Batman. Trodde jag. Jag somnade gott och sov mig igenom hela filmen.

Det var en blöt upplevelse

Det var ju tänkt att vi skulle umgås lite med Hannah och Martin idag för att spela lite risk. Tråkigt nog blev Hannah lite dålig idag så vi fick ställa in. Hoppas att det blev bättre med mediciner och sånt och att en lugn hemmakväll gör susen för henne :).

Nåväl, jag skulel låna Risk av Jonas så jag tog med mig Lovisa och gick dit. Såg att det var lite mörk på himmelen, meni nte värre än så.
Tji fick jag.
Störtskurar, blixtar och åska. Jonas erbjöd sig att köra hem oss, men det kanske kunde varit dumt utan bilbarnstol så jag skulle gå till bussen istället. När jag gick genom centrum slog blixten ner två gånger i nån åskledare eller så precis brevid oss. Otäckt.

Två dränkta små tjejer (nåja, Lovisa är liten) kom hem till sist och nu blir det förhoppningsvis lite mat och sen en lugn kväll med eventuellt lite WoW istället.

Spontant is the shit

Jepp, eftermiddagen var planerad till att parkhäng med Debbie med Neah, Nina och HK. Sen lyckades jag på något vis få HK att förstå att en vit helg är sjukt onödigt.
Lovisa tappade bort en sko på väg ner till stan så efter parkhänget blev det sysembolaget och skoaffären. Skorea är bra med bortslarvande barn.
Pizza från Dannes och en helkväll på vår balkong.
Jag sörplade i mig vinaren jag öppnade för nån dag sen. Den har slagit till rejält, HK blev också lite lagom på lyset. Silvio är väl den enda med vettet i behåll, någon ska ju ha det också :).
Trevligt och alldeles toppen.
Imorgonkväll ska vi spela Risk med Hannah och Martin. Ska bli kul att se hur Hannahs mage har växt :)

Inte skrämmas sådär

Inatt när Victor vaknade så slängde Silvio snabbt ihop sitt täcka och sa till mig att jag inte skulle vilja titta där i. Jag undrade såklart vad som hänt. Då sa han att det var en stor spindel där i. Usch.
Han tog med sig täcket när han fixade Victors mat och kom sen tillbaka.
Allt var frid och fröjd och jag hade svårt att somna om.
När jag frågade honom om detta i morse så hade han tydligen bara drömt om att det var en spindel på täcket.
Tur det.

Nu ska vi göra oss iordning för att gå ner till Linnéparken och softa bort eftermiddagen.

Igår gjorde FK en sån där rejäl tabbe igen. Jag har ju plockat ut föräldrapenniing för Victor som vanligt och har sen efterhand bytt ut de dagarna mot tillfällig förädrapenning när det har blivit sjukhusvistelser. Nåja, ett antal personer har under våren sagt att det ska ordnas. För två och en halv månad sedan fick jag fylla i en blankett för att bytet skulle gå igenom.
Igår fick jag ett bekräftelsebrev på att det var klart. Döm om min förvåning när jag loggade in på banken av en annan anledning och ser att jag ska få en massa pengar. Då har alltså denna stjärnan inte bytt dagarna, förmodar jag, utan bara gjort ytterligare en utbetalning.
Jag borde få behålla pengarna som lön för att jag får lägga ner så mycket jobb på att försöka få rätt på saker som ändå inte blir rätt.
På måndag ska jag orka ta itu med det. Idag ska jag slappa.

Svettigt värre

Victor skulle till sin läkare idag på kontroll så vi fick packa ihop oss och stressa iväg då vi i vanlig ordning lyckades vara försenade.
Nåja, svettiga och jävliga kom vi dit. Allt såg fint ut med Victor så det var bra. Bröstbenet har ju blivit lite toppigt på honom efter denna operationen och det fick vi förklarat va det berodde på. Han har ju också haft en massa slem i halsen och hostat en del senaste veckan, men det var ingen fara med det heller, det hade inte satt sig på lungorna.
Så efter en glass på stan gick vi hem igen.
Har en massa saker att fixa egentligen, samtal att ringa, men jag orkar fan inte ens fokusera på vad jag heter just nu.

Inga större nyheter

Igår kom den efterlängtade åskan. Inte för att den gjorde någon större nytta egentligen då det var galet klibbigt hela dagen. Idag är det lika eländigt, vi har drygt 30 grader inomhus och ingenting hjälper. Usch.

Igår besiktigades vår bil. Tyvärr var den riktigt kass, det skulle kosta väldigt mycket mer att laga den än vad den är värd. Trist. Och den bilen vi kunnat få istället hade hunnit säljas så just nu är det fortfarande ingen bil, men förhoppningsvis kommer nog en lösning snart.

Victor har börjat sova lite bättre på nätterna sista tiden. Några timmar sover han, vill ha lite mat och sover sen vidare. Vi blir ju nästan utvilade nu med 6-7 timmars sömn varje natt. (Märk ironin).

RSS 2.0