Nytt vrålåk

Kanske inte den billigaste, men det som var mest lättkörd av lite mindre vagnar. Victor ville ha en som var helt rosa, men den fanns inte på lager så han fick nöja sig med den på bilden, blir nog bra det också.


Man vet att det är helg

Dags att plocka upp alla saker igen.. bara 67878 miljonte gången den här helgen.


Fullspäckad söndag

För att stackars Silvio skulle få lite lugn och ro tog jag med mig Lovisa ut på upptåg några timmar. Målet var att gå på bibblans sagostund, men även uträtta lite ärenden. Allt gick fint och sagostunden verkade passa fröken.
Tyvärr gick vagnen sönder än en gång så nu får den nog en permanent parkering i vagnhimlen. Imorgon ska vi kika på lämplig ersättningsvagn, är inne på en Emmaljunga Scooter, liten och smidig, men fortfarande rejäl. Victor lär ju åka vagn lite längre än andra barn så vi behöver något bra.

Lite längtan

För första gången har jag fått lite sommarlängtan, kanske mest vårlängtan, men sommaren får man på köpet. Att äta smultron ute i det fria är väl så mycket sommar som något kan bli?


Ett tips från mig till er

Lat som jag är orkar jag inte träna, istället läser jag Ketchupmamman. Då behöver jag inte träna, magen får en omgång värdig ett par timmars situps.

Lördagsfeeling såhär på en fredag

Kanske mest för att båda barnen var hemma idag. Kladd i ögonen består, men de är pigga och glada så tillsammans med alla andra i den här stan åkte vi till Grand Samarkand. Vi skulle bara byta Lovisas jacka och handla lite mat. Sen handlade vi visserligen en jacka till till Lovisa för det var ett bra öppningserbjudande i en butik.

Men nu tar vi banne mig helg på riktigt!


En slagen hjälte

När jag kom hem från jobbet i morse var Lovisa redan uppe och höll igång för fullt sen ett bra tag tillbaka. En dag på dagis senare orkade hon inte kämpa mot tröttheten längre.



Victor var kletig i ögat och även lite svullen så personalen hade funderat på att ringa oss, men kom fram till att det inte var så akut. De var lite oroliga för att det skulle vara ögoninflammation. Jag hörde av mig till vår kontaktsjuksköterska som sa att man kan vara förkyld i ögat och att det inte behöver vara ögoninflammation. Vi hade redan tvättat rent och sköljt med koksaltslösning så det såg genast bättre ut. Skulle det bli värre får vi höra av oss igen och se om det är aktuellt med medicinering.
Det är verkligen så himla skönt att ha någon att fråga om stort och smått och som alltid kan ge bra svar, antingen direkt eller efter snack med en läkare. Den typen av kontakt skulle vara skönt att ha för oss alla, men vi får vara glada över att vi har det så bra gällande Victor.


Min tur

Inatt kom den.. förkylningen! Usch och blä, känns inte så roligt, hoppas att det inte är en segdragen rackare utan att den går över hyfsat snart. Förkyld har jag inte tid och lust att vara.

Barnen hade visst inte varit så roliga inatt, Lovisa hade hosta och Victor skrek efter mig hela natten. Inte lätt att när jag inte är där och kan trösta honom.

Äntligen

En bra sovdag. Inget som störde. Riktigt skönt, men tydligen ville kroppen vakna tidigare än mig ;). Barnen var trötta och gnälliga efter dagis så kvällen var väl inte alltför rolig. Annars har inte mycket hänt idag, en väldigt händelsefattig dag, men det är ju så det blir i veckorna. Det finns inte ens något inplanerat i veckan så det blir fortsatt lugnt. Hör ni inte från mig här så beror det på att inget händer som det känns värt att skriva om.

Shoppat

Jag, Lovisa och Grand Samarkand. Det gick över förväntan. Lovisa blir lite rastlös mellan varven, men löfte om fikapaus löste det mest akuta.
Jag köpte byxor, tröja, skor och strumpor. Lovisa köpte shorts, jacka, överdragsbyxor och gummistövlar. Victor (som var hemma) fick regnkläder och fleecefodrad regnjacka. Tyvärr så var Lovisas jacka för kort i ärmarna, jag var ju dum som inte provade den på henne när hon ändå var med så jag får åka tillbaka och byta i veckan. Inte ska hon behöva ha storlek 110 för att den ska räcka i ärmarna. Så dumt.

Ikväll ska jag äntligen iväg och jobba igen, skönt att dra in lite pengar. Har ju förlorat näst intill en månads matbudget på att vara hemma..

Men först matlagning sen sova :)

Sovdags

Imorgon väntar ett par svordomar när jag ska montera Lovisas bilbarnstol sen ska jag och lilltjejen till Samarkand. Hon har varit väldigt tydlig med att mamma och Lovisa ska köpa kläder. Inte Victor, inte pappa,bara mamma och Lovisa. Det är min tjej det ;).

Nu ska jag sova och det brukar väl se ut ungefär såhär..


Stööökigt

Den där lådan på bilden i föregående inlägget... den är helt tömd nu. Det är väl underbart att ha barnen hemma? ;) Gårdagens städning känns aningens överflödig.


Ny bil

Idag har vi haft stora bilbytardagen. Det innebar kort och gått att Silvios föräldrar kom him med sin bil och åkte med min bil. Nu har vi en bil som förhoppningsvis kan hänga med ett tag, tills vi kan skaffa en sån bil vi vill ha istället. Jag är ute efter en V70 Classic eller en 855. De har kommit ner bra i pris, men det är ju fortfarande det där med pengar som spelar in. Ovan nämnde V70 har jag haft förr och trivdes otroligt bra med den, känns inte alls som en stor, klumpig bil trots att den är stor och rymlig, men smidig att köra.

Barnen busar loss som bara de kan göra på lördagar. Pust! Men imorgon ska jag och Lovisa iväg och shoppa lite. Om vi får med oss något hem återstår att se.



Med Silvios föräldrar kom även en ny säng från Silvios syster. Det blir bra. Den ska bara modifieras lite och sen ska Lovisa få den. Det är en med förvaring och sånt under, samt att den är lite mindre än hennes nuvarande så den inte fyller upp hela rummet. Det är bra. Bra också att hennes nuvarande blir ledig om Victor får för sig att kättra ur sin säng, han ska ju snart få sitt rum iordning också och jag har hittat en säng han ska få, men än så länge har han inte gjort några seriösa klättringar så han får fortsätta snarka inne hos oss.


Väntar med spänning

De redan sprängfyllda bokhyllorna ska få lite fler invånare. Några böcker har jag förhandsbeställt på nätet, men nu när bokreakatalogerna kommit hem finns det ju massa mer jag vill ha. Jag älskar kokböcker och lite udda faktaböcker. Ett fynd jag fullkomligt älskar har några år på nacken nu och handlar om alla gamla textilfabriker i Boråstrakten. Sjukt nördig och alldeles, alldeles underbart.

Mitt paket som jag beställt innehåller bara skönlitterärt till mig själv. Jag antar att det blir en del smygande runt bokhögarna nästa vecka.


Fullt upp i helgen

Imorgon kommer Silvio föräldrar, då ska vi byta bil med varann. Så vi får en som (förhoppningsvis) inte får elva tvåor på en besiktning. Det där bilbytet innebär att jag och dammsugaren ska göra en lite utflykt till garaget på förmiddagen. Det blir inte pedantrent, men de överlever nog ;).

Lovisa mumlade något om att köpa kläder när jag hämtade henne på dagis så vi tar oss nog en tur på söndag. Köpa kläder blir nog inte så roligt som hon tror utan handlar mest om att uppdatera oss gällande ytterkläder. Det känns bra att vara ute i god tid så vi ska se oss om efter lite nya ytterkläder till barnen. Victor behöver en ny lite tjockare jacka som passar mellan vinter- och sommarkläder. Han behöver även en sommarjacka, men det är ju inte lika bråttom, men hittar jag en snygg så kanske jag slår till. Lovisa behöver bara sommarjacka och tunna överdragsbyxor. Vi kikar runt lite och ser vad som finns. Ska prova lite jackor på Victor här hemma så att jag vet vad han har för storlek, hoppas på att kunna gå upp till 104 så det räcker ett tag.


Lovisa och armen

Igår försökte Lovisa ta av sig armen. Sen konstaterade hon att "Inte ta av armen, den sitter fast". Silvio kontrade med att det bara är pappa som kan göra så och det höll hon med om.

Fortsatt segare än segast

Det är väl så jag känner mig, precis uttömd på energi. Egentligen måste jag jobba och tjäna pengar, men det är väl knappast någon som tackar mig för att jag jobbar helt slut på mig själv. Nej, då är det bättre att försöka vila lite och hoppas att det hjälper, att energin kommer tillbaka och att jag mår bra igen.

Denna dagen har därför varit ganska stillsam. Läkarbesök på morgonen med Victor, det gick fint sm vanligt och dunderklumpen väger 15,7 jg med strumpor på ;). Hemma igen så sov jag några timmar innan jag hämtade hem barnen, på Victor avdelning bjöds det på lite fruktfika så vi var kvar ett tag till Lovisas stora förtjusning. Victors fröknar påpekade att jag såg helt färdig ut.. och det är ju så jag känner mig också. Kvällen har ägnats åt att gå på träff med hjärtebarnsföräldrarna, jag missade ju tyvärr förra gången. Träffarna är ju så väldigt givande. En god nyhet är att en läkare som vi har när inte den ordinarie läkaren kan håller på att fördjupa sig inom barnkardiologi, mycket positivt. Det är ju en läkare vi redan har bra kontakt med sen tidigare och att hon tänker utveckla sin kompetens inom det området är ju en otrolig tillgång.

Dagens roliga

Bilen skulle kollas idag. Det var intressant, eller mest skrattframkallande om man har lite lagom svart humor. Jag hade ju i normala fall inte åkt dit utan att ha ordnat upp alla fel jag själv kunnat identifiera, men nu ville ju svärfar att det skulle vara besiktigad för han vill av någon outgrundlig anledning ha den.
Efter dagens event är den anledningen ännu mer outgrundlig. Risigare bil har jag nog aldrig haft. Elva punkter blev den underkänd på. En del var ju inte så farliga utan typ välkända som sprucken ruta och trasiga positionsljus. Men sen var det MYCKET som rostat undertill samt att det var lite allmänt vajsing med bromsarna här och där och ett misslhjud från ett kullager. DÅ fick vi svar på vad som låtit konstigt och varför den beter sig konstigt vid inbromsning. Nåja, nu står bilen i garaget igen i väntan på bättre tider.

Jag mår fortfarande lite tjyvens, mest otroligt seg, trött, yr och lite illamående. Förutom min urballade mage tror jag att allt övrigt beror på min ovana vid att vara nattuggla i kombionation med extremt dålig sömn senaste tiden. Dels pågår något vägbygge precis utanför lägenheten och dels ringer del fel på dörren titt som tätt, på det är det en j-a hund i någon lägenhet här som skäller i tid och otid.

Önskelista: Ett fulltids, fast dagjobb. Ja tack!


Jahapp

Sjuk alltså. Inte roligt, men så kan det vara. Magen vill inte riktigt som jag vill så jag får vara hemma inatt och hoppas att det går över snabbt så jag kan jobba igen.

Imorgon ska bilen besiktigas, det känns lite nervöst. Mest nervöst för att jag tycker att det är lite skämmigt att åka dit med en bil som det är en massa fel på och då tror jag att de tycker att jag är helt dum i huvudet som inte ens åtgärdar uppenbara fel. Men, men.. allt utom körförbud får väl ses som en vinst.

Natten som gick började jag seriöst fundera på vårt kommande bröllop. Tror faktiskt jag fick ihop en bra plan och kan börja planera på riktigt. Saker jag kommit fram till är att det med största sannolikhet blir ibörjan av sommaren, det hela kommer att ske på dagtid och det kommer vara barnvänligt.
Ska se mig om efter lämpligt ställe sen är det väl bara att köra.

Kunde helt klart varit en bättre dag

Nu är det mest klump i magen igen.

Vid tvåtiden ringde Silvio och sa att han inte fick fortsätta på jobbet. Han hann ju bara jobba 1½ vecka innan han blev sjuk, först magsjuka och sedan influensa. Inte jättebra timing, men inget man kan hjälpa. Då tyckte chefen att han hade sålt för dåligt den här perioden och att han borde gått till jobbet ändå även om det var risk för att slå ut resten av personalen, men det var visst inte så noga för sjukdom var ingen giltig frånvaroorsak...
Så nu är det jobbigt igen.. hur det ska gå med inkomst och sådär. Jag önskar att jag skulle få veta att jag kan vara på mitt jobb en längre period för då skulle vi klara oss bra, men jag får ju veta från vecka till vecka.

Usch och fy..

Förstår ni vad jag menade igår?

    


Kriss Kross?

Victor hade tagit på sig byxorna själv idag på dagis. Som om inte det vore nog hade han även matat sitt monster på tröjan med tomatsoppa.


Istället för bokhyllor (när jag har råd)


Något att se fram emot i helgen




Utöver det ska jag städa ur bilen (plocka bort bilbarnstolarna, slänga skräp och dammsuga) eftersom den ska besiktigas på onsdag.
Sen ska vi gå till Teknikum imogon om vädret tillåter, det skulle ordnas någon lekdag där imorgon. På söndag kan det mycket väl bli en sväng till Universitetet som har öppet hus.

Bad och lek?

För att börja det nya året på ett bra sätt så gick vi med i Hjärtebarnsförbundet. Detta är något vi tänkt på länge, men med så mycket annat har det inte blivit av. Nu är vi dock med, det kändes som att det var dags nu när barnen börjar bli lite större och vi har lämnat vår lilla bubbla och ska försöka oss på ett så normalt liv som möjligt.

Det som då är bra är att det ordnas en massa aktiviteter för familjerna som är med. Idag fick vi ett brev med en inbjudan till bad och lek i Ljungby nästa söndag. På förmiddagen är det simhallen och på eftermiddagen något lekland. Det skulle vara superskoj, om barnen är friska och vi har bil då. Det där med friska barn är viktigt, det är så många som är extra infektionskänsliga och de ska inte behöva avstå från aktiviteterna därför hyr förbunder ställena aktiviteterna är på så att de kan vara där helt själva och givetvis gäller det att alla är friska.

På tisdag är det sista dagen för anmälning så vi hinner ju fundera lite till.

Kan det varit denna?

Några nätter i rad har Lovisa vaknat och varit hur ledsen som helst för det har varit en traktor i taket och sängen. Vi har försökt förklara att det inte är någon traktor där, men det har inte gått hem. Hon blev lite skrämd över att vakna upp av plogbilen titt som tätt när det snöade så mycket i december så det kan ju vara det som kommer nu.
Inatt tycks det dock ha gått bra.


Klädlös

Idag när jag skulle hämta Lovisa var alla hennes kompisar ute. Fröken sa att Lovisa var inne för de kunde inte hitta hennes ytterkläder. Jag letade lite jag också, men de fanns ingenstans. Efter mer letande med andra fröknar kom vi på att något annat barn kanske hade alla hennes ytterkläder. Visst var det så. Det var inte någon av föräldrarna som hade hämtat det barnet och av någon anledning hade de tagit alla Lovisas saker. Väldigt dumt och knappast något som bara råkade hända så varje hylla är namnat samt att hyllorna inte ens är brevid varandra eller så. Efter ett telefonsamtal fick vi tillbaka overallen och stövlarna, vantar och mössa fick Lovisa låna från kvarglömda kläder. Hoppas verkligen att resten kommer tillbaka imorgon. Sånt här blir jag bara irriterad av. Ibland förvinner ju saker, men då beror det på att hon lagt av sig sakerna på gården eller lagt det på helt fel ställe, men då kommer de fram efter ett tag. Nu var det några som betedde sig dumt, nästan chockerande att de fick med sig rätt barn då det inte verkade så noga.

Imorgon får Victor också gå till dagis då han varit feberfri tillräckligt länge. Skönt!

Nästa sjukling

Idag var det Victors tur att ha feber. Lovisa var lyckligtvis tillräckligt pigg för dagis idag, hade hon varit hemma en dag till hade vi nog alla drivits till vansinne. Senaste dagarna har hon varit så fruktansvärt gnällig, men det har inte gått att motionera henne för då har hon hostat som en tok. Stacksr liten, men skönt att hon mår hyfsat bra.
Pratade även en sväng med Victors läkare om vad han kan ta för mediciner när han är förkyld, det blev mest återvändsgränd. Koksaltlösning och astmamedicin är det han kan ta. I morse när han var febrig andades han konstigt, väldigt snabbt och flämtigt därav samtalet. Det gick dock över när han kom upp, men om det återkommer får han gå på läkarbesök.

Febern försvann med Alvedon och jag fick lite vila eftersom Silvio också är hemma och är förkyld.

Stöka ner vardagsrummet med Lovisa gick bra trots sjukdag ;).


80-talsbadrum?

Det är så Silvio tycker att det ser ut.. Sån tur att jag inte håller med.


Denna söndag får gå till spillo


Jag hängde bara lite tvätt



Bortse från den icke välorganiserade hyllan i bakgrunden även om den matchar Victor ;)


Det suddiga morgonpysslet

Tidigt, tidigt när resten av familjen sov sött var jag vaken. Det fanns inte så mycket att göra som inte skulle väcka barnen så jag gjorde ett armband. Bilden blev inte så bra, men kombinationen mörker och ostadig hand är väl  inte det bästa. Det blev jämnt och fint med mina nya pärlor så jag är supernöjd med resultatet. Fint som snus är det mer turkos och korall, somrigt så det förslår.


Efterlängtat paket


Bilar, bilar, bilar

Igår bestämde jag mig helt för att sälja min bil, jag orkar inte fixa det som ska fixas med den så det är bättre att någon annan som tycker det är roligt får fixa och dona.
I morse när jag ändå inte kunde sova efter jobbet hittade jag en bil på blocket som verkade intressant så länge. Bestämde tid med säljaren.. packade ihop familjen och gick ända till parkeingen. Säljaren dök inte upp, men med tanke på hur bilen såg ut och att det verkade vara en väldiigt inrökt bil så var jag ändå inte intresserad.

Letar vidare, det är ju inte allt för bråttom.. men det är dyyyrt att handla på lokala butiken varje dag.

Fortsatt förkylning

Det där med magsjuka verkade vara falskt alarm. Iblan händer det ju att Victor kräks när han har mycket slem i luftvägarna och det var nog det som hände igår. Hela familjen har varit hemma idag, det krävs nästan att Silvio tar hand om barnen om jag ska orka jobba samt att Silvio behöver bli ordentligt frisk själv.
Lovisa den lilla stackaren är tokförkyld. Hon har fortfarande feber och en massa hosta, ibland hostar hon tills hon kräks. Det går åt en del Bricanyl, Alvedon och Nipaxon, men det hjälper som tur är så hon får lite vilopauser.

Sjukstuga

Allt började med att Silvio gick hem från jobbet igår för han var dålig i magen, enda positiva med att han är magsjuk är att han inte kräks. Visst, han hade mått lite risigt några dagar, men igår blev det värre. Hursom, han skulle vara hemma idag också. Silvio lämnade barnen på dagis, efter en kvart ringde de och sa att Lovisa hade feber så hon fick komma hem igen. Alvedon har ju tack och lov positiv inverkan, men febern hänger kvar.
Jag hämtade Victor på eftermiddagen, när han fått av sig ytterkläderna kräks han ner stora delar av hallen. Jippie! Nu väntar jag på att bli sjuk.. det får helst vänta till helgen så jag inte förlorar inkomst, men tyvärr kan man ju inte bestämma själv.

Imorgon får Silvio vara hemma igen och ta hand om de sjuka barnen. Så länge jag är frisk måste jag ju jobba då jag tjänar för bra för att vara hemma om det inte är absolut nödvändigt.

RSS 2.0