Nu ska jag sova

Silvio tvingar mig att lägga mig senast 22 idag så nu börjar det dra ihop sig. Jag behöver verkligen sova. Jag blir bara mer och mer virrig och orkeslös. Om det ens var det minsta lilla praktiskt genomförbart hade jag gärna tagit in på hotell all inclusive en vecka eller så bara för att få VILA. Givetvis måste barnen hälsa på en timme om dagen så jag får pussa lite på dem :).
Jag har det ändå bra med en Silvio som drar ett enormt lass med alla nattpassen. Om jag är såhär trött nu skulle jag förmodligen knappt vara vid liv om han inte gjorde så fantastiskt mycket. Jag skrev ett snällt inlägg om honom för något år sen. Det gör jag inte om, han får ännu större ego då ;). (Puss Silvio)

Så, sovdags alltså.

I eftermiddags skulle jag se till att barnen överlevde ett par timmar när SIlvio sov ikapp. Det var jobbigt. Victor skrek mest hela tiden.
Lovisa jobbade på att demontera lägenheten och äta upp den. Hon lyckades äta vissna blomblad, gamla brödbitar hon gömt under soffan (vem hinner dammsuga?), sånna där siliconpåsar som brukar vara i skokartongen (ofarliga enligt min giftplansch från bvc. puh!), stoppa in handen i videon, stapla videoband på mina fötter, ramla och slå sig, bajsa, se en reklamfil med hundar på.
Jag längtar verkligen efter att Lovisa ska börja dagis igen, då blir hon lite trött tre dagar i veckan. Rena semestern ;).

Nu är klockan 22:00. Så godnatt!

Nu börjar jag förstå märkeshysterin bland barnkläder

Jag måste snart köpa lite kläder till Lovisa då hon växer och kladdar osv. Kikade runt lite igår på de större kedjornas hemsidor. Det fanns inget alls jag kände mig lite lockad att köpa. Hel plötsligt, när man lämnar babystadiet, är kläderna astrista och väldigt, väldigt könsuppdelade. Helt plötsligt försvinner allt färglatt och barnvänligt. Tråkigt.
Just nu är det väldigt poppis med diverse danska klädmärken för barn. Jag har inte riktigt begripit varför. Nu gör jag det. För de gör fortfarande balla kläder för barn. Synd bara att det är så dyrt så jag skulle få typ en femteldel så mycket kläder för samma pris. Och på Tradera drar det också iväg i fantasisummor, man får nästan betala nypris.

Vi hade en plan

Och den fungerade. Vi hade bokat klipptider på efter varandra, precis brevis salongen ligger ett fik. Vi fikade och uppmanade Natha att fika med den stackaren som inte blev klippt just då. Det funkade, Victor sov och Lovisa var ett monster. Precis som sig bör.
Mig och Silvio är inte mycket att titta på, men en söt hattifnatt fanns visst på fiket ;). (Det där är förresten hatten jag köpte till Silvio i torsdags.)

 

Helt otroligt

Halva dagen har gått och jag har inte ens blivit irriterad på något idag. Jag kanske mest är trött och avtrubbad. En liten Victor tyckte inte att vi förtjänade någon sömn.
Och genast krånglar min mage igen för att jag sov dåligt. Jag kanske borde kolla upp det där någon gång. Man samtidigt känner jag mig in te tillräcklgit sjuk. Dock börjar jag bli smått less på att så lätt bli illamående för ingenting. Typ dålig sömn, ätit dåligt, stressat lite osv osv. Visst det är ju en piss i havet jämfört med gravidillamående, men ändå lite irriterad. Det är jobbigt att jag inte kan stiga upp tidig tpå morgonen för då totalkraschar magen. Jag måste äta frukost det första jag gör när jag stiger upp annars spyr jag.
Helt galet alltså.. och såhär har jag varit i typ 15 år. Oj, vad länge. Borde nog kollas upp ja.

Men nu ska jag piffa till mig lite inför att gå ner på stan.

Imorgon

Då är det projekt packa ihop hela familjen och gå till frissan. Det ska bli intressant. Alla frisörer envisas med att föna håret fluffigt och tantigt på mig. Om denna inte gör det ska jag alltid klippa mig där.
Hittills har bara en frisör gjort ett utomordentligt jobb, men jag orkar liksom inte åka 18 mil enkel väg för att bli lite friserad.

Idag

Ska jag ut och gå i det fina vädret. Inte så mycket för det fina vädret, mer för gåendet. Och Silvios skull. Han kanske vill sova lite? Jag tror han antydde det innan.

Tjoho

Åbäkiga vagnen är såld. Det var snabba puckar. Sånt gillar jag. Har gått lite back på den, men det kan det vara värt bara för att bli av med den snabbt.
Nu väntar jag på att mina små barn ska vakna så ska jag nog ta mig ut med dem på en lite promenad. Jag blev så promenadglad med min nya vagn.

Hooked up

Jag skulle behöva krokar. Många krokar. I hallen. Hatthyllan lider av översvämning redan innan barnens ytterkläder hänger där. Så jag ska se om jag orkar fixa idag eller om det blir hemma dag. Vi får se. Jag vet inte ens om det finns någon bra krokaffär. ÖoB kanske? De är ju billiga och ganska fyndvänliga.
Jag kanske tar en promenad sen. Jag och barnen, egentligen Silvio också, behöver ju lite frisk luft.


Fixa

Jag la ut annons igår på den gamla vagnen och det är redan en del som hört av sig. Så, jag hoppas på att få den såld idag. Den innebär att jag nu ska gå ut och tvätta av leran från den så någon faktiskt vill ha den. Kanske pumpa däcken lite också.
Sen hoppas jag de små håller sig lite lugna idag så det blir lite städning gjort här. Det var en vecka sen sist och nu är det förbaskat smuligt. Så mest dammsugaren som får jobba kanske ;).

Förresten, det verkar nästan som om min teori stämde. När vi köpte den där åbäkiga vagnen köpte vi den av en 'blatte'. Då hade annonsen legat ute typ 1½ månad.
Nu säljer jag och ganska omgående hörde några stycken av sig. Samma vagn, 100 kr billigare, visserligen liggdel till, men jag har ett svenskt namn.
Helt otroligt.

Vad gör man?

Lovisa kom med skor, mössa och jacka. Det var väl ganska uppenbart vad hon ville så det var bara att klä på henne. Jag tänkte att det var lagom att gå till en lekplats på området och gunga lite eller nåt. Eftersom Victor var nymatad tänkte jag ta med honom också så Silvio kunde få vila en stund.

Det där med att leka ville inte lilla fröken. Hon ville springa runt, skutta i vattenpölar och flörta med en massa småkillar.

Så lite bilder på skitungarna och nya vrålåket.

   

Puh

Nu är jag intervjuad och klar. Så nu håller jag lite extra i tummarna till nästa vecka då jag får besked. Det var en sån där bra intervju där de fokuserade på detaljer istället för klassikern "berätta om dig själv..". Tacl och lov för jag suger på att berätta om mig själv i så vida omfång.
Så ehh. ja.. det var nog det.
Nu ska jag äta.

Ska man skratta?

Försäkringskassan har lite nya regler. De innebär att om man är hemma för vård av barn måste man ha ett intyg från barnets dagis eller skola om att barnet inte varit där. Skitbra. Vem gillar bidragsfuskare?

Men det börjag bli minst sagt komiskt när de skickar ut den lappen angående Victor.

Hur var det nu igen? Just det, jag skulle söka jobb på Försäkringskassan så att deras kostnader minskar med ungefär 500%.

Shoppingdag

Idag var dagen jag och Nina skulle till Kosta. Silvio tyckte att jag kunde ta med mig ett barn så han kunde få det lite lugnt. Så då fick jag börja med att köpa en bilbarnstol eftersom ta med ett barn egentligen betyder ta med Lovisa.
Det blev dyrt, men nu har hon ju en ordentlig stol några år så det är inte så farligt ändå.

Efter lite krux med monteringen, som jag lyckades reda ut styrde vi kosan mot Kosta och shoppade... inte så mycket. Jag köpte lite Polarn och Pyretkläder till barnen och Nina köpte sig en tröja. Vi fikade lite och Lovisa fick ytterligare en gosehund.
Eftersom jag inte fått tag i några anständiga kläder så åkte vi ut till Samarkand när vi kom tillbaka till stan. Första anhalten var H&M. Där hittade jag en cardigan jag kan se proper ut i. Sen blev det visst en hatt och en jacka till Silvio. Som tack för den tokshoppingen fick jag ett presentkort på 100 kr.
Eftersom jag inte hittade några bra brallor. Eller ja, jag hittade massvis med bra brallor, men inga som min hängbuk ville samarbeta med stack jag in på Lindex. Till min glädje hittade jag ett par byxor och med en rabattkupong blev de ganska billiga.

Så nu ska jag inet spendera så värst mycket mer till nästa lön dimper ner.

Lycklig Lovisa

Lovisa fullkomligt äslakr sin 'Vov-Vov' hon fick av personalen på sjukhuset i Lund. Hon brukar ropa efter den och krama den massvis. Sötaste lilla tjejen.
Hon är liiite besatt av hundar just nu.


Halvstressig kväll

Jag skulle ju shoppa ny vagn. Hon som sålde vagnen skulle en sväng till Växjö och kunde därför lämna vagnen här. Hon skulle ringa runt 17-18.
Dock ringde hon aldrig då eftersom hon blivit försenad under dagen så i lite halv panik ringde jag Nina och frågade om hon kunde skjutsa mig ändå.
Det gick bra.
Så mitt i våffelgräddning, nattnign av Lovisa och allmänt kaos i min hjärna så kom vi iväg.
Nu har jag den vagnen jag länge suktat efter och det känns kanon. Det enda som känns lite tråkgit är att liggdelen är väldigt liten, vilken den såklart blir i en syskonvagn. Det är bara att hoppas på att Vicor inte växer allt för snabbt.
Ja, och sen var den en grej som fattades också, men hon skulle överlämna den i när hon åker till Växjö så det ska inte vålla några problem.
Nu är jag nöjd :D.

Helgens projekt blir att snygga till den gamla vagnen och lägga ut den på annons.

Imorgon ska jag hänga med Nina till Kosta outlet. Kan bli spännande. Det kanske går att fynda lite fina barnkläder.

Och förresten, ni underbaringar som skämmer bort våra skitungar med kläder. Sluta köpa vita kläder! :) Lilla slaskmaja fläckar ner så ohyggligt så det passar nog bättre med ordentliga färger och mycker mönster. Allt för att förvilla ;).

Autentisk diskussion

Silvio ska gå till affären nu...

S: Vad ska jag köpa nu då?
E: Sylt, glass, våffelsmet..
(Liten glassdiskussion utbryter..)
S: Jaha, men vad ska vi äta då?
E: VÅFFLOR!!!!

Förvirrade jäkla karlskrälle ;)

Onsdag?

Inser att det är problematiskt att gissa på rätt dag idag. Undrar varför.

Idag har vi varit hos läkaren en sväng. Victor är numera utskriven från hemsjukvården så nu börjar föräldraledigheten på riktigt.
Efter att vi varit hos läkaren tog vi en sväng på stan. Den svängen resulterade i regnkläder och två på skor åt Lovisa.
Sen fikade vi på Gusto. Det var ohyggligt gott.

När vi kom hem igen slog det mig att jag hade haft ett missat samtal igår. Kollade upp det och det gick till ett ställe jag sökt jobb på så jag ska på intervju på fredag.
Lite nervös. Jag måste ju skaffa mig lite anständiga kläder. Jag tror inte att mysbrallor funkar ;). Helst inte jeans heller. (Tycker jag. Vet inte hur de tycker.)

Nytt

Om allt går som det ska får vi (köpa) en ny vagn imorgon. Det ska bli väldigt skönt. De få turer vi varit ute med båda barnen har jag irriterat mig på att vagnen vi har är så åbäkig. Så idag såg jag annons på blocket på just en sådan vagn jag hela tiden suktat efter. Knappt använd. Blir ju inte mycket bättre så jag har "tingat" den tills imorgon.

Och när vi ändå är inne på att förnya oss ska vi slå på stort och klippa oss på måndag. Det ska bli skönt. Jag är totalt frisyrlös nu, det står mest åt alla håll och kanter.Långt och ovårdat. Hannah fixade ju till det mest akuta för ett par månader sen, men sen dess har det blivit en katastrof igen. Och Silvio, ja han är ju allmänt långhårig och jävlig ;).

Dagens fight är till ända

Jag börjar förstå varför jag är så trött hela tiden. Mer eller mindre all min vakna tid går åt till att reda upp allt som de som har betalt för att fixa inte gör. (Funkar ens den meningen?)

I morse fick Silvio ett samtal från vår kära Försäkringskassa. Det saknades intyg för den begärda tillfälliga föräldrapenningen. Samma intyg som Silvio var och lämnade in för en vecka sen.
När vi började med lite efterforskningar så hade det inte hänt så värst mycket alls med mitt ärende heller. Och mycket riktigt, när posten kom hade jag fått ett brev från Försäkringskassan. De saknade de intyg som behövdes gällande den tillfälliga föräldrapenningen.

Så vi packade ihop hela familjen, trotsade snön och blåsten och tog oss till Försäkringskassan.

Och där fick vi prata med en tant. Hon kunde efter mycket om och med samt guidning i sitt system av Silvio reda ut att jodå, intygen fanns.
Vilket är helt rimligt eftersom de är inlämnade personligen.
Samma sak med mig, allt som behövdes fanns.
Tanten sa att hon kunde skriva in i våra ärenden att de skulle godkännas för det fick inte hon göra.
Konstigt nog höll inte jag riktigt med henne.
Jag sa att jag ville ha allting klart och godkänt innan jag går hem igen för jag litar inte det minsta lilla på att någon kommer att engagera sig i ärendet eller godkänna någon utbetalnig om jag lämnar det åt Försäkringskassans öde.

Jag har nog sällan skådat någon som blivit så totalt handfallen. Snacka om att hon fått sitt livs chock. Någon kommer och ställer krav. Jösses. Skulle hon behöva göra skäl för sin lön också.

Hon gick och hämtade en telefon för att ringa efter min handläggare. Som hon inte fick tag i. Det gick absolut inte att ringa någon annan handläggare heller för godkännande. För hon visste inte hur det skulle gå till. (Jävlar vad jag bet mig i tungan.)
Nåväl, vi sa att handläggaren skulle ringa innan ett visst klockslag om det är så att hon är på lunch, vi tar en kopp kaffe så länge och återkommer efter nämnda klockslag om vi inte fått ett samtal innan dess.

Jag förmodar att tanten inte ville ha några fler besök från oss för det dröjde inte länge alls innan en handläggare ringde upp och godkände utbetalningarna.

Det enda som återstår är att de "inte hittar" intyget från Lund. Som lämnades in med övriga intyg. Men det är fanimig deras problem att hålla reda på.

Jag antar att vi inte är klara med varandra än på långa vägar.

Och förresten ska jag hitta en chef och föreslå mig själv som anställd av dem. Det kan ju inte misslyckas.

(Och om Silvio orkar ladda över sina bilder från mobilen finns det fikabilder.)

Äh

Jag kan just nu inte formulera mig i några som helst trevliga ordalag.
Men Försäkringskassan, here we go again.

Ännu en bensinpump skulle jag tro

Ytterst hög jippiefaktor på det. Inte för att jag använder bilen särskilt ofta, men när jag behöver den, då behöver jag den verkligen så jag vill gärna att den fungerar.

Dansant dam det där

Lovisa lyssnar på Silvios knepiga musik och dansar som bara den. Jag ska allt lära henne lite vettig musik också ;).



Lekutflykt

Lovisa har varit ute och lekt pinsamt lite. Typ enda gången var en dag på dagis.
Så idag packade vi ihop oss och gick ner till Strandbjörket för att leka lite. Väl där insåg vi att leksaker för småttingar i Lovisas size var begränsat till en gunga. Lite tråkigt, men hon hade roligt ändå. Först vågade hon inte gå på marken. Den kan ju vara smått skrämmande. Men sen blev det lite gungande, gående och mera gungande så lilla fröken blev ganska nöjd ändå.
Nu har hon dock en ny besatthet. Hundar. Hon sa 'vov-vov' om allting på lekplatsen och letade efter hundar.

  

Sunday

Att det är sunday borde ju betyda att solen är framme. Den har varit här hela veckan, men jag har varit för trött och för jäktad för att ta mig tid att njuta.
Men idag tänkte jag slå till. Då är den borta.
Ska se om jag kan lura med mig hela familjen ut sen ändå. Lite frisk luft och motion är väl inte fel, även Silvio kan behöva slita sig från datorn någon gång ibland. Han ska bara få sova lite först, för det blev inte mycket av det inatt heller.

Slut på tråklördagen

Mest för att jag ska gå och lägga mig nu.

Sen sist har jag städat köket och skitat ner det igen. Genom att laga kvällsmat. Och sen bakade jag bröd. Tvättade lite och spelade lite WoW.

Hoppas imorgon blir roligare!

Tråklördag

Det händer absolut ingenting. Alla sover. Lovisa tvingade upp mig astidigt i morse. Jag vill också sova, men inser att det tar max fem minuter så är det någon som tvingar upp en.

Just ja

Kort på mina smilfinkar

 


Lovisa blir alltid lite suddig, hon har så svårt för att hålla sig still :).

Min lyxkväll

Idag använda jag presentkortet på Bodyshop. Eller ja, ska man säga den en timme långa reklamen för deras produkter? ;).
Men härligt var det.
Först fick jag ansiktsbehandling. Ordentlig rengöring, mask, massage och lite mer smärtsamt brynplock.
Efter det var det dags att bli sminkad. Det blev också bra, kanske lite mjäkigt, men ptja, allt beror ju på hur man själv brukar göra. Det kändes kul att bli sminkad, det händer ju inte så ofta alls numera att jag använder smink. Jag orkar aldrig. Tråkigt nog.

Avslutningsvis... Tjejen hade plockat ihop alla produkter som använts och jag fick välja vilka jag ville köpa. Det blev rengöringen, ansiktsvatten, masken och rouget.
Liiite dyrt kanske, men det var en massa rabatt och man fick ett kit med saker till också. Det får räcka så.
Nästa gång när jag känner mig mindre fattig ska jag slå till på foundation. Den här kändes väldigt bra, får se om resultatet består när det är dags att sova.

Tur jag inte blinkade

Då hade jag nog missat barnbidraget på kontot.
Så illa kanske det inte var. Men.
Jag tog min hoj och begva mig till Lindex.
Hem fick jag med mig en jacka och ett par vantar till Victor. Lite tunnare, till våren och sommaren typ.
Lovisa fick ett set med jacka och byxor av lite allväderstyp. Det är bra. Sen fick hon en mössa. Med ett monster på.
Nu ska hon bara ha ett regnställ till dagis och ett par gummistövlar till eftersom hon ska ha ett par på dagis också och Natha har köpt ett par finingar till henne.
(Ja, jag är sjuuukt lat och orkar inte dra sånna saker fram och tillbaka varje dag. Det blir så lätt att man glömmer.)

Jag har knäckt koden

Jag fattar nu hur detta landet ska spara pengar.

Att ta sig igenom Försäkringskassans system för att begära tillfällig föräldrapenning har varit en resa utan dess lika. Jag gav nästan upp ungefär sju gånger och tänkte att jag hellre blir bostadslös än försöker mig på det här.
Jag lyckades till sist.
Men då lär det väl krångla i andra änden istället så att jag inte får några pengar. Kanske runt midsommar med lite tur.


Idag ska vi skriva in Victor på BVC, så det kommer hem en sån där BVC-tant. Vår ordinarie var på villovägar så det kommer en annan.
Hon kanske fattar sig på laktosintollerans hos bebisar. ´

Men nu ska jag se om min dotter har bajsat sen ska jag ut och cykla.

Ännu en sån där dag

Bara skrik och elände från Victor. Det är enormt jobbigt. Det är ju liksom inget som fattas honom. Han får mat, ren blöja, rapa, bajsa, napp, ligga i famnen, sjalen osv osv.
Men ändå är det inte bra. Han tar i så han inte andas och när han väl andas igen så skiker han så halva stan vaknar. Så har vi haft det nu. I två månader.
Men det är ju inget fel på honom. Säger de som säger sig veta.
Vi andra kan ju bara konstatera att nåt inte är bra alls. Och då allt är bra med honom finns det bara magen kvar som spökar.
Men Victors läkare påstår att det inte kan vara något fel på den heller. När vi lite försynt frågade om han kunde vara känslig mot laktos fick vi bara ett väldigt snabbt svar att bebisar inte är det. Punkt. Så den tanken kunde vi lägga ner fortare än fortast.
Konstigt då att man ibland läser om barn som ammas, där mamman rekommenderas att plocka bort allt laktos ur sin kost för att bebisen kan vara känslig.
Men nä, så är det inte i verkligheten. Säger Victors doktor. Och babblar om gener.
Ibland vill man bara slå på käften.
Idag är en sån dag.
Imorgon också.
Tror jag.

(Nu ska jag sova.) (Försöka.)

En bild idag

Bilden är bara här för att jag behöver en länk till den. Men Lovisa är ju söt.


Mmmm.. svettigt

Det var visst lite varmt ute. Det i kombination med motion och övervikt blev ett ganska äckligt resultat.
Gick på stan med Nina som var i shoppartagen. Jag nöjde mig med att titta. Mest på grund av pengabrist. Men jag tittade på lite vår/sommarjackor till barnen och kan säga att det ser ljust ut på den fronten.
Sen fikade vi. Lovisa fick en kringla. Jag tror golvet fick mer av den kringlan än vad Lovisa fick.

Jag bokade också en tid för att utnyttja min oplanerade julklapp. Silvio köpte stuff på Bodyshop till mig och då fick man med ett presentkort på ansiktsbehandling och makeuprådgivning. Det erbjudandet håller bara månaden ut så jag passade på att boka en tid. Så imorgon blir jag lite fin i fejjan. Om de lyckas. Jag tycker jag ser allmänt sliten och less ut. Hade ju varit trevligt att se något mindre härjad ut. Man är ju för tusan snyggare när man vaknar en söndagmorgon efter en rejäl fest kvällen/natten innan.

Ibland så

Idag blev jag ett sånt där präkto. Jag parkerade mig i köket och nu står resultatet i ugnen. En fiskgratäng, med riktigt mos och smaskig såg och handskalade räkor.
Minst 3000 vuxenpoäng. (Jag har äntligen köpt en elvisp.)
Jag tänkte att min stackars dotter ska lära sig äta nåt annat än burkmat. Pastagratängen förra veckan var succé så jag hoppas att även detta blir ett vinnande koncept.

För övrigt har jag varit ute och cyklat idag. Det resulterade i att en moppefjortis höll på att köra över mig. Jag lyckades dock göra en undanmanöver och överleva. Nästa gång jag möter blindstyret är det jag som sitter i bilen.. mohahaha

Hur är det möjligt?

Jag känner mig lite förkyldaktig i halsen. Blärk. Notera då att vi lever typ isolerat. Jag träffar Nina ibland. Utomhus. Inte direkt så att jag hånglar upp henne. Suck.
Det är ju helt onödigt att isolera sig när man ändå blir förkyld.

Mjä

Sova? Jag kan inte få nog av sömn. Även om det inte hjälper. Men jag lever på hoppet.

Kväll

Och dags att attackera badkaret igen. Frusen som få. Jag kanske borde stå på tå?
(Ser ni? SER NI? Jag kan knäcka extra som barnboksförfattare. Skit vilka nödrim de tar till.)

Eftermiddagen kom. Jag hookade upp med Nina. Vi gick skogspromenad. Jag dog en smula. Mest för att jag är så äckligt otränad. Blärk.

Idag älskar jag facebook. Även om jag inte förstår det alls. Men jag hittade min gamla balkongrökarfilosof ;).

Fast nu skulle jag ju värma mig nån timme i badkaret.

P.S. Jag vill ha choklad!

Dagens citat

Ibland träffar man på lite folk som är lite mer eller mindre koko. Idag var en av dessa härligheter på apoteket när jag var där.

"Vilket härligt apotek vi har här på Dalbo... mycket.... artiklar."

Så sött.

Ringde först Fortum dit jag ska betala min rörliga avgift gällande elen. De säger att jag ska kontakta grundleverantören för att reda ut om det är flemätning eller så.
Jag fick iaf en säkning på mitt kWh-pris. Så trevligt.

Nu samlar jag ork.

Puh

Det är jobbigt med vuxenstuff.
Bilen vinner, den startar inte. Jag blir less.

Apoteket hade gjort sitt jobb. Halleluja. Jag fick tom lite presenter av dem för att de klantat sig.

Nu är jag inne på nästa dust. Elbolaget. Sen jag bytte till dem har de dels höjt priserna rejält trots att jag ska ha något slags avtal med fast pris. Tror jag. Det håller jag på att undersöka nu.
Det jag finner intressant är att min kvartalsförbrukning har tredubblats sen jag flyttade till den här lägenheten. Det börjar bli fasligt dyrt. Jag är medveten om att jag skaffat tvättmaskin, men i övrigt är mina elförbrukningsvanor samma som innan.
Idag kom den nya räkningen. Då har vi dels varit borta från hemmet en längre tid och dels i princip inte använt tvättmaskinen. Ändå har räkningen... ökat ytterligare en hundralapp. Lovely.
Jag har ju mina misstankar om frysen som är från tidig medletid. Skåpet ovanför frysen kan lätt extraknäcka som ugn. Vem står för det då? Snåljävlarna till hyresvärd? Jag börjar lessna riktigt mycket.

Rond 2

Emma mot bilen och apoteket. Wish me luck!

Brr..

Jag blir alltid så kall när jag varit ute och gått. Det hade inte suttit fel med ett varmt bad nu, men Silvio sover så jag får hålal mig här och ta hand om kidsen istället. Victor sover och Lovisa äter förrätt inför middagen jag tänkte gå och värma på nu.
Hemsjukvården dök upp till sist, de hade det lite körigt då hon som egentligen skulle kommit var sjuk så det blev lite dubbelt jobb för hon som kom istället. Men vad vet jag, jag var ju ute och gick med Nina. Lovisa den lilla skiten höll full låda som vanligt under promenaden.

En sak var positiv

Jag tänkte bli vuxen och skaffa mig ett yrke. Inte en halvvägs examen, som jag har nu. Jag har läst största delarna för att bli systemvetare. Kvar finns uppsatsen och nån programmeringstenta. Jag hatar programmering och har ännu inte kommit på något ämne till uppsatsen.
Så vi kan väl säga att jag lagt det där på hyllan.

Nu såg jag att det finns distansutbildnign till farmaceut i Kalmar. Så det ska jag söka. Jag var lite osäker på om jag hade behörighet och ta mig tusan, det hade jag. Så nu ska jag söka, hålla tummarna och plugga som fan på ledig tid om jag kommer hem.
Distansutbildning är en förutsättning då CSN nog är ganska övertygade om att jag pluggat klart.

Så.. jag kan bli anställd av mina nya fiender ;)

Man kan ju bli matt för mindre

Jag börjar känna att detta allt mer blir ett forum för mina klagomål..

Nåväl, skulle till apoteket och hämta Victors mat då den är slut och jag lämnade in receptet för 1½ vecka sen, men inte fått något meddelande om att allt ska vara klart. Maten är jävligt tung då man får några lådor med glasflaskor. Sist visade jag mig på styva linan och bar hem det. Det var smärtsamt så nu skulle jag ta bilen även om vi har typ 200 meter till apoteket, men man får köra ungefär 2 kilometer för att åka till apoteket, lämna sakerna hemma och sen tillbaka till parkeringen. (Men det är en helt annan historia som handlar om en tanke om ett bilfritt område...).
Bilen startade inte.
En av garagegubbarna försökte hjälpa mig lite. (Garagegubbarna kan jag skriva om en annan dag, för de är värda ett eget inlägg.)
Så jag gick hem igen och hämtade vagnen istället för att köra hem sakerna i.

Om jag hade haft några saker att köra hem det vill säga.

För det hade jag inte.

De hade glömt att beställa hem varorna.

Varje enskilt apotek behöver tydligen en licens för att få beställa hem varorna. Första gången vi hämtade ut maten gjorde vi det på sjukhusapoteket. Men förra gången hämtade vi på apoteket här på området, de gick på det andra apotekets licens.
Nu skulle de skoja till det med att ansöka om en egen licens. Det gick bra.
Förmodligen blev de så till sig över det så de glömde beställa hem varorna.

Jag, eller kanske snarare apotekspersonalen, är väldigt glad över att jag har lärt mig behärskning på äldre dar och att jag fått ett gigantiskt tålamod. Eller jag har fortfarande ett av Sveriges sämsta tålamod, men jämfört med innan..
Så jag bad tanten bakom disken i trevlig ton att fixa fram något idag. Jag tänker inte lägga ner energi på att fixa fram något, men kan vänta medan någon gör det.
Så vi kan hämta mat på en avdelning på sjukhuset.
Jag borde beställt hemleverans.

Suck.

Inte vet vi när hemsjukvården kommer heller. I samband med att vi var hos läkaren i onsdags ställdes fredagsbesöket in. De skuille ringa och meddela vilken tid de kommer idag. Telefonen har varit väldigt tyst onsdag, torsdag, fredag och idag. Eller ringt har det gjort, men inte från dem.

Så vi väntar.

morning

Inte ett dugg pigg, men har ändå sovit ganska länge.
Idag ska jag till apoteket och se vad de sysslar med egentligen. Jag lämnade in Victors recept förra fredagen, det brukar ta två dagar att få sakerna, men jag har fortfarand einte hört något. De brukar skicka ett sms när det är klart.
Men de har väl slarvat bort lappen med mitt telefonnummer eller nåt annat dumt. Ska dit idag, hans mat är ju slut.
Sen tänkte jag ge mig ut på en  långpromenad med Lovisa. Jag behöver verkligen motionen. Sen mår jag pyton av belastningen, men det är ju en vanesak och bara promenader är ju sällan "farligt", men min kropp har mycket att läka ihop. Det märks när man försöker anstränga sig.

Söndagsfamiljen

 


Ge mig fler timmar

Det finns ju ett överflöd av saker att fixa med här hemma. Nya projektet är att stuva om i garderoberna. Jag har spritt ut mina kläder ganska bra, men nu behövs det mer plats till barnens kläder. De har ju ett ganska digert antal plagg det också. Jul, födelsedag och födelse märks verkligen. Jag har knappt köpt ett plagg själv av allt som finns.
Men när tusan ska man hitta tid till att fixa det?
Annars är det som vanlig. Fix, plock och städ osv..

Roligt och tråkigt

Idag kom mamma på besök med lite presenter till Lovisa och Victor. Vi andra fick en massa fika. Det var det roliga.

 


1. Victor sover gott i mormors famn.
2. Lovisa smakar på Balleringakex, kletet i mitten var visst gott.

Det tråkiga var att hon tog med sig Bilbo så att han kan avlivas. Tråkigt nog, men det är nog det bästa för honom. Han fungerar inte alls som innekatt och jag kan tänka mig att han är svår att omplacera då han har en del dumheter för sig. Så vi får väl se om hon har hjärta att avliva honom eller om han fortfarande finns kvar på gården närsta gång vi far dit ;). Dock har hon varit väldigt bestämd med att hon inte ska ha fler katter än min Evert som hon har nu.

Sommarskola

Jag har hela tiden fattat det som att man inte får plugga när man är föräldraledig. Nu har det visat sig att man får göra det lite grann. Så jag slår på stort och blir kursare med Kerstin i sommar :).

Synd jag inte tog kort

Bakgrund: Eftersom de renoverar alla lägenheter på vår gata så står det containrar typ överallt. Vilket alla använder till att slänga allt möjligt junk i. Grovsoprummet uppe vid parkeringen kommer man inte in i. Hyresvärden klagar på att folk alltid ställer grovsopor utanför sophusen (det är bara sånna där små runda luckor på sophusen).

Idag hade någon ställt ett par fotöljer utanför sophuset. Någon kvick jävel hade varit där och skrivit på den ena fotöljen.
"Skitgris. Det finns container."

Enkelt och så rätt! :)

Efterlängtat?

Ute är det sol. Inne sitter vi ;).
Men, det som kanske var mest efterlängtat... bilder på kidsen.

  


1. Victors nya favoritliggställning. Den gillas även av oss vuxna då den dämpar hans ljudnivå en hel del.
2. Lovisa leker med 'vov-vov' som hon fick i present på sjukhuset i Lund.
3. Lovisa leker rödluvan.

Kvällen kom snabbt

Jag har det väldigt lugnt. Lovisa somnade efter att vi kommit hem. Egentligen borde hon fått kvällsmat för ett par timmar sen, men hon sov så himla gott så jag ville inte väcka henne. Silvio har sovit några timmar nu han också. Och Victor, ptja, han sover också sen ett par timmar tillbaka.
Jag har ägnat mig åt att levla med en av mina alts i WoW. Det var kul, fick en ny kompis i spelet också :).

Nu ska jag egentligen baka lite bröd. Borde verkligen sätta igång eftersom det tar några timmar att göra just det brödet och egentligen borde jag gå och lägga mig långt innan det är klart.

Åh, men åh

Efter att vi varit hos läkaren skulle jag ta ut en 100-lapp så att vi kunde ta en fika.
Den pengen såg jag aldrig igen. Jag antar att jag glömde ta den från automaten. Så jäkla typiskt. Och ännu en sak som händer för att jag är alldeles för trött för mitt eget bästa.

Annars gick det bra hos läkaren. Vi ska nu göra lite färre besök och även ha hemsjukvården lite mer sällan. Allt ser ju bra ut nu och det enda vi har koll på är ju syresättningen. Allt annat är ju bara att kolla så han växer ordentligt.
Vi tog även upp problemen med maten. Eller vår egen reflektion. Han blir ju så fruktansvärt hård i magen och Laktulosen gör ju det hela lite bättre, men för att det ska underlätta behövs ganska stora doser och då blir istället resultatet att allt rinner rakt igenom.
Men nu ska vi börja med lite vanlig ersättning och fasa över till det istället. Vi hoppas ju såklart att det ger det resultatet vi önskar :). En gladare bebis!

Hej hopp

Tisdag var det idag ja. (Måste hålla reda på dagarna ;))
I vanlig ordnign har det inte hänt så värst mycket. Jag var ute på långpromenad med Nina. När jag var på hemvägen höll jag på att förgås i ett plötsligt, blött och blåsigt snöfall.
Inget mer inget mindre. Hoppas på att vi snart slipper "isoleringen" så att det händer lite mer. Det här börjar bli lite väl långtråkigt.

Skittrött

Nu är jag trött på att vara trött. Jag får sova ganska mycket, men det hjälper verkligen inte. Jag skulle nog lätt kunan sova dygnet runt egentligen. Jag hade ju hoppats på att slippa den här eländiga, oändliga tröttheten efter att graviditeten var över, men tydligen inte.
Hur blir man piggare? Det behövs något drastiskt.

Lovisa är en fjortis

Ja, bebisfjortis då såklart. Lite smått födelsedag sådär. Grattis min lilla älskling

Händer inte mer idag

Sov länge, men det hjälpte inte. Har tagit det lite lugnt. Bakar nu bröd och ska sen göra kvällsmat också. Jag tror inte det blir mycket roligare än så idag. Victors mage strular i vanlig ordning och Lovisa är mest söt.

Piggare?

Nej, inte ett dugg faktiskt. Men äsch, orka bry mig just nu. Försöker ta det lugnt idag. Mamma skulle egentligen kommit, men fläkten i bilen har pajat så det blir väldigt immigt i bilen ganska snabbt och idag är det ju lite blött väder så hon kommer på onsdag istället när bilen är lagad och klar. Därmed försvann dagens planer.
Eller ja, jag ska ju ägna mig åt mitt nya lördagsnöje - tvättstugan. Jihaaa!
Det blir ganska mycket tvätt på en vecka med två huliganer som gör allt för att smutsa ner sina och våra kläder, handdukar, lakan osv.

Pigg?

För ungefär två timmar sen blev jag väckt av Victor för han ville ha mat. Sen kunde jag inte somna om. Suck. Efter att ha läst lite, stirrat på Victor lite, vridit mig några varv så kände jag attd et fick vara nog och gick upp istället.
Nu sitter jag här och är galet trött.

Puh och pust

Efter att hemsjukvården varit här bestämde jag mig för att ta med mig Lovisa på en promenad samt uträtta lite ärenden. Vi ska prova vidare med Victors mage. Laktulosen fungerar ju till viss del så att han bajsar, men han får ju förfärligt magknip och en del gaser. Med Lovisa provade vi Minifom som fungerade superbra så nu ska vi testa det med Victor också.
Sköterskan sa att läkarna inte brukar rekommendera Minifom och magdroppar för de anser att det är verkningslöst, men att många föräldrar upplever förbättringar.
Nåja, nu har jag köpt en flaska och får prova, resultatet brukar ju dröja någon vecka.

Jag fick idag helt klartecken från vår nuvarandre hyresvärd att jag inte har någon uppsägningstid på den här lägenheten om vi byter bolag. Toppen.
Vi har nu tills på måndag på oss att få tag på någon som vill vara borgenär så får vi den i Tävelsås. Arbetslöshet, skulder och liknande har helt klart sina nackdelar... :( Men det är bara att jaga och hoppas på det bästa. Vill ju så vansinnigt gärna ha lägenheten.

Fredag nu igen

Jag vill ha en ny dammsugare. Den jag har nu är ett jäkla mähä helt enkelt. Jag fick den när jag flyttade hemifrån för sissådär 9 år sedan. Då hade OnOff nåt slags startpaket och dammsugaren följde med. Vi snackar riktigt lågbudget nu alltså. Egentligen suger den inte särskilt dåligt, men den är bökig och delarna passar inte riktigt ihop. Det är helt enkelt ett jäkla ofog att hantera den.
Så superhögt upp på min önskelista står en ny dammsugare. Som det är nu dammsuger jag stora delar (de som Lovisa huserar i) dagligen då Lovisa är en liten smulfia kort och gott. Det gör inget så länge det är smidigt att ordna upp efter henne.
Det känns som om det skulle kunna vara värt att lägga lite extra och köpa en riktigt bra. Det finns ju dammsugare för 500 spänn, men det är ju unegfär en sån jag har och ptja, de dyrare är bättre skulle jag tippa på.
Nu läste jag precis om en dammsugare som någon tipsade om och priset på den ligger nu runt 1400, det är ju egentligen ingen jättesumma med tanke på hur länge den används.
Jaja, det blir aktuellt tidigast längre fram i vår.
Nu när barnbidraget kommer är det en bilstol till Lovisa som gäller.
Därefter kan en dammsugare bli aktuellt.
På sikt vill jag också ha en ny syskonvagn med svängbara framhjul. Den vi köpte nu är lite väl tungkörd tycker jag. Det känsn därför bra att vi inte betalade särskilt mycket för den. Då finns det utrymme att byta och ibland måste man helt enkelt prova sig fram för att hitta något man blir helt nöjd med.

Nu ska jag återgå till att försöka hålla ögonen öppna och vara vaken sen kommer hemsjukvården.

Trevlig kväll

Erika och Louise kom på besök med presenter till hela familjen :). Det var roligt att träffa dem igen, det var ju ett tag sen sist. Senast jag träffade Erika var mitt i natten på väg till förlossningen så det var under lite trevligare former den här gången.

 

Äsch

Nu börjar den ständiga tröttheten bli riktigt läskig. Tidigare idag satt jag en stund med Lovisa i soffan på hennes rum. Silvio var i köket och fixade välling till henne. Rätt som det är reflekterar jag över att Lovisa är på väg i full färd mot köket. Jag har ingen som helst aning om jag hjälpte henne ner från soffan eller om hon fixade det själv. Jag märkte ju inte ens att hon stuckit iväg.
Vi är bara skittrötta. Det blir aldrig någon ordnign på Victor. Nu matvägrar han nästan helt. Han bara skriker och spänner sig tills han är alldeles slut och somnar en stund. Vafan gör man? Sjukvården är ju inte till någon större hjälp helle, de föreslår bara att man ska testa ditten och datten. Ja, jo, snart har vi testat alla olika sätt man kan ge Laktulos på. Det finns liksom inte mer att göra. Det hjälper inte. Antingen bajsar han mycket och skiker som fan eller bajsar han inte alls och skiker för det. Det finns inga normala mellanlägen. Hur kan en hel sjukvårdavdelning leva på hoppet att Laktulos skulle vara ett universalmedel? Vi har provar en månad nu. Inte ett skit har blivit bättre.

Tröttast

Eftermiddagen ägnades åt sjukhusbesök. Först promenaden dit, en timme där och sen promenaden hem. Victor har gått upp fint i vikt trots att han inte äter riktigt ordentligt. Så då får han ju uppenbarligen vad han behöver ändå. Han är dessutom 57,5 cm nu. Stora killen!
Nu är jag bara så sjukt trött, men det dröjer några timmar innan det är sängdags så det är väl bara att försöka härda ut på något sätt.
Väntar fortfarande på besked angående lägenheten. Vi har pratat med dem och tackat ja, så nu ska det till att de gör sin bedömning om vi är önskvärda eller inte.
Jag vill inte hoppas allt för mycket för då känns det så himla trist med ett negativt besked. Så tråkigt nog är jag inställd på ett negativt besked, det blir bäst så.

Håll tummarna för tjyven

NU har vi varit och kollat på en lägenhet som skulle passa oss alldeles, alldeles perfekt. Den ligger ute på landet (!), precis vid en sjö. Sjöutsikt från alla rum, en liten vedkamin, fiberbredband, badplats precis utanför, dagis och skola i huset brevid. Osv, osv. Det blir inte så mycket bättre. Dessutom ska den renoveras med nya tapeter och golv samt att köksluckorna är iväg på omlackering. Fräscht!
De ska ringa i eftermiddag igen och då får vi veta helt säkert om vi får den. Vi står först i kö, det hänger bara på om de accepterar Silvio.

Mörbultad

Ja, man ska ju tydligen känna att man lever. Eftermiddagen ägnades åt att jag tog med mig Lovisa och gick långpromenad med Nina. Inte för att min kropp är tillräckligt tränad för att orka med det egentligen, men skönt var det ändå.
Nu på kvällen skulle jag fixa lite, typ mat. Så, alla maskiner som kör runt på området i samband med renoveringarna kör sönder alla gräsmattor och drar runt rejält med lera överallt. Lera kan bli sjukt halt. Jag for raklång bakåt och har nu massa ont runt svanskotan och sittbenen. Mindre skönt. Och så blev ju jackan rejält smutsig. Såklart är det kemtvätt på den och jag har ingen annan jacka som går att knäppa runt min förstorade mage. Jippie värre!

Väntar lite till

Just nu väntar jag bara på att Lovisa ska vakna så vi kan gå ut på en promenad. Och ja, vi väntar fortfarande på den där fastighetsgubben, men han tycks uppslukad av ett UFO eller nåt för han finns inte.
Victor ligger i sjalen och sover gott, han har en massa små konstiga, söta sovljud för sig :).

Trollunge?

Jag tror att Lovisa blev utbytt på BB. Hon kan omöjligt vara min dotter, hon diggar Backstreet Boys...

 


Blaj

Nu börjar den här sablars isoleringen bli aprtist. Någon av oss måste alltid vara hemma med Victor. Vi kan inte göra normala saker alls. Typ gå på stan, ta en fika eller vad det nu kan vara. Börjar bli smått trist. Blärk. Eller ja, en kan ju alltid gå och roa sig och oroa sig för fökylningar, magsjukor, rs-virus och annat junk Victor inte får bli smittad av.
Veckans höjdpunkt inträffar ungefär den dagen vi ska till sjukhuset för kontroll. Så på onsdag smäller det igen. Woho.

P.S. Han bajsade till slut. Massvis. D.S.

Hej å hå

Tänk om Victor kunde ta och bajsa. Det verkar vara stopp i hans avlopp. Vi körde ett apr doser Laktulos i morse, inget hände. Det brukar annars braka till rejält.

Vi har inte fått tag i den där förgjordade fastighetsskötaren. Har ringt flera gånger och lämnat meddelande. Suck.

Måndagssörja

Typ. Måndagar är generellt rätt så trista. Idag är inget undantag. Det regnar. Fastighetsskötaren vi försöker få tag på svarar inte. Victor vägrar bajsa. Lovisa vägrar sova. Men bajsa, det kunde hon.

Vi fortsätter vänta livstecken från fastighetsskötaren, vill ju kolla på lägenheten. Helst innan det blir mörkt.

Finns det "ett sjätte sinne"?

Det här inlägget hamnar solklart i kategorin för total flummighet. Mest för att jag inte alls vet vart jag ska göra av det, men jag har en del funderingar och måste pränta ner dem känner jag.
Det var en lite konstig graviditet nu med Victor minst sagt. Mest för att jag redan "visste" så mycket om den på förhand. Jag hade hela tiden en känsla av att det skulle vara något allvarligt fel på något inre organ. Jag tyckte nästan det var lite jobbigt att prata om graviditeten och kunde inte glädjas riktigt. Den känslan fanns från start. Och mcyket riktigt, ett hjärtfel var det.
Nästa del i oförklarligheter är att jag hela tiden visste att det skulle sluta med akutsnitt. Snittet skulle dessutom bero på syrebrist, lossnande moderkaka ligger väl nära till hands?
Läskigt.
Har funderat en del på det på sista tiden. När jag var mitt uppe i det slog jag liksom bort tankarna och känslan. Men nu faller bitarna på plats.
Men jag bara undrar hur det är möjligt? Det saknas ju totalt rim och reson, det finns ingen logik eller förklaring.

Woha

Idag har jag hunnit med lite städning. Det tar sin lilla tid för det tenderar att dyka upp andra småprojekt hela tiden som ger fördröjningar.
Nu är jag i full färd med att baka bröd också. Kan behövas lite påfyllning på den fronten och jag har gett mig fan på att inte köpa något bröd. Mest för att jag har tröttnat på allt bröd i affären. Och sen är det ju lite billigare att baka själv.
Sen tänkte jag baka lite mockarutor också. Mest för att retas med Natha, men även för att det faktiskt är gott. Bullbak får vänta till en annan dag. Annars har Silvio lite önskemål om bullar också.

Annars är det mesta som vanligt, Lovisa är mest söt, Victor är mest skrikig, jag tycker att dygnet ha för få timmar och Silvio får bara kallt kaffe.
En helt vanlig dag hos oss alltså.

RSS 2.0