En lördag på stan

När Lovisa hörde talas om att gå på stan ville hon handla sessa. Jag skulle köpa pärlgrejer och Silvio kom på att han behövde en ny datormus eftersom hans började lägga av. Sagt och gjort, vi klädde på oss och gick ner på stan. Silvio köppte ett tangentbord med inbyggd mus som han spanat på länge. Sen leksaksaffären.. Lovisa ville ha en sessaklänning och valde Snövit, Victor fick lite bilar och "Skopis" (från Byggare Bob).
Jag shoppade loss på Panduro där pärlexperten fick guida mig (Silvio).
Efter allt handlande var vi hungriga så vi åt lite kinabuffé, inte bara vi utan Loffe Carlsson också :):
Avslutade på Hemmakväll med en påse lördagsgodis och Snövitfilmen till Lovisa och Cars till Victor.

Godmorgon

Jag har redan varit uppe i två timmar för jag kunde inte sova, mest för att det låg en snarkande karl i min säng som hela tiden snodde mitt täcke. Jag har liksom vant mig vid att sova själv.
Gårkvällen var galet stillsam, jag och barnen bäddade ner oss i vardagsrummet, barnen tittade på Pippi och jag somnade. Runt midnatt var jag pigg som en mört igen och ägnade mig åt slösurfning tills Silvio kom hem. Silvio festade med nya jobbet igår och med tanke på vår festtorka så var han bra vinglig när han kom hem.

Idag ska vi göra som Laban och baka kokosbollar, Lovisa har fullständig dille på kokosbollar efter att tittat på Laban 5437 gånger. Undrar om hon ens vet vad kokosbollar är? Nåja, hon ville ju bara redan igår, men det fick jag sätta stopp för, dels var köket lite ostädat och dels var det läggdags.

Idag tänkte jag plocka upp min borttappade pysselådra. I natt fick jag en snilleblixt.. jag ska lära mig väva armband och till det har jag ju världens bästa lärare. Min man han kan sånt där, han har onekligen oanade förmågor.

Väldigt trött

Det har blivit på tok för lite sömn denna veckan, särskilt igår. För igår skulle jag med Victor till sjukhuset, hann sova en timme på morgonen och två timmar på kvällen. Alldeles för lite så idag har jag sovit heeela dagen även om jag egentligen inte hann, men var ju tvungen.

Eftersom Victor ändå inte tyckte att jag skulle få sova igår så började vi med att gå lite på stan. Jag behövde en ny, lite tjockare vinterjacka då dragkedjorna var sönder på alla alternativ. Lätt att hitta jacka nu? Nej, inte direkt, men hittade till sist, lite dyrare än jag ville, men man kan ju inte frysa. Victor köpte sig en tröja med bilar på, svårt att hitta gladare kille :).

Lagom tills vi kom till sjukhuset somnade Victor. Provtagningen gjordes när han sov och det var inget han vaknade av. När han väl vaknade såg han väldigt förvånad ut över att ha ett plåster på fingret. Vi var lite tidiga till ultraljudet, men Victor hittade ett par tanter i väntrummet som han satte sig hos och pratade och busade med så alla inblandade verkade väldigt nöja, han kan verkligen charma :).
Ultraljudet såg fint ut det också så nu ska vi börja trappa ner på Impugan och om några veckor tar vi även bort Spironolakton. Ny, större utvärderign ska göras i maj, då tillsammans med hans läkare från Lund. Om allt ser br aut då också får han byta Waran mot Trombyl, vilket är en stor fördel då vi slipper alla prover för att kolla PK-värdet.

Strax ska jag hämta barnen, sen väntar vi på Silvio som kommer hem med betydligt kortare hår, han har ju inte klippt sig sen inför Camillas bröllop så han är ju lite långhårig. Silvio ska sen till jobbet igen ikväll på lite kick off och dricka lite öl.

Framsteg

Förhoppningsvis går en del saker åt rätt håll. Vi har ju haft Lovisa på nappavvänjning sen hon var hos tandläkaren och det går faktiskt över förväntan. Ibland provar hon att fråga efter nappen, men får inte psykbryt om hon inte få napp. Nu vet hon att hon bara får napp när hon ska sova i sängen. När jag la henne ikväll frågade hon inte efter napp och jag gav henne ingen heller, det är fortfarande tyst så kanske, kanske gick det bra att somna utan napp.
Del två är att Lovisa bajsade i pottan idag. Hon har ju inte riktigt tid och tålamod för pottan så det går lite segt på den fronten. Idag skulle jag sätta henne i stolen för att vi skulle äta, men då sa hon att hon skulle bajsa (bara att hon säger till är ett gigantiskt steg framåt). Jag frågade då om hon ville använda pottan och det ville hon, det gick superbra och hon fick beröm.
Victor har börjat vilja prova pottan på dagis.
Fatta skönt att slippa allt med blöjor! Visst, än är det länge kvar innan vi är där, men det går åt rätt håll!

Fullt ös

Verkligen. Och så försöker jag sova lite ibland också. Det är mycket att göra på jobbet, mycket att göra hemma. Vet dock inte om jag jobbar längre än denna veckan, det är ständigt nya besked.

Igår gjorde jag det jag fasat lite för unde rmina cykelturer, jag cyklade omkull. Allt gick ju bra och jag har bara lite blåmärken och är lite öm, men det är ändå otäckt. Vägarna var jättefina när jag cyklade till jobbet ända tills jag svängde in till jobbet för där var det rena isgatan så cykeln ville inte hålla sig upprätt längre.

Eftermiddagarna är minst sagt intensiva eftersom jag är själv med barnen. Hämtar på dagis och sen är det ett helt projekt att få på dem ytterkläderna och gå hem. Längtar till mer värme så man slipper allt klydd med alla kläder. Hemfärden brukar gå sådär. Är Lovisa trött vill hon sitta i vagnen, Victor vill springa vind för våg, Lovisa vill äta snö och sen vill Lovisa att alla ska byta mössa med varann, om hon ens lyckas ha på sig någon mössa. Hur får man en mössa att sitta kvar på en treåring med lite för mycket vilja?
Idag hade Lovisa blivit födelsedagsfirad på dagis i efterskott så hon hade ett knippe ballonger med sig som hon fått. Hemma lyckades vi få ihop lite mat och sen somnade barnen redan vid 18, jag var glad för det för jag behövde verkligen sova lite några timmar.

Inser att jag behöver styra upp lite saker kring maten för att det ska fungera lite smidigare, man har inte många minuter på sig att faktiskt dona med maten eftersom det är så mycket passning på barnen. Storkok vore något. Borde ta itu med det i helgen, men får se först hur jag jobbar, om jag jobbar.


Det spökar hos oss

Jag hittade två finurliga spöken i hallen, de var så söta så de får nog allt stanna.

För övrigt var Silvios föräldrar och moster förbi här en sväng på väg till Öland. De var dessutom väluppfostrade gäster som hade med middagsmat åt oss alla ;).

Typiskt

Får jobba två nätter till. Högre instanser tyckte inte att jag var användbar längre, inte som i att jag är dålig utan som i att det är lite mindre att göra på jobbet nu. Min arbetsledare vill ju inte bli av med mig, men han har ingenting att säga till om, men han trodde det skulle gå uppåt snart igen. Får hoppas på det, men det blir också till att söka en massa jobb, det är så jobbigt när man inte vet om man har jobb eller inte. Skulle vara trevligt med lite mer långsiktighet.
Jag har ju att göra så jag sysselsättning har jag inga problem med alls, men det ska ju gärna ge lite pengar också.

Idag skulle jag med Victor till sjukhustandläkaren. 10 minuter var vi där. För det gick det åt hela dagen eftersom det var klockan 12. Nåja, nu är det gjort och han tyckte det var gott med sånt där banansmakande klet på tänderna.

Fullt ös

Precis innan det var dags att hämta barnen och dags för Silvio att gå till jobbet gick vi en snabb runda på stan. Detta eftersom Silvio helt plötsligt har klädkrav på jobbet så det funkar inte riktigt med hans håliga jeans och slitna luvtröjor. På det lilla som fanns kvar av rean hittade vi ett par snygga byxor och en snygg skjorta, allt till det överkomliga priset 250 kronor.

Barnen har faktiskt betett sig så gott som exemplariskt, det hör knappast till vanligheterna utan de brukar oftast bråka och slåss om allt. Vi har istället haft en riktigt mysig eftermiddag/kväll med björnen sover på repeat tills jag blev hes. När Victor får dille på någon låt så är det repeat som gäller. Han har dock koll så vi skulel ligga på golvet och jag fick sjunga sen hoppar vi upp när låten är slut. Sötungarna!

Lovisa har blivit riktigt duktig nu med sitt språk, uttalet är fortfarande lite dåligt mellan varven, men hon får till bra meningar. På väg hem från dagis såg vi en traktor, sen kom en annan traktor för att lasta i snö i den första traktorns flak, Lovisa sa då helt korrekt: "Där kommer en till traktor". Klart man blir lite stolt, särskilt då hon haft lite struligt med just språket och har fått träna lite extra och lära sig teckenspråk, men nu har det verkligen lossnat (vilket jag trodde hela tiden, men allt ska ju vara så läroplanigt och strukturerat på dagis så barnen får ju inte vara individuella alla gånger).


Nu ni

Här händer det äntligen lite saker i positiv riktning. Silvio var och skaffade sig ett jobb idag så han börjar redan imorgon. Riktigt bra och det var på håret eftersom han får sin sista utbetalning från CSN i februari. Så länge jag har mitt nuvarande uppdrag klarar vi oss visserligen ändå eftersom jag tjänar tillräckligt bra för oss båda, men eftersom ingen vet hur länge det pågår känns det bra att Silvio kan jobba och att vi kan spara en del pengar istället.
Enda negativa är väl arbetstiderna Silvio får, 10-19 så jag blir all alone med våra monster från dagis till sängdags. Det ska jag väl klara visserligen, men en sväng på uppvilningshem bortåt sommaren kanske blir nödvändigt ;).

Och förresten så vill jag åka till IKEA, men bara för att jag ställt av bilskrället så verkar jag ensam om att vilja åka dit. Så jag efterlyser fortfarande  lite lift om någon ska dit. Det är inte bråttom som i att jag vill dit närmsta dagarna, men närmsta månaden hade varit fint. Det var ju ett år sen sist och det har tillkommit lite behov. Lite förvaring och extra sängkläder.

Finaste tvååringenLovisa kunde absolut inte acceptera att Victor fick paket så hon har inte varit så trevlig idag.


Knepig dygnsrytm

Det är väl det jag har, det är ju supersvårt på helgerna. På helgerna behöver jag ju vara uppe på dagen och förhoppningsvis sova på natten. Det fungerar väl kanske inte helt bra. Igår somnade jag på kvällen så jag vaknade vid midnatt då jag åt lite och sen la mig igen. Sen var det stört omöjligt för mig att somna om, det blev inte bättre av att Victor bökade runt i sin säng till 5 innan han ville somna om. Nåja, gick upp en liten sväng på morgonen och sen sov jag bort större delen av dagen istället, ungefär samma tider som när jag jobbar.
På helgerna vill jag ju hinna allt jag inte hinner i veckorna.. typ umgås med barnen, fixa lite här hemma och kanske göra något roligt.
Enda fördelen jag kan se med nattjobb är lönen (om man inte är barnlös och nattuggla för då måste det ju vara perfekt.)

Kunde fått en bättre start på helgen

Aldrig mer Marabou mjölkchoklad med non stop säger jag bara.. Den är syndigt god, men jag brukar bli lite bubblig i magen efteråt. Igår åt jag också. Sen vaknade jag äckligt tidigt i morse och mådde hur illa som helst. Det slutade med en massa kräks. Usch. Nu mår jag visserligen bra igen så jag har ju kunnat ta mig an min lördagsaktivitet med Lovisa.

Lovisa tyckte att det var hur kul som helst med bio, det var ju så nytt, stort och spännande. 45 minuter var alldeles lagom för sista kvarten började hon skruva en del på sig. Läste att från nästa lördag är det knattebio med filmer för de minsta, typ Alfons och sånt för 35 kronor så det blir nog mer bio framöver. Passar oss utmärkt för vi vet ändå inte vad vi ska hitta på på helgerna, åka pulka tröttnade barnen på efter en vecka..

Inte så dumt med helg

Efter att ha jobbat en massa korta veckor kändes det riktigt tungt med en fullång. Jag tror dock inte att det kommer kännas lika tungt när lönen kommer ;).

Det har gått över förväntan med Lovisas nappavvänjning, hon har bara fått ha napp när hon ska sova. Visst har det varit lite protester från hennes sida, men jag tror ändå hon fattar resonemanget.

Idag råkade Lovisa få syn på reklam för en ny Disneyfilm som hon då såklart ville se, efter en kik på SF:s hemsida kunde jag konstatera att det nog skulle bli lite för maffigt för henne. Däremot fanns det en lite kortare och lugnare film som jag och Lovisa ska gå på imorgon. Så det blir Lilla Anna, Långa Farbrorn och Spöket Laban, fnitter och popcorn blir det nog också det är ju ändå Lovisas första bio.

Nu blir det hårda bud

Denna veckan har kantats av diverse tandläkarbesök med barnen. I tisdags var det Victor som fick gå på sitt första besök hos folktandvården, det var väl inte så dramatiskt eftersom han redan går en gång i månaden på sjukhustandvården.
I morse var det Lovisas tur. Hon var jätteduktig och klättrade upp i stolen själv och gapade fint. Sen blängde hon lite ilsket när hennes napp kom på tal. Hon har fått lite bettfel så nu måste hon verkligen sluta för att det förhoppningsvis ska gå tillbaka av sig själv. Nappen är ju Lovisas stora trygghet och dåliga vana. Det går superbra på dagis, där vet hon vad som gäller, men hemma är det knepigare så vi får väl stå ut med lite extra gnäll och sen ska det nog gå bra.

Jag ska försöka sova lite nu, behöver verkligen det. Mitt nattjobb börjar visa sig ordentligt nu rent fysiskt på mig. Jag mår illa mest hela tiden och är hungrig mest hela tiden. Dålig sömn och kassa mattider kan verkligen ställa till det. Men, men. Det vänder väl förhoppningsvis.

Birthdaygirl

Lovisas stora dag, hela tre år. (Jag firade den med en touch av rödvinsbaksmälla..)

Hon var glad för presenterna och har lekt med hästarna hela dagen, hon fick en rosa tårta och en prinsesstidning när hon var till affären med Silvio. En bra dag i alla avseenden.
Dessa #%&# snövallar

Det var dags att inhandla välling till Lovisa, den finns på maxi, citygross och willys. Så vi tog bussen till Grand Samarkand då vi inte varit där sen de öppnade några nya affärer. Det visade sig snarare bli en kanp mot snövallarna. Det var inte skottat något alls vid busshållplatsen vi hoppar på på utan det var bara upplogat en vall. Härligt! Det blev en lång radda svordomar bara för att komma till med vagnen till bussen. På väg hem igen var det samma visa, men då skulle vi också gå över vägen, något som visade sig vara lättare sagt än gjort då det inte heller fanns annat än stora snövallar vid övergångsställena. Jag som är ung och stark klarar ju av det, jag svär ju mest, men Silvio hade inte klarat det och gamla och rörelsehindrade är väl mer eller mindre inomhus hela vintern för att det inte går att ta sig fram.

Shoppingen gick bra, tyvärr så blev det ett lyxproblem idag, hittade en superfin tunika som satt snyggt, men som tyvärr var en storlek för stor och det fanns inte mindre. Jag skulle ha M! Fatta, när tusan kunde jag köpa något så smått innan? Det är nästan så jag vill ner på stan för att se om det finns i någon av de butiker som kan tänkas ha den, men det är väl tveksamt såhär långt in på rean. Hittade en annan tunika, visserligen inte lika fin, men fin nog och passar bra på festen imorgon. Byxor var svårare, min kropp efter två barn i kombination med byxor slutar mest i en uppgiven suck. Köpte dock ett par i modernt snitt (hur gammal lät jag inte där?) på Lindex som kommer att vara snygga i vår också.

Lovisa visade sig vara en riktig shoppingfantast, vi kommer nog ha kul om några år ;). Hon var väldigt bestämd med var som var snyggt och vad jag borde köpa istället, hon hängde med in i provrummet för att kolla läget och sen ville hon själv prova också så hon fick köpa en tröja på Lindex, givetvis rosa med en glittrig fjäril.

Victor fortsatte odla sitt bilintresse under bussresan, han satt med näsan tryckt mot rutan och sa "bilar" och "brum brum" hela tiden, han var verkligen lycklig.

Nu försöker vi oss på lite vila och så blir det en stillsam fredagskväll.

Långhelg

Så skönt! Inte för att helgerna direkt bjuder på vila, det är nästan så det är lite lugnt och skönt att gå till jobbet. Barnen, främst Lovisa, är inne i en ganska jobbig period. Lovisa har blivit fruktansvärt mammig, mellan varven är det bara jag som får byta blöja eller blanda hennes välling annars blir det gråt och tandagnissel en lång stund framöver. Precis när jag skulle till jobbet igår vaknade Lovisa och ville bara kramas massvis med mig, jobbigt att behöva lämna henne då, men pappa är ju minst lika bra.

Helgen bjuder ändå på en del roligheter. På lördag ska jag fira att Nina har fyllt 20 än en gång. På söndag fyller Lovisa år så då blir det lite firande av henne. Jag antar att hon vill ha en rosa tårta ;).

Fröken gris

Det kan man nästan kalla Lovisa för nu är det bara rosa som gäller i färgväg. Jag vet inte riktigt vad som hände, men helt plötsligt skulle allt vara så väldigt tjejigt. Idag hade hon på sig sina nya kläder vi köpte i fredags. Vi skulle egentligen bara köpa lite byxor till Victor, men Lovisa fick hon också. Först hittade hon ett par rosa, tighta jeans som hon inte fick för hon skulle inte kunna röra sig i dem om hon väl fått på sig dem. Istället fick hon rosa mjukisbyxor, sen fick hon välja tröja och det blev en rosarandig (anda färger än rosa på ränderna). Idag skulle hon ha på sig de kläderna.
what else? Vi köpte födelsedagspresenter till barnen idag. Lovisa fyller ju år på söndag och Victor 8 dagar senare. Det blev lite blandad kompott och sett till leksakerna märks det nu hur könsmedvetna de är eller hur man nu ska säga. Vi uppmuntrar dem att leka med alla typer av leksaker och på dagis är det samma sak ändå lyckas de fastna för typiskt tjejigt och typiskt killigt så i present får de sådant som de förhoppningsvis helst av allt vill ha.
Lovisa kommer att få ett set med My Little Pony (för några månader sedan sa Silvio att hon aaaaldrig skulle få det), hon får ett Pippibäddset, en Pippitröja och en klänning.
Victor får en lastbil med bilar på (sån där som fraktar från typ fabriken till butiken), 2 pymasar och en Star Warströja.

Hoppas de blir nöja, det känns svårt att köpa leksaker nu, de har precis fått en laddning efter jul och bara kläder är inte så roligt att få. Hade det varit sommar hade Lovisa fått en cykel och Victor en rutschkana. Men det får de väl i sommar då om de vill ha det.

Matematik enligt Lovisa

Vi försöker lära Lovisa säga och visa hur gammal hon är, och ja i princip alla anda siffror fingrarna räcker till, men antingen fattar hon inte eller så vill hon inte delge sin kunskap för när man minst anar det rabblar hon till 10 som ett rinnande vatten. (Längsta meningen?)

Idag visade vi igen på fingrarna med att ta ett finger i taget och Lovisa räknade, hon kom till fyra så då undrade vi vad som kommer efter fyra. Lovisa tänkte länge och väl på vad det kunde vara och sa sedan självsäkert:

- Tomten!

Hej, vad det gick

Cyklade alltså. Bortsett från att däcken var ganska luftlösa och att min kondition har tagit semester så gick det bra. Det tog inte mer än en kvart att cykla så med lite bättre kondition och barmark och luft i däcken skulle det nog kunna gå riktigt snabbt. Det gick ju inte att cykla långsammare för då hade jag nog stått still.

Victor var på sjukhuset idag, det såg bra ut och han har under en tid trappat ner på en av sina mediciner, på fredag tar han bort sista dosen av den. Så härligt att det går åt rätt håll!

Sådärja

Vissa problem löser sig av sig själva. Jag dammsög, Lovisa propsade på att hon minsann skulle dammsuga så med Pippi i handen och avslängda kläder blev vardagsrummet fint igen.


Nya städmöjligheter

Barnen har inte låtit oss vila en sekund av det nya året. Idag har de haft ett himla sjå med att vända upp och ner på hela lägenheten. De har lyckats med storslagna saker som att dra ut nästan allt glitter ur granen, hälla ut ett spel med en massa småsaker i, måla sig själva i fina kulörer med överstrykningspennor, tvätta (?) köksgolvet genom att hälla ut ett glas vatten.. osv osv. Det ska bli spännande att städa sen, är lite osäker på vad som kan hittas.
Och helt appropå städning behöver vi nog skaffa oss en ny dammsugare igen, den vi har har gått sönder i röret så man får vara en dvärg för att höjden på den ska kännas bekväm. Så vitt jag vet är jag inte en dvärg så det får bli ny dammsugare istället. Mer eller mindre daglig användning i drygt ett år gör väl sitt till för slitaget och sen köpte vi ju inte direkt någon dyr dammsugare.
Igår fick bilen bli avställd, det kändes lite märkligt, men också lite skönt. Nu behöver jag inte tänka på den förrän jag har råd att tänka på den. Det enda som känns lite negativt med det hela är att jag ska ta mig till jobbet. Cykla ska jag göra, så lämpligt då att det regnade på nyårsnatten så det är alldeles glashalt ute. Jag får cykla sakta och försiktigt, om jag börjar nu kanske jag hinner fram i tid.
Och appropå jobb så har jag ont i min handled idag vilket inte känns så lovande, men jag tänkte ignorera det.

Nytt år

Då har vi i sedvanlig ordning festat ut det gamla året. Det var visserligen inte så hårt festande, men lite mat och ett par öl slank ner. Vi firade med Hannah, Martin och Elvira som kom hit. Barnen busade lite innan de sov sen tog vi itu med maten. Vi spelade lite spel och tittade på fyrverkerierna vid tolvslaget. En mycket trevlig kväll helt enkelt. Idag mås det lite slitet.

RSS 2.0