Händelsernas måndag

Ja, ta mig tusan, det har verkligen varit fullt ös hela dagen.
Det började lite stillsamt med att Lovisa lämnades på dagis. Eller ja, kanske inte helt stillsamt eftersom hon ville slå en kompis och sedan mig med en sten. Inte snällt alls.
Nåja, eftersom jag inte tagit morgonpromenad än och hade lite tid att sysselsätta mig på så gick jag min vanliga runda med Victor istället. Lite längre än vanligt blev den eftersom vi gick från Lovisas dagis, men det var väl knappast en nackdel. Nästan hemma somnade Victor, så skönt att bara kunna rulla in vagn med sovande barn i lägenheten nu.
Under tiden jag egentligen skulle fixat en massa saker så åstadkom jag FBsurfande. Grejt! Men lite bra var det för jag påmindes om att Silvio glömt skicka ett paket i fredags till en kompis som skulle ha ett moderkort. Så jag sa att jag kunde agera bilbud på kvällen istället.
Dags att gå till sjukhuset. Först blodprov. Bara för att vi var ute i väldigt god tid var det kort kö. Nåja, vi fick lite tid över för att äta något under tiden som vi väntade på Victors sköterska och läkare. Vid det här laget hade Silvio slutit upp också (eller ja, vi träffades utanför provtagningen). Det gick väl halvbra hos läkaren. Det är stört omöjligt att få till bra saturationmätning på Victor, vilket är enormt jobbigt. Vi testade och testade och testade, men det blev inte långvarit bra resultat. Samtidigt ser han ju fin och rosig ut. Vi fick i uppdrag att prova hemma också och återkomma om vi inte fick det bra. Det är det tillfälliag bekymret.
Efter den lilla händelsen gick vi vidare till sjukhustandvården för nästa besök. Det var väl ganska odramatiskt då tandläkaren under ett par sekunder tittar lite på tänderna. Annat det än den där tortyren jag får stå ut med när jag går till tandläkaren ;).
Nu började det däremot bli lite bråttom för att hämta Lovisa så jag cyklade iväg i den hemska motvinden. Victor fick följa med Silvio till ortopeden och hämta den nya protesen. Äntligen! Nu har han fått en som sitter lite bätttre, den delen som sitter fast på Silvio är dessutom i silikon så att det inte ska göra så ont, allt blir bättre när han ska köra barnvagn och annat som innebär lite tryck.

Alla hemma.

Men då åkte vi till Lessebo för att leverera datorgrejen. Det blev fullt ös då det fanns två barn i lämplig ålder i hushållet så de röjde verkligen tillsammans. Lovisa var jätteglad över att de hade en rutchkana inne så hon åkte som bara den. När datorfixandet var klart åkte vi förbi Hovmantorp på hemvägen för att träffa HK en stund. Det blev pizza till middag. Mycket gott, faktiskt!

Väl hemma igen försökte vi oss på ny saturationsmätning. Visst, korta sekunder får vi fina värden sen dippar det. Det krävs at Victor är helt stilla då minsta muskelrörelse förstör så det gick väl inte så värst bra. Typiskt..

Nåja, det var allt för idag, imorgon ska Lovisa till tandläkaren på morgonen sen blir det tentapluggande hela dagen lång.

Barnkalas

Idag har vi varit på kalas för Wilja som fyllde ett år i tisdags. Mycket trevligt, barnen hade roligt och Wilja verkade tycka att presenten var helt okej.

Dagen i övrigt har varit ganska tröttsam eftersom barnen har gallskrikit ikapp tills vi gick på kalas, det började med att Victor vaknade 06:20 med ett vrål. Kul.
Jag fick ändå lite sovmorgon, vilket jag är enormt tacksam över.
Förmiddagen ägnades åt att jag och Lovisa tog cykeln till leksaksaffären. Jag trodde aldrig att det skulle fungera, men hon lyckades uppföra sig näst intill exemplariskt där inne. Annat det än hemvägen. Precis när vi var vid kassan så fick hon ett Pippiparaply som hon blev väldigt glad för. Sen skulle jag försöka få henne att förstå att hon inte fick ha det när vi cyklade hem.. Hon fick en livskris som höll i sig ett par timmar.

Denna lördag

Idag har det sannerligen varit full rulle i vårt hus. Barnen vaknade tidigt, de känner nog på sig att vi föräldrar vill ha sovmorgon. Jag fick sova lite extra och Silvio var uppe med barnen. När jag väl hade masat mig upp tog jag itu med att röja upp i köket, jag har ju inte gjort det sen igår så det var redan helt stökigt igen. Jag blir tokig på all stökgenerering (läs: två galna ungar). Var även iväg till affären för att ha det avklarat. På plats hemma igen bakade jag kladdkakemuffins med After Eightkulor i. Gott som attan minsann, ja jag fikade faktiskt ett par stycken under dagen. Hann med ett varv med dammsugaren i köket och hallen, samt städas toaletterna.

Sen somnade alla.. utom jag.

Idag hälsade mamma och Kalle på, det var därför jag bakade annars skulle jag inte ge mig på något sådant när jag fösöker låta bli sötsaker. Vi fikade lite när de kom då de köpt med sig ännu mer fika och en bukett rosor till mig smat lite kläder till barnen :). Tack!
När jag började ordna med middag åkte mamma och Kalle till Maxi för att handla lite till sig själva och sen åt vi middag när de kom tillbaka. En bra eftermiddag.


Nu har Lovisa lagt sig och Victor är på väg att somna så nu ska jag äntligen ge mig ut på promenad. Imorgon blir det födelsedagskalas för Wilja så det blir fullt ståhej hela eftermiddagen.

Fröken snorig har utsett en vinnare

Följ den spännande lottdragningen bland bilderna :)STORT GRATTIS!

And the winner is...

Nej, det var inte utsett än. Skäms på mig, men det har varit fullt upp idag och lilla fröken som skulle få agera vinstdragare har gått och lagt sig.
Så imorgon blir det istället :)

Faktiskt effektiv

Liter mer har ju hänt idag än att Victor har skrapat näsan.
I vanlig ordning steg jag upp klockan 6 för att gå promenad. Nu känns promenaderna inte ett dugg jobbiga, bara tidpunkten. Men annars är det midnattspromenad som gäller och det känns inte så intressant.
Efter att jag lämnat barnen på respektive dagis tog jag mig samman och pluggade på riktigt. Jag gick igenom två föreläsningar. Det var väldigt intressant, men känns alltid lite jobbigt när man kommer till insikt med att man faktiskt måste kunna det utantill också. Jag är så trött på den tradiga gamla formen av salstentor, visst borde man kunna visa att man tillskansat sig kunskapen på något mer realistiskt sätt?
Nåja. Nöjd med den bedriften tog jag mig en dusch innan jag hämtade hem Lovisa (var inte oroliga, Silvio hämtade Victor så ingen glömd ;)).
Vidare färd till tandläkaren, eller en tandhygienist snarare. En hårdhänt rackare idag, men det gick snabbt och det var gratis så jag är nöjd ändå. Det är så många turer fram och tillbaka kring om jag ska betala eller inte. Min tandläkare får göra nya sökningar till Landstinget efter varje besök och oftast blir det avslag, men sist jag var där betalade jag för några tidigare besök och de skulle visst ha blivit beviljade som gratis nu så jag behövde inte betala idag. Det var väl bra, fattig som jag är.
Sista anghalten innan hemfärd var apoteket för att få mig lite medicin. Jag har äntligen tagit mig i kragen och bett om ett nytt recept på Bricanyl så nu kan jag träna lite hårdare om jag skulle få för mig det :).


Balans?!

Det är inte lätt när det är svårt. Idag på dagis glömde Victor hålla i sig när han skulle stå, vilket resulterade i en snyggt uppskrapad näsa. Han verkar glad ändå och kalasar på rån :).


Lovisas läkarbesök

Idag var det dags för Lovisa att gå till läkaren i hopp om att hitta problemet med hennes sega. långdragna hosta. Lovisa protesterade mot undersökningarna på alla upptänkliga sätt, det lyssnades med stetoskop, kollades i öronen och halsen.. sen det värsta av allt: det lilla sticket i fingret för att kolla CRP.
Dock såg allt bra ut och hon hade ingen infektion att tala om. Det hördes inte heller så jättemycket i luftvägarna, men å andra sidan sov hon när vi hämtade och satt stilla tills det var dags för läkarbesök och då brukar det inte vara så farligt.
Lovisa fick flytande Bricanyl utskrivet samt en remiss till barnkliniken för att kolla vidare om hon kan ha astma. Govetvis blev Lovisa lovad en glass för att hon ändå var så duktig, men först skulle vi hämta Victor. På Victors dagis är det hur kul som helst om man är en liten Lovisa, hon tyckte inte alls att vi behövde gå därifrån så det blev en del protester. Protesterna avtog när hon fick den utlovade glassen. Sista anhalten var sedan apoteket, vilken tur att Lovisas medicin går på Victors högkostnadsskydd, det innebar att jag fick punga ut med den gigantiska summan 36 kr för Lovisas medicin och en av Victors som vi behövde fylla upp förrådet med.

Idag har jag inte orkat med att ta några bilder då det inte har varit så mycket att ta kort på, men jag bjuder på en från 29/5 förra året.


En helt vanlig tisdag

Morgonpromenad på morgonen, därefter dagislämning. På kvällen var det bestämt kvällspromenad med Nina. Mycket trevligt, men blåsigt.

Annars har det nog inte hänt så mycket att förtälja.

Scrolla gärna ner lite så finns det en trevlig tävling!

Inte mycket till effektiv dag

Eller jo, det började ju lovande med en promenad på morgonen i vanlig ordning. Victor vaknade visserligen redan klockan 5 så han vile väl utnyttja dagen till fullo.
Lovisa sen då.. hon bara hostade och hostade, hon har haft mycket hosta under hela våren som inte riktigt vill ge med sig, nu hjälper det inte ens med host medicin. När jag lämnade på dagis talade jag om att hon hostar mycket, men verkar må bra i övrigt då det är full fart på henne ändå. De sa att de skulle ringa om hon inte orkade med buset, men det tycktes ha gått bra trots att hon hostade mycket. För att få rätsida på det där ringde jag VC när vi kom hem igen och vi fick en tid på onsdag. Jag börja nästan misstänka att hon kan ha någon astma eller så, men vi får se vad läkaren säger.
Kvällskvisten rundades av med att försöka få Victor att sova, och sluta gnälla. Han har ju varit övertrött så det var ett fasligt gnällande på honom.

...sen kom regnet

Som tur var så kom det först på hemvägen, men då kom det en riktig åskskur så vi blev halvt om halvt dränkta. Tur att vi bara skulle hem.
Innan dess hade vi däremot roligt. Vi slog vår apåsar ihop med Malin och Wilja för att bege oss till lekparken. Lovisa hade hur roligt som helst och sprang runt, runt, runt och hade inte alls tid att stanna upp för att fika lite. Victor var nöjd med att krypa runt i gräset eller äta banan. En del fina bilder blev det också på de små huliganerna.


Härlig, men trött lördag

Klockan 5 i morse tyckte Lovisa att det var dags att stiga upp. Hon var ganska ensam om den åsikten. Jag försökte tappert i ett par timmar att få henne att sova på soffan tillsammans med mig, det gick bra ibland.
När jag slutligen steg upp på riktigt stod morgonpromenad på schemat, dumt att fuska bara för att det råkar bli helg. Idag tog jag dock med mig sällskap i form av Victor, att lotten föll på honom beror på att han ännu inte upptäckt alternativet 'inte sitta i vagnen hela promenaden'. Dock var han ganska rastlös och roade sig med att slita ut regnöverdraget ur fodralet så jag fick flytta det till lämpligare plats.
Väl hemma igen möttes jag av den här synen, Lovisa och Silvio hade somnat på soffan :).Efter fler tappra försök till vila för oss alla gav vi upp och gick ut istället, efter att barnen hade fått skölja av sig en stund i badkaret. Leverpastejmacka, snor och geggiga majskrokar är inte så snyggt. Vi gick först ner till stan för Silvio skulle lämna tillbaka ett par böcker på biblioteket, Lovisa behövde sandaler och jag ville kolla efter ett par skor att ha till mina uteträningar. Jag har ett par skitbra skor egentligen, men mina fötter växte något groteskt när jag var gravid med Lovisa så det passar inte, kanske att de passar sen när jag blivir smalare, men nu går det inte. Vi hittade vad vi letade efter.

På hemvägen gick vi förbi tivolit som är i stan över helgen. Lovisa fick åka två karuseller själv och sen fick hon åka en liten bergochdalbana tillsammans med mig. Lovisa körde stenansikte genom alla karusellerna, men tyckte ändå att det var roligt. Vi sprang även på Debbie med familj på tivolit :). Samt att vi köpte lite lotter så Victor vann ett lejon. Lovisa har redan ett par lejon, men det enda som gäller nu är Pippidockan så hon gav snällt lejonet till Victor som sen satt och pussade på det.Det är så härligt att gå i solen

Solen sken fint när jag hämtade Lovisa på dagis och vi hade en trevlig promenad hem.


Vi plockade maskrosor, eller som Lovisa sa "Issa bomma". Sen är det viktigt att hålla handen... en stund iaf tills Lovisa kutar före, men efter en bit stannar hon och väntar.


Sommartävling

Jag kan idag stolt presentera en tävling för mina läsare i samarbete med Ping Pong barnkläder. Ni får tävla om en av de plagg jag har valt ut till tävlingen. Skriv en kommentar om vad ni helst vill vinna och skriv en liten trevlig motivering till varför du bör vinna. Om du har en blogg vill jag gärna att du länkar till den här tävlingen. Uppge mailadress, vinnaren kommer att utses nästa fredag.

Sakerna som finns att välja mellan är som följer:

Söt, liten flickkofta i storlek 56-86
Skön pojkcardigan i storlek 56-86
Fräsch flickblus i storlek 68-92
Rutig pojkskjorta i storlek 68-92

Torsdag?!

Så måste det vara.

Efter att jag gått min morgonpromenad, kommit hem, ätit frukost, lämnat Lovisa på dagis så åkte jag ut till campus för en liten intervju. Jag tror att det gick bra, men det är inte säkert att jag kan få jobbet jag på intervju för eftersom jag saknar en truckbehörighet. Vi får väl se, hon skulle kolla upp det. Om inte annat kunde jag, om det fanns plats, komma tillbaka till det stället jag var uthyrd till innan jag började på Aditro, men det blir först till hösten i så fall. Det är visserligen bra eftersom jag behöver jobb då också.
Sen pratade vi en hel del om Silvio också och hon som intervjuade mig verkade intresserad av hans skills och ville att han skulle specifiera sina kunskaper samt även komma in på en liten presentation då han ändå kan en hel del användbart.

Efter att vi hämtat barnen på sina respektive dagis åkte vill till Citygross och fyllde upp förråden lite. Det kanske inte var så värst fokuserad storhandling då vi mest kom hem med stora mängder kött, men skit samma. Får väl ta en mer planerad tur sen och köpa allt annat också när man kan ta det i lugn och ro. Nu åkte vi mest dit för att vi behövde ny välling till Lovisa.

Imorgon tänkte jag presentera ett trevligt event på bloggen så då gäller det att hålla sig redo ;).

Förresten så ringde mamma idag fär att tala om att hon tänkte förära oss med ett besök nästa helg. Sen var hon snäll nog att tala om att hennes sambo tänkte köpa en tanthatt till mig när jag fyller år för då är jag tydligen tant. Hmpf!

Hepp hopp

Började återigen dagen med en promenad. Det gick förvånansvärt bra :). Sen rullade dagen på i sakta mak i vanlig ordning med dagislämning, hämtning, middag och allt sånt.
Häromdagen hittade jag en DVD-skiva jag har med träningsprogram för rygg och mage, de musklerna som jag verkligen, verkligen behöver jobba på för jag har världens sämsta hållning och en del problem med ryggvärk och dessa träningsprogram var för att stärka den muskelkorsetten.
Så, ikväll körde jag igenom ett sådan program, det var jobbigt som tusan, men hoppas att det ger resultat i längden.

Imorgon blir det ny morgonpromenad och sedan intervju efter att Lovisa är lämnad på dagis.

Idag händer det

Jag har bra länge sagt att jag ska ta itu med det där med motionen och godisätandet, men ungefär lika länge har ingenting alls hänt. Hade jag tagit itu med det från början hade jag nog med råge varit smal vid det här laget. Tyvärr bor det en väldigt envis latmask inom mig.
Men idag gjorde jag slag i saken och steg upp klockan 6 för att gå en promenad. Det gick faktiskt över förväntan och jag hoppas verkligen att jag orkar fortsätta med det. Även om jag är ute hyfsat mycket med barnen blir det sällan fokuserad motion så det behödes verkligen.
Nöjd med morgonens prestation bestämde jag med Nina att vi ska ut och gå om ett par timmar. Det ska bli kul, dels skönt att komma ut och dels var det sjukt längesen jag träffade Nina. Men jag kanske inte ens känner igen henne nu? ;)

Energin var det inget fel på under dagen så när barnen hade kommit iväg till sina respektive dagis så blev det dammsuget och skurat här hemma. Lika bra att försöka hålla det iordning när det redan är ordning istället för att vänta tills det ser ut som ett slagfält.
Som om inte det var nog tog vi oss an förrådet idag också, allt var ju mest inslängt så det var svårt att hitta saker och svårt att ställa in saker, men nu är det ordnat.

En positiv grej till är att jag ska på intervju för ett sommarjobb på tosdag. Jag har jobbat för den arbetsgivaren tidigare och det funkade bra så nu gäller det att hålla tummarna. Jag hoppas att de kan leva med att jag inte har all efterfrågad behörighet. Man skulle ha både truckkort A och B, jag har bara A. Men, men.. vi får se, vi får se. Hade varit skönt att veta att det finns ett jobb att gå till.


Ikväll ska jag på dejt

Nä, det är inte så att jag har slängt ut Silvio. Men jag tänkte att jag faktiskt glömmer bort mig själv allt som oftast så jag ska införa mina nya måndagskvällar. Då blir det lite hemmaspa. Jag behöver rustas upp lite och dessutom är det ju skönt att stänga av allt annat.

Tjoho.. då ska jag bara börja motionera också ;). Tänkte göra det i morse, men efter att Lovisa har haft en natt då hon gjort ungefär allt utom att sova så orkade jag faktiskt inte. Annars har mina fullständigt ovetenskapliga anlyser visat att det är mellan 6-7 på morgonen jag förmodligen har mest tid. Innan det vill jag helst sova, gärna längre egentligen, och efter det börjar ju det vanliga morgonkaoset med frukost, blöjor, kläder och försvunna skor.
Jag hoppas på ett nytt försök imorgon istället.
Tänkt så skönt att bara komma ut och gå en timme helt själv :).

Han kan, minsann


Inget nytt

Dåligt med bloggande, jag vet, men det är mest för att det inte finns så mycket att berätta. Det mesta lunkar på i vanlig ordning. Barnen busar som bara den, jag är trött och Silvio behöver kaffe ;).
Nu har Victor börjar släppa taget om möblerna och använder sin gåvagn eller annat lämpligt verktyg för att ta sig fram. Det värmer verkligen att se hans framsteg, det händer så mycket hela tiden.
Jag har tyvärr varit alldeles för trött för det mesta idag, jag jobbade på Loft igår. Det var trevligt, förutom att jag inte hade något att göra 80% av tiden. Fördelen var dock att jag var i ett rum där det inte var så hög volym så när jag väl hade lite gäster hos mig så kunde jag faktiskt prata lite med dem, det är alltid trevligt och brukar ofta visa sig positivt på vinstprocenten :).

Imorgon ska vi leka med Wilja och hennes föräldrar :)

Äntligen

Victor uppskattar äntligen det här med att bada. Lovisa är det inga problem med, hon skulle bada dagarna i ända om hon bara fick. Ibland kommer hon och väcker oss runt 6 på morgonen för att hon vill bada. Victor däremot har blivit väldigt ledsen och spänt sig mycket. Nu är han dock så stabil då att han kan bada tillsammans med Lovisa och det gillas.


Väntrum

I det oändliga kändes det som. Jag var ju till sjukhuset idag med Victor. För enkelhetens skull skulle vi ordna med blodprovet innan vi träffade med läkaren. Inte för att det egentligen spelar någon roll, men när man ändå är där.. Kom till väntrummet och det var fullt med folk.  minuter senare hade vi fortfarande inte fått komma in och det var dags att träffa läkaren så vi gick upp till hjärtmottagningen istället. Där var altl snabbt avklarat innan det var dags att gå till väntrummet till kemlab igen. Woho. Den här gången behövde vi bara vänta drygt 20 minuter innan vi fick komma in.
En av personalen där, som vi träffar väldigt ofta påpekade att hon sett oss där tidigare, men att vi försvunnit. Jag förklarade varför och då tyckte hon att de borde göra om kösystemet så att barn slipper vänta så ofta, i synnerhet en sån stammis som Victor då han är där väldigt ofta.
Behöver jag säga att jag höll med?

Såja

Inte för att jag pluggat särskilt mycket idag heller. Jag har sökt jobb som en tok, det börjar verkligen bli panik nu. Behöver en inkomst snarast. Känns jäkligt trist annars. Usch och fy..

Det sammanfattar väl egentligen dagen.

Imorgon ska jag med Victor till sjukhuset på förmiddagen för att kolla så allt ser bra ut.

Ännu en bra dag, sysselsättningsmässigt sett

Och med det menar jag inte pluggmässigt för det kan nog snarare liknas vid en smärre katastrof. Idag var Lovisas dagis stängt pga planeringsdag så hon skulle således vara hemma. Lovisa och hemma brukar bara utmynna i ineffektivitet så för att göra något bra av dagen bestämde vi oss för att åka till Sofia, det var alldeles för länge sen vi var där nu.
Förr umgicks vi så gott som daligen när vi var i stallet och hon fortfarande bodde i stan.. nu blir det snarare ett par gånger om året vilket är på tok för sällan.
Nåja, vi hade en bra dag med massa lek, tittade på grodyngel, smakade på kottar, red lite (Lovisa), ja det mesta av aktiviteterna var väl sådant som Lovisa gjorde ;).
Jag tyckte mest synd om mig själv för jag har världens träningsvärk från gårdagens klättrande på Leos Lekland, vem kunde ana att det skulle ge så bra träning? Med tanke på vad mina muskler (?) försöker säga mig idag så var det nog bra träning.

Imorgon blir veckans enda helt vanliga dag så då blir det fullt fokus på studierna.

Fröknarnas söndag

Jepp, fortfarande trist väder, men Lovisa behövde röja av sig lite. Så igår bestämde vi att vi skulle åka till Leos Lekland idag. Sagt och gjort. Silvio och Victor var hemma och städade. Bra arbetsfördelning enligt mig ;).
Men jösses vad jobbigt det är på leklandet, man blir ju helt slut. Upp och klättra och springa, min kondis är verkligen under all kritik. Till på köpet lyckades jag av någon outgrundlig anledning tappa min telefon och bilnyckel. Som tur var så fanns de inlämnade så jag kunde få tillbaka dem, men det var lite extra svettigt där ett tag. Jag som var så noga med att ha väskan stängd..

Nåja, efter att vi rusat av oss så for vi till Blomsterlandet för att köpa lite blommor till balkongen. Det blev fint, men det känns fortfarande kalt och omysigt. Det kanske löser sig med det så småningom.

Imorgon är Lovisas dagis stängt för planering så vi har bestämt med Sofia att vi åker dit och hälsar på lite. Det blir toppen, Lovisa kan springa runt massvis och sen finns det ju roliga djur att titta på.

Bara för att..

..Lovisa fick vara hemma idag på grund av gårdagskvällens feber så var hon ju givetvis pigg som en mört hela dagen. Jag hade ju hoppats att hon skulle sova lite när hon ändå var sjuk, men tji fick jag. Ute blåste man nästan bort så det kändes inte särskilt aktuellt att vara ute heller. Nåja, nu sover hon.. efter mycket om och men.

Idag kom jag på en sak jag vill ha; ett nytt köksbord. Eller jag har ju tänkt på det länge, men inte hittat något så stort jag vill ha för en billig peng. Hos Nina håller de på med förrådsrensning och hon hade sett ett stort bord, tyvärr visade det sig att det var benlöst så då kändes det inte så aktuellt. Annars hade det varit toppen, gratis och allt. Vårt nuvarande köksbord är aningens för litet, det är ju verkligen bara plats för 4 pers och det känns trångt redan nu med 3 pers och Victor som sitter i barnstolen.
Så.. jag kikade lite på IKEA och om jag känner mig lite rik så fanns det ett trevligt bord som har iläggsskivor så att det fungerar för 6-10 personer, det hade verkligen varit toppen. Lätt att bygga ut när man får gäster.

Nåja, nu ska jag sova, det blev alldeles för sent ikväll. Hoppas på lite mindre blåst imorgon så att vi kan gå ut och hitta på något trevligt, jag fick nog idag redan efter morgonracet.

Here we go again

Inatt var Lovisa lite ledsen och en hel del hostig. Det var dock inget som märktes av i morse och feber hade hon ingen så hon fick gå till dagis för att leka med sina älskade kompisar.
Annat var det när jag hämtade henne igen. Då hade hon helt plötsligt blivit jättedålig efter vilan, hon var varm, glansig i ögonen och hade massvis med hosta. Hon ville inte ens ha mellanmål, då är det något fel. Sen dess har det mest varit en skruttig lite sak som hostat sig igenom eftermiddagen och kvällen, nu kom även febern så det har tagit fart ordentligt.
Inte nog med att hon är förkyld igen, när hon lekte ute på dagis såg hon sig inte för utan sprang in i en stolpe. Hon fick is för att dämpa slaget och hade varit jätteduktig med det, men ena kinden är röd och hon har ett blåmärke i pannan. Eländes elände för det gör ju också ont.

Till middag tyckte jag att det kunde vara trevligt att göra en sallad, länge sen vi hade det nu. Jag fick efter det sopa hela köksgolvet för främst Victor tyckte att det var roligare att slänga de olika bitarna på golvet än att stoppa dem i munnen.

Konstig typ det där

Personen som är föreståndare för Victors dagis. Det är ett par som har sitt stora barn på samma avdelning som Lovisa och som precis skolat in sin lilla på Victors avdelning då de har samma problem som oss, att det inte fick plats på önskat ställe så de är tillfälligt på Victors dagis.
Nu har föreståndaren varit iväg en längre tid, men kom hem med besked. Det barnet som går tillfälligt på Victors avdelning får inte gå där för de ska inte tro att de kan ha barn där tillfälligt, de är dessutom dåliga föräldrar som byter dagis. Ve och fasa.
Mamman var väldigt upprörd över detta, såklart. En av Lovisas fröknar frågade mig om jag också fått höra något sådant, men det har jag inte gjort. Mamman hade sedan ringt till Silvio för att fråga om vi också fått samma problem då vi är i precis samma situation.
Mamman hade även ringt till kommunen och pratat med olika personer som alla säger att detta dagiset agerar helt fel och att de inte får göra så.
Helt galet. Om man driver ett företag kan man inte göra så, man måste väl se till att ha ett gott rykte?
Nåja, Silvio lovade den här mamman att grotta lite mer i det här under morgondagen.

En annan sak som är lite trist.. Jag sökte jobb hos ett företag som rekryterar åt apotek, bla ett som kommer att öppna snart. Igår pratade jag med en handläggare där som eventuellt kunde ordna ett vikariat åt mig som löper från nu och fram till jul. Idag pratades vi vid lite igen och tyvärr måste jag ha teknikerbehörighet för den tjänsten och så långt har vi ännu inte kommit i utbildningen så att jag har den behörigheten. Jag läser ju till receptarie, om man är tekniker kan man jobba med egenvården alltså det receptfria.
Lite trist, men handläggaren verkar tjänstvillig och ska se om hon kan hitta något annat till mig, sitta i kassan eller nåt som inte kräver att jag har viss behörighet. Jag fortsätter hålla tummarna för jag behöver desperat ett jobb.

The usual stuff

Finns väl egentligen inte så mycket att säga då det inte hänt något världsomvälvande senaste tiden. Barnen är på dagis, vi andra pluggar, ibland dristar vi oss till att städa. Mina ögon är knallröda, kanske lite vårallergi eller nåt? Vacker är det inte.

Fröknarnas utflyktsdag

Silvio ville inte följa med på loppis så det bestämdes att jag och Lovisa skulle åka. När vi kom dit var det ganska lugnt, vi kom en stund innan det öppnade så vi fikade lite. Sen fylldes det på med väldigt mycket folk. Helt galet! Så när de öppnade rusade folk in. Jag och Lovisa tog det lilla lugna och kikade runt. Tyvärr fick man inte ha barnvagn i den stora byggnaden med mest saker så jag fick bära en hel massa på Lovisa för helt plötsligt ville hon inte alls gå och när hon väl ville gå var det inte ett dugg intressant att hålla i mamma utan helst skulle hon rusa iväg. Lite jobbigt med tanke på allt ömtåligt som stod överallt.
Jag kände mig lite gammal som tittade efter en kaffeservis, det skulle vara trevligt att ha vid kalasande. Jag hittade en som föll mig i smaken och priset var trevligt, men efter lite funderande kom jag fram till att kopparna nog inte var helt enkla att dricka ur så det får helt enkelt bli ett senare problem. Det är ju inget som behövs, hade bara varit trevligt att ha.
Efter att vi tröttnat åkte vi till Öhr och kikade runt lite, besöket där avslutades med ännu en fika, lite mer mättande den här gången.
Allt som allt har det varit några trevliga timmar med Lovisa. Nu när barnen är på dagis så mycket får man försöka göra något lite extra trevligt av helgerna.

Seg dag

Igår var det trevligt. Vi åkte till Hannah, Martin och Elvira för att umgås lite och spela det nya spelet som Martin köpt efter Silvios rekommendationer. Barnen var inte fullt samarbetsvilliga på punkten att sova så vi kom igång med spelandet väldigt sent. Vid det laget var jag sjukt trött och var väl inte fullt så engagerad i spelandet som jag skulle vilja vara.
Hursom hade vi en väldigt trevlig kväll. Barnen hade inte någon som helst känsla för sovmorgon heller, men vi bjöds på god frukost innan vi begav oss hem igen.
Idag är jag mest fruktasvärt trött, men det är väl som vanligt då.

Försöker få lite gjort här hemma även om det går vääääldigt långsamt. Jag har iaf varit på strumpsafari. Barnen är experter på att dra av sig strumporna och sen gömma dem på lite kluriga ställen och eftersom det är tomt i deras strumplåda så fick jag gå på jakt efter strumpor att tvätta. I vanlig ordning hittade jag mest en massa omaka strumpor.

Imorgon tänkte jag åka på loppis. Alla snackar ju om hur bra det ska vara på Östregård så jag tänkte ta mig dit en sväng, får se hur stora delar av familjen som följer med.

RSS 2.0