Följ med i flyttlasset vettja

Hej hej.
Jo, jag har flyttat. Det kändes som att det var på tiden, det har varit på tiden ganska länge, men det var först nu jag fick den riktigt stora möjligheten. Häng gärna på och fortsätta läs på mitt nya ställe.
Här hittas jag numera, på www.emmut.se

Godmorgon

Idag är jag overkligt trött efter att hela familjen samsades i sängen och Lovisa snodde mitt täcke hela tiden. Ingen sover ju särskilt bra när det blir så, vore bättre barnen sov där de skulle.
I morse var det helt vitt av frost ute så jag fick anse det vara så kallt att overaller skulle på, det brukar ju dröja innan de åker på för det blir nästan för varmt med overall om det inte ligger runt nollgradigt och kallare.

Dags att sova

Har inte känt mig helt 100 idag, mått illa från och till. Hoppas att det bara är trötthet och matslarv så det inte är någon dum magsjuka på gång, det är jag inte så värst sugen på.
Lika bra att sova och hoppas på det bästa alltså. Barnen har tagit soffan i besittning så kanske att jag får sova utan små sparkande barn i sängen. (Deras TV har gått sönder och Lovisa skulle absolut tvunget kolla på Snövit annars kunde hon inte somna under några som helst omständigheter. Dessutom var det ett stort spöke på deras rum enligt Lovisa. Victor hänger med av bara farten.)

I ny skepnad

När jag inte är ute och går för att mina barn ska somna, eller torkar kisspölar i köket eller tvättar nerspydda sängkläder eller spelar WoW är jag faktiskt vansinnigt förtjust i mat. Sådär så att om min ekonomi tillät skulle jag äga ett osunt antal kokböcker och ha ett rejält mycket större matkonto. Fast sen räcker ju inte riktigt tiden till och barnen vill ändå bara köka spaghetti så det blir ju inte så ofta jag försöker mig på tyngre matlagning, men det är kul att läsa och insipreras.
För några månader sedan snubblade jag över en ny tidning som hetter Festmat, den var otroligt bra i mitt tycke då den bara innehöll galet mycket recept, typ en sida reklam och ett uppslag med pryltips. Det var liksom mycket för pengarna i mitt tycke. Efter några nummer slog jag till på en prenumeration. Idag låg en tidnign i brevlådan, men det hette helt plötsligt Jessicas Mat, tydligen samma tidning i ny skepnad. Någar mer sidor med reklam, mer pryltips, artiklar och färre recept. Efter snabb koll verkar dock recepten som är där mer genomarbetade. Sen var det också lite roligt att tidningen görs i Växjö så man kan se lite folk man känner igen utan att det behöver vara kändisar.

Det ska hursom bli trevligt att inspireras och när det är dags att sätta upp menyn för december ska jag försöka få in lite nya rätter och inte bara de gamla vanliga rätterna som går på rutin.


Sen blev det en promenad

Vi började denna dag med sovmorgon för att snabbt gå vidare till tårtätning på öppna förskolan, vi hann även riva av ett par låtar när vi ändå vara där och bygga ett tåg åt Barbapapa.

Hemma igen ville Victor klippa. Så det gjorde han. Sen någon gång ville han vara en gnällig jävel och det var då jag bestämde mig för att det var lika bra att försöka få plats med honom i vagnen och gå en promenad, det brukar ändra på humöret eller leda till sömn som är också ändrar humöret till det bättre.

Han börjar redan bli för stor för vagnen och den var den största vagnen som fanns i modell lite smidigare än de stora. Så nästa grej blir väl rullstol, kanske lika bra att börja bearbeta folk som bör bearbetas så att han får en inom rimlig tid.


Natti

Dags för mig att försöka sova lite. Jag och Lovisa var ute en sväng för att köpa en ny musmatta åt mig då Victor lyckades kräkas ner min igår och ptja, den var liksom inte så fräsch efter det.
Victor fick vara hemma utifall han inte blivit frisk, samt att han inte hade kommit ikapp sig med mat och framförallt dryck så han såg lite onödigt blev ut, då är det bättre att han får stanna inne i värmen. Det krävs inte så mycket för att han ska bli påverkad av den kylan som är ute nu.

Imorgon hoppas vi på att alla är friska och glada så vi kan gå på öppna förskolan och härja. Vi missade ju tyvärr i fredags då vi tog massiv sovmorgon.

Hur det inte ska se ut

Victor har en förkärlek för att "diska" vilket i hand lilla värld innebär att hälla en massa diskmedel över och i disken som väntar på sin tur att få åka in i diskmaskinen. Det är kanske inte alltid det tilltaget uppmärksammas, eller så glöms det bort. När vi dessutom har bytt bort det knallgröna Yes till förmån för ett genomskinligt diskmedel kan det se ut som på bilden när man öppnar diskmaskinen. Disken är dessutom fortfarande smutsig så det fungerade visst inte så bra. Jag antar att det nu krävs någon form av storstädning av diskmaskinen.

P.S. Antal kräkor idag: 0.


Sovmorgon

Ja, nu har jag ju varit uppe ett par timmar, men inatt fick jag sova helt själv i stora sängen hela natten. Fatta h.u.r skönt det var.
Silvio sov ju på soffan för att ha koll på Victor och sen anslöt Lovisa som Silvio fångade upp i farten.
Jag känne rmig långt ifrån som människa, men nu är jag väl ändå på rätt väg. Ska ta en dusch och sen får jag och Lovisa gå ut lite och spana på vad som nu kan spanas på.

Det blev liksom inte roligare

Victor kräktes lite till under dagen. Det har ju inte blivit så ofta, men det som har varit räcker. Han drack vatten och åt lite vitt bröd till kvällsmat, det kom upp ett par timmar senare när han och Lovisa busade i sin säng.
Nu får han sova på madrass i vardagsrummet med Silvio på soffan så han inte väcker Lovisa om han skulle må dåligt under natten. Hoppas verkligen inte att det är något smittsamt, men han har bara kräkts inte varit dålig i andra änden.

Nåja, hoppas på bättre tider imorgon och att vi alla kan gå ut och lufta oss ordentligt.

(Och appropå gå ut.. Silvio gick till affären på kvällskvisten och blev stoppad av två gånger av olika personer som undrade om han sålde hasch....)

Usch så tråkigt allt blev

När man har en liten lintott som kaskadkräks över mammas dator är det lätt att börja tänka i termer som vinterkräksjuka och maginfluensa. Vi hoppas att han bara har petat i sig något dumt, det är han ganska bra på.
Jag å andra sidan ska styra upp lite räksoppa, det tar ju sin lilla tid att skala räkor, koka fond och till sist avnjuta anrättningen med vitlöksbaguetter.

Lite förnuft har han

Igår ville Victor gunga på gunghästen och som han lärt sig ska man ju ha hjälm när man rider så han kom med sin cykelhjälm och det var väldigt viktigt att den skulle på annars kunde han inte gunga på gunghästen.Behöver jag säga hur trött jag är idag? Lovisa tyckte att vi hade sovit färdigt vid 9. Stax därpå kräktes Victor, det är nog bara "lite" slem, men ändå.

Känner mig smått utsliten

I eftermiddags tog Silvio med sig Victor ut i hopp om att Lovisa skulle vila lite då hon sovit dåligt på natten. Somnade gjorde hon allt och sov lite för bra. För bra som i att hon somnade för natten för fem minuter sedan. Blir det inte sovmorgon imorgon undrar jag vad tusan som är fel. Det var verkligen fullt ös på kvällskvisten och alla leksaker åkte ut på golvet, liksom alla strumpor, filtar, kalsonger och trosor. Det blev en hel del städning innan de kunde nattas på riktigt för sista gången.


Jag har känt mig lite blek och genomskinlig på sista tiden så jag kanske borde äta lite extra vitaminer ;)


Om man vill att det ska gå undan (och vara billigt)

Jag har länge läst om Thai Cube, att de ska vara så väldigt goda och billiga. De kostar ungefär 20 kronor och finns i frysdisken på typ Willis, Hemköp och Cityy Gross. Jag köpte ett par i måndags för att prova och se om de var så goda som alla påstår. Igår provade jag en och det var verkligen succé. Lätt den godaste frysrätten jag provat. Inte lika gott som att äta på Koh Thai, men tillräckligt bra med tanke på priset. Bra smak och konsistens. Såsen och riset är separerade i lådan vilket jag antar hjälper till.


  

För övrigt har vi varit ute i solen idag, Victor somnade och Lovisa var ledsen för hon ville då rakt inte åka till solen. Silvio skulle till vårdcentralen för att skölja öronen, men läkaren hade felinformerat så han får komma dit på måndag istället.

Lovisa och tankar om livet

Lovisa ville se kort på när hon var i min mage, och när hon var bebis. Som de förstående moder jag är fick hon givetvis se det. Hon tyckte det var skitballt att min mage var så stor och att hon var där även om hon sa att hon bara sov därinne och behövde en stege för att komma ut. Numera finns det ingen bebis i min mage konstaterade hon, bara mycket mat.
Sen var det nästan ännu mer spännande att se kort från BB. Så var den en bild där hon ammade och jag förklarade att så bebisar äter från sin mammas bröst och att det kommer mjölk därifrån. Hon funderde lite på det och sa "Och kanske en liten tomat också".
Det är nog ganska naturligt att fundera på den typen av saker i hennes ålder, många av kompisarna får småsyskon och hon börjar själv bli med medveten om att hon har varit liten, att hon har varit en bebis och varit i mammas mage. Kanske borde köpa någon bok i ämnet till jul som hon kan få lite bättre förklaringar i.

Bilden är tagen 20 december, Lovisa skulle födas 26 december, men valde ju att sega sig ändå till 9 januari då hon tvingades kapitulera.
Sen blev det lite stressigt

Jag trodde att detta skulle bli någon slags torsdag som gick i någon slags godan-ro-anda, tji fick jag i vanlig ordning. Efter dagishämtning blev det hämta andan en stund, under den stunden roade sig barnen kungligt med att hälla ut en massa vatten när jag trodde att de var med Silvio som visst sov. Som det kan gå. Sen var jag ju iväg på AF vilket drog ut en del på tiden eftersom jag skulle verifiera mina meriter.
Väl hemma igen vankades kvällsmat som blev lite sen och därför var det ett par trötta och lättirriterade barn vid bordet. Lovisa körde veggo som vanligt hemma.

Kvällen blev väl inte så charmig sen, de redan väldigt trötta barnen var extremt extra gnälliga sådär som de blir på torsdagar, särskilt när de är lite för trötta. Pappan (Silvio) hade huvudvärk (brist på kaffeintag) så han var ju också lagom road av allt gnäll och gråt.
Men nu sussar de sött innan de (antar jag) kravlar in till mig inatt igen.

(Jag hittade några bitar kylskåpspoesi i en av de trasiga lådorna i förrådet)


Förrådsrensning

Högst ofrivillig dessutom. Vi hade minst två inbrott i vårt förråd i slutet av sommaren. Ingenting är stulet, det finns liksom inget av värde, men allt var utslitet ur lådor och påsar. Vår fina cykelkärra är förstörd, säkerhetsremmen man ska ha som extra runt själva cykeln är avskuren.

Anledning till att jag var tvungen att ta mig an förrådet var för att jag behövde hitta de sista intygen jag skulle ha med mig idag. Nu är allt hittat och jag har en massa papper på allt jag gjort i mitt liv, det blev en del.

Sen hittade jag en tavla som pappa måste ha haft med sig när han lämnade av lite saker. Det var min stora favorit när jag var liten. Farmor hade den i sitt sovrum och när hon gått bort hade jag den i mitt rum. Nu plockade jag upp den från förrådet och hoppas på att hitta en bra väggyta för den hemma hos oss.


Ohoj

Jodå, jag lever fortfarande. Har bara haft en släng av bloggtorka idag. Mest för att det inte har hänt något värt att notera, dagen har liksom bara runnit iväg och gått i de vanliga gamla hjulspåren. Imorgon får det bli ändring på det, frågan är bara hur. Jag ska leta upp en massa papper som visar att jag har jobbat där jag påstått mig jobbat och papper på att jag ha pluggat saker jag påstått mig pluggat för det ska jag ha med mig på ett möte hos arbetsförmedlingen. Ibland kan man ju dock undra över relevansen när vi snackar sommarjobb som jobbades för tio år sedan och som inte skilde sig nämvärt från det jag har ägnat senaste åtet åt att göra. Nåja, vill de ha papper ska de får papper.

Och jag ska försöka att inte tråka ut er med arbetslöshetsprat för det är bara tråkigt för alla inblandade. Okej? Jag hojtar till när jag får ett jobb istället, det blir trevligast så.

Nu ska jag umgås med min säng några timmar, hoppas på att få lite plats inatt och inte bara ligga och balansera på kanten.

Stressig morgon

Ja, det blir ofta så hos oss. Mycket beror på att ingen är morgonpigg, mer än Lovisa och hon gör inte så mycket väsen av sig, och ingen pallar gå upp när väckarklockan ringer. När den ringer för sissådär sjunde gången kanske någon överväger ett uppstigande. Och då är det helt plötsligt bråttom. Mer bråttom än att det är utflykt på dagis och det vore trevligt om ens barn fick följa med. Bråttom som i tandläkarbesök innan dagis.
Ja, det är ju den där Victor som ska gå och visa upp sitt vampyrbett varannan vecka hos sin tandhygienist. Han får sitta i stolen, gapa lite blygt, trycka på lite skojiga knappar, spruta vatten och sen avsluta det hela med att åka rutchkana ner från stolen. Ja, är man knappt tre år så ser faktiskt de där stolarna mest ut som en rutchkana så det enda logiska är väl att använda den till det.
Eftersom tänderna var i ordning enligt konstens alla regler, skönt att ha ett barn som går och spontanborstar (läs biter på sin tandborste) ungefär åtta gånger om dagen utöver ordinarie tandborstning så kunde det väl inte vara annat än godkänt.

Sen roade jag mig en stund med informationsmöte om a-kassa på arbetsförmedlingen. Det var ungefär lika intressant som man kan tänka sig, men jag fick veta det jag ville veta så jag får känna mig nöjd och informerad.

Kvällen

Den var ganska lugn, bortsett från busiga barn och att Victor lyckades slå sig och få näsblod en gång till, denna gången i andra näsborren, men han såg inte så rolig ut med allt blod han kletat in hela sig själv i. Som tur var slutade det blöda ganska så snabbt bara han slutade gråta. Det blir ju lite extra tokigt eftersom han får blodförtunnande medicin.

Det har varit lite dåligt med bilder här och det är mest för att jag har liksom inte hittat något roligt att ta kort på. Att vi går hem från dagis i ett grådassigt Växjö är ju inte särskitl spännande. I övrigt har det varit så full fräs här hemma att det skulle vara omöjligt att få barnen att fastna på kort. Dessutom har de varit så himla nakna i dag och den diskussionen kan jag ta i ett annat inlägg.

Nåväl, en ganska ynklig Victor på kortet. Några dagar gammal, nyopererad, sondmatad och till på köpet fick han gulsot så han såg ut som en liten lussebulle.
Dagens roliga

Den handlar inte om något knasigt barnen har gjort, för de har mest orskat näsblod, blött golv och andra otrevligheter.

Nej, det här handlar om mat. När vi åt kvällsmat satt jag och bläddrade i en kokbok när jag snubblade över något som fick mig att skratta högt. Det var någon stekt falukorv på en bädd av frysta mixgrönsaker, rätten kallades något i stil med "perfekt bjudrätt". Bara det..
På söndag får vi besök när bilen levereras till oss och på vårt matschema har jag bara skrivit att det blir något vi kan bjuda på, har inte kommit på något lagom bra än. Så kom ju då det "perfekta" receptet. Silvios enda svar på det var "Om du vill ha stryk av min mamma kan du ju prova att bjuda på det där.." Nu tror jag inte att jag skulle få stryk bokstavligt talat, men jag skulle nog inte stå så högt i kurs ;).

Nu är det fullt ös igen

Barnen är hämtade så det är slut på lugnet. Dagens städrunda gick förvånansvärt snabbt så jag kunde lägga mig på soffan en stund och läsa lite i en tidning, mycket skönt.
Nu när jag skriver hör jag Victor välta ut alla leksaker från lådorna igen så snart kan jag inte sitta här och dega längre ;).

Victor var så otroligt söt i morse, det finns få som kan vara så morgontrötta som han, rena rama tonårsfasonerna redan nu. Han sover oftast vidare i godan ro trots allt ståhej runt omkring. Idag fick han göra det, det fick räcka med vällingfrukost. När jag kom in med flaskan till honom satte han sig upp, med rufshåret på ända och ögon som tittade förvirrat åt sjutton håll samtidigt. Flaskan ville han ha och så drog han med sig den under täcket där han rullade in sig och slurpade förnöjsamt. Sen kunde Victors dag börja.

Nu kör vi!

Efter ytterligare en märklig natt då mitt sängsällskap byttes under nattens gång och jag fick sova på världens smalaste kant även om sällskapet var familjens till storleken minsta.
Nåja, nu är tokarna lämnade på dagis för några timmar och jag ska låta hela min maskinpark göra ett utomordentligt jobb. Tvättmaskinen, diskmaskinen och dammsugaren -- håll i hatten för nu kör vi!


Dags att sova

Barnen var lite knöliga att få i säng ikväll, de ville hellre vara uppe och skutta. Slutligen vann de tunga ögonlocken och båda somnade i mitt knä, inte samtidigt för då hade jag nog varit lite mosad.

Imorgon väntar städning, det ska bli skoj. Eller skoj känns som helt fel ord att sätta in i samma mening som mig och städning, men alltså jag diggar att få lite ordning. Kanske rentav att den ganska nytillkomna kolonin med bananflugor får stryka på foten.

Kåldolmar och kalsipper

Den skivan var en storfavorit när jag var liten. Idag sträckte vi oss inte riktigt så långt, men jag har gjort kåldolmar idag för första gången. Jag har aldrig gjort det innan för att jag inte tycker om det. Silvio kontrade med "men du gillar ju vårrullar och vinbladsdolmar" och då kände jag mig liksom lite överbevisad så jag provade och det var riktigt gott.

Nu är också årets julbord bokat, vi ska gå med Hjärtebarnsfonden (samma som vi var på Öland med) och det ska bli riktigt trevligt. Man kunde ha en helhelg med julkonsert och hotellövernattning. Tyvärr tror jag inte att Victor fixar en hel konsert, men jag hade gärna hotellövernattat även om det är i Växjö. Om inte annat för hotellfrukosten. Nåja, det får räcka med julbordet för vår del och det blir nog riktigt bra det också.

Nu är barnen badade och jag hoppas att de ska fatta snart att de är trötta och behöver sova.


Hej hej

Jag försökte vara snäll idag och mms-blogga, men det tycks ha gått åt skogen någonstans på vägen. Det var en bilf från öppna förskolan så inget nytt direkt, men något för er att tycka om.
Efter det spektaklet cyklade jag bort till City Gross för att storhandla så nu är denna veckans måltider räddade.
Nu väntar en förhoppningsvis lite stillsammare eftermiddag, den envisa Silvio ska äntligen till läkaren efter att ha haft lock i öronen i en månad och inte hört något. Jag hoppas på ett mirakel och att läkaren även han bota hans selektiva hörsel.

Söndagen i korthet

Vi gick p bio, precis som planerat. Victor verkade mest vara där för popcornen, jag höll på att somna och Lovisa verkade nöjd med evenemanget. Alfons är så bra tycker jag, helt vanligt vardagligt utan några som helst konstigeter. Alla kan känna igen sig, men det kanske inte är så många pappor som går runt hemma och röker pipa längre ;).

Och vet ni, nu när jag äntligen börjat använda bloglovin' på riktigt är jag helt fast. Det är ju ursmidigt sätt att följa intressanta bloggar på. Ibland slänger jag ur mig ett par svordomar när jag inser att en favoritblogg inte är ansluten dit. Nåja, jag gillar konceptet och tycker att det är behändigt att slipap gå in på bloggar "i onödan".

Plötsligt blev det tyst

Alla som någon gång haft minsta lilla kontakt med småbarn vet att när det blir tyst då får man vara förbannat snabb för då är det dumheter på gång. Så fungerar det hos oss. I normala fall. Barnen härjade för full, helt plötsligt blev det knäpptyst så jag skulle se efter vad de gjorde.
Då sitter båda som små ljus och tittar på dejtande bönder.


Biomys

Idag ha vi bestämt att vi ska gå på bio och titta på Alfons. Det var ju en succé sist så jag hoppas att det är det den här gången också. Hade jag vetat att Victor kunde sitta still längre stunder hade vi nog slagit på stort och sett Nalle Puh istället, men små pojkar får lätt spring i benen.

Vad ska ni hitta på idag?

Lugna barn

När vi varit ute på vår tur för inhandlande av lördagsgodis hämtade vi in reklamen. I den högen fanns årets leksakskataloger inför julen. Förra året hängde med fram till sommaren så ni kanske förstår hur populära de är. Lovisa kan sitta i evigheter och bara titta på alla saker och längta. Barnen satt som små ljus en bra stund och tittade noga på allt. Sen började Lovisa med sitt "jag vill ha ditten, jag vill ha datten". Vi svarade att hon får vänta tills tomten kommer för då kanske han tar med sig något till henne.

Lite senare kom hon och såg väldigt trumpen ut och muttrade "jag är arg på mamma och pappa". Då undrade vi ju givetvis varför hon var arg, svaret kom ganska omgående "ni måste jobba så jag kan få leksaker". Sådärja, hon har nästan fattat sammanhanget. Så känns det givetvis trist att vi inte har så mycket pengar så vi kan köpa allt vi skulle vilja, men det kanske inte är så dumt att få länga lite ibland även om man inte är så gammal.


The pastamakers

Med lagom sockerstinna barn gjordes slag i saken och pasta tillverkades. Det var väldigt enkelt och det blev gott också. Tills nästa gång blir det lite justeringar, som att kavla ännu tunnare och mjöla den färdiga pastan lite bättre innan den får vila. Poppis var det och barnen åt riktigt mycket, såsen blev ju toksmarrig den också som ett litet plus.

Jag använde hälften durumvete och hälften vanligt vetejöl. 500 gr mjöl till 4 ägg. Det gick åt lite vatten också för äggen var något för små.


Inget är som väntans tider

Dessa raringar ska torka till sig lite innan de ska i grytan för att sedan förtäras. Jag tänkte servera dem i en sås gorgonzolasås och ett lass prosciutto. Sen parmesan på det. Kan väl knappast misslyckas?


Det blev sovmorgon

Något som är ytterst sällsynt. Jag är mest tacksam. Det var lugnt i sängen också, bara Victor som tassat in och låg där så stilla och fint.
Förr kunde det se ut som på bilden nästan ända fram till lunch. Det var tider det ;)


Dags att sova

Jag föll för frestelsen och köpte lite godis. Men vet ni, det smakade visserligen gott, men inte tillräckligt gott. Det var inte värt det, blev ju bara illamående och eländig. Nej, usch.. nu bestämmer vi att godis är kass ;).

Imorgon hoppas jag på att få sova ut lite. Idag blev det ju inte alls som planerat på den fronten.

Natti natt!

Mina barn tänker på bloggens bästa

Och hur mamma ska kunna fylla den med en massa fina (???) bilder. Lovisa sprang runt i skogsdungen och sa "Mamma, kom här.. titta vad jag ha hittat. Ta kort!". Så här är ett av Lovisas valda motiv. För att vi ska kunna känna oss lite mer tjenis med varandra fick stenen ett namn så han slapp ligga där i sin mossiga ensamhet och vara anonym.


Dagens värsta prövning

I tisdags skrev jag ju något om hur pepp jag var på att låta bli sötsaker. Behöver jag ens nämna att jag inte känner mig fullt så pepp just nu. Jag vill ha en påse smågodis, och en god kladdkaka, kanske lite glass också. Ojoj. På något vis har jag tillåtit mig att äta gott imorgon när vi ändå anammar lördagsgodis. Hur ska jag kunna välja när jag ska få in hela veckans ranson på en dag utan att bli så sockerstinn så jag kräks. En liten påse smågodis, det får räcka. Eller glass. Nej, godis är bättre...
Inte blir det lättare av att det är godis och kakor på en massa bloggar jag läst idag. Men, men.. jag får fylla på clementinförrådet så ordnar sig nog kvällen.
En elefant balanserade..

Ett av Victors stora nöjen är att gå balansgång när man är ute. Det ska gås på stenmurar, sandlådekanter och som idag lite mer utmanande med stockar i skogen.


Lovisa pinnfinnare

Det plockade pinnar i massor. Lovisa plus pinnar skulle givetvis förevigas enligt unga frökens hårda krav.


Ännu klädd i morgonrock

Jag försöker fortfarande vakna. Rent teoretiskt blev jag väckt strax innan 7 av ett gräl i min säng. Tydligen hade barnen tassat in och Lovisa tyckte att Victor var ivägen. Jag försöker fortfarande acklimatisera mig till vaket tillstånd.

Victor å andra sidan är pigg, redan igång och bygger trappor låter mamma bygga trappor.


Godmorgon

Förhoppningsvis ligger jag fortfarande och sover gott när det här inlägget publiceras. Eller sover, jag hyser inga oftantliga förhoppningar om ostörd nattsömn.
Jag har hört ryktas om att det är några som vill ut i skogen imorgon så är det inte ösregn får vi väl helt enkelt gå och se efter vad vi kan hitta på i den där skogen. Kasta löv på varandra är ett hett tips.

Snart smäller det

Man kan älska mig så mycket att man vill komma hit igen utan att behöva komma ihåg det, bara bli påmind.
Följ min blogg med Bloglovin, nu möjligt i en dator nära dig. Klicketiklicka på den minimala ikonen till höger --->

Dags för Victor att trappa ner

Nya dillen är att bygga trappor av duplo. Det trista i det hela är att man måste bygga åt honom. Det kanske är kul att bygga en eller två trappor, men en helkväll med trappbyggande blir förbannat tjatigt. Det vore lite kul om Victor kunde göra lite saker själv också. Jag visar gärna och hjälper till, men det går liksom till överdrigt när jag ska leka i timmar och han bara hejar på. På dagis reder han sig givetvis själv, vad annars?

En mycket stolt mamma

Dagens teckningsskörd visade nya färdigheter. Helt egengjord signatur.


Om jag sovit inatt?

Eller hur. Två barn i sängen varav det ena försökte sig på att hosta ur sig hjärnan och tycka att lillebror var ivägen. Tills ist förvandlades hon till en boll i fotändan och jag kunde somna en stund. Idag har jag ont och kan knappt röra mig efter att ha sovit dåligt både tidsmässigt och ergonomiskt. Jag skulle inte vara allt för ledsen över en ny säng som verkligen passar och så får den gärna vara dubbelt så stor så alla får plats.

Barnen är på dagis så jag ska nog försöka vila bort en del av smärtan och tröttheten.

Säger godnatt

Barnen var lite stökiga att få i säng på kvällen, men till sist gick det bra.

Jag å andra sidan gjorde något som är helt nytt för mig, jag gjorde en matsedel för vad vi ska äta resten av månaden. Har försökt få det gott, varierat och billigt. I slutet av månaden återstår det att se hur det gott. Om inte annat borde det underlätta när det är dags att handla. Vi blir ju snart med bil igen och då blir det lite mer ordning på handlandet igen vilket är skönt. De pengarna vi sparar in på att storhandla räcker gott och väl till driften för en bil. Och sen kan vi ju utflykta ordentligt, mycket efterlängtat!

Så smart

På barnens dagis finns det bokpåsar man kan låna hem, olika på de olika åldersnivåerna. Tre böcker per påse och snygga påsar att bära i. Riktigt bra att ta med sig en påse i farten istället för att komma ihåg att gå till biblioteket.


Trädstjärnor

Eller lönnlöv som vi lite mer tråkiga människor säger. Det skulle plockas på hemvägen.
Snart dags..

..att hämta busfröna. Hoppas det har gått bra med Lovisas eländiga rethosta idag, men jag antar det eftersom vi inte har fått något samtal om att hon kanske behöver komma hem. Det får bli lite medicin här hemma så hon kanske kan vila lite efter en tuff natt.
Av allt mitt fixande hände bara ett par saker, positivt är dock att myskänslan i barnens rum ökade med ungefär 300% när de fick in en gardin samt att de även har möjlighet att faktiskt se vad de leker med nu när taklampan är på plats. Ljusa sommarkvällar gjorde mig onekligen lite lat. Om jag bara lyckas hänga in lite saker på väggarna och tvätta bilmattan tror jag att vi har rott skeppet i land.

Godmorgon

Barnen lämnade på dagis, här försöker jag fortfarande vakna ordentligt. Idag får det bli lite av en fixardag så saker faktiskt blir gjorda och inte bara tänkta.
Vad hittar ni på idag?

Somliga har det bra

Efter kvällsmaten var den en del som bäddade ner sig i soffan och kollade på Bolibompa. Jag hade fått min vila innan maten så jag var nöjd ändå och fick lite mer stickat istället. Nu hoppas jag på en lugn kväll, det har varit lite struligt att natta Lovisa några dagar, men det vänder nog snart igen hoppas vi.(Här syns det också att en tapetvåd är helt fel..)


Gör jag ens rätt?

Framstycket till fuskollen är klart, nu ska det göras bakstycke sen ska det sättas ihop och själca kragen ska stickas. Jag har asolut ingen aning om det blir rätt. Jag följer en beskrivning, men då jag är helt nybörjare och dessutom har tjockare garn får jag freestyla lite. Nåja, det kan ju inte bli mer än fel så jag får väl se hur det blir när det är klart.

Färgen är jättefin, synd att min kamera är totalt ikompetent på att återge rätt färger, men den ska vara grågrön så man nästan tror den går över i blått i vissa ljus. Ja, jag gillar den.Vad jag önskar mig när jag fyller år? En kamera som inte är totalt färgblind...


Tisdagspepp

Idag tog vi lite halvt om halvt sovmorgon, det har ju varit ett evinnerligt omflyttande av folk inatt igen, bara jag som får ligga på min vanliga plats.
Lovisa var åter lite svår att lämna, det är något nytt. Jag vet inte om hon känner att det är för nytt fortfarande på nya avdelningen även om hon har med sig en del gamla fröknar och de flesta av sina kompisar. Ibland kanske det ändå blir för mycket, det är ju ett helt annat tempo och tro det eller ej, men hon kan vara en ganska försiktig och blyg tjej innan hon känner sig helt hemma.

Jag är pepp idag på att börja ta hand om mig själv igen. När jag slutade jobba natt smög sig vikten sakta, men säkert upp igen och nu känns det inte så roligt. Lite rökstopp på det gjorde väl också sitt till. Nu känner jag att det är ohållbart och såhär vill jag inte ha det. Jag måste försöka dra ner på godsaker i första hand och sen även se över hur jag äter, det är alldeles för mycket mackor just nu tror jag.

Men först blir det lite städning här hemma innan jag kanske hinner med en liten promenad.

RSS 2.0