Dagen idag

Inget direkt sensationellt har hänt. Silvio har klippt sig. Mitt hår har blivit lite ljusare. Lovisa har fått feber. I övrigt har det varit full rulle och massvis av lek.
Imorgon kommer Victors läkare från Lund så då blir det stor undersökning för att se hur allt står till och även lite utbildning av hans läkare här.

1a advent avklarat

Idag hade vi planerat in att åka och hälsa på pappa i Åseda. Det var längesen vi var där nu så det var ju minst sagt på tiden. När vi kom dit var det dags för middag, söndagsstek. Jag har nog inte ätit söndagsstek sen jag bodde där. Gott var det.
Lovisa busade runt och Silvio avhjälpte lite datorproblem.
Efter det klädde vi på oss och begav oss till centrum. Det var väl kanske inte så mycket att jubla över, aktiviteterna har helt klart minskat sen sist jag var där för sissådär 10-15 år sedan. Lovisa fick träffa tomten, det var lite läskigt, men mest spännande. Så spännande att hon stegade fram till tomten igen och stirrade i flera minuter.
Margareta nämnde att det hade öppnat en ny barnklädesbutik så dit gick vi och fick välja ut kläder till barnen som de får av morfar och Margareta. Tack! Superfina och färgglada.
Lite depåstopp utanför konsum där de bjöd på grillad korv och sedan gick vi till färgaffären. I färgaffären finns det mesta, tex ortens leksaksaffär. Det var populärt hos lilla fröken Lovisa som glatt sprang runt bland hyllorna. Vi hittade bilar som vi köpte, sånna där vanliga i plast som passar små barn. Jag har letat som en tok på leksaksaffärerna här i stan, men det finns bara avancerade bilar. Jösses, det enda Lovisa vill är att köra den och göra brummljud. Silvio fyndade ett back gammon så han blev också nöjd.

Visiten i Åseda var mycket trevlig och hur mycket jag än svurit över hålan senaste 15 åren kände jag en längtan över att flytta dit. Jag vill ha ett hus med en trädgård, det är stora drömmen. Tyvärr får det väl fortsätta vara en dröm för det finns inga pengar till husköp. :'(
Sen är det så lugnt i Åseda. Lovisa kunde gå själv nere på samhället utan att det kändes otäckt eller så. Det kan hon ju knappast här och inte kan man bara gå utanför huset och leka lite.

Fullt ös

Bilblioteket, stan, promenad, mathandling, hem. Typ så.
Nu. Middag avklarad, tvätt pågår. Inget kul på tv ikväll. Så det blir nog läsning istället.

Kanske bättre uppdatering

Egentligen skulle jag och Lovisa åkt till Sofia förra fredagen, men magsjukan satte stopp för planerna. Idag gjorde vi ett nytt försök och lyckades.
När vi anlände kom vi fram till att fika kunde vara gott så efter lite googlande svängde Sofia ihop en god kladdkaka. Unge herrn ritade monster och Lovisa hittade clementinerna.
Lunch fick vi också innan det bar av ut till stallet för att mocka. Bajs var något unga fröken tyckte såg intressant ut. Det blir nog en ordentlig stalltjej av henne :P.
När strömmen kom åter gick vi in igen för att ladda batterierna med lite fika. Smarrigt värre.
Sen fick unge herrn årets sammanbrott när det uppdagades att Lovisa skulle få rida lite på hans ögonsten.
Nåja.
Ponnysarna gjordes iordning och vi entrade ridhuset. För att få så lite oväsen som möjligt fick unge herrn börja rida och visa upp vad han kunde.
Sen skulle det bli Lovisas tur. Då fick han om möjligt ett ännu större sammanbrott. Lovisa hamnade i sadeln och satt där som om hon aldrig gjort annat i sitt liv. Det gick hur bra som helst och hon lärde sig att smacka för att få ponnyn att gå framåt.

Gud alltså vad jag saknar hästarna. Jag blev sjukt sugen på att få rida igen. Det var ju ändå länge sen nu, jag har inte ridit sen sommaren när jag var gravid med Lovisa. Då var det Sofias gamla gentleman som fick stå till förfogande med sin härliga galopp ute i skogen.
Jag försökte intala Lovisa att hon skulle komma hem till Silvio och säga 'Pappa, jag vill ha en ponny i julklapp', men jag tror inte riktigt att hon fick ihop det.

Silvio och Victor har under dagen varit på stan en sväng i hopp om att hitta en födelsedagspresent till mig. Jag tror inte att de lyckades så bra.

Helgen i övrigt? Om vädret tillåter ska vi ut en runda imorgon och kika efter ett par saker. På söndag ska vi åka till Åseda och hälsa på pappa samt gå på julskyltning. Fullt upp alltså :).

Toppendag


Tack Luthar

Du räddade nog den här annars tråkiga dagen.
Luthar är en av våra WoW-vänner. Luthar har spenderat ungefär den senaste månaden i Thailand. Det tyckte inte Luthar var så våldsamt roligt då han saknade oss så mycket :P.
Någon gång under vistelsen bad han om vår adress så att han kunde slå ihjäl några minuter med att posta ett kort.
Nåväl, sen han kom hem igen i lördags har han frågar ideligen om vi har fått kortet. Men brevlådan har varit tom. Nästintill. Det hamnar inte så mycket alls i den särskilt ofta efter att hyresvärden ordnade "eftersändning".
I måndags fick jag en avi från Posten att jag hade ett rekommenderat brev att hämta ut. Konstigt tyckte jag då jag inte alls väntade på något som skulle kunna i ett sådant brev.
Idag fick jag tummen ur och hämtade ut brevet.
Eller paketet som det visade sig vara.
Först blev jag lite konfunderad så det kom från Thailand och avsändaren var ingen mindre än 'DR Lanta Bay'.
Sen föll poletten ner och jag småflinade hela vägen hem åt ännu en av Luthars knasigheter.
Öppnade paketet och mycket riktigt, det fanns ett vykort.
Och en cd-skiva.
Och något runt inslaget i tidningspapper.
Enligt instruktionera på kortet var musiken det enda han stod ut med efter all thaipop så det blev thaireggae istället. Märkligt, men svängigt.
Det runda var en rund ask med en handgjort tvål formad som en lotusblomma. Alltså, handgjord som i att varenda litet yttepytteblad var utskuret och fixat. Värsta grejen.

Luthar alltså, så snart tid och pengar infinner sig ska jag fan träffa den killen :D.

Sprutad

Idag fixade jag äntligen min vaccination. Jag kände mig tillräckligt på benen för att klara av den. Får väl se om jag känner mig lika kaxig imorgon eller om jag vaknar och går baklänges. Silvio, den gamlingen, får vänta till nästa vecka.
Annars har det inte hänt så mycket idag. Städade lite. Kände mig lite yr, städade igen och kände mig mer yr. Har inte riktigt fårr ordning på mig efter magsjukan.
Lovisa verkade trivas riktigt bra på dagis. I vanliga fall brukar hon hoppa upp i famnen och säga hejdå så fort hon ser mig. Nu ville hon visa mig en massa leksaker och annat skoj istället så det tog sin lilla stund att få med henne. Jag var dock helt slut efter hämtningen. Känns knasigt att något så enkelt kan ta så mycket kraft. Jag hatar verkligen att ha varit sjuk.

Magsjuka, del 2

Igår small det till för oss vuxna. Silvio klarade sig väl ganska bra, mådde mest illa. Jag mådde fan. Usch. Kräktes och hade mig hela dagen. Det var extremt dålig tajminig också eftersom det är skolvecka och jag missar en massa laborationer som måste tas igen vid senare tillfälle.
Nåja. Idag mår jag bättre, men magen knorrar rejält när jag matar den så det går ganska lugnt.
Lovisa fick vara hemma från dagis också. Även om det är hon som har dragit hem det här fanskapet kan ju vi vara lite vettiga och inte släppa iväg henne. Fröknarna var tacksamma för det och önskade att alla kunde vara som oss.
Nu är det bara att hålla tummarna så hårt det går för att Victor ska klara sig. Blir han dålig kan det vara tal om att lägga in honom.

Nisse på rymmen

Idag tyckte Lovisa att det var lagom att börja förbereda sig inför julen så hon sprang runt här som en liten tomte på kvällskvisten. Vid ett senare tillfälle ska vi ta lite mer ordentliga kort och ordna julkort.

Jag sitter nu och svär över laborationsförberedelserna. Imorgon är det ju skola igen och det är bara laborationer, men innan man gör dem ska man förbereda med att läsa på lite, svara på frågor och göra en riskanalys. Just nu hittar jag inte ämnet jag söker för att skriva riskanalys på. Aceton liksom.. hur svårt kan det vara. Jag behöver farokoderna och lite sånt stuff.

Slänger även med en bonusbild från när mamma var här.


Lördag

Fantasin ligger på topp gällande rubriksättning.

Hade pengarna varit lite fler skulle jag egentligen varit i Stockholm idag. Deta var dagen för Camillas möhippa. Tråkigt nog blir det inte alltid som man tänker sig utan man fastnar i Lund ett apr veckor med tillhörande mastodontutgifter. Väldigt tråkigt. Jag hoppas verkligen att Camilla fick en alldeles underbar och rolig dag. Om två veckor är det ju dags för bröllopet.

Så vad gjorde jag istället? Inte så våldsamt mycket. Vilade och jagade barn.

Billigare böcker

Idag fick vi tummen ur och skaffade oss varsitt lånekort på biblioteket. Det började med att Silvio inte har något att läsa och de böckerna han läser kommer inte ut på billiga pocket utan brukar kosta en rejäl slant så jag föreslog att vi skulle kolla på biblioteket för de kanske har sånna böcker han vill ha så att han klarar sig ett tag.
Det fanns det.
Härligt. Vi har ju ändå inte supermycket pengar nu så det kan ju vara vettigt att begagna sig av gratisläsning istället så kan vi fortästta fylla våra överfulla bokhyllor när vi har bättre med pengar istället.

Lovisa var inte så sugen på mat när vi kom hem, men surplade i sig en hel massa blåbärssoppa så nu springer hon runt som en liten duracellkannin. Skönt att hon är hyfsat pigg och mår bra.

All bra

Lovisa kräktes inte mer sen utan sov som en stock hela natten och hela morgonen. Det kanske inte var magsjuka ändå? Då borde det ju hållt i sig lite längre.
När barnen vaknar igen tänkte vi gå ut lite, idag är det faktiskt fint väder. Kanske rentav skaffa lånekort igen. Vem vet, vem vet.

Kräkfest

Så kom magsjukan även till oss.

Lovisa var pigg och glad när jag hämtade henne på dagis. Hon var väldigt kramig när vi kom hem, men det gick bra att lägga henne. Hon sov gott.
Sen kom ett illtjut och massa mer illtjut.
Hela Lovisa, från topp till tå, var inkletad i kräk och det var rejäla pölar i sängen.
Härligt.
In i duschen med Lovisa. Slita ut allt ur sängen. Mysa i soffan.
Mysa lite mer i soffan.
Hon kräks igen. Inte lika mycket.
Torka av igen.
Lovisa äter lite fil.
Det går bra.
Lovisa springer runt och är glad.
Lovisa ställer sig vid Silvios datorbord och kräks på det.
Torka igen.
Mer på borde och golvet än Lovisa.
Lovisa leker.
Lovisa får krypa ner i sängen och får pyttelite välling.

Lovisa skrattar så det står härliga till.
Underbar dag.

Imorgon skulle jag och Lovisa åkt till Sofia. Det blir inget med det.

Mest regn och rusk

Idag var det inplanerat att umgås lite med Hannah och lilla Elvira. Vädret stoppade oss dock från att ge oss ut på stan så istället åkte jag och Victor till dem, Hannah bjöd på god kladdkaka :). Jag fick även se bilder på huset som de skriver kontrakt på idag och det ser jättefint ut. Det ska bli kul att hälsa på när de är installerade där.

När jag hämtade Lovisa på dagis fick jag lite varningar om att de har magsjuka där. Ett barn hade kräkts och få gå hem och en fröken hade kännt sig lite dålig och gått hem. Nu är det bara att hoppas Lovisa slipper undan. Jag gjorde en miniförebyggelse genom att sprita henne och mig när vi kom hem. För Lovisas del är det väl försent, men jag kanske kan hålla mig frisk.

När jag kom hem från Hannah sa Silvio att han försökt ringa mig, jag hade telefonen i handväskan som jag glömde i hallen. Typiskt, eftersom det hade blivit ett par vaccindoser över idag så vi kunde ha fått dem. Nåja, det blir väl förhoppningsvis nya chanser.

Meh

Jag fick inget vaccin. Lovisa fick. Alltid något. Jag förmodar att Victors läkare inte kommer att göra några större glädjehopp över det beskedet.

Vaccinationsmottagningen i sig var ett mindre helvete. Detta var ju första gången barn fick vaccineras så det var barn överallt, på alla håll och kanter och i ständig rörelse. Ett mindre kaos. Sen kanske själva vaccineringen inte kändes så speciellt pedagogisk just för barn då det var flera i ett rum och de blev ledsna så andra barn fick titta på under tiden och bli rädda.
Lovisa klarade det ganska så bra. Så länge hon satt i vagnen, sen tog jag upp henne och hon fick se sprutan, då blev hion jätteledsen och ville inte alls vara med på noterna. Turligt nog gick det snabbt och hon somnade så fort hon kom hem. Hoppas hon kommer att må lika bra som Victor har gjort. Jag förmodar ju att Lovisa ska ha en omgång till om några veckor.

Hmmm..

När jag läser vidare får jag information om att Lovisa (eftersom hon är under 3 år) ska vaccineras på sitt bvc. Telefontiden (den generöst tilltagna på 30 min) är slut för längesedan och öppen mottagning (1 timme om dagen) påbörjas nu, när hon är på dagis. Typiskt.
Men, men, jag får väl ta med henne till den vanliga vaccinationsmottagningen och hoppas på det bästa eller nåt..

Uppdatering, bara för att Natha "tjatar"..

För egentligen har det inte hänt så värst mycket alls sen sist. Igår var det mest lekande och degande hemma.

Idag började dagen med att jag och Victor åkte till sjukhuset för att ta nytt blodprov på honom. Hem igen för att lägga barnen och sen for jag till tandläkaren för att göra min tredje operation. Jag tänkte nästan avboka operationen för nu har jag fått ont i halsen, men jag konstaterade att jag kunde andas om jag låg ner så det kändes lika bra att få det överstökat. Nu är det överstökat och därmed återstår bara en operation. Jihoo! Och den sista operationen blir den minsta, det är bara lite på framsidan av framtänderna i underkäken. Härligt. Skönt att få det klart.
Dagens iakttagelse var att det gör betydligt mindre ont i underkäken än i överkäken när bedövningen släpper. Alltid något.
Resten av dagen har jag legat mer eller mindre nerbäddad i soffan och tyckt synd om mig själv för att jag är tjock i halsen. Jag hoppas att det går över illa kvickt.
Imorgon tänkte jag att jag och Lovisa ska vaccineras efter att jag hämtat henne på dagis, det kan vara skönt att få det överstökat. Om jag klarar mig undan allt för jobbiga biverkningar blir det Silvios tur på torsdag. Min tanke är att en av oss ska må helt bra för att ta hand om kidsen.

Sen får jag väl lov att gratulera Hannah och Martin som har köpt ett hus. Härligt! Jag vet att Martin nämnde förra helgen att de lagt bud på ett och det tycks ju ha fallit väl ut.

Victor har förresten blivit fantastiskt duktig på att sova i sin egen säng nu. Han somnar även själv utan att man behöver vara i rummet. Gigantiskt framsteg. Det kanske rentav slutar med att han kan få sitt rum på en gång när vi flyttar tillbaka till lägenheten. Det hade ju varit skönt, bortsett från att vi då förlorar balkongen lite titt som tätt.

Det var allt från denna dagen.

Lördag var det va?

Känns mest som söndag idag också. Kanske för att vi inte har gjort så mycket annat än vara hemma. Lovisa var väldigt duktig på att hjälpa till med städningen, hon tyckte att det var jättekul att torka golvet.
För övrigt har Lovisa busat runt en hel massa och Victor har också lekt en del, han är mer och mer rörlig så det händer saker hela tiden nu med honom. Snart kan han sitta ordentligt och han börjar komma underfund med finessen att sätta benen under sig. Hoppas han får ordning på det så han kan krypa lite.

För övrigt har vi ingen vettig lösning för våra kläder. Här finns en klädkammare, vilket är trevligt, men det är bara klädstång i den. Så just nu ligger det mesta i ena soffan och i tvättpåsarna. Nåja, tur att det bara är tillfälligt, men ska kolla röda korset på måndag om det finns någon slags billig förvaring att ha så länge.

Yey

Känns om lördag, men är fredag. Eller kanske rentav känns som söndag. Allmänt seg dag utan några som helst spännande händelser. Victor har mest varit en sovvägrare och Lovisa har väl inte så sovit så br ahon heller. 
Nu sover de dock och det ska jag också göra.

Puh

Idag var jag och Natha i Ullared. Helskotta alltså. Det är ett jäkla liv där inne. Idag var det ändå ganska lugnt med folk så det var inte total trängsel annat än på leksaksavdelningen.
Fattig blev jag också. Det råkade visst kosta lite mycket.. men vafasen. Nu har jag köpt både julklappar och födelsedagspresenter till barnen. Så om man ser det ur den synvinkeln så var det inte så värst dyrt ändå. Det blev lite nya kläder till Victor, samt termobyxor till Victor och helt termoset till Lovisa. Jacka gick inte att få tag på till Victor i hans storlek så det blir att köpa på stan när det är dags.

Barnen fick redan nu badkarsleksaker och en sån där telefon man drar på golvet (sån man hade när man var liten). I kommande paket blir det en aktivitetsgrej till Victor, man ska stoppa rätt klossar i rätt hål och lite sånt, sen när han fyller år ska han få en gåvagn. Lovisa får en briojärnväg i julkapp som det är lite zootillbehör till, sen kommer hon att få en spis när hon fyller år. Det blir nog bra det.

Till mig själv blev det bara ett par jeansleggins, en baddräkt (om jag får för mig att simma) och en film (satc). Ja, jo, jag hittade ju Risk till ett sjukt bra pris också, så nu har vi det.

På radion hörde jag att de har sänkt den nedre åldersgränsen för svininfluensavaccin. Det innebär att Lovisa också kan få det nu. Tummen upp på den! Jag hade tänkt att jag och Lovisa skulle vaccinera oss imorgon, men det tycks inte vara någon mottagning öppen så vi får väl snällt vänta. Ja, det är fortfarande bara riskgrupper som ska vaccineras, men hela vår familj tycks vara en vandrande riskgrupp med tanke på Victor, det är ju värt att tänka på att vaccinet inte ger 100% skydd så då får vi andra också dra vårt strå till stacken.
När Silvio hämtade Lovisa på dagis hörde han några andra mammor prata om vaccinet och att de absoult inte skulle ta det för man kan bli sjuk och det var ditten och datten. Apskapft säger jag. Om de blir sjuka av vaccinet, vad tror de då skulle kunna hända om de får influensa? Nåja, Silvio pekade på visade dem Victor och sa att han är vaccinerad för andra gången nu och mår finfint.

Ännu en sån där dag

Ja, en sån som har förflutit i all stillhet.
Efter lite lämnande av Lovisa på dagis hämtade jag min sista kursbok på posten. Efter det bar det av till tandläkaren igen för lite putsning. Min tandhygienist jag har haft hela uppväxten i Åseda tycks extraknäcka lite där jag går nu så jag fick henne, lite kul.
De ringde från apoteket idag så Victors medicin var klar och jag hämtade den. Skönt att det inte dröjde längre eftersom det bara fanns ett par doser kvar i flskan här hemma.
Eftermiddagen ägnades åt att tvätta. Tyvärr strulade det till sig lite på slutet. När jag skulle hämtad den sista tvätten råkade Silvio ge mig fel nycklar (de till vanliga lägenheten). Jag upptäckte det inte i tid. Så jag stord som en fåne ute på gården och försökte ropa på Silvio som inte hörde mig. Sen sprang jag runt huset för att ringa på porttelefonen, ingen större lycka eftersom vi inte är inkopplade på den. En hel del svordomar senare var det någon som gick ut från min trappuppgång så jag kunde gå upp. Jag nappade åt mig rätt nycklar och sprang ner igen för att upptäcka att klockan på displayen precis slog över till 18 och därmed låstes min tvättid.
Suck.
Ingen som tycktes nyttja tiden efter. Den var bokad, hoppdes att någon skulle boka tiden vid 22, men det verkar dystert så jag har bokat tiden som börjar klockan 02 inatt och hoppas på att kunna hämta det sista då. Lyckligtvis mestadels 2-kronorshanddukar från ikea.. men ändå.

Julklappstips

Yes, nu börjar det. Det här är helt klart den bästa julklappen man kan önska sig.

Barnhjärtforskning!

Tisdagen gick snabbt

Och inte hände det mycket heller. Alla utom jag har sovit i omgångar. Victor har fått två vaccinationer idag (svininfluensa dos 2 och sen vanlig influensa). Eftersom Victor var så duktig och charmerande när han fick sprutorna fick han prestener, ett guldpärlhalsband och ett vårtsvin.
Jag var förbi apoteket också för att kolla hur det gick med Victors ena medicin som vi besällde förra fredagen. Gissa vad som hänt? Inget alls! Typiskt. Vi börjar ju såklart få slut på den medicinen också, det var därför vi beställde den i god tid. Det tycks ju inte som att man har så mycket för det. Men, men.. Imorgon skulle de nog sätta lite fart. Hoppas jag. Å andra sidan ställer jag mig lite tveksam till om han ens behöver den medicinen längre, pulsen har ju sjunkt rejält.


Lugnare dag

Det blev inte så värst mycket sömn på morgontimmarna, men bättre än inget. Båda barnen var lite oroliga så det var en del gnäll. Jag vaknade alldeles för sent, Victor skulle till läkaren klockan 9. Jag hade fattat det som att Silvio menade att vi skulle vara där runt den tiden, inte att vi faktiskt hade en inbokad tid. Skit samma, det gick bra ändå. Victor mår mer toppen än någonsin. Vi tog blodprov efter besöket så vi kunde reda ut när han ska ha andra dosen av svininfluensavaccin, troligtvis ska han även få vanligt influensavaccin. Läkaren påpekade ett par gånger att jag och Silvio måste vaccinera oss också. Blir alltså dags att göra det innan jag ska till Kalmar igen.
Victors PK-värde hade sjunkt så han får öka Warandosen lite igen och så var det grönt för vaccin så han får det imorgon. CRP var också riktigt bra, det låg på 5, han är för frisk :P. För första gången i sitt liv är han infektionsfri, det känns ju toppen. Vi andra är ju krassliga och jävliga så det är ju skönt att han mår bra.

Jag skulle egentligen operera mig idag, men insåg att kombinationen tandläkare och dunderförkylning inte är helt lyckad, som tur var så var det inga problem utan jag fick en ny tid nästa vecka istället.

På eftermiddagen, när båda barnen sov, passade jag på att sova ett par timmar också. Det var väldigt skönt och välbehövligt. Victor har funnit sig tillrätta riktigt bra här och accepterar att ligga i sin säng. Kors i taket! Jag hoppas att det håller i sig, det är skönt att kunna lägga honom i ett annat rum så han får lugn och ro när han ska sova.

Det var väl det hela, kvällen har ägnats åt att bada barnen, det var spridda missnöjen. Lovisa tycker ju att det är roligt att plaska, men blir ledsen när man ska skölja håret. Victor tyckte inte att det var roligt på något sätt alls.

Natha och jag bestämde att vi drar till Ullared på torsdag. Eventuellt skulle någon klasskompis till henne följa med också. Kul, och billigare resa :).
Som uppladdning kollade jag på Ullared - the dokusåpa. Det går inte att låta bli, det är så galet.

Fantastisk söndag

Nu är det ungefär 18 timmar sen jag gick till lägenheten för att påbörja det tröttsamma arbetet med att packa det sista, leka tetris och städa.
Nu har jag packat, lekt tetris och nästan städat klart. Jag skiter i det sista.. lite skräp typ.. och det kanske hade kunnat vara lite renare under badkaret och i kylskåpet.
Men vafan. Jag är inte stålmannen så mina krafter tog slut.

Natha hade barnen ett par timmar i eftermiddags. Alltid något. Ger mig såhär i efterhand någon timmes sömn inatt.

Usch

Sådär, vi har flyttat till ersättningslägenheten. Det var äckligt som fan. Mögel överallt i köket, matfläckar på väggarna, inkletat snor på hallväggen. Möblerna var ganska sissådär också. Lite halvtrasiga sådär. En fåtölj klappade ihop. Jepp. Trevligt.
Okej, vår lägenhet är allt utom ren (den vi flyttar ut från), men det är vår smuts. Man vet vad det är, jag kan leva med det, helst inte, men det går. Andras äckel får mig kräkfärdig.

Vi hann inte med så värst mycket idag heller. Johanna skulle kommit och tagit hand om barnen. Vi skickade sms och ringde. Telefonen avslagen. Jamen vad bra. Så jag kånkade utav bara helvete. Hoppades på att Silvio skulle packa, men med en väldigt sällskapssjuk Victor var han tvungen att kramas med Victor hela tiden annars gallskrek han.
Mindre spännande.
När bar och svor som mest ringde Hannah och undrade om jag ville låna Martin en stund. Jag tog tacksamt emot hjälpen. Jag hyrde ett släp och så fixade jag och Martin de möbler som skulle flyttas. Tack för lånet av pojkvän :).

Slutligen dök Natha upp och underhöll barnen medan vi packade och flyttade på lite mer saker. Jag hade hoppats på att få allting färdigpackat, men det hanns inte riktigt så det blir lite packande och mycket städande imorgon. Vi ska ringa och väcka Natha så kommer hon så snart hon vågar köra bil.

Jepp, det var vår lördag. Min förkylning är värre och min gamla vän foglossningen sitter värker utav bara helvete.

Är jag på bra humör idag? Skulle inte tro det va.

Ännu en fredag

Mamma och Kalle kom på förmiddagen med ett par nya däck till mig så nu är alla däcken på bilen fräscha. Det känns bra!
I samma veva som de åkte hem igen gick jag för att hämta nycklarna till ersättningslägenheten. Det gick snabbt och smidigt. Så skulle jag ju få lite flyttlådor också av dem.. fyra stycken hade de att erbjuda. Det kändes lite snålt eftersom de vill att allt ska vara ordentligt packar. Tyiskt.
Nåja, jag spanade in lägenheten och den var helt okej, det funkar så länge. Balkongen är enorm, skulle verkligen vilja ha så stor balkong hela tiden, den var nästan dubbelt så stor som den vi har.
Hemma igen ringde jag Hyresbostäder eftersom jag var på lådjakt. Vi hade ju en massa tomlådor i vårt förråd som tydligen har blivit omhändetaget. De ville inte ha mig på besök så istället fick jag säga hur många lådor jag kunde tänkas behöva och en stund senare kom en snubbe och levererade dem. Skönt att det fixade sig.
Vad som inte fixade sig var kärra. Det var utlovat att vi skulle ha en lämplig kärra ståendes här, men så blev det inte. Jag antar att det är helt omöjligt att ordna det imorgon så nu känns det lite krångligt. Grejen med att hyra släp är att det inte går att komma till huset på något bra sätt. Det är staket och containrar på varenda ledig liten plätt, den vanliga bilen är precis att den går att komma intill med. Dörren på baksidan är ju helt blockerad av en lyftkran så det är liksom inte guldläge om man säger så. Visst, de möbler vi ska ha går ju att skruva isär, men än en gång.. jag är lat och det är små saker så det går snabbare att bara bära.

Kvällen har jag ägnat åt att kolla på idol. Både toppen och botten. En del var ju klart bättre än andra. Varenda gång jag ser Calle tänker jag på filmen The Commitments. Nåja, se den för bövelen. En rejäl dos irländsk trash och massor av skön musik.
Sen Erik, alltså Erik, vart vänder man sig för att adoptera honom?

Skolveckan är över

Skööönt. Idag har vi haft kemilab hela dagen lång. Det var ungefär hur tråkigt som helst, särskilt eftersom typ allt var repetition från kursen i allmän kemi. Nåja, jag och min labkamrat hann med allting och slipper således närvara vid fortsättningstillfället. Känns jäkligt skönt då det gick lite trögt mellan varven när vi förvirrade oss in i formler och arbetsordning.

Imorgon på förmiddagen kommer mamma med lite däck till mig. Det blir bra det. Det var egentligen någon som ville köpa däcken, men mamma tyckte ju att jag kunde behöva ut och åka med barnen, en rejäl hint om att hon ville ha barnbarnsbesök förmodar jag.

Imorgon får vi även nycklarna till ersättningslägenheten så imorgon när jag hämtar dem ska jag även plocka med mig ett lass flyttlådor. Svårt att gissa vad vi ska göra sen va? Killen på hyresbostäder hade ordnat så att vi skulle få en sån där liten dragvagn, bra det. Det är ju som sagt få stora saker som ska flyttas då vi inte är lika entusiastiska som många andra över att ta med allt vårt pick och pack. Okej, jag är skitlat och låter helst bli att bära en massa saker i onödan för så kort tid.

Det var det hela. Strax ska jag gå och lägga mig, det var jobbigt att kliva upp vid 5, jag är inte direkt någob morgonmänniska. Konstigt nog är jag ingen kvällsmänniska heller. Jag är en sovmänniska.

Det löser sig, sa kärringen som sket i vasken

Nåja. Dagens tripp till Kalmar kändes fullständigt onödig. Hade jag vetat hur lite jag behövt vara där hade det räckte med att maila läraren för att bli registrerad på kursen. Läraren i egen hög person var så ohyggligt tråkig och jävlig så jag frågade Silvio när första bästa tåg hem skulle gå och kom på så vis hem en timme tidigare än väntat.
Ikväll var vi på informationsmöte som faktiskt för första gången var informativt och inte en radda en undanflykter. Detta var första gången som projektledaren var med och han var faktiskt en riktigt trevlig och tillmötesgående filur. Vi har ju haft lite mailkontakt med honom och vi fick bra ordning på saker och ting.
En sak som vi inte fått veta innan är att det förrådet som vi har är en specialare, vilket innebär att det egentligen försvinner. Vi hade varit i kontakt med honom angående att vi inte kommer åt förrådet nu då vi har vagnarna där. Nåja, vi fick veta att de hade varit inne och tömt förrådet och flyttat alla saker till sitt huvudsäte. Se på fan. Så många frågor som vi haft haft flera gånger och nu fick vi den informationen. Nåja, meningen är ju att vi inte ska få tillbaka det eftersom det ska användas till annat. Brevid vårt förråd finns två liknande. Då hade den här tillmötesgående människan fattat att vi faktiskt använder förrådet till annat än bara slänga junk och gamla vinterdäck i så han hade ordnat så att vi får en annans hyresgästs förråd eftersom vi använder det till något vettigt. Många tack för det.
Vi fick också en kalkyl och förklaring till vattenförbrukningen så nu känner jag mig lugn över det. Äntligen någon som tog upp det hela istället för att börja prata om kaklade väggar när frågan kommer på tal.
Sist, men inte minst. Vi ska ju inte flytta så värst långt i helgen och frågade om det fanns någon kärra att låna då det känns onödigt att skaffa släp, försöka krångla in det bland alla containrar och folk som ska flytta och sen köra runt halva stan för att egentligen åka 100 meter. Han skulle kolla upp det och hade inte byggarna någon över skulle han hyra in en. Det vi behöver en kärra till är ju bara spälsängarna och datormöblerna. Resten är ju bara småprylar man kan packa in i bilen.
Toppen.

Och ni som ska hjälpa till i helgen. Det vi främst behöver hjälp med är barnpassning. Det är ju för övrigt enklare för oss att själva packa och plocka då vi vet vad som ska sparas, vad som ska packas, vad som ska slängas och vad som ska flyttas. Så får vi bara ungarna undanröjda så blir det nog bra. Ja, HK, vi ringer dig på lördag :D

Onsdag blev det också

Ute snöar det lite, sånna där pyttesmå flingor, men ändå snö.
Vårt sovrumsfönster blev fixat igår, en motsträvig, alkoholstinkande vaktmästare dök upp med kofoten och fick fönstret stängt.
Jag skippade skolan nu på förmiddagen, jag var för trött, hoppas att läraren spelar in även de föreläsningarna som var. I eftermiddag börjar det ännu en ny kurs, biokemi.
När jag kommer hem är det dags för möte med Hyresbostäder, vi har ju haft en del duster med dem och de ska dels ha ett allmänt informationsmöte för alla i vår trappuppgång och sedan ska vi ha möte med dem, de ringde nu på morgonen för att tala om det.
Kan bli intressant.

Händelserik dag

När jag kom till Kalmar var det en timma kvar tills skolan började så jag åt lunch och gav mig i kast med skoutbudet. Jag har spanat in en skoaffär som verkar ha billiga skor. Inte nog med att de hade billiga skor, de hade skor som passade mina märkliga fötter. Jag köpte ett par sneakers, alla mina är ju sönder och sen fick jag äntligen tag på ett par stövlar. Jag har letat stövlar nu i några år, men inga har passat mina hopplösa fötter så jag säger ÄNTLIGEN! Nu kan jag gå i klänning/tunika/kjol. Woho! Byxor är nämligen hopplöst har jag upptäckt, min kroppsform är ju inte så tilltalande just nu så jag har en till två storlekar större i midjan mot resten så ingenting sitter bra.

Under eftermiddagen fick jag ett sms från Silvio, han hade svimmat och hade ingen aning hur länge han hade varit borta. Jag ringde och skällde lite på honom och tyckte att han borde träffa en läkare när jag kom hem. Det kände han inte riktigt för utan hade ätit lite och mådde då bättre. Han ringde sjukvårdsrådgivningen som tyckte att han inte behövde åka in akut om det inte händer igen, men han ska ringa vårdcentralen imorgon. Förhoppningsvis är det en kombination av allmänt lågt blodsocker, lågt blodtryck och rejäl förkylning med feber. Men lite prover är ju inte dumt att ta. Inget bra om det händer igen när han är hemma själv med barnen. Usch.

En annna rolig sak.. när Silvio och Victor skulle ut innan idag för att hämta Lovisa på dagis kom de inte ut genom porten med vagnen för byggna hade placerat en container precis utanför dörren. Den andra porten är redan stängd för att de grejar med hissen där. Silvio fick gå ut och leta upp någon som kunde flytta containern. Byggarna hade trott att vår trappuppgång redan var utrymd. Suck.

Nu på kvällen gick jag in i sovrummet och undrade varför Silvio hade öppnat fönstret. Det hade han inte. Byggarna har lyckats demolera hela ramen på det och fönstret har öppnats så det går varken att öppna eller stänga. Härligt. Särskilt eftersom det är ett så fantastiskt väder ute. Silvio ringde jouren, efter tjugo minuter ringer de upp och tycker att vi kan sova i ett annat rum. Det tyckte inte Silvio. Och nej.. varför.. Det är ju inte direkt så att vi själva pajat något.

Fortästtning följer..

Mot Kalmar

Det känns lite motigt att lämna det här charmtrollet hemma.


Nya tag

Idag var det kursstart för en av våra nya lurser, organisk kemi. Det kan ju bli intressant eller nåt. Ganska krångligt om inte annat. Jag måste lära mig saker jag är totalt oförmögen att lära mig.
Sen var jag så sjukt trött och orkade inte lyssna helhjärtat på föreläsningen, tur att den spelades in. Nåja, jag hade fullt upp med att fundera över pnödigheterna som pågick utanför fönstret. De hade samlat ihop en massa löv i en stor hög och så var det någon grävskopa och en lastbil engagerade för att forsla bort löven. Det måste kosta massvis och gör det någon som helst nytta?
För att slå ihjäl dötiden på tåget hade jag köpt en bröllopstidning. Jag kan ju inte påstå att den var så bra, men det var en lista med vad olika saker kostar ungefär. Det kan ju vara bra så att man har lite koll. Eftersom man inga pengar har får man vara lite finurlig istället och göra så mycket det bara går själv.
Kvällen avrundades med att kolla på den nya såpan om Ullared. Det går inte att låta bli, det är så hemskt och pinsamt, nästan värre än idolaudition och ändå "måste" man kolla på alla jeppar.
Nästa vecka är jag väl själv där och shoppar loss lite. Natha, du kunde va? :D Please. Jag orkar ju inte få tummen ur om jag är lämnad åt mitt eget öde.
Imorgon ska jag plocka bort stygnen från senaste operationen, resten av min klass ska skriva kemitenta. Det ska inte jag för jag ligger så sjukt efter så det får vara till ett annat tillfälle. Bättre att köra stenhårt på de nya kurserna så att jag inte hamnar efter där ocskå, det finns ju alltid omtentor och Victor var ju helt klart viktigare då (och fortfarande såklart).

Slapp dag

Finns inte så mycket mer att säga egentligen.
Lovisa har varit ganska jobbig. Hon får fullständigt panik om någon ska gå ut. Typ bara gå på toa eller så, hon klamrar sig fast och gallskriker. Det har eskalerat något enormt idag. Lite jobbigt sådär att hon inte vill bli lämnad. Känns inte så kul att vara i Kalmar hela veckan om det ska vara så.

RSS 2.0