Bra dag

Började skoldagen med dugga. Det kanske inte var en av mina bättre prestationer. Med konstant sjuka barn har ju pluggandet minst sagt hamnat på efterkälken. Så snart duggan var skriven var det föreläsning, en riktigt intressant sådan. Om befruktning, fast på cellnivå, hu allting fungerar och sådär. Trots att det var mycket intressant lyckades jag somna, berodde nog mer på trötthet.
Under eftermiddagen fick vi göra klart laborationen som vi påbörjade igår. Den här gången var jag på hugget och såg till att inte bli bortglömd så att jag kunde sluta så tidigt som möjligt. Så snart läraren ansåg att mina siffror var rimliga åkte jag ner till stationen för att möte upp Silvio och barnen. Snart därefter kom "Myth" och "Aerie". Vi gick och fikade och när barnen var trötta på att sitta still på ett fik så gick vi lite på stan och kikade. Våra icke bortskämda barn fick ytterligare ett par leksaker att strössla med här hemma. Vi kan snart öppna leksaksaffär ;).

Under förmiddagen var Silvio och Victor hos doktorn, allt såg bra ut vilket känns bra. Vi har ju haft problem med att mäta Victors syresättning då vi inte har någon bra elektrod längre, men vår sköterska hade norpat åt sig den sista av den sorten och nu visade Victor fina värden. Tråkigt nog är det den sista som finns på alla avdelningar som har med barn och göra samt att de har köpstopp. Helt galet egentligen då vi får konstiga (för låga) siffror med alla andra.
Vi fick också veta att Victor inte kommer att få åka till Lund för udnersökning innan semester så det blir ganska sent.
Undrar när man ska trixa till det med å gifta sig egentligen? Inte för att det blir något jippo som på något vis går till historien som stort event, men ändå.. lite framförhållning kan ju vara på sin plats.

Imorgon ska barnen till dagis en sväng, Silvio ska prova sina nya proteser, jag ska försöka vara effektiv och fila lite på en labrapport. Bortåt kvällen åker vi till Ingelstad för lite Valborgsfirande.

Knasig dag

Skola idag minsann. Så fort jag kom till Kalmar gick jag till skoaffären som är så bra för att köpa lite somrigare skor, det är varmt med fodrade ;). Sen gick det i ett rasande tempo för att hinna i tid till skolan.
3 timmar med olika gruppövningar väntade. De var givande och förhoppningsvis kan jag skrapa ihop några poäng på morgondagens dugga trots att jag inte pluggat.
Kvällen ägnades åt laboration. Det skulle gå snabbt och smidigt, men det blev inte riktigt så. Vi fick dela upp oss lite så vi var ett gäng som gick in i cellodlingslabet. Där stod vi med våra suspekta rockar och gummihandskar i väntan på läraren för instruktioner. efter lång väntan och en start och sekt samt funderingar på att hälla i oss innehållet i sprayflaskorna med alkohol så kom läraren efter att ha glömt att vi var där.
Det enda trista var att jag missade tåget hem, men hann med nästa med god marginal.

Imorgon väntar dugga, föreläsning och mer laboration. Därefter ska jag träffa Myth och Aerie från WoW-guildet. Myth träffade jag en gång i höstas, det ska bli kul att ses igen. Silvio och barnen kommer också till Kalmar så vi möts allihopa. Vilket innebär att jags ka ge mig på att köra till skolan imorgon istället för att ta tåget, men det ska nog gå bra. Det blir billigare att åka hem om jag tar bilen.

Silvio har ägnat stora delar av dagen åt att bråka med apotekspersonalen. Medicinen vi beställt åt Victor hade de glömt att ställa in i kylskåpet, den ska förvaras i kylskåp hela tiden. Men, men.. det löste sig på ett halvbra sätt.

Mycket idag

Fast jag inte ens varit i skolan lyckades det hända en del. Lovisa skulle ju egentligen gått till dagis idag, men så blev det inte. Febern hade kommit tillbaka. Dessutom skulle Silvio skriva prov idag. Efter att jag lämnat Victor på sitt dagis blev jag helt yr när jag skulle gå hem. Obehagligt. Det botades genom en tupplur på soffan med Lovisa.

Resten av dagen har gått i ett nafs. Vi började med att laga garaget. När jag skulle med Victor till sjukhuset mitt i natten för ett par veckor sen var jag både trött och stressad när jag skulle back ut ur garaget så jag svängde för tidigt och fastnade med kofångaren i kanten. Resultatet är en något trasig kofångare, lite repad lack och ett trasigt garage. Det är någon list på garaget som blev lite böjd så det var svårt att öppna och stänga, omöjligt om man är ensam, men idag fixade vi till det.
Så, när väl bilen fått komma ut så tvättade jag den medan Silvio och Lovisa handlade lite. Därefter åkte vi till ÖoB för att köpa en ny tvättställning då den gamla endast står upp om den får luta mot väggen. När vi ändå var där gick vi in på Harald Nyborg för att se om vi kunde hitta någon cykel till Lovisa. Jag trodde att de skulle funka med den allra minsta, men det var precis att hon nådde ner till pedalerna när de var längst ner samt att hon inte alls nådde marken så det fick bli en trehjuling istället.
Därefter lämnade jag av Silvio vid Victors dagis så att de fick gå hem, Lovisa bäddades ner. Jag begav mig sedan till Lovisas dagis för utvecklingssamtal. Det gick bra.
Hem igen för middag och en dusch då jag svettats som en tok under dagen.
Tillbaka till Lovisas dagis igen för föräldramöte. Först var det samling i matsalen för alla avdelningarna och det hölls en föreläsning om jämställdhet. Efter den fick vi gå till respektiva avdelning och ha lite samtal kring jämställdhet samt information om teman de kör nu och hur det blir till hösten. En hel del av barnen kommer ju att flyttas upp till en annan avdelning efter sommaren, men Lovisa ska stanna kvar ett tag till. Antingen får hon flytta upp vid jul, eller efter nästa sommar. Vi får se, beror ju lite på hur hon utvecklas.

Nu är det sova.. imorgon ska jag till skolan under eftermiddagen och kvällen. Vill verkligen inte missa den kursen som är imorgon och på torsdag.

Hemmadag

För mig. Jag mår inte så värst bra utav förkylningen. Det trängs i biohålorna så det känns som om huvudet ska explodera. Inte ett dugg skönt. Jag fixar inte att plugga med den huvudvärken. Nåja, morgonen började med en cykeltur till sjukhuset för att ta blodprov på Victor och därefter lämna honom på dagis. Han har ju inte varit på dagis på två veckor så jag visste inte hur han skulle ta det, men det hade gått superbra hela dagen. Han är så duktig min lilla kille.
Lovisa har ju varit hemma för det är regel på dagis att man måste vara hemma 24 timmar efter att febern har släppt. Kanske lika bra då hon inte varit helt pigg. En annan som inte var helt pigg var Silvio som hade sovit med Lovisa hela hennes febernatt, och det hade inte gett så mycket sömn.

Nåja.. kvällen kom.. Lovisa hade gått och lagt sig. Sen hörde jag att hon var ledsen så jag gick in till henne. Sötnosan hade lagt sin kudde och Pippi-dock i garderoben, sen täcker halvvägs in i garderoben. Jag kunde ju anta att hon tänkte sova i garderoben och lyckades med det tills hon av någon anledning vaknade till. Det var inga problem att få henne i säng, då hon mer eller mindre redan sov.
Hur tusan hon får plats i garderoben är en gåta då hon har en pyttegarderob. Den är lite smalare än en vanlig standardgarderob så det finns knappt utrymme, men tydligen gillar hon att vara där.

En annan sak som är väldigt trevlig är att det äntligen tycks ha lossnat med Victors ätande. Han äter väl inga jätteportioner, men han äter. Han sätter inte allt i halsen. Jag är glad för det :)

Knasdag

Verkligen. Det började med att Silvio inte var på så gott humör för han hade fått gå upp så många gånger inatt så barnen varit ledsna. Jag kan tydligen sova mig igenom det mesta..

Nåja, det gick ett par timmar, jag försökte ägna mig åt skolarbete. Sen inträffade det magiska.. alla somnade och jag var vaken så då hanns skolarbetet med och vi kunde glatt skicka in ännu en labrapport.

På kvällskvisten var Lovisa lite slö och ur gängorna. Varför visade sig senare när hon helt plötsligt var kokhet. Jag tog tempen på henne och det visade 39,5. Inte kul :( Då mäter jag ändå i armhålan på henne så det är ju inte helt tillförlitligt. Lovisa har fått lite alvedon och har lyckats med att somna om nu, men hon är ju väldigt ledsen.
Så.. mina planer på att åka till Kalmar imorgon sprack. Eller det är väl inte så mycket mina planer, snarare schemaläggarnas. Dock känner jag att då vi skulle vara i skolan till 19 så blir det på tok för sent att Silvio ska behöva ha så mycket att göra hela dagen. Det funkar ju när allt är som vanligt och barnen friska, men det blir ju väldigt mycket mer om någon är sjuk.

Var det fint väder idag?

Ptja, jag satt inne och skrev labrapporter hela dagen. Duktiga vi hann faktiskt färdigt, mer än vi trodde. Känns bra, men trist att jag missade solskenet.
De som inte missade solskenet var resten av familjen som var ute på lördagspromenad till sjukhuset och stan.

Imorgon väntar lite mer labrapportskrivning. Jippie igen. Eller inte.. Att man alltid ska dra på saker till sista stund. Märkligt. Nåja, får väl skylla på att jag senaste två veckorna haft fullt upp med sjuka barn så när de väl sover på kvällen är jag alldeles för trött för att kunna tänka logiskt.

Jag fattar inte..

Panikskriver labrapporter. Kul kvällsktivitet, men, men. Nåja, det stora problemet är att jag inte fattar helt och hållet, jag får inte ihop sammanhangen så att jag kan dra slutsatser. Lyckligtvis skriver jag ju ihop med en medlaborant, men ändå.. Suck. Och jag är skittrött, jag tror inte hjärnan fungerar.
Ska jag helt enkelt sova på saken eller försöka lite till?

Fullspäckad dag, precis som sig bör

Sen kan man ju fråga sig om den var fullspäckad med nödvändigheter eller mer roligheter. Det förtäljer inte rubriken.
Lovisa fick i vanlig ordning ett par livskriser mellan sängen och dagis. Det ska avhandlas allt från frukost, morgontv, kläder, ytterkläder, napp och sist kom det... "en bil" vilket betyder att hon vill åka bil. Eftersom vi redan är halvvägs till dagis när vi är på parkeringen är det ju högst onödigt, men logik är inte hennes starka sida alla gånger.
Efter avlämnad Lovisa gick promenaden vidare till sjukhuset för att ta ett nytt prov på Victor. I vanlig ordning chramade han alla tanter och farbröder i väntrummet samt personalen på kemlab. Victor kan verkligen vara en riktig solstråle allt som oftast.
Hemma igen åt jag lite luch och sen satte jag mig med en av alla labrapporter som ska skrivas. Det blev en del nedplitat, men jag och min medlaborant lyckades nog mest chatta om 1000 andra saker istället.

Dags att hämta Lovisa och med henne hade jag bestämt att vi skulle gå och titta på cirkusdjuren, så det gjorde vi. Det första hon ser är några skäckar så hon utbrister ett glatt "muuu". Kanske inte ritkigt rätt, men väldigt sött. Hon tittade och tittade och tittade. Sen fastnade hon för en söt, brun, liten shettis som hon pekade på och sa väldigt bestämt "en sån", vilket betyder att det är något hon vill ha. Det är min dotter det! :D

Under tiden som jag och Lovisa var iväg så städade Silvio, det var riktigt trevligt att komma hem till en nystädad lägenhet istället för det valiga strösslet av leksaker högt och lågt.

Idag tjurade min ena bihåla ihop under eftermiddagen, väldigt smärtsamt så jag var även förbi apoteket för att se om de hade någon dunderkur. Jag fick med mig nässpray och något naturläkemedel. Hoppas att det hjälper, hinner inte med den här huvudvärken. Sen borde jag sluta läsa bipacksedlar, man kommer ju ofrånkomligt till biverkningsraderna och letar genast biverkningar. Det står bla att man ska sluta med tabletterna om man får klåda, tro fan att det kliar. Men jag kan ju inte tänka så logiskt så att jag borde förstå att det brukar klia på mig, det är inget konstigt. Jag förmodar att det kliar utav bara sjutton om man får biverkningen och inte bara lite spontankli här och där.

Nu samlar jag kraft så att jag ska orka med lite mer skrivande under kvällen, om huvudvärken bara ville släppa. Vi fick visserligen det jobbigaste gjort idag, men det är tre rapporter kvar att skriva, varav en gemensam och två individuella. Men det fixar sig.

Jahopp

Det är väl ingen större action här egentligen. Lovisa är glad över att få vara på dagis igen, Victor är hemma och segar för han blir aldrig frisk. Förkylningen sitter fortfarande i ordentligt. Så trist.
Igår fick jag höra av Malin att det är svinkoppor på Victors dagis nu.. och det vill vi ju slippa så vi får kolla med dem när det är safe att komma tillbaka. Svinkoppor kan ju vara riktigt segdragna och han måste vara fri från sånt där junk när det är dags för Lund så det är verkligen dumt att chansa.
Min förkylning är också envis och håller sig kvar. Kan man aldrig få vara frisk?

I eftermiddag väntar tandläkarbesök, får se hur det går. Om jag är fri från tandläkarbesöken nu eller åtmindstone kan glesa ut dem ännu mer. Tandlöttet har ju hållt sig prima nu ett bra tag så det känns bra.

Skärpning nu

En rejäl uppmaning till mig själv för att slacka efter så mycket med skolan. Lämnade Lovisa på dagis i morse och efter det blev det en sväng till sjukhuset för att ta nytt prov på Victor. Tröttsamt? Ja!
Nåja, väntar på att läkaren ska ringa tillbaka så att vi får veta dagens dos, de är lite långsamma på det..

För övrigt hade nog inte den här dagen så mycket spännande att bjuda på, det tog så vansinnigt lång tid på sjukhuset så jag var hemma ganska sent.

Eller jo, Lovisa var världsbäst i morse. På Bolibompa visades någon film om dinosaurier, hon frågade vad det var. Jag svarade att det var dinosaurier och då svarade hon "pappa", så jag fick henne att säga "pappa är en dinosaurie". Är jag mäkta stolt? Givetvis!

Och så kom söndagen

Vi lyckades pricka in dagens regnskur. Jag var på väg till sjukhuset med Victor och Silvio var på lekplatsen med Lovisa. Blöta blev vi, men som tur var gick det över snabbt.
Annars har det inte hänt så värst mycket idag, jag har sovit, sovit och sovit. Det är helt sjukt vad jag är trött. Är trött på att alltid vara så trött. Har varit det i åratal nu och det blir ju inte bättre med två barn som gör sitt yttersta för att sabba min sömn.
Imorgon ska Lovisa få gå till dagis igen, som hon har längtat. När man pratar med henne om det så börjar hon rabbla namnen på sina kompisar om och om igen, hon saknar dem nog en hel del, Victor hänger ju inte riktigt med i hennes tempo.
Victor får dock vara hemma ett par dagar till, hans förkylning har inte gett med sig så mycket som jag vill och han ska ändå till sjukhuset för prover så det blir mest krångligt att pussla med dagis också.

Inte mycket

Varit till sjukhuset med Victor, dagens prov visade äntligen normalvärde så nu ska vi "bara" ställa in rätt dos på medicinen igen.
Lovisa är fortfarande lite blandat sjuk, hon är förkyld som attan och så kräktes hon lite i morse. Konstigt, kanske av förkylningen. Nu är jag nämligen också förkyld och det retar i halsen så att det känns som att jag ska kräkas. Nu gör jag väl förhoppningsvis inte det då jag väl kan kontrollera det lite bättre om jag inte är magsjuk eller gravid och så vitt jag vet är jag inget av det.

Imorgon väntar en ny promenad till sjukhuset, ska försöka ta ett varv runt sjön också när jag ändå är där om det inte blåser allt för mycket. Blåsten är mest för Victors skull, det är ju jobbigt för honom om det blåser på honom och fäller jag ner sufletten så blir han sur för han ser ju inget.

Lovisa tycks ha bosatt sig i soffan. Hon trivs inte alls i sitt rum och vill inte sova där, det är vilda protester fortfarande, men får hon ligga på soffan går det oftast hur bra som helst. Konstigt det där, men, men.. man får välja sina strider och det viktigaste är ju att hon faktiskt sover. Soffan använder vi ju ändå inte på kvällarna utan då är det mest datorhäng ;).

Tröttsamt var ordet

Någon som känner för att byta liv med mig ett par dagar? ;)

Förmiddagen ägnades åt att gå med Victor till sjukhuset. När jag var på väg hem ringde Silvio och sa att badkaret skulle komma redan idag. Sånt gillas. Så något bra hände idag också.
Nåväl, för att lilla fröken ska kunna bada så fick det införskaffas lite nytt halkskydd, jag hade slängt det gamla eftersom det blev så sunkigt.
Eftermiddagen ägnades således åt en cykeltur med Lovisa för att köpa halkskydd. Väl hemma igen hade vi givetvis inget varmvatten.
Sen kräktes Lovisa.
Vi åt middag.
Lovisa kräktes igen.
Inte för att jag fortfarande tror att hon är magsjuk, ibland kräks hon ju. Vet inte om det varit jobbigt för henne denna veckan när Victor har varit på sjukhuset, ibland kommer hon ju ur balans av sådana saker. Stackars liten.

Okej, det var mer positivt idag. Victors mage tycks börja stabilisera sig äntligen samt övrig infektion då hans PK hade gått ner idag. Ett par dagar till så är det väl som vanligt igen.

Nu ska jag sova så att jag orkar med morgondagen.

Ärtsoppa och pannkakor

Så kunde det ha varit för det är ju ändå torsdag. Nu var det inte så, men morgonens aktiviteter innehöll substanser liknande ärtsoppa så helt fel spår är jag nog inte inne på ändå.

Klockan 5 alltså. Det luktar skit i sovrummet. Det kan rimligtvis bara vara Victor. Silvio lyfte upp honom för att gå och byta blöja, det var som att vrida ur en svamp, helt plötsligt rann det bajs överallt. Usch och blä. Nåja, Victor tvättades och Silvio duschade sen var det bra.
I samband med allt detta var Lovisa ledsen så hon la sig i vår säng. När vi alla somnat om sätter hon sig upp har ett eget litet, eller stort, kräkkalas. Skoj. Det var inte så mycket annat att göra än att tvätta henne också och slita ur det mesta ur sängen. Uppstigning kan det också kallas. Är inte så orolig för att hon är magsjuk då det ibland händer att hon bara tokkräks utan att det är något, nu förmodligen för att hon proppat i sig massvis med välling och inte fick ordning på det.

Nåja, efter det bryska uppvaknandet och insikten med att Lovisa inte skulle till dagis idag heller för att leka med sina kompisar så var jag ganska trött. Jag la mig för att vila lite på Lovisas säng och somnade visst några timmar. Det var skönt, men Silvio var nog inte så nöjd med den aktiviteten då det tydligen var full rulle på barnen.

Lagom när jag vaknat till kom Erol förbi, han skulle lämna tillbaka en bok till Silvio och passade på när han ändå var inne i stan. Han och Silvio nördade sig bara med sina nya telefoner :P.

Dagen fortsatte i sakta mak och jag tog mig samman för att gå ner till sjukhuset med Victor och ta ett nytt blodprov. Vi var även upp till avdelningen en sväng för att lämna tillbaka ett täcke och ett par underbyxor som vi lånade med oss igår i brist på byxor. Alla var glada åt att se Victor trots att han åkte hem så sent som igår, trevligt att han är favorit där ;).
Hem igen.. det var väldigt skönt väder ute idag förresten så det var skönt att promenera.
Väl hemma slängde jag mig på cykeln istället för att få tag på välling till Lovisa, jag har bara lyckats lokalisera hennes välling på ett fåtal ställen och det är ofta slut, men idag var det bingo på Citygross tack och lov så nu har hon för någon vecka eller två.

Efter att vi ätit lite middag gick jag och Lovisa ut till en lekplats så att hon kunde få springa av sig lite, det uppskattades även om jag tyckte det var kallt och eländigt eftersom jag inte hade på mig tillräckligt med kläder. Lilla fröken tycktes dock uppskatta det för hon somnade gott en stund efter att vi kommit hem.

Idag tänkte jag slå på stort och lägga upp ett par bilder på Lovisa. Jag har varit väldigt slö med att fota sista tiden, dessutom har jag bytt dator så jag har ingen kortläsare längre, det finns visserligen en på laptopen och min gamla dator står i vardagsrummet, men idag fick jag tummen ur och letade fram sladden så jag kunde föra över bilderna på Lovisa.


(Snorig och jävlig är hon, men det får ni på köpet ;))


Hemma

Egentligen tyckte vi att Victor skulle få komma hem igår då han mådde mycket bättre på kvällen, men läkaren tyckte att han skulle vara kvar för att hans PK var så högt.
Nåja, idag åkte jag och Lovisa dit på morgonen och så snart ronden var på plats fick vi gå hem. PK är fortfarande högt så det kommer nog att bli en del trassel med att ställa in Waranet igen, men så kan det vara.
Tråkigt nog är han fortfarande väldigt lös i magen så vi ska se om vi kan få i honom lite Proviva eller så så att han får lite hjälp med immunförsvaret. Magsjuka direkt på avslutad antibiotikakur är ju inte jättetoppen.
Lovisa var också lite lös i magen idag på morgonen så det kanske är bäst att hålla henne hemma en dag till eller så, vi får se hur det utvecklar sig under dagen.

Jag är i full färd med att tvätta rent. Det blev en rejäl hög med täcken, kuddar, lakan, handdukar och ett och annat sofföverdrag som strök med bland alla kräkningar och bajsningar. Det är så sjukt äckligt att hålla på med det, men det är väl bara att gilla läget.
När jag känner att jag har lite slantar över blir det nog en färd till IKEA för att köpa lite nytt på den fronten, om inte annat för att ha lite i reserv när det kommer sånna här sjukdomsdagar.

Meh

Det gick ju bra.. eller inte.
Åkte till sjukhuset med Victor i morse, det gick bra. Han mådde ju mycket bättre, men har börjat bli lite förkyld.
Sen började problemen.. han hade lite dålig cirkulation i händerna efter det lilla han var ute så det blev inga bra siffror på syresättningen och sen hade han lite slem i halsen.
Så då bestämdes att han skulle inhalera nåt jox och även göra ultraljud. Inhalationer har gjorts och det gick bra. Ultraljudet gick bra, inga förändringar. Även syresättningen var bra när han väl blivit varm.. Men fick han åka hem?
Nej.. Så nu fick Silvio allt vara på sjukhuset för jag var less och lite till.

Dagens trevligare nyheter är att en byggsnubbe och kundtjänschefen från hyresvärden var här idag för att kolla lite. Det gick snabbt och resulterade att vi får ett badkar samt att en del köksskåp ska bytas ut. En del av köksskåpen har redan slagit sig för att lamineringen var kass, så den lilla fukt som kommer av att man torkar golven och att det kommit lite vatten under diskbänken har ju gjort halva köket skevt.
Och det där med varmvattnet då? Jo.. det beror på vår käre grannes diskmaskin. Den är kopplad direkt till kranen och då har det blivit något vajsing så att när de har den igång så får alla i huset bara kallvatten.
Silvio visade hur vi hade kopplat in vår diskmaskin så det ska nog bli ordning och reda, grannen hade själv gått och retat upp sig på det uteblivna varmvattnet.

Jorå

Det gick bättre med Victor på hemmaplan. Han har fått i sig en del välling, det blir ju inga stora portiner, men vi ska nog klara kravet på 500 ml. En omgång kräktes han upp, det blev nog lite för mycket för honom.

Lovisa stackars är dunderförkyld och har en riktigt otäck hosta som gör att hon kräks lite titt som tätt. Stackars liten!

Silvio fick lite fart på hyresvärden idag, han mailade lite högt uppsatta personer så ganska snabbt kom en rörmokare för att kolla varför vi inte har varmvatten särskilt ofta. Det ska kollas mer.
Imorgon kommer det lite mer folk och ska kolla på alla byggfel samt att vi ska få uppkollat igen om vi inte kan få ett badkar.

Sicken skit alltså

När jag lagom supertrött kom hem efter jobbet i lördags kollade jag av med Silvio hur det hade gått med Victor under kvällen. Det hade visst gått ganska bra så vi gav honom lite välling. Och den vällingen sprutade ut snabbare än snabbast.
Så det var inte mycket annat att göra än att ringa akuten och meddela att vi kommer in med honom.
Väl på plats fick han göra lite undersökningar och sedan fick han dropp för att inte bli uttorkad.
Det gick bra och han mådde bättre. Sen skulle han påbörja nästa droppåse. Det gick också bra.. en stund. Tills vi såg att handen var illblå och svullen. Då hade nålen krupit iväg och droppvätskan hade hamnat direkt i handen istället.
Efter det försökte vi få i honom vätska på alla tänkbara sätt, men det gick inte jättebra så han skulle få dropp igen. Efter en timme lyckades de sätta en ny nål på honom, nu i armvecket på andra armen.
Det gick lysande ett par timmar. Sen tyckte jag att han såg svullen ut.. väldigt svullen. På rekordtid hade den nålen också gett sig av på villovägar och nu var hela armen typ dubbelt så stor som vanligt.
Under natten försökte de sätta en ny nål på honom, men det gick inte så han fick vara utan.
Dock fick han i sig lite välling.. med betoning på lite.

Hela dagen har varit en kamp för att få i honom något.. välling, saft, juice, piggelin.. Inget funkar. Så en sköterska började funder lite i samma banor som mig, att han kanske inte ville vara mer på sjukhuset så vi skulle försöka oss på permission.
I väntan på läkaren gick vi ett varv runt sjön i solen, det var skönt.

Nu är vi hemma och det gick bra på en gång att ge honom välling som han snabbt slurkade i sig.
Lovisa blev alldeles lycklig över att ha oss hemma igen och gav Victor en stooor kram.

Nu hoppas vi att det fortsätter gå bra. Ska tillbaka imorgon för kontroller.

Det blir sällan som man tänkt sig

Det är tivoli i stan så vi hade tänkt att gå dit i eftermiddag. Så blev det inte alls. Allt började med att Lovisa var rejält snorig igår och började hosta på kvällen. Det slutade med att Lovisa och Silvio sov på soffan inatt.
I förmiddags kändes hon lite febrig också så det blev lite alvedon.

Och så var det Victor.. han började morgonen med diarée.. för att nån timme senare kräkas. Efter det tilltaget sov han lite. Sen vaknade han.. och kräktes och fick ännu mer diarée. Sov igen ett par timmar och kräktes massa mer.
Så ptja.. nu är det kväll och barnen är sjuka, jag ska iväg och jobba om några timmar.

Härligt. Eller inte.

Numera är jag dessutom rödhårig.. Körde en avfärgning i vintras och fick då ljusbrunt hår. Gjorde en ny avfärgning igår och fick mest oranget hår. Nu har jag färgat till det lite och nu är det mest rödhårigt. Jag gillar väl det inte särskilt mycket, men nu får det se ut så ett tag.

Och så var det det där med uteblivet varmvatten. Det har varit borta mer eller mindre hela dagarna under flera dagar den här veckan. Idag hade det verkligen varit trevligt att få bada barnen lite, men jag tror inte de uppskattar det moderna samhällets form av isvak så de får väl vara smutsiga då :(

Hoppade över det där med uppdatering igår

Dels krånglade nätet hela kvällen och dels somnade jag på soffan så det hände inte så mycket.

Igår fick Silvio gå till läkaren, han fick göra ultraljud för att kolla bihålorna, men det var inget som var onormalt med dem så han skulle fortsätta äta värktabletter och höra av sig om det inte gått över om två veckor. Ptja..så ospännande var det. Nu har mina bihålor också börjar spänna lite så det inget kul alls just nu.

Igår blev det en del shopping, det kommer ju fler och fler dagar med fint väder så det var dags för kidsen att få lite nya ytterkläder. Lovisa fick en jacka och ett par överdragsbyxor, Victor fick en jacka (han kan ha Lovisas gamla överdragsbyxor). Det blev även lite sneakers till barnen och Silvio. Förutom det fick Lovisa en kjol och en blus/tunika och Victor fick en t-shirt. Egentligen behöver de ännu mer kläder då de växer så det knakar, men det får bli lite i taget, det skulle bli lite väl dyrt att köpa allt på en gång.

Nu väntar plugg och i eftermiddag ska vi ha gruppövning över nätet på cellcykeln, hoppas att det går bra.

En dag som alla andra

Inga större nyheter att förtälja idag. Victor skallade min tand tidigare idag så han slog upp ögonbrynet, nu har han ett ballt plåster med spöken på. Det var nog dagens största händelse.

Hade en så sjuk dröm inatt.. Våra nya grannar som bor brevid oss ska ha barn om en månad så Silvio som blivit lite polare med mannen där tänkte att han skulle sälja ena spjälsängen då vi inte behöver den. Hursom, bara för att vi pratade om det igår så drömde jag inatt att jag var gravid och fick därför lite lätt panik över att vi skulle sälja sängen eftersom vi i så fall behöver den. Så sjukt. Jag är verkligen inte det minsta gravid och har inga som helst planer på att vara det heller så det var märkligt. Separationsångest? Det är ju väldigt, väldigt onödigt att ha två spjälsängar, varav en bara ska ta upp plats i förrådet.

Så var det vardag igen

Inte dumt alls. Förutom dagislämning/hämtning. Det som tidigare tog ca 20 minuter tar numera en timme när man ska runt på så många olika ställen. Nåja, jag får tänka på att det bara är tillfälligt.

Annars har det väl inte varit så mycket action idag. Pluggat och städat. Jag tänkte säga att nu är det fint här, men kom på att barnen har stökat ner igen. Det ska bli skönt när de kan hjälpa till att hålla ordning, inte för att jag hyser några större förhoppningar om att de kommer vilja det, men hoppas kan man alltid.

Jo, Silvio ringde ju till VC. De tyckte att han kunde prova med nässpray och har inte huvudvärken gått över ska han återkomma på torsdag. Dagens skämt? Det är ju inte direkt så att huvudvärken är ny, bara värre senaste dagarna. Nåja, han får väl ringa på torsdag då.

Jag fick ett jobbpass på lördag. Känns lite gött sådär. Det passar att hoppa in vid behov, jag känner inte för att vara schemalagd och så på det jobbet, så mycket gillar jag det inte ;), men att jobba något pass då och då funkar finfint.

En till sån där dag

Barnen har ännu en dag varit helt hopplösa. Det har varit en hel del skrikande, Lovisa har fått diverse raseriutbrott och mellan varven har de hittat på en massa hyss. Hoppas att det är en snabbt övergående fas på grund av för mycket ledighet ;). Att Victor är lite gnällig förstår jag ju eftersom antibiotikan har slagit ut hans mage fullständigt.

Imorgon är det vardag igen, barnen ska till dagis, jag ska plugga och Silvio ska till skolan.. och VC. Silvio har haft en jävligt huvudvärk ett bra tag nu, förhoppningsvis beror det på hans sprängfulla bihålor så det spänner runt hela huvudet, hursom ska det ändå kollas upp för sådär kan han inte gå runt och må.

Egentligen skulle denna dagen ägnats åt städning, men det blev inte riktigt så.. Silvio har sin huvudvärk och jag känner mig bara alldeles tung i kroppen och orkar ingenting. Det skulle vara så skönt om allt bara fungerade, att barnen somnade fint på kvällarna och sov bra hela nätterna, men det är väl en utopi.
Men, men.. städningen hinns med imorgon, det blir ju en hel del pauser under pluggandet då jag inte har förmågan att ta in information mer än 30 minuter i taget sen måste jag pausa en liten stund och på de där små stunderna hinner man otroligt mycket.

Nu ska jag däremot slänga ihop lite middag.. kyckling ris och färdig kryddmix, ambitionsnivån är verkligen på topp idag.

Mest gallskrik

Det är vad jag har lyssnat på de senaste två dygnen. Ett mindre helvete även kallat.
Allt gick bra i fredags, vi kom iväg lite senare än planerat, men det är väl inget ovanligt. Hos Tella bjöds det på lite fika och Fia var ute och lekte lite med Lovisa.

Full fart vidare till Silvios föräldrar där vi fick middag när vi kom fram. Därefter började gallskriksmaratonet. Lovisa har skrikit hela helgen för att hon inte har fått åka hem igen.. och varför Victor har skrikit vetifan, men han var glad i förmiddags ett par timmar. Hela dagen igår gallskrek han om han inte fick sitta i mitt knä, och skrek visserligen en stor del av tiden i mitt knä också.

Sen vi kom hem för ett par timmar sedan har Victor... gallskrikit.

Är jag trött, less och sugen på att lämna tillbaka Victor? Typ

Fix

Ska organiser mig in i duschen och sen få barnen badade. Saker ska packas, bilen ska tankas.. sen åker vi.

Det blir mellanlandning hos Tella på vägen. Trevligt!

Så himla knasigt det blev

När jag och Victor hade varit hemma en stund i morse efter att ha lämnat på dagis tänkte jag att han skulle skulle sova lite så att jag kunde göra det jag skulle göra (plugga). Trött var han visserligen, men även ganska sällskapssjuk så jag la mig på sängen så han fick lite sällskap.. Vi somnade visst båda två.. och vaknade vid 14. Lyckad dag? Kanske inte..

Likadant var det igårkväll.. eller inte likadant, men trött var jag. Skulle kolla lite på tv, somnar 21:30 på soffan och kommer inte i säng förrän vid 4 på morgonen efter att ha haft soffsällskap av Lovisa några timmar.

Är det våren som gör mig så trött? Kanske.. om det börjar komma pollen och sånt går väl immunförsvaret på högvarv. Eller var det bara kroppen som tänkte ta igen ett par års sömnbrist.

Imorgon åker vi till Silvios föräldrar för lite påskfirande. Barnen känns tillräckligt friska och jag hoppas att det håller i sig. Hoppas också på hyfsat fint väder så att vi kan vara ute och leka en hel massa.

RSS 2.0