Such a perfect day

Eller gårdagen som blev idag. Igår var ju vädret under all kritik, men idag sken solen från en hyfsat molnfri himmel så vi gjorde slag i saken och for på utflykt. Stadstrafiken är numera gratis om man åker med barnvagn så en del nöjen kan bli riktigt billiga. Vi åkte till Kronobergs Slottsruin. Jag hade inte allt för stora förhoppnigar om att äventyret skulle tilltala barnen, men där hade jag fel. De älskade att få springa runt på ett slott och kika på allt. Vi fikade lite och åt även glass. Helt perfekt med andra ord.

          

1. Ruinen med sin "nya" ingång sett från när man kommer från land.
2. Lovisa och Silvio spanar in slottsköket.
3. Barnen kollar i ett tittskåp som ska föreställa någon fest med kungabesök.
4. Victor sitter i en trappa upp till ett torn.
5. Borggården.
6. Silvio räknar hål för kanoner.
7. Lovisa posar :)
8. Borggården ur annan vinkel.
9. Barnen vid vattnet utanför den gamla ingången.
10. Andspaning på ångbåtsbryggan.
11. I bussen, dags för hemfärd.

Det blev fredag till sist

Ett tag kändes det som att helgen var oändligt långt borta, den här veckan har varit sjukt seg då det varit lite för lite att göra på jobbet mellan varven. Så länge det finns saker att göra går tiden hyfsat snabbt, men när man mest bara sitter är det som om tiden står still.

Barnen hade visst varit väldigt busiga idag så Silvio hade haft fullt upp och lite till med ständigt städande och tvättande efter dem.

Victors tå har läkt fint nu. Svullnaden har varit borta ett tag och nu har även ny hud vuxit fram och den gamla punkterade håller på att lossna så snart är han nog sig själv igen. Funderar fortfarande på vad han fick infektionen ifrån och det slog mig att när vi var och badade sa han att det gjorde ont i tån så han kan ju ha slagit sig lite på någon sten och sen har det kommit in bakterier. Jag läste i tidningen att provtagningarna på just den badplatsen hade visat lite dåligt resultat just vid den tidpunkten, nu skulle det dock vara bra igen. Undrar hur det var förra sommaren då när jag och Lovisa blev magsjuka efter att ha badat där. Synd om det ska ställa till elände då det är en bra och barnvänlig badplats som dessutom är den som ligger närmast oss.

Hoppas på uppehållsväder imorgon så vi kan aktivera oss ute större delen av dagen.

Redan torsdag

Dagarna har ju varit som vanligt, det har gått i ett och egentligen har inte så mycket hänt. Jag har jobbat, Silvio har ränt runt och fixat saker, barnen har busat.

Planer för helgen? Inga alls.. Förmodligen förkylning, har varit smårisig i halsen hela veckan och idag blev det lite sämre. Vád jag kunnat bli förkyld av? Mycket bra fråga..

Något annorlunda måndag

Efter allt elände i Norge uppmanades det till tyst minut idag klockan 12, så skedde även på min arbetsplats. Vi stängde av alla radioapparater, samlades och var tysta.

Efter jobbet for jag förbi Maxi och handlade hem lite mat. Sprang även in på H&M för att nypa lite i en kjol, men det var inte alls som jag tänkt mig vilket kanske var positivt för min plånbok. Eftersom FK i vanlig ordning strular med utbetalning så har vi min lilla lön att leva på. Eller så värst liten är den väl inte, den slår ju socialens försörjningsstöd med 2000 kr ungefär (denna månaden, sen blir det lägre eftersom jag inte jobbar skift längre).
Drömmen är ju att både jag och Silvio har jobb efter sommaren så att vi kan leva lite som vanligt folk och inte konstant fundera på att få pengarna att räcka.

Seg söndag

Mest för min del. Barnen har varit pigga och hoppiga hela dagen till mitt stora förtret. Innan jag la mig igår tog jag en allergitablett, jag blir verkligen helt nockad av dem. Och eftersom jag tog en tablett när jag la mig satt segheten i på morgonen. Det är helt hopplöst. Kroppen känns som om den väger bly, jag kan bara röra mig långsamt och mitt i allt det tunga känns jag så mjuk så jag inte orkar hålla mig uppe, är liksom svag. Helt hopplöst så jag sov ett par timmar till i stojet. Hur jag lyckades? Det undrar jag också.

Idag försökte jag migp å mitt cykellås igen. Silvio slarvade bort ena nycklen för längesen och förra helgen lyckades jag tappa bort min nyckel. Hemma eller ute? Vet inte, den är fortfarande borta. Har försökt såga upp låset med en bågfil, det slutade bara med att stackaren blev tandlös och låset fritt från smuts. Efter lite googlande tycks det vara vinkelslip som gäller. Får försöka prova det imorgon då.

Mellan regnskurarna

De kon tätt idag, men vid ett tillfälle hann vi smita ut på lite bus. Det blev dock avbrutet snabbre än vi hoppats för det var dags för nästa skur.Vad vi gjorde istället? Poppade en stor gryta popcorn och kollade på Till vildingarnas land. Boken var en favorit när jag var lite, men tyvärr kände jag inte att filmen levde upp till det. Filmen var fin, men väldigt slö och ptja.. seg.

En trött dag

Jag måste ha lyckats stänga av väckarklockan i sömnen i morse. Jag vaknade av att de tömde glasbehållaren i sophuset och undrade varför de gör det så tidigt tills jag kollade på klockan. Det  blev lite stressigt och jag kom två timmar sent till jobbet. Inte bra alls.
Väl hemma igen somnade jag på nytt och sov ett par timmar. Så det finns väl inte så mycket att säga om vad som hänt hos oss för vi har mest sovit.

Barnens utflyktsdag

Idag skulle det vara utflykt till 4H-gården med dagis. Det innebar att även Victor fick följa med. Det hade tydligen varit väldigt lyckat och efter att alla kommit tillbaka till dagis och ätit lunch så somnade de. Fröknarna blev lite förvånade för det är alltid något barn som är vaket.
Här hemma sa barnen att det hade varit roligt idag att få titta på hästar och kaniner.

Kvällen har inte varit lika spännande, helvilda barn som stissar upp varanda till max... suck.

Så dumt

Att folk aldrig kan ha koll, eller vet vad de vill, eller hur de nu tänkt om de nu tänkt. Jag skulle idag ut till nya jobbet. Cyklar i det mysiga ösregnet, blir genomsvettig för det är varmt ute och jag hade regnkläder. Kommer dit och blir lite guidad av en kollega så att jag hittar rätt, min tag funkar ingenstans. Pratar lite med chefen, ska bli placerad och upplärd någonstans. Då kommer chefen och chefens chef på att jag inte är fast anställd. Newsflash! Så då ska jag inte vara där jag är utan på gamla stället. Generöst nog får jag cykla tillbaka till gamla stället på betald arbetstid.. Jojo.. Jag ska bara bli utsläppt först för min tag funkar ju fortfarande inte på det stället och man är tydligen inlåst.
Cyklar tillbaka i lika charmigt ösregn och blir ännu mer genomsvettig. Skön början på dagen.

Efter det orkarde jag inte rikgit tänka några positiva tankar på resten av dagen så nu ska jag sova.

Lugnet kom till sist..

..eller vi skulle lika gärna kunna bo i en tvåa.


Slut på lugnet

Idag har det hänt ovanligt mycket för att vara hos oss. Dagen började lämpligt nog med lite sovmorgon. Sen kom våra bilköpare, det blev ett par vi känner som köpte bilen vilket alltid känns lite bättre.
Så snart den affären var avslutad kom yrvädret hem och yrväder var hon verkligen. Jösses, vi fick igen för de lugna dagarna vi haft.
Jag och Lovisa gick ner på stan för att ta en fika med Linda som jag inte träffat på ett år. Hade vi faktiskt fått sitta och fika i lugn och ro hade det varit trevligt, men yrvädret satte stopp för det så vi fick promenera istället.Någon gillar medicin ;)


Imorgon är det slut på lugnet

För då kommer yrvädret Lovisa hem igen. Hon hade börjat fråga efter mamma idag så då blir det hemfärd för henne imorgon, och mamma behövde få iordning veden också. Lovisa hade fått gå på Fagerhults marknad idag, köpt godis och åkt karusell, det är väl snudd på det bästa som finns när man är tre år? :)

Jag har inte haft fullt lika roligt. Städat lite, klämt i Victor den illasmakande medicinen och slutligen cyklat. Jag ville provcykla ut till nya lagret så att jag skulle hitta och veta hur lång tid det tar. Fatta kondis jag kommer ha i sluett av sommaren ;). Tyvärr tycks nyckeln till min cykel försvunnit igår så jag måste ge mig på att stjäla min egen cykel. Idag lånade jag Silvios och den rullar ju hur lätt som helst, inte alls så tung och tradig som min. Någon som känner för att spronra mig med en riktigt snabb motionscykel? :D

Rätt håll

I morse blev det positivt besked för Victor på sjukhuset, han slapp kanylen som inte satt bra och han slipper hänga på sjukhuset. Nu får han vara hemma på heltid om inget händer. Det som var mindre positivt var den galna hästkuren med antibiotika som han ska ha. Istället för en dos två gånger dagligen ska han ha dubbel dos fyra gånger dagligen. Inte billigt! (Sissådär 660 kr dyrt..)

Jag jobbade min sista dag på jobbet. Eller ja, inte riktigt, men på måndag börjar jag på jobbets nya lager istället. Får väl se om jag blir kvar där då de flyttat tillbaka en del folk till det gamla igen. Nåja, det är ju ett eventuellt senare bekymmer.

Imorgon blir det storstädning, gäller att passa på när det värsta stökmonstret befinner sig på annat håll.

Hit och dit

Ja, det har nog varit en lite sån dag. Den började med att jag kände mig risigare än risigast. Sömnbrist, stress och dåligt med vettig mat har fått min mage att klappa ihop fullständigt, totalt illamående som inte är över än. Det i kombination med att Victor var sjuk gjorde att jag stannade hemma från jobbet idag, men bara idag. Imorgon ska jag ändå dit och kämpa lite.
Det tog tid på sjukhuset idag, allt går så långsamt så Silvi och Victor fick vara där och vänta nästan hela dagen på ortopeden.
Jag å andra sidan insåg att Victor på sjukhus och Lovisa utan dagis imorgon inte var ett helt vinnande koncept så jag kollade med mamma om hon kunde ha Lovisa nu i några dagar. Det skulle hon ju i vilket fall som, men helst i samband med lite finare väder så att de kan vara ute. Nu blev det som det blev och mamma kom och hämtade Lovisa efter dagis. Lovisa blev först glad när jag sa att hon skulle åka till mormor, men sen när hon förstod att inte jag skulle med blev hon jätteledsen och ville inte krama hejdå. Mamma ringde när de kommit hem och då var Lovisa sig själv igen, babblade på och hade en massa hyss för sig med hunden så det kommer nog gå bra.
När jag äntligen kom till sjukhuset fick jag vända i dörren för då fick Victor äntligen komma hem. Väl hemma var han ett litet fyllo, han var fortfarande ordentligt påverkad av det lugnande han fått när tån skulle tömmas så han yrade runt här ett par timmar och liknade mest sin far efter en firmafest ;).

..Och jag åkte på kvällspasset på sjukhuset, det gick tacksamt nog väldigt snabbt, men det blev promenad hem i regnet.

Roligare går att ha

Victor tyckte nog att vi hade haft det lite väl lugnt på sjukhusfronten sista tiden så idag slog han på stort med heldag på barnakuten. I morse var foten gigantisk och tån var blå så efter att Lovisa var lämnad på dagis gick herrarna till sjukhuset. Där fick de komma in på barnakuten. Hade det rört sig om ett vanligt barn hade det förmodligen inte hänt så mycket mer än kylbehandling och på sin höjd en antibiotikakur.
Men nu är ju inte Victor ett vanligt barn så då var det lite mer action. En ortopedkirurg fick den stora äran att tömma foten på vätska. Sen började problemet med att sätta kanyl på Victor eftersom han skulle ha intravenöst antibiotika. 6 timmar tog det då de inte lyckas sticka honom. Jag och Lovisa kom till sjukhuset efter jobb och förlängt dagis. Vi talade om igen att det är lättast att sätta en nål i insidan av handleden och till sist gick de med på att prova det förslaget och minsann, det gick bra.
Egentligen skulle antibiotikakuren doseras fyra gånger så det skulle blivit övernattning, men det gick att ändra så att vi fick vara hemma över natten. Feber har han också, lillskroten.

Intensiva dagar

Det har det verkligen varit. jag har gjort så myckt att dygnet had ebehövt dubbel så många timmar.

Idag var Silvio i Kalmar på lite äventyr så barnen fick vara lite längre på dagis så att jag hämtade dem när jag slutade jobbet. Victor var då lite hängig, han är både snuvig och har sin sista tand på utväxt. På hemvägen såg jag att hans ena tå var väldigt svullen och han verkade öm. Efter lite konsultation med diverse sjukvårdsinstanser hamnade vi på jourläkarcentralen. Efter en snabb titt konstaterades det att han nog "bara" hade slagit sig lite väl illa. Så lite extra koll på lilla tån och hoppas att det går över snabbt.

Nu på kvällen tänkte jag ägna mig åt att tömma bilen och sen har Silvio fått i uppdrag att sälja den imorgon. Inser att jag inte har möjlighet att laga den i nuläget eller inom överskådlig framtid så det är lika bra att sälja, den inbringar nog inte så värst många kronor.

Söndag

Det blev inget stranden idag. Det var riktigt molnigt på förmiddagen och åska var utlovat så vi tyckte att det var dumt att chansa. Med facit i hand kunde vi helt klart åkt till stranden. Istället gick vi till Grand Samarkand. Jag behövde ett par nya skor då fötterna kokar i sneakers. Lite skoshopping, lite reafynd, lite fika och lite matinköp på Maxi, sen gick vi hem igen.

Ni som läser och har barn, jag tipsar gärna om barnloppis. Det kommer att vara en i Växjö 27 augusti, det finns en ypperlig sida på facebook där man kan uppdatera sig och även preliminärboka ett bord. Nu sparar jag det jag har i garderoberna här hemma och struntar i tradera ett tag. Jag hyr ett bord och säljer så mycket som möjligt på loppisen istället.

En dag i solen och vattnet

När vi steg upp i morse sken solen från en klarblå himmel. Vad passar väl bättre än att åka till stranden? Vattnet var varmt och det var ganska lugnt när vi kom dit. Efter ett par timmar drog vi oss hemåt för då kom det så väldigt mycket folk. Bra val, för det blev lite molnigt också. Lite eftermiddagsvila på soffan blev det också.

Hoppas på lite fint väder imorgon också så vi kan bada lite till.

Som vanligt

Jag jobbar, Lovisa är sjuk (fortfarande vattenkoppor), Victor svettas. Ungefär så.

Favorit i repris

Dags att vidga vyerna samt ge Lovisa och Silvio lite lugn och ro så jag satte Victor i vagnen och begav mig ut på långpromenad, det slutade på 12 km. Det finns en led runt Växjö och vi följde den i nästan en mil. Den är totalt på fyra mil, jag skulle vilja cykla den, någon som känner sig manad att hänga på någon dag?

Lovisa ville sova på eftermiddagen och när hon vaknade var hon stekhet, tempen var på 39,2 så med en dos Alvedon var hon hur pigg som helst sen. Hoppas på en lugn natt, hon verkar vara på bättringsvägen. Hon blevverkligen mycket sämre än Victor, det har kliat mycket på henne och nu även feber.

Nu blir det sängen, ska jobba med nya tider from imorgon så jag börjar först klockan 7.

Så kom lördagen

Mycket duschande och badande idag. Dels för att Lovisas koppor kliade, dels för att Victor svettas helt förfärligt mycket.
Jag och Victor gav oss ut på långpromenad idag, allt för att få lite lugn och 2½ timme senare var vi hemma igen. Det blev kollektiv eftermiddagssömn på soffan för hela familjen efter en natt med näst intill obefintlig sömn.

  

Och nu kom Pricklisa också

För något namn ska hon ju ha, flickstackaren. En gigantisk mängd prickar har invaderat Lovisa. Det hela började igår och idag eskalerade det. Efter allt tjat från hennes sida om att hon vill vara sjuk så gick det bara en liten stund innan hon försökte hävda att hon inte var sjuk längre.
Nåja, för att få lite lugn i huset gick jag och Victor ut en sväng på förmiddagen, ner på stan närmare bestämt för att kika lite. Vi var inte så bra på att fynda, men desto bättre på att köpa annat. Hemma igen stod lunchen i ugnen, det var gott innan jobbet.
När jag kom hem från jobbet gick Lovisa och la sig i sängen där hon somnade gott i två timmar, sen har hon varit uppe tills nyss. Typiskt. Hon ville också att jag skulle gå till dagis och hämta hennes napp. Alla nappar här hemma är eliminerade och hon inte använt någon på nästan två veckor. På dagis finns enda nappen.

Logik enligt Lovisa

Igår sa hon att "mamma jobbar och tjänar pengar".
"Pappa kan inte köpa nånting."
"Pappa måste också jobba för pappa ska köpa leksaker."

Nu har Lovisa också fått vattenkoppor och verkar må bra under omständigheterna.

RSS 2.0