A little bit of drama

Det har varit lite strul med den nya porttelefonen, men nu skulle den fungera.

HK kom förbi i eftermiddags för att hon behövde lite hjälp med sin dator. Det funkade inte att släppa in hennes med hjälp av porttelefonen.
Efter en liten stund tycker jag att det luktar lite bränt, men vi tror ju att det mest är lukten av dammlig, varm dator. Vi går ändå runt och luktar i alla rum, men hittar inget.. tills jag studerar den där telefonen vi har fått inkopplad i lägenheten. Det ryker från den.

I smått lagom panik hinner vi ringa SOS för guidning så det känns lite farligt. För att kunna få bort telefonen fick Silvio slita bort en list som alla sladdar sitter bakom. Det glödde i telefonen. Härligt. Ringer hyresvärden också, en vaktmästare kommer upp och har väl egentligen inte så mycket koll, men tar med sig den brända telefonen.
Senare under eftermiddagen kommer elkillarna som har jobbat med renoveringen, de finns ju ändå på området eftersom det renoveras i andra lägenheter.
Tydligen hade porttelefonen blivit avslagen i hela huset. De skulle fortsätta greja med det imorgon.. och ptja.. någon gång kanske saker blir bra igen.

Det var verkligen tur att vi var hemma annars kanske vi inte hade haft så mycket att komma hem till. Brandvarnaren reagerade ju inte heller på röken så vi får väl kollla upp den också. Den fungerade ju utmärkt när jag hårdstekte rösti.

Blä och fy.. elektriska saker är läskiga.

Konstnärämne?


Då kör vi

Silvio är i skolan, Lovisa på dagis, Victor är hemma med mig och kurerar sig. Det blir nog bra. Han är relativt stillsam, typ tycker att det är trevligt att plocka med saker i lugn och ro så jag hyser förhoppningar om att få lite pluggat idag.

Vi hade ju tänkt åka till Silvios föräldrar i helgen, får dock se hur det blir med det. Beror på hur barnen mår. Det finns ju alltid fler helger annars :).

Sjukt var det här

Natten var inte ett dugg rolig. Lovisa hade hosta, feber och verkade ha ont i halsen. Victor var lite hostig, snörvlig och kletig i ögonen.
Summan av det var att Lovisa fick vara hemma idag eftersom hon var så dålig inatt, men hon har verkat så gott som frisk hela dagen så hon får nog gå till dagis imorgon igen.
Dagens, eller förmiddagens aktivitet var att gå på läkarbesök med Victor. Det gick kalas. Läkaren (hade inte vår vanliga) tyckte att han kunde få bli frisk då han varit mer eller mindre förkyld i en evinnerlighet så han fick en rejäl antibiotikakur. Eftersom han också var väldigt kletig och lite irriterad i ögonen så fick han antibiotikadroppar för dem också.
Och eftersom Victor inte får gå på dagis under pågående ögonbehandlig får han vara hemma tills efter helgen, förhoppningsvis är allt ur världen vid det laget.

Silvio skulle ju egentligen börja sin praktik på tisdag nästa vecka, men har valt att avstå. Jag råkade läsa på ett forum om ersättningen för praktik, det Silvio fått informerat var att det skulle vara motsvarande a-kassa.
Men så skoj var det visst inte. 263 kr per dag före skatt. Jomenvisst. Det låter ju rimligt att leva på.. om man är 15 och bor hemma kanske.
Men, men.. han trivs ju bra i skolan så sysselsättning finns ju ändå.

Vi kör väl lite sjukstuga igen då för ovanlighetens skull

Nu är jag less på alla de där dagisförkylningarna. Det slog till ordentligt på Lovisa idag. Hosta, mer snor, ont i halsen (?), feber (vet inte för det verkade som att batteriet var slut i termometern, men alvedon hjälpte).
Suck och stön.
Så imorgon är det sjukskrivning för henne och jag missar ännu en del plugg.

Imorgon ska dessutom Victor till sjukhuset för sina vanliga kontroller, han är ju också förkyld så vi får väl se hur det går.

Idag var jag hos min tandhygienist igen. Jag fick det trevliga beskedet att mina gratisbesök är över nu så jag får snällt börja betala. Tur att jag inte är där lika ofta nu. Landstinget hade avslagit den nya ansökan då det inte längre är någon fara på taket med mitt tandkött. Nåja, jag får vara glad att jag ändå fick alla operationer och eftervården för 900 kr annars hade jag kanske varit smal istället för mat hade jag ju inte haft råd att köpa.

Det stora labrapportsracet

Så får väl dagens övningar sammanfattas. Jag har ju en del labrapporter kvar att skriva för mikrobiologikursen, det är så lätt att bli lat när det är så gott om tid.
Samtidigt sitter jag och min medlaborant och försöker få ordning på rapporten till den laborationen vi gjorde i onsdags. Det är nu man inser distanspluggandets nackdel. Det blir et väldigt skickande fram och tillbaka av dokumentet för att få ihop det. Det är ju onekligen lättare att sitta ner tillsammans och skriva det.
Men, men.. tycker ändå att det är övervägande fördelar med distans så jag ska inte klaga.


Härlig söndag.. än så länge

Men fy tusan så trött jag är, det blev ju inte många timmars nattsömn eftersom jag jobbade till 2 och var hemma ännu senare. Med klockans framflyttning och barn som vaknar som vanligt så blev det inte mycket utrymme för sömn.

Under mogontimmarna försökte jag ändå ta igen mig lite på soffan, det gick väl sådär.

Jag beslutade mig istället för att gå ut, Victor somnade ju så han fick vara hemma. Men det gjorde ju inte så mycket, då fick ju Lovisa ha mamma helt för sig själv och det njöt hon av i stora drag. Vi började med att gå ner till lekplatsen vid strandbjörket där det åktes rutchkana och gungades.
Magen började knorra lite så då gick vi till stan och tog en fika på Wayne's, scones var inte alls dumt, riktigt gott. Måste baka själv.

Lovisa fick sedan ett bäddset från Hemtex, det kan ju vara kul att ha ett eget som passar in fint i hennes rum. Slutligen gick vi förbi BR och köpte ett kit med skottkärra och sandlådeleksaker. Nu ska jag bara spana in sandlådan på gården och se om den är lekvänlig. Jag hyser inga större förhoppningar om det tyvärr. Ge mig ett hus!

Nu blir det lite slappande ett tag innan det är dags att ta itu med matlagning och sen rejäl städning.

Det var inte så dumt

Senaste tidens utevistelse har mest hänt för att man måste, typ i samband med dagis/sjukhus och liknande. Har saknat att bara gå ut för att det är trevligt. Det har ju dels varit struligt pga all snö, eller snön i sig har det inte varit fel på utan hanteringen av den. Nåja, sen har vi ju roat oss rejält med diverse sjukdomar.
Idag lyckades vi dock få alla rätt; vädret var fint, vi var frisk (nåja.. definiera frisk) och gatorna var snöfria.
Så några timmar var vi ute och gick, var en vända på stan också så barnen fick nya vårmössor, det var inte lätt att hitta några mössor som var lite tunnare, men till sist hittade vi ett par fina :).

Sen eftermiddag har inte varit lika fin, regn och åska var mindre trevligt. Min ena bihåla gör ont som s-n också, vilket gör att jag verkligen inte ser fram emot att jobba ikväll. Huvudvärk är ju riktigt sugigt.

En dag

Så länge hann jag vara frisk den här gången. Igår mådde jag prima för första gången på några veckor, idag är jag tillbaka i sjukträsket.

Vad kan man annars säga om idag? Fint väder som jag utnyttjade genom att sitta inne och plugga hela dagen. Jag kommer förhoppningsvis tacka mig själv för det någon dag.
För övrigt har jag lärt mig att det är fullkomligt idiotiskt att åka och handla lönefredagseftermiddagen. Jag blev så less och stressad så jag orkade inte ens titta efter saker, men Lovisa verkade ha roligt. Oturligt nog fanns inte hennes välling i första affären vi var i så vi fick göra om proceduren.

Idag fick vi brev om att Victor har fått plats på samma dagis som Lovisa efter sommaren. Det känns gött, även om de placerade honom på en annan avdelning. Mycket konstigt. Lovisas fröknar tyckte också att det var konstigt då vi uttryck önskemål om att de ska gå på samma avdelning och varför. Det är ju inte precis för att de inte kan klara sig utan varandra, för det gör de alldeles utmärkt.
Däremot.. om det går någon jobbig sjukdom så behöver vi engagera betydligt färre människor så förhållningsregler som gäller Victor även gäller Lovisa. Men, men.. jag är bara glad över att få gå till ett ställe.

Victor är förresten färdiginskolad nu på sitt dagis och det har gått över förväntan. Väldigt många saker som avrit krångliga kring mat och sömn visar sig inte alls på dagis utan det funkar kanonbra. Det känns skönt.
Men det verkar vara lite mycket för honom det där med dagis, middagsvilan blir ju lite senare än vad han är van vid och han är verkligen supertrött efter en dag. Så på grund av det har han blivit väldigt, väldigt gnällig och svårsomnad, han är mer sällskapssjuk än på länge och vill vara mer i famnen.
Hoppas att det är en fas som går över för att det är så mycket nytt.
Det har ju blivit bättre med Lovisa nu, hon var ju också trött och gnällig när hon började med sina nya tider, men nu tycks hon ha funnit sitt flow.

Tillbaka till verkligheten

Kalmarveckan är avslutad för den här gången, det känns skönt. Dock blir det inte rast och vila, imorgon är det bara att börja på med att plugga, det är mycket att ta in nu.

Det hade gått bra för Victor på dagis idag, han klarade av att vara själv hela dagen, han åt och sen sov han så länge att de ringde till Silvio så att han fick hämta något senare.

Nu är jag mest väldigt, väldigt trött så jag ska nog faktiskt lägga mig tidigt, eller kanske jag mellanlandar i soffan en stund om det finns något kul att se på.

Om jag var trött igår..

så är jag nog typ i koma idag. Vilken dag. Hur tänker de? 
"Jamen, vi har ett gäng distansstudenter, de valde nog att läsa på distans för att de vill gå på en massa föreläsningar och slösa sin dyrbara tid på att vistas i Kalmar så hur ska vi göra dem riktigt nöjda? Vi klämmer in några föreläsningar, gruppövning och laboration på en dag, det borde väl vara lagom, 11 timmar är ju inte så länge att gå i skolan, de får ju ändå en timmes lunch så att de hinner plugga lite också på det de ska ha pluggat på.."

Typ så.. både gårdagen och dagen hade med lätthet kunnat avklarats via nätet.. vi går ju för tusan en distansutbildning. Det enda vi kunde behöva skoltid till var kvällens laboration.

Nåja.. imorgon är det sista dagen för den här gången.

Victor hade skött sig bra på dagis idag, han hade både ätit lunch och sovit en sväng så imorgon ska han prova att vara där helt själv.
Dagis ja.. så krångligt. Blankettfylleri.. vansinne, jag hatar blanketter. Jag hatar ännu mer obefogade blanketter. På Lovisas dagis är det ytterst sparsamt med blanketter, vi meddelar hennes tider några dagar innan och får göra lite som vi vill, det är väldigt enkelt och flexiblet. Lugnt sansat och så.

När Victor började inskolningen fick man ett tjockt kuvert med miljoner blanketter. Det skulle fyllas i om han får åka på utflykter, finnas på nätet, kontaktuppgifter, ansökan till dagisplatsen, en blankett om vad han tycker om och inte tycker om, annat smått och gott som man redan berättat.
Och sen den där dryga lappen man fyller i tider på. Jag skrev bara i vilka tider jag ville att han skulle vara där, 30 min efter att Lovisa är lämnad och 30 min innan Lovisa hämtas, väldigt enkelt och okomplicerat i min värld. För så funkar det här.. Båda pluggar heltid, och av den tiden är jag hemma hela dagarna, Silvio har lite mer varierat. Strax börjar han också sin praktisk, emn jag tyckte att det räcker väl att skriva i de tiderna som jag vill att Victor ska vara på dagis.. men näää. man måste fylla i både mammans och pappans tider. Och när det är sånt trams blir jag gärna lite dryg.. för jag har ju inga tider, bara bristande självdiciplin.. så jag ska skriva i att jag "jobbar" 00-24, för det är ju faktiskt sant, som student är man ju aldrig någonsin ledig på riktigt. All tid är ett tillfälle att plugga.
Nåja.. sen ska man slutligen fylla i en larvig blankett om sina inkomster för att det ska skickas till kommunen.. Och eftersom vi redan har Lovisa på dagis så har kommunen vaddå? Jo, våra inkomstuppgifter.. Men likt förbaskat så måste vi fylla i den där lappen.. Jag hade fyllt i den och skrev att vi hade studiemedel, man ska ju skriva bruttolön, men som student har man ju ingen bruttolön.. man har ett bidrag, så jag får väl dryga mig lite till, då det endast är bidragsdelen som räknas som inkomst...

Gah.. sa jag att jag hatar blanketter? Sa jag att jag hatar blanketter som inte fyller någon egentlig funktion?

Fullmatad

Vilken dag. Vi började en ny kurs idag, fysikalisk kemi med galenisk farmaci. Puh, en ren räkna-med-formler-kurs som nog kommer att försöka ta livet av mig.
Den verkar väldigt jobbigt. Det där med att räkna med formler är ju helt klart min svaga punkt så det känns inte ett dugg bra.
Nåja, dagen var lååång med föreläsningar och gruppövning.

Imorgon väntar mer av den varan på förmiddagen och på eftermiddagen börjar vi ytterligare en ny kurs, cellbiologi II. Det kanske kan vara lite roligare då det är mer mitt område, men det blir tufft som attan.
Jag har lagt upp någon slags studieplan för resten av terminen som jag verkligen måste hålla och mer därtill. Jag hinner inte med sjukdomar och sånt trams, men med mitt vanliga flyt så får jag väl räkna med ett antal säng/soffliggande dagar :(.

Det var underbart att komma hem ikväll och kramas massvis med barnen den lilla stunden som jag hann med det innan det var dags att natta dem. Älskade små skitungar, som jag saknar dem bara jag är iväg över dagen.

Snabbvisit i Kalmar

Jag var inte ens där i två timmar, på den tiden hann jag skriva tentan.. Eller skriva och skriva.. jag svarade på två frågor, fick hjärnsläpp och åkte hem.

Morgon inleddes med att fortsätta Victors inskolning efter förra veckans sjukdomar. Det gick kalasbra, förutom att han satte banan i halsen, men det är inget jag ens orkar bli förvånad över. Han sätter allt i halsen, han tycks inte ha någon som helst förmåga att tugga och svälja på ett normalt vis. Visst, han har 4 tänder så tuggandet kanske inte kan vara så avancerat, men han kanske ändå borde ha lärt sig att mosa till saker lite bättre innan han försöker svälja dem.
Alltså, det känns ganska jobbigt för han är ju så gammal nu så att han borde kunna äta ganska vanligt, bara man mosar lite. Han har ju fått puréer och sånt sen han var en pyttis, men under typ första halvåret kunde han inte svälja det utan satte det typ i halsen.
Han kan fortfarande inte äta någon mer avancerad mat än 8-månadersburkarna (för att jämföra konsistens) utan att sätta i halsen.
Det börjar ju onekligen bli lite problematiskt. Utöver att han redan har svårt att äta så äter han väldigt små portioner av vanlig mat, typ en halv burk sen vill han inte mer.
Någon mer som tror att Victors vällingkonto är högt? Välling ja, han äter fortfarande bara 8-månadersvälling för annars blir han stenhård i magen på en gång.

Krångligt barn det där :/

Men, men.. för att citera hans kontaktsjuksköterska.. "Han dricker nog inte bara välling när han börjar skolan. Om inte annat kommer Lovisa tala om för honom att det inte går ;)"

Röj

Idag har jag städat lite här och där. Skönt att få det gjort. Inte nog med det, nu när äntligen hissen är på plats fick jag tummen ur och tog ner en massa saker till förrådet. Riktigt skönt att få undan lite. Det finns dock ännu mer som ska ner dit, men det är en annan dags bekymmer.

Annars har det varit full fräs på barnen, de har härjat runt som bara de kan göra.

Imorgon väntar skola för oss alla. Silvio ska börja morgonen med att göra något prov så att han kanske kan få mvg på kursen han går nu, han var 1 poäng ifrån när han gjorde provet så han vill göra igen och se om det går bättre.
Victor ska fortsätta sin inskolning på dagis efter att mest har varit sjuk en vecka.
Och vid lunch åker jag till Kalmar för att skriva tenta som jag inte kan något alls av. Igår kunde jag termerna, idag är de borta, men det får väl bli snabbrepetition på tåget imorgon så kanske de sitter kvar under tiden som jag skriver tentan.

Fullt ös

Morgonen började med en sväng till sjukhuset för att ta ett litet blodprov på Victor, det var turligt nog snabbt avklarat.
Väl hemma igen var det mest trötta, gnälliga barn. Lovisa tyckte även idag att det var lagom att stiga upp klockan 5. Jag vet i sjutton hur vi ska få ordning på hennes sömn så att det blir lagom. Hon brukar lägga sig runt 19, senast 20 för annara blir hon väldigt grinig och övertrött, så långt funkar det bra och hon brukar somna relativt snabbt. Nu när hon går lite mer på dagis har hon börjat vila mer där, ibland somnar hon. Är vi hemma somnar hon lite mitt på dagen ibland, särskilt om hon gått upp tidigt.
Det känns inte riktigt som att det är bra att plocka bort middagsvilan heller för då blir hon ett riktigt monster under eftermiddagen/kvällen.
Nåja.. om hon bara kunde lära sig att uppskatta sovmorgon.

På eftermiddagen gick jag och Lovisa för att handla lite, nu är hon relativt beskedlig att ha med i affären så länge hon får vara delaktig och känna sig lite duktig så hon kör runt och lägger de varor man ber henne om i vagnen, sen är hon jätteduktig på att lägga upp varorna på bandet. Det där med att betala vill hon dock gärna hoppa över och packa känns visst lite onödigt också, men väl hemma igen är det väldigt viktigt att hon får packa upp och ställa in sakerna i kylskåpet.

Lite pluggande har jag också hunnit med, men jag insåg idag att det jag inte kan kan jag inte heller stressinlära nu under helgen så nu tänker jag bara ta det lugn samt städa undan lite extra så att det blir lättskött i veckan när jag inte är hemma så mycket.

Massa mer plugg

Det är ungefär i den andan den här dagen har gått också. Det var ju en del att ta igen.. och jag känner mig fortfarande sjukt stressad, men jag kan inte göra så mycket mer än att lägga allt krut på att plugga i helgen.
Ja, bortsett från att jag ska med Victor en sväng imorgon till sjukhuset och ta ett nytt PK. Det som togs idag visade på ett alldeles för högt värde, det kan tydligen höjas vid förkylning, men det här var ju löjligt högt och det är inte så bra så imorgon ska det tas ett prov på nytt.

Dagens pynt här hemma blev visst påskris. Lite otippat om jag får säga det själv, men det är sånt som kan hända om man tar med sig Lovisa för att handla och hon hittar hyllan med rispynt så det var väl bara att gå loss på det. När riset var iordningställt så kunde hon inte sluta säga "fiiiiiint" så det glädjer ju någon.

Kom förrsten på en rolig sak som Silvio sa igår.. ni vet, vi krigar ju för att få ett badkar och kära hyresvärden säger att vi absolut inte kan få något för lägenheten ska vara tillgänglig, alltså handikappsanpassad. *mutter mutter*
Nåja, en fd kollega bor i samma trappuppgång som oss och han ville absolut inte ha badkar med har ändå fått ett installet som han krigar för fullt om för att bli av med.
Ironi på hög nivå.. Vi kanske skulle göra slag i saken och nyttja hissen :P

Väldigt mycket pluggdag

Efter att jag lämnat Lovisa på dagis var det jag och datorn resten av dagen. Hann titta igenom några föreläsningar innan det var dags för hämtning. Imorgon är det "bara" två föreläsningar kvar att kolla på sen är det läsa, läsa, läsa så ska jag förhoppningsvis kunna klara detta på måndag.

Jag har ju helt glömt berätta den största världsnyheten ever.. VI HAR FÅTT HISS (som faktiskt funkar) :D
Sen såg jag en sak till idag när jag slösurfade, man kan köpa mat nu på internet och få det hemlevererat. Fatta hur länge jag har längtat efter att det ska finnas i Växjö. Jag hatar att storhandla och då kan det kanske vara värt att lägga på den där lilla hemkörningsavgiften för att i lugn och ro sitta hemma och planera och greja. Skönt, ska testas imorgon eller nåt.

Victor har börjat gå lite grann nu, han går utmed soffan. Sen är han så söt, för han vågar inte sätta sig ner när han står så han blir jätteledsen och så får man sätta ner honom. En annan rolig sak han kommit på är att gå på knä, så nu tar han tar i leksak/låda eller vad han nu hittar i lämplig storlek och tar sig runt i lägenheten genom att gå på knä. Knasbollen.

Halvbra dag

Dåligt var väl att Victor började dagen med att kräkas. Så oväntat. Jag hoppas att det inte är magsjuka han har utan att det är förkylningen med allt slem som ställer till det för honom, annars har han ju varit dålig väldigt länge.

Jag ägnade mig mest åt att ha ångest idag. Ångest över en hemsk skoluppgift jag totalt hade försummat och som vi skulle redovisa idag. För första gången får vi faktiskt känna oss som distansstudenter och hade en gruppövning över internet. Det fungerade faktiskt kanonbra och vi var noggranna med att tala om det för läraren så det kan vara fler sådana övningar även i andra kurser.
Min söta klasskompis peppade mig jättemycket att jag skulle vara med på gruppövningen trots mina dåliga förberedelser så jag var "där. Och skönt att ha den avklarad om inte annat. Det kändes väl bara lite dumt när man inte alltid kunde svara på en fråga riktad till sig, men msn kan vara bra att ha ibland ;).

För att jag och Victor skulle få lite lugn och ro under eftermiddagen fick Lovisa följa med Silvio till ortopeden, det var dags att prova ut den nya modellen till protesen. Det hade gått bra och lilla fröken hade slagit på stora charmen och glatt en äldre dam.

Tänkte lägga mig hyfsat tidigt ikväll och sen är det powerplugga som gäller tills det är dags att tentera på måndag. Fick samtal idag om jag ville jobba på fredag, men det kändes lite väl nära inpå, men nästa lördag ska jag minsann tillbaka till Campus och jobba där.

Sjukt sjuk dag

Så har det varit idag. Mer sjukstuga här hemma. Finns det inget slut på eländet? Behöver jag ens nämna hur galet stressad jag är över att ha tenta på måndag?

Nåja, allt började med att Victor var väldigt gnällig när vi gick för att lägga oss inatt. Sen kom Lovisa igång. Då hade Lovisa kräkts. Sen kräks Victor... och Lovisa igen.. Ni fattar.
Barnen blev dock krya rätt snart och sov gott i sina sängar.. eller Lovisa sov på soffan eftersom hennes säng var lite väl blöt.

Jag lyckas somna en stund sen vaknar jag och känner mig illamående. Jippe... Så ptja, så värst mycket mer har väl inte hänt idag egentligen. Jag har tack och lov inte kräkts mer än på natten/morgonen, men det räcker.
Imorgon bara måste jag må bra och plugga som fan.

Mer shopping

Idag fick Victor vara hemma och vila upp sig efter gårdagens händelser, det gjorde honom nog gott för han har varit pigg och glad idag.
Jag är fortfarande alldeles för förkyld och nu gör hela vänstra kinden ont på grund av allt snor. Dags att bli frisk nu!

I samband med att vi hämtade Lovisa på dagis så åkte vi för att köpa lite kläder till barnen, de växer ju så väldigt så de behövde lite påfyllning i sina respektive garderober. Utan att bli allt för fattiga fick de två par byxor och två tröjor var.
Vi var även in en sväng på Maxi när vi ändå var i krokarna och där träffade vi på pappa och Margareta. Trevligt, trevligt. Pappa hade varit i gatuslagsmål, eller ja, han påstod att gatan hade hoppat upp och slagit honom på fingret så det hade spruckit lite. Hursom, de ska snart komma med lite av mina gamla leksaker så att barnen kan få dem nu. Det är väl inte så mycket som är i helt skick, men korgmöblerna, dockvagnen, dockskåpet och en hel del böcker bör vara intakta.

Heldag på barnakuten

Helgen i stort har väl varit väldigt, väldigt ospännande. Jag har sovit på soffan för jag har varit så förbaskat förkyld att jag inte kunnat andas annat än i upprätt läge.
Inatt började dessutom Victor kräkas. Han hostade och kräktes. Sen sov han gott. På morgonen kom lite mer kräk. Han såg lite allmänt risig ut så vi försökte göra en saturationsmätning på honom, men misslyckades. Vi har inte så bra elektroder som vi brukar ha eftersom det är inköpsstopp på de bra och den vi hade gick sönder. Typiskt, men vi har en annan, tyvärr visade den inga fina värden.
Det enda rätta efter det var att ringa sjukhuset så vi kunde kolla upp saker och ting. Jag och Victor åkte dit och levde i någon slags vision om att det skulle gå snabbt.
Efter att ha varit där en timme kräks han upp det lilla han ätit på morgonen. Typiskt. Nåja, det visade sig att han hade väldigt mycket slem i luftvägarna och det kunde säkert vara därför han kräktes också. Han fick inhalera något dundermedel, efter andra inhalationen så pep det fortfarande lite så vi skulle få vara kvar ett bra tag till då det var tvunget att gå några timmar.
Nåja, när vi väl fick byta rum var det ganska överkomligt. Victor drack äppeljuice och åt yoghurt så han verkade ganska nöjd med tillvaron, jag fick lite smörgås så jag överlevde också.
När sista inhalationen äntligen var över var oljudet i luftrören borta och vi fick åka hem igen. Gött!
Victor sover gott nu, det behöver han efter den här dagen. Hoppas att han får må lite bättre nu. Vi fortsätter med astmamedicinerna vi har hemma tills han mår bra igen.

Så.. det var väl vår helg, mest sjukstuga alltså.

Man ska lita på sig själv

Idag kom provsvaret på Lovisas allergitest.. och mycket riktigt, hon tål inte laktos. Än en gång fick man bekräftat att man ska lita på vad man själv tror. När vi först tog upp hennes problem med vården hade de svårt att tro oss eftersom det tydligen är väldigt ovanligt att så små barn kan vara känsliga mot laktos, men vi stod på oss och fick till en utredning. Och nu kom svaret. Vi har ju kört på laktosfritt/låglaktos sen jullovet och det har fungerat väldigt bra. Ibland är Lovisa lite gasig i magen om det har varit gräddsås på dagis, men några värre incidenter än så har inte inträffat.
Det var ju lite väl tröttsamt där ett tag när man fick börja varje dag med att städa Lovisas säng och tvätta madrass, täcke, kudde, lakan för att hon var så dålig i magen.
Enda "problemet" nu är att vi bara hittat en välling som hon tycker om. Det är ett litet märke och finns inte på så många affärer så den är lite knepig att få tag på. Lillfröken vill ju gärna ha lite välling när det är sovdags. Vi får tjata lite mer på Konsum där vi bor så att de tar in den.

När vi ändå är inne på området allergi kanske det är dags att ta ett prov på Victor också gällande päron. Där har han ju verkligen att brås på i allergiväg då Silvio var allergisk tidigare och om jag inte missminner mig är det fler i familjen som är allergiska. Nåja, han har ju inte ätit så värst mycket päron i sitt liv, mest för att han inte äter så mycket alls. Senaste tiden har han dock kommit igång bra med maten. Det han har ätit i päronväg innan har ju varit lite i fruktmos så det har varit väldigt lite.
Den här veckan när det har varit fruktstund på dagis har han fått äta lite päron vid två tillfällen och efter båda gångerna har han börjat nysa väldigt mycket. Han nyser inte när han har ätit annan frukt och även om han är förkyld så nyser han inte något.
Så vi tänkte att det kanske ska göras ett litet test på honom...

Nåja, nu är det inte länge kvar tills Lovisa ska hämtas och då blir det helg på riktigt..även om jag ska försöka hinna med lite pluggande också.

Coolast i stan

Idag fick Lovisa nya skor. Det var egentligen inte meningen att hon skulle få det, men vi kunde inte låta bli och vårskor behöver hon ju ändå om snön vill ge med sig. Vi spanade in de här skorna redan i höstas för de var så balla, men tyckte just då att de var lite dyra. Nu var de nedsatta till halva priset så då fanns det ju inte så mycket att säga utan det var bara att slå till.


Mest mått risigt idag

Jag är förkyld, har irrierande hosta och huvudvärk. Silvio har varit dålig i magen..

Annars har det varit en lagom slö dag.. Var på Victors dagis på mogonen, det gick bra idag också. Han lekte och brydde sig inte särskilt mycket om mig när det fanns så mycket roligt att göra där.
När jag lämnade Lovisa i morse såg jag en lapp om att de var fika i samband med eftermiddagshämtningen. Barnen hade bakat kringlor, det var riktigt gott. Lilla fröken åt kringlor så att hon höll på att storkna.

Sen var inte kvällen så rolig, Lovisa bli på så himla dåligt humör när hon varit på dagis eftersom hon är så trött. Förhoppningsvis är det bara nästa vecka hon behöver vara där så mycket sen kan det blir lite lugnare några veckor och vi kan hitta på en massa bus istället.

Nu blir det sängen med förhoppning om att må bättre imorgon, eller då kanske förkylningen trappas upp ytterligare?

Fullt ös hela dagen lång

Morgonen började med att Lovisa var på sitt allra charmigaste morgonhumör. Jag undrar hur många livskriser hon gick igenom innan vi kom iväg. För att jag alls skulle få klä på mig och Victor så fick jag övertyga henne om att hon kunde underhålla sig lite med att bada. Hon är ju visserligen aldrig sen att haka på sånna upptåg då plaska med vatten är något av det roligaste som finns, så lite vatten i badbaljan höll henne nöjd och glad tillräckligt länge.
Problem två uppstod när jag kom på att jag hade glömt hennes termobyxor i bilen. Sen tyckte jag nog att det var lite för kallt ute för att ha bara fleecefodrade regnbyxor, men Victors termobyxor är ju superlånga och kanske kunde passa.
De passade.
Men det var ett elände att få på dem. Lovisa stortjöt och hävdade bestämt att neeeeeeeeeej...viiiiiiictooors.. men det gick till slut. Det måste varit första gången hon inte ville ha något som var Victors.

Efter att Lovisa var i tryggt förvar på dagis gick jag och Victor till sjukhuset, eller snarare jag gick och Victor åkte vagn. Hoppades på att hinna ordna med hans blodprov innan det var dags att träffa läkaren, men sån tur hade vi inte. Satt i väntrummet ett bra tag innan jag fick ge upp. Allt gick bra hos läkaren och han kollade också upp det där med att Victor bli blå om fötterna när han står. Det kan förmodligen bero på att det syrefattiga blodet inte riktigt hinner åka tillbaka upp till lungorna (ja, det går direkt till lungorna helt i enlighet med Victors ombyggda blodomlopp), men att det inte är något att vara orolig över. Jag hade redan haft lite kontakt med läkaren angående det, men vi hade inte kollat det live eftersom det inte var något akut.

Väl hemma igen blev det några timmars pluggande innan det var dags att ge sig ut igen. Jag skulle till tandläkaren och Silvio och Victor gick för att hämta Lovisa.

Så summan av dagen är att det blev väldigt mycket promenerande i solskenet och inte fullt så mycket pluggande. Men efter imorgon kanske jag får det lite lugnare med aktiviteter och kan plugga ordentligt för om Silvio klarar provet han ska göra i skolan är han ledig tills nästa kurs börjar om några veckor.. Om det nu inte skulle bli klart snabbt som attan med praktikplatsen, men det kanske är att hoppas på för mycket.

Dags att sova nu för imorgon är det upp tidigt som gäller eftersom jag ska lämna Lovisa redan 8:30 för att hinna vidare till Victors fortsatta inskolning. Puh.. mycket spring blir det.

Måndag med nyheter

Morgonen ägnades åt att transportera barn till alla möjliga och omöjliga ställen. Först lämnade jag Lovisa och passande nog var de på väg ut när vi kom.
Efter det stressade jag bort till Victors dagis. När vi kom dit fick jag en rejäl bunt med papper som ska fyllas i och sen ska vi ordna bilder till en bok han ska ha där, bilderna ska vara på familjen, favoritsaker och sånt. Det var dags för samling när vi kom då det blev sång och frukt, efter det gick vi en liten rundtur.
Jaja, det funkar väl tills vidare, men jag är redan irriterad på att springa till olika ställen, det blir så mycket mer grejande och tar tid.

När jag och Victor kom hem igen fick han sova lite och jag hann titta på ett par förläsningar.

I samband med att det var dags att hämta Lovisa igen åkte vi dessutom iväg och köpte en ny bilbarnstol. Victor behövde ju en ny. Det var dock Lovisa som fick en ny. Hon sitter nämligen inte riktigt bra i den vi köpte förra året då hon har så lång rygg, Victor sitter däremot jättebra i den så det blev en annan modell till Lovisa istället som jag tror ska fungera bättre.

Ikväll väntar lite mer pluggande när barnen har kommit i säng.

Och till någon av mina trogna läsare är det ett paket på väg med posten.. :)

Lika härlig söndag

Visserligen uppstigning rejält tidigt sen städade vi lite på förmiddagen. Det trista är väl att nu när det är kväll ser det lika ostädat ut igen. Men, men.. det är väl så det är med barn.

Efter lunch kom HK och hennes kille förbi på lite fika och en försenad present till Victor. Tråkigt nog sov barnen under tiden de var här, men vi hade trevligt ändå.

Nu på kvällen var Malin och Wilja här en sväng och lekte lite. Trevligt det också :). Victor fick present därifrån också eftersom den aldrig kom med när han hade kalas, men vad gör väl det. Det är smidigt att vi bor så nära varandra, enkelt att bara kila över om andan faller på.

Imorgon väntar vardagen igen. Lovisa ska till dagis och Victor ska sedan till sitt dagis för första dagen på inskolningen. Utöver det ska jag fixa en massa pluggande. Ny tenta väntar om två veckor och det vore väl själva fan om jag inte skulle kunna klara den.

Härlig lördag

Tidig morgon. Lovisa väckte oss runt 6 i vanlig ordning, kan hon inte uppskatta konceptet med sovmorgon?
Nåja, morgonen och förmiddagen flöt på i helvfart, jag och Victor somnade en sväng i Lovisas säng till henens stora förtret.

När vi äntligen orkade ta tag i våra liv åkte vi först till Skokanonen och köpte ett par gummistövlar till Victor. Några vinterskor hittade vi inte, men han får väl ha Lovisas gamla även om de är lila och rosa. Han kan ju ändå inte gå och vinter är förhoppningsvis över snart.
Bilen satte sedan med min hjälp kursen mot Ingelstad för att hälsa på Hannah, Martin och Elvira. Grabbarna som varit där sen igår var fortfarande kvar, men begav sig efter en stund mot Växjö igen. Sen gjorde vi väl egentligen inte så mycket. Slappade, snackade skit och såg till att Lovisa inte försökte ta livet av sig, trappan var visst rolig att gå upp och ner i om och om igen. Victor lyckades skalla soffbordet så han har ett snyggt, rött märke mellan ögonbrynen.
Deras hus var jättefint och alldeles lagom, det kommer nog bli ännu finare när de har hunnit komma iordning helt och hållet, men det är ju sånt som kan ta lite tid när man har en litet bebis som vill ha uppmärksamhet mest hela tiden. Eller liten och lite, Elvira är stora tjejen nu och hade växt ordentligt sen sist vi sågs.

Nu väntar en stillsam kväll :)

Snabba bud i Mellerud

Vad är det för uttryck egentligen?

Nåja, i morse ringde jag och hörde mig för på det dagiset Victor kunde få plats på. Det var snabba puckar så han börjar inskolningen redan på måndag.
Det är ju visserligen bra eftersom jag är hemma i två veckor nu sen är det Kalmar igen så då bör han vara färdiginskolad när det är dags.
Dock krockade det med Lovisas tid så då fick jag ringa hennes dagis så att hon kunde komma en stund tidigare än vi hade bestämt. Tänkt så smidigt om de hade fått vara på samma ställe.
Nu är det förbaskat mycket krångel. Syskon borde väl få vara på samma ställe. Även om det inte finns plats på just samma avdelning borde det ju finnas något.
Suck och blä.

Under förmiddagen var vi på ÖF (öppna förskolan). Jag har ju aldrig varit där innan, men jag kände inte för att vara själv med båda barnen utan tyckte att det var bättre att hitta på något. Vi hade bestämt träff med Malin och Wilja så vi och en väldigt massa andra var där. Barnen lekte lite, vi fikade och sen var det lite sångstund.
Trevligt, trevligt.
Efter det gick vi en lite sväng bort till parken också så att Lovisa fick gunga lite och Victor sova lite i vagnen.

Nu är vi hemma och en lugn eftermiddag väntar, HK fick tyvärr förhinder så vi ska ta igen den träffen på söndag istället :).

Fulltecknad fredag

Imorgon ska det socialiseras som aldrig förr. Silvio ska till skolan och AF, därmed är jag ensam med två monster. Det är ingenting man vill vara hemma med så det tänker jag inte vara.
Under förmiddagen ska vi på ÖF med Malin och Wilja, samt promenad på det.

När vi är lagom trötta och hemma igen kommer HK förbi på lite umgänge.

Känns som en alldeles toppen fredag :)

Men bajs

Sicken rubrik.
Men det är ungefär så jag känner nu efter samtal med dagisplaceringstanten.
Det är smockfullt på Lovisas dagis så Victor kan inte få plats där förrän till hösten.
Det fanns plats på två privata dagis. Det ena är ett musikdagis och det är ju trevligt, det andra är ett katolsk dagis.. (det lät väl bra för oss ;)).
Nåja. Problemet är ju också att i så fall skulle vi ju välja det där musikdagiset, men det ligger på helt andra hållet från oss mot Lovisas dagis så då tar det ju en massa tid kring hämtning och lämning. Och det känns ju inte så bra.
Alternativet skulle ju vara att flytta Lovisa också, men det känner jag mig heller inte bekväm med då hon äntligen trivs så himla bra på sitt dagis och allt funkar så otroligt bra.
Sen vill jag ju gärna ha Victor där också då det är mycket som är lite speciellt med honom och de på Lovisas dagis är redan insatta i hans situation och jag känner ett stort förtroende för personalen vilket känns otroligt viktigt överlag och i synnerhet med Victor.

Så vad tusan gör man?

Nya tider

Att Lovisa bara har fått gå 15 h/v på dagis har varit fullständigt förödande för mina studier.
Nu blir det dock ändring när Silvio har slutat vara föräldraledig och har annan sysselsättning istället.
Så på måndag kommer Lovisa börja gå dubbelt så mycket, varje dag (vardagar) blir det 9-15 istället.
Jag hoppas att det kommer fungera bra.

Victor då? Mycket bra fråga.. Vi hade ju som önskemål att han skulle börja 1/4. Nu får han helst börja något tidigare då jag bara är hemma två veckor nu och sen ska jag till Kalmar igen. Jag har ingen aning om hur flexibelt Silvio jobb kommer att vara, men hans skola är ju flexibel och han kan ordna det allra mesta hemma.

Men.. vi har ännu inte fått bekräftelse på om han (Victor) har fått någon plats. Samtidigt försöker vi jaga platsansvariga för att få ordning på det och eventuellt lite tidigare. Suck och blä. Det går inte så strålande.
Positivt ändå är att Victor inte är fullt så förödande för mina studier då han inte drar fram som en full orkan hela dagarna utan är nöjd med att sitta och plocka med något när han är uppe och annars sover en del så det funkar tillfälligt.

Men.. det börjar bli lite akut att få ordning på dagis.

Kärt återseende

Eller nåt. Att åka till Kalmar är sällan förenat med nöje, men det är väldigt trevligt att träffa klasskompisarna lite. Extra bonus idag var att det vi skulle göra på laborationen idag gick så snabbt så jag kunde åka hem bra mycket tidigare än jag räknat med. Sånt gillas.

Imorgon ska jag till Kalmar igen en sväng på förmiddagen för att göra en ny laboration samt läsa av den vi gjorde idag.

Spännade. Faktiskt. Äntligen läser vi en kurs som jag tycker är rolig. Det var verkligen på tiden, då kanske motivationen kan komma tillbaka.

Solsken

Så himla härligt.. men vad gör jag? Sitter inne, slöar och städar om vartannat.
Det bjöds inte på några större kvantiteter sömn inatt. Victor och Silvio snarkade ikapp så jag trodde huset skulle rasa ihop. På det är Victor dundermegasnorig så han var gnällig och så bajsade han.
Som om inte det var nog ville Lovisa sova inne hos oss och sedan ville hon gå upp superdupertidigt.
Nåja, jag somnade lite på soffan på morgonen innan det var dags att göra oss iordning för att gå till dagis. Gick hem igen och la Victor så att han kunde få sova lite, vilket han verkligen behövde.

Eftersom vädret är toppen ska jag se om jag inte kan komma ut på en promenad i eftermiddag. Beror på om jag orkar, är verkligen dundertrött.

Mer snöslask

Usch, är bara otrevligt ute nu. Vattenpölarna är djupare än Marianegraven och det snöblandade regnet gör en mest blöt och kall.

Nåja, idag fick jag ÄNTLIGEN fatt i kursboken. Det var någon som tidigare gått kursen som skulle sälja sin, hon hade haft köpare, men sen blev det inte av. Jag prutade lite, betalade och får boken på onsdag av läraren.

Idag fick jag äntligen mitt garage också. Väldigt efterlängtat. Hoppas att jag slipper strul med inbrott och skadegörelse nu. Garaget delar man med en till. Alltså, det är två garage som är utan vägg emellan, men det ska väl inte vara några problem.

Silvio var på information i skolan idag så nu har det kickat igång på riktigt för hans del. Det var ju en del strul innan han kom in då de olika instanserna hade grava kommunikationsproblem, men när det löste sig gick det snabbt. Under tiden som han var i skolan var jag och barnen på City Gross och handlade lite mat. Det gick bra tills Lovisa tyckte att hon kände sig hemma och börja springa runt som en toka.

RSS 2.0