Kreativitetens högborg

Igår i ett obevakat ögonblick på kvällskvisten tyckte Victor att vår hall var trist så med en krita i högsta hugg skred han till verket och målade på samtliga väggar och dörrar, även vårt gamla köksbord fick lite ny färg.

I morse hävdade han att det var Lovisa som hade målat mackor på väggen.

Jag misstänker skarpt att vi blir skyldig en och annan krona i omtapetsering när vi flyttar...

Sista sena veckan

Det känns skönt förutom inkomstmässigt.

Här hemma pratar Lovisa konstant om att hon är "lite sjuk" och nog måste åka till sjukhuset. Hon tycks vänta som en galning på att få vattenkoppor och känna sig lite speciell. Lillstumpan, inte ska man behöva vara sjuk för att vara speciell, men efter alla turer med Victor vill hon väl också ha den uppmärksamheten.
Annars händer inte mycket här, det är den vanliga lunken med två slagskämpar varav en hemmavegetarian.

Midsommar

Drygt ett dygn i Ingelstad. I vanlig ordning var vädret inte på vår sida. Solen sken och vi dukade upp ute, men precis innan det var dags att sätta sig till bords kom första regnskuren så vi fick flytta in. Barnen hade superkul och busade hejvilt, Lovisa hävdade bestämt att det var "mina Elvira" och inte alls någon som Victor fick leka med.
Sömnen blev väl sissådär, men efter hyfsat sovmorgon blev det lite mer bus och lek innan vi åkte hem igen.
Tack kära vänner för en trevlig midsommar.

   

Lovisa skulle prompt ha med sig en badring. Victor var tjusig dagen till ära. Jordgubbar med glass var den perfekta efterrätten. Flickorna bjöd på lite pianomusik under dagarna.

Ösregn

Det var det i morse när jag skulle till jobbet. Mina undermåliga regnkläder gjorde att jag inte var särskilt torr när jag kom till jobbet så mitt mission idag fick bli att köpa nya, riktiga regnkläder. Efter jobbet tog jag med mig resten av familjen ner på stan. Lyckades med inköpet, hoppas att det fungerar bra.

Något som inte fungerar lika bra är Lovisas sömn. Men, men, det reder sig väl med det också. Den här veckan har hon varit helt nappfri så något går ju åt rätt håll. De få nappar hon inte bitit sönder har hon lyckats slarva bort och det fungerar bra, hon frågar inte efter napp utan accepterar läget. Nu får vi bara hoppas att hennes bett blir rätt igen.

Fullt ös

Som alltid hos oss. Lovisa sov inte alls i sin säng inatt. Hon resonerade sig fram till att hon tyckte den var för hög. Och dessutom har hon försökt byat säng med Victor ett bra tag så idag åkte hennes spjälsäng upp ur förrådet så får hon väl prova att sova i den och se om det är så skoj som hon tror. Vi måste få lite lugn på kvällarna.

Ikväll måste jag verkligen lägga mig hyfsat tidigt, kroppen är alldeles för trött och idag kändes det som att jag behövde gå hem från jobbet, men jag kämpade mig kvar tills arbetsdagen var slut.

Bara imorgon också sen är det långhelg med Midsommarfirande. Midsommar ska firas med dagens fina födelsedagsbarn Hannah och hennes lilla familj. Det ska bli skoj. Nu verkar det dessutom som om barnen är friska så att vi kan ta bussen dit och härja.

Länge sen

Det har både hänt och inte hänt saker. En del skrivs här och en del inte.

Victor har återhämtat sig bra från vattenkopporna. Idag när Silvio skulle lämna Lovisa på dagis lät han fröknarna titta på Victor och säga hur de tror att det ser ut då vi har ltie dålig erfarenhet. Det jag kunnat läsa mig till är att kopporna ska vara torra för att det ska räknas som friskt. Och torra är de ju. Och efter att tre fröknar tittat på honom fick han vara på dagis redan idag, vi tänkte mest att som det ser ut nu kan vi vänta några dagar till. Nåja, det gjorde ju bara alla glada, Victor har varit trött på att inte få vistas bland folk och idag fyllde hans bästis år så det var kul för honom att få vara med och fira.

Idag gjorde vi en deal med Lovisa, sen får vi väl se hur det fungerar. Hon har vägrat sova i sin säng, och vägrat sova vilket har lett till jobbiga kvällar. Jag är helt slut och behöver få lite lugn och ro, just nu känner jag mig bara som världens sämsta mamma för att jag är så trött och grinig. Det går ju tyvärr ut över övriga familjen då jag inte har något osm helst tålamod eller ork.
Dealen är att hon ska sova i sin säng tio nätter. För varje natt får hon ett klistermärke. Till tio kan hon räkna själv och kan därför vara med och hålla reda på resultatet. När hon har tio märken får hon köpa något hon önskar sig i leksaksaffären. Just nu känns det som att jag kommer billigt undan. Hursom är den största vinsten för mig att hon sover bra i sin säng.

Förresten kom det otäckt halsont nu på kvällen, inget jag har ork med. Hoppas att det bara är trötthet eller nåt så att det går över snarast. Midsommar hägrar ju med trevligt umgänge.


Med bussen i regnet

Idag behövde jag gå på banken, eller det har jag behövt i några dagar, men idag var det lite sista chansen. Någon liten rackarunge här hemma har lyckats blockera min bankdosa, dumt såhär i räkningbetalningstider. Jag tänkte sätta Lovisa på cykeln och fara ner till stan, men ösregnet satte stopp för planerna. Det fick bli bussen istället. Av någn outgrundlig anledning är mina barn stormförtjusta i att åka buss. Jag kan inte riktigt förstå tjusningen, kanske det beror på att jag är så in i bängen åksjuk så jag mer eller mindre mår som en bakfull igelkott när jag åker buss. Det rä visserligen något som blivit bättre med åren, men jag åker inte gärna buss långt, och inte gärna på morgonen när jag redan har fullt upp mitt livslånga morgonillamående.

Efter ett rejält lass pannkakor på kvällskvisten lekte barnen tills de stupade i säng, eller soffa i Lovisas fall. Hon vägrar sova i sitt rum. Just nu säger hon att hon inte kan sova där för sängen är för stor. Hon försöker övertala Victor till ett sängbyte med motiveringen att hon är en bebis och måste ha en bebissäng. Snart är det jag som hämtar upp hennes spjälsäng från förrådet, allt för det numera obefintliga kvällslugnet.

Prickigt var det här

 

Han verkar ändå ganska pigg. Ingen feber och det tycks inte klia allt för mycket. Just nu är han bara trött på sin husarrest, nu hade det passat bra med trädgård.


Lovisas funderingar

Hon är finurlig den där lilla tösen. Efter att jag hämtat henne på dagis (hämtade henne innan jag skulle till jobbet så att Silvio slapp gå dit med Victor) ville hon måla med vattenfärg. Sagt och gjort. Hon är väldigt fast i Emmaböckerna just nu och i en av böckerna för lillebror mässling, då vill Emma också ha det så hon målar prickar på sig själv. Nåja, det som hände var att Lovisa noggrant satt och målade prickar på sig själv så att hon också kudne vara sjuk, precis som Victor.

Hon hade också lite andra funderingar kring bords utseende och sa till Silvio att bordet inte har tre armar och två ögon. Mycket bra iakttagelseförmåga där ja.

Vi kallar honom Pricken

Han har lärt sig lite kommandon, som vacker tass, rulla runt och plats.

Eller så är det helt enkelt så att Victor har åkt på vattenkoppor. De hade lappar uppe på dagis om att något barn fått det på Victors avdelning och nu blev det hans tur. Han hann inte vara där så länge innan de ringde och sa att han hade blivit sjuk. Pigg och glad är han och det verkar inte klia så farligt än. Hursom, det är skönt att få eländet överstökat så slipper man bry sig sen. Hoppas att Lovisa också får det.

Ny vecka

Igen. Tiden bara rusar fram alldeles för fort.

Idag hade Lovisa sina egna funderingar kring hur hon skulle få mig att inte jobba utan bara vara hemma. Hennes lösning var att jag skulle vara jättesjuk så att jag inte kunde jobba. Kanske inte den mest optimala lösningen, men hon gjorde ett gott försök.

Hos Leo

Där är det skoj för han har ett lekland. Idag visste vi inte alls vad vi skulle göra, med regnet som hängde i luften kändes det inte helt hundra att dra utedag. Det blev lyckat ändå. Barnen hade jätteroligt och nu kan de själva klättra runt, Lovisa kan klättra överallt och Victor till en del saker så det var lite lugnt för mig och Silvio också idag då vi inte behövde klättra efter hela tiden.
Tyvärr blev Victor jättetrött när vi skulle äta på hemvägen och kräktes. Jag har fått information om att det inte är helt ovanligt för hjärtbarn, att de kräks när de blir för trötta och idag tog han ju verkligen ut sig till max. Det är ju fortfarande en inkörstid för oss och vi måste lära oss hur mycket han orkar och klarar av.

De flesta bilder blev väldigt suddiga på grund av rörligt motiv, men en tjusig blev det på den slagna hjälten. Nu ligger båda på soffan och gottar sig.


Raindrops keep falling

Usch vilket busväder det var varit hela dagen. Att man säger busväder måste ju bero på att barnen är mer inomhus när det regnar och därmed ställer till med mer hyss.
Förutom att jag vaknade med en ankläpp (myggbett eller annat tjafs?) så har dagen förflutit bra.
Efter jobbet kom Hannah och Elvira förbi på lite fika och bus.

Lekparkshäng

Ni vet den där samtalsgruppen för hjärtbarn jag rännt på sen vi kom hem från Lund? Idag hade vi bestämt att träffas ute så att barnen kunde få vara med också. Strandbjörket var "bokat" och det skulle bjudas på korv och fika. Tyvärr var det två familjer som inte kunde komma, men vi som var där hade riktigt trevligt. Vi fick även besök av sjukhusclownen en stund som blåste såpbubblor och gjorde ballongfigurer till barnens stora förtjusning.
Eftersom ett av barnen sa att han ville bli ambulansförare så gjorde vi även ett improviserat studiebesök i ambulansgaraget. Myckte uppskattat det också. De ser gärna att barn kommer och hälsar på för att avdramatisera det som kan vara otäckt med att kanske någon i familjen blir hämtad av ambulans. Med ett gäng hjärtbarn fanns det ju redan en relation till ambulanser, men det var intressant att lyssna på vad föraren hade att berätta om sitt jobb och hur det fungerar med utryckning, sirener osv.
Så tips, om ni har möjlighet tar de gärna emot besökare.

Det där gick inte så bra

Efter jobbet skulle bilen besiktas. Jag anade att det kunde bli lite strul med avgasvärdena för det hade det varit i höstas. Och jodå, de var det också strul med, men det var väl egentligen det lilla problemet.
Det stora problemet var att en länkarm var så in i bängens rostig att det blev körförbud då den kunde gå av närsomhelst. Det är lite märkligt att den blivit dålig så fort, det fanns inte ens en anteckning om det i höstas och med tanke på hur den såg ut nu borde den varit i riktigt dåligt skick redan då. Så nu står min bil där den står då den bara får bärgas från platsen och de vet jag ju hur in i helsike dyrt det är... Så just nu är jag aningens deppig. Att vi alltid ska ha sån otur, det är ju rent bedrövligt.

Bara två kvar

Lördagen har gått över förväntan, barnen har varit osedvanligt snälla och inte försökt slå på varandra allt för mycket.
Vi var nere på stan några timmar idag och strosade runt. Ibland är det skönt att inte ha några ärenden utan bara vara där, titta lite och göra det som faller en in. Lite fick vi handlat ändå. Ett nytt duschdraperi och halkmatta, och en fin bukett blommor att ha i hallen. Det var lite jippon på stan, jag förmodar att det var för att locka folk till centrum då det är hård konkurrens från Grand Samarkand. Det resulterade i att barnen fick sitta i en gigantisk sandhög och gräva, Lovisa fick en ballongblomma och de provade på lite hoppborg.
En fika på Askelyckan hanns givetvis med också, det är ju näst intill obligatoriskt.

Lovisa blev alldeles till sig över förnsterdekoren på MUS, massor av fjärilar så sen for vi hem och pysslade ett bra tag innan det var dags att ordna med kvällsmat.

Förresten, andra som har barn och märkt av att de sover dåligt nu på sommaren? Lovisa verkar följa ljuset och är uppe väldigt sent på kvällarna och vaknar tidigt på mornarna. Lite jobbigt då det inte blir någon lugn och ro på kvällarna, eller sovmorgon för den delen.

Tre dagars tålamodsprövning väntar

Men det är väl bara nyttigt?

Igår såg vi att det var en pöl vatten under kylskåpet. Några timmar senare var det en ny och till sist en liten skvätt. I morse var det ingenting. Bor man i hyresrätt bör man väl nyttja expertishjälp så det gjorde vi. Efter lite googling hade jag kommit fram till att det var ofarligt, men det är ju bra om saker blir ordetligt gjorda så att det inte blir fuktskador.
När vi ändå skulle ut gick vi således förbi hyresvärdens kontor och det blev en pling till en servicedude på en gång så det var snabbt åtgärdat. Något avrinningsrör som kläggat igen så kondensvattnet inte kunde rinna dit det skulle. Snabbt fixat.

Jobbade lite på eftermiddagen och väl hemma igen väntade maten och lite vin. Inte helt fel. Imorgon går vi nog ner på stan och kikar lite eftersom det skulle vara lite happenings där och på söndag eller måndag åker vi till Sofia, det ska bli lika trevligt som alltid hoppas jag.

Som lördag fast torsdag

Sluta förvilla mig med ledigt mitt i veckan, jag tappar ju bort mig fullkomligt.

Barnen bjöd dessutom på sovmorgon ändå till 9 så där blev jag äänu mer förvirrad. Vi var iväg på förmiddagen för lite mathandling. Nu är vi mätta och glada efter att ha grillat. Eller barnen åt väl inte så våldsamt mycket och nu säger Lovis att hon vill göra pannkakor.. suck.

Nyklippt

Jag skulle ändå lämna in en bok på biblioteket så jag tänkte se om jag kunde få håret klippt också. Det kunde jag. Riktigt skönt, nu är allt det slitna och fulfärgade borta så nu ser det snyggt och fräscht ut igen. Jag kanske borde gå till frissan nååågot oftare än varannat år?

Strax dags för jobb, här är det ingen helgvila, ledig imorgon visserligen, men på fredag är det också jobb klämdag till trots. Det blir ju ändå långhelg eftersom måndagen är röd så jag får väl vara glad ändå.

RSS 2.0