Är jag den första att misslyckas?

Jag somnade innan jag ens tagit mig igenom första kapitlet av Twilight.. Och ni andra bara träckläser. Skämmes ta mig fan! ;)

Middag på gång i ugnen och på spisen, bebis nerbäddad i sin säng, sambo hemkommen med lite choklad. Ljuvlig kväll.

Förresten, någon som känner sig lite extra sugen på att köpa ett sprillans x-box?

Ännu en bok

Jeannette Walls - Glasborgen

Baksidetext: Jag satt i en taxi och funderade på om jag var för uppklädd för kvällen, när jag kastade en blick ut genom rutan och såg mamma rota i en sopcontainer. [...] Det var månader sedan jag hade sett henne, och när hon tittade upp greps jag av panik för att hon skulle se mig och att någon som var på väg till samma fest skulle få syn på oss tillsammans, och mamma skulle presentera sig och min hemlighet skulle vara avslöjad. Jag gled djupare ner i sätet och bad chauffören vända och köra mig tillbaka till Park Avenue.

Jag tycker: Det verkar ha varit populärt senaste åren med böcker som avser skildringar om kassa uppväxter. Denna boken är knappast ett undantag utan följer övrigt jag läst i genren. Familjen var urfattig, pappan alkoholist, ett evigt flyttande och kämpande för att överleva. Nu är allting bra.
Trevlig bok, saknar tyvärr det rätta språket, men det blir lätt så i den här typen av böcker. Kan inte påstå att den var varken bra eller dålig, mest ok.

Så, nu släpper jag det här och ger mig på alla andra köpta och lånade böcker. Blev ju en rejäl dos fantasy som hittade hem i helgen :).

Nästan pigg

I natt lyckades jag sova lite mer, det var inte bara en halvtimme då och då. Antar att jag sov av ren utmattning. Fortfarande alldeles täppt i luftvägarna, det är det jobbigaste, annars mår jag ganska bra. Dock blir det lugnt och skönt här hemma idag, inget farande någonstans :).
Lovisa börjar också bli lite snuvig, hon låter lite täppt, nyser och hostar till ibland. Får se hur det utvecklas, eller hoppas det inte gör det.

Det var iaf två som var på bra humör igår

När vi vuxna var allmänt krassliga var det fullt hålligång på småskitarna.

 

Jag är nästan lite cool

Med en rejäl portion god vilja låter jag nästan som Darth Vader när jag andas. Inte alls om kan det trixet! Känner mig väl lite bättre idag. Det jobbiga är bara att vara så igenslammad i luftrören, det är det jag försöker hosta bort. Äter slemlösande, men det verkar hjälpa sissådär. Äsch, det blir nog bra. Alla vet ju att i den här stan går det snabbare att bli frisk av sig själv än att lyckas med bedriften att få en läkartid.

Lugn vecka?

Vi får väl se. Det enda som finns inplanerat är besök hos MVC på torsdag. Dock hade jag tänkt göra en massa annat som jag intekunnat göra utan bil. Hälsa på Sofia, hälsa på mamma, åka till ikea. Får väl se till att bli frisk först och sen se vad som hinns/orkas med.

Funderar också på vad jag ska hitta på för present till Silvio som snart fyller år. Han vill alltid ha så dyra saker. I år tänkte han slå på stort och gå ett steg längre, han har tröttnat på att fylla 25 så han tänkte fylla 26 istället. Bara det kan ju vara värt att fira ;).

Galet trött

Jag kan inte sova och har knappt sovit inatt. Hur jag än försöker ligga/sitta/däcka så väser det så mycket i luftrören och känns jobbigt så jag kan inte somna ordentligt. Jag hoppas att den biten av förkylningen lägger sig, för den är jobbigast.

Hörde också en jättesmäll inatt. Kollade tidningen nyss då var det något pucko som hade sprängt en portdörr i ett helt annat bostadsområde. Snacka om att det hördes väl.

Soffläge

Nu är det min tur att sova på soffan för jag väsnas så förbaskat. Hostar hela tiden, hoppas dock jag har slutat spy. Sen låter det för jävligt när jag försöker andas, är så himla täppt i hela luftrören så jag kan knappast smyga på någon ;).

Godnatt!

Tummarna är färdigrullade

Apoteket har äntligen öppnat. Nu far jag dit och kommer hem med en påse gott och blandat. Hittade en hostmedicin hemma som jag aldrig använt, provar den och hoppas den hjälper, men jag måste ha halstabletter, nåt mot galsbrännan. Silvio ska ha tabletter mot rethosta. Jag har ju mest bara en gigantiskt slembobba i halsen så jag låter som en trasigt dragspel när jag andas.

Vädret idag är toppen och hade jag mått fina fisken hade jag gått ut på stan och strosat lite istället.

Damn sick

Det här var ingen trevlig natt. Det som började som lite kittel i halsen igår morse eskalerade under dagen. På kvällen hostade jag och hade hemsk halsbränna. Det hela urartade till att jag har hostat hela natten i perioder och när jag har hostat så har jag spytt en massa. Trevligt, eller så inte. Tack Silvio!! ;)
Mitt i allt det har Lovisa störts jättemycket av vårt hostande och har vaknat, skrikit och varit jättesvår att få att somna om. Usch..

En dag i Göteborg senare

Hemkomna igen från en lång dag. Vi steg upp någongång i morse, skittidigt. Packade ihop oss, stuvade in oss i bilen och styrde kosan mot väst. Den här gången blev vi inte stående snopna på mototrvägen strax innan Göteborg utan passerade målsnöret med bravur.
Vi började med att springa lite på stan, snabbkollade medan vi letade efter guldgruva No1, Science Fictionbokhandeln. Typ bästa bokhandeln som finns. Jag tummade några gånger på Twilight, Silvo gick bananas. En rejäl påse böcker senare gick vi nöjda därifrån. Lite till häng i affärer, jag insåg ganska snabbt att jag inte orkade ens försöka leta efter något, men Silvio hittade en jacka.
Dags för dagens datande, Silvio hade stämt träff med en kompis han typ inte träffat på den här sidan milleniskiftet, så det var på tiden. Dessutom träffade vi Silvios syster Tella en snabbis innan hon skulle till jobbet, hon hade med Twilight till mig :). Visste inte om det så det var bra, och tur jag inte köpte den;).
Ett par koppar kaffe senare begav vi oss till Mässan. Där var massa folk, ännu mer folk, och en hel del böcker. Gjorde inte så värst mycket fynd då jag snabbt upptäckte att det som var intressant och kunde klassas som fynd hade jag redan, men det blev en del böcker.
Nöjda och belåtna med trängseln åt vi en bit mat innan vi körde hem igen.

Nu har jag smittats med elak förkylning så jag känner mig inget vidare. Usch.. och ingen whisky får jag kurera med heller...

Nytt

Det är mycket som kan benämnas nytt idag. Jag har ett nytt plåster på mitt finger som jag klämde så blodvite uppstod, Lovisa har ett nytt blåmärke på kinden efter att ha glömt ta i med händerna när hon skulle krypa, vi har handlat en massa nytt att fylla våra köksskåp med. Men framför allt har det öppnat nytt i stan, en pocketbokhandel som satsar lite vidare än de stora kedjornas topplistor. Bra initiativ, ska spana in den någon gång när behovet tränger på.

Nu ska jag mest slappa lite innan jag ska lägga mig och försöka bli utvilad tills imorgon.

Med gott mod inför helgen

Läste i en tråd på ett forum, det var någon som hade hunnit med att gå på Bokmässan. Enda jag kan säga efter att ha läst det är att plånboken bör laddas. Jag får kanske se över mina bokinköp, men ärligt.. pocket för 30 spänn och massa andra fynd. Det vore ju dumt att inte slå till.

Andra saker jag skulle vilja hitta är en ny handväska.. (ja, nu igen...), mysig halsduk (som om jag egentligen behöver..), ett apr klänningar i någon stickad variant samt lite strumpbyxor, leggins, whatever :)

Ibland finns det hopp

Som kanske ingen har missat skulle jag opererats i augusti, det blev aldrig så. Dels kände jag att kostnaderna skulle dra iväg i horribla summor då det var inplanerat en massa eftervård också. Dels kände jag att operationerna inte skulle gör anågon större nytta just nu som gravid utan jag skulle få gör aom allting sen igen (vet av erfarenhet).
Nu fick jag ett brev från tandläkaren, han hade gjort en prövning hos Landstinget, så ta mig tusan, vården skulle ingå i högkostnadsskyddet. Tackar för det. Får boka in nya behandlingar framöver alltså. Just nu känns det inte särskilt akut.. man vänjer sig liksom.

Så kul var det

Silvio kom hem strax efter att jag lagt mig, han verkade dessutom nykter. Vad ska jag då reta honom för idag?

Nu blir det slappa några timmar sen ska jag hämta upp Silvio när han slutar så vi kan handla lite med alla andra som tycker att det är kalas att handla idag. Efter det ska vi städa lite här hemma och det blir nog det hela. Måste somna ganska tidigt ikväll om jag ska orka med morgondagen, i synnerhet bilkörningen.

Dags att sova

Kvällen var toppen. Massa mys, fika och prat. Och en övertrött Lovisa som inte ville som mamma ville. Allt gick dock bra. Nu sover hon gott :).
Jag ska också sova gott nu tänkte jag, det behövs. Jag är trött och har ont efter dagens lilla promenad som resulterade i en massa trista inköp på apoteket. Alvedon och Niferex, man kan ha roligare.
Får se sen hur full min käresta är när han kommer hem.. Med tanke på hur sällan han dricker nuförtiden så kan han nog bli bra rund under fötterna ikväll. Hihi, jag avundas inte morgondagen för honom.

Hon är tillbaka

Thaimassage var det ja... (Fördomskommitén har årsmöte.)



Det är fint av även torson får vara med. Det blir liksom dubbel glädje.

Nu så

Dags för mig att ta tag i mitt och Lovisas liv så vi kommer iväg, jag börjar bli lite hungrig. Ska köpa järntabletter också så jag gör fina resultat nästa vecka. Annars ska vi bara njuta av solen som kom till sist, det var rysligt dimmigt i förmiddags.

Till slut kom de

Det har varit på gång länge nu, två små vita pluttar i underkäken på Lovisa. Idag har de brutit igenom tandköttet. Vi får väl se hur det här gå, än så länge har det faktiskt varit lugnt. Jag har fasat för tänderna, alla säger hur hemskt det är med skrik, feber osv. *Peppar peppar*

Cash is king

Nu lever vi på grön kvist igen några veckor. Härliga tider! Det tänkte jag fira med en liten promenad. Måste verkligen komma ut.
Ikväll ska jag till Nina, det blir mysknytis med henne och Tessan. Very trevligt! Silvio ska ut och dricka sig full, hur det blir med den saken får vi väl se för han har en hemsk hosta, men han får väl skylla sig själv ;).

Sötare än socker

Bildbomb på det finaste jag har <3.

    

Det är helt hopplöst att ta kort på henne. Kameran är sååå spännande så hon vill bara krypa upp i den.
Sen ser vi ju också vad hon tycker om IKEA ;).

Jag borde..

Det finns egentligen en hel uppsjö med saker jag borde.

Fixa i köket, men det orkar jag inte så det får Silvio göra också. Vi kan ju alltid hjälpas åt. Två slarvpottor som vi är. Jag ska dressera Lovisa till att blu überpedant.
En annan sak är att jag borde organisera om mina garderober. Just nu är det mesta huller om buller. Enklare att avsätta en garderob till de få plagg jag faktiskt får på mig nu så slipper jag gräva och fundera varenda dag. Jag gjorde ett sådant projekt förra året och det var kalas. Det är ju inte riktigt allt som täcker numera. Magen växer som bara den :).
Det var egentligen de två värsta borden, allt annat löser sig. Typ hallen och tvättstugan som behöver städas upp, men det borde också gå snabbt om vi hjälps åt.

Nu ska jag försöka ta lite kort på min söta dotter, det var ett tag sen hon poserade i bloggen. Natha var uppmärksam på det och tyckte det var på tok för lite bilder.

(Igår tänkte jag ta kort på den snygga dockan som gjorde reklam för thaimassage. Tyvärr var den bortplockad och ersatt med en diskretare torso iklädd spetskorsett. Ja, temat är ju detsamma, men en stor del av humorn försvann.)

Dubbelt upp

Nu ska jag skriva om två böcker jag läst sista tiden. Har bara inte orkat skriva om den första ännu så det blir båda på en gång istället. Fiffigt va? :)

Khaled Hosseini - Tusen strålande solar

Baksidetext: Mariam är bara femton år gammal, fattig och utan utbildning, när hon tvingas resa till Kabul för att gifta sig med en trettio år äldre man. Efter nästan tjugo år i ett kärlekslöst och våldsamt äktenskap får Mariam sällskap i sin olycka av den unga Laila - hustru nummer två som tvinags glömma sin kärlek till grannpojken efter att hennes föräldrar dött i ett bombdåd.
Medan de båda kvinnorna uthärdar det ständigt upptrappade våldet, i hemmet såväl som på Kabuls gator, kommer de varandra närmare.

Jag tycker: Det blir ju lätt en jämförelse med författarens tidigare roman Flyga drake. Jag kan nog tycka att den var bättre, mer inlevelsefull och berörde mer. Jag vet inte om det beror på författarens oförmåga att sätta sig in i en kvinnas liv, men jag tycker helt enkelt inte att den här boken gav lika mycket. Dock stort plus för att jag åter igen fick en lektion i nutidshistoria.



Roslund & Hellström - Edward Finnigans upprättelse

Baksidetext: I Sverige blir en man vid namn John Schwatz häktad för misshandel på en Finlandsfärja. Det är något som inte stämmer med John, vem är han egentligen? En man utan identitet? En man som egentligen borde vara död?
I USA förbannar Edward Finnigan sitt öde. Trots att många år har gått kan han inte få ro så länge han inte får upprättelse för mordet på sin dotter. Han har blvit berövad det avslut som han varit så säker på.
Kriminalkommisarie Ewert Grens förstår inte först vad det är han har frmför sig när han börjar förhöra John. Ett politiskt spel, men också en härva där mänskliga relationer och starka övertygelser har stor betydelse.

Jag tycker: Helt ok bok faktiskt. Den kanske inte upprätthåller samma grad av spänning som klassiska deckare där det jagas fruktade mördare, men den lyckas ändå uppehålla intresset. Den avslutas även med en liten twist om rättvisa.

Ännu en soft dag

Idag tänkte jag lata mig mestadels. Har lite ont sen jag var ute och gick igår så jag behöver taktikvila inför lördag om det ska bli något gående för mig då.
Det är verkligen den stora fördelen med att inte jobba den här gången, jag kan ta allting i min egen takt. Förra året missbrukade jag bilen för att ta mig överallt, jag satt av mina timmar på jobbet utan att ha presterat något bra för jag hade så ont. Sen blev det kväll, jag kom hem och låg bara på soffan, kunde inte göra annat för jag hade så ont.
Nu är det ok, jag kan vila när jag känner för mig och går ut och går ett par gånger i veckan när jag känner att det fungerar. Därför blir det hemmadag idag. Hitta på en massa bus med Lovisa, eller det behöver inte jag hitta på, hon gör det så bra själv.


Aj, aj och aj

Dagens promenerande gjorde ont. Det drar och spänner i min mage. Puh. Det gick bra hos läkaren, vi fick inte ås mycket gjort. Hon ville vänta tills vi varit i Lund en gång till och därefter göra upp en eventuell plan för om jag ska på extra ultraljud här på hemmaplan. Så vi pratade bara lite om det och sen lyssnade vi på det lilla hjärtat som slog för fullt :).
Nu har jag ätit lite och tänkte vila innan det är dag att fixa middag.

Väntar på torsdag

Hade tänkt gå i dvala tills dess. Livet är så trist utan pengar. Mat finns, det nödvändigaste, men jag vill ju ha massa frukt och annat man kan gå och småäta på under dagarna. Jaja, bara att härda ut morgondagen också.
Idag ska jag ju iväg till läkaren, det blir dagens happening. Ganska ointressant. När jag varit där klart slutar Silvio jobba så vi kan ta sällskap hem. Så kul blir det idag.

Blärk

Det blev inget gjort alls idag. Huvudet gör ont som tusan. Jag skulle gissa på en jobbig förkylning som inte riktigt bryter ut, eller så gör den det med buller och bång nu i veckan. Usch.
Imorgon blir det ganska lugnt också. Ska till läkaren en sväng och planera graviditeten. Här hemma säger vi lite skämtsamt att vi kanske skulle haft det mötet för ett halvår sedan, för planera gjorde vi ju inte då ;).
Nä, men jag antar det är för att bestämma lite om jag ska på extrakontroller och liknande på MVC eller om det räcker med de vanliga samt resorna till Lund.

Måndag hela veckan

Nä, det får vi hoppas att det inte blir. Vet inte riktigt vad jag ska ta mig för idag. Ute är det mest grått och trist. Jag hade ju beställt soliga, fina höstdagar som skulle vikas åt skogspromenader, men det här vädret får knappast mig att längta ut.
Tvätta, faktiskt något jag inte behöver, lyckades ju eliminera all tvätt igår. Ibland är tvättstugan väldigt bra att ha.
Städa lite, skulle behövas, typ ta itu med disken i köket. Jag skulle vilja ha en stor diskmaskin så man får in allting. I min lilla får man in ett par glas och tallrikar sen är det fullt. Trots att man fyller den glest och tar värsta diskprogrammet är det inte alltid det blir rent. Den funkade bra när jag köpte den förra året och bodde själv samt åt ute varje dag. Blev liksom bara lite frukostdisk. Nu fyller den ingen större funktion egentligen. Sorgligt, men sant.

Go west

Det är precis vad vi tänkte göra på lördag. Lämna den här rugghålan över dagen och dra till Göteborg istället. Kanske en sväng till bokmässan, måste kolla upp det lite bättre, men annars bara hänga lite. Låtsas shoppa, äta gott osv.

Pust

Shopping avklarad. Hittade lite fina kläder till skitungen. Sen hittade vi en massa mat på Maxi. Bilen funkade idag också. Fantastiskt.
Idag har jag också bokat in en tvättid i tvättstugan. Det ska bli skönt att bli av med berget. Jag kommer nog vara helt slut efter allt springande i trapporna, men det blir bra när det är klart. Jag hade ju lika många trappor sist också.

Rätt dag

Nu är det söndag på riktigt, nu är allti i sin ordning. Efter lite taktikvila har lillskruttan fått käk, jag ska klä på mig sen ska vi bege oss till Samarkand en sväng. Se om vi hittar något roligt på H&M för presentcheckarna samt handla lite mat till veckan för de sista slantarna. :).

Det kanske var en komplimang?

Loggar in på ett community idag och ser att jag har fått det här lilla förslaget i min inbox;

"Tja...vad sägs om en spännande & het träff inatt med en 28 årig kille, 177 lång, 80 kg, kort hår & 18*15 cm, intresserad? "

Vad säger man? Okej, ska bara fixa barnvakt.. är det okej om sambon hänger med?
Eller ska man helt enkelt vara glad att man är så attraktiv på marknaden som allmänt lönnfet småbarnsmamma.
Det blev hursom ett roligt skratt :).

Jag känner mig lite lurad

Av någon outgrundlig anledning känner jag mig helt säker på att det är söndag idag. Så är det tydligen inte. Typiskt. Men ok ändå, ännu en helgdag kvar alltså att ägna åt typ ingenting. Lite städning på sin höjd kanske.
Idag fick Lovisa en jättebra grind till sitt rum. Det är skönt att ha henne i ett rum där inget är farligt och det är ok att lämna henne en stund om man behöver fixa något annat. Än så länge har strykbrädan legat för dörren, men igår kom hon på hur det kan forceras. Hennes farfar har byggt en fin grind så nu håller hon sig på det stället man vill ha henne.
I övrigt ska vardagsrummet barnsäkras också eftersom vi tillbringar en hel del tid där och det kan ju vara kul för henne att få härja runt fritt där också. Eller fritt och fritt.. hennes hobby är att dra ut böckerna ut bokhyllan och riva lite i sidorna. Ej poppis hos mig.

Jippie

Typ. Bilen är provkörd då jag blev äckligt sugen på Sibylla-burgare. Den tog mig både dit och hem. Nemas problemas. Hoppas verkligen att det var så enkelt.

Får väl ringa mamma också och boka in oss på middag, hon har tjatat en tag och sist vi var där var förra sommaren så det kanske kan vara dags.

Full rulle

In dundrar Silvios föräldrar samt bror med tillhörande barn. Full fart alltså. Bilen blev kanske fixad, vi får se, en grej är utbytt och förhoppningsvis var det den som krånglade. Hoppas, hoppas, hoppas.

Silvio skulle även ringa sin syster och säga att vi kommer på konfirmationen. Alla antog att han inte kommer ringa så här är svaret :).
Tack för bokapketet också :). Blir lite läsning för oss båda.


Dags att sova

Imorgon blir det ju full rulle och vi tänkte hinna snygga upp här lite innan anstormningen. Dags att sova alltså. Jag är ändå hur trött som helst. Silvio fortsätter med sitt hostande så han är utvisad från sovrummet ännu en natt.
Ska bara leta upp någon bok som kan vara läsvärd, har bara ett par sidor kvar i pågående och sen orkar jag inte läsa de andra pågående då de inte var så bra.

Snart är det jul här i vårt hus

Ja, jag vet att det bara är 19e september idag, men ändå. Fick Jotexkatalogen idag med julgardiner och julpynt. Förra årets julpyntande resulterade i en adventsstjärna. I år blir det mer. Det är kul att pynta lite och sen blir det lite extra skoj med Lovisa också som får uppleva sin första jul med allt vad det innebär. Tomtar, paket osv.

Lite jobbig natt

Först ville inte lovisa sova alls, det var full rulle på henne, men hon gav upp tillslut när ingen brydde sig om henne utan att vi sov istället. Sen började kaoset.
Silvio är lite förkyld och hostig så när han vaknade och hostade vaknade Lovisa och illtjöt. Det var bara för stackars Silvio att lägga sig ute på soffan istället så att hon skulle slippa höra hostan.
Sen var hon otroligt lättväckt hela natten, bara jag vände lite på mig eller det var något annat ljud vaknade hon och gnällde.

Men nu ska vi inte deppa för det är ju fredag :) Skönt. Då blir jag barnfri igen över helgen ;).

Kanske tar en liten sväng ner till stan om ork infinner sig, jag har presentcheckar på 100 kr på H&M. Det är najs. Kanske kan hitta något åt odågan som växer så det knakar på alla håll och kanter. (Jaha, vi var visst två sånnai  familjen. Jag menar den minsta av oss.)

Lugn dag

Idag har det inte gjorts många knop. När Lovisa har sovit har jag gjort detsamma. Och det blev en del av det idag. Skönt det också. Jag är ju ändå mest bara trött hela tiden.
Annars finns det egentligen inte så mycket att säga. Lovisa har inte gjort något extraordinärt idag. Katten är lika galen som vanligt. Silvio är förkyld och jag är trött. Så avd skiljer sig idag från alla andra dagar?

Nu blir det skärpning

Fick elräkningen idag, det var mindre intressant. Det känns som om den dragit iväg något fruktansvärt sen vi fick vår tvättmaskin. Får nog strukturera om tvättandet lite. Typ nyttja tvättstugan och använda maskinen hemma till någon tvätt mellan varven när det behövs, men att det huvudsakligen tvättas i tvättstugan.
Ska klura lite och skaffa mig en tvättid. :)

En väldigt vanlig torsdag

Idag finns inget alls inplanerat. Ganska skönt. Jag ska bara gå här hemma och skrota. Diska lite samt ta mig an vår bergskedja för tvätten kan inte längre vara bara ett berg. Det är en hel jäkla bergskedja.
När jag gjort allt sådan ska jag vara väldigt huslig och laga pannbiff med stekt lök, klyftpotatis och gräddsås åt min hårt arbetande sambo.

Efter det planerar jag att vinna drömvinsten på Lotto utan att spela så jag kan göra lite vad jag känner för (läs: slippa gå till mitt jobb EVER!)

Ibland skulle man ha en kamera med sig

Jag noterade två roliga saker idag när jag var ute och gick som hade varit ganska kul att dela med sig av.

Först såg jag en tant någonstans i 60-70årsåldern gå omkring med en Mando Diao-tygväska. Jag tror inte ens hon vet vilka Mando Diao är.

Del två i roligheter var i ett skyltfönster. Det är ett ställe som säljer thaimat, har thaimassage och nagelvård tror jag. I deras skylfönster hade de slängt in en skyltdocka för att göra reklam för massagen. Dockan var inte särskilt stor, men hade tuttar i storleksordningen över Pamela Anderson. Sjukt kul. Särskilt eftersom de klätt dockan i en klänning med urrigning som inte finns av denna värld.

Trött och kall

När jag gick ut tidigare idag var det ok temåperatur, helt plötsligt blev det dock isande kallt och jag känner mig fortfarande lite frusen. Det får bli soffan med en liten filt sen.

Nu är vi med hemtelefon. Det dröjde. Allting verkar fungera som det ska. Dags att maila hyresvärden så de ställer om porttelefonen från mitt mobilnummer till mitt hemnummer istället. Lite smidigare.
NIX ska också kontaktas omgående. Trist med alla försäljare som finns. Visst, det är deras jobb och det är bättre att de sitter och ringer än är arbetslösa, men jag är inte intresserad av att köpa något genom den kanalen.

Nu gör Silvio italiensk mat, tror han. Han gör fisk i folie med grönsaker. Han var mycket stolt när han presenterade sin idé, gröna och röda grönsaker med vit fisk. Aja, det blir nog gott iaf och det är ju huvudsaken :D.

Välgörande bloggning

Just nu har Vattenfall och Childhood en gemensam insamling. Det innebär att alla som lägger in en länk om kampanjen på sin blogg automatiskt bidrar med 20 kr till insamlingen. Det vore väl dumt att låta bli?


Det ska vara en tjusig bild, men jag ser bara en vit ruta med ett kryss, länken fungerar dock ändå.

Tydligen funkade inte länken alls med reklamfilter.
http://www.childhood.org så blir allting rätt.

Boken dårå

Katerina Janouch - Sommarbarn

Baksidetext: Prag på sextiotalet är en levande, myllrande stad. Här växer Katia upp i en kärleksfull familj med många vänner. Dagarna fylls av lekar och de oändliga somrarna tillbringas på landet hos en älskad farmor. Livet är ljust och sorglöst.
Men tillvaron förändras när sovjetmakten intar landet 1968. Katias pappa kämpar mot den nya regimen och tillvaron blir otrygg, med säkerhetspoliser och avlyssnade telefoner. Livet blir mörkt och tungt allvar.
Tjeckoslovakien förvandlas till ett land där de inte längre är välkomna. Familjen tvingas lämna det gamla livet bakom sig och hamnar så småningom i Stockholm. Där, i den grå betongförorten, blir utanförskapet smärtsamt tydligt. Den elvaåriga Katia utsätts för mobbing och får kämpa för att accepteras av de andra barnen. Vändpunkten kommer under några sommarveckor hos en familj på landet där hon ska få chansen att bli svensk på riktigt.

Jag tycker: Återigen känner jag att jag inte helhjärtat kan ge ett positivt omdöme. Det känns som om baksidetexten i vanligordnign lovar mer än vad den kan hålla. Jag vill inte på något sätt föringa författarens upplevelser, men det blir lite platt och mest ett 'jaha'. Sen då? Det väcks ändå en nyfikenhet och jag vill veta vad som händer och hur det gick efter sommaren på landet, men mer än så är det egentligen inte och det är inget som berör på riktigt.


Jag kände att det var dags för ett tillägg då det blivit få positivt omdömen när jag läst böcker. Det slog mig idag att jag läst böcker som är så sjukt jävla bra att allt annat bleknar i jämförelse. Jag tror inte på något sätt att de böcker jag läst sista tiden egentligen är särskilt dåliga, ospännande, ogripande eller vad det nu må vara, men i jämförelse ger de inte någon karatespekt i mitt beröringscentra. Tyvärr. Böcker har alltid varit en stor förälskelse i mitt liv, sen jag lärde mig läsa har jag slukat det mesta som kommer i min väg. Nu ska det dock mycket till för att en bok ska kännas bra.
Kanske dags att pausa? Men vad gör man då istället? Glömma bort de bra böckerna?
Lätt dagens I-landsproblem, men fortfarande ett problem.

Mitten av vardagar

Onsdagar alltså. Trött i vanlig ordning, ska köpa järntabletter någon dag när lust påfaller.
Annars blir det emstadels en soft dag idag, lite promenad, lite städ, mycket slapp.
Och lite tvätt på det också.
Kom på att jag läste ut en bok igår så den kan jag skriva några rader om. Har påbörjat Tusen strålande solar nu, har längtat efter den, men ändå velat spara den godaste karamellen till sist. Jag hoppas den är lika fantastisk som Flyga drake, i så fall blir jag knappast missnöjd.

Verkar som att adaptern till vår hemtelefon äntligen kommit, bara en vecka senare än vad den skulle. Ska bli intressant sen att se på fakturan vad de anser vara rimligt startdatum.

Lista nu igen

Jag tänkte precis gå och lägga mig, men Tella hade såklart en lista nu igen som jag kände mig tvungen att sno.

Associationslista

(skriv det första ordet du tänker på)

Grön: Vår
Paris: Strosa
USA: Inskränkt
Elvisp: Saknas
Krulligt: Locktång
Alkohol: Fylla
Skräckfilm: Läskigt
Skitfilm: Missar
Dricka: Törstig
Destruktiv: Dumt
Varmt: Bastu
Döden: Avslut
Begravning: Avsked
Bröllop: Kärleksfullt
Sommar: Kvavt
Djurpark: Öland
Vinterlek: Snöbollskrig
Godis: Choklad
Mardröm: Sällsynta
Skönt: Badkaret
Vass: Sjö
Smycke: Ring
Politik: Oinsatt
Paris Hilton: Party
Syslöjd: Trä symaskin
Pyssel: Julpynt
Växt: Ovattnad
Picasso: Ponny
Musik: Viktigt
Ost: Gul
Frukt: Päron
Kusin: Massor
Doft: Rök (jäkla Silvio sitter ute på balkongen och syndar)
Pizza: Bakismat
Gott: Sushi
Äckligt: Inälvsmat
Härligt: Frihet

Hepp

Ser att det är en hel del folk som tillkommit som läsare på min lilla blogg. Trevligt och välkomna.

Kvällen förflöt ganska lugnt. Kokade räksoppa. Very mumsigt. I övrigt mest slötittande på tv. Ibland kan det också vara skönt.

Lovisa ahr varit väldigt sällskapssjuk idag. Det har varit ett jäkla liv så fort man gått två steg från henne. Antar att det är någon fas.
En annan konstig sak med henne är att hon totalt ignorerar mig på helgerna, då vill hon bara vara med Silvio. Jag duger i veckorna, men känner mig lite åsidosatt på helgerna.

Hemma från första vändan på BVC

9930 gr och 75 cm lång.
Stooor tjej, men ska man vara storasyster så kan man ju inte vara en liten skit ;).

Nu mellanlandar vi hemma med lite matning av både bebis och mamma.

Min uppkoppling skräms

För ett tag sedan la min uppkoppling av. Jag började genast tänka på vafan jag ska ägna dagen åt istället. Okej tvätta lite och dammsuga Lovisas rum samt ränna på BVC. Men förutom det. Jösses, all annan tid.
Som tur var kom allting igång igen och jag kan andas ut.

Jag blev utmanad

Ännu en lista att förgylla dagen med. Ni som känner er manade är utmanade av mig.

Fem saker i min frys
- björnbär
- formfranska
- falukorv
- broccoli
- bacon

Fem saker i min garderob
- väldigt för små kläder, en gång var jag också storlek 36/38
- mycket klänningar från i somras
- lååånga linnen, hela magen ska få plats
- väldigt många svarta koftor
- en försvarlig ansamling mysbyxor

Fem saker i min bil
- parkeringsbiljetter
- bensin :)
- startkablar
- bogserlina
- en tröja
(Det var visst lite tomt i bilen, har inte hunnit fylla den med allehanda bråte än).

Fem saker i min handväska
- mobilen
- plånboken
- nycklarna
- läppbalsam
- en blöja

Dagens garv

Två väldigt taggade tjejer (jag och Natha) samt en bogserlina var redo för kvällens utmaning.
Då startade bilen med ett rejält host och gick att köra till lämpligt ställe.
Här har man varit och försökt starta den hur många gånger som helst så gör den det frivilligt. Lite som för att jävlas liksom.
Men, men. Hoppas det blir ordnign på den på lördag. Finns lite folk jag skulle vilja besöka och som mer eller mindre kräver en fungerande bil. Jag är inte så hurtig så jag cyklar en massa mil enkel väg.

Kväll

Lagar lasagne, spelar WoW, väntar på Natha som alldeles strax är på hugget. Najsbajs liksom.

Ny vecka

Inviger den nya veckan med en sjukt originell rubrik.

Inget nytt under solen idag egentligen. Lovisa sover mest, jag städar mest och slösurfar en hel massa. Väntar på att Natha ska sluta skolan så vi kan förflytta bilen. Väntar tills på fredag då det kommer lite pengar in igen. Borde förbereda middagen, men avvaktar tills köket är helt i topptrim. Sist det var i topptrim var förmodligen innan vi flyttade in.
I övrigt blir det en ganska lugn vecka. Ska till BVC två gånger i morgon. Först vägning och mätning och senare föräldragrupp.

Godnattdags

Ingen bil flyttad idag, men Natha är väldigt snäll och hjälper mig imorgon efter sin föreläsning. Jag får baka lite fika så jag kan bjussa hjälpare på det. Jag börjar väl samla på mig lite skyldigheter ;).

Städandet idag gick väl som förväntat. Vi gjorde ungefär hälften av vad vi borde, men det värsta är städat så det ska nog ordna upp sig i veckan. På lördag får vi ju besök så det kan ju se någorlunda ok ut då. Silvios mamma, pappa och bror kommer då. Dels ska vi få hjälp med att fixa iordning den trasiga bilen och dels ska det ha byggts någon bra grind så det går att hålla Lovisa i det rummet man lämnar henne utan att behöva stänga dörren. Trevligt!
Tills dess kan jag ju baka lite fika. Fryser jag in en del så finns det ju till andra också. Men i vanlig ordning länsar jag väl skåpen under dagarna ;).

Sova var det jag skulle göra ju. Glömmer bort mig här i allt svammel.

Jag kan ju inte säga nej till en uppmaning

Tella hade en lång och förträfflig lista på sin blogg me duppmaningen att sno. Så det gör jag.

  • Vilken är din favoritbok? Får jag bara välja en? Då blir det... ehh.. usch så svårt. Saker under huden av Linda Skugge är en välläst bok, kanske inte favorit, men välläst. Annars Liftarens guide till galaxen kanske för den underbara humorn.
  • Vad läser du just nu? Sommarbarn av Kateringa Janoush (stavas?), Drömfakulteten av Sara Stridsberg samt någon japansk bok om olika skräckmyter/legender.
  • Vilken favoritförfattare? Marianne Fredriksson och Johanna Nilsson slukar jag allt av, sedan finns säkert ett gäng till egentligen.
  • Har du något bra boktips? Eftersom jag skrev om Saker under huden kan jag rekommendera den. Även fast den kanske passar bäst när man är 15 och det mesta är förjävligt. 
  • Vad skulle du skriva en bok om, om du vore författare? Jag skulle vilja kunna skriva en toppenbra fantasybok, men det skulle nog sluta i en småmedioker dagbok, jag har inga författarambiotioner. 
  • Vilken film tycker du ger mest rättvisa åt den bok den är baserad på? En geishas memoarer är enda jag hittils varit nöjd med trots ned nedkortade formatet följde den boken på ett bra sätt, även visuellt.
  • Finns det någon bok du önskar att det gjordes film av? Nej, jag blir alltid så sjukt besviken.
  • Vilket yrke drömde du om ha som vuxen när du var yngre? Snabbköpskassörska, uteslutande.
  • Vad jobbar du med idag? Min bebis, annars på kundtjänst när jag inte är föräldraledig.
  • Om du fick byta jobb, vad skulle du vilja jobba med då? Sadelmakare.
  • Vilket jobb skulle du inte vilja ha? Vad som helst inom vården, tänk så många gånger om dagen jag skulle svimma och spy.
  • Dagdrömmer du ofta? Allt som oftast, lite för mycket egentligen.
  • Vilken är den mest underliga dröm du drömt? Vet inte, men nattens dröm var ganska skum. Jag och Silvio skulle gifta oss, samtidigt var det en massa andra kompisar som också skulle gifta sig. Något märkligt massbröllop. Haha.
  • Brukar du försöka tyda drömmar? Nej, jag tror inte att de har någon betydelse.
  • Din favoritsysselsättning utanför jobbet/skolan/plikterna? Rida, läsa och slappa.
  • Din önskedröm? Att vara fri både ekonomiskt och pliktmässigt.
  • Den bästa film du sett under senaste året? Det har varit ont om bra filmer och jag kommer inte på någon på rak arm.
  • Dina bästa tips för att äta en god måltid? Riktigt god mat, väl tillagad och trevligt sällskap.
  • Vilken hårfärg har du? Ljusblond på riktigt.
  • Långt eller kort? Alldeles för långt.
  • Lockigt eller rakt? Lite vågigt.
  • Naturligt eller preparerat? Färgat någon gång i våras, nu mest konstigt.
  • Är du nöjd med ditt hår just nu? Nej, det behöver en rejäl uppfräschning. 
  • Bor du i lägenhet eller villa? Lägenhet i Växjös motsvarighet till betongförorten.
  • Har du bra grannar? Ja, det tror jag. De är trevliga och gör inte så mycket väsen av sig.
  • Brukar du störas av hög musik från grannarna? Nej, jag är relativt tolerant så länge det inte överröstar min egen musik, tv eller vad jag nu pysslar med.
  • Vad gör du om någon spelar högt långt in på natten? Somnar om.
  • Retar du dig på ludd i torktumlaren? Nej, jag är inte någon tvättstugepolis.
  • Spelar du något instrument, i så fall vilket? Inte nu, spelade blockflöjt och cello när jag var yngre.
  • Finns det någon orkester/grupp du skulle vilja vara med i? Nej, hade dock varit kul att fortsätta med cellon och spela i någon trevlig orkester.
  • Vilken typ av musik tycker du bäst om? Dödsmetall, jo Tella, det finns melodisk sådan. Mycket singer/songwriter slinker med också.
  • Sämst? Hiphop, R'n B.. Silvios technotrams.. osv. Tycker bara det låter trist och enformigt.
  • Favoritartist/grupp?Winnerbäck.
  • Hur många språk talar du? Svenska, engelska, lite tyska och franska.
  • Vilket tycker du är det vackraste språket.? Jag gillar franska.
  • Vilken dialekt har du? Småländska. Så vackert så man börjar gråta. Eller fult var det ja.
  • Skulle du vilja lära dig ett nytt språk? Nej, jag är så sjukt kass på språk.
  • Svär du mycket? Bajsar björnen i skogen?
  • Har du någon favoritblomma? Nej, jag är en enkel människa.
  • Vilkken årstid tycker du bäst om? Vintern, under förutsättnin att det är mycket snö och minusgrader.
  • Har du trädgård? Nej, balkong is the shit.
  • Plockar du svamp och bär? Nej, det finns i affären.
  • Brukar du sälja/köpa på Tradera?  Det händer, tycker det är bra.
  • Var surfar du om du inte surfar på hemsidor? Vad finns annars?
  • Läser du någon nättidning? Aftonbladet, Expressen, SMP i huvuddrag.
  • Vilket år fick du rösta i allmänna val för första gången? 2002, trist att fylla i december.
  • Har du röstat i alla riksdagsval sedan du fick rösträtt? Ja. Tycker man ska utnyttja sin rösträtt även om man röstar blankt. Det är demokrati.
  • Är du medlem i något politiskt parti? Nej
  • Är det viktigt för dig att vara solbränd? Njä, men det är trevligt att inte försvinna i snödrivor, vita väggar osv.
  • Kaffe eller te? Helst inget, men te om jag måset välja.
  • Öl eller vin? Vin. Men nu blir jag ju som en åsna mellan två hötappar.
  • Mjölk eller öl? Beror på omständighet.
  • Hund eller katt? Jag har en tendens att samla på katter, men är nog mer hundmänniska egentligen.
  • Spindlar eller ormar? Ormar, spindlar är sjukt läskiga.
  • Vilken är din favorit bland julsångerna? O helga natt
  • Sänder du många julkort, alltså riktiga? Nej, det är ganska dåligt med det. Skickade ett par förra året.
  • Plastgran eller äkta vara? Helst äkta, men plast är smidigt.
  • Trivs du bäst i byxor eller i kjol? Både och, brukar gå i perioder.
  • Går du helst med eller utan skor på sommaren? Helst utan, men då jag är lat så blir det med.
  • Använder du smink eller är du helst osminkad till vardags? När jag jobbade sminkade jag mig. Nu ids jag inte.
  • Lägger du nycklar och andra prylar i fickorna eller använder du handväska? Eftersom jag har med mig halva mitt bohag när jag ska någonstans krävs handväska.
  • Tycker du vi ska ha monarkin kvar? Ja, jag tycker det är en trevlig tradition samt bra representation. Låt politikerna göra det de är anställda för.
  • Ska man få dua de kungliga? Ja, det vore väl behändigt.
  • Bör det generella barnbidraget avskaffas och istället bli behovsprövat som t.ex. bostadsbidraget? Inkomstprövas i vart fall. En del behöver del verkligen och andra lägger det på hög.
  • Skulle du vilja ha reklam i SVT och slippa betala licensavgift? Jag skulle bli nöjd för jag kollar nästan aldrig på svt ändå och lite reklam skulle inte störa.
  • Har du husdjur, och vilket i så fall? En katt.. tills nyss hade jag dammråttor också.
  • Använder du bokmärke? Nej, det är ytterst sällan.
  • Tyckte du om att gå i skolan? Nej. Jag tycker om att lära mig en massa saker, men jag tycker inte om kraven som skolan medför.
  • Vilket ämne gillade du bäst när du gick i skolan? Biologi.
  • Vilket ämne gillade du sämst när du gick i skolan? Fysik.
  • Minns du någon speciell person (lärare, kompis, annan personal) från din skolgång? Klassföreståndaren vi hade på gymnasiet är ju smått outstanding.
  • Har du fortfarande kontakt med någon från din klass? Ja, en hel del från gymnasiet, en från grundskolan.
  • Är du kreativ? När ork och lust infaller så ja.
  • Har du någon hobby? Hästar och böcker.
  • Tycker du om att ha det pyntat och fint hemma? Fint, de få gånger det inträffar. Pyntat, ptja, inte så noga.
  • Vilken kurs eller skola skulle du vilja gå om du fick välja fritt? Bli sadelmakare. Hade stora planer för ett par år sedan, men livet kom emellan i vanlig ordning.
  • Om 10 år, vad gör du då? Skäller på mina barn och min sambo ;).
  • Känner du till någon person i din personliga närhet som är homosexuell? Några vänner ja.
  • Har du fördomar mot homosexuella? Nej
  • Hur tror du att du skulle reagera om en mycket närstående "Kom ut"? Det har hänt och har inte bekommit mig särskilt mycket. Påverkar ju knappast vänskapen liksom.
  • Anser du att homosexuella skulle få rätt att gifta sig i kyrkan? Ja, varför inte.
  • Bör homosexuella få adoptera barn? Ja, tror inte att de är sämre föräldrar på något vis. I mångt och mycket säkert bättre då jag inbillar mig att de är mer öppna och inte har fullt så mycket fördomar. Men det kanske är en fördom från min sida.
  • Är du svartsjuk? Inte så värst, kan vara lite ibland, men inte så det stör mig eller min partner.
  • Är det svårt för dig att glömma och förlåta? Beror helt på vad som hänt.
  • Är du känslig? Kan vara, beror helt på vad det handlar om.
  • Blir du nervös när du är tröttkörd? Nej, men sjukt lättirriterad.
  • Har du svårt att skaffa nya vänner? Inte särskilt.
  • Om du hittar en femma på gatan, plockar du upp den? Ja, det är ju alltid en femma.
  • Tycker du att det är ok med "vita lögner"? Ja, om det inte används allt för frikostigt.
  • Om du har körkort, hur gammal var du när du tog det? Jag var 18.
  • Vad är det mesta du vunnit på spel/lotter? 75 spänn på någon triss.
  • Vad gör du om du får en ofärsk bulle på ett café? Har aldrig hänt, men hoppas jag skulle ta mig i kragen och klaga.
  • Vilket smörgåsmargarin använder du på smörgåsarna? Lätt & Lagom.
  • Köper du flytande margarin? Ibland.
  • Vad är ditt favoritpålägg? Svårt val. Salami, eller rökt skinka. Hmm.. båda :D.
  • Äter du helst ljust eller mörkt bröd? Mörkt
  • Hur många mackor äter du till frukost? Oftast tre mackor, noga avvägt under år av studier.
  • Brukar du ta en kvällsmacka? Ja, särskilt nu som gravid. Annars mår jag illa.

Sakta, men säkert

Vi är inte så snabba när vi städar, men vi gör det.

Dagens ojdå; min bil har stått vid macken ett par veckor, de ringde visst idag och tyckte att jag kunde flytta på den. Någon vänlig själ med en fungerande bil osm känner sig manad att hjälpa?

Silvio fuskar

Han får inte spela WoW förrens det är städat. Av någon outgrundlig anlednign bortförklarar han sig just nu med att han bara ska kolla en grej.
Som mycket väl kan kollas sen när här är städart.
Skäms Silvio!

Söndag

Idag städar vi. Här ser ut som fan. Det ska åtgärdas snarast.

Ajajaj

Huvudet mår inget bra idag. Säkert någon ondsint förkylning i antågande. Jag brukar vara befriad från huvudvärk. Har inga tabletter hemma som jag får äta heller.
Tur att choklad är så nyttigt och botar då ;).

Ingen sovmorgon här inte

Halv 8 tyckte Lovisa det var lagom att vakna och kräva sin morgonvälling. Suck. Jag är ju så van vid att Silvio sköter det där i veckorna när han ändå stiger upp till jobbet.
När hon var mätt och glad var inte min mage det så jag blev tvungen att gå upp och äta frukost. Nu väntar jag mest på att en gnutta mer trötthet ska komma så jag kan somna om. Det brukar ju knappast vara ett problem.

Min och Lovisas dag

Lovisa skulle gunga lite. Av någon outgrundlig anledning var inte hon lika begaistrad i det förslaget som jag var.


Notera dock hennes balla, bruna, utsvängda plyschbrallor. Silvio vill också ha :).

En väldigt trött tjej bara vägrade ligga ner och sova, här skulle hängas istället. Hon är nog inte helt som hon ska alla gånger.

Paket

Det kom ett tungt paket idag som jag fick hämta ut på Posten. Jag blev tidigare i våras medlem på en sida där man får testa en massa saker. Jag glömde av det, men när jag kollade min mail till bloggen hade jag fått en hel del erbjudanden. Tiden hade gått ut på alla utom detta.
Så i det tunga paketet var en massa förpackningar med färdig gröt för bebisar som ska provas nu ett tag framöver.

Här går att läsa mer om hur det fungerar och hit går du direkt för att anmäla dig till Buzzador.

Typiskt

Började precis undra vart Silvio blivit av, då såg jag att han skickat ett meddelande om att han måste jobba över 1-2 timmar ikväll. Surt. Det är tydligen väldigt underbemannat på jobbet med många sjuka. Inte ett helt ovanligt scenario hos vår kära arbetsgivare.
Jag hade hoppats han skulle komma snart så jag kunde gå och handla. Det är ganska tomt i skåpen, men kombinationen bära upp både matkasse och Lovisa för trapporna funkar inte så bra.

Trött

Jag sover 10-12 timmar per dygn, jag gör ingenting mentalt jobbigt som att prata med arga kunder hela dagarna. Mitt järnvärde är helt okej.
Men jävlar vad trött jag är, skulle nog lätt kunna sova dygnet runt. Att kunna sova är det minsta problemet. Kanske lika bra att passa på, ju mer foglossnign och större mage desto värre blir nätterna.

Pust

Nu har jag och Lovisa varit ute och gått några timmar. Det var skönt, men nu har jag ONT!
Dock har jag kommit på en jobbig sak nu när jag är ute, som gravid blir man satans kissnödig när som helst. Jäkligt jobbigt. Det är inte så lätt att baxa in sig med barnvagn och allt på vilken toalett som helst. Denna gången löste det sig för jag var i närheten av sjukhuset så jag smet in där.

Slå mig hårt

Ungefär enda sen vi flyttade hit har jag flera gånger svurit högljutt över att jag inte hittar sladden till min mp3-spelare. Batteriet tog slut i samma veva som vi flyttade.
Nu sitter jag här lite förvirrad på morgonen och mitt framför ögonen på mig ligger sladden. Hur hamnade den där utan att göra något väsen av sig? Laddning på gång, förhoppningsvis promenad lite senare.

Jag undrar också hur jag sovit inatt, halva min rygg gör jävligt ont, men det går väl över.

Hemma igen

Nu har jag och Lovisa underhållit oss en bra stund hos barnmorskan för inskrivning. Det gick bra allting, även blodprovet. Jag slipper dessutom fler blodprov, endast stick i fingret och det kan jag överleva. Dock är det dags för de ondsinta järntabletterna igen samt att det kommer att göras en glukosbelastning längre fram eftersom Lovisa var så stor när hon föddes.
Fick även svar på fostervattensprovet vi gjorde förra veckan och det var också bra. Inga sjukdomar eller så. Känns bra det också. Det är jobbigt som det är samt om vi någon mer gång skulle råka bli med bebis finns inget känt hot.
Vi planerade in ett läkarbesök också här i Växjö för att kunna planera graviditeten här på bästa sätt, den kommer ju att avslutas i Lund, men ska ju genomgås här.

En övertrött Lovisa har somnat gott och en hungrig mamma ska äta.

Ny dag nu igen

Den är väl ungefär som alla andra dagar. Dagens happening är att gå till barnmorskan. Ganska ospännande. Hon brukar ha så mycket synpunkter på min vikt, och med 35 kg ökning förra gången så är det väl fullt förståeligt. Nu ligger jag "bara" på 1 kg plus, men å andra sidan finns det ju ett och annat att ta av. Min massiva chokladkonsumtion har alltså inte gett utslag. Skönt, men jag borde dra ner på den igen.

Jävla mjäksamhälle

Man upphör aldrig att förvånad, läste precis den här artikeln i lokaltidningen. Det är ju märkligt att personen i fråga inte kan låsas i någonstans tills han/hon inte längre är någon fara för omgivningen. Fara för sig själv skiter jag ärligt talat fullständigt i.

Skön eftermiddag

Jag och Lovisa kom ut på en sväng tillslut. Vi gick ner till Strandbjörket och jag tänkte vi kunde hänga lite på lekplatsen, hon tycker det är så himla kul att titta på andra barn. Dock var det en liten tjej som somnade precis innan vi kom dit så jag satte mig på en bänk på ett lite lugnare ställe och vilade mig lite.
Efter det gick vi till stan, jag åt lite, Lovisa vaknade och sedan var det upp till jobbet för att kopiera ett papper jag ska skicka iväg samt vänta på att Silvio skulle sluta jobba. PJ var ganska snabb med att spåra upp sin nyfunna vän och hela faktraavdelningen sa "ååååh" när vi passerade.
Nu är det lugnt, Lovisa tar en liten tupplur, Silvio ska spela en massa WoW ikväll och jag tänkte slappa lite i största allmänhet.

Imorgon är det dags för inskrivning hos barnmorskan. Varför göra något i rätt ordning liksom. :) Jag har redan kontrollerat att det finns emla-salva hemma då jag misstänker att hon tänker tortera mig med ett blodprov.

Senare

Jag laddade tvättmaskinen och diskmaskinen innan jag kröp ner under täcket och sov bort hela förmiddagen. Nu är det full rulle här i huset, Lovisa jagar katten och katten jagar Lovisa. De trivs väldigt bra ihop när det passar Lovisas humör. Han vill gärna vara snäll och tvätta hennes öron när hon ligger i sin säng, det är inte det minsta populärt och BIlbo känner sig lite ensam på nätterna när han inte får vara i sovrummet.
Jag tänkte att vi snart skulle göra oss iordning och dra ut på en runda. Ska även passa på att fixa så att vi får tillbaka pengarna för vår resa till utlandet i måndags.

Tidigt, tidigt

Blev en tidig morgon, men om lillskruttan har somnat om nu ska jag krypa ner under täcket igen.
Tänkte ta med henne på en liten promenad senare idag, vi behöver komma ut lite. Synd bara att jag har ont resten av dagen sen, men det får ändå vara värt det. Får komma ihåg det obekväma bältet som hjälper lite grann.

Det här är inte ok

Jag har verkligen fått en bebis till i magen som tycks ha ett enormt chokladsug. Lovisa var hopplös på den fronten och det resulterade i att jag fick äta en massa choklad stup i ett. Nu verkar den här skiten gå i storasysters fotspår och kräver att jag ska äta choklad. Typiskt.

Stora tjejen

Idag fyller Lovisa 8 månader! Det går minsann undan och har hänt massvis, särskilt senaste månaden.

Sovit länge och gott

Det var skönt som tusan. Nu är det väl dags att ta itu med dagens göromål. Finns en del som behöver diskas och en del som behöver tvättas. Känns lagom ansträngande. Skulle behöva göra lite mer, men det kanske får vänta tills Silvio kommer hem. Allting gör så ont nu. Det spänner och drar i magen hela tiden för den växer så mycket, på det har jag massvis med foglossning. Men, äsch, dumt att klaga. Det kunde alltid varit värre.

En tripp till Lund senare

Åter hemma från landet där de pratar totalt obegripligt enligt Silvio. Natha tog väl hand om Lovisa under dagen och vi andra skulle åka tåg. Det gick bra. Vi hittade direkt till sjukhuset också utan att låta vårt taskiga lokalsinne försöka hitta. Ibland är det bra att ha varit i Lund en och annan gång. Lätt lunch innan det var dags för den stora undersökningen.

Väl upplagd på britsen tågade de tre vise männen in, som de så skämtsamt kallade sig själva. Det var 2 läkare från kvinnokliniken samt en barnhjärtläkare. De tittade länge och väl, hummade och hade sig sådär som bara läkare kan.
Efter det fick vi även prata med dem om vad som gäller och vad som kan göras och vad det är för fel.

Felet är att höger hjärtkammare är för liten och kan inte ta hand om det syrefattiga blodet och pumpa tillbaka det till lungorna för syresättning.
Bebisen mår i övrigt hur bra som helst och växer som den ska.

Det som händer är att det blir förlossning med tillgång till barnhjärtläkare, enklast i Lund eftersom det är de som tar oss igenom allting nu. Det var inte akut på ett sådant vis att det kommer bli ett tidigt snitt osv utan vi kan låta graviditeten fortgå och vi kommer förhoppningsvis kunna gosa lite med bebisen innan läkarna tar över och gör det de gör bäst.
Fram till tvåårsålder kommer det att bli en del operationer som kommer att resultera i att hjärtat bara kommer att användas med en kammare och det syrefattiga blodet kommer att ledas direkt till lungorna.
Som de sa, bebisen kommer inte kunna bli högpresterande elitidrottare, dykare, bergsbestigare eller så, men kommer i övrigt att ha ett normalt liv. Men som vi sa, med sådana ambiotioner skulle det nog ändå inte vara vårt barn ;).

Vi ska tillbaka till Lund igen om en månad och kolla vad som hänt sen sist.

I övrigt, det är lika bra att Silvio lär sig språket för det kommer bli mycket tid i Lund framöver.

Sammanfattningsvis känns det bra. Det är tungt med alla operationer och liknande, med det känns bra att bebisen kommer att få ett normalt liv och framförallt att vi frå vår lilla bebis.

Man slutar aldrig att förvånas

Jag måste återge vad som hände någon gång runt 1-tiden inatt. Hungriga som vi var, hur vi nu kunde vara det efter allt snacksätande begav sig jag, Silvio, Josse och Bella till oxgrillen för lite nattmat. Bella var minst munter över det förslaget, hon och Silvio hade precis haft en lång diskussion angående äta eller inte äta kött. Nåväl, hon kom på bättre tankar när vi upplyste henne om att det fanns mjukglass. Vi andra köper burgare. Bella köper en pommer och en mjukglass med strössel. Så långt är allt väl.
Tills människan demonstrerar tanken bakom inköpen. Glassen var tydligen dipp. Så pommes doppade i mjukglass. Vetifan vad jag tycker om den kombinationen.
Jag bara undrar vad hon skulle lyckas med för märkligheter om hon någon gång skulle få märkliga graviditetsbegär.

Välbehövligt

Nu har vi partajat så smått. Silvio mer, jag mindre. Hursom, det var skönt att vara iväg och bara ha kul hela kvällen. Det var toppenstämning och en del var fullare än andra precis som sig bör.
Nu väntar vi bara på att Lovisa ska komma hem från barnvakterna. :)

Natha är en renodlas knasboll. Hon har investerat i ett par leksaker som Lovisa kan leka med när hon är och hälsar på. I den här takten har hon köpt mer leksaker till Lovisa än vad vi själva gjort. Men det uppskattas!

Nu ringde det på dörren så då är det bebisleverans, nästan i klass med storken!
Tack H&M för att ni tog väl hand om Lovisa ikväll. Fast jag saknade henne lite ibland..

Dagens boktips

Ett par dagars beodrad vila samt ett par sömnlösa nätter genererar lätt en utläst bok.

Unni Drougge - Boven i mitt drama kallas kärlek

Baksidetext: Så träffar hon Niclas, och de blir besinningslöst förälskade. Han är ung och vilsen, men Unni stöttar honom - hon anar bara inte till vilket pris. Utåt är de ett lyckligt par, men hemma är tillvaron helt annat än idyllisk. Hon reser runt i Sverige och föreläser om mäns våld mot kvinnor men lever själv i ett misshandelsförhållande. Samtidigt som hon hjälper Niclas att bygga upp en framgångsrik karriär som litterär agent offrar hon sin egen. Niclas svartsjuka styr snart hela hennes liv. Bit för bit släpper hon taget om det viktigaste hon har: barnen, vännerna, skrivandet...

Jag tycker: Jag brukar gilla Unni, det här är definitivt inget undantag. Boken är väldigt, väldigt rak och ärlig, hon står för sin dumhet och hoppas att den ska lära andra. Jag har själv ingen personlig erfarenhet i ämnet, men det är lätt att känna med Unni i boken. Rekommenderas varmt, även om den är hemsk om hur en människa kan krympa sig själv så mycket.

Lördagen

Lite mer sömn inatt, välbehövligt på alla vis för oss alla.

Ikväll har Nina inflyttningsfest. Det har varit en hel del velande fram och tillbaka om vi ska gå eller inte. Nu känns det ändå som bäst att gå, att komma ifrån och kunna släppa tankarna ett par timmar. Det behövs. Lovisa kommer ha det toppenbra hos Hannah och Martin som passar på att öva sig tills det är dags för dem med en bebis. :)

Lugn dag

Jag har ju varit beodrad att hålla mig stilla idag också. Lovisa har som tur är varit väldigt samarbetsvillig på den punkten och sovit länge och sen så gott sm roat sig själv bara jag varit i samma rum.
Nu kommer all trötthet och huvudvärk. Sov knappt något inatt, har inte kunnat sova under dagen. Somnade en liten sväng nu på kvällen. Välbehövligt. Huvudet värker, men det är väl för lite vatten, för lite sömn, för mycket annat.
Nu ska vi bara ta det lugnt och ta hand om varandra i väntan på måndag.

Väldigt liten uppdatering

Inte fått någon mer information idag. Vi ska till Lund på måndag för vidare utredning.
Det blir en pissig helg.

Jag svarar såhär

Det har kommit lite frågor om hur det gick idag på ultraljudet. Självklart vet alla att vi varit där och är nyfikna på hur det gick. Det gick väl mer eller mindre bra, allt beror på hur man ser det. Det fanns en pigg liten bebis i magen.
Tyvärr har den lilla krabaten ett hjärtfel. Vad det är exakt och hur det kommer att åtgärdas vet vi inte i dagsläget. Vi vet bara att det kommer bli jäkligt tufft.
Vi blev alltså kvar ett tag så att även en läkare fick göra en bedömning. Det slutade med att vi tog fostervattensprov som akut kommer att analyseras i Lund för att se om det beror på något genetiskt. Eventuellt kan vi få åka till Lund för vidare utredning om det behövs, vår läkare skulle prata med dem imorgon och göra en bedömning utifrån det.

Just nu känns det skittungt och jag funderade länge på om jag skulle skriva det här inlägget eller inte. Det känns som att det egentligen är mer personligt än vad jag vill dela med mig i bloggen. Samtidigt vet jag att frågorna kommer oavsett och det går inte att låtsas att allt är bra.

Hursom, på grund av fostervattensprovet är det viloläge som gäller för min del, total uppassning. Nåväl, jag kommer nog lilla lite lågt ett tag tills vi vet hur det är med allt och vad som händer i framtiden.

Dags att sätta lite fart på tillvaron

Tänkte börja med att hoppa in i duschen som en första anhalt, annars blir jag nog inte så populär på återstående happenings idag.

Klockan 15 ska vi på ultraljud. Spännande och lite nervöst. Okej, mycket nervöst just nu.

Klockan 16:45 ska jag klippa mig. Äntligen! Ska bli ohyggligt skönt att bli av med den stora, ovärdade, risiga kalufsen och ha något lite enklare.

Under ultraljudet ska Natha underhålla Lovisa eftersom det klart och tydligt stod på kallelsen att man inte får ta med barn. Idag frågade Natha lite försynt om hon inte kunde få ha Lovisa lite längre än den där timmen. Jo, det går väl för sig :).


Underhållning på hög nivå

Jag fick en liten bekräftelse via mailen att mitt nya telefonabonnemang ska fungera nu. Sen kom den här lilla notisen;

"OBS, du skall INTE använda eventuell CD-skiva som skickas med adaptern, då kommer inte din telefonitjänst att fungera."

Varför ens skicka med en skiva då?


Underhållnign del 2. Det ringde på min telefon, jag reflekterade över att det var ett Kalmar-nummer. Kollade upp numret på hitta.se och kunde konstatera att det var Kalmar-filialen av mitt jobb som ville mig något. Kom på att det säkert var någon som ville skaffa sig lite provision på att förlänga mitt elavtal. Det förlängs automatiskt om jag inget gör, men någon stackare vill tydligen göra sig en hacka på det. Kanske kan vara snäll om de ringer igen, vi är ju trots allt kollegor.

Jäkla Silvio

Han har lämnat en halv påse kolasnören på sitt skrivbord. Av någon outgrundlig anlednig är de med full fart på väg ner i min mage. Jag misstänker att jag kommer få köpa nya åt honom sen.

Jag håller mig hemma

Igår fick jag stränga order om att hålla mig hemma och faktiskt svara i telefonen. Robin ska komma förbi och hämta sina saker som vi haft sen kollektivet de hade upplöstes. Nu ringde han och skulle komma om ett tag. Inte för att jag tänkt gå någonstans ändå. Dona lite här hemma är väl mer min melodi idag. HUrsom, skönt att bli av med sakerna även om de inte är speciellt utrymmeskrävande.

Snabba ryck

Idag lyckades nog brevbäraren göra sitt jobb för jag fick min post. Imorgon är det tydligen dags för ultraljud. JAg fick en hel dags förvarning. Nu handlar det mest om att få loss Silvio från arbetet kanske hitta någon osm vill ta en promenad eller så med Lovisa. NAtha, vad gör du imorgon eftermiddag?

Jaja, hursom, jag blir nervös av sånt här. Jag må vara lugnet själv kring det mesta, men ultraljudet gör mig nervös. Det är här alla skräckhistorier kommer och hoppar på mig. Sist var jag så nervös så det slutade med att jag spydde och det höll på att komma över stackars Silvio.

Nåväl, sen har vi haft en skitunge inatt som gjort sitt yttersta för att mamma och pappa inte ska få en blund i ögonen. Hon tyckte att hela grejen med att sova verkade ganska trist och lät alltså bli. Istället pratade hon, gnällde, skrek, och pratade igen. Jäkla unge. Tur för henne att hon är så söt.

Vi blir omoderna

Just nu håller vi på att skaffa oss ett telefonabonnemang, visserligen ip-telefoni, men ändå. Detta för att det blir smidigare med porttelefonen. Just nu är den kopplad till min mobil, som jag alltid, nästan, har på ljudlöst och dessutom är jag liet avig till att svara på dolt nummer.
Så vi kör på en hemtel med hemligt nummer så går den bara till porten och typ andra som kan få känna till numret.

Hon gick

Jag höll Lovisa i händerna så att hon stod upp, sen gick hon. Flyttade jättefint på fötterna och tog sig framåt. Bra eller anus?

Jag lyckades

Tvättberget är eliminerat. Dock återuppstår det nog om jag samla rin all tvätt som ligger lite varstans i lägenheten. Men jag tänker känna mig lite nöjd en stund först.

Så trevligt

Silvio, här står mer eller mindre att du ska bjuda mig på bio, middag och en resa ;).

Vecka 22

Barnet

Ögonlocken täcker hela ögat. Barnet är känsligt för beröring och flyttar sig om du buffar på det. Naglarna har vuxit ut och täcker fingertoppen.

Lungblåsorna utvecklas men är vattenfyllda hela tiden i magen. Vätskan pressas ut vid födseln. 

Vikt 510 gram. 


Mamma

Hormonerna som förändras i din kropp kan göra så att tandköttet svullnar upp. Kom ihåg att sköta din tandhygien ordentligt.

Bäckenuppluckring

Bäckenuppluckring kallas även symfyseolys eller foglossning. Bäckenlederna mjukas upp hos alla kvinnor under graviditeten. Det är en normal process för att utvidga bäckenet. En del kvinnor kan få smärtsamma besvär. När bäckenlederna mjukas upp blir bäckenet mer rörligt och ostadigt. Ofta uppstår värk i korsryggen, ner i skinkorna eller från blygdbenet mot ljumskarna. Det finns hjälp att få. Prata med din barnmorska.


Pappa/partner

Ta vara på tiden under graviditeten. Fyll på kärlekskontot och fördjupa er relation. Gör saker som ni inte kan göra när barnet kommer. Gå på bio eller restaurang. Bjud in era bästa vänner till en fest. Åk på en kortsemester. Ta hand om varandra.


Källa: vardguiden.se



 


Bara lite less på Posten

Såhär är det, både nu och i min förra lägenhet hade jag sista brevlådan i trapphuset. Det innebär tydligen att jag ska ha alla andras post. Nu snackar vi alltså folk som inte ens bor i vår trappuppgång, så fort brevbäraren fått med sig ett brev felaktigt så får jag det. Skitbra. Verkligen. Det slutar förmodligen allt som oftast med att personen som egentligen skulle fått posten aldrig får den.
På vår dörr står det klart och tydligt vilka som finns i hushållet och därmed förväntas få post. Varför skulle vi vilja ha någon annans post?

Dagens garv

Ursköna instruktioner om babyvård.

Önskan

Att min sambo ska köpa med sig sushi hem. Fan det enda jag varit sugen på den här sommaren. Tur att det är så gott :).

Jag och listor

Helt ärligt snodd.

och så får man bara svara med ett ord

1.Din mobiltelefon? Snygg
2. Din (o-)äkta hälft? Silvio
3. Ditt hår? ovårdat
4. Din mamma? pratig
5. Din pappa? husvagnsfanatiker
6. Det bästa du vet? Lovisa
7. Din dröm inatt? snusk
8. Din dröm/ditt mål? välmående
9. Rummet du är i? datorigt
10. Din hobby? hästar
11. Din skräck? spindlar
12. Vill du vara om 6 år? tillfreds
13. Var du igår kväll? godisillamående
14. Vad du inte är? rik
15. En sak du önskar dig? pengar
16. Var du växte upp? Åseda
19. Det sista du gjorde? drack
20. Dina kläder? morgonrock
21. Din TV? avstängd
22. Ditt/dina husdjur? kattunge
23. Din dator? här
24. Ditt humör? trött
25. Saknar någon? nej
26. Din bil? kaputt
27. Något du inte har på dig? stilettpumps
28. Favoritaffär? H&M
29. Din sommar? illamående
30. Älskar någon? ja
31. Favoritfärg? svart
32. När skrattade du senast? igår
33. När grät du senast? längesen


Att leva konsumtionsfritt

Jag har i olika omgångar valt att leva utan onödig konsumtion uinder en månad. Det ahr lagts in slumpmässigt när jag tycker att det helt enkelt har blivit för mycket. Efter perioder då jag köpt saker utan att det egentligen behövs. Häromdagen läste jag om en tjej med familj och allt som anammat detta under ett år. Då köptes inga kläder, inga fikor eller luncher på stan, inga onödiga semestrar utan utflykter i närheten. De få saker som behövdes till de växande barnen var ok att köpa second hand eller byat sig till. Jag tycker tanken bakom det hela är väldigt bra. Att reflektera över sina inköp och inte köpa saker bara för att. När jag har haft en fri månad börjar det alltid att jag ska köpa ditten och datten när jag väl får igen. Märkligt nog så inser jag efter en månad att de där sakerna klarar jag mig bra utan så det blir oftast inga inköp. Detta tankesätt passar väldigt bra nu också när inkomsterna är väldigt låga. Det går att leva ett rikt liv utan en massa prylar som oftast bara gör en glad tillfällig och ger nästintill ångest på sikt. Det är skönt att reflektera över varför man köper saker, fyller de verkligen en funktion för att vardagen ska bli bättre eller fyller de andra tomrum, de som inte är fysiska?

Det enda jag kan finna negativt med det hela är att vårt samhälle är uppbyggt som ett konsumtionssamhälle. Det fungerar genom att invånarna arbetar, tjänar pengar och sedan konsumerar upp sina pengar.
Jag skulle inte ha något emot att bo på landet, dra ner på arbetstempot och ägna mer tid åt självförsörjning. Det skulle nog ge andra värden i livet. Tyvärr finns inte 100 mbit fiber i de regionerna så jag är nog ensam om den tanken i min familj ;).

Ny vecka nu va?

Även ny månad. Det borde vara höst på riktigt. Härligt, härligt så länge det inte bara blir regn och rusk.
Tror att det blir en ganska lugn dag idag. Tänkte börja anamma städschemat denna vecka och dagens uppgifter är kök och matrum. Köket är ju i ganska så bra skick nu, men det finns alltid nåt att göra. Rensa ut diverse mög från kyl och frys. Matrummet måste vi definitivt göra något åt, det är just nu belamrat med alla saker som stod i Lovisas rum innan. Alltså en massa lådor som ska ner till förrådet. Bara att börja ta itu med det sen alltså.

RSS 2.0