Produktiv lördag

Idag fick vi äntligen rensat i förrådet. Välbehövligt som attan då det var alldeles för mycket saker där inne. Nu kan man faktiskt komma in och ha lite koll på var sakerna är. Barnen var mest busiga och blev glada över lite gamla gosedjur som hittades (mina gamla). Efter att alla varit så duktiga och snälla gick vi och köpte oss lite glass.
Sen tog produktiviteten slut med att jag och Lovisa somnade på soffan ett par timmar. Skönt var det visserligen.

Kvällen har ägnats åt att knåpa ihop auktioner för Tradera. Första steget i att sälja barnkläder. Det finns massa mer att sälja så jag har att göra ett bra tag framöver. Det är trots allt lite pyssel med att fota, skriva och paketera.

Imorgon tänkte vi gå på Växjö Ridklubbs öppna hus om vädret tillåter. Egentligen skulle Lovisa fått springa tidningsloppet på förmiddagen, men hon dras med en tråkig hosta så det får vara till nästa år istället.

Nu så

Igår ringde Victors läkare och meddelade att det var dags att lägga av med Waran. Äntligen! Så nu slipper vi alla provtagningar och Victor får äta broccoli och spenat igen. Nu får han små söta Trombyl istället (de är hjärtformade).
Helg. Också äntligen. Ska försöka dona med lite saker i helgen som att rensa ordentligt i förrådet så att vi kan rensa ordentligt i lägenheten. Sen ska det upp en massa auktioner på tradera, nu har min mest sentimentala sida gett med sig så nu kan jag sälja av det mesta av barnens kläder (det som är snyggt och prydligt fortfarande). Hoppas att det inbringar en välbehövlig slant, drygt tre års sparande borde väl ge liiite avkastning?

Jag sa något om måndagstrött igår?

Bara det bevisar hur trött jag var eftersom det faktiskt var tisdag.

Idag har jag varit på lärandecafé, alltid lika trevligt. Vi diskuterade bland annat att söka pengar från fonder till saker man kan behöva och det som var på tapeten idag var AC, något Victor verkligen skulle behöva när vi har 35 grader i lägenheten på sommaren. Så detta ska undersökas närmare.

Vi fick även en bok; "sorgen bor i hjärtat". På baksidan kan man läsa; "Detta är en bok om hjärtfel och sorg. Tio föräldrar, en storasyster och en ung kvinna med hjärtfel berättar om maktlösheten, om operationerna, oron och i en del fall om döden.
Man kan sörja trots att barnet är opererat och mår bra. Man kan känna skuldkänslor. Vem kan ha handlingsberedskap när sorgen drabbar som ett slagträ i nacken? Tiden går och såren läks aldrig...
Vi talar inte så ofta om detta, för vem skulle orka höra?"

Och på tal om böcker så vann jag i tävlingen hos Kerstin, tack och nig.

En trött måndag

Igår tog jag en allergitablett i hopp om att slippa alla eländiga nässelutslag jag dragits med senaste månaderna. Det funkade! Det negativa var att de där tabletterna är som rena rama sömnpillret så jag har minst sagt känt mig som en zombie idag.
Efter jobbet mötte jag upp resten av familjen som var på väg hem från dagis. Det plockades blommor och skrapades armar. Hemma blev det lite mellanmål innan det var dags för Lovisa att öva lite på cykeln igen. Idag gick det bättre och hon fick upp rejält med fart och fick lite ordning på styrningen. Tyvärr är inte luften i framdäcket en lika postiv historia, det verkar läcka för vi pumpade på macken igår och idag var det lite luft. Fanns ingen pump på macken igår och cykelpumpen hemma funkar inte på hennes cykel så det fick vara lite dåligt med luft.
Ni må tro att det var näst intill omöjligt att få in barnen igen så att vi kunde ordna med kvällsmat, de ville bara vara ute och leka. Men imorgon är det en ny dag och då blir det en massa lek igen.

Grillpremiär

Inte nog med cykel, det blev även grillning. Tyvärr på en elgrill, men bättre än inget. Förhoppningsvis har vi råd med en gasoltub nästa löning så då blir det mer ordning på grillandet, efter de utgifter vi haft så får det vara stopp på köp av mer prylar.
Nåja, gott var det grillade. Det blev kyklingspett, sparris, zucchini, scharlottenlök och så lite korv till de kräsna barnen. Till det serverades bulgur som var smaksatt med koriander, vitlök och tomat/lökchutney. Lite sås också, den färdiga paprika/chilifraichen utblandad med naturell fraiche.
Kycklingspett är gott och enkelt. Gör en rolig marinad som är lite kletig, i min hade jag olja, soja, tomatpuré, honung och chilipasta (brukar även ha kanel, men glömde). Trä kycklingbitarna på spett och grilla lite lagom knapriga.
Nu blir det sängen innan det är dags för en förmiddagsvecka på jobbet. Med vädret som råder är förmiddag lätt det bästa skiftet.

Premiärcykeltur

Idag fick Lovisa en cykel. Förra året var hon för liten för 12", nu fick vi gå direkt på 16" istället.Det cyklades ända till affären för inköp av lite grillspettspinnar.


Tröttisarna


Fotbollsproffset


Påskafton tjugohundraelva

Vi åkte till mamma och Kalle. Vi fick gosa med min katt Evert, Lovisa busade massvis med hunden Nicko, jag grävde upp lite rabarber som numera bor på vår balkong, åt god mat och godis, glass och tårta. Den stora attraktionen var dock traktorn, barnen fick sitta i den och sen fick de även åka varsinn sväng på åkern. Total lycka!

    

(Alla bilder är klickbara för större format)


Och rundade av med lekparken

   


Mera åk

 


Vi pausadeÅka

   


Förväntansfulla barn


Idag är barnen billiga

..för det var inte lampan!


Snart så

En arbetsdag till att fixa sen är det helg. Vädret idag är alldeles fantastiskt, rena rama sommarvärmen. Efter att barnen lämnats på dagisåkte vi och storhandlade lite, alltid skönt att ha välfyllt i skåpen. Min nya tanke är att handla varannan vecka för det är så mycket som glöms eller tar slut på en månad så chanserna att inte springa till lokala affären och panikhandla blir onekligen bättre.
Vi köpte oss även en ny dammsugare. Hoppas att det kommer fungera bättre, om inte annat så har den ju lite trevligare arbetshöjd och jag hoppas, hoppas att den faktiskt behåller dammet i sig. Med den gamla yrde det damm så det såg alltid för j-vligt ut. Den gamla åker ut i garaget och får dammsuga bilen vid behov.

Uppdatering

Tulpanerna lever!

Påp lördag åker vi till mamma för påskfirande. Räkningarna är betalda (jag lurpassade på lönen nu vid midnatt) och jag har anmält oss till helgen på Öland med Hjärtebarnsfonden.

Imorgon blir det helg!

En morgon på stan

Efter att barnen lämnats på dagis gick jag ner på stan för att köpa lite påskris och tulpaner. Tänk om det ändo vore torghandel varje dag. Nu återstår det att se om barnen låter tulpanerna vara, de är ju så förbaskat klåfingriga (barnen alltså, inte tulpanerna).
Det fick även följa med lite vin hem, det var längesen vi hade det och ibland är det gott att ta ett glas så nu finns det.

I eftermiddag/kväll väntar jobb. Tyvärr får vi inte sluta tidigare imorgon så det blir lite segt, men sen är det ju långhelg (bortsett från att jag ska jobba på casinot på fredag).

Höst upp på önskelistan

Helt otippat så är det faktiskt en dammsugare.
Den vi har nu har verkligen gjort sitt, den bråkar och är sönder så det är bara extra jobbigt att dammsuga. Jag inbillar mig att det är mindre tråkigt att dammsuga om man har en bra dammsugare. Och med det förstår ni kanske vad vi ägnade oss åt innan jag gick till jobbet.

Måndag igen

Ni må tro att det var motigt att stänga in sig på jobbet efter en förmiddag ute i solen. Vädret gick verkligen inte att klaga på idag. Vi var en sväng till sjukhuset för att ta nytt PK på Victor. Lång väntetid tyvärr så vi hann inte så mycket annat.
Barnen har tydligen varit allt utom välartade under tiden jag jobbade.

Leklördag

Förutom lekplatshäng har vi hunnit med fika i Trollhättan, tårtätning x2, massa bilkörning (och åkning för andra), kattspaning och släktumgänge.

     

Kringelkrångel

Efter en massa händelser igår som avrapporteras i ett senare inlägg ska jag istället berätta om vad som händer på kvällen. Victor skulle få sin medicin, men burkar var puts väck. Vi letade igenom hela lägenheten, men den fanns inte någonstans. Silvio ringde sjukvårdsupplysningen så det fanns en dos Waran åt Victor på akuten i Skövde, 6 mil bort. Så för att slippa åka ringde vi även barnakuten i Växjö som känner Victor. Det gick bättre och Victor kunde ta den lilla kvartstabletten vi hade och sen får vi ta nytt PK på måndag.

Jag har jagat söndagsöppna apotek så om vi kan vara vid A6 i Jönköping innan 17 så klarar vi den biten också. Jag hoppas att vi får plocka ut medicin. Enligt tidigare regler får man bara hämta ut för tre månader i taget och det måste gå en månad mellan tillfällena, vi hämtade ut förra veckan. Hoppas att det löser sig. Och visst är det konstigt att burken är borta? Det jobbiga är inte att den är borta utan att jag är rädd att barnen ska hitta den och plocka i sig tabletter.

Lång vecka

Nu börjar det verkligen kännas att jag jobbade i söndags, jag tror nästan att jag har snubblat in i Måndag hela veckan. Jag ser fortfarande fram emot helgen, den stora fördelen är ju att det finns en massa andra där som tycker att det är roligt att umgås med mina barn så jag kanske rent av kan vila mig lite. Vädret verkar inte bli allt för roligt, men så länge det inte kommer regn, snö, hagel eller stormar ska det nog gå bra.

Idag efter jobbet somnade jag (välbehövligt) på soffan, så skönt.

Ska försöka packa imorgon efter jobbet så att det är klart och vi kan åka så snabbt som möjligt på fredag.

Jag tävlar hos Eli läser och skriver

Inte ofta jag tävlar, men nu har ju Kerstin en sån utomordentligt trevlig tävling där man kan vinna en skräckis så givetvs är jag med. HÄR är tävlingen!

Ge mig helg

Det känns nu att jag jobbade i söndags. Är segare än segast redan och det är fortfarande tre dagar kvar att jobba innan helgen kommer. Nåja, snart är det påsk och då blir det ju lite långledigt innan den långa sommaren tar vid. Idag fick vi som kommit till jobbet på slutet önska semesterveckor, men jag hoppade över den biten för det är inget jag har råd med i nuläget så jag får gneta på. Jag har visserligen fem ihopjobbade semesterdagar från bemanningsföretaget, men pengar är alltid bättre. Jag får väl vara lite ledig till hösten om tillfälle ges. En dag tog jag dock ledigt för då kan vi åka till Böda på Öland med Hjärtebarnsfonden. Jag tänkte intresseanmäla oss till det lilla jippot, vi skulle verkligen behöva komma iväg lite och bara ha roligt utan några måsten.

Efter jobbet fick jag tummen ur och bytte däck på bilen. Silvio fick assistera lite då mitt tålamod är lite kort mellan varven så när jag börja svära onödigt mycket ryckte Silvio in. Allt gick bra till sist och det är så mycket skönare att köra med sommardäcken på.

Trött, men glad

Att gå upp tidigt på morgonen är inte min starka sida. Idag hann jag stämpla in med hela 51 sekunder till godo ;). Silvio meddelade mig att jag skulle sysselsätta barnen när jag kom hem så att han kunde röja lite här hemma. Vädret var ju som gjort för utevistelse så vi begav oss ut på en promenad, glassätning i solen ingick såklart.

Ikväll blir det tidigt i säng så att jag inte känner mig så genomtrött imorgon.

Meeeeeeeeeeeeer sol :)

Började dagen med att jobba 6-12. Helt okej eftersom det gav bra betalt och även en liten mutbonus. Under tiden skickade Hannah sms och undrade om vi ville ses något då de tänkte fara in till stan och eftersom vi ändå skulle till någon lekplats så passade det alldeles ypperligt.
Lek och bus i solen, barnen tyckte det var skönt att kunna röra sig i inte allt för mycket kläder. Vi invigde även cykelkärran för säsongen. Tyvärr var det inte mycket luft i däcken, varken på våra cyklar eller kärran och pumpgrejen på stan fanns inte ute idag så det gick trögt att cykla, jag som tänkt cykla till jobbet i veckan. Med den lilla handpumpen kan man ju pumpa i evigheter utan att något händer.

Hoppas givetvis på fortsatt soliga eftermiddagar i veckan då jag jobbar tidigt skift.

Sådärja

Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne.

   

Ja, hon har plåster på kinden. Ja, hon har haft det i flera dar. Ja, hon vägrar ta av det. Nej, hon har inte skadat sig på riktigt. Bara en släng av plåstermani.


Äntligen helg

Välanvänd rubrik, men den funkar ju varje fredag. Visserligen ska jag jobba över på söndag, idiotiskt att låta bli eftersom det ger mycket extrapengar. Imorgon ska vi hitta på något roligt, vad det blir beror helt på väder och vind. Utflykt om vädret är soligt och varmt, Leos Lekland om det är blåsigt och kallt. Nu däremot bär det av mot sängen för lite välbehövlig skönhetssömn ;).

Uppdatering tandstatus

Idag efter dagis skulle Lovisa på återbesök hos tandläkaren för att ta en ny titt på den trasiga tanden. Lovisa skötte sig jättebra och klarade även av röntgen galant. Tyvärr är tanden sprucken hela vägen förutom den biten som var av. Det blir nytt återbesök om ett par månader igen.

Nästa helg far vi utomlands, inte som i utrikes, men vi lämnar smålandet för västra götalandet och den stora metropolen Floby. Det blir nog trevligt det. Jag har ju aningens mer energi nu på helgerna och det var ett år sedan vi sist gjorde ett besök där så det är minst sagt på tiden.

Imorgon jobbar jag kortdag, bara fyra timmar. Förmiddagen blir bus med kidsen, sen lite jobb innan jag kommer hemigen och får kvällsmysa med familjen.

Dags för sängen

Trött som få, men så är det väl när man jobbar sent och går upp tidigt. Barnen var däremot väldigt morgontrötta så det var ett par yrvakna barn som fick ta en vända i duschen innan det var dags för dagis. Efter dagislämningen gick vi till HK eftersom Silvio lovat hjälpa till med hennes datorn. Den korta stunden blev ganska lång, men så är det väl när man har det trevligt.
På hemvägen blev det både besök på ett proppfullt apotek och affären.
Allt jag tänkt göra hanns inte med så det blev bara lite lunch och en dusch innan det var dags att åka till jobbet.

Jag hinner inte träffa barnen så mycket nu när jag jobbar sent skift och de går på dagis, men jag får väl trösta mig med att det rör sig om tre dagar varannan vecka så bådejag och barnen ska nog överleva det.

Igår köpte vi en CD-spelare på stan, mycket bra invenstering som fått Lovisa att faktiskt vilja sova på sitt rum, hon är mycket nöjd med att få lyssna på en saga när hon ska sova. Om man läser bok för henne hittar hon på 1000 anledningar till att inte ligga kvar i sängen efteråt, men det här tycks funka kanonbra. Bra komplement!

Vårfeelings

Vi började dagen med en sväng till sjukhuset för provtagning, det gick snabbt och bra. Efter det tog vi en sväng på stan, det var lite småpryttlar som skulle införskaffas. Vi hittade en ny rolig affär i Tgnérgallerian, allt var billig och gulligt. Vi köpte bara ätpinnar och mandelskorpor, men det fanns så mycket mer. Det dyraste vi såg kostade 70 kronor så det är kanske inget högkvalitativt, men ändå.. det fanns superfina sushitallrikar så det kan kanske komma på tal framöver.

Ute är det alldeles underbart väder nu och jag min stackare ska till jobbet. Eller så värst stackars är det väl inte eftersom det är bra att tjäna pengar och klara sig själv, men jag hade gärna varit ute och busat med barnen i det fina vädret istället.

Det blev en ganska ösig söndag också

På förmiddagen åkte vi ut till Grand Samarkand, vi hade ett par missions som vi klarade galant. Barnen fick nya sneakers och Victor en sommarjacka så nu är vi redo för allt. Lite fika slank ner också i vanlig ordning. Hemma igen var det två trötta barns om somnade.
Efter maten fick Lovisa för sig att hennes gunghäst skulle sova så hon bäddade ner den med täcke och kudde. Sen sa hon åt hästen att ligga still, gav den Pippidockan och la sig brevid för att klappa på den. När hästen tydligen sov tog hon en liten väska och sa att hon skulle gå för att handla mat.

Imorgon blir det en sväng till sjukhuset för att ta nytt PK på Victor, jag börjar inte jobba förren klockan 14 så det hinns med en del på förmiddagarna. Helst skulle jag ju vilja sova, men jag antar att det inte funkar så med en lägenhet som ser ut som ett bombnedslag efter helgen. Hur de hinner stöka ner begriper jag inte då vi knappt varit hemma..

Nu borde jag väl ändå kunna lägga undan barnens overaller, det ska väl ändå vara vår nu? Det får förhoppningsvis räcka med de fleecefodrade regnkläderna ett tag framöver. Fleecefodrade regnkläder är förresten det bästa som finns på våren och hösten, barnen håller sig varma och torra även ner till ganska låga temperaturer.

Ösig lördag

När alla hade orkat stiga upp packade vi ihop oss i bilen och åkte långt ut på landet. Det har verkligen varit en toppendag med massor av bus, ridning och bebismys med båda små sötbebisarna. Lovisa var glad åt att få leka med Hugo, men tyckte att det där med ridningen var lite otäck. Lovisa har ju älskat att rida innan, men idag hade hon för sig att det var farligt så hon ville inte rida så länge, Victor red väl inte ens en minut innan han ville hoppa ner igen. Victor fick även sitta i traktorn.
När vi skulle hem fick Lovisa för sig att hon skulle köra bilen så i ungefär fyra mil stortjöt hon och sen trillade poletten ner att det bara är mamma som kan köra bil.


 


Helg

At last! Det var ovant att komma igång med dagtidsjobb, men det har ändå gått bra. Sömnen har det väl varit lite sissådär med så jag har varit ganska trött de här dagarna. Nästa vecka jobbar jag eftermiddag/kväll istället, det är ju 2-skift jag har nu.

Barnen var hemma idag eftersom de börjar med 15 timmar igen nu när Silvio är klar med skolan, de hade visst busat riktigt ordentligt och när jag kom hem var båda två som frimärken på mig. Lovisa låtsades att hon satte plåster på alla mina fingrar och Victor åkte kana på mitt huvud, härligt..

Egentligen skulle jag jobbat med mitt andra jobb ikväll, men stället jag skulle vara på har bytt ägare så det var stängt för lite iordningfixande, inget mig emot då jag är sjukt seg idag.

Imorgon ska vi andas lite lantluft, Lovisa har tjatat senaste veckorna om att få leka med Hugo så imorgon åker vi dit och busar. Äntligen kan Victor följa med också, nu när han orkar hålla igång och kan vara ute lite mer utan att förvandlas till ett blåbär. Jag gissar att det är två glada barn som kommer somna i bilen på hemvägen.

RSS 2.0