Det går alltid snabbt i min värld

Idag blev jag uppringd av persnalchefen på företaget här i Växjö som jag varit uthyrd till under vintern, hon erbjöd mig en anställning tom 31/8 med start redan imorgon. Eftersom jag inte har så värst mycket för mig just nu förutom två veckor i månaden i Ljungby och lite casinojobb annars så hade det bara varit dumt att tacka nej. Det känns skönt att veta vad jag ska göra i fem måndader framöver, dessutom kommer jag att jobba på dagskiften nu istället så jag kommer förhoppningsvis vara lite mindre zombie.

Eftermiddagen har ägnats åt sjukhusbesök med Victor, det var dags för nytt ultraljud. Allt såg hur bra ut som helst så nu ska vi gå över till halvårskontroller istället. Victor ska även sluta med Waran så snart allt är godkänt av Lund och kommer då gå över till Trombyl igen, bra det också då han slipper alla blodprover för att se om doseringen stämmer.
Han vägde 17 kg med kläder på och var 91,5 cm lång så han är stor minsann. Tröjor får vi ändå köpa i storlek 98/104 för han har lång överkropp och sen små taxben.

Så dumt

Lovisa var jättetrött efter dagis, det resulterade i att hon somnade stenhårt. Det i sin tur resulterade i att hon varit vaken hela kvällen, och är fortfarande. Det går bra om hon sover middag på dagis eller hemma mitt på dagen, men somnar hon så sent är det kört sen. Såhär i efterhand hade det nog varit klokt att hålla henne vaken ändå.

Imorgon ska jag och Victor till sjukhuset på eftermiddagen, det är dags för ultraljud igen. Jag hoppas att allt ser bra ut fortfarande. Jag blir så ängslig hela tiden, han blir lätt blek och sådär. Men, men, vi får se vad de som vet har att säga imorgon.

Lugna lördagen

Det skulle man kunna tro, men två små galningar gör sitt bästa för att sätta käppar i hjulet för de planerna. Silvio är inte så värst mobil för han har ont i sin höft så vi har försökt vara hemma och såsa idag. Får hoppas att morgondagen bjuder på något trevligare. Det gör den ju givetvis eftersom farmor och farfar kommer förbi på lite fika på vägen till Öland. Så ikväll ska jag försöka baka lite.

Lovisa pratar fortfarande väldigt mycket om när hon ramlade och slog munnen på dagis. Hon säger vilken sten det var ifrån och att XX puttade henne. Stackars liten, hon blir så ängslig av sig när något händer.

Jobbet igår gick verkligen superbra, om det alltid gick så bra skulle det vara roligt på riktigt att jobba.

Våffelfrossa

Det är vad vi precis har haft. Jag är lite för mätt egentligen, det är verkligen mäktigt med våfflor.
Att Victor var dålig igår och inte sov inatt har inte märkts idag, han har härjat runt så mycket han bara orkat.

Om två timmar ska jag jobba så det blir ingen lugn hemmakväll och så snart jag slutat ska jag sova för det behövs.

Jag kan ha blivit en liten tant

Idag bara hände det, jag köpte en pelargon. Det måste vara galet.

Såhär på kvällskvisten vill Lovisa inte sova och Victor är dunderförkyld så han kommer med största sannolikhet att vara hemma imorgon.

Plocka upp hundbajset för bövelen

Ja, här tas det till kraftord minsann. Det är så äckligt överallt nu, i synnerhet på vägen till dagis. Man får slalomhoppa mellan bajshögarna. Idag på hemvägen ville Victor gå lite utanför asfalten, vinglade till och landade lämpligt nog med hela handen i en bajshög. Trevligare kan man ha. Som tur var hade vi våtservetter att ta det värsta med, men hemma blev det tvål, vatten och handsprit. Ytterkläderna har också fått en åktur i tvättmaskinen.

Om man går ut med högtrafikerade (gång)vägar borde det väl inte vara så svårt att begripa att  eländet ska plockas upp? Är det mer avskilt i typ skogen eller så bryr jag mig inte så mycket för där är väl risken minimal att någon ska gå.

Vågar man hoppas på vår?

Det hade varit skönt. Barnen är glada över att kunna vara ute mer. Med den kalla vintern var de knappt ute på dagis och pulkaåkning var de trötta på efter en vecka så det var knepigt med utevistelse, men lite gick att få ihop. Nu ser vi fram emot skogsutflykter och lekplatshäng.
Lovisa har börjat prata om att få åka till stallet och rida så det får det också bli framöver när alla inblandade är friska. Äntligen är ju Victor så pigg så att han också kan åka med och röja runt lite.

Upp och ner

När jag var gravid med Lovisa gick jag upp fruktansvärt mycket i vikt, hela 35 kilo, det är galet mycket. Som de flesta nog tänker så tänkte även jag att jag väl skulle gå upp de där vanliga 10-15 kilo, för det får man ju ändå räkna med, men det slutade inte där. I början gick jag ner av allt kräkande, men när det väl gav med sig gick det bara på ett håll. Barnmorskan frågade mig  varje gång om jag åt mycket snabbmat och godis. Vad ska man säga? Köket var oanvänt. Det kanske inte var så konstigt heller, när jag väl slutade kräkas mådde jag fortfarande ohyggligt illa hela tiden. Enda sättet att hålla illamåendet halster var att äta varannan timme. Det blir en hel del och det räckte inte med ett äpple eller så utan jag fick tvinga i mig mackor eller mat även om jag inte var hungrig. Inte nog med det, jag var fruktasnvärt trött hela tiden så jag åt en hel del godis med hopp om att sockret skulle hålla mig vaken på jobbet. Värre blev det, foglossning, detta helvete. Jag kunde inte röra mig, jag var helt strandad för att jag hade så ont, jag fick ta bilen överallt. Så allt detta i kombination ledde till massiv viktuppgång.
Efter förlossningen gick jag ner 15 kilo relativt snabbt, som sig bör, men resten hängde envist kvar. Jag blev gravid igen och gick upp 15 kilo. Jag hade samma vikt vid båda förlossningarna. Sen följde en turbulent tid med Victor, långa sjukhusbesök och en bebis som ville sova 4 timmar per dygn. Mycket godis! Så jag låg envist kvar på den höga vikten.

Sen kom vändningen. Det var i början av sommaren 2009. Jag var magsjuk en dag. Efter det var jag inte speciellt sugen på godis så jag lät helt enkelt bli att äta, går det vara en tid vänjer man sig av ganska snabbt. Dessutom hade HK lagt upp en bild på facebook. Den bilden var hemsk, jag såg höggravid ut. Den sommaren försvann 20 kilo. Underbart! Hösten smög sig på med trötthet och skola, det var lätt att köpa en liten chokladbit när det var tunga 12-timmarspass i skolan. Jag tillät mig att äta lite godis om jag kände för det. Jag gick givetvis inte ner något i vikt, men å andra sidan gick jag inte upp heller.

Förra våren tog jag lite mer seriösa tag, åt bra mat och motionerade. 10 kilo till försvann. Under ännu en mörk och tung höst och vinter har jag ätit en del godis, men har ändå lyckats med konststycket att gå ner ytterligare 5 kilo, kanske för att jag inte har haft så mycket vakentid ;).

Jag har alltså tills nu lyckats med bedriften att gå ner 35 kilo. Helt otroligt! Det känns inte så otroligt, men ser jag den summan så är det ju helt fantastiskt. Än är det lite kvar, men det är inte ens 10 kilo, det känns överkomligt och det får ta sin tid. Det vilkiga är en hållbar livsstil, jag vill inte utesluta godis och fikabröd. Jag vill kunna äta vad jag vill, men med måtta.

Nu kommer våren igen och det börjar kännas i kroppen att det är dags att motionera ordentligt igen och ta itu med det sista. Så skönt!

Men idag nöjer jag mig med att klappa mig själv på axeln för att jag varit så jäkla bra!


Nytt och fint

Det var väl på tiden att den här stackars bloggen fick nytt utseende. Snälla Tella gjorde en ny header och resten löste sig med hjälp av Silvio (ja, jag har universitetspoäng i kodning.. men ptja... bristande intresse tror jag att det kallas). Fint som snus blev det. Kommer nog pilla lite mer framöver så det blir ännu snyggare.

Onödigt med säng

I torsdags morse tog barnen täcke och kudde för att bädda ner sig på sina mattor på golvet. Där låg de en bra stund och fnissade i samförstånd samt slurpade i sig lite välling. Knasbollar är vad de är, men mycket söta sådana.


Bio

Idag var jag och Lovisa på bio, hon tycker verkligen att det är jätteroligt att få gå. Hon känner sig så stor och speciell när hon får köpa popcorn och sitta i biosalongen. Filmen var ju kanske inte den bästa enligt mig, men den tycktes duga åt en treåring ;).
Vi tog även en runda på stan och kikade lite när vi ändå var ute. Det resulterade i att jag klippte Silvio ikväll. Nu ser han äntligen lite välvårdad ut igen, men det krävdes en hel del övertalning innan jag fick klippa. Han litar inte på mig den skiten :P.

Helg

Är helt slut efter två veckor i Ljungby, det måste vara den urtrista vägen som tar kål på en ;).

Efter nattens snöfall fick jag gå med och lämna barnen i morse så det var lite svårt att ta sig fram. Att lämna Lovisa var inte det lättaste, hon var väldigt bekymrad efter att hon slog sig igår och tyckte att dagis var ett riktigt läskigt ställe. Det hade ändå gått bra sen under dagen.

Eftersom vädret är allt utom det minsta roligt så ska jag och Lovisa gå på knattebio imorgon. Passar perfekt!

Olycka

Ja, det händer väl lätt och jag är förvånad över att vildbasen Lovisa har klarat sig i drygt tre år utan några större skador. Idag var faktiskt första gången vi behövde uppsöka vården för att hon hade skadat sig. Det var inte så vansinnigt akut heller. Men.. när jag hämtade på dagis berättade de att hon hade ramlat ner från en sten och förmodligen bitit sig i läppen, de hade inte sett mer under dagen, men precis innan jag hämtade hade de sett att en stor flisa var av från ena framtanden och undrade om hon hade så sen innan. Det hade hon inte så vi gick förbi tandläkaren på hemvägen. Vi behövde bara vänta en stund innan vi fick träffa en tandläkare som tittade lite. Enligt första bedömningen verkade det inte vara så allvarligt, inget löst eller så. Det bli återbesök om några veckor för att se om det är vasst på tanden, men först ska läppen och allt få läka lite.

Vem lagar träden?

Det var gårdagens bekymmer. Vi tog en annan väg hem än vi brukar och vi gick förbi ett ställe med några avverkade träd. Lovisa blev väldigt bekymrad över det och påpekade väldigt många gånger att träden var sönder. Sen tittade hon vidare och såg vanliga träd som stod upp, då var hon nöjd och sa att träden var lagade. Men hon kunde inte reda ut vem som hade lagat träden.

Annars är det fullt upp med jobb, busiga barn och förkylningar på löpande band.

Knasungar

I morse hade de plockat fram vad de ansåg nödvändigt från kylskåpet.


Pausade dagens planer

Natten var allt utom skoj. Victor fick en hemsk hostattack vid tvåtiden som resulterade i att han kräktes. Efter det var han lite orolig så han fick ligga i vår säng. Att ha Victor i sängen blir oftast inte så bra sömn då han kastar sig runt en massa. När jag steg upp i morse kände jag att jag inte alls mådde bra efter natten så jag fick lägga mig och sova ett par timmar till. Hoppas på en bättre morgondag då vi behöver komma iväg och skaffa skodon åt Victor.

Mer nostalgi

Den anda skrutten var klar över vad han tyckte om att bli fotad för 2 år sen.


Nostalgitripp

Skitungen för 3 år sen, kan inte påstå att så värst mycket har ändrats, lite mer hår på huvudet kanske ;).


Helg

Så, det har varit en intensiv jobbvecka. Visserligen lite kortare nätter, men lång pendlingsväg istället. Nu när det äntligen är helg så är Lovisa vrålförkyld såklart. Lovisa var hemma från dagis idag och har pusslat hela dagen. Sen när Victor kom hem igen har det varit fullt krig i vanlig ordning.

Imorgon ska jag försöka hitta ett par fodrade gummistövlar till Victor, Lovisa har ett par som funkar bra i blasket. Något som inte funkar lika bra i blasket är Victors skor, förra vintern höll de för vattenpölsskutt och allt möjligt, men nu verkar de inte vilja vara med längre.

Seg idag

Jobbade inatt, är jättetrött och genomförkyld. Inga bra förutsättningar alltså. Men solen värmde skönt idag. Barnen däremot var riktigt hopplösa när jag skulle hämta dem och gjorde inte alls som jag sa. De kutade iväg åt varsitt håll så medan jag försökte få ner en väldigt motsträvig Victor i vagnen för att veta var jag hade ett barn så hade Lovisa hunnit springa iväg till skogen. En tjej på cykel undrade om det var mitt rosa barn som var "där borta". Suck alltså. Det fungerar inte när Lovisa blir på det humöret, hon stänger av allt man säger och gör som hon vill, hon struntar i om det kan vara farligt. Så nä, jag är nog inte så munter idag.

Här se barnen ganska glada och snälla ut.


Höghöjdsträning

Lovisa har fått ta över kusin Robins gamla säng och idag monterade vi ihop den eftersom vi köpte en sån där "inte-ramla-ur-sängen-bräda" i lördags. Nu har hon äntligen lite mer plats i sitt rum med mindre säng samt att det är bra förvaring. Hoppas att hon fixar att sova där uppe, men det ska nog gå bra. Slut på att hoppa i sängen alltså.


En stjärna är född

Lovisa har ritat en stjärna och förklarar noga vad de olika delarna på den är. Hon är mäkta stolt må ni tro.

 
(Klicka på bilden för att se den i stort format.)

Motion av barn

När man ändå går till affären kan man lika gärna göra en massa andra saker på vägen. Victor ville köra sin vagn själv och ingen fick hjälpa honom. Lovisa var i vanlig ordning hörgt, lågt och i vattenpölarna.

       

Klicka på bilderna för större format, men det vet ni väl vid det här laget.


Saker jag längtar lite efter

  • Kunna ha mattor på golvet (utan att de ligger hopsnurrade i en hög med diverse mat- och kroppsvätskor på sig).
  • Blommor på fönterbrädena (utan att hitta blomdelar, krukskärvor och blomjord över hela lägenheten).
  • Lampor annat än i taket utan att hitta sönderplockade lampor överallt.
  • Att barnens leksaker inte ligger överallt utan på deras rum. Utopi?


Jag börjar fundera på om jag har extremt vilda och påhittiga barn, hur gör alla andra som uppenbarligen kan ha lite mysigt och fint hemma?


En solig lördag spenderade vi inne på IKEA

Eftersom så var bestämt. En mycket motvillig Silvio och två glada barn fick jag med mig sen shoppades det loss som aldrig förr. Nädå, det har shoppats större kvantiteter där förr. Vi hittade det vi skulle och som vanligt lite till. Det viktigaste var att ordna med ordentlig smutstvättsförvaring och det löste sig finemang. Efter att ha donat med det upptäckte jag dessutom det geniala i att en sån där låda med tvätt alldeles lagom fyller upp tvättmaskinen så man vet verkligen när det är dags att tvätta.

Här skulle det även vara en bild på barn som faktiskt sitter still i flera minuter och äter pasta med köttfärssås, men då kameran och jag inte är fullt samarbetsvilliga idag får ni fantisera ihop den bilden själva och hoppas på bättre lycka någon annan dag.

Jobbkrångel, som vanligt

Inatt fick jag veta att det var sista natten. Det har varit lite lite att gör apå jobbet med sportlov och allt så nu är det bara att vänta på den stora vändningen. Så länge får jag huser i Ljungby med start på tisdag. För att få ihop lite pengar ska jag lita lite black jack imorgon, det var lagom arbetstid, 18-22 så det ska nog gå bra.

Imorgon far vi till det stora möbelvaruhuset i Älmhult.

Det var på tiden

Idag fick jag äntligen tummen ur och åkte och storhandlade. Mycket välbehövligt, skåpen var skrämmande tomma och krävde dyr påfyllning från Coop varje dag. Nu håller det sig nog ett par veckor.
Som om inte det var nog hade H&M halva priset på en del av sina aktuella kläder så det blev en liten beställning, rena rama fyndpriserna.

Nu ska jag iväg till jobbet och sen är det banne mig helg för hela slanten!

Hej igen

Här har jag inte skrivit på ett par dagar, mest för att det inte har hänt så värst mycket. Jag har sovit, barnen har varit på dagis. Ungefär så.
Idag efter dagishämtningen hälsade vi på HK för att spana in hennes nya lägenhet, hon är äntligen tillbaka i stan. Efterlängtat och Lovisa var hur glad som helst över att få träffa "tant ding-ding".

En natt kvar sen kommer helgen, ska bli skönt. Tänkte åka till IKEA på lördag och skaffa lite saker. Egentligen skulle jag skaffa många saker, men orkar inte köpa möbler den här gången, vill rensa ut här hemma först så nu blir det bara lite annat smått och gott som behövs. Ska äntligen ordna med en ordentlig tvättlösning. Jag är så trött på den ständigt översvämmade tvättkorgen så jag ska köpa stora återvinningskärl som kan staplas och därmed göra så att man direkt kan lägga tvätten på rätt ställe så den är sorterad och klar. Sparar förhoppningsvis en hel del frustrationer.

RSS 2.0