Alkohol

Passande rubrik? Ja, kanske. Kom nämligen att tänka på en sak. Inför inskrivning får man en käck liten enkät att fylla i som handlar om vad man har haft för alkoholvanor innan graviditeten. Man får fylla i ytterligare en på sluttampen för att se hur det sett ut under graviditeten. Hur som, förra omgången var ju så oplanerad som något kan bli och jag levde singellivets glada dagar med väldigt mycket festande. Den stackars barnmorskan undrade hur tusan jag hann med allt, lite sissådär kanske.

Nåväl, det jag skulle komma till egentligen. Jag och Hannah hade nog den här diskussionen för ett tag sen om jag inte missminner mig. Hon arbetar inon socialen och stöter väl på både det ena och det andra. Det jag och hono ckså reagerade på var att fokus låg på mammans alkoholvanor, visst det är viktigt under graviditeten och sedan tar ju MVCs ansvar slut. Men varför glöms papporna bort? De ska väl också ta hand om sitt barn när det väl är levererat och borde väl också fundera på att inte vara full som en kastrull allt som oftast. Märkligt.

Nu skriker Lovisa på mig så jag får sluta fundera ovh ägna henne lite uppmärksamhet.

Kommentarer
Postat av: Marcella

Ska jag dra det för dig? Mamman är i fokus på MVC för hon har barnet i magen. Om mamman under samtal uppger att pappan dricker mycket eller är våldsam eller nåt sånt där, så kopplas soc och kurator in.



Kul med svägerska som jobbar med gravida, eller...?

2008-08-29 @ 14:15:08
URL: http://emeff.blogg.se/
Postat av: Emma - Fröken Hallonsnöre och Mammagrisen

HAha, jo, jag fattar ju att det är så. Det känns dock lite märkligt att det tex inte finns något fokus på hela familjen utan att man ska behöva gå vidare till soc och liknande i ett senare skede om det skulle vara nödvändigt.

Äh.. svammel, svammel. Jag har nog sovit för lite.

2008-08-29 @ 14:21:10
URL: http://emmut.blogg.se/
Postat av: Marcella

det är ingen fara. jag tycker också det är skevt system. vet flera på jobbet som tycker det också.

2008-08-29 @ 15:36:25
URL: http://emeff.blogg.se/
Postat av: Emma - Fröken Hallonsnöre och Mammagrisen

Min kompis som är socialsekreterare inom barn och ungdom tyckte också det är skevt. Men visst fokus ligger på att barnet mår bra i mammans kropp sen kan vad som helt hända. Sorgligt egentligen.

2008-08-29 @ 15:48:35
URL: http://emmut.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0