Vilodag

Jag blir så vansinnigt seg efter att jag har jobbat så det blev mest horisontalläge för mig idag.
Egentligen hade vi tänkt gå på en bröllopsfterfest idag, men hoppade det på grund av skral kassa. Man vill ju kunna roa sig ordentligt när man väl ha chansen. Nåja, jag hoppas att de fick ett fint bröllop och en bra fest som förmodligen fortfarande pågår :).

Deppig dag

Mest för att vi (fortfarande) är så förbannat fattiga. Alltså riktigt jävla fattiga. Hade hoppats på någon form av besked idag, men så skedde inte så vi får väl ligga på dem lite på måndag eller nåt för det här funkar ju inte.
Idag har vi mest slöat, jag har känt mig som en reumatisk amöba. Spänd och öm i hela kroppen, förmodligen stressrelaterat och lite på grund av förkylningen.
Kvällen har ägnats och åt lite välbehövligt jobb :).
Bestämde även med mamma idag att Lovisa ska åka dit på tisdag. Sen får vi väl se hur länge de står ut med varandra innan vi hämtar hem den lilla odågan igen. Det blir garanterat ett par dagar som kommer vikas åt storstädning. Efterlängtat och ganska behövligt. Rensa ut ordentligt och få bort alla prylar som bara ligger lite planlöst överallt.

Sjuka människor (i flera bemärkelser)

Victor har blivit sjuk nu, snuvig och febrig. Det innebar att vi fick ställa in den planerade spelkvällen. Lite tråkigt, men det tar vi igen nästa helg.
Victor vär även på BVC idag för sin 18-månaderskontroll. Det gick som smort förutom att han inte kunde få vaccinet eftersom han var dålig. Positivt var också att läkaren var en läkare som träffat Victor en del så han visste vad han skulle kolla efter angående förkylningen. Det verkar inte vara någon större fara med Victor och en saturationsmätning här hemma bekräftade att han verkar må bra trots allt.
Sen var det ju nästa sak. Som jag först inte orkade bli arg för, men som jag blev mer och mer arg för under tiden jag gick hem. När jag hämtade Lovisa på dagis ville en av fröknarna berätta om lunchen.
Det hade serverats pyttipanna med rödbetor. Lovisa hade ätit en rödbeta och druckit ett glas mjölk. Lovisa ville därefter ha mer mjölk av någon anledning. Fröken ville att Lovisa skulle äta något innan hon fick mer dricka för att inte dricka sig mätt. Lovisa är en väldigt bestämd liten dam och vill hon ha sju portioner ketchup innan hon rör något annat på tallriken är det lika bra att hon får det för annars äter hon inte alls. Dessutom har hon så vitt jag vet aldrig druckit något och blivit så mätt så att hon inte kan äta.
Nåja, när hon inte fick någon mer mjölk blev hon ledsen och arg.. när hon blir ledsen och arg låser sig det mesta så hon skjuter ifrån sig tallriken och ville inte ha något alls.
Resultatet var att hon fick vara utan mat idag. Det är väl knappast okej.
Jag har aldrig hört att något sådant hänt när ordinarie personal varit på plats, men de kanske är lite mer lyhörda och erfarna. Ibland äter hon inte så bra för att hon kanske inte gillar maten, och oftast får hon någon smörgås eller så istället så att hon inte går hungrig från bordet.
Usch, nu är jag väldigt upprörd över det. Det har varit allmänt kaos nu ett par veckor då det bara är vikarier på dagis och de verkar inte ha så mycket koll på något alls.

Ont :(

Igår kväll fick jag jätteont i magen, precis under revbenen. Det blev inte bättre under natten så i morse gick jag till VC. Jag gicks igenom grundligt, men det verkade inte vara något allvarligt fel på mig. Kanske en muskelinflammation eller sträckning. Så det är väl bara att härda ut.
Det innebär att det inte har hänt så mycket idag utan jag har i princip bara vilat.

Vad man kan missta sig

Förutom att jag har cyklat en hel massa idag så har jag omvärderat mina barn.
Jag har alltid trott att Lovisa är våghalsig med allt sitt klättrande, springande och hoppande. Inte då. Victor tror ju att han är Mc Gyver eller nåt. Även om han varken kan springa eller hoppa är han helt suveränt bra på klätterbiten.
För ett par veckor sedan kröp han runt på köksbordet så  vi har fått lägga ner stolarna. Inte ens Lovisa har man behövt lägga ner stolar för.
Sen tycker han att det är supersmidigt att ta våra datorstolar och köra de till lämpligt ställe om han vill nå något. Ställer han sig och balanserar allra längst ut på soffkanten kan han slå på och av strömbrytaren till taklampan, hellattjo om man är 1½ år.. tydligen. Tyvärr brister balansen ibland.
Lovisa inser liksom sina begränsningar och känner efter vad hon kan hantera, hon klättrar inte högre än att hon kan klara det osv, men Victor tycks inte ha en enda begränsning.
Jag trodde alltid att Victor var lugn, Lovisa kastar sig huvudstupa in i det mesta med noll tålamod. Victor har massvis med tålamod och kan pilla med saker utan att ge upp. När han sitter och klurar hittar han tydligen på nya sätt at förvandla vår lägenhet till en gigantisk klätterställning.

Ute

Idag var vädret helt okej så vi var ute några timmar. Först blev det biblioteket för att lämna tillbaka böcker samt låna lite nya. Därefter begav vi oss till Linnéparken, men det var ingen som hade roligt där så vi gick till apoteket och hämtade lite medicin till Victor.
Eftersom Lovisa fortfarande ville leka gick vi en sväng till Strandbjörket istället.
Silvio gick till läkaren i morse för att kolla sina lungor då han har ont när han andas. Han var dock frisk, men hade förmodligen sträckt en muskel eller så i bröstkorgen för han har hostat så förbannat på nätterna. Han skulle ändå få remiss för att kolla upp lungkapacitet.

Vilodag

Lovisa var uppe och nattsuddade en del då hon verkade ha svårt att sova. Silvio mår inte så bra. Vi har mest busat och vilat lite om vartannat. Nu på kvällen hade Lovisa även lite feber. Inte så kul. Hoppas på att Silvios krämpor vänder tills imorgon så kan vi göra något roligare för pengarna än att lägga dem på ett läkarbesök med eventuell tillhörande medicin.
Medicin ska vi ändå shoppa imorgon då det är dags att hämta en ny flaska Kaptopril åt Victor. Som tur är har hans mediciner blivit riktigt billiga nu när vi är nära fullt högkostnadsskydd.
(Och om det ser kompakt ut med texten beror det på att blogg.se inte verkar fixa mina formateringar av texten)

Regnkläder är bra

Idag är det riktigt skönt ute, man slipper svettas och det känns lätt att andas. Vädret är dock inget hinder för roligheter. Man kan springa runt i den pyttelilla bokskogen som ligger bredvid huset, man kan gunga, man kan åka blöt rutchkana hur snabbt som helst osv osv. Det bästa av allt är att komma hem igen och äta bullar.
Victor då, glömde skriva om honom igår.. han går, på riktigt nu utan att hålla i sig. Visserligen bara några steg i taget, men han är så duktig så hela jag känner mig tokstolt. Nu när han börjar få lite kläm på det där med att gå är nästa projekt att försöka lära sig lite ord.
Nu är det dags att trotsa regnet och gå till affären för att köpa lite nya ingredienser till bullar.

Nu känns det som fel dag igen

Det känns som helg idag, men så var det ju inte alls. Kanske för att Lovisa är ledig på fredagar. Idag provade vi cykelkärran vi fick av pappa. Allt gick bra, men inte så snabbt för det var riktigt tungt att cykla med den. Jag kommer få rejäla lårmuskler om det här ska fortsätta ;).
Lek och bus i Strandbjörket var huvudmålet för dagen. Utöver det lämnade vi in lite papper här och där samt att Silvio fick tillbaka sin protes han lämnade in på lagning i tisdags.
Nu ska jag göra mig iordning för att sen åka och jobba.

Märklig dag

Eller kanske inte märklig, men jobbig på något vis. Först var vi iväg till Soc, eller arbete och välfärd som det heter så tjusigt. Allt gick bra där, vi fick en handläggare som det funkade bra med vilket alltid känns bra. Sen ville hon visserligen inte ens ha hälften av alla papper vi hade med oss och som det stod på en lapp att man skulle ha med sig.. men, men. Två problem uppstod som vi tog itu med därfter; Silvios handlingsplan på AF hade gått ut och vi hade inte sökt bostadsbidrag.
AF ja.. skoj ställe. Silvio fick sin handlingsplan för ett och ett halvt år sedan. Sen dess har han fått byta handläggare 3 gånger. Han har fortfarande inte fått träffa någon av sina handläggare och han har ägnat ungefär ett och ett halvt år till att försöka få kontakt med någon och förnya sin handlingsplan.
Nåja, det biten löste sig ändå som tur var. Under tiden snackade jag lite med min gamla kollega som jobbar där.
Vidare till FK.. nästa tokroliga ställe. Vi hade fyllt i en blankett så gått vi kunde och ville veta om den var okej att lämna in. Så vi fick köa.. och köa.. och köa fast vi hade nästa nummer på tur. Sen lyckades vi nog träffa den mest anticharmiga person någonsin. Jösses. Men, men.. blanketten var inte okej så vi får hitta på lite summor vi kan tänkas tjäna resten av detta året samt nästa. Sen ska man kryssa i en ruta om man har fått försörjningsstöd. Här kommer det underbara moment 22, vi kan ju inte kryssa i rutan för det är ju inte beviljat eller så, men det behandlas ju inte hos soc om vi inte sökt bostadsbidrag. Happy times! Nåja, det går väl att komma runt genom att kryssa och skriva förklaring på något annat ställe.
Silvio försökte skämta och sa att han kanske vann 5 miljoner och då kunde skriva det på blanketten.
Snubben svarade väldigt torrt: "då beviljas ni inget bostadsbidrag". No shit!!
Efter detta lilla event skulle Silvio kolla upp ett jobb han blev tipsad om på AF, men personen man skulle prata med var inte där idag.
Kvällen har företrädesvis ägnats åt att baka bröd och bullar.
Victor har ägnat sig åt att gömma sig i ett litet köksskåp.

Tisdag och onsdag

Två dagar i ett inlägg, så klipskt!
Igår var vi på sjukhuset med Victor för att ta ett blodprov. Det såg bra ut och han kan fortsätta med samma dos som han haft ett tag. Skönt att slippa mixtra med det.
Idag började det med att Sofia lämnade sina barn här då hon skulle på ultraljud. Det gick bra förutom psykbrytet hos den minsta som absolut inte kunde tänka sig äta äpple utan ville ha riktig mat 9:30 på morgonen. Nåja.. han överlevde det också ;).
Efter att barnpassningssessionen var över gick vi ut en sväng och fyndade falukorv.
Annars har jag mest fyllt i blanketter idag då vi ska på möte imorgon som förhoppningsvis ger oss lite pengar.

Toppendag

Jag och Lovisa for till Sofia för lite allmänt hästgos och mys. Lovisa hade fullständig panik över alla flugor, men efter några timmar gallskrek hon inte rakt ut längre, men tyckte fortfarande att de var "usche". Men, men.. ska man tycka om hästar får man gilla läget med flugor på sommaren. Vi tog även en tur ner i sommarhagen där det fanns gott om smultron till lilla frökens förtjusning. Tydligen var vinbären också fullt ätbara så det slank ner en hel del av dem också.
Precis när vi kom hem ringde pappa, då var de i krokarna och skulle komma förbi med en massa saker så nu har vi en cykelkärra, Silvio har en cykel och vi har fått en finservis :). Sen var det lite annat småplock också, men det står förrådet i väntan på att barnen ska bli lite större.
1. Fina Lill-Ann, hästen som Lovisa rider på, här med sitta lilla föl Flinga.
2. Smultron är mums.
3. Vinbär likaså.
4. Nybadad Victor poserar fint i min gamla stol.
5. Lovisa likaså.

Helgen gick snabbt

Massa lek och bus med barnen. Idag provade vi också på den nybyggda lekplatsen i Arabyparken. Den funkar väl okej, klätterställningarna var för svåra för Lovisa, men om man inte har tid att gå så långt så funkar det helt klart.
Det gick bra på jobbet igår också, det var varmt som tusan, men jag hade ändå ganska mycket att göra och alla var trevliga. Sånt gillas!
Imorgon ska jag och Lovisa äntligen åka till stallet. Lovisa har ju pratat om hästar och att åka till stallet ett bra tag nu så imorgon gör vi slag i saken. Det ska bli mycket trevligt och kul att träffa Sofia igen.
Silvios cykelproblem löste sig. Imorgon kommer pappa och då får Silvio hans gamla cykel. Verkligen toppenbra. Pappa är världsbäst :).
Nu väntar fortsatt brödbak och sen tvättid.

Dagvill

Det är  ingen ordning på dagarna längre, det har känns som lördag hela dagen av någon konstig anledning.
Nåja, vi begav oss till Strandbjörket idag så att barnen fick leka lite vilket uppskattades. Det var väl egentligen dagens händelse.
På kvällen ringde pappa och undrade om vi behövde en cykelkärra till barnen. Vi har länge velat ha en sådan och han hade hittat en ganska billigt så vi skulle få en sådan. Verkligen toppen. Så smidigt när man ska till lekplatsen/stranden eller bara handla lite extra. Det tar ju sin lilla tid att promenera överallt. Sen ska vi ju bara ha en cykel till Silvio också, men det kanske vi kan lösa i veckan.
Imorgon väntar jobb på kvällen/natten. Skönt att tjäna lite pengar, säsrskilt som jag missade förra helgens pass pga magsjuka.

Och torsdag

Idag var vi för andra och sista gången på det där som lite snyggt kallas för kartläggning. Varför omskriva något som bara handlar om hur man söker jobb? Nåja, det var ungefär ännu tråkigare än förra gången, men nu är det gjort.
Efter det hämtade vi hem barnen, det var ju Victors sista dag på hans dagis så det blev en hel del att ta med hem. Tyvärr glömde vi hans keps så vi får gå förbi imorgon och hämta den.
Idag fick jag också veta en rolig sak, en av mina gravida vänner gjorde ultraljud idag och fick veta att det var tvillingar. Helt galet och jättekul såklart. Jag vet inte hur många gånger förr genom våra graviditeter vi har skojat om tvillingar och nu bara händer det. Spännande och givetvis stort för henne och hennes man :).

Bullfest

Det har vi idag. I eftermiddags bakade jag bullar.. för framtida utflyker.. jag tyckte nog att min dator var ett utflyktsmål ;).
Imorgon gör Victor sin sista dag på sitt nuvarande dagis, sen väntar fyra veckors "sommarlov" för honom.

Ganska meningslös dag

Idag var vi ju iväg på något tjohej för att söka jobb. Det var väl inte särskilt givande alls egentligen, men, men.. måste man så måste man. Det var jag, Silvio och ett gäng nysvenskar som tragglar med SFI. Vi ska dit på torsdag igen och sedan kan man få gå på individuella möten för att få hjälp med att knåpa ihop CV och liknande.
Nåja, som vanligt hade jag glömt av att telefonen ligger i handväskan så alldeles nyss såg jag att jag fått ett samtal angående ett jobb jag har sökt. Det blir till att ringa dit imorgon. Det börjar inte förrän vecka 33, men man får ju ändå hålla tummarna.

Och ny vecka igen

Värmen håller i sig.. pust. Barnen fick gå ut på gården och härja runt lite då jag inte orkade ta mig någon längre sträcka, jag mår verkligen dåligt av värmen. Blir bara illamående, yr och alldeles slö. Nåja, det blir väl vinter tids nog ;).
I eftermiddags fick vi också ett brev att vi måste gå på någon sökajobbgrejkurs imorgon klockan 9 så det blev till att ringa dagisen och ändra om tiderna. Det ordnar sig.. tjoho.. eller nåt. Blev nog lite mer irriterad över alla förbaskade papper man ska ha med sig sen för att de ska gå igenom ansökan om vad tusan det nu heter.. försörjningsstöd? Nåja, det ligger ju lite längre fram i tiden så vi hinner nog leta fram allt.
Nu får det allt bli sova av så att jag orkar upp, barnen ska ju lämnas redan klockan 8 imorgon.

Slapp söndag

Värmen har ju hållit i sig så ingen har orkat göra något. Vi har sovit en hel massa och barnen har badat. Det är lite skönare just nu för det regnar och åskar lite, men det är fortfarande väldigt, väldigt varmt.

En skapligt tråkig dag

Vi har bara varit inne och vilat, vilat, vilat och vilat. Jobbigt när man inte orkar göra något och det känns som ett helt dagsverke att hämta ett glas vatten.
Sätter mitt hopp till morgondagen istället.

Så var det min tur

Jag skulle jobba ikväll. Det gör jag inte. Jag är magsjuk. Usch.

Kul natt

Igår på badplatsen ville Lovisa hela tiden dricka sjövattnet.. jag sa till henne hur många gånger som helst att hon inte fick det, men hon lyckades väl ta sig någon slurk eller två ändå.
Resultatet kom inatt.. 5 timmars kräkande.
Så det blev hemmadag för Lovisa idag.
När jag lämnade Victor på dagis så ringde Silvio till soc för att säga att vi var skitfattiga. Mindre skoj så vi ska dit snart och redan på tisdag så måste vi gå på någon arbetsmarknadsåtgärd. Man kan nog ha roligare i sitt liv. I normala fall skulle man haft semester nu.. betald och bara kunna ta det slappt.

Mer sol och bad

Vi bestämde redan igår att om vädret var fint idag skulle vi till stranden efter att barnen slutat dagis. Sagt och gjort. Lovisa var inte lika mycket för att bada idag, men tillräckligt ändå. Malin och jag hade fullt upp med att göra sandbyggen som barnen gjorde sitt bästa för att demolera.
För övrigt har vi nog inte fått så mycket gjort.. gått igenom inkomster och utgifter för att förbereda oss för lite härligt pengatiggeri. Jag önskar så att vi slapp och kunde få jobb istället. Vi har båda sökt hur mycket jobb som helst senaste året, men ingenting händer. Ledsamt.
Imorgon blir det stranden igen efter dagis om vädret håller i sig.

Oh yeah

Rubriken lovar nog mer än vad inlägget kan lova. För idag har det verkligen inte hänt något alls värt att notera. Jo, kanske att barnen har kommit på en ny rolig lek.. öppna ytterdörren.. till sina föräldrars stora förskräckelse. På vår gamla dörr var det en sån där bra kåpa över låset som det nog skulle ta dem ett par år till att lära sig öppna.. men nu. Usch, vill inte tänka på vad som skulle kunna hinna hända om man tex är på toa eller så.
Vädret idag var inte så soligt som senaste tiden så vi skippade det där med att gå till badplatsen efter dagis. Är det fint väder imorgon så går vi dit annars blir det "bara" lite lekdejt med Wilja och Malin.

Ny badplats testad

Man vet så förskräckligt lite om sin omgivning. Nästan lite pinsamt med tanke på hur många år jag ändå bott här. Nåja, Malin föreslog att vi skulle gå till Arabybadet och till någon badplats skulle vi så varför inte. Vi gick ditt och det gick hyfsat smidigt att hitta rätt, eller väldigt smidigt faktiskt. Det tog ca 30 minuter att gå dit så det var ganska lagom avstånd också.
Badplatsen var perfekt, sandbotten, långgrunt, liten brygga och man kunde välja på både sol och skugga. Toppen. Barnen trivdes också och hade superkul även om Lovisa vägrade erkänna att hon frös lite då och då.
Imorgon är det vardag igen med dagis för barnen.

Sol och bad i Ingelstad

Jobbet gick bra igår. Jag hade visserligen sjukt mycket dötid eftersom bordet var inne och därinne var det varmt så det liknade ingenting så ingen orkade vistas där inne.
Vi hade bestämt oss för att åka till någon strand idag om vädret höll i sig så vi bestämde med Hannah att ses. Det blev att vi åkte ut till dem efter lunch. Sen kom även Hannahs mamma och syster precis när vi skulle gå så det blev ett stort gäng som gick till stranden.
Lovisa älskade verkligen att bada och blev inte så lite ledsen när det uppdagades att vi skulle hem igen. Dessvärre har hon ingen självbevarelsedrift heller utan kutade ut på bryggan några gånger.. ut till det djupa vattnet där hon verkligen inte bör vara.
Victor badade också, men han tyckte bara det var roligt en stund, tills Lovisa skvätte vatten på honom.
Allt som allt var det en bra eftermiddag och förhoppningsvis fick jag färg på lite fler ställen än armarna och fötterna ;)

Mera värme

Pust , jag håller nog bokstavligt talat på att smälta bort. Eftermiddagen ägnades åt att jag och Victor var ner på stan för att fika med Linda. Det var sjukt längesen vi sågs så det var mycket trevligt.
Väl hemma igen somnade jag gott.. hade gärna sovit längre, men resten av familjen verkade tycka att vi skulle äta middag.
Ikväll ska jag jobba.. känner mig inte så värst sugen och nu blev jag lite nervös också då det är ny kassalag nu och jag fick ett samtal med lite instruktioner om hur jag skulle få kassaapparaten att fungera som tänkt. Nu är det bara att hålla tummarna för att jag reder ut det och får ut kvitton till allt och alla.

Finfin fredag

Dagen började väl mindre trevligt (en kombination med överfull blöja och Lovisa med lite risig mage), men den blev bättre.
Förmiddagen förflöt med lite badande.
Sen var barnen mest trötta, men högs ovilliga till att sova. Till sist sov de, sen åt vi middag innan vi hade bestämt utehäng med "grannarna". Nu är vi nyss hemkomna efter en trevlig kväll ute. Lovisa hade jättekul då det kom en massa barn hon kunde leka med efter att de hade varit i moskén.

Home alone

Eller ptja, barnen är ju också hemma såklart. Silvio är iväg och spelar rollspel. I ett svagt ögonblick lovade Lovisa att de skulle vara snälla mot mig, men jag vet inte riktigt om de fattade innebörden ;). Lovisa la sig ändå ganska tidigt, sen har vi ju den där nattugglan Victor.. jag tror jag fick honom i säng nu efter mycket om och men.
För övrigt funderar jag på att emigrera till Svalbard de närmsta månaderna ;)

RSS 2.0