Sammanfattning måndag

Det har varit grymt fullt upp idag så det har varit lite dåligt på uppdateringsfronten. Som ni kanske sett började dagen med att jag hade två barn i sängen som bråkade, Silvio hade hittat sig sovplats på soffan. Sen var det morgonfix innan vi gick till öppna förskolan. Vi hade tur och sprang på vår BVC-sköterska när vi kom dit så vi kunde fråga om ett par utslag Victor har haft sen i fredags, inte för att hon kunde säga något om dem så vi blev inte klokare, men nu är de kollade.

Hemma igen blev det lite lunch, Silvio skulle iväg på intervju och jag försökte motivera barnen att städa upp lit epå sitt rum så jag kunde dammsuga där. Victor fann motivationen efter ett par påminnelser om att Elvira skulle komma och att hon kanske inte uppskattar ett half paket salta pinnar i smulform under fötterna.

Hannah och Elvira kom, vi fikade fruktsallad och glass idag, hade tänkt ha Kesella till istället för glass men hittade ingen laktosfri. Sen var det lek och bus innan flickorna for vidare och jag slängde ihop en snabb paj till kvällsmat. Lovisa chockade oss alla med att både äta och tycka det var gott, hon har ratat pajen alla andra gånger jag gjort den.

Kvällskvisten blev lite lång då det har skjutits iväg raketer lite då och då under kvällen så att Lovisa har blivit rädd. Nu ska jag sova, fortfarande lite bakis så jag behöver sömn.

Även pappor kan roa sig på öppna förskolan

2011-10-31_10_48 (MMS)

Även pappor kan roa sig på öppna förskolan


Legobygge

2011-10-31_10_45 (MMS)

Legobygge


Nu får det bli godnatt

Den här dagen har sannerligen gått i seghetens tecken för min del. Mycket vila har det blivit, jag sov ju inte så bra inatt.
Imorgon lägger vi överväxeln igen, öppna förskolan på förmiddagen och sen kommer Hannah och Elvira på eftermiddagen. Barnen har ju frågat efter varandra så vi får väl hoppas att de har roligt och leker lite.
Någonstans ska jag försöka smyga in lite städning också. Att hälsa på oss på måndagar är väl inte helt optimalt, men det är mest stökigt med saker överallt så det ska nog gå snabbt att få undan det värsta.

Gårdagens inköp

Vi har länge velat ha en pastamaskin, men har tyckt att de varit så dyra. Igår mer eller mindre snubblade vi över en på Cervera för bara 249 kr. Det ska bli riktigt roligt att prova den. (Bilden är lånad från Cervera.)


Vilken afton det var igår

Jag hade sanslöst roligt igår och det var så himal roligt att återse många gamla vänner som jag träffar alltförsällan. För några timmar var det nästan som förr. Idag mår jag lite sämre, något jag absolut inte saknat.

När vi anlände till festen fick vi dricka bål och gå en liten tipspromenad med frågor om de lyckliga tu som var roligt formulerade och utlöste en hel del skratt. Vi fick sedan lite mat, mycket gott innan det var dags för nästa lek.



Vi fick ställa oss på led efter när vi har födelsedag och sen fick man bli i lag med tre andra som stod brevid. Vårt lag kämpade hårt och hade roligt, men var kansk inte bäst.
I första leken skulle vi välja varsitt köksredskap. Vi fick sedan i uppgift att använda redskapen för att få ut en så lång bit som möjligt av en potatis. Eftersom vi valde ett pepparkaksmått, en sked, ett spaghettimått och en pottaismosare gick det inte så bra så vi tillverkade pommes och öppnade firma istället. Ett lyckosamt lag hade valt bla potatisskalare så det gick lite bättre för dem och de fick ihop tre meter potatis.





Vi gick sedan vidare med ett musikquiz som var bra det också. Jocke tackde oss speciellt för att vara så högljudda så att hans lag kunde sno våra svar. Varsågod!



I pausen blev det tårta och presentöppning innan vi körde akt två i musikquizet.

Mer festade och pratande, sen var det helt plötsligt dags att åka hem.



Hannah och Martin, ni får banne mig gifta er varje år om ni fortsätter med såhär bra fester!


Godmorgon

Vilken galen natt det har varit, förmodligen väldigt klassisk när man har småbarn. Strax efter att jag lagt mig kom Victor in och ville sova hos mig. Sen la sig Silvio och allt var frid och fröjd ett tag. Tills Lovisa också dök upp och ville gosa med mamma. Hon blev dessutom sur på Victor som redan låg i sängen så han fick byta lite plats och ligga på Silvios plats. Silvio gav upp och la sig på soffan istället. Någon gång under natten måste Vicor längtat efter pappa för när jag vaknade var bara Lovisa kvar i sängen.

Om vi sovit bra inatt? Inte alls.

Nu ska vi ut och rasta oss lite och sen ska jag försöka komma iordning till kvällens festligheter.

Nu tycker jag allt att vi rundar av denna fredag

Eftermiddagen ägnades åt att gå på stan med Lovisa. Hon höll konsert för alla som ville och inte ville lyssna på hur bra hon kan "bockarna Bruse".
Vi lyckades med våra tilltänkta inköp som var lite fler stickor och andra tillbehör samt strumpbyxor. Sen blev det lite allmänt kolla på stan nu när vi ändå var där och hon var ganska beskedlig att ha med sig.

Visst blir man lite sugen på julen nu när allt julpynt är framme i affärerna? Jag tycker att det är lite för tidigt, men ibland är det trevligt att bara få längta lite. Det är ju bara en månad kvar tills man får börja adventsmysa.

Höstbus

På väg hem från öppna förskolan fastnade barnen på en lövfylld gräsplätt, det var inte lätt att få med dem hem på lunch, men de hade otroligt roligt.





Började med frukost

Eftersom mina barn i vanlig ordning inte äter frukost som normalt folk fick vi proviantera lite när vi gick till öppna förskolan. Lovisa hade redan innan sagt att hon ville ha fem muffins (det serverades muffins igår). Nu kanske hon inte fick fem , men en fick hon. Det var dock inte det lättaste att få henne att äta vanlig frukost innan hon fick muffins, men trägen vinner. I detta fallet föräldrasidan.
Helt knasigt, köpte äppelklyftor, det var Hello Kitty. På påsen till äppelklyftorna! Why?

Vi ser alldeles ensamma ut på öppna förskolan, men det var smockfullt idag :)

Nu ska jag och Lovisa ta en lite tur på stan, återkommer senare med höstiag och fina bilder senare.

Mot öppna förskolan

Det är ju ändå fredag så vi fortsätter rutinerna. Victor tvångsmatar mig med salta pinnar, det känns väl sådär. Blir npg en liten sväng på stan sen för att kika efter sticktillbehör.
Ses sen!

Om man bara vill

Jag har alltid velat kunna sticka, men knappast haft varken talang eller tålamod. Nu har jag gett mig tusan på att det ska gå. I syslöjden stickade jag ett par blygsamma babyvantar. Där tog min stickningskarriär slut.
När jag gick på folkhögskola var det ganska många i klassen som stickade islandströjor då en tjej sålde garn och mönster. Jag var lite avundssjuk och ville också, men fick inse mina begränsningar. Nu ska jag tusan bli så duktig så jag fixar att göra mig en sån tröja. Idag har jag påbörjar fuskpolokragarna, jag gick ut hårt med att modifiera om mönstret för att passa som jag ville ha det. Får hoppas att det lyckas.

Nu får det allt bli sängen efter en lång dag och en sen kväll. Imorgon är det fredag med allt vad det innebär.

Andra fikan

Hutlöst fikande kan ju inte sluta vid bara en fika. Som planerat gick vi till öppna förskolan, där var det dels invigning av alla nyrenoverade lokaler och dels Nallens (förskolan heter Nallen) dag. Så det var fika uppdukat lite varstans på bygget och det var väldigt mycket folk där från alla möjliga och omöjliga ställen. I det som blivit renoverat finns förutom öppna förskolan även MVC, BVC och Soc så det är ganska mycket. I byggaden finns även ett dagis, men de hade inte fått ombyggt.

Det blev lite fika och sen skulle barnen i vanlig ordning in i byggrummet. Kort på Victor blev det aldrig för han lyckades inte vara stilla så länge.


Eftermiddagens första fika

När vi hämtade barnen fick vi veta att det bjöds på fika. I samband med att det är FN-dagen denna veckan så har de haft internationellt tema och som toppen på det bjöds det på fika med kakor från olika länder.
Barnen pep mest iväg och lekte efter lite kakätning, Lovisa älskar att vara på "torget" och Victor tyckte att det var roligt med allt nytt. De lekte att de plockade fram fika åt oss från köket.


Äntligen

Silvio halsduk är klar. Jag liksom glömmer den ibland, den har fått vara hyllvärmare, bokstavligt talat, men nu är den färdigstickad och kommer värma hans hals i vinter. Okej, lite trådar ska fästas, men sen, sen kan den användas. Den är blockrandig i blått och grönt, något märkligt garn i olika tjocklekar, men varm som attan.
Nu ska jag lära mig sticka på riktigt också, annat än bara aviga maskor. Det blir ltie provande ikväll.
Om en stund ska det hämtas barn och sen blir det invigningskalas på öppna förskolan.
På återseende!

Godmorgon och välkomna

Barnen är lämnade på dagis med blandat resultat. Vi fick se att Victors bästis var tillbaka från sjukdom så Victor rusade in och hann knappt säga hejdå. Lovisa däremot gömmer sig bakom mig och säger 'vill inte' när jag försöker lämna hemma. Sen grät hon lite, rikigt så illa brukar det inte vara. Konstigt nog strular hon aldrig när Silvio lämnar.

Senaste tiden har jag fått en hel del nya besökare här på bloggen. Jag älskar att hitta nya bloggar som faller mig på läppen och är också nyfiken på vilka ni är. Skriv gärna en liten rad så jag kan hälsa på hos dig också.

Usch för blåst

Idag har det varit fruktansvärt blåsigt ute. Det är dagarn som den här man särskilt märker att Victor är lite annorlunda. Just blåst är svårt att klä honom för. Han kanske håller sig hyfsat varm om kroppen, men han får ändå blå läppar och ser inte så värst pigg ut. Det var nog lika bra att de hade innedag på dagis idag.

Själv bara fryser jag, det är så kallt inomhus. Termometern visar på 21-22 grader, men det känns kallare så jag vet inte om den stämmer. Alla element är fortfarande kalla. Just nu känns det inte så roligt att inte själv få bestämma om man vill ha värmen på eller inte, jag skulle gärna slippa frysa och behöva pälsa på mig inomhus.

Vilken konstnär

Naturtroget är det också. Den avritade fick en liten tår i ögonvrån. Victor har fått rita på dagis och kunnat tala om vad det är också. Sen sa han att fröken hade ritat mamma.




Morgondagens underhållning

Det finns nog mer än en sak jag ska göra imorgon, men jag ska påbörja projekt "fylla frysen". Så imorgon ska det göras en massa köttfärssås. Kvällsmaten ska ju helst gå väldigt snabbt att fixa iordning när alla är hungriga. Smidigast är att bara behöva värma något och kanske koka lite pasta, ris, potatis och ordna med lite grönsaker. Det ska inte behöva vara krångligt och de gånger vi har rester i frysen känns det så enkelt med kvällsmaten.
Nu ska jag planera och vara lite duktig, dessutom sparar det pengar att inte gå till afärren och försöka hitta någon man kan tänkas vara sugen på idag.


Mycket efterlängtat

Ungefär varje månad säger jag något i stil med: "När lönen kommer bara måste jag äta sushi..". Sen blir det aldrig så, det hinns inte och sen tar pengarna slut. Förr åt vi ganska ofta på Moshi Moshi, men senaste vi var där var kanske förra året, ingen minns. Idag gick vi dit. Det var sååå gott, precis så gott som jag hoppats och lite till.

Jag och kameran är inte överens än :(

Jag och kameran är fortfarande på obestånd med varandra, jag gjorde ett tappert försök att förbättra bilden, men den kan aldrig återge hur gått det faktiskt var.


Godmorgon onsdag

Natten var alldeles för kort, kanske att det var självförvållat för min del, men jag hade så rackarns roligt igår så det var svårt att stänga ner och gå och lägga mig.
Idag ska vi till Arbetsförmedlingen då de under dagen har temadag kring starta eget. Jag har väl inga större planer, men det kan alltid vara intressant. Jag har ju faktiskt ett registrerat företag, men har ingen verksamhet och har aldrig haft. Det rann ut i sanden. Jag hade i något riktigt bra planerat, men en graviditet kom mellan och när jag var piggare kändes marknaden lite väl mättad inom det området.
Tyvärr.
Men firman finns kvar så skulle jag komma på någon snilleblixt är det ju bara att köra igång.
Silvio däremot är lite mer intresserad och planerar för en liten verksamhet.
Jag ska också bli bjuden på någor väldigt efterlängtat idag. Mer om det i eftermiddag.

Kvällspyssel

En gång för ganska många år sedan köpte jag ett gäng med julbroderier. Syftet var väl att tillfredsställa mitt pysselsug och samtidigt fixa julklappar. Två tavlor blev det som gavs bort. Sen hände inte mycket. När Lovisa var bebis började jag på en av de återstående två för att ge till henne i julklapp. Än återstår mycket, men kanske nästa jul om jag är försiktigt optimistisk?


Le kvällskvist

Under eftermiddagen var barnen riktigt lugna och fina, de åt bra av sin önskekvällsmat och sen tittade de lite på bolibompa.
Efter det har det varit det vanliga köret för att få barnen att förstå att de vill sova. Jag tror att lugnet äntligen har kommit så jag tänkte ägna mig åt lite kvällspyssel innan det är dags för mig att sova.

Hemgång

Såhär muntert kan det se ut. Det betyder absolut inte att den här bilden är representativ för de allra flesta hemgångar. Nu är det full rulle hemma och barnen har önskat potatisbullar till kvällsmat, jag är lite glad att jag redan har ätit...


Lovisa och pengarna

Jag har någon slags förhoppning om att mina barn ska få lite bättre ekonomiskt sinne än vad jag har. Jag känner redan nu att det prjektet har misslyckats.
För några dagar sen fick jag hem ett gamecard till WoW (samlar poäng på en sida genom att svara på undersökningar och kan köpa saker för poängen). Det var ett helt vanligt plastkort och Lovisa var snabb på att rycka åt sig det och säga att hon vill lägga det i draken (sparbössan) för där lägger hon ju pengar.
Lite tragiskt känns det när barnen inte får se pengar på riktigt utan det är bara ett plastkort och vips så är saker betalda. Jag försöker, om jag har kontanter låta dem få betala sitt lördagsgodis själva och se hur man får tillbaka lite mindre pengar som växel.

I förrgår hade barnen lyckats göra något med sin TV så bilden fungerade inte. Vi sa då att den var sönder, lyckligtvis fungerade den sen igen. Då tyckte Lovisa först att hon kan ju ta den andra som står i vardagsrummet. När inte det gick sa hon att det var väl bara att köpa en ny. Nej, det kan man inte göra. Hennes svar på det var: "Nähä, är den slut i affären?".

Det är ofta så med båda barnen, om något går sönder eller kommer bort säger de att mamma eller pappa ska köpa en ny. Vi försöker ihärdigt förklara att tar de sönder saker eller slarvar bort dem så är de borta, det blir inget nytt för det kostar pengar som inte finns. Man måste vara rädd om sina saker istället.


Godmorgon

Barnen är lämnade på dagis, idag väntar veckans storstädning. Vi brukar ordna med den på tisdagen så är det bara att hålla efter lite sen under veckan innan det slutligen blir totalhaveri under helgen.
Vad ska ni göra idag?

Idag var det faktistk en lugn kväll

Det var ovanligt lätt att få barnen att sova. Och innan de somnade så var de mestadels i sitt rum, visserligen hoppade de en massa, men de var där. Lite skönt.
Imorgon kommer lön, alltid trevligt. Och jag får diverse slutlöner så med lite drag av snålhet räcker pengarna i tre (!!) månader. Det känns tryggt och bra. Det innebär visserligen att vi inte kan göra några utsvävningar alls, men så länge vi har tak över huvudet och mat i magen så är allt annat en bonus. Kläder har vi ju köpt upp oss på så det borde vara ok. Sen ska det ju visserligen vara lite till julklappar och födelsedagspresenter åt barnen, men det blir då det.
Just nu känns det bara som en stor lättnad. Hoppas dock att vi lyckas få jobb ganska snart.

Äckligt!

Har precis gjort något genomäckligt så nu kommer jag ha sängfobi ett bra tag. Vi tvättade barnens bäddmadrass för den är ganska väl inkissad. Själva överdraget till bäddmadrassen tvättas ju lite mellan varven, men nu räckte det inte. Och sen kanske det är värt att tänka på att den här sängen är gammal, jag skulle tippa på drygt 20 år, minns inte exakt, inte så mycket använd mellan varven, men ändå.
Idag tvättade vi själva madrassen i badkaret och vi kan väl säga att vattnet som kom ur den inte var så värst genomskinligt utan mer jämförbart med nåon slags dyig sörja. Blärk.
Nu är den dock lite renare, lite mindre äcklig, men inte helt ren. Tur att överdraget ska på sen igen ;)

Oh hai

De få timmar vi varit vaka idag har varit minst sagt intensiva. Vi började med lång sovmorgon och sedan var vi på öppna förskolan en liten stund innan det stängde. Hemma igen ville Victor promp klippa för pysselrummet på öppna förskolan hade hunnit stänag och han ville klippa och fick fick en mindre livskris på grund av allt detta.
Sen ville barnen sova, men det sa de bara för att få välling. Luriga är de.

Jag känner mig bara trött, frusen och risig. Helst skulle jag vilja tända en brasa och sen sova lite, men jag har varken eller kamnin eller möjlighet att sova.

Lugnet

Ibland är det bara så skönt på kvällarna när barnen äntligen somnat och man kan göra vad man vill, fördjup sig i lite av varje, läsa och hitta nya bloggfavoriter eller chatta med alla fina vänner på WoW. Idag har jag hunnit lite av det mesta och tiden har gått riktigt snabbt. Nu känner jag mig mest lockad över att lära mig mer om hur man fixar och donar på bloggen, snygagr till bilder och gör bra kollage. Arbetslöshet ger verkligen kreativiteten en push. Jag har alltid så mycket jag vill göra och kan nog upplevas lite spretig ibland då jag hoppar mellan saker, men det blir så när jag vill göra så mycket på en gång.

Inatt hoppas jag på skön sömn, imorgon blir det öppna förskolan på förmiddagen. Det hade suttit fint med bra väder imorgon så vi kan vara ute och härja lite på eftermiddagen.

Fotbollsmatchen

Det var blött, det var kallt, men solen sken och bollen var rund. Jag har inte blivit kompis med min nya kamera än som synes, den förstärker allt rött väldigt mycket, men det bjuder jag på. Lite fotboll är perfekt sysselsättning för oss alla, även Victor orkar med en liten stund. Victors variant på att göra mål var förvisso att själv springa in i målet.

 


 


Nya kläder

Bloggen har fått ny design idag. Jag vet inte om jag är helt nöjd med den än, men det får vara just nu och sen kanske det blir mer pill i veckan när jag har fått känna efter lite.

Listigt värre

Vad gör du just nu?
Vad tror du att du är/gör om 1 år?
Vad ångrar du, om något, i livet?
Hur kommer du gå klädd i vinter?
Vilka 3 saker är du beroende av?
Har du någon dold talang?
Vad gjorde du förra helgen? Och vad ska du göra nästa helg?
VAd har du på dig just nu?
Bästa skönhetsknep?
Vilka är dina dagens planer?
Vad äter du helst inte?
Nämn 3 bloggar du besöker dagligen?
Har du haft ett förhållande som varat i över ett år?
Bästa staden/landet du besökt?
Vilken kändis får du höra att du liknar?
Tror du på gud?
Vad är din största rädsla?
Nämn en sak du aldrig provat på:
Vilka är dina favoritnamn?
Hur/var vill du bo i framtiden?
En hittad lista, använd den gärna och skriv en liten kommentar då jag är nyfiken och gärna läser dina svar :)

Vad gör du just nu?
Sitter vid min dator och svarar på frågor.
Vad tror du att du är/gör om 1 år?
Jobbar på och kanske även pluggar lite för att någon gång bli stor på riktigt.
Vad ångrar du, om något, i livet?
Jag föredrar att inte ångra, men ibland kan jag undra varför jag inte tog vissa chanser.
Hur kommer du gå klädd i vinter?
Varmt om det är kallt ute. Ni vet, täckjacka, täckbyxor, vinterkängor. Mössa, vantar, halsduk. Jag förväntar mig nämligen pulkaåkning och snöbollskrig i massor.
Vilka 3 saker är du beroende av?
Choklad, datorn och glasögon ;)
Har du någon dold talang?
Inte vad jag känner till, så väl dold är den.
Vad gjorde du förra helgen? Och vad ska du göra nästa helg?
Förra helgen var det lite blandning mellan slapp och utevistelse. Nästa helg ska jag på fest, en lite försenad bröllopsfest.
Vad har du på dig just nu?
Kläder.
Bästa skönhetsknep?
Rengöring, rengöring, rengöring.
Vilka är dina dagens planer?
Jag har ju rivit av en hel massa aktiviteter redan så resten av dagen blir.. ehh.. kvar på listan står tvätt och lite köksfix.
Vad äter du helst inte?
Inälvsmat.
Nämn 3 bloggar du besöker dagligen?
Ett urval, klicka på bilderna för att komma till respektive blogg.

Har du haft ett förhållande som varat i över ett år?
Ja, är i ett sådant nu.
Bästa staden/landet du besökt?
Favoritstaden so far är Prag. Land.. jag diggade Kroatien.
Vilken kändis får du höra att du liknar?
Ingen alls, jag är unik :)
Tror du på gud?
Nej, inte som gud framställs, sen vet man väl aldrig vad som finns "där ute".
Vad är din största rädsla?
Att något hemskt ska hända barnen eller andra närstående. Eller att något hemskt händer mig, inte för min egen skull utan barnens..
Nämn en sak du aldrig provat på:
Måla ett hus (ett stort alltså, inte rita ett på ett papper)
Vilka är dina favoritnamn?
Är inte det ganska uppenbart? ;)
Hur/var vill du bo i framtiden?
I ett hus med trägolv, kakelugnar, glasverande och omöjliga vinklar och vrår.

Vi hade det fint

Och hur det gick med fotbollen? Jag vann - såklart! Idolbilder från fotbollsmatchen kommer senare. Nu ska vi göra oss lite lättlunch.


Ut!

Ja, nu går vi allt ut. Victor har tjatat sen han vaknade och solen skiner så det är lika bra att passa på. Fotboll var önskad aktivitet.

För statistiknördar

Jag hade helt glömt bort att jag en gång för längesen anmält mig till detta gällande en helt annan sida, men nu är jag på hugget igen. Denna gång kör jag statistik på den här bloggen och det är verkligen jättespännande. Man kan kolla antal besökare, varifrån besökarna kommer (alltså land, språk), om de är återfallsbesökare, hur de hittade till sidan och en hel massa annat. Lite roligt att kolla på när man inte har något bättre för mig. Och ni som känner mig vet väl att jag aldrig har något bättre för mig.. eller hur? ;)

Så vad är då detta fantastiska verktyg? Jo google.com/analytics såklart!

Nu ska jag ta och sova lite så jag orkar med morgondagens prövningar, hoppas på mestadels roliga saker.

En bild kan ändras

Och det tycker jag är roligt. Nu har jag inga bilder som känns värda en rejäl genomkörare i Photoshop, men gott och väl på den här sidan. Jag har också den som app på mobilen om jag skulle vilja vara rolig. En ganska medioker bild på Silvio som jag tog ara för att prova nya kameran blev riktigt bra.



Denna mulna lördag

Idag hade jag planer på en sväng på stan. Det fanns två anledningar. Dels att köpa ett minneskort till nya kameran så att jag faktiskt kunde använda den. Och dels att se någon av "föreläsningarna" som hölls av Det goda föräldraskapet. Jag lyckades med båda sakerna.
Det var bra ordnat på föreläsningsplatsen med pyssel och film för barnen med barnvakter, inte för att mina barn ville vara där själva, men ändå. Sen fick de korv också så lunchen var räddad.

Vi såg också en rolig gitarr i ett skyltfönster på väg mot lördagsgodisshoppingstället.



Lovisa tycker att hon är stor tjej nu som kan välja och plocka sitt godis själv. Som tur är lyssnar hon på sin mor och plockar inte skopvis av allt utan tar bara ett par bitar.


Dags att säga godnatt

Smått kaotisk dag där vi gjort allt i skift. Det började visst med (vad vet jag, jag sov ju) att barnen vaknade runt 5 och levde efter devisen "fullt ös". Så när jag slog upp mina blå vid 8 fick jag höra att jag nog fick gå själv med barnen till öppna förskolan då mannen behövde sova.
Efter att ha hängt oss kvar till stägning gick vi hem och väckte vraket, åt lite lunch och sen var det min tur att spendera några timmar hur jag ville. Jag ville visst köpa en kamera, vilket ni nog redan läst om. Sen ville jag visst handla lite mat och som om inte det vore nog ville jag tydligen åka buss. Jojomän, för bära hem den tunga kassen ändå från CityGross var mer än jag mäktade med denna dag.
Kvällen fortsatte med matlagnign och sen lite till av aktiviteten "fullt ös" för att sedan klinga ut i "jag är för trött för mitt eget bästa-gråt" och slutligen sovande barn.

Ny kamera införskaffad

Men jag är ju inte så bra på att följa mina egna krav. Jag ville att det skulle vara uppladdningsbart batteri och jag ville att den skulle ta vanligt SD-kort. Istället köpte jag en som kräver batterier och som behöver ett micro-SD. Men å andra sidan är den vattentät och stöttålig så jag får väl vara glad ändå. Och så var den väldigt billig.

Det var mycket viktigt att detta dokumente...

2011-10-21_10_10 (MMS)

Det var mycket viktigt att detta dokumenterades


Bäst att dinosauriern får en hage

2011-10-21_10_05 (MMS)

Bäst att dinosauriern får en hage


Kamera måste skaffas

Okej att jag mellan varven varit dålig på att ha med bilder in mina inlägg, men nu börjar jag lessna på bildbristen. Kanske skulle ta en sväng imorgon eftermiddag och kolla lite om resten av familjen är med på noterna.
Ikväll var jag på föräldramöte på Victors dagis. Det var faktiskt riktigt roligt, de andra föräldrarna (eller ja, de som var med) är ju roliga så det blev väl en del flummiga samtalsämnen.
Imorgon väntar öppna förskolan och sen.. ptja.. ny kamera kanske?

Innan jag pep iväg på föräldramöte tidigar...

2011-10-20_17_44 (MMS)

Innan jag pep iväg på föräldramöte tidigare ikväll.


Idag kastar jag ut mig själv

Solen skiner och ja, det är helt enkelt toppenväder ute. Jag behöver få lite energi och det får man väl bäst ute i solen. Jag ska även köpa lite mer vantar till barnen, både tjocka och vanliga fingervantar. Det går åt massvis med vantar den här tiden på året och ja vill vara redo på alla fronter om kylan skulle komma.

På återseende!

Grattis

Om du lyckades se något på bilden i föregående inlägget. Segstartade energilampor och blixtlös mobilkamera var en kass kombination :P.
Ska försöka skaffa mig en ny kamera så jag är på banan igen, det finns ju så många tillfällen jag skulle vilja fotografera och visa er.

Idag till kvällsmaten provade jag att göra broccoli/blomkålsgratäng istället för pasta/ris/potatis. Riktigt gott! Och så är det ju nyttigt och man sparar tid för man slipper göra sallad eller fixa andra grönsaker. Bara bra och Victor älskade det. Lovisa tittade i vanlig ordning bara på maten och sen pep hon iväg för att komma tillbaka lite senare och vilja ha lite smörgås. Bättre än inget och hon åt ju bra på dagis där det var köttullar idag.

Victor ska nog bli trafikplanerare, parker...

2011-10-19_18_41 (MMS)

Victor ska nog bli trafikplanerare, parkering bredvid järnvägen. Bra tänkt!


Onsdag

Kanske inte finns så mycket spännande att säga egentligen. En mycket trött Lovisa somnade redan vid 18 igår så vi trodde inte att det skulle bjudas på sömn idag på morgonen, men jodå hon sov länge. Hon behövde väl sova, hon har ju varit tidigt uppe några dagar. Skönt för oss andra.

Idag fick jag höra något riktigt idiotiskt. Jag hade lagt felanmälan på ett par saker i lägenheten igår så idag kom en vaktmästare och fixade. En var att duschslangen läckte, jobbigt mycket så att man knappt fick något vatten i munstycket utan allt sprutade ut ur slangen. Mäkta irriterande att duscha med. Jo, men det var visst ett vanligt problem för när de fick för sig att byta till vattensnåla munstycken så blir resultatet för högt tryck i slangen och i sinom tid en sprucken slang. Men så dumt. Så nu får de betala en massa för nya slangar titt som tätt, allt för att de ska visa sig på styva linan när det gäller att vara miljövänlig. Något vatten har ju knappast sparats eftersom det sprutat ut genom den trasiga slangen och ändå hamnar på min räkning.

Födelsedagsfirande

Minsann, för idag fyller Silvio år igen, nu är det bara ett år kvar ;)

Barnen fick kortdag idag på dagis för det var så svårt att få till det bra med hämtning annars eftersom jag skulle till AF 13:15 samt att Silvios föräldrar skulle komma förbi. Det var trevligt att ha dem på besök även om jag inte var så värst närvarande eftersom jag var iväg på mitt möte också.
Jag råkade sälja en dator till Silvios pappa för han ville ha en laptop och ptja.. jag har ju en laptop som inte används överdrivet mycket. Nuförtiden har vi ju så snitsiga telefoner att en laptop inte riktigt behövs heller om man är iväg. Facebook fungerar ju ändå.

Nu är mannen iväg och handlar, ska bli spännande att se vad han hittar för kvällsmat.

Och resten av dagen

Det har varit minst sagt intensivt. Efter lunch stack Silvio iväg på ännu en intervju så jag och rackarungarna fick klara oss själva. Det gick förvisso ingen som helst nöd på oss, vi gick och handlade lite. Stackars Victor väar väl visserligen lite tilltufsad, han kan själv och ska gå själv, stackaren orkarde knappt sista biten hem, men han är envis på gränsen till dumdristig så hem kom vi och han piggnade snabbt till igen. Jag antar att den där fasen går över ganska snart för jag vill minnas att en liten Lovisa aldrig ville åka vagn, men nu har hon insett det bekväma i vagnåkning och går helst inte en meter om hon inte måste.

Kvällmat fick vi också i oss.. ja, alla utom Lovisa som matvägrar värre än någonsin nu. Det var inget av det som serverades som föll henne i smaken. Ibland kan hon tänka sig att stanna till en stund vid matbordet om det finns ris eller pasta. Nåja, hon tycks ju växa och frodas så jag oror mig inte i ondödan. På dagis äter hon visst som en häst och vill ta om flera gånger av allt.

Kvällen ägnades först åt ett ganska misslyckat bakprojekt, jag skulle göra moccarutor och provade ett för mig nytt recept. Det blev pannkaka, lika platt och eländigt så imorgon gör jag om det enligt receptet jag använt innan, jag hittade det!!
Vi åt även lite kräftor då vi tinat ett paket, men det var inte helt klart igår så det fick bli idag. Det var kanske inte de godaste kräftorna så det var väl tur i oturen att kräftrna var bortglömda och vi inte särskilt sugna.

Efter det blev det soffläge för min del. Jag har fruktansvärt ont. Trodde att jag skulle bli bättre nu när jag inte jobbar, men det gör fortfarande förbaskat ont. Vad gör man? Jag fungerar ju inte, kan inte klara de enklaste vardagssaker.

Första halvlek

Vi har hunnit med  öppna förskolan på förmiddagskvisten. Dagen började extra bra för mig med en sovande familj. Jag hann tom fixa håret, hur ofta händer det?
Victor målar, Lovisa tänker på kakor och jag funderar på vad jag ska baka för kakor åt morgondagens födelsedagsbarn. I rättgvisans namn borde han väl få baka själv för det är vad jag får göra om jag vill ha någon kaka ;).

Eftersom jag ändå är vaken

Jodå, förutom att ha blivit bländad av solen har det målats en hel massa hos oss. Tyvärr inte den typen va målning jag skulle uppskatta (ny väggfärg), men ändå bra sysselsättning för barnen. När jag tröttnade på att rita konturen av fula bilar om och om igen så satte jag mig vid datorn och leta upp bilder på bilar och skrev ut. Sen kom jag vidare tilll en massa annat och helt plötsligt öppnade sig en helt ny värld. Det finns ju faktiskt sidor med färdiga bilder där det bara är konturer som man kan skriva ut.
Så, det var väl egentligen bara det jag ville säga.
Jag vet inte om det blir billigare än diverse målarböcker, men jag hoppas det. Om inte annat blev barnen rasande nöjda över att få måla bilar, hus, Barbapapa och "sessan i vattnet".
Fri gissning nu, vem kan "sessan i vattet vara"?

Slut på helgen

Solen har verkligen gjort sitt för att pigga upp i helgen. Vilket fantastiskt väder det har varit! Som gjort för långpromenader.
Idag har jag dock varit lite väl seg då Victor kom in till vår säng och skrev, kastade sig och sparkades resten av natten. Det känns inte helt bra, men han sover ju väldigt oroligt, det är bättre när han bara längtar lite efter mamma för då ligger han still och märks inte. Många nätter räcker det ju lyckligtvis med Lovisa, de sover i samma säng och det fungerar över förväntan än så länge.

Nähäni vänner, jag ber att få återkomma imorgon då jag förhoppningsvis känner mig lite mer som mig själv igen.

Visst är det typiskt?

Bara för att vi inte har någonting alls att passa idag var barnen morgonpigga. Hela veckan har vi fått tjata upp dem för att vi ska hinna när de bara velat ligga och dra sig.
Nåja, får se vad vi hittar på idag, det ser ut att vara kallt, men fint ute.

Fredagen kom den också

Vi började med öppna förskolan, sen blev det stan för det var marknad. Inköp av korv och karameller innan det blev hämfärd igen.

Jisses vad kallt det har varit idag, jag var alldeles för tunnklädd när vi var ute. Men skönt är det ändå, älskar luften.

Busungarna har ägnat resten av dagen åt att försöka slå världsrekord i antal bus och stök och kisspölar.

Det vanliga fredagsnöjet

2011-10-14_11_05 (MMS)

Det vanliga fredagsnöjet


Kökets nya outfit (var ju lite för soligt ...

2011-10-13_18_40 (MMS)

Kökets nya outfit (var ju lite för soligt innan)


Today, so far

Hittils idag har den här mamman:

-Stigit upp alldeles för tidigt (även om det var sovmorgon)
- Putsat några fönster
- Sytt nya gardiner till köket (tog mig bara ett halvår att få lsos tummen)
- Hämtat hem mina knasbollar
- Och nu bakas det klaklaka på beställning av Lovisa

Karln är iväg i hopp om försörjning.


Onsdag gör jag ingenting..

Det finns ju en sån där barnsång om veckodagarna, men det skulle ju göra mig till en ljugpotta. Mer fixande här hemma. Sen var det av till HK för att äntligen träffa lilla Sophia. Söt som en hel maängtårta är det lilal flickebarnet. Victor sa också att "bebis är söt". Mycket trevligt var det att äntligen ses, vi är ju dåliga p det trots att vi bor så nära varndra och HK bor precis vid dagis. Skäms på oss ;)

Tisdagagen var intensiv

Idag har jag inte legat på latsidan. Det har inte hunnits med. Jag har städat och fixat. Det är många projekt som ska hinnas med, såndant som inte blivit av när tiden inte räckt, jag försöker passa på.

Sen har det varit full rulle med kidsen, energin har varit på topp såhär i början av veckan.

Och eftersom inget roligare hänt tänkte jag ha tillbakablick och se om jag gjort något roligare det här datumet tidigare år. Jag insåg att det var nog inte roligare. Förra året var vi i Lund med nyopererad Victor, året innan dess var vi i Lund med nyopererad Victor. Innan dess var Victor i tryggt förvar i min mage, men tydligen skulle vi ut och fara dagen efter. Fias konfirmation? Antar det.

Vattenfärg är lagom jobbigt efter dagis

2011-10-11_15_28 (MMS)

Vattenfärg är lagom jobbigt efter dagis


Busy måndag

När vi vaknade i morse hade barnen redan varit uppe och busat okänd lång tid. Saker de hunnit med (som vi upptäckte) var start av tvättmaskin, rejäl kryddning av köket och en igångsatt micro. Det var det där med att sätta igång micron jag vaknade av.

Sen blev det fullt ös på öppna förskolan innan det blev fullt ös ute ett par timmar.
Barnen var förhållandevis lugna på eftermiddagen så jag och Silvio fick varsinn tupplur och sen somnade faktiskt barnen hyfsat vettigt ikväll.

Sköna söndag

Så skulle det kunna ha varit. Klockan 8 kom Lovisa inrusande och väckte oss andra med gallskrik och med det satte hon ribban för den här dagen. I några timmar gallskrek hon åt ptja.. vem vet. Sin lillebror tro jag så vi fick helt enkelt dela upp oss lite idag och hålla barnen från varandra. De bråkade som tusan igår också så det var väl bara en fortsättning på eländet.
Om det har varit dålgit uppdaterat här beror det i princip på att jag knappt hunnit andas.
Är dessutom på jakt efter en kamera då min gett upp helt, nu går den inte ens att fota med. Kikade lite på kameror i lördags så jag får se vad jag slår till på. Det börjar bli väl bildfattigt här.

Coola kids

2011-10-08_12_22 (MMS)

Coola kids


Någon har redan börjat längta

Victor älskar att leka med tågbanan på öppna förskolan. Han bygger och bygger, helst backar och tunnlar. Hemma finns också en tågbana, men med lite färre möjligheter särskilt som barnen effektiv har gömt flera bitar. När han tjatade om att han ville ha mer tåg sa jag att han får väl vänta tills tomten kommer och kanske har med sig något sådant till honom. Så nu springer Victor till fönstrena hela tiden för att titta efter snö och tomtar.

Victor har börjat bita Lovisa när de bråkar, han biter hårt också, det har inte gått hål på Lovisa än vad jag sett, men med hans vampyrtänder är det väl en tidsfråga.. Han förstod innan att det är fel och bad Lovisa om förlåtelse med en kram, lite skamsen var han. Det är givetvis inte okej att de går på varandra och slåss alls, men ibland går det tyvärr fort, men det finns vekrligen bättre sätt att lösa konflikter på.


Byggmästare Victor är i farten

2011-10-07_11_02 (MMS)

Byggmästare Victor är i farten


Lite nyheter

Det hänger ett par nyheter i hallen.  Barnen har fått fina jackor, det var en bra deal på barnavdelningen på Lindex så jag slog till. Kul att kunna variera med lite annat än de vanliga allvädersjackorna. Så nu får det vara uppehåll när vi ska ut på upptåg.

 
Bilder lånade från lindex.se


Still alive

Det händer bara inte så mycket just nu. Det är verkligen vardag med barn på dagis, pyssel hemma och sen full rulle tills barnen ätnligen somnar.
Inatt sov de faktiskt hela natten i sin säng och vaknade inte en enda gång. Utvilade föräldrar!

Som födelsedag, men bättre

Idag ska vi fira med tårta. Idag var det ett år sedan Victor gjorde sin sista operation. Varje operation har varit som en liten födelse i sig, men den här har gett honom så mycket.

Det känns som om det var igår jag väckte Victor försiktigt på morgonen, gick i mörkret till sjukhuset där vi lite morgonyra gjorde det sista decinfektionsbadet. Sen låg vi i sängen och kramades i väntan på sköterskorna som förberedde med emla för kanylerna och slutligen lite lugnande. Det lugnande var superroligt, det fnissades och pussades hejvilt.











































Vi rullades iväg till operationssalen där jag följde med in, höll din hand och pussade din mjuka kind när du somnade.

Det var lite happenings på BUS den dagen, föreningen Min stora dag bjöd på underhållning. Vi var där med Lovisa. Jag grät mest, sådär tyst och stilla. För det var så hemskt jobbigt med dig på operation och samtidigt så vansinnigt fint med alla sjuka barn som blev så glada för det som hände. För att Lovisa var så fin och lycklig när hon fick trumma, och för att hon var så orolig för dig.

Vi hann inte mer än ordna med lunch så ringde din kirurg och berättade att det var klart, att det hade gått bra, att vi kunde träffa dig.



På BIVA träffade vi en kille med röda läppar och varma tår. För första gången. Vilken upplevelse. Och vilken resa vi haft sen dess. Vad underbart för dig att orka nästan lika mycket som huvudet vill. Vi har våra duster, du förstår inte alltid att du har dina begränsingar, att du behöver prioritera vad du ska lägga din energi på, att du behöver sova på natten och att du behöver vila lite när du ser ut som om du suttit i ett blåbärssnår och ätit allt du sett.

Men idag Victor är det din dag! Idag äter vi tårta och firar dig och allt du kan och orkar nu och i framtiden.


Måndag med allt vad det innebär

Måndagar är ju ofta en sån där dag då man ska göra så himla mycket. Idag var inget undantag. Vi började förvisso med sovmorgon vilket var väääldigt skönt. Sen gick vi till öppna förskolan för lite lek och bus. Hem för lite lunch innan vi gick ner på stan så jag kunde gå till arbetsförmedlingen. Man ska ju gå dit sin första dag som arbetslös så då gjorde jag det i väntan på bättre tider. Det gick väl sådär, men nu är jag aktiverad där, men fick inte träffa någon än på några veckor, men vid det laget har jag väl jobbi gen. Eller hur?? Eller hur!!

Idag uppmärksammade jag att det ser ut som gymmaskiner i gamla banklokalen. Hur gött skulle inte det vara? Jag vill ju börja träna, men inser ju själv att jag inte kommer orka om jag måste ta mig någonstas när vädret är kass, men skulle det finnas möjlighet att träna här hemmavid så skulle jag lätt fixa det. När min förbannade förkylning gått över, nu är typ snuvan borta men halsen värker istället.

Fika på öppna förskolan

2011-10-03_10_23 (MMS)

Fika på öppna förskolan


Lågmäld söndag

Väldigt skönt också för den delen.
Idag gick hela familjen på bio. Det var kanske inte den bästa filmen, så om någon tänker gå på knattebio t.o.m nästa helg så kan ni göra något annat. Tyvärr, men barnen uppskattade inte alls filmen och ärligt talat tyckte jag också att den var tråkig. Lovisa ville egentligen till Leos idag, men vi fick förklara att det inte var så bra när vi inte är helt friska för man/vi/någon orkar inte leka så mycket när man inte är helt frisk.

Hemma igen slumrade jag till på soffan, det lagades kvällsmat och sen har det mest spelats datorspel här, ja barnen har ju sovit förvisso.

Stora gångardagen

Mest ofrivilligt, men då busstrafiken är sporadiskt pålitlig får man vara glad att man har ben att gå med. Vi skulle utföra lite ärenden idag och första anhalten var Maxi för att byta Victors trasiga skor. Bussen kom, men vi fick inte åka med.. eller en av oss fick och det kan ju kvitta så vi gick. Skobytet gick smärtfritt så nästa stopp blev biltema för att köpa en ny kaffebryggare då Victor hade sönder den gamla tidigare i veckan då han ville vara duktig och göra kaffe till pappa. Shopping på Citygross nästa och sen skulle vi hem, men då gick det ingen buss på länge, länge så vi gick igen.
Rena rama sommarvädret ute, känns konstigt nu när det är oktober och allt.

RSS 2.0