Fullt upp

Idag var det vardag igen. Kidsen lämnades på dagis och jag åkte till Citygross. Sen städade vi ända tills det var dags att hämta barnen igen. Väl hemma satte jag igång med året köttbullsfabrik, det blev ett rejält berg varav en del slank ner till middagen och resten hamnade i frysen till framtida middagar.

Lund ja

Nästa måndag åker vi dit. I kallelesen stod det att man skulle reda ut med sin kontaktsjuksköterska om vem som ska betala kalaset om mer än en förälder ska med samt syskon. Efter samtal med vår kontaktsjuksköterska visade sig att hela familjen är inräknad i Victors äventyr till Lund. Mycket bra. Lovisa mår allra bäst av att ha familjen samlad så det skulle inte vara så bra om vi måste dela upp oss. Det finns ju mycket att sysselsätta henne med på sjukhuset så det ska nog gå bra.

Måndag

Bibblan, fika, lekparken.. hem.. middag.. kvällen.. promenad och nu här.

Mestadels vilodag

Barnen vaknade tidigt i vanlig ordning. Urk, när ska de lära sig uppskatta sovmorgon? Jag som ändå la mig ganska tidigt igår för att orka. Det dröjde inte mer än ett par timmar så somnade jag till lite, efter nån timmes halvsovande på soffan kröp jag ner i sängen, när jag väl vaknade igen var klockan två på eftermiddagen. Det var skönt att sova lite.
Efter middagen kom dock rastlösheten så jag gav mig ut en sväng efter att barnen lagt sig. Det blev även lite jogging inblandat i allt gåendet, kändes skönt. Äntligen är den hemska värmen borta så nu orkar jag röra på mig igen. Sommaren blev ju väldigt misslyckad rent träningsmässigt.

Shopping och kaniner

Vi behövde ge oss ut på välingjakt idag då förrådet var tömt. Och när vi ändå var iväg tänkte vi spana in nya 'Grand Samarkand'. Inte för att det var så värst Grand då de tydligen öppnar upp en liten bit då och då. Till min stora lycka har de fått dit den där skokedjan som jag alltid tjatar om efter att ha varit i Kalmar. Det resulterade i ett par nya vinterskor till Lovisa, billiga var de också. In på Maxi för att bunkra upp med välling och sen blev det en liten fika.
Barnen började bli trötta, men jag tänkte att det är lika bra att de får bli helt trötta så de somnar så därför åkte vi till 4H-gården. Lovisa blev jätteglad över att få se hästarna. Sen kom vi till kaninerna.. barnen älskade verkligen kaninerna, Victor sken som en sol och pratade massvis med kaninerna. Lyckad dag med andra ord.

Vi hittade

En butik vi letat efter några veckor, men vi är väl halvblinda för det fanns ju där hela tiden. Det stod i tidningen för ett tag sedan om en nyöppnad ostaffär. Nu är ju jag ingen större ostfanatiker, men Silvio kan vara. Idag hittade vi den äntligen. Det visade sig att de även hade lite goda skinkor, salami och lite annat tilltugg.. nästan som himmelriket. Så vi köpte lite smått och gott och sen även en flaska vin. Nu inväntar vi John Blund för barnens del så kan vi äta vår kvällsmat sen.
Victor klarade sista dagen på inskolningen med bravur, idag var det både lunch och vila på schemat. Inga problem med något. Enda som hänt honom var när han var ute och lekte.. det tycker han är kul.. lite väl kul kanske så han glömmer lätt att han måste vila ibland.. istället antar han lite smurftoner här och där. Det visste fröknarna eftersom vi givetvis berättat så då fick Victor sitta i en vagn istället vilket var poppis för en av de lite större barnen på hans avdelningen som gjorde till sin uppgift att köra runt med honom.
När Victor var på dagis var vi andra på stan, vi skulle lämna in lite papper på ett ställe och vädret var ju fint så vi gick runt och kikade. En obligatorisk fika på Askelyckan hanns också med. Lovisa var nog lite glad över att få ha mamma och pappa för sig själv i några timmar.

Jakten på den perfekta jackan

Det är vad jag ägnat dagen åt, och det var inte ens till mig själv utan till Victor. Han behövde en höstjacka och jag hade en liten "kravlista", i affärerna fanns mest vinterjackor, men till sist hittade jag en som uppfyllde alla krav utom snygg färg, men funktion går ju i första hand.
Jag skulle nog behöva en jacka själv också, men det får vara till någon annan gång. Förra hösten köpta jag den _perfekta_ jackan.. jag tror nog att den kan vara för stor nu till min stora sorg då jag verkligen älskar den, men man kanske ska vara glad för att man är lite smalare istället för att man har en snygg jacka.
Igår ringde de förresten från Lund så vi har äntligen fått tid för undersökning. Ska bli skönt att få den biten avklarad, sen är det "bara" den hemska operationen kvar, vilket förhoppningsvis blir den sista för Victors del.

Det gick finfint

Idag provade jag att lämna Victor åt sitt öde på dagis och det gick hur bra som helst. Visserligen trodde jag inte att det skulle bli några problem då det inte varit det förr så det var skönt att det fungerade även på nya stället.

Weho

Fortsatt inskolning som väl får klassas som dagens händelse. Det gick väl inte så strålande idag heller, men jag har nog kommit på varför. Just nu är ju alla barnen där som ska gå i gruppen och då är det fullt ös. Victor vill ju gärna ha lite uppmärksamhet, men är dålig på att ta plats och få det så då går han till mig istället. Den teorin visade sig stämma bra sen när en del barn fick gå ut på gården och en del av de som skolas in gick hem. Helt plötsligt var jag helt ointressant i hans ögon. Imorgon ska jag prova att lämna honom själv, jag tror och hoppas att han finner sin plats i gruppen när han blir tvungen. När Victor gick på sitt förra dagis var han ju lite av en favorit hos all personal (eller storfavorit snarare) så han fick all uppmärksamhet han någonsin kunnat önska sig hela tiden. Lyxigt, men kanske inte något som gör honom särskilt självständig. Här hemma är han ju bra på att vara mitt plåster eller svans, men han blir också undanknuffad av Lovisa som å andra sidan är bra på att ta plats och kräva uppmärksamhet.
Nåja, det blir nog bra folk av de små liven.. så länge man själv funderar över vilka värderingar man vill ge dem i livet och överöser dem med kärlek och närvaro så ska det nog gå vägen.

Helt klart bättre dag

Började med inskolning. Nu har ju Victor verkligen fattat att jag faktiskt sitter inne på avdelningen så då vill han gå till mig hela tiden.
När jag och Victor kom hem igen så stack Silvio till arbetsförmedlingen och fick faktiskt lite vettig information.
När Silvio kom hem igen gick vi i samlad trupp till sjukhuset för Victor skulle till tandläkaren. Och när vi ändå var i krokarna blev det lite lek i Strandbjörket där vi även träffade på en gammal kollega.

Genomjävlig dag

Eller kanske snarare genomjävlig Lovisa. Dagen började med att min telefon ringde klockan 7.. vilket visade sig vara mamma som inte satt på knapplåset på sin telefon (mest för att hon inte har någon som helst aning om hur man gör). Det gjorde att barnen vaknade. Sen har det inte varit en lugn stund. Lovisa har ställt till med alla tänkbara hyss inklusive att slå på Victor med jämna mellanrum så att han ska slippa känna sig glad.
Hoppas på bättre lycka imorgon.

Nya blommor

Vi har hittat en ny leverantör av zucchiniblommor, tyvärr kommer han inte nästkommande två lördagarna. Men Silvio får väl överleva det. De vi fick idag var stora och bra. Förra veckan fyllde vi dem med mozzarella, denna veckan provade vi riccota. Slutsatsen blev att vi nog ska prova med feta.
Vi hittade även ett stort Pippipussel åt Lovisa för en billig slant, second hand är bra ibland.

Och fredag

Idag upptäckte Victor att jag satt i ett rum inne på dagis, efter den upptäckten blev han allt som oftast lite ledsen och ville vara med mig en del. Nåja, det gick ju ändå bra överlag.
Efter det mellanlandade vi lite hemma innan vi gick till Strandbjörket för att låta barnen busa av sig lite. Hemma igen så sov vi, eller kanske mest jag och Lovisa. Jag har varit så himla trött senaste tiden och det har tagit sig uttryck i att jag blev lite illamående idag. Jag hoppas att lite ordentlig sömn råder bot på det.
Inget spikat för helgen, vilket också kan vara skönt.. man gör lite vad som faller en in.

Torsdagen

Även denna dag har gått utan någon större dramatik. Victors inskolning går hur bra som helst och han bryr sig inte om att söka upp mig fast jag sitter med lite andra föräldrar i ett litet rum inne på avdelningen.
Victor förresten, han är så himla fin. Han har ju inte kommit så långt med språket utan testar mest lite olika ljud i hopp om att de så småningom kan bli ord. Men bara för att han inte kan prata innebär det inte att han kan uttrycka sig. Han har blivit fantastiskt duktig på att utveckla ett eget litet teckenspråk för att vi ska förstå honom. Han är så klok min lille älskling. Han tänker alltid efter och har ett enormt tålamod, en riktig solstråle för det mesta. Men kan inte vara annat än lycklig när man får den stora äran att vara mamma till en sån fining.
Dagens garv går till arbetsförmedlingen. Silvio var på Trygghetsrådet idag för lite coachning. Det framkomk att han fortfarande inte fått träffa sin arbetsförmedlare sen han skrev in sig i februari förra året. Coachen ringde därför AF för att ordna fram ett möte. Ja, under den här tiden har Silvio också fått byta arbetsförmedlare tre gången. Det som uppdagades var att den arbetsförmedlare han blivit tilldelad senast är till för invandrare. Ja, Västerås kanske är ganska exotiskt trots allt ;)

Onsdagen

Onsdagen fortsatte i samma anda som gårdagen. Victor gillar nog läget på nya dagiset för ganska tidigt idag kröp han upp till en av fröknarna och kramade henne ordentligt.
Under förmiddagen gick jag och Victor ner en sväng på stan för att hämta ut medicin samt kolla om vi kunde hitta lite kläder till barnen. Det gick bra med allt så nu har barnen lite påfyllning i garderoberna. :)

Tisdagen

Fortsatt inskolning som gick lika bra den. Vi föräldrar fick gå och sätta oss i ett annat rum så att vi fanns tillgängliga, men inte i barnens direkta närhet. Det som slog mig var att inskolningen tycks gå så lugnt till, när vi var på Victors förra dagis var det allmänt kaos och merparten av barnen grät hela tiden. Nu är det lugnt och stillsamt, barnen verkar finna sig till rätta och tycks trygga.
Lovisa blev lite förvirrad... för hon började ju dagis en liten stund senare än Victor och sen när vi skulle gå hem med Victor satt Lovisas avdelning ute och hade fruktstund. Lovisa såg riktigt förvånad ut och sen klappade hon brevid sig och sa "pappa sitta här". Sötnosen!
Dagens tråkigheter var att jag nyss fick reda på att en i vårt WoW-guild avled igår. Hemskt och tråkigt på alla sätt.

Inskolning, dag 1

Jovars, det gick ju bra det där. Visserligen vara vi bara där en timme, men Victor hittade en spegel så sen var han nöjd.
Hemma igen ville Lovisa gå ut så det var inte annat att göra..på med kläder och gå ut alltså. Vi provade en ny lekplats idag, vi var där en gång förra sommaren, men då var alla saker för stora. Idag var det lite roligare. Barnen fick gunga gungbräda så de tjöt av skratt och jag fick åka en massa linbana för Lovisa vågade inte, men ville ändå att jag skulle åka.
Eftermiddagen.. ja då sov vi allihop så det finns nog inte så mycket att säga om den. Och egentligen inte om resten av dagen heller.

Nice helg

Dock inte så mycket sömn.
Gårdagen började med att barnen förespråkade uppstigning långt innan jag tyckte det samma. När vi ändå kommit upp skickade jag iväg Silvio och barnen på lite ärenden så jag kunde få städa i lugn och ro.
Eftermiddagen kom och då kom också Hannah, Martin och Elvira. Äntligen skulle vår spelkväll bli av då vi fått boka om så många gånger.
Barnen lekte lite och sen ordnade vi med middag.
Sen spelade vi, Settlers stod på schemat och Martin vann båda gångerna.
Mycket trötta och långt efter midnatt la vi oss för att sova. Det skulle dock inte bli långvarit för Lovisa hittade ett litet skräp i sin säng som hon trodde var världens största och farligaste insekt så det var skrik och gråt. Givetvis hade hon vid det laget väckt upp Victor.
Resten av natten sov vi lite här och där innan det blev uppstigning igen.
Frukost avklarades och nu är köket tillbaka i sitt ursprungsskick igen.
Jag tror att resten av den här dagen blir väldigt, väldigt lugn.

Jobbfredag

Nu har jag precis kommit hem från jobbet. Det var lugnt och stillsamt idag, men mycket varmt.
Dagen har som vanligt ägnats åt bus i massor och även en sväng i tvättstugan.
NU blir det sängen för imorgon ska det tokstädas innan goda vänner kommer.

Och torsdag

Lovisa har varit på dagis, Silvio har blivit kallad till jobbintervju och jag och Victor har varit ute på promenad. Härligt, härligt.
Imorgon väntar städning, tvättning och avslutningsvis lite jobb sen får det baske mig vara helg.

Good times

Victor har gått massvis idag utan att hålla i sig, Lovisa gillar läget på dagis igen efter sommarfröknar och sommarbarn. Det blev lite progression i dagens raid. Så kan vi väl sammanfatta dagen?

Still alive

Har bara inte orkat blogga för det har egentligen inte funnits så mycket att skriva för vi har bara gjort det vanliga.
Idag fick vi äntligen gå till BVC igen, Victor fick ju inte vaccin sist eftersom han hade feber och Lovisa gick inte alls den gången. Dock ägnades förmiddagen åt att vara på sjukhuset för min och Victors del då det var dags för kontroller. Vi försöker alltid hinna ta prover innan vi träffar läkaren så vi entrade ett smockfullt väntrum och tog en kölapp. Sen gick vi till läkaren utan att ha tagit några prover. Jag hade sparat lappen ifall att, men förväntade mig en ny mastodontkö. Döm om min förvåning när det var två nummer kvar till vår tur på provtagningen när vi kom dit igen. Skönt att slippa vänta så länge.
Allt gick bra hos läkaren bortsett från att vi inte kunde få till blodtrycksmätning då Victor blir helt totalt upprörd över det. Likadant om han stasas för att få kanyl, han avskyr det som pesten så vi fick anta att även blodtrycket såg fint ut.
BVC sen då. Victor fick vaccin. Lovisa fick göra lite roligare saker. Först fick hon rita lite och sen kom Pippiväskan fram med lite olika saker. Hon fick se en ko och säga att det var en ko, likadant med en hund och sedan tvp bilar. Hon fick sen visa vilken bil som var stor och vilken som var lite. Hon fick en boll som hon skulle sparka och sen hoppa jämfota. Hon fick även en docka som hon fick säga och peka kroppsdelar på. Lovisa klarade allt galant utom att säga hur en ko och en hund låter. Men det kunde hon innan, men då trodde hon att de hette muuu och vov-vov så när hon lärde sig de riktiga benämningarna la hon av med lätena. Nåja, det var väl inte hela världen och något vett har vi ju uppenbarligen lyckats lära sig.
Lång är hon också, 98.3 cm så hon ligger två snäpp över normalkurvan och 1½ snäpp över på viktkurvan. Kalasbra, nu kommer nästa test först när hon är fyra.

Ponnyridning

Idag tog vi oss an Karl-Oskardagarna för sista gången. Vi hade lovat Lovisa att hon skulle få rida och har man lovat får man hålla det. Det tog en stund att komma iväg då lilla fröken var trött och tvär.
Vi började med karusellerna, Lovisa ville inte åka den första hon gick till så sen fick hon prova en annan. Den satt hon kvar i och sen började hon åka... och gråta så mycket att hon tappade sin napp. Trött Lovisa utan napp är inte så rolig så vi fick köpa nya. Typiskt att vi glömde ta med extranapp.
Därefter gick vi till museiparken där det skulle finnas hästar och lite andra barnaktiviteter. Lovisa fick syn på hästarna och det riktigt lyste om henne så hon fick rida en runda. Lite för kort runda enligt fröken som annars är van vid att få rida så mycket hon vill.
Vi gick sedan och tittade på det andra som fanns. Det fanns ett litet hus som var roligt och många barn lekte där. Lovisa sa att det var Pippis hus så det var väl bara att hålla med.
Vi avslutade sedan med en runda ponnyridning till innan vi började gå hemåt.
Efter lite sömn nu på kvällen så ska jag göra mig iordning och gå till jobbet.

Projekt blöjfri Lovisa

Idag gick jag och Victor ner till stan för att ordna med ett par saker. Det var riktigt trevligt ute, men det fylldes snabbt på med folk under den lilla tiden som vi var där.
När vi var där ringde mamma och sa att hon skulle komma och lämna tillbaka Lovisa efter lunch. Det var kul att få hem vildbattingen igen, men det blev genast totalt kaos här hemma.
Under en ganska lång period har Lovisa fått prova på pottan och hon sitter gärna på den om någon annan går på toa. Ibland är hon även utan blöja. Så även idag. Det gick bra ett tag. Hon lekte och sen gick vi på toa. Ingenting kom i pottan, men en halv minut senare så stod hon i hallen och kissade. Det bekymrade henne en hel del, det där med att det blev blött. Turligt nog är det ju inte värre än att torka och sen fick hon gå utan blöja några timmar till. Efter sista rundan på pottan ville hon själv ha blöja igen.
Jag hoppas att det lossnar ganska snart och att hon kan vara utan blöjor på dagtid, nätterna kommer väl lite senare.
Just nu väntar vi på att barnen ska vilja sova sen ska vi äta lite kräftor :).

Karusellåkning

Idag hade vi bestämt karusellåkningsdejt med Wilja och hennes föräldrar. Vi gick ner till stan och började med en fika eftersom tivolit inte öppnat igen. Vi hann också med att gå i en del affärer.
På tivolit fanns det egentligen inte så mycket som Victor och Wilja skulle kunna känna sig modiga nog att åka, men det blev något slags litet tåg. Båda barnen tyckte att det var onödigt läskigt så nu behöver vi ju inte slösa mer pengar på det ;).
Förresten.. shit vad lätt allting är med ett barn. Gudars, klagade man när man bara hade ett barn? Det här är ju som rena rama semestern.

Röjardag

Vi har fått undan en hel del nu av allt som låg och drällde här och där. Ser verkligen mycket trevligare ut. Nu ska bara barnen (mest Victor) sluta dra ut precis allt ur bokhyllorna så att vi kan ha lite ordning där också.
Imorgon fortsätter vi och sen ska vi gå lite på Karl-Oskardagarna.

...

Nä, jag kom verkligen inte på någon rubrik. Lilla fröken Lovisa ville inte alls sova igår. Det var inte det värsta för oftast lullar hon ju runt lite i all stillsamhet när hon inte kan sova. Förutom igår, hon var hur avig som helst och Victor skulle absolut inte alls få sova. Lite jobbigt.
När Lovisa var lämnad på dagis åkte jag iväg och storhandlade så nu är det fullt i frys och skafferi, sjukt skön känsla.
När Lovisa slutade dagis för dagen kom mamma så då var det dags att stuva in Lovisa och hennes pryttlar i bilen och vinka av henne. Det gick riktigt bra och hon var glad över att få åka bil. Tydligen hade hon sett hästar utmed hemvägen så hon var väldigt nöjd.
Imorgon väntar den stora storstädningen. Så gött. Sen kan vi förhoppningsvis ta det lugnt ett tag och vila upp oss lite när yrvädret är iväg :).

Måndagen hittils

Har bestått i cykling över hela stan för Silvio, biblioteksbesök för mig och Victor samt lekplatsbus för Lovisa och Silvio.
Imorgon får vi äntligen in lite pengar på kontot. Inte en dag för tidigt. Så det jag ska göra imorgon är att STORhandla. Jag tänker aldrig mer lyckats tima in pengabrist med matbrist. Har man mat i frys och skafferi klarar man sig ändå ganska bra.
Imorgon är också dagen då Lovisa ska åka till sin mormor några dagar. Hoppas att de kommer att ha roligt, men så blir det nog.
Nu väntar lite middag och sen tvättstugan.

Lek och bus i massor

Vid lunchtid gick vi en sväng till lekparken. Vi höll på att aldrig komma därifrån för Lovisa hade så roligt när hon tvingade upp mig i klätterställningarna. Anledningen är att hon är för liten för att själv kunna klättra i dem, men det är tydligen tillräckligt underhållande att se mig.
Vi hade bestämt grillning med Malin, Chrille och Wilja så vi gick till slut hem och fixade till lite vi kunde ta med. Ett par timmar senare var vi mätta. Lovisa och Wilja var måttligt intresserade av maten, men var desto mer lockade av vinbärsbuskarna så de fick i sig en hel del bär.
Kvällen avslutades med att gå igenom Wiljas leksakslager och hälla i Silvio lite kaffe innan vi gick hem.

RSS 2.0