Alla problem lösta

Lästa på FB om hur städningen ska lösas.
Det behöver inte vara jobbigt att städa. ...
SÅ här fixar du sommarstädningen snabbt och lätt:
1. Skapa en mapp på datorn.
2. Ge 
mappen namnet "Stöket i huset."
3. Ta bort mappen.
4. Datorn kommer 
att fråga: "Vill du ta bort stöket i huset permanent?
5. Svara ja. ...
6. Lägg fötterna på bordet, ta en drink och läs en god ......bok. 
;-)

Vaaaaaaaaaaaaaaaarmt

Det känns som att jag ska smälta bort. Ja, jag får klaga för jag har aldrig påstått att jag längtar efter sommar med tillhörande superdupervärme. Nåja, jag ska nog överleva.
Efter att barnen var lämnade på dagis blev det obligatorisk tisdagsstädning. Det är inte ens i närheten av så roligt som det låter utan mer att vi städar lite ordentligare. Resten av dagarna tar man mer hand om det mest akuta. När det var rent och fint var det dags att hämta barnen igen.. nåja, vi hann ju slappa en del också.
Sen bar det av till sjukhuset för rutinkontroll av Victor. Allt såg finemang ut och vi kunde ge oss hem igen i värmen. Vi var på sjukhuset lite onödigt länge för vi skulle vara där vid 16, men var där 14:30. Det gjorde väl inte så mycket så efter provtagningen fick barnen leka av sig på en lekplats.
Imorgon ska jag börja ta itu med omtentapluggandet, göra någon slags plan och sådär.

Sicken dag

Den började lite stillsamt med att jag skulle till tandläkaren för lite ordentlig rengöring inför semestern. Tjoho, det gick ju bra, men ta bort tandsten är inget skönt.
Hemma igen sov alla fortfarande. Jag röjde upp det sista i köket och sen satte jag igång med att märka barnens kläder, jag har varit så dålig på det en lång tid nu och har bara skrivit namnet, men det går ju bort så snabbt så idag tog jag itu med att stryka dit namnlappar.
När resten av familjen behagade vakna gick vi in i projektet "hitta cykel åt Silvio". Inte så långt ifrån där vi bor finns det någon slags second hand där de fixar grejer och säljer så vi gick dit för att kolla. Vi hittade en cykel, men behövde ju betala också så vi reserverade den och for iväg för att ta ut pengar, köpa en barnstol och en cykelhjälm till Victor. Barnstol hittade vi ingen, men det skulle komma in imorgon. När jag skulle lämna av Silvio där vi hittat cykeln ser vi precis några gå iväg med den. KUL! Not.. Så vi det blev ingen cykel. Kollade igenom nätet och hittade ett ställe i Alvesta vi kan åka till imorgon och kolla.
Hemma igen somnade jag och barnen. Vi sov så länge att jag inte skulle hinna träna idag. Lite trist, men, men..


Ännu en dag i solen

Det började med en cykeltur för min del för att införskaffa bollar till barnen. Lovisa är väldigt inne på att sparka boll nu så det kändes som en vettig investering. Hemma igen packade vi ihop oss och begav oss till strandbjörket för lite lekplatshäng.



Kanske hade det gått bättre för Italien i VM och de plockan in Lovisa i laget ;). Victor var duktig idag och lärde sig att själv klättra upp till den minst rutchkanan. Annars såg vi inte så mycket mer av Lovisa än vad sista bilden visar. Tyvärr dog batteriet i kameran efter sista bilden så det blev inte mer.

Klockan 5

Mer än så var inte klockan när Victor ville ha frukost. Idag föll lotten på mig. Dessvärre kunde jag inte somna om den. Lagom tills jag faktiskt började känna mig redo att somna om vaknade givetvis Lovisa. Jag lyckades ändå halvsova ett par timmar så jag var inte helt zombie sen.
Idag blev uppdelningen sådan att jag och Lovisa gick ut och Silvio och Victor städade lite.
Först gick vi till Strandbjörket och lekte lite sen gick vi runt sjön, slutligen köpte vi jordgubbar utanför sjukhuset innan vi gick hem igen. Idag var det ju bra mycket billigare med jordgubbar, 25 kr per liter mot gårdagens 50.

Midsommar

Nu har vi firat midsommar så svenskt man kan utan att ligga i en buske och spy ;).

Vi började med att åka ut till Evedal för att titta på midsommarfirandet. Det restes stång och sen var det ett folkdanslag som hade lite uppvisning. Efter det var det dags för ringdans, jag hade någon vision om att Lovisa skulle tycka att det var roligt. Hon delade inte riktigt min vision om det hela så det blev ingen ringdans utan snarare en massa lek på lekplatsen.
Lagom trötta åkte vi hem, Lovisa somnade ganska omgående och vi andra försökte oss på lite midsommarmat. Lovisa åt sen när hon vaknade och det rundades av med skitdyra jordgubbar. En trevlig dag överlag, men barnen har tyvärr varit trötta, förkylda och gnälliga.



Bilden på Lovisa är när hon äter korv och dricker saft på Victors dagis sommarfest. Bilden på Victor är från idag när vi var på Evedal. (Vet inte om Silvios mobilkamera är dålig eller om han är förbannat skakig, men bilderna ser lite blurriga ut.)

Riktigt varm dag

Det firade jag med att sova. Jag saknar att kunna sova så mycket som jag gjorde förr. Egentligen hinner jag väl inte nu heller, men ibland behöver man ju sova lite också.
När vi hämtat barnen gick vi ner lite på stan. Nu är det ju sommarrea överallt så vi fyndade lite på H&M till barnen. Super, även om det tyvärr var väldigt urplockat i lämpliga storlekar.

Glömde säga igår att Victor fick fina saker med sig från dagis, han fick lite skrivet om sin tid där och bilder. Han fick även ett paket med en Totte-bok i. Väldigt gulligt. Det hade varit fint om han kunde få med sig sina nuvarande fröknar när han börjar på nya stället i augusti. Nåja, de nya fröknarna han får verkade bra de också så jag behöver nog inte bekymra mig egentligen.

Imorgon blir det traditionellt midsommarfirande för hela slanten. Sillen är inköpt och nubben ligger i frysen. Hoppas att barnen håller sig hyfsat pigga imorgon så jag kan ta mig lite nubbe och inte behöva köra till sjukhuset eller nåt sånt tråkigt. Nu har ju Lovisa också börjat hosta. Suck och fy, men det är tydligen någon virus som går sar läkaren i måndags så det är väl bara att vänta ut eländet.

Mycket hanns med

Efter att barnen var lämnade på sina dagis cyklade jag ner till biblioteket. Jag hittade en del böcker att läsa i sommar. Efter det blev det också en sväng till classes för att köpa en bläckpatron.
När jag hämtade Victor var det dags för ett litet samtal eftersom hans kontaktfröken går på semester imorgon. Det fanns väl inte så mycket att säga egentligen då det överlag fungerat mycket bra. Victor kommer att vara saknad då alla tycker så bra om honom. Jag fick också veta att det skulle vara sommarfest, det hade jag helt missat. Lite fest kan dock alltid vara trevligt så vi lagade lite mat när vi kom hem och sen gick vi tillbaka. Det var trevligt, lite samling med respektive avdelning, sen korvgrillning och till sist en massa tårta. Lovisa såg vi knappt röken av då hon hade superkul på utegården.
Under kvällen kändes Victor lite varm och mycket riktigt, 38 grader. Puh, så är det inte över imorgon får det väl bli en sväng till sjukhuset då det kan vara hans hals som ställer till det.. eller alla nya tänder.. eller hans avbitna läppgrejs. Nåja, det får vi ta imorgon.
Lovisa har också en konstig knöl på sidan av halsen, mot nacken till där man är sådär senig. Jag tyckte att jag såg den igår och idag syntes den igen så jag kände efter och det var minsann något lurigt där så vi får väl ringa VC och höra oss för om den också.
Idag hade jag egentligen tänkt träna, men ptja.. det blev ju tårtätning istället ;).

Imorgon tänkte jag hinna med lite handlande av midsommarmat. Vi tänkte ge oss ut till Evedal för att gå på midsommarfirande och sen blir det väl lite sill och potatis hemma.

Denna tisdag

..går nog inte till historien som någon särskilt händelserik dag för min del. Barnen var på dagis idag och det firade jag med att slappa så mycket det bara var möjligt.
Silvio är iväg ikväll och spelar rollspel. I vanliga fall när han är iväg är barnen helt hopplösa och givetvis är de supersnälla när jag är iväg på något. Idag har jag haft riktig tur med barnen än så länge, de somnade tidigt och bortsett från lite vällingpåfyllning i Victor har det varit väldigt lugnt ikväll. Skönt må jag då säga.

Imorgon tänkte jag försöka ta mig en sväng till biblioteket. Jag behöver nåt att läsa och det finns inte så mycket olöst i mina hyllor, det som är olöst är jag ändå inte intresserad av att läsa just nu. Nu är det sommar och då är det lättlästa böcker som gäller.

Möte, lek och sjukhuset

Dagen startade lite smått stressigt. Mest för att jag helt hade glömt bort att vi skulle på informationsmöte idag där Victor ska börja på dagis. 9:10 började jag sega mig upp ur sängen, 9:30 var mötet. Förvånansvärt nog hann vi klä på hela familjen och springa dit. Lovisa blev smått förvirrad av att gå in på fel avdelning, och det var ännu konstigare sen när hon inte fick stanna kvar på gården med sina kompisar.
Till eftermiddagen hade vi bestämt träff med Malin och Wilja. Vi försökte dessutom få tag på Victors kontaktsjuksköterska eftersom hesheten och hostan inte släppt än så vi tänkte kolla om det var något vi kunde göra.
Vi gick och lekte i Strandbjörket och passande nog fick vi en tid på akuten när vi hade lekt klart. Eller ja, Lovisa skulle nog kunna hålla igång någon timme eller två till.
Allt gick bra, det hade inte satt sig neråt lungorna utan det sitter bara som heshet och trist hosta. Allt fint och vi behövde inte bry oss så värst mycket mer om det inte blir värre eller Victor får feber. Skönt det. Victor verkar ändå lika pigg och glad som vanligt, bara mycket tystare så han verkar inte lida så våldsamt. Han har nog mer ont av alla nya tänder just nu. De ploppar upp i en väldigt fart, nya hela tiden så han kan nu extraknäcka som fontän med allt dregel.


Bara regn, regn, regn

Fy sjutton så trist. Givetvis har det klarnat upp nu på kvällen när barnen ska sova, vilken timing. Det blev innedag istället vilket kanske inte heller var helt fel. Victor är ju fortfarande dålig i halsen, han har ingen röst och hostar en del mellan varven. Lovisa börjar också bli lite hostig och gnällig så det är väl något otyg på gång där också.
Jag hann med en runda till Citygross och det var väl i stort dagens största händelse.

Hoppas att vädret håller sig fint imorgon så vi kan vara ute mycket.

Det började med sovmorgon

Väldigt ovanligt i vår familj. Jag gick upp med Lovisa klockan 9 och pojkarna sov ända till 10. Riktigt skönt.
Vi kom inte på vad vi skulle hitta på så lite planlöst irrade vi oss ner på stan. Vi kikade runt lite, fikade lite och Silvio köpte speltärningar inför tisdag.
Hemma igen så åkte jag och Chrille till ÖoB för att köpa en ny grill inför kvällen. Vad vi gjorde sen är väl inte så svårt att gissa?! ;)
Nu har vi kommit hem, barnen badat och de sover redan. Uttröttade och glada. Enda trista idag är att Victor är förbaskat hes så han kan typ inte göra några ljud ifrån sig.

Så det kan gå

Idag lyckades Victor ställa till det lite för sig. Han skulle på något vis krypa över mig och mitt i allt det tänkte han försöka sig på att ta en tugga av min panna. Det visade sig vara mindre smart. Min panna förblev visserligen oskadd, men Victor började blöda kraftigt ur munnen. Vi kunde inte riktigt avgöra va det var som blödde då det såg ut att komma från tandköttet vid framtänderna i överkäken. Inte bra inte bra. Så vi följde anvisningarna vi fått av hans tandläkare och ringde dit ifall han slagit i tänderna på något dumt sätt. Givetvis var inte hand tandläkare på plats, men en annan kunde göra sig ledig då vi åkte dit.
Det var tack och lov inte så farligt som vi befarade utan han hade på något egendomligt vis lyckats bita av det lilla bandet som fäster överläppen med tandköttet. Det borde läka av sig själv på ett par dagar.

På eftermiddagen hade vi bestämt lek med Wilja och Malin så så blev det. Vi gick till Strandbjörket och barnen var glada över att få hitta på lite av varje. Det finns också ett litet fik där så vi hann avverka en fika också innan vi började röra oss hemåt igen.

Under kvällen sov jag ett par timmar vilket var fantastiskt skönt så nu känner jag mig nästan lite pigg.

Lunchdejt

Det var väl egentligen det enda som fanns inplanerat idag. Det var verkligen jättetrevligt. Vi hade så mycket att prata om, det blir väl lätt så när man ses allt för sällan. Sen blir jag alltid lite dyster då jag inser hur mycket jag saknar att ha en del av mina vänner nära mig. Men, men.. världen blir aldrig för stor för riktig vänskap :)

Onsdagsaktiviteter

Det fanns det i massvis. Kanske inte specifika just för onsdagar, men de hände idag. Barnen var p sina respektive dagis, jag och Silvio städade upp lite här hemma. Nu slipper man snubbla över alla saker som tidigare låg lite här och där. Senare under eftermiddagen var vi en sväng till Lovisas dagis för lite infomration om sommaren. Det blir nog bra, Lovisa får ju vara på någon av de små avdelningarna och där känner hon sig hemma så det blir nog inga större konstigheter.

Kvällen har ägnats åt ett gympapass. Det var riktigt kul idag, mer variation och lite jobbigare än sist. Härligt! Men nu har jag ont i alla muskler som inte varit så våldsamt aktiverade senaste åren.

Imorgon ska jag träffa bästaste Camilla, det ska blir väldigt kul (hoppas jag ;)). Vi har inte setts sen hennes bröllop i december så det finns en del att ta igen.

Sjukhuset m.m

Efter att Lovisa var lämnad på dagis så gick med Victor till sjukhuset för de vanliga kontrollerna. Allt såg bra ut och för en gångs skull är han ju ganska så frisk så det var bra.
När vi var klara på sjukhuset gick vi lite på stan och kikade runt. Mycket mer än kika blir det ju inte, men det kan ju också vara kul. Lite köpte vi, en ny termos som går att hälla ur på ett smidigt sätt samt lite olja till den väldigt gnisslande cykeln.

Eftermiddagen och kvällen har ägnats åt middag och bus med barnen.

På Lovisas dagis fick vi en rolig sommaruppgift. Barnen ska ta med varsinn bild på ett ställe de tycker om att vara på, men de får inte själva vara med på bilden. Efter Lovisas enorma fixering vid hästar var ju inte valet särskilt svårt, givetvis en bild från stallet på söteponnyn hon får ta sig en lite ritt på när hon är där. Tyvärr krånglade färgpatronen till skrivaren så det får bli utskrift en annan dag för korrekt färgåtergivning.

Imorgon kommer båda barnen att vara på dagis så då ska vi ta och städa upp ordentligt. Man har ju blivit lite bortskämd med att de är iväg varje vardag och har kunnat hålla efter det bra här hemma, men nu har det fallerat lite med mycket hemmatid och det har inte hunnits mer än det nödvändigaste.

Tränat, fikat och blivit officiellt arbetslös

Det lät ju onekligen som en händelserik dag, så är inte riktigt fallet.

Runt lunchtid gick vi ner på stan så att jag kunde skriva in mig på AF, jag har hört att det kan vara bra. Jag trodde också att det skulle ta lång yid, vilket det kunnat göra om jag hade behövt vänta på en handläggare. Jag fick dock han jag var och pratade med först som handläggare så det gick snabbt och smidigt. Vilket också innebar att vi hade väldigt mycket tif att slå ihjäl innan vi skulle träffa HK. Vi hann med att gå och kika på allt vi inte kunde köpa på stan. Lovisa ville egentligen ha en Pippimössa och ett par röda Pippistrumpbyxor, men det fick hon inte och behövde inte heller.
Sen kom vi på den briljanta idéen att gå till biblioteket. Vi hittade lite böcker och Lovisa sprang runt och lekte kurragömma.
Vi satte oss sedan på Askelyckan för att fika lite, HK anslöt så snart vi satt oss. Det negativa var ju onekligen alla hemska fåglar. De är inte ett dugg skygga utan var väldigt närgågna vilket Lovisa tyckte var otäckt och sa "uschee kvack kvack". Kan inte annat än instämma. Lovisa hade ju i vanlig ordning plockat bort osten och grönsakerna från sin macka och lagt dem på assietten, en äcklig fågel flög dit och knyckte osten.

Väl hemma igen hade barnen precis somnat och jag fick skynda mig med att laga mat för att sedan hinna iväg och träna. Förra veckan var det premiär för Friskis & Svettis utegympa, men vädret var verkligen ingen höjdare då, idag fanns dock inget att skylla på så jag deltog. Det positiva var att jag var i ganska så bra form, det trodde jag verkligen inte. Jag hade nästan räknat med att behöva krypa bort till akuten efter halva uppvärmningen.

Imorgon väntar läkarbesök på sjukhuset med Victor. Det var lite kul i fredags när jag var där med Lovisa, då sprang vi på en av tanterna på kemlab. Hon undrade hur det var med oss och när vi kommer nästa gång. Victor är ju onekligen poppis var han än hamnar. Även läkaren som jag var till med Lovisa tyckte att han kände igen mig och när vi rett ut det var han glad över att fått klart för sig att det var jag som var Victors mamma.

Inga roliga bilder tagna idag, men det kan ju alltid bjudas på ett par från samma datum förra året. Då var vi ganska nyhemkomna efter vår akuta färd till Lund.


Huseby

Idag var vädret lite bättre, uppehåll, men lite mulet och blåsigt. Nåja, morgonen ägnades åt att hitta något trevligt utflyktsmål som även kunde tilltala barnen. Lotten föll på Huseby där det skulle vara hästrally. Vad hästrally innebär har jag ingen aning om och jag kan ärligt säga att jag inte känner mig klokare nu. Nåja.
Lovisa blev alldeles lycklig över att få se lite hästar, hon sken som en hel medelhavssol i juli. Jag och Lovisa tog oss också en tur med häst och vagn innan vi spanade in vad de gjorde på det så kallade hästrallyt. De gjorde väl egentligen inte så mycket, försökte gå över lite vatten, plocka en hink från en stolpe och sånt. Det var ärligt talat ganska trist att kolla på, men Lovisa var alldeles salig för det var ju H Ä S T A R.

Vi passade även på att fika lite och högg in på scones med olika goda marmelader. Det var gott värre och vi köpte även med oss en burk marmelad hem.

Efter lite mellanlandning för matshopping for vi hem. Nu anar jag att alla sover. Jag känner också för att sova, men även för att ta en promenad, marmeladbuffé är ju kanske inte det nyttigaste jag petat i mig den här veckan ;)

Idag har vi..

..kanske inte gjort så värst mycket. Vädret har ju varit allt utom trevligt så det blev en ganska stillsam dag. Jag var väldigt trött efter nattens jobb och försökte vila ikapp lite under förmiddagen. När jag vaknade till ordentligt hade Silvio bokat lekdejt med Malin. Tyvärr ösregnade det ute så vi kände inte för att gå till någon lekplats och bli bortsköljda utan vi bestämde att vi skulle hem till dem istället för lite lek och fika.
Det blev ett par trevliga timmar och barnen hade roligt även om de kanske var lite trötta och gnälliga mellan varven.

Jobbet inatt gick riktigt uselt. Jag tycker det är så trist när jag får dåliga resultat och så var det tyvärr igår igen, det gick dåligt sist jag jobbade också. Som tur är så har jag ju ändå timlön, fattar inte att en del kan jobba helt provisionsbaserat. Nåja, som en liten extra överraskning var det ett par snubbar från Lotteriinspektionen på plats när jag började för att kontrollera några saker. Det kändes onekligen lite nervöst, men det gick bra.
Det var många glada studenter som var ute och firade så jag hade fullt upp under mina timmar.

Imorgon hoppas vi på bättre väder så vi kan ta oss ut lite mer än bara en promenad runt området, Lovisa behöver göra av med lite spring i benen.

Sjukhusbesök

Men inte med Victor utan idag var det Lovisas tur. Först fick vi göra mätning och vägning, med kläder vägde hon 15,5 kg och var 97,3 cm lång. Stora tjejen! Sen var det dags att träffa läkaren som lyssnade lite på luftvägarna, de lät fina och vi pratade lite om hennes hosta och när den uppstår. Efter det fick hon göra pricktest, här förväntade jag mig stora protester. Protesterna kom aldrig utan hon satt som ett litet ljus. Hon testades för olika pollen, häst, hund, katt och ett par olika kvalster. Allt gick bra och det blev ingen reaktion på något ämne.
Efter att ha träffat läkaren igen fick Lovisa astmamedicin utskrivet så att hon kan behandlas långsiktigt. Förhoppningsvis räcker den behandlingen och hon kan få må bra även när det blir lite mer infektionssäsong.

Sen har vi Victor och hans dagis.. ibland blir man lite uppgiven. När han började fick vi fylla i en massa papper, särskilt om saker man ska tänka på med honom. Jag skrev väldigt mycket om att han inte bör äta några mängder broccoli och spenat då det påverkar hans blodförtunnande medicin negativt. Om han äter samma mängd varje dag gör det inget för då kan dosen anpassas, men idag var det soppa med just de ingredienserna och han åt supermycket tydligen. De tänkte inte alls på att han kanske inte borde äta det.
Sen är han alltid väldigt, väldigt törstig när han kommer hem och dricker väldigt mycket. Vi påtalade nu när det var så varmt förra veckan att det är extra viktigt att de erbjuder honom mycket att dricka. Han får ju två olika vätskedrivande mediciner, samt att vissa mediciner påverkar njurarna negativt om han inte får tillräckligt med vätska. Så vi får väl ta ett snack igen om att han måste dricka. Han är ju för lite för att själv kunna tala om att han är törstig, men hemma har han nästan alltid en mugg med vatten inom räckhåll så att han kan ta en slurk när han är törstig. Skulle han inte ha en mugg inom räckhåll erbjuder vi honom ändå dricka ofta. Skönt att det bara är fem veckor kvar för honom där i kaoset och jag hoppas att det kommer att fungera bättre när han flyttat.

Som vanligt

Det står verkligen stilla nu. Det händer ingenting. Barnen är lite på dagis, jag är hemma och Silvio i skolan. Idag var visserligen Silvios sista dag i skolan så nu är han också fattig sommarlovare.

Imorgon ska jag med Lovisa till sjukhuset, hon har fått tid för fortsatt utredning av sin hosta som inte har funnits sen hon fick medicin. Skönt att det ändå tas på allvar och att det görs utredning.

Fullt ös

I morse lyckades jag nästan med det omöjliga, att lämna barnen på sina respektive dagis vid samma klockslag. Okej, jag fukade och tog bilen och det skilde nästan 10 minuter mellan lämningarna, men ändå..

Hemma igen så städade jag. Det är tråkigt, men fint blev det. Skönt att få undan alla prylar som låg lite varstans.

Sen kom Hannah och Elvira, det var kul att umgås lite. De följde även med och hämtade Victor på hans dagis.

Det var väl egentligen dagen i stora drag, det har verkligen inte hänt särskitl mycket.

Vilken lycka

Runt lunchtid åkte vi till Åseda för att hälsa på pappa. Det visade sig bli en riktigt bra dag för Lovisa. Egentligen hade vi hoppats på fortsatt toppenväder så att de hade kunnat vare ute och bada, men istället bjöds det på regn. Det verkade dock inte bekymra barnen så mycket.
Det var nämligen så att Lovisa hade en liten present som väntade på henne, hennes bonuskusin ville inte ha sitt Pippihus längre så det fick ett nytt hem. Speciellt förtjust var Lovisa i Pippi och Lilla Gubben som blev hennes följeslagare hela dagen, även när vi gick till affären för att köpa lite fika.
Inte nog med det, jag gick även igenom mina gamla saker på vinden så Lovisa fick med sig min gamla dockvagn hem samt en kasse med böcker. Mer saker väntar.
Victor gillade också Pippihuset för det var så roligt att öppna och stänga det.


Tävelsås beach

Yes, där var vi idag. Mycket trevligt, men tyvärr blåste det alldeles för mycket. Barnen, särkislt Lovisa, hade jätteroligt då det fanns så mycket lekplatssaker också. Hannah, Martin och Elvira kom också dit så det blev lite slappt söndagshäng med dem, riktigt kul.

Nu väntar tvättid och inte så mycket mer. Imorgon åker vi en sväng till Åseda för att hälsa på pappa.

Lekparkslördag

Det är vad vi har gjort idag, varit i lekparken. Lovisa fick springa av sig som bara den och det gjorde hon verkligen. Det finns nån vattengrej i parken som en del barn gick i då skulle Lovisa också göra det. Givetvis var honi nte så försiktig som hon borde så hon halkade ett par gånger och blev blöt, men det verkade inte bekymra henne.

Imorgon blir det nog stranden. Det är roligast att variera aktiviteter :).

Somliga har det bra

När de hade varit på dagis och busat hela dagen fick de komma hem och bada.


Ni ser så fin och ren vår balkong är va? Det satt en dag en lapp i trapphuset om att balkongerna skulle tvättas så vi plockade in alla saker och väntade... och väntade. Sen satt det en lapp om att det var klart. Konstigt nog såg balkongen lika rälig ut som innan. Vi fick veta av en granne att de skulle tvätta i höst istället..

Sommarlov

Det har jag nu. Idag skrev jag sista tentan innan sommaren. Det gick väl kanske inte toppbra, men bättre än väntat.

I väntan på tåget hem fick barnen lite nya kläder, de behövde shorts så det fick de. Vädret har ju varit kanonbra idag så det kändes som alldeles för varm med långbyxor.

Kvällen har bland annat ägnats åt att promenera med Nina.

Imorgon ska jag slaaaappa.. inte bara, jag får väl göra ett besök på den trevliga arbetsförmedlingen

Vem sover?

Inte jag. Inte barnen. Inte Silvio. Jag borde.
Imorgon ska jag upp tidigt och misslyckas på en tenta. Jag kände mig ganska lugn med tentan till jag sådär i sista sekunden fick för mig att kolla på ett par gamla tentor. Då blev jag lite less och somnade. Typiskt mig, eller vad. Jag är så less på att inte ha ork och energi till att ens plugga ordentligt till en tenta. Det är ju helt klart svårare tentor nu än sist jag pluggade för några år sedan. Jag vet inte om det beror på ämnena vi läser, men jag har fått intryck av att naturvetenskapliga ämnen oftast lägger kraven på en betydligt högre nivå än inom många andra områden.
Nåja, jag ska åka dit och göra så gott jag kan.

Så imorgon eftermiddag börjar mitt fattiga sommarlov. Det känns också helt hopplöst och tar en massa energi. Jag har sökt massvis med jobb, egentligen hela läsåret, men sökandet har intensifierats senaste tiden. Jag har ett jobb, ett jobb och där drar jag inte in några summor som betalar någon hyra :(.

Något lugnare tisdag

Började med att lämna Victor på dagis. Det tog sin lilla stund då Lovisa hittade så mycket roligt att leka med så hon ville inte gå därifrån. Därefter var det dags för Lovisa att gå till tandläkaren för första gången. Det gick toppbra! Hon har fått alla sina mjölktänder och jag fick bra tips på hur vi kan göra med tandborstningen då den krånglar lite.
När Lovisa fått komma till sitt dagis gick jag hem för att plugga lite.

På kvällen var det dags för sommarfest på Lovisas dagis. Det var riktigt trevligt och regnet höll sig faktiskt borta. Det började med lite samling på ängen brevid dagiset, barnen sjöng lite sånger de övat på och sen fick vi fika vår medhavda fika. Därefter var det diverse aktiviteter på gården, de hade gjort lite olika stationer med roligheter och Lovisa stortrivdes. Det var två trötta barn som till sist gick hem efter en kul kväll.

RSS 2.0