Sista

Om en liten stund ska jag iväg för min sista jobbdag. Det känns tungt. Eller lätt... i plånboken.

Annars har Lovisa haft allt fokus på sig två senaste dagarna med läkarbesök och tandläkarbesök. Igår fick hon kolla upp sin astma på allergimottagningen. Det var väl inte så mycket att orda om egentligen, vi ger henne medicin när hon behöver, vilket är när hon är förkyld. Sen blev hon mätt också, 109,5 cm.. hur ska detta sluta?

I morse var jag med henne till tandläkaren då hennes tand hon slagit av skulle kontrolleras igen. Det såg bra ut så vi behövde inte gå på fler specifika kontroller just för det utan bara hålla koll på om det blir svullet, ömt eller missfärgat. Bra där.
Efter tandläkaren gick vi till öppna förskolan, där var det verkligen fullt drag.


Äsch

Ungefär så känns det nu. Har knappt sovit inatt, grubblat för mycket. Igår fick jag veta att min anställning inte kommer att förlängas som det är nu. Det är order uppifrån att minska ner på personalstyrkan och jag har jobbat kortast tid. Så just nu känns inte livet så värst positivt.
Jag är ju alltid välkommen tillbaka till bemanningsföretaget jag jobbade för innan, tråkigt nog kan jag nog inte räkna med heltid vilket skulle behövas. Vill verkligen inte behöva gå till sov igen, det var ju bara pina och elände. Dags att Silvio får ett jobb tycker jag så vi kan klara oss, då skulle det inte vara hela världen om jag jobbar lite mindre.

Blir nog ite mycket mer än så sagt från mig. Har inte humör till något positivt alls just nu.

Ibland straffas man

Jag har ägnat mig en del åt att håna Silvio immunförsvar. Okej, han har faktiskt världens sämsta immunförsvar när det kommer till förkylningar.

Nu är jag förkyld. Kände mig risig i söndags. Igår kom huvudvärken och snoret. Idag är det massvis med snor. Blärk.
Vi hade ju planerat in att hälsa på lilla Sophia och hennes föräldrar, men att ge en nykläckt liten tjej dunderförkylning känns inte så snällt så det får vänta tills vi är friska igen.


Måndag so far

Det blev öppna förskolan hela förmiddagen. Mycket trevligt. Både att barnen får leka och fika samt att jag får träffa lite annat folk att prata lite med. Det blir återbesök på fredag efter tandläkaren tror jag minsann.
Nu är det återigen sista veckan jag jobbar. Jag hoppas verkligen, verkligen att det blir förlängt igen.

Öppna förskolan

2011-09-26_11_26 (MMS)

Öppna förskolan


Solig söndag

Idag har jag verkligen haft en toppendag. Det blev ju minst sagt lite ändring på planerna, men det var verkligen inte till någon nackdel. Bion blev hur bra som helst, det var ju Victors första bioupplevelse så jag var lite orolig för att han skulle bli för rastlös, men det gick över förväntan. Visst, han ville prata mycket och skruva på sig, men det var han inte ensam om i salongen. Det är ganska förlåtande stämning på knattebio. Det visades några Alfonsfilmer så jag fick min dos av nostalgitripp då det var de gamla filmerna. Jag ska bara... :P

Efter bion promenerade vi hem så Lovisa blev ordentligt rastad då hon skulle få stanna hemma sen.

Jag och Victor började gå mot Samarkand, kom på att vi kunde ta bussen och provade därmed stans nya busslinje. Victor tröttade ut sig rejält med att först gå till bussen (ganska lång bit för honom) och sen gå inne i gallerian. Vi klarade vårt uppdrag och hittade en overall som vi båda var nöjda med (Victor utseendet och jag tjocklek och pris).
En sväng in på Maxi för att köpa lite mat, där hittade jag även varmfodrade barnkängor för det plånboksvänliga priset 99 kronor. Tyvärr har den ena av Victors gått sönder redan efter lite provning hemma så det får bli en reklamation i veckan.

Nu ska jag hämta sista tvätten och hoppas att den klarat sig från fläckar. Förra omgången hade ordentligt med röda fläckar då något av barnen slängt med en röd vaxkrita. Hoppas de går bort i nästa tvätt så får vi väl se lite målaraktiga ut i veckan.
Sen tänkte jag ta ett skönt bad, lägga lite ansiktsmask och sådär. Det kan behövas och kanske, kanske skrämmer det bort förkylningen som jag känner lurpassar på mig.

Victor har shoppat

2011-09-25_15_15 (MMS)

Victor har shoppat


På väg hem från bion

2011-09-25_13_18 (MMS)

På väg hem från bion


Change of plans

Ibland går det snabbt. Jag och kidsen ska gå på bio. Alfons och nånting, det är sån där barnbio som inte kostar så mycket och inte är så lång film så det blir bra. Sen blir det overalljakt med Victor. Det blir nog bra tror jag.

Söndag

Silvio börjar dagen bra med feber. Det var det där med hans fantastiska immunförsvar. Jag börjar tröttna lite på det, det får snart sparken för det gör ingen som helst nytta. Dags att rekrytera ett nytt. Imorgon måste han må lite bättre för då ska han iväg på viktigheter.

Jag får dela upp umgänget med barnen för jag gör inte något så dumdristigt som går i affärer med båda barnen samtidigt, det leder raka vägen till psykakuten för min del. Så först ska jag iväg med Victor en sväng för det är ju han som ska ha en overall. Sen får Lovisa hitta på vad hon vill med mig (inom rimliga gränser såklart).

Godnatt lördag

Snart. Jag sitter nog uppe en stund till.
Den här dagen har verkligen varit positiv för omväxlings skull. Barnen har varit så lugna och fina. Annars brukar det mest vara skrik och panik, men både igår och idag har de varit som jag alltid önskar att de var. Ja, förutom vid sänggåendet, då krånglade de lika mycket som vanligt.

Vi var en sväng på stan innan idag. Det var lite vi skulle kolla på. Lovisa skulle få köpa en present för att hon varit duktig och sovit bra i sin säng en tid nu. Egentligen skulle hon fått present för längesen, men det har inte blivit av av olika anledningar. Hon hade redan sagt att hon ville ha en sessaklänning så en sessaklänning fick det bli. Det mest rosa och glittriga hon kunde hitta såklart.


Bild lånad från Lindex.

Vi var även på jakt efter overaller och jag ahde spanat in en som skulle säljas extra billigt under en kort period. I butiken fanns en enda kvar, i Lovisas storlek. Lyckligtvis blev hon nöjd med att den var mörkgrå så vi köpte den. Det är bra med en lite neutralare färg tycker jag, så kan man liva upp den med vantar och mössa i roliag färger istället. Gällande Victor hittade vi inget av intresse så vi får kolla lite imorgon igen. Jag har även budat lite på tradera, men de vet jag ju inte om jag vinner. Time will tell!

Snart har jag stickat klart halsduken åt Silvio. När den är klar blir det till att öva på lite andra typer av maskor så jag kan göra något vettigt sen. Jag ska göra fuskpolokragar åt barnen. De man köper i affären täcker inte halsen särskilt bra utan täcker bara lite i glipan. Jag vill ha en modell med rejäl polokrage så det blir till att ordna själv. Hoppas det går vägen, mitt tålamod är ju inte alltid det bästa.

Godmorgon lördag

Här har det redan varit full aktivitet i två timmar. Ingen sovmorgon här inte! Det känns inte som att det gör så mycket för barnen är på strålande humör och skiner ikapp med solen.
Idag blir det utedag för hela slanten.

Vad ska ni hitta på en dag som denna?

En bra fredag

Faktiskt. Trots att jag försov mig bortom all sans i morse. Vaknade 05:30, 05:35 blir jag hämtad. Det var bara att hoppa i kläderna och springa.
Sen blev det bättre. Lönen kom ju. Alltid positivt.

Hemma väntade barn som uppfört sig utan skrik och panik. Helt otroligt. Så vi hade jättemysigt.. förutom Lovisa då som var helt fast i barnkanalen. Silvio och barnen var en sväng på öppna förskolan i förmiddags, tyvärr var det inga andra barn där just då¨så det var lite ensamt och inte så roligt som det kunde varit. På måndag blir det ett nytt besök om alla är friska (Victor rosslar misstänksamt).

Imorgon hoppas vi på uppehållsväder för vi har planerat att vara ute hela dagen.

Snart händer det

Helgen är i antågande. Mycket uppskattat. Har varit otroligt trött den här veckan. Jag inbillar mig att jag ska få sova så mycket jag bara vill när det är helg. Långa sovmornar, eftermiddagsslummer på soffan och sådär. Varje söndagskväll undrar jag varför jag är så fullständigt utmattad efter att ha varit ledig. Att jag aldrig lär mig att det är en konstant sömnbrist att ha barn. Sagt av tjejen som har typ störst sömnbehov i världen.

Eftermiddagen har mestadels ägnats åt ändlöst kisstorkande. En Torkyrulle senare tröttnade vi, hivade barnen i badet och sen på med blöja. Kanske inte allt för padagogiskt, men när de kissar precis brevid pottan.. eller toaletten så blir man lite less. Det kissades visserligen i potta också vid ett tillfälle, men alla övriga störtfloder minskar glädjen i den framgången.

Nu är det på riktigt

Onsdag alltså.
Det firades med att hämta barnen på dagis. Silvio skulle iväg på en grej så de fick vara kvar lite längre, det var mysigt att hämta dem. Annars möter jag ju dem på hemvägen de dagar jag slutar tidigt.

Det där med blöjfria barn går verkligen fruktansvärt dåligt. Det spelar ingen roll hur mycket de sitter på pottan och får beröm om de gör behov på pottan. Likt förbaskat hamnar det alltid på golvet. Victor har ju vett att säga till när det har hamnat fel, Lovisa försöker torka upp själv och hoppas att vi inte märker något.
När trillar poletten ner egentligen? De har ju lyckats få så många andra poletter på plats, men där här är en seg rackare.

Jag känner mig lurad

Det känns som onsdag. Det är tisdag. Det känns inte särskilt hoppfullt.

Idag var en dag då jag var riktigt trött. Efter jobb och mellanmål somnade jag på soffan ett par timmar. Nu väntar en varm dusch innan det är dags att sova igen.

Jag tänkte också ta en närmare titt på barnteaterprogrammet och skaffa lite biljetter så Lovisa kan gå. Victor får nog avvakta lite, han blev ju så rädd sist och de flesta föreställningar riktar sig till barn från 3-4 år.

Oja

Jobbig början på veckan. En Victor i sängen som sparkat massa på mig inatt. Jobbat. Har haft huvudvärk hela dagen och nu börjar halsen göra ont. Hur sugen jag är på en förkylning? Inte alls.
Fick besök av finaste flickorna i eftermiddag. Men mina dårar skrämde nog mest slag på Elvira.

Victor var hos läkaren idag. Allt såg bra ut. Enda anmärkningen var att han är lite för rund. Eftersom hans hjärta redan jobbar extra hårt ska han inte ha övervikt. Just nu är det väl ingen större fara, men han skulle behöva slimma till sig lite. Det blir ju inte lättare av att han inte orkar röra sig lika mycket som Lovisa. Boven kan vara att han envisas med välling på natten. Det är det enda som finns att dra in på. Annars ska han ju äta som vanligt och röra på sig som vanligt, inte överkonsumera sötsaker. Sötsaker är det ju lugnt med. Att äter det visserligen, men det mesta spottar han ut. Vi får väl hoppas att han växer mest på längden och tar det lite lugnare med bredden (han har ju inte ökat på bredden, men i den åldern han är ska han egentligen ha sprungit av sig lite mer babyhull).


Nu så

Idag gick det lite bättre med städeriet. Jag skickade ut resten av familjen så jag kunde städa för mig själv ett tag. Jag hann inte ås mycket som jag hoppades, men kom en bra bit på vägen.
Sen har det varit full rulle hela eftermiddagen med busiga barn. Jag har dessutom slängt hur mycket som helst i sophuset så nu är äntligen hallen tömd på allt som stod där temporärt.
Jag känner mig långt ifrån klar med allt som ska rensas och slängas, men nu känns det lite lättare för nu går det att fokusera på en möbel eller skåp i taget när äntligen hallen är klar. Jag är nog inne i en rensperiod, äntligen. Jag är så sjukt trött på saker, allt som bara dräller omkring här till ingen nytta.

Imorgon blir det jobb, Victor ska till läkaren och på eftermiddagen kommer bästaste Hannah (numera fru!!) och Elvira, något att verkligen se fram emot.

Lugn lördag

Mestadels.
Det började med att vi gick ner en runda på stan. Silvio behövde lämna in ett grafikkort för reklamation. Jag ville spana in matmässan. Matmässan blev det inte mycket med, alldeles för mycket folk så Lovisa inhandlade lite lördagsgodis på Hemmakväll innan vi styrde kosan hemåt. Hemma halvsov jag lite, Lovisa sov några timmar och så mycket mer hände inte.
Kvällen ägnades mestadels åt att tvätta och sen kollade jag och Silvio på film. Det var evigheter sen vi kollade på film senast, det är för mycket WoW annars samt att jag alltid somnar.

Imorgon väntar den där sista städningen för att få ordning och så blir det väl en hel del bus också om jag känner kidsen rätt.

Ibland får man väl offra sig för den goda saken


Solig fredag

Idag har det varit solsken hela dagen, inte fy kattskit inte. Det firade vi med att gå ut på förmiddagen med våra blöjfria barn. Sen firade vi med lunchätning och dubbelkiss på golvet, det var Victor som firade med golvkissning.
Jag slog på stort och firade med att jobba 4 timmar och barnen var fortsatt glada över solskenet och kissade lite mer. Sen skulle de ut och leka igen, men kissade på sig.
Tur vi gillar att tvätta i den här familjen.

Victor var rolig på kvällen, vi skulle plocka fram lite kvällsmat och med sin allra mest bestämda stämma sa han "Mamma, ge mig pasta!".

3 veckor

Nu kan vi väl nästan ropa hej och bli lite sådär småmysigt offentliga?
Slutat röka såklart!

Nu kör vi

Inatt fick jag sova (förutom när jag fick kramp på baksidan av ena låret), det blev sovmorgon, barnen åt snällt frukost, Victor morgonkissade på pottan, Lovisa pussades och kramades massor vid dagislämningen.
Nu blir det städa av!

Det blev ju bra ändå

Det blev ju inte så mycket gjort idag. Mest vilande, lite lunchätning och sen jobbet. Behövde inte ens jobba över idag vilket var väldigt skönt för jag var bra trött. Igår lyckades vi nå en mål vi haft uppsatt på jobbet, "vinsten" är att våra chefer ska laga lunch åt oss. Det återstår att se alltså..

Barnen hade gruppfotografering på dagis idag. Vi missade ju det förra året så nu får det bli lite kort. Några individuella kort blev det inte. Det kostar ju en hel del, så det kan vi inte ta i tid och otid. De vi tog i julas är ju jättefian bortsett från Lovisas trumpna min.. Just ja.. nu påminde jag mig om att jag skulle beställa kopia åt mamma.

Hoppas på att få sova inatt så jag hinner med lite städning här hemma innan jobbet. Skönt att bara få det gjort.

Pigg och fräsch

Om ni kollar på tidpunkten för när jag publicerade förra inlägget och sen föreställer er lyckan i att Lovisa kommer och väcker en med ett illvrål 05:30 förstår ni förmodligen hela ironin i rubriken.

Dagens to-do-list:

- Städa och göra fint här hemma
- I... need... braaaaiiiinnsss.. nom nom


Lite bättre

Nu är jag lite gladare igen. Barnen var lugna nästan hela morgonen. Det bästa är när Lovisa kommer tassande och kryper upp i sängen så vi kan ligga där tillsammans och morna oss. Ens tund senare kommer Victor snubblande och då är det dags att stiag upp på riktigt.

På jobbet fick vi kaka för att vi varit så duktiga och slagit rekord igår. Men usch sicken seg dag det har varit idag. Igår jobbade jag inte över, men idag.. Tur det vara är två dagar kvar. Det blir så väldigt långt mellan rasterna och sen har vi så korta raster också så man hinner aldrig koppla bort jobbet.

Hujeda mig vilken dag

Det var liksom en förälgning av helgens alla tråkigheter. Barnen fungderade ju lite bättre när jag bara jobbade dagtid i somras. Nu är de hemska igen. Under de där 72 timmarna som jag trodde skulle innebära frihet längtade jag mest till jobbet. De har skrikit konstant. Skikigt högt, hela tiden. Från tidig morgon till långt in på natten. Sen har de varit som plåster på mig. Jag får inte gå på toa själv, inte duscha... och verkligen inte gå ut med soporna.

När jag skulle till jobbet idag hämtade Victor sin jacka och ville ha hjälp med att ta på den så han kunde följa med. Det gck ju såklart inte så han var tvungen att gråta och skrika efter mig i 5-6 timmar efter att jag gått..

Hoppas på bättre lycka imorgon.

Illtjut

Först vaknade vi av ett illtjut. Det var Lovisa som sprintade in till oss och skrek som en galning för det var en liten fågel som lyckats irra sig in i vår lägenhet. Det lilal problemet löste sig.
Resterande del av morgonen har oavkortat ägnats åt bråk och skrik mellan barnen. Och ett paket mjölk på köksgolvet. Igår var det en flaska ketchup. I förrgår en falukorv. Ni fattar va? Vårt matkonto är aningens förhöjt av allt som möter sitt öde på köksgolvet istället för att ätas. Verkligen skoj. När man har så väl tilltagen matbudget. Verkligen.

Nu ska jag fixa till mig lite och så blir det ett besök hos tandhygienisten med Victor.

Sen har vi haft en skrikapa

Hela dagen. Victor har varit helt hopplös. Han har varit så arg och ledsen och bara skrikit och gråtit hela dagen. Lite jobbigt. Mina öron är trötta.. och ptja, vi är väl trötta lite till mans här. Kvinns också om man vill vara rättvis.
Det drog över ett snabbt, men rejält åskväder tidigare som verkade slå ut lite av varje. En sak som slogs ut var möjligheten att komma in i tvättstugan. Jag har tvättid och massor av tvätt. Nu är en tekniker där, men palla när nästan halva tiden har gått. Det får väl bli tvätt här hemma i veckan i stället till min stora frustration.
Absolut ingenting blir ju bättre av att Silvio är förkyld och hängig också. Hans immunförsvar sitter nog uppe på Mars och hånskrattar åt honom.

Bråkstakar

Jag har ett par sånna hemma. Det har varit fullt liv på dem sen de vaknade. Båda vill ha samma saker hela tiden och blir jättearga om den andra har något. Lite jobbigt, särskilt då de fått för sig att jag ska agera fredsmäklare i varenda liten dispyt.

Ibland kan det bli både rätt och fel samtidigt. Victor kom nyss och sa att han hade kissat på golvet. Någon blöja hade han inte på sig, för den hade åkt av utan tillåtelse. Nåja. Kisset hittades till sist i badrummet precis brevid pottan. Han hade alltså tänkt helt rätt, men inte riktigt hunnit hela vägen. Så kan det vara, men han var duktig ändå trots att han varit lite busig och slängt av sig blöjan.

Stickning

Det var hela tanken med mitt fyndande. Jag måste verkligen lära mig sticka, det skulle vara så himla praktiskt att ordna raggsockar och tjocktröjor åt barnen. Och någonstans måste man börja så just nu gör jag en halsduk åt Silvio som lite övningsobjekt, för sånt har jag gjort förr så det är bra att börja med. Sen får jag se vad det blir av det hela.

Vi kunde vara ute några timmar idag. Vädret bestämde sig för uppehåll och Victor var tillräckligt pigg för lek och bus. Väl hemma igen var det visserligen två trötta barn och det var lite segt att få dem i säng, men det gick bra och det blev inte allt för sent.

Förresten. Någon som har bättre koll än mig på barnkläder? Jag har stora problemmed tröjor till Victor, han har ju så stor överkropp så allt sitter som korvskinn och det glipar mellan tröja ch byxor. Då köper jag ändå storlek 104 och han är 93 cm lång. Dels är han ju stor runt bröstkorgen och dels har han lång överkropp. Visst, det går ju att gå upp mer i storlek, men det blir ju ett fasligt vikande av ärmar då. Det måste väl finnas någon klädtillverkare som tänkt till och gjort rymliga kläder?

Jag fyndade lite på stan.

2011-09-10_15_28 (MMS)

Jag fyndade lite på stan.


Fika i lekparken

2011-09-10_13_27 (MMS)

Fika i lekparken


Uppe med tuppen

Nästan. Det känns som det. Allt är ju relativt och beror på när man la sig kvällen innan. Kvällen innan hann övergå i nytt dygn innan jag kom i säng. Innan barnen fakiskt somnade hann det gå ett par timmar till. Det märks. De har inget tålamod alls.
Frågan är vad vi ska hitta på idag, det återstår att se..

Frihet i 72 timmar

Det känns bra, sen är det jobb igen med överid igen tll midnatt. Men det är då, nu är det helg.
I morse kom en mycket ynklig Victor upp. Världens hosta och feber. Som tur är har febern gett med sig och hostan kunde avhjälpas med lite medicin. Det är så enkelt nu när vi äntligen kan ge honom mediciner. Först var han för ung, sen åt han Waran.

Helgen blir nog ganska lugn. Victor är ju inte riktigt kry. Ska försöka hinna med att ordna lite här hemma för nu är det för jäkla stökigt och eländigt, värre än vanligt, men det är nog snabbt ordnat.

(Tänkte fotat kläderna som inhandlades igår, men min kamera börja sjunga på sista refrängen så jag måste gå genom Silvios dator eller laptopen för att föra över bilderna då de har minneskortläsare, men jag orkar inte med hela den proceduren).

Vilken bra dag det blev

Det var så roligt att äntligen träffa pappa (och Margareta också såklart) igen, det var ju nästan ett år sen sist. Pappa bjussade också barnen på lite shopping så vi packade in oss i bilen och åkte till Grand Samarkand då vädret var lite opålitligt. Det blev en hel del nytt till främst Lovisa, men även Victor fick lite nytt och fint.
En trött och förkyld Victor bäddade ner sig en stund efter att vi kommit hem, Lovisa åt en massa knäckebröd och de vuxna drack kaffe (nej, jag blir aldrig vuxen;)).

Imorgon blir det äntligen helg, ska bli skönt. Vi har inte så värst stora planer utan få anpassa oss efter väder och vind. Det är ju lite misslyckat med allt regn, regn är det värsta vädret jag vet och jag vill bara sitta inomhus och kura när det regnar ute.

Idag blir det tidigt i säng, så natti natti kära ni.

Imorgon är det nästan fest

Pappa ringde för en stund sen och sa att de var i Växjö. Härligt! Så imorgon ska vi träffas och hänga efter att jag jobbat klart. Upplyftande nyhet :).

Lusspaning

Det måste väl ändå vara något av det äckligaste som finns? Det går visst löss på dagis så idag inhandlades en luskam och Lovisas rufs är genomkollat, så även Victors även om han inte är så rufsig. Jag hoppas verkligen att barnen klarar sig från eländet.

Snart dags för middagsfix sen hoppas jag att jag kan uppbringa ett uns energi så jag för röjt lite här hemma, mest i hallen så man kommer fram.

Irriterande reklam

Eftersom detta är en gratisblogg får jag dras med lite reklam. Just nu tycks jag ha en stor bild på ett skinande rött och fint kök. Sen hasar jag mig upp ur stolen och går ut i köket för att beskåda mitt bleka, slitna, stökiga sunkkök. Så känns det lite tristare. Men jag får väl trösta mig med att det där röda, snygga köket inte skulle se så snyggt ut med disk, barnens matkladd och gamla mjölkpaket.


Dessa kvällar

Det är inte det lättaste att få barnen i säng. Varifrån får de all energi, och varför just på kvällen? De skuttar upp hela tiden och har ärenden om än det ena än det andra de kan hitta på. Blöjor åker av och det kissas på golvet. Kylskåpet öppnas (trots rejält med gaffatejp) och innehållet förflyttas till köksgolvet. Lovisa hoppar i sängen och slår huvudet i väggen ett antal gånger. Sen drar de hela tiden bort lakan och bäddmadrass. I snart två timmar har vi ägnat oss åt att ställa till rätta allt ovanstående och vi är inte ens i närheten av klara.
JAg behöver gå till affären så jag kan ordna en matlåda tills imorgon då det inte blev några matrester kvar av kvällsmaten och sen skulle de ju vara trevligt att få sova mer än fem timmar en natt...

Usch, nu känner jag mig bara negativ, men de här förbaskade kvällarna fullständigt tömmer mig på energi. Mest vill jag bara sitta och gråta lite för jag blir så jäkla knäckt av att inte kunna göra något alls på kvällarna. Jag vill kunna fixa iordning lite här hemma, kunna varva ner lite och känna att jag hinner lägga mig i tid.

Kvällsdopp

2011-09-06_18_08 (MMS)

Kvällsdopp


Kontrollerad och godkänd

Idag har Victor genomgått 2,5årskontrollen på BVC, den klarade han lätt som en plätt. BVC-sköterskan hade gjort sin hemläxa och läst på riktigt ordentligt om hjärtbarn för att kunna ha med det i sin bedömning. Sen låg han visst lite högt på viktkurvan, men skitsamma då han inte är tjock på något vis, lite rund kanske, men mest bred liksom. Mina barn är toppen, de tror att allt godis heter lördagsgodis så när sköterskan frågade hur det var med godisätandet sa de att de äter lördagsgodis :D. Ja, oftast är det så.. ibland blir det godis någon annan dag och ibland blir det inget alls på länge.  

Nu ska jag se om jag kan få ordning i min klädkammare. Victor har dille på att gå in där och dra ner alla saker från hyllorna och så har det sett ut ett tag nu. Jag har liksom inte orkat, men om jag bara gör det så går det ju faktiskt ganska så fort.

Någon hittade något gott i kylskåpet...

2011-09-05_17_42 (MMS)

Någon hittade något gott i kylskåpet...


Värre blev det med ännu en medstjälpare a

2011-09-05_15_33 (MMS)

Värre blev det med ännu en medstjälpare a


Inte till så mycket hjälp, men söt är hon.

2011-09-05_14_47 (MMS)

Inte till så mycket hjälp, men söt är hon.


Sommarens sista suck?

Var det vad vi fick uppleva idag? Vädret har varit helt fantastiskt, strålande sol från en klarblå himmel. Vi hade några bra timmar på utflykt. Resten av dagen har väl varit lite sämre då Lovisa varit vldigt avig på de allra flesta sätt. Utan blöja har hon också varit sen vi kom hem, det är liksom dags att göra det här på riktigt nu, men hur sjutton får man henne att kissa på rätt ställe? Golvet är ju inte så trevligt även om det är där det alltid hamnar.

Nu blir det sova för imorgon väntar en ny arbetsvecka med fruktansvärt tidig uppstigning, väckarklockan är satt till 4:30.

Victor kör lastbil

2011-09-04_12_02 (MMS)

Victor kör lastbil


Fika!

2011-09-04_11_45 (MMS)

Fika!


Ut i skogen ska vi gå

Idag är det strålande sol och vi kör en favorit i repris och går på skogens dag som anordnas vid arabybadet. Vi var där förra hösten och nu är det dags igen.

Igår blev det en sväng på stan. Samtliga av Lovisas byxor var plågsamt små så hon behövde lite nytt efter att ha sprungit runt en sommar i klänningar. Två par blev det än så länge, det blir mer framöver. Och en ny fleecetröja också, mycket användbart på höstkanten.


Lyxigt! Stekt strömming och potatismos.

2011-09-03_18_38 (MMS)

Lyxigt! Stekt strömming och potatismos.


Saker jag borde göra

 • Röja upp i köket och laga mat.
 • Lägga in den rena tvätten där den ska vara.
 • Städa badrummet.
 • Lägga upp auktioner på Tradera.
 • Sy köksgardiner.
 • Flytta barnens tavlor till deras rum.
 • Tvätta, tvätta, tvätta..
 • Städa
 • Putsa fönster
 • Städa igen, för det är nog skitigt igen
 • Städa en gång till
 • Sova två nätter innan jag ska jobba igen
 • Utflykta i skogen


Istället sitter jag här och gör en lista på saker jag borde göra istället för att sitta här och skriva en lista på saker jag borde göra istället för att sitta här och skriva en lista... :P


Han tar egna initiativ :)

2011-09-03_10_26 (MMS)

Han tar egna initiativ :)


Sommarminnen

Lovisa skulle ha med sig något sommarminne till dagis, det kunde vara någon sak eller ett foto. Hon valde två olika foton, ett från slottsruinen och ett från skattjakten på Öland. Sen hade hon pratat om sjörövarskatter så det stod härliga till och när Silvio skulle hämta henne på eftermiddagen kunde hon inte gå för hon och ett barn till var fullt upptagna med att gräva efter en sjörövarskatt i sandlådan (sorry för lång mening).

Vi funderade på att lyxa till det lite på lördag och gå på bio hela familjen för att se Bilar2, men efter att ha läst lite recensioner hoppar vi nog det. Det var en del som skrev att mindre barn hade blivit rädda och ledsna. Det vill vi ju inte vara med om så vi gör något annat istället.

Nu är det officiellt höst

Fint det! Synd bara att jag inte skulle ha någon bostad kvar om jag försökte ägna mig åt höstaktiviteter som tända ljus och sådär.

Ursäkta min frånvaro, men jag är inte riktigt på hugget. Allt detta jobbandet tär på orken och det händer inte så mycket. Just nu längtar jag efter helgen. Jag förutsätter i min naiva lilla hjärna att vädret kommer vara sådär höstperfekt med strålande sol, lättandad luft och lite gula löv. Jag vill ut i skogen och samla kraft. Och rasta barnen såklart.

Snart dags för jobb igen. Fint det. Kort dag imorgon sen heeeelg och turligt nog ingen övertid nästa vecka.

RSS 2.0