En kväll i Lund

Runt 18-tiden var vi framme. Det var galet tråkigt att köra bil och blev inte direkt bättre av att jag var dundertrött. Victor höll sig sovande större delen av resan, vilket var skönt.
Väl framme gick det smidigt att parkera och sen strets sig mot patienthotellet. Efter att ha installerat oss på rummet tog jag en promenad ner till centrum för det obligatoriska BK-besöket. Så nu kan jag äta vettig mat resten av tiden ;).
När jag skummade igenom metro såg jag en annons angående SciFimässan, jag skickade ett mms till Silvio som tyckte att vi absolut skulle åka till Helsingborg på lördag eller söndag. Vi får väl se, vi får väl se.
Kollade på idol under kvällen, Erik är ju riktigt grym, det skulle vara kul om han gick vidare.
Nu när Victor äntligen somnat tänkte jag också bädda ner mig. Victor ska ju vara fastande från klockan 7 imorgon så det gäller att gå upp tidigt och mata honom ordentligt. Sen kommer det bli ett rent helvete. Lovisa kan man hålla utan mat så länge, hon äter ju ordentligt när det bjuds, men unge herrn äter ju sina fågelungsportioner så han äter ju mer eller mindre hela tiden istället.

En liten bild från rummet, la ut filt och täckte på golvet så han fick leka lite, alldeles rosig om kinderna efter att ha varit ute i skåneblåsten.


Lund imorgon

Jepp, på torsdag är det dags för Victors undersökningar inför Glennoperationen. Vi åker ner redan imorgon eftersom det börjar så tidigt på torsdag. Det blir bara jag och Victor som åker. Först sa de att de hade nya restriktioner så bara en förälder får vara med, men när jag pratade med dem i fredags hade de ändrat igen så det fick vara två, men då både Silvio och Lovisa är snuviga så är de hemma (syskon fick ändå inte vara med).
Lite jobbigt känns det, men ändå skönt att det "bara" är röntgen även om han måste sövas.

Glad är han ändå, trots lite sämre syresättning :).


Det finns tandläkare och det finns tandläkare

En del är bättre än andra. Mina senaste erfarenheter har visat sig vara två ytterligheter. Idag var det den stora dagen, dags för första operationen. Nervös som få satte jag mig i väntrummet och tänkte ganska många gånger att jag skulle dra därifrån.
Varför då?
Det verkar ju ganska omoget.
Ja, det kan man tycka, men har man haft med herrn på käkkirurgen att göra så är man inte så jävla kaxig när det drar ihop sig till operation. Vid mina två senaste operationer har det bara varit strul, dels bedövningen. Den har gjort fruktansvärt ont och jag undrar om inte sköterskan som höll mig i handen inte fick en och annan fraktur. Nåja, när jag väl var inbäddad i det gröna havet på operationsbordet så visade det sig att bedövningen kanske inte hade tagit så värst bra, vilket jag försökte påpeka, men då skulle jag visst sluta sjåpa mig för det skulle snart vara klart.. Jotack, en timme senare.
Nåväl, med det i bagaget var jag inte allt för munter i morse.
Men jag talade om för tandläkaren att jag hade lite taskiga erfarenheter från tidigare tillfällen. Vi började lite stillsamt med att jag fick två panodil, guld värt när bedövningen släpper. Sedan la ha bedövningen sakta, sakta för då hinner området bedövas under tiden. Tack vare det spände det bara lite vid ett tillfälle. Tacksamt. Visst, det tog tid, men det kan det väl vara värt istället för att skrämma halvt ihjäl sina patienter.
Nu så är halva överkäken rensad. Toppen. Dock såg jag en tand hade ändrat läge den hel del. Mina fyra framtänder har ju alltid vara lite sneda, men nu stod ju en tand typ rakt ut. Kanske inte så snyggt, kändes litw onödigt mycket hillbilly så jag får fråga sen vad man kan göra för åtgärd. Jag är ju inte ute efter en perfekt tandrad, tycker det känns lite trist, men tänderna behöver ju inte stå rakt ut.

Nu har bedövningen släppt och förmodligen panodilen också, men det känns faktiskt bra, spänner lite grann, men inte så farligt och det gick bra att äta.

Myskväll

Innan Lovisa gick och la sig var det musik och dans på schemat. Lovisa vill hålla både mig och Silvio i handen och dansa mellan oss. Sen dansade hon lite med Victor också, höll i hans små händer. Båda var så glada. Avslutningsvis satt båda och hade det mysigt i Silvios knä och jag passade på att ta lite kort.


Men suck

För ett tag sen (förra fredagen) beställde jag en ny skrivare då man som student helt plötsligt fick roliga rabatter. Skrivaren jag har nu envisas konstant med att det är "papperstrassel" utan att det är det. Nåja, jag beställde en sån där rolig multiskrivare så man kan ha den till lite av varje. Jag betalade in pengarna. I fredags fick jag veta att de registrerat min inbetalning och att jag kunde föja min order. Sen har inte HPs sida fungerat, men idag kollade jag. Då var ordern RESTAD! Men vafan. Så nu är jag mäta irriterad.

Morgonen och förmiddagen tillbringades på biblioteket för lite ostört pluggande. Hemma blir det nämligen inte så värst ostört med en babblig sambo, två galna ungar och boende mitt i en byggarbetsplats. Pluggandet gick ganska bra. Tills jag körde fast på någon jäkla uträkning. Jag fattade formeln och uträkningen i torsdags, men hjärnan har väl inte hängt med sedan dess och nu var det helt bortblåst så jag hoppas att någon i klassen kan hjälpa mig lite.

Sista slappdagen

Imorgon är det nya tag med hårdpluggande som gäller. Har en rejäl hög labrapporter som måste skrivas och lämnas in. Och tentaplugg på det.
Idag har jag varit allmänt slö. Det blev idolmaraton. Och så hade jag och Lovisa plaskkrig i badkaret.

Ganska händelselös dag

Jag har mestadels städat idag. Det fanns några rum som var riktigt kritiska. Egentligen är alla rum det så det blir mer städning imorgon. Vill gärna ha allting iordning så jag kan fokusera på pluggandet sen istället. Det är ju massvis att göra framöver och jag skulle hemskt gärna vilja klara tentan på första försöket, jag orkar inte ha det släpande efter mig. Tempot är ju så uppskruvat så jag har svårt att se var man ska lyckas peta in tid för en omtenta.
I övrigt försöker jag hålla mig frisk. Ganska svårt då resten av familjen är förkylda. Men ska vi till Lund går det inte att vara krasslig. Och ska man operera munnen vill man gärna kunna andas genom näsan. Victor är ju lite halvrisig så det blir väl att ringa sjukhuset på måndag och se om de gör något infektionsprov och eventuellt sätter in lite antibiotika för att göra honom fit for fight tills på torsdag, han ska ju trots allt sövas inför röntgen.

Mer shopping

Efter att Silvio tagit igen lite sömn packade vi ihop oss och ÅKTE till Media Markt. Vi köpte en ny micro och en ny dammsugare. Härligt. Dammsugaren är en sån där påslös. Ska se om det är något att ha, är det inte det gör vi ingen större förlust då den var billig. Jag köpte även nya flaskor till min Sodastream, då de gamla flaskorna passerat bäct före datumet. Nu kan jag dricka bubbelvatten igen.
Silvio ville in en sväng på Hemmakväll så vi kom ut därifrån med en påse filmer. Jag hittade äntligen Sagan om de två tornen, extended version, billigt. Nu behöver jag bara vänta på sista filmen. Silvio nappade åt sig Gudfaderntriologin då den fanns billigt. Slutligen nappade han åt sig Matrixboxen och tyckte att han var snäll då han hittade Prins Caspian åt mig. Snäll och snäll, jag fick betala kalaset.
In en snabbis på Jula också för att byta kaffekvarnen, det är ju inte så hälsosamt när det börjar ryka om den när man maler kaffe. Jag köpte även en miniräknare eftersom min är på rymmen, denna var inte så häftig med grafritare, men fungerar gott åt de uträkningar jag behöver göra just nu.
Vi var förbi Baby&Kids också för att ännu en gång byta ståbrädan då det saknades ett par muttrar i den nya så nu är det äntligen ordnat också.
Avslutningsvis hamnade vi på Max och jag åt hemburgare för femtioelfte gången den här veckan.

Det var lite roligt innan. Precis när vi parkerat utan för MM och höll på att packa oss ur bilen frågade de som stod parkerade brevid oss om de fick köpa vår bil. Hade jag fått regidtreringsbeviset och de hade erbjudit en massa pengar hade jag fan inte bangat. Insåg dock att jag måste köpa två nya däck till den snart, backdäcken var inte riktigt fräscha, men det är åretruntdäck på så att köpa två nya däck känns inte så farligt.


Jag är med bil igen

Eftersom jag fick en trevlig lön jag inte riktigt hade haft med i planerna denna månaden började jag scanna blocket efter bilar. Jag kikade först på lite billigare bilar och tänkte ha bara så länge. Men sen dök det upp en ny annons på en Ford Escort kombi. Lite dyrare, men fin och fräsch. Och så vill jag ju hemskt gärna ha en kombi (vilket inte Silvios föräldrars bil är) så jag ringde säljaren och gick och kollade på den. Det blev köp. Känns skitbra. Dyrt, men jag är förhoppningsvis nöjd och kan ha bilen ett tag framöver och inte bara "så länge..".

Lite senare ska vi dra iväg och köpa micro och dammsugare. Mycket shopping idag, men när man för omväxlingsskull faktiskt har råd blir det lite inköp av de där sakerna man gått och väntat på så länge.

Silvios intervju hade gått bra så han får veta nästa vecka om han får jobbet. Jobbet går förhoppningsvis bra att kombinera med mina studier då det dels inte är heltid och dels lite udda tider och möjligheter att byta pass.

Här ska sovas som aldrig förr

Efter en vecka med mer eller mindre avsaknad av sömn tänkte jag sova gott :).

Många i klassen har brutit ihop senaste dagarna för det har varit alldeles för mycket att göra. Vi får inte ihop hur vi ska kunna hinna allting. Det känns sjukt jobbigt faktiskt. Jag vill verkligen inte ge upp utan ska kämpa. Jag antar att det är tuffast nu i början, de går ut hårt med de svåraste kurserna och dessutom är man ju minst sagt ringrostig. Kemiska bäreäkningar har ju aldrig varit min starka sida, och så är det fortfarande.

Sen kom jag på en smart grej. Alltså vi ska ju köpa Silvios föräldrars bil, men det blir först i månadsskiftet oktober/november. Och jag känner verkligen att en bil skulle underlätta mitt liv ordentligt just nu. Då lite extra pengar trillar in så ska jag försöka köpa mig en imorgon. Tänkte då köpa en ganska liten bil, ingen man kan packa in hela familjen i, men så man kan transportera sig lite. Sen får jag se om jag säljer den eller om Silvios pappa är intresserad av ett litet inbyte :).

Nåja, imorgon händer det grejer. Silvio ska på intervju och jag ska köpa en micro, antagligen en dammsugare också :).

Fikan idag med "Myth" var väldigt trevlig. De där två timmarna gick på ett ögonblick :). När hon hade gått till bussen och jag väntade på tåget gick jag och köpte Winnerbäck skiva. Sen "råkade" jag gå in i en bokaffär och köpa på mig lite lättläst tåglitteratur.

Stress

Jepp. Imorgon är det ju lab som gäller direkt på morgonen. För att få genomföra den ska man ha varit lite förberedd, svarat på lite frågor och gjort en riskanalys. Riskanalysen lyckades jag nog få ihop.. Frågorna gick ganska bra, men en kan jag bara inte klura ut i mitt halvt medvetslösa tillstånd. Jag hoppas att min handledare är snäll.
Som om inte det är nog så har vi tenta på cellbiologin om tre veckor (på fredagen). Den här veckan kommer jag inte orka göra så våldsamt mycket saker. Det som dock ska göras fram till dess är att skriva en anselig mängd labrapporter, ungefär fyra stycken. Ordna med ett litet projektarbete. Sen är det tre dagar apotekspraktik. Jag ska (förhoppningsvis) operera mig, samt att jag ska med Victor till Lund. Någonstans mitt i detta kaos ska dessutom kommande laborationer förberedas. Kommande föreläsningar i cellbiologi ska gås igenom och jag ska hinna tentaplugga. Det veckan vi är i skolan har vi ju föreläsningar och laborationer månd-ons och sedan är vi hemma på torsdagen för att avsluta med tenta på fredagen.
Jag har nog aldrig haft det så stressigt innan. Tidigare när jag pluggat har allting varit klart så att sista veckan innan tentan har varit helt fri från annat än eventuellt tentapluggande och någon liten frågestund med läraren.

Just nu känns det som att det är alldeles för mycket på alldeles för lite tid. Det var visst en och annan i klassen som hade brutit ihop lite. Fullt förståeligt!

Imorgon efter skolan ska jag dock på en trevlig fika, jag har bestämt träff med en tjej från vårt WoW-guild. Spännande :D. Egentligen skulle Silvio och barnen också kommit, men eftersom Victor ska till läkaren klockan 14 går inte det ihop sig i logistiken.

Tågbloggande

Jepp, nu har jag äntligen lite permission från Kalmar. Jag ska sova hemma inatt. Härligt. Dock tidig uppstigning imorgon då dagen börjar klockan 8 med kemilab. Dessutom är det en del att förbereda till den så kvällen är onekligen uppbokad. Men det kanske blir roligare att räkna på molmassor när man är hemma. Vad vet jag. Det är värt att testa.
Idag hade vi en sjukt tråkig föreläsning. Jag vet egentligen inte varför den var tråkig, men vi skulle i två timmar ha någon slags kommunikationsföreläsning för att lära oss hur man ska bete sig på praktiken. Skit samma.. snubben som hade föreläsningen pratade ganska tråkigt (inte helt monotont, men det var ingen röst man lyssnade på), efter alla mina poäng i media och kommunikationsvetenskap samt socialpsykologi var det inte direkt första gången jag har hört det han gick igen.. och slutligen jag var skittrött så det var nog en bidragande osrsak. Jag nickade till mest hela tiden. Kanske att jag varit lite mer alert om det var något jag inte redan kunde som vi skulle lyssna på.
Jaja, snarkande tjejen var igång inatt. Efter all kass planering igår så hann jag aldrig ordna med några öronproppar. Om jag måste bo någon mer gång på vandrarhemmet så ska jag kräva att inte dela rum med henne igen. Helst skulle jag vilja ha eget rum, men det är ju lite dyrt.
I eftermiddags ringde lönekontoret från mitt jobb (det där som la ner i vintras, men som jag nu ska sluta på..), de ville betala ut lite lön till mig, men hade tappat bort en siffra i mitt kontonummer så de fick inte rätt på det. När jag ringde tillbaka hade de dock lyckats lösa det. Trevligt med lön. För den förmodade gigantiska summan ska jag spara det mesta, köpa en ny micro och en bil. Bilen får vi dock tidigast 31/10 så jag hinner ju få lite mer lön innan dess.
Micro ja, den pajade tydligen igår. Det går inte att öppna luckan så Silvio fick bända upp den med en osthyvel för att få ut Lovisas flaska. Man kanske inte kan begära för mycket av den där vansinnigt billga micron vi köpte bara för att ha så länge eftersom den vanliga råkade gå sönder i flytten.

Så därmed vill ja ha en efterlysning. Kan någon med bil vara hemskt snäll att transportera mig till lämpligt microanskaffningsställe typ på fredag eller i helgen? :D

Jag är inte direkt någon prylmänniska, jag tycker mest prylar är jobbiga, men ibland finns det prylar som kan vara bra. Just nu vill jag ha en sån där pyttedator som är så inne bland alla fjortisar. Jag inser verkligen hur klumpig en vanlig 15.4 " laptop är att släpa på. Men så var det ju haken med att slänga ut pengar på något jag inte alls behöver egentligen så det får vara. Jag vill ju ha en ny processor till min stationära så det är snarare nästkommande prylinköp.. om man bortser från micro och bil :P.

Svammel, svammel, svammel.. ja, det är så tråkigt att sitta på tåget och jag är för trött för att börja förbereda morgondagens lab.

Hemlängtan

Usch, nu är jag trött på att det är så mycket som händer hela tiden och att allt är så förbaskat oplanerat. Fast först till den största frustrationen.. boendet.
Igår när jag anlände till vandrarhemmet visste jag inte vilka jag skulle dela rum med eftersom inget var på rummet när jag mutade in den sista sängen. Det visade sig dock att det bara var folk från klassen. Vi la oss för att sova, den sista tjejej ramlade in, jag läste en stund, somnade.. och vakande ungefär 30 minuter senare av ett oväsen utan dess like. Sista tjejen (vet inte vad hon heter för hon har precis börjat i klassen) drar timmerstockar som lätt kan utmana Silvio. Hopplöst. Jag som inte ens kan sova när någon andas lite tungt. Nåja, jag tände lampan för att läsa några sidor.. Då kommer min stora skräck. En gigantisk (ja, den var faktiskt stor) spindel letar sig fram från sin gömma bakom gardinen och tar en promenad i taket bort mot min säng. Mitt hjärta höll på att banka sönder och jag samlade ihop allt mod jag någonsin haft och hämtade lite papper för att ta bort spindeln. Den gick ett hårt öde till mötes i toaletten. MOHAHAHA.. Sen var jag vaken i sissådär tre timmar till. När jag äntligen somnade drömde jag bara om otäcka spindlar.
Nåja, skolan då. Den började klockan 9 och slutade ungefär 12 timmar senare. Laborationen vi gjorde idag var inte lika segdragen så jag hade hunnit med sista tåget hem om jag hade haft med mig mina saker.
Nu ska jag egentligen förbereda morgondagens kemilaboration.. jag väntar några minuter till. Vi fick ut laborationen i eftermiddags och de vill att vi ska ha förberett med att svara på en massa frågor, rita upp schema för arbetsordning, riskanalyser och tjosan hejsan. Allt som man inte hinner eftersom man känner för att sova. Samtidigt har lärarna sagt att vi inte behöver veta laborationerna tidigare.. men eller hur. Och när en tjej förklarade att hon kommer att vara hemma runt 23 på kvällen och ska åka igen strax efter 7 på morgonen fick hon bara till svar att det finns ju massvis med tid däremellan att förbereda sig på..
Så sömn är överskattat alltså.. Jag tror inte att en person med lätt sömnbrist är särskilt lämplig i ett kemilabb...

Så.. ehh.. nu ska jag försöka knyta mig och läsa kemi.. vad jag längtar.. eller inte.

Plugg, plugg, plugg

Igår försökte jag mig på konsten att besvara en massa frågor jag inte kunde svaret på. Det gick väl sådär om jag ska vara ärlig. Jag svarade på alla frågorna, men frågan är väl hur rätt jag hade. Nåja, jag tycker det är bättre att svara, även om det är fel, så har man iallafall visat att man har försökt. Veckan blev ju lite annorlunda än planerat. I morse gick jag upp och skrev labbrapport, vet inte om jag gjorde det med någon större bravur, men nu är det skriven.
Strax ska jag åka till Kalmar och vara där till på onsdag då jag kan åka hem igen, sen är det skola på torsdag igen, men det ska bli skönt att sova en natt hemma. Både idag och imorgon är det schemalagt senare än vad tågen går hem så det är bara att gilla läget och sova över.

Inte en särskilt händelserik dag

Det stora eventet var väl mitt strul med åkbrädan. Vi köpte ju en igår, men var inte säkra på att den skulle passa. Det är ju visserligen inte värre än att man kan byta så det skulle jag göra idag, byta alltså.
Det gick bra.
Sen kom jag hem och skulle montera den. Givetvis fattades två muttrar så det blev inget med det. Silvio får gå tillbaka på måndag och byta igen. Nåja, då är det ju inte mitt problem :P

Morgondagen ska ägnas åt tråkiga pluggsaker. Dels är det en del frågot som ska vara besvarade och inlämnade på måndag och dels är det en labbrapport som ska lämnas in. Så det ska jag ägna mig åt.. och packa. Det blir ju två sena kvällar i skolan så jag ska sova i Kalmar två nätter. Sinnerssjukt nog är det billigare att betala för att sova där än att åka tåget fram och tillbaka. Nu har jag visserligen fått mitt studentkort så det går väl ganska jämnt upp.

Hell yeah

Hårdrocksfärgen är tillbaka! Nu ser det väldigt mörkt ut eftersom håret fortfarande är blött. Givetvis missade jag EN fläck så jag ska färga lite imorgon och då ska även Silvios hår få en liten uppfräschning.
Jag tror dock att jag får lägga lite mer färg på ögonbrynen för de blev nog något ljusa även om det kanske blir bättre när man fyller i dem. Nåja, ett bekymmer för morgondagen.
Ursäkta en för övrigt ostylad look, vem orkar fixa sig nu :P


Shoppingeftermiddag

Som sagt skulle vi ju ut med Malin och Wilja idag och så blev det. Vi började med att gå till Baby och Kids. Vi kom hem med en ståbräda och en sele. Åkpåse fick vänta lite, de skulle snart få in passande. Ståbrädan passade dessvärre inte på Emmaljungan så jag ska byta den imorgon. Sele ja, Lovisa har ju noll trafikvett så det kan vara bra att hålla lite koll på henne om man går där det är trafikerat.

Mitt jackinköp lyckades. Jag hittade en skitsnygg jacka på H&M, betydligt dyrare än jag tänkt mig, men med en extra tröja kan jag ha den lite längre och extra tröja kommer få plats i takt med att jag går ner i vikt så det blir bra.
Sen bestämde jag mig för att ta tag i hårfärgningen. Det blir brunsvart. Jag trivs verkligen i den färgen så det ska bli kul, men med det blir det också en rejäl ansning av ögonbrynen och färgning av dem. Kvällens pyssel är alltså i hamn.
Sist, men inte minst blev det en flaska vin, kan vara gott att smutta på ett glas på kvällskvisten :).

Vi hann även med en sväng i lekparken så att Lovisa fick leka av sig lite. Även om hon är förkyld så är hon inte febrig eller så vilket innebär att det är massvis med spring i de små benen.

Fredag igen

Veckorna går så snabbt.
Igår eftermiddag tog jag med mig barnen ut och träffade Debbie, Neah och Johanna en stund. Lovisa var trött efter en fartfylld dag och somnade gott för att vakna några timmar senare och vara rejält förkyld. Så nu har cirkusen börjat.

Nu i eftermiddag ska vi träffa Malin och Wilja för att gå ut och fixa lite ärenden. Vi tänkte dels försöka få tag i en åkpåse som Victor kan ha i syskonvagnen, jag tror den till stora vagnen skulle bli för knölig. Sen ska jag försöka hitta mig en ny jacka. Blixtlåstet i min gav på min igår. Lite trist. Jag känner inte för att köpa någon ny jacka, men behöver en ibland.

I övrigt är det plugg, plugg, plugg som gäller. Det är en hel del som ska vara klart till nästa vecka.

8 månader

Minsann. Och det firade lillkillen med att ha lite högre syresättning. Förhoppningsvis var det väl "bara" lite snuva som ställde till det.
De ringde från Lund och vi fick tid 1 oktober så det var snabba ryck. Som tur är slipper han kateterisering och det blir iställer en CT-scan. Det känns bra. Eftersom han fått lite sämre puls i benen efter sommarens händelse så vågar de inte gå in den vägen. Alternativt kan man gå in via blodådrorna i halsen, men det kanske inte heller är bra eftersom han redan fått en del hjärnskador.
I Lund är de nu väldigt restriktiva på grund av influensan så inga syskon får följa med, det innebär att jag åker ner med honom själv då jag förshoppningsvis är friskast. Det blir bara över dagen. Silvio är ju alltid mer eller mindre snuvig.


We're home again

And it feels good.

Vi skulle ju med största sannolikhet bara behöva vara på sjukhuset ett dygn så de kunde se hur saturationen förändrades. Den blev faktiskt lite bättre så vi fick åka hem igen, men ska kolla ganska många gånger om dagen framöver och gå på läkarbesök en gång i veckan.
I Lund ska de bestämma sig för vad de ska göra för undersökning innan operationen. Förhoppningen är att slippa göra en kateterisering (nu har jag lärt mig stava) och kanske göra en slags röntgen där man ser lite mer än på vanlig röntgen. Hoppas helt klart på att vi kommer undan med röntgen.

Summa summarum, skönt att vara hemma.

Omtumlande dag - som en verbal käftsmäll

När jag lämnade Lovisa på dagis i morse visade det sig att det var fotografering som tod på schemat idag. Hur man lyckas organisera ihop en grupp knattar för att ta kort på dem är för mig en gåta, men det ska bli kul att se resultatet.
Sen var det dags för läkarbesök. Victor alltså. Egentligen var det först nästa vecka det var dags, men eftersom hans läkare skulle ha semester två veckor ville han ta det redan nu.
Det kanske var klokt. Vi fick nämligen ingen ordning på syremätningen. Var vi än mätte, och vilken mätare vi använde hoppade den inte ens upp till 80%. SKIT.
Så då blev det stora undersökningscirkusen som drog igång. Först ultraljud och sedan lungröntgen. Vi börjar kunna det här nu. Efter lite konsultation med Lund bestämdes det att Victor skulle få stanna på sjukhuset ett dygn för att se hur det stod till med hans syresättning.
Som det verkade är det inget problem med shunten, men däremot är det en förträgning mot ena lungan så det kommer inte tillräckligt med blod dit. Förhoppningsvis blir det ingen akutsituation, men det lär bli en resa till Lund inom ganska kort.
Jag skulle bli jätteglad om det inte sammanträffar med nästa vecka eftersom jag har skola då och det är jobbigt att missa laborationer och liknande, men SJÄLVKLART går ju Victor alltid i första hand.
Silvio ville hemskt gärna sova hemma. Det ville jag också. Men jag ville få lite pluggat också, titta igenom föreläsningarna och sådär så det blev jag som fick vinstlotten.
Tröttungen Lovisa ska ju snart sova så då får jag lugnt och ro för studierna utan karl och son som pockar på uppmärksamheten hela tiden.


Måndagsbloggning

Jag kan ju inte direkt påstå att dagen har varit händelserik i något avseende. Efter någons om kunde liknas vid svomorgon hasade jag mig upp och fick bittert konstatera att jag hade glömt köpa mjölk. Jag fick äta vuxenfrukost. Hemska tanke!
Efter att det var avklarat och jag hade förlikat mig med mitt misstag hörde Natha av sig eftersom hon ville leka med Lovisa. Så efter att Lovisa hade sovit sin nu-är-jag-alldeles-för-trött-och-är-asgnällig-vila hämtade Nathe upp henne för en tur på stan.
Jag och Silvio passade på att fortsätta plocka iordning lite här hemma. Det är ju makalöst vad ändlöst mycket det finns att göra. Jag kan ju inte annat än drömma mg tillbaka till tiden i en etta, då utrymmet var i storleksordningen en skokartong och en storstädning med eliminerande av diskberg tog maximalt två timmar. Vilka tider. Numera tar det minst två timmar att eliminera ett diskberg och engagera sambon ;).
Vår kära kontaktsjuksköterska ringde också eftersom hon skulle prata med Lund idag angående kateriseringen/katateriseringen (lär mig aldrig stava) som skulle ske nu i september. Tidigast i slutet av oktober kommer den inträffa eftersom de har väldigt mycket att göra. Nåja, då kan jag lägga oron på hyllan ett tag till. Victor mådde ju allt annat än fina fisken efter förra gången som till slut ledde till akutoperation. Jag tror något hände för innan dess var han en glad skit.
Som om inte det var nog ringde de från Paradontologikliniken (se där, ett ord jag lärt mig) för att tala om att min operationstid imorgon var inställt. Där ser man. Så jag går omkring i två veckor till och smakar/luktar död bäver i munnen.

Saker man lär sig

Att inte servera något innehållande blåbär de närmsta 15 åren.

Först åt vi spagetti och köttfärsås, sen kom blåbärspajen.

 

Kvällen har ägnats åt att ÄNTLIGEN spanka skiten ur slutbossen i Ulduar. Det tog bara vårt guild sissådär ett halvår, men nu är det gjort.


Lugn lördag

Idag har det inte hänt så värst mycket. Kvällen igår var ju smått kaotiskt. När Silvio var iväg tyckte Victor att han lika gärna kunde gallskrika hela kvällen. Så det gjorde han. Inte kul, men till sist lyckades jag få honom att somna, utbredd i vår säng.

Jag har grejat en massa med min hemsida, eller rättare sagt försökt, sen har jag lämpat över jobbet på Silvio. Jag hoppas på att kunna starta upp om ett par veckor och kanske tjäna nån liten slant då och då. Jag har inga stora förväntningar på inkomst, men lite extra fickpengar kan vara kul att få.

Nu är det sovdags!

Full fart, som alltid

Idag var det bestämt att vi skulle kika på Hannah och Martins lilla tjej så vi mötte upp i Linnéparken. En sån söt liten tjej. Visserligen sov hon mest, eller gjorde inte så mycket väsen av sig, men hon fick ett par presenter av oss hon förhoppningsvis uppskattar när hon blir lite större.
Efter träffen var vi lite hungriga så vi gick till Hot Wok och käkade, gäller att passa på så länge de har uteserveringen på plats. Lika gott som alltid.
Inte nog med det, vi skulle en sväng till Konsum Söder för att hämta köttfärs som jag hade beställt. Det hela gick smidigt. För den intresserade (Hannah var lite nyfiken) finns sidan där man köper köttet här.


Eftermiddag i lekparken

I morse frågade Malin om vi kunde ses under dagen, typ gå till lekparken. Så det gjorde vi.

    

1. Lovisa börjar med mellanmål för att orka leka

2. Victor sitter i vagnen

3. Wilja myser i sin vagn

4. Lovisa har blivit en hejare på att klätta, klättrar snabbt upp på klätterställningen

5. Och tar sedan snabbvägen ner


Onsdagshändelser

Klockan 7 i morse blev jag väckt. Inte av skrikande barn, inte av väckarklockan (den ringer 7:30 när det är dagis), men av att de borrar i huset, 3 trapphus bort.
Härligt.
Jag kände ganska snabbt att det inte kommer bli något pluggande innan byggarna har gett sig av, de har borrat hela dagen med undantag för sina kafferaster.
Strax innan jag for iväg med Lovisa la vårt internet av. Någon har grävt av en huvudkabel. Bra jobbat. Grattis. Tur att jag har det mobila att surfa på.

Igår frågade jag ju min lärare om skolan hade rapporterat in min närvaro till csn, och jo det skulle vara gjort, men hade jag frågor skulle jag vända mig till den där administratören som sköter det. Gjorde alltså så. Slängde in ett läskvitto på mailet, såg att hon läst det... väntade några timmar och fick sedan svaret att jodå, jag var inregistrerad, men att det blivit det lite sent. Lite sent som i att det inte hände innan jag påminde. Suck, men det var ju det som saknades för när jag loggade in på csn idag så stod det att pengarna kommer imorgon. Skönt! Påminnelser har ju börjat trilla in..

I eftermiddag ska Silvio ta ett litet snack med vår kära hyresvärd, han blev om möjligt mer upprörd än mig över hela renoveringsjippot och tyckte att det fick vara nog nu.

Jag å andra sidan ska till Erikshjälpen med Nina och Josse, de har ju bara öppet onsdag och lördag så idag ska jag checka in om det jag söker finns där. Givetvis blir det en ny runda till Röda Korset också.
Ja, jag har en ny liten affärsidé på gång. Så på gång så att jag håller på att dona med hemsidan och nu köper på mig lite råmaterial. Jag hoppas det blir bra. Blir det inte bra har jag inte lagt ut mer än ett par hundralappar så det känns ok.

Kvällspromenad

Efter att bara ha varit inne och degat hela dagen kände jag att jag behövde komma ut lite, få frisk luft och röra på mig.
Jag frågade Nina om hon var intresserad av en promenad och det var hon så vi gick runt sjön. Det positiva för min del är ju att bara gå fram och tillbaka till Nina är ungefär lika långt som att gå runt sjön så för min del blir det ungefär en mil att gå. Härligt!
Vi höll ganska bra tempo också så det tog rejält och svettig blev jag.

Dock har jag ett problem. Tella, du kanske vet? Varje gång jag går, det räcker med att bara gå ner på stan så får jag väldigt ont i typ musklerna i nedre delen av magen och bäckenet typ, det blir rejäl träningsvärk dagen efter också.
Ska man ha så ont så länge? Kanske foglossningen som trasslat till det?

Meh

Lite trött på det mesta just nu.
Ungefär förra veckan bode jag fått en utbetalning från CSN. Har jag fått det? Nej. Är hyran betald? Nej.
Igår hörde jag av mig till min lärare som inte svarade, idag gjorde jag likaså och fick information om att kontakta någon annan som var den som skötte det hela. Människan har läst mitt mail... sen hände inte mer.
Kul? Nej.
Idag skulle vi också fått upp läsanvisningar till cellbiologin. Har vi fått det? Nej.
Så jag började på kemin istället. Fattar jag allt. Nej.

Som grädde på moset under min negativa dag så ska de fiffla mer med vår lägenhet. Sen tidigare var det sagt att renovering skulle ske 26/10-17/12. Nu fick jag en lapp om något nytt ventilationssystem. Då behöver de lägenheten längre så de nya datumen är 9/11-21/1. Och förmodligen måste de ta en del utrymme från klädkammaren eller någon garderob för att få plats med ventilationen.
Efter ombyggnaden kommer vi att få 3 enkelgarderober och en lite klädkammare. Blärk. Idag har vi 7 garderober och en klädkammare. Och det är redan utrymmesbrist.
Jiha.
Nu börjar jag ledsna igen och vill flytta helt, men jag orkar fan inte flytta.
Önskemålet är att få hyra ett hus med cykelavstång till Växjö. Det är vad vi vill ha. Jepp!

Soft eftermiddag

Vi hade bestämt fikadejt med Natha eftersom hon skulle barnvakt Theo ett par timmar. När vi något försenade kom ner till stan så hade Natha träffat på Sara som också följde med på fikat, trevligt, trevligt.
Malin med lilla Wilja dök också upp och anslöt sig till sällskapet.
Eftersom Natha behövde göra av med lite tid gick vi till leksaksaffären. Lovisa fick en gosehund av Natha och av oss fick hon mega blocks. Succé! Barnen fick också kläder av Natha som hon köpt i Ullared. TACK!
På hemvägen var Lovisa lite rastlös så hon fick gå själv en bit. Då fick hon också köra Wiljas vagn och det klarade hon fint med lite styrhjälp från Malin. När Lovisa blev trött i benen och skulle tillbaka till sin egen vagn igen vinkade hon hejdå till Wilja. Sötnosan.

Nu är det sovadags, det blev alldeles för sent ikväll. Råkade gå med i en raid.. Ooops ;).

Bilder från fikat finns här.

Vår egen lilla kvarterspolis

När vi hade varit en runda på stan gick vi förbi affären för att handla lite middag och sånt. När vi väntade på att Malin skulle hitta kyckling såg Silvio att några äckliga snorungar slickade på smågodis och la tillbaka i byttorna. Urk. Efter det stack de iväg på ett litet snattningståg i affären. Silvio sa till personalen så ungarna blev utslängda.
Då gick de direkt in till ica istället...
Silvio sprang efter och sa till en i kassan så hon stängde kassan och gav sig ut på jakt.

Samma snorungar brukar stå utanför vår lägenhet och föra ett jävla oväsen till midnatt unegfär. Vi snackar ganska små barn. 8-10 år på sin höjd.
Tragiskt.

Efter en slapp helg

Idag var det dags att ta itu med allvaret igen. Jag måste ju plugga ikapp allting vi hade föreläsningar om förra veckan. Så nu har jag läst.. och läst.. och läst.
Jag gjorde också upp ett schema för denna veckan med avsatt tid för plugga och andra aktiviteter jag vet att jag har. Jag hoppas att det fungerar och att jag rentav kan modifiera om schemat på sikt så att det blir lite annat än bara plugga hela dagarna.
Jag har ju ändå lite andra sidoprojekt som kan behöva lite tid.

I eftermiddag ska vi ta en fika med Natha, hon är barnvakt åt Theo och ville ha lite att göra. Det passar utmärkt. Jag har läst igenom det jag planerade att hinna idag. Först imorgon kommer det upp lite instuderingsfrågor och läsanvisningar så jag får rätta mig efter det sen.

Osovande barn

Inatt när jag kom hem sov Victor gott, det hade han också gjort hela tiden när jag var iväg. Självklart varande ju inte det för evigt utan han vaknade och var jättepigg. Han ville inte alls sova något mer så det slutade med att Silvio gick upp med honom ett bra tag tills han tyckte det var dags att somna.
Knasungen, har han inte fattat att så små skitungar ska sova MYCKET?!


Lite fullare än innan

Tidigare i veckan skickade Johanna (HK) ett sms och frågade om jag ville ta en drink eller två med tjejerna i helgen. Såklart jag ville det! "Tjejern" visade sig vara Debbie :). Vi mötte upp på bishops eftersom det var så fullt på Pauze pga matchen. Ett par öl och massvis med snatter.
Lite senare begav vi oss till Pauze och prövade lyckan, vi hittade ett bort och drickande fortsatte. Johanna kastade in handduken vid midnatt så jag och Debbie fortsatte hålla ångan uppe.
Lätt onykter, men har haft en alldeles underbar kväll!

Shopping, shopping, shopping

Igår var jag på rekogniceringsrunda, den föll ganska väl ut. Med ganska menar jag att det ena stället jag skulle till inte hade öppet, men det får jag ordna med en annan dag.
När jag ändå var i krokarna gick jag in på en skoaffär och hittade bra vinterskor till Lovisa för ett rejält nedsatt pris. Lovisa har även fått prova sin overall från förra vintern och det fanns lite växmån kvar så den får hänga med en vinter till.
Idag gick vi ner på stan och äntligen fick Silvio sina efterlängtade zucchiniblommor. Efter det tänkte vi köpa en tröja till Victor då det ibland kan behövas lite mer under jackan än bara en body. Vi köpte visst väldigt mycket mer.
Ikväll blir det utgång på stan med lite tjejer, det ska bli väldigt kul.

    

1. Lovisas nya vinterskor

2. Silvio hittade en ny jacka till Victor, samt vintermössa och vantar

3. Lovisa fick en likadan mössa och likadana vantar, fast röda

4. Vantar till Lovisa i regnklädersmaterial och ett par badbrallor som ska hålla bajset på plats så nu kan hon gå till simhallen.

5. Till sist hittade vi en kofta till Victor och Silvio promp ha en Star Wars tischa till honom också.


Fixardag

Jepp, jag har minsann bokat mig en tvättid så den ska utnyttjas så att tvättberget försvinner lite snabbt och smidigt.
Efter det tänkte jag gå ut om vädret fortfarande tillåter det. Recogniceringsrunda. Om den faller väl ut ska jag börja bygga upp en liten hemsida så får vi se hur det här slutar.

Tröttast

Idag var det sista skoldagen för den här omgången, nu är det hårdplugg hemma som gäller 2½ vecka innan jag styr kosan mot Kalmar igen.
I Kalmar var det regnigt. Jag hade egentligen tänkt gå lite på stan efter skolan, men på promenaden ner till stationen blev jag så gott som dränkt. Dyblöt satte jag mig på tåget och möttes av regn hemma också.

Det var mysigt att komma hem och träffa barnen igen. Lovisa var nog lite arg på mig till en början, men hon tinade upp efter ett tag.

Nu är det sova som gäller.. ska bli sååå skönt :)

Korvstoppning

Just nu känns det så..
12 timmar har jag varit i skolan idag, visst lite raster och så, men ändå mycket att ta in.
I måndags när vi hade första föreläsningen kändes det lugnt.. men nu.. det har rullat på med 2-3 föreläsningar per dag och en laboration och sen toppade vi med en gruppövning ikväll. Puh..
Jag vill sätta mi i lugn och ro, gå igenom mina anteckningar, renskriva, kompletteringsläsa i boken..
Men tid finns inte.
Imorgon kommer vi dessutom ha första kemiföreläsningen.. och ännu en i cellbiologi.
Jag kommer nog sova mig igenom hela fredagen, vakna upp bortåt kvällen av två skrikande ungar och en trött sambo :).
Jag hinner ju inte ens pussa barnen det lilla jag är hemma, båda sover, Victor vaknar till lite när han är hungrig, men mer än så händer inte.

Nu fick jag ett rejäl morot

I dagens brevskörd fanns det en bröloppsinbjudan så nu är det hardcore viktnedgång som gäller. Tre månader har jag på mig att se lite anständig ut :).

Det ska bli väldigt, väldigt trevlig och kul.

Nu fick jag ett rejäl morot

I dagens brevskörd fanns det en bröloppsinbjudan så nu är det hardcore viktnedgång som gäller. Tre månader har jag på mig att se lite anständig ut :).

Det ska bli väldigt, väldigt trevlig och kul.

Var är labrapporten din?

Jo, den har jag supit bort.
För den var så kort...

Jepp, de flesta som på ett eller annat vis någonsin varit i sällskap med overallnissar eller gått på sittning har nog fått sjunga Kalmarevisan.
Jag tänkte på den idag.
För vi hade vår första laboration. Vi kollade på celler i mikroskop. Alltså, jag fattar ju att jag kollade på celler, men jag vet inte om jag fattade exakt vad jag skulle se.. egentligen.
Men, men, jag vet förhoppningsvis hur det ser ut i tunntarmen, vener, artärer, muskelfibrer, levern.. blodet. Jepp, jag känner mig välinformerad.

Sen kom vi till en sak som jag verkligen retar mig på att jag retar mig på. Korkade människor. Eller min brist på tålamod gällande personer som jag anser korkade för att de inte greppar saker som jag tycker är självklara. Helt klart en dålig egenskap hos mig.. som jag lyckligtvis döljer för det mesta. Pappa är precis likadan, det är därför han har fått sluta hjälpa mig med matteläxor, vi blev bara ovänner.
Nåväl, för att återgå till min lilla problem.
Vi skulle kolla på saker i mikroskop. Och hon jag delade mikroskop med fattade verkligen inte hur det fungerade. Hon satte in det man skulle titta på.. tittade i titthålen.. ökade styrkan på lampan och tyckte att hon inte såg något så det var nog ett dåligt prov...
Alltså, hon fattade inte hur man skulle ställa in skärpan. Jisses, jag påpekade flera gånger och visade, men det hjälpte inte.
Jag gav upp.

Idag tror jag att jag har insett nyttan med minilaptops. Efter att jag fyllde min supertunga ryggsäck med Cellboken så blev den übertung. Alltså på riktigt. Jag funderar på om jag ska rationalisera bort boken eller datorn imorgon. Boken kan ju vara trevlig att läsa i, men jag tror inte jag orkar det 06:28 imorgon så egentligen behöver jag bara datorn.

Just det ja, längtar efter min studentrabatt på tåget. Igår kostade det mig 140 kr att åka till Kalmar och 165 kr att åka hem.
Så idag köpte jag 10-kort i min förhoppning att spara in lite slantar. 1530 kr gick det på. HUGA!
Det skulle verkligen vara skönt med bil för bensinkostnaden skulle bli billigare än biljettpriset. Månadskort lönar sig inte heller då jag åker mellan 4-8 dagar per månad.

Nåja, nu ska jag plugga in lite skön musik i öronen och slösurfa :)


RSS 2.0