Sovmorgon

Idag fick vi sova ända till 8. Inte dåligt alls. Förmiddagen har ägnats åt att städa upp efter Lovisas vilda framfart. Det tar ju sin stund. Och dammsugarpåsen blev full. Och det var den sista. Gick till Konsum och köpte någon slags universalpåse. Funkar ok, men inte bra.
Nåväl, började scanna nätet för att hitta nya påsar. Börjar givetvis kolla på OnOff då dammsugaren är köpt där och det är deras eget märke. Dåligt resultat.
Googlade.
Och fann dammsugarpasar.nu, en helt fantastisk sida. Så nu kommer det hem ett gäng i brevlådan efter helgen :).

Mitt i natten nu igen

Jag har blivit dålig på att lägga mig i vettig tid på senaste tiden. Mest för att det är så tråkigt att gå och lägga sig, jag vill gärna hinna med en liten sväng WoW på kvällskvisten. Idag har det varit en trevlig dag. Den började med att jag skulle ha sovmorgon och Silvio skulle ta Lovisa till dagis. Ändå steg jag upp tidigt, men gick och la mig lite senare och sov bort hela förmiddagen. Sen tog Silvio med Victor till läkaren och jag hämtade Lovisa på dagis.
När det var gjort och alla var hemma igen gick jag till Nina så att hennes kusin kunde klippa mig. Det blev kalasbra, ungefär som jag tänkt mig så nu får hon hålla sig i stan så jag har en bra frisör :).
Kvällen ägnades åt något så tråkigt som att ställa av bilen samt betala räkningar.. roligare kan man ju ha. Sen blev det en del WoW.
Nu är det sovdags!

Gladaste killen


Gullungen

Victor skrattade lite innan, inte jättemycket, men som ett litet bebisfniss.

Efter att jag duschat gick jag och hämtade Lovisa på dagis, väl hemma igen kändes den där duschen helt överflödig, jag var lika äcklig igen. Så  packade vi ihop oss, hela familjen för att gå neråt stan. Jag skulle ju till Nina och bli klippt av hennes kusin och Silvio tyckte nog att det gick lättare att hålla ordning på barnen om de befann sig i vagnen.
Tyvärr blev aldrig klippningen av idag utan det får bli imorgon, men Ninas soffa var skön att sitta och dricka vatten i ;).
På stan skaffade vi oss nya solbrillor, jag köpte nya leggins, Silvio en bok och ja det var nog typ det.

Nu är jag trött, trött, trött och godissugen.. Jag brukar ju köra mina sockerkickar för att orka vara vaken lite, men jag tänkte sluta vara så förbenat tjock så då kanske godisätningen bör minska väldigt drastiskt.

Imorgon ska vi försöka få ordning på oss.. ordning som i att Lovisa ska vara på dagis till 14, Victor ska till sjukhuset kl 13 och jag ska till Nina kl 15. Jag behöver min cykel.. Väldigt mycket, men Chrille lånade den.. och nu vet jag inte riktigt var den är..

Idag då

Vaknade i morse av att det rann svett på mig. Äckligt och varmt.. Usch. Kände mig lite konstig, kanske väderomslag på gång, dessutom var sovrummet kokhett. Nåväl, jag tycks ha återhämtat mig och ska nu börja göra mig iordning innan det är dags att hämta snorungen (ja, det är befogat att kalla henne det nu) på dagis. Efter det ska jag till Nina och bli klippt av hennes kusin. Ska bli spännande. Jag klippte ju mig förra månaden, men det blev en ganska beige frisyr så jag hoppas det blir lite mer frisyr den här gången. Sen borde jag få tummen ur och köpra hårfärg också.. men dte är en senare fråga.

Nina undrade om jag hade bloggpaus

Nej. Det bara råkade falla sig så att gårdagen var så ohändelserik så det var inte ens värt att skriva ett blogginlägg om den.
Idag har det hänt lite mer. Lovisa har varit på dagis. När hon skulle hämtas packade vi ihop hela familjen och gick ner på stan. Lovisas garderob behövde lite mer påfyllning. Två butiker senare var vi klara. Nu börjar hon ju bli dyr på riktigt. Även hos de stora kedjorna kostar kläderna lite mer när man vuxit ur bebisavdelningen.
Sen fick hon en Star Warskeps också på initiativ från Silvio. Vem annars..
Sen skulle vi fika. Kollade på Askelyckan, men där var det lika fultl som vanligt. Man får verkligen ha tur om ska hitta något bord. Så sen gick vi till Palladium istället. Big mistake! Den enda personen som då var på plats ägnade sig åt att diska istället för att serva kunderna som stod och väntade i kö. När det var våran tur slutligen så blev vi överhoppade. Vi påpekade det också, men inte en reaktion så vi gick... till Espresso istället.

Nu är det lite stillsam kväll med lite diskande och tvättande i vanlig ordning.

Energiboost

Det finns faktiskt ett tillfälle då Victor sover. När man är ute med vagnen.
Tidigare hade jag och Hannah pratat om att hitta på något i helgen så idag gjorde vi slag i saken. Jag och resten av den här familjen packade ihop sig för att möta upp Hannah och Martin. Vi gick til affären och provianterade och sen gick vi till Strandbjörket och satte oss på en filt i solen. Det var ganska lugnt med folk där vi var så Lovisa rusade runt en massa. Helt perfekt eftermiddag på alla vis.
Jag tänkte sen på det när vi gick hem.. att även om vi varit aktiva så har man kunnat slappna av eftersom Victor för en gångs skull varit tyst.
Nu väntar en lugn kväll :).

Eftermiddag

Jodå.. vi blev uppringda igen från FK, men inte av samma person som Silvio först pratat med. Hon kunde inte göra så värst mycket mer än godkänna utbetalningarna. Det innebär att jag får en del på måndag, en del på tisdag och Silvio får allt på tisdag. Konstigt.
Och enligt henne har det aaaalltid varit så att om utbetalningsdagen infaller på en helg så får man pengar först p måndagen. Konstigt att det aldrig fungerat så i praktiken då..

Fortfarande fanns det dock en drös med frågetecken så när Lovisa ändå var på dagis packades resten av oss ihop oss och gick ner till FK. Det tog en stund innan personen förstod allt vi ville.. det var ju inte bara en sak om man säger så¨. Vi får väl se om det lyckas den här gången.. Jag höll nästan på att be om en tidsbokning till nästa månad. Dessutom ska vi få alla loggar och så på våra ärenden.
Konstigt nog finns ingenting av det som vi var och trasslade med förra månaden. Och fortfarande finns frågan kvar hur sjutton det kan komma sig att Silvio ska ha pengar för Lovisa under den perioden han begärt för Victor. Det har alltid ändrats i efterhand för när han kontrollerat sina uppgifter står det rätt.. ett par timmar senare är det ändrat. Likaså efter varje gång vi varit på FK, uppgifterna står rätt på hans sida på nätet.. men några  timmar senare är det ändrat igen.
Och givetvis går det inte att se vem som 'klyddat'.


Nog om det.

Dagis hade gått bra. Lovisa var ju där ett helt pass idag vilket innebar att hon även skulle sova. Det hade faktist gått över förväntan och hon sov lite över en timme. Duktig tjej.

De ringde från Lund också så nu har vi fått tid för den stora undersökningen. Vi åker ner 10 maj och kommer hem den 13 maj. Har inte riktigt fått grepp om exakt vad som ska göras, men det är en str utredning inför den kommande operationen.
Så det blir till att snåla lite eftersom det kostar att ta sig dit och hem också. Av någon outgrundlig anledning har vi fortfarande inte fått ersättning för när vi var i Lund i samband med födseln och allt. Får ringa på måndag...

Spyfärdig och svimmig

Ungefär så känner jag mig just nu.. det bara snurar i huvudet och jag vill spy. Försäkringskassan alltså. Alla som inte orkar läsa om gnäll, gnäll, gnäll utan bara vill läsa små söta anekdoter om mina barn kan ju titta in här om ett par veckor igen.

Idag borde vi ha utbetalningsdag. Inte en krona har vi fått. Någon av oss. När man begär föräldrapenning får man information om att gör man det senast den 20e så är man garanterad att få pengarna på utbetalningsdagen. Så det har vi givetvis gjort. Begärt i tid alltså. Det har ju fungerat hittils. Dock inte idag.
Men eftersom inte mycket annat har blivit rätt senaste månaderna så hade vi fått ett brev från en dam/tant/handläggare..ja anställd. Silvio ringde upp henne...

Jag drar lite bakgrundsinformation först.

Mellan 17 januari och 25 mars har Victor vårdats av sjukvården på sådant vis att vi inte behöver ta av den vanliga föräldrapenningen utan ska få tillfällig föräldrapenning. Till förra månades utbetalning tog jag ändå vanlig föräldrapenning eftersom jag ville få utbetalningen i tid. Inga konstigheter. Minst två olika personer på FK har sagt att de ska dra tillbaka de dagarna och ersätta dem med tillfällig föräldrapenning.
Silvio har begärt tillfällig föräldrapenning för Victor från 16 februari då han innan dess fortfarande hade lön. Ingen konstigt med det förutom att någon inkopetent pappskalle har gett honom vabnlig föräldrapenning för Lovisa varenda gång. Och varenda gång som vi påtalat detta så har det ändrats.

Trodde vi.

Just nu finns inte en enda logg, det finns inte en enda liten notering om att vi var och härjade med dem för en månad sedan. Ingenting. Tomt. Nada.

Ungefär som våra bankkonton alltså.

Jo, den här damen/tanten/handläggaren...anställda säger att vi kanske kan få pengar i slutet av nästa vecka. Vi kan ju alltid gå till soc så länge. Uppenbarligen är hon inte särskilt välinformerad om soc regler. Men det blev hon.

Det intressant nu är att damen/tanten/handläggaren..anställda skulle prata med sin chef. Det var för ungefär en halvtimme sedan. Fortfarande inget svar.

Vi har begärt att få pengarna på våra konton idag. Det ligger även krav på att hon eller någon annan av raketforskarna som jobbar där personligen ordnar upp samtliga autogiron och räkningar.

Men mest av allt vill jag att mina barn ska få mat.

Äsch.. jag orkar inte mer just nu, men efterforsningar har visat att man ska anmäla sånt här till JO. Så det kommer jag att göra.

Nä, varför skulle vi ha lite flyt?

Det verkar ju urbota dumt. Åter till jobbsökningen...

Kors i taket

Victor har slagit på stort och sovit nu hela förmiddagen. Jag har äntligen fått lite lugn och ro för mig själv. Den varar dock inte så länge till för om en stund är det dags att hämta Lovisa igen på dagis. Jag hade tänkt ha henne hemma idag eftersom hon knappt åt eller sov igår, men efter en god natts sömn var hon sitt vanliga jag i morse... en lite snorigare variant kanske. Men så länge barnen inte är kräksjuka, febriga samt orkar delta i aktiviteterna får de typ vara hur sjuka som helst i övrigt.
I eftermiddag är det dags för bvc-besök med Victor. Han ska få sin första vaccination och så är det en något försenad tvåmånadreskontroll. Det ska tydligen vara två vaccin idag, dels det gamla vanliga som Lovisa också fått sen ett nytt mot stap..(äsch.. några jäkla bakterier som är genomjävliga), något som införst sen nyår. Positivt tycker jag! Hoppas han inte får ont och feber av vaccinationera.. känner att jag inte riktigt orkar det också.

Sen håller jag tummarna lite extra hårt för Silvio idag. Tydligen var det lite provjobbning som gällde först så idag får han veta om han får jobbet... det va ju ganska höga prestationskrav, men jag hoppas att han klarar det. Vi behöver det.

Min ork är definitivt slut

Idag har jag haft två stycken jävligt gnälliga barn. Den ena har dock varit på dagis ett par timmar, men har varit gnällig ända sen hon kom hem. Victor.. ja, han är som vanligt.. han sov en liiten stund.. när Lovisa spydde. Annars har han gnällt hela dagen och som vanligt hjälper ingenting. Inte mat, torr blöja, rapa, ligga, vagga, vagga lite mer.
Fick i Lovisa lite mat och la henne eftersom hon aldrig sov innan.. men gissa vad... hon gnäller.
Jag önskar så innerligt att det någon gång blir någon rätsida på Victor. Om han någon gång skulle kunna vara lite nöjd och belåten skulle allt vara så mycket enklare. Vi vuxna skulle vara lite mer utvilade och det hade inte varit några problem att ta hand om Lovisa de få gånger hon faktiskt gnälle lite. Allt som oftast är hon ju en riktig solstråle.

Jag vet att vi i Sverige har ett väldigt förmånligt system som gör att man kan vara hemma med sina barn.. men just nu skulle jag önska att båda föräldrarna fick vara hemma. Jag var helt slut redan när vi var hemma båda två.. nu är jag redo att rymma hemifrån.

..och där kom nästa.

När jag hämtat Lovisa på dagis var det dags för hennes middagsvila. Packar ner en trött tjej i sängen med en flaska välling, precis som vanligt. Efter någon halvtimme eller så så hör jag henne gnälla. Hon har som vanligt kastat ut alla nappar. Ger henne napp igen. Går ut. Nån minut senare storgråter hon.
Då har kon kräkts.
Plocka bort allt som är nerkräkt och bäddar ner skruttungen igen.

*Håller tummarna*

Vi klarade nästan en vecka

Nu i morse var Lovisa snorig. Första snuvan. Jag förmodar att det kommer hålla på såhär nu några år framöver.
Nu har nog också nyhetens behag med dagis lagt sig för det var lite pip och gnäll när jag lämnade henne.

Äh.. det har inte hänt så mycket mer än idag. Ska passa på att dona lite här hemma.. sen ska jag ringa lite samtal så saker blri rätt och ja sen är väl även den här dagen till ända.

Förresten slog Victor på stort och sov fem timmar inatt. Personligt rekord.

Jag kunde inte låta bli

Josse hade en lista och medan min dotter har övervakad frukstund kan jag ju besvara frågorna.

Du heter: Emma Charlotta Margareta Rosenqvist
Smeknamn: Emmut, Emmisen, Emmsa-Pemsa..
Beroende av: Socker?
Vad behöver du mest just nu: Sova.
Vad tror folk om dig? Folk tror lite allt möjligt om mig.
Stämmer det? Men hittills kan jag inte påstå att det har stämt.
Vad får du oftast komplimanger för? Öhhh... just nu är det nog ingenting. finns inte så mycket att ge komplimanger för om man ska säga rent utseendemässigt. Men back in the days var det alltid rumpan. Den är ju förvisso likadan som innan och har växt proportioneligt med resten av mig.
Vad säger du för att imponera på någon? Att jag är bäst.. dumt att ljuga.
Hur imponerar man på dig? Genom att inte förställa sig utan vara sig själv, både med bra och dåliga sidor.
Brukar du skratta för dig själv? Ja, det händer nog lite titt som tätt.
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Något från Telenor om nån nätutbyggnad eller nåt.
Var bor du? I en stökig lägenhet på fjärde våningen.
Trivs du där: Ibland, ibland inte. Det där växlar, men oftast trivs jag.
Äger du några converse: Tror de har klarat sig undan diverse rensningar.
Sprit, cider, vin eller öl: Måste man välja? Då väljer jag bort cider.
Vad har du för mobil: SE W880i (eller?)
Nästa mål i ditt liv: Ett jobb?
Hur svarar du i mobilen: Aa det är Emma.. eller om det är någon mer bekant så blir det mest ett 'hallå'.
Vem ringde du senast? Någon tant på Försäkringskassan.
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Jag möttes av en telefonsvarare som meddelade ett personen jag sökte var på lunch.
Antal timmar sömn inatt: 7 kanske. Lätt ett rekord. Så mycket sömn var det längesen jag fick.
Sov du ensam: Nej, jag trängdes med Silvio och Victor.
Brukar du komma i tid: Jag har som ambition att komma i tid. Räcker det?
När mår du bra: När jag har sovit ostört i 9 timmar.
När blev du fotad senast: Vet inte. Brukar lyckas hålla mig borta :P
Hur känner du dig nu: Trött och sliten.
Vanligaste färg på dina kläder: Svart.
Vad tycker du om fötter: Fötter är ganska äckliga. Bebisfötter kan vara lite söta, men sen får det vara nog.
Vad saknar du: Att vara pigg. Och så saknar jag att rida. Det ena brukar leda till det andra.
Favorit dryck på morgonen: Oboy.
När brukar du oftast gå och lägga dig: Runt 23 i bästa fall.
Är du blyg? Ja.
Sysslar du med någon idrott: Barnvagnspromenad. Nej.. inte annars. Det där med hästeriet ligger lite på hyllan just nu.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Svarar som Josse, attraktion vid första ögonkastet, absolut.. kärlek tar lite längre tid.
Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: Höhö.. bara barnförbjudna saker.
Är du nöjd med ditt liv:  Jovars.. det har ju blivit bra mycket annorlunda än jag tänkte mig, men det behöver ju nödvändigtvis inte vara negativt.
Vad är det värsta du vet?  Just nu diverse myndigheter som ska krångla. I ett vidare perspektiv är det ju krig och elände osh allt annat skit här i världen.
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka?  En hundralapp kanske, allt annat är nödvändigheter.
Vad längtar du till? Victors nattsömn.
Har du bra vänner och äkta vänskap? Jepp. Aboslut.
Vad är det finaste du fått? Barnen. De kanske inte direkt räknas in i kategorin saker jag fått, men de är ju finast.
Om ett år?:
Lite mindre mammaledig, lite mer i jobbsvängen och förhoppningsvis lite plugg på det.
Du samlar på: Allt?!
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Ingen.. jag svär en stund, skriver ett blogginlägg och sen får det vara bra.
Har du strumpor på dig nu: Ja.
Är det okej att gråta: Varför skulle det inte vara okej?
När grät du senast: Det kom en halv tår innan när någon unge på drog en snyfthistoria hos Oprah.
Har du piercing: Hål i öronen är det närmaste.
Vill du gifta dig: Ja, helst.
Vill du ha barn: Förutom de jag har? Ja.. men jag vet inte om det skulle fungera rent praktiskt så det får vara så länge.
Är du bra på att laga mat: När jag väl orkar engagera mig och hålla mig i köket under tiden matlagningen pågår brukar det bli gott. Annars kanske det får lite mörka nyanser :P.
Är du flygrädd: Nej.
Hur vig är du: Vig? Nej. Inte alls skulle jag nog säga.
Vilken är din favoritglass: Piggelin såklart.
Tror du på ett liv efter döden: Jag har lite svårt att ge ett bestämt svar på den frågan då jag inte vet vad som avses med 'liv'.
Bor dina föräldrar tillsammans: Ja, men inte med varandra.
Vilken ögonfärg har du: Blåa
Röker du: Inte längre. Men passiv rökning är ju också rökning...
Hur ofta tränar/motionerar du: Inte alls.. eller ja.. det blir ju promenerande i stort sett dagligen.
Vad är det viktigaste i livet?: Att ta vara på livet, njuta och ha det roligt =) (Orkade inte ens ändra Josses svar) Tillägger att inte planera och ha för stora förväntningar.. det är det som bara hänt som varit det bästa.

Detaljer, detaljer

Idag fick Lovisa lunch på dagis. Det hade väl gått lite sissådär. Min annars väldigt matglada lilla tjej har kinkat en del sista tiden. Hon vill inte bli matad, men hon lyckas inte heller äta speciellt mycket själv utan tycker det är roligast att leka med maten. Nåja, det var väl inte det största bekymret.
Det personalen reagerat på var att hon inte ville dricka. Vad säger man? Ungen vägrar ju dricka. Vi har försökt truga henne enligt konstens alla regler sen hon började med smakportioner för nästan ett år sen. Men hon vill inte. Och ärligt talat orkar jag inte bry mig så mycket heller längre. Så länge hon inte tycks lida av någon vätskebrist får det vara bra.
Det som lyckas bäst är sånna där små tetror med sugrör.. men sånna kan hon ju inte leva på. Så vi harvar vidare. Jag vet inte hur många gånger jag försökte förklara att hon inte dricker. Hon kanske tar en klunk eller två sen får det vara bra.

Victor har hållt mig fullt sysselsatt hela dagen. Han är sällan nöjd den lille stackaren. Det ska vara mat, torr blöja, rapad, helst nyfisen och sen kanske, kanske det går bra att sova fem minuter. Någon enstaka gång per dag slår han på stort och sover en timme. På nätterna händer det att han sover två, ibland tre timmar.
Enormt påfrestande.
När Lovisa var i samma ålder blev hon äntligen nöjd och belåten. Det var när jag slutade med mina amningsförsök och helt gick över till ersättning. Hon blev mätt och nöjd.
Victor går det ju inte riktigt att utöva den taktiken på.

Godingen

Victor har ju inte direkt fått speciellt mycket bildutrymme i bloggen. Mest för att han sett så konstig ut på alla kort. Nu börjar det dock hända grejer, han ler mer och mer, har båda ögonen öppna och idag skojade han till det med att själv gripa tagi och hålla ett litet mjukdjur. Nu vägrar han släppa det...

 

Pust

Lovisa lämnad på dagis. Idag ska hon prova att äta lunch där också. Trevligt. Äntligen lite valuta för pengarna ;). Det känns bra att jag och Victor får lite tid för oss själva. Det mesta med Lovisa är ju väldigt intensivt, det ska hända saker hela tiden. Uppdelningen här hemma har ju varit att det mest är Silvio som tar han om Victor eftersom de hänger framför datorn dagarna i ända (Silvio spelar WoW, Victor ligger och sover/skriker/fiser/spyr i hans famn) och jag får hålla reda på Lovisa.

Orka bli förvånad

Någon av alla raketforskare på Försäkringskassan har bytt ut de dagar Silvio begärt tillfällig föräldrapenning för Victor mot vanlig föräldrapenning för Lovisa.
Fick ett brev i fredags från någon handläggare som ville få rätsida på saker. Försökte ringa henne då, men hon var åp lunch så jag ska göra ett nytt försök imorgon.
Alltså helt seriöst. Silvio har begärt (via hemsidan) tillfällig föräldrapenning gällande Victor, lämnat in alla intyg. Vi har varit och hälsat på dem ett par gånger. Pratat med diverse handläggare.

Och ändå gör de helt åt helvete fel.

Konstigt då att de har långa handläggningstider och folk får vänta i evigheter på pengar eftersom de hela tiden ändrar på saker och efter några månader inte lyckas alls.

Nygammal bil

Det kan bli en ruskligt dyr historia att laga kära bilen, och då menas bara felsökningen.. Så vi får tillbaka gamla saaaaaaaben tills vidare. Den funkar ju än så länge. Förmodligen tills den hamnar hos oss.
Men ja, ställa av lilla volvon nu.

Jag kommer att vara lite upptagen ikväll

Lovisa har börjat kinka en hel del med maten senaste tiden. Hon vägrar äta. Så, ja, jag tänkte att hon kunde få plocka lite själv med maten. Såhär i efterhand känns det inte riktigt som en av mina bästa idéer.

       


Jag förmodar att jag också lyckades förmedla ganska bra varför Lovisa helst ska ha färgglada, mönstrade kläder.

Duktig tjej

Först stan, handlade lite kläder på Lindex. Några byxor till så är vi i hamn, men det får vänta tills 'lönen' kommer. Sen gick vi till Linnéparken så Lovisa fick springa av sig lite. Nina hade med sig en liten vovve, men den ville inte Lovisa klappa på.
Väl hemma igen så gick hon själv upp för alla trapporna. Jag fick hålla henne i handen till att börja med och så höll hon andra handen i spjälorna på räcket. Sen tyckte Lovisa att hon hade fattat så då fick jag inte hålla i henne längre. Det gick verkligen hur bra som helst.  Imorgon får vi prova att gå ner också.

Dagens allmänbildning

Igår under middag uppstod någon smått kaotisk diskussion om vad man lär sig i skolan nuförtiden. Tex.. vem i h-e var Bellman? Tragiskt nog tror många att det är en gubbe som figurerar i en rad roliga historier.

Sen kan man lyssna på Bellman, här i Imperiets version. Tummen upp på den va?!


Föräldraledig på riktigt

Idag börjar utmaningen. Jag ska hålla mina barn vid liv helt på egen hand hela dagarna/kvällarna (lite beroende på hur Silvio jobbar). Det ska bli spännande. Just nu sover båda två så än är det inte så jobbigt. Dessutom har jag träningsläger för Lovisa. Hon SKA lära sig gå i trappor, även om det är med en massa hjälp så skulle det vara oändligt skönt att inte behöva bära henne. Fjärde våningen, bara trappor och två barn som behöver bäras. Inte ett särskilt vinnande koncept alls.
Tvättmaskinen går för fullt, "missade" ju min tvättid i lördags så jag får försöka tvätta ikapp det nödvänigaste (barnens kläder) nu under veckan.

Helgen

Helgen förflöt bra. Vi var ju hos Silvios föräldrar för att fira att de fyllt år i veckan som varit. God mat och trevligt sällskap kort och gott.

   


1. Klänning.. så urbota dumt, den är ju roligare att dra i.
2. Bäst att vara i pappas famn, den där lilla tussen kan vara läskig.
3. Victor smilar upp sig så gott han kan.
4. Nej faster, när ska du förstå att Twilight inte är något för mig? :P

Inte särskilt populär mamma

Idag skulle Lovisa vara på dagis ett par timmar på förmiddagen. Under tiden som hon var där passade jag på att fylla upp kylskåpet och vila lite. När jag skulle hämta henne igen började hon stortjuta när hon fick syn på mig. Hon ville ju vara kvar och dona med allt hon kan göra där. Hemma var tydligen ingenting som lockade.
Tur att hon ska dit imorgon också. Då ska hon få äta lunch också innan det är dags för hemfärd.

När lillfröken har sovit klart ska vi packa ihop oss och gå ut i det fina vädret istället. Först ska lillfröken få lite nya kläder. Hennes hylla i garderoben är inte så välfylld längre sen jag plockade bort allt i storlek 80 som hon växt ur. Med lite rabattkuponger som kom förra veckan blir det ju lite billigare.
Sen ska vi till en lekplats också så hon får springa av sig lite. Nina skulle också hänga med och ta med sig en hund så då blir det väl ett evinnerligt tjat på Lovisa sen ;). Hon fick ju äntligen träffa sin älskade Stella i helgen.. men efter så mycket tjat om 'vov-vov' från hennes sida så var det förvånande att hon knappt vågade fram för att klappa. Men det tar nog sitt tag. När Lovisa bodde hos sin farmor och farfar i januari vågade hon ju bara leka med Stella de två sista dagarna.

Behöver jag ens säga vad som inte funkade idag?

Om någon inte lyckades gissa så är det bilen. Nu igen. Efter ett batteribyte i fredags gick den som en oljad blixt hela vägen till Silvios föräldrar.
I lördags la Silvios pappa och bror ner lite tid på att fixa till lite småsaker.
Idag skulle vi åka hem. Efter ett par mil svär jag över att stereon lägger av. Känns inte som hög prio just nu att köpa en ny. Efter att ha svurit klart över det inser jag att varvmätaren står på noll. Mycket märkligt fenomen då jag kör. Hinner svära lite till och fundera över om någon sladd glappar, har hoppat ur eller så.
Inte för att jag hinner fundera så värst länge på det. Hela bilen lägger ner verksamheten. Precis vid infarten till Floby. Så där svänger jag in och kan köra prydligt åt sidan.
Djupa suckar och dags att ringa efter hjälp. Silvios bror har precis lämnat av Tella i Floby så allt för långt bort borde han inte vara. Medan vi väntar på honom lyckas vi starta bilen och fortsätter köra. Är den helt havererad känns det skönare att vara i någon som kan liknas vid civilisation. Trodde vi. 50 meter innan gränsen stendör den igen. Felsökning. Kan vara generatorn. Suck.
Efter mycket funderande inser vi att vi inte kommer hem med den bilen så vi får skjuts hem. Skjutsen hem bestod av en liiiten (okej då.. skitlång omväg så vi kom hem ungefär fyra timmar senare än planerat.
Imorgon får de förhoppningsvis ordning på bilen igen. Om inte annat fick vi erbjudande om att byta tillbaka till den numera hela saaben jag har sluppit svära över sen augusti :P.

Roiligare uppdatering om helgen kommer imorgon istället...

Ivägåkningsdags

I morse när jag var med Lovisa på dagis blev min bil fixad. Den har ju inte startat, jag trodde det var något med bensinpumpen, särskilt som den kan lägga av lite då och då. Under alla upplivningsförsök så stendog batteriet också. Som jag fick det förklarat nu så var det batteriet det var fel på och det laddar inte som det ska och det kan också vara anledningen till att bilen lägger av lite då och då. I min värld låter det helt ologiskt, men i min värld kan jag inget om bilar heller.
Så jag fick order om att köra bilen en sväng minst varannan dag, jag får alltså inte ha den stående. Och jag som tycker jag är så duktig som går överallt. Tji fick jag :P. Så nu får jag hitta på saker att åka till.

Det gick kanon med Lovisa på dagis, hon tar verkligen för sig av allt som finns där och blev lite ledsen när vi skulle åka hem. Jag fick även lite information om det nya dagiset som dagiset flyttas till i höst och det låter verkligen kanon.

Nästa vecka ska Lovisa gå på dagis varje dag, men lite kortare pass för att sedan avsluta med ett helpass på fredagen.

Ett dagisbesök senare

Snacka om att jag kände att Lovisa var borträknad. De hade tagit bort hennes hylla i hallen (eller hyllan finns väl kvar, men hon hade ingen plats längre) och sen sa de att de räknat med att vi skulle höra av oss med lite mer framförhållning.
Jo, vi hade väl också tänkt planera in det lite bättre tidsmässigt, men vi snackar fortfarande om en plats vi varit tvugna att betala för hela tiden.
Jag förklarade också att Silvio kommer böja jobba på måndag och jag vill inte ha med mig Victor på dagiset, det får räcka med de virus han kommer att exponeras för genom Lovisa.
Nu är ju inte heller Lovisa den mest komplicerade ungen att lämna av lite varstans. Så under den 1½ timme vi var där idag brydde hon sig inte om mig alls. Hon hade fullt upp med att spana in de andra barnen, fröknarna, sanden.
Jag fick istället leka med de andra barnen som tydligen inte ratade mig lika mycket :P. Sen blev hon lite gnällig när vi skulle gå hem. Inskolning är som sagt det minsta problemet. Jag skulle nog utan problem kunna lämna henne där helt själv.. men, men. Imorgon ska vi dit igen och sen får vi planera upp hennes tider framöver. Hon kommer ju att vara där tre dagar i veckan och då klockan 9-14.

Eftersom Lovisa redan är "rastad" idag behöver vi inte fundera mer på det. Så idag blir det lite mer städning. Det är mycket sannolikt att vi åker till Silvios föräldrar i helgen så då vill jag få ordning här innan dess för sen blir det om möjligt ännu mindre tid över för städning.

Klas Klättermus

Jag tror allt han flyttat in hos oss och lärt Lovisa ett och annat. Idag roade hon sig med att klättra upp i soffan helt på egen hand. Det hade väl egentligen inte varit så farligt om hon sen hade vett att sitta någorlunda stilla i soffan. Men icke. Hon springer runt i soffan och har inte koll på kanter eller nåt. Typiskt. Så nu blir det till att hålla ännu mer koll på henne.

Märkning

Tänkte ägna mig åt lite märkning idag. Imorgon börjar Lovisa på dagis igen. Silvio ringde dit och sa att hon ska börja imorgon. De försökte opponera sig rätt kraftigt mot det, men efter att vi lagt några tusen på den där platsen utan att kunna utnyttja den då de inte velat vaar flexibla för fem öre och orkar inte vi vara så värst flerxibla heller. Jag vill inte ägna mig åt inskolning när Victor är med, han ska inte behöva vara där alls. Det räcker nog med den skit som Lovisa kommer att dra på sig. Onödigt att exponera honom för mer.
Så alla kläder ska namnas. Köpte några namnlappar som verkar bra. Om inte annat är det 10 års garanti på att de sitter :P.

Favorit i repris

Mötet med ombyggnadsansvariga alltså. Så mycket frågor, så många bortförklaringar. Nåja, vi fick svar på våra frågor. Flytten av bredband skulle ingå. De ordnar ominstallation av tvättmaskinen och de kommer inte att göra något åt den nya köksutsiken.
Ska försöka förklara. Som det är nu har vi ett matrum, ett rum i anslutning till köket för att lämpligen placera köksbordet (mer känt som avlastningsbord för diverse saker hos oss). Det rummet kommer i samband med renoveringen att göras om till ett sovrum.
Det som nu är köket och tvättrummet kommer att slås ihop och bli köket. Då är det tänkt att placera köksbordet där diskbänken är i nuläget. Där finns ett fönster. Ett som sitter en bra bit ovanför diskbänken. Man kan alltså underhålla sig med att se ner på vår gård när man diskar. Sitter man däremot vid ett normalt köksbord så ser man nog ingenting alls.. Kanske den sändigt smågråa Växjöhimlen. Med lite tur. Skoj.
Jag ska nog ringa den där människan hos hyresvärden som utlovat ny lägenhet och se över möjligheterna. Finns det bara möjlgihet att flytta inom området får det vara. Jag orkar inte dra igång en hel flytt med allt vad det innebär för att komma... ingenstans. Om vi däremot kan få flytta till något annat ställe så kan det i allra högsta grad vara aktuellt.l

Enda positiva var nog att vi har det ganska rent hemma trots allt. Vi undrade varför det var krav på att genomföra en flyttstädning när man flyttar ut inför renoveringen. Vår normala städning borde vara fullgod. Då finns det tydligen riktiga lortgrisar så när de stackars jobbarna kommer och ska riva så är det så jävla äckligt och rentav hälsovådligt.
Så liet skit i hörnen och allmäna diskberg känns helt plötsligt ganska harmlösa. Vi håller oss ju friska.

Lättnad

Inkomstflödet säkrat. Silvio börjar jobba på måndag. Snacka om snabba ryck, han fick jobbet direkt på intervjun. Så snart det var klart var vi på läkarkontroll med Victor, det fanns väl inte så mycket att säga egentligen. Det är lite svårt att mäta blodets syrehalt i fötterna. Dels är det lite dåligt flöde dit då fötterna inte har hög prio och dels är ju fötterna riktigt knubbiga :).
Lillkillen mätte hela 62 cm och vägde 6600 gr. Så så värst liten är han väl inte egentligen.

Ikväll ska vi på ett informationsmöte om renoveringen här. Det finns ju en och annan fråga om man säger så. Främst bredbandet. Från början sa de att de sköter flytt av det. Nu ska man tydligen ordna med det själv. Eller hur. Jag är verkligen inte intresserad av att betala hur mycket som helst för att flytta mitt bredband fram och tillbaka. Dessutom vill jag inte vara utan heller hela den tiden, särskilt inte som jag betalar för det.
Sen undrar jag också över tvättmaskinen. Jag vill att de tar på sig så att den blir ominstallerad. Nu har vi ju ett tvättrum som den står i, det ska ju försvinna och vill man ha tvättmaskin så finns plats för det i badrummet. Så jag är inte ett dugg sugen på att betala dyra kostnader för elektriker.
Sen vill jag ju säkerställa att vi verkligen får alla möbler och sånt i ersättningslägenheten.

Puh.. kommer bli jobbigt..

Tårarna sprutar

Alltså, nu har jag sett det här så många gånger idag så det är löjligt. Ännu mer löjligt är att det är så hysteriskt roligt. Dessutom har Silvio spammad guildchaten med citat. Verkligen skitlyckat då det var typ en till från Sverige och i övrigt lite blandat folk, mest britter.


Woha

Idag lyckades vi med det omöjliga. Det där som absolut aldrig, aldrig händer när man har småbarn. Vi sov. Hela familjen. Ett par timmar. Vad är oddsen?

För övrigt har Victor varit lugn ikväll. Annars brukar han vara ganska gnällig på kvällarna. Då vill han bara vara nära, nära. Sjal, alltså inte halsduk utan bebissjal är hur bra som helst. Man knepar och knåpar, knyter och sen monterar in bebis. Bebis får ligga nära, nära och lycklig förälder har händerna fria :).

Idag blir en hemmadag

Inga utflykter idag. Hemmets ordning har blivit eftersatt när det varit så mycket annat. Alltså lika bra att fixa till här hemma innan det blir allt för jävligt.
Lovisa den lilla skitungen hittar på så väldigt mycket hyss. Det nya är att lägga alla sina saker under madrassen i sängen. Igår drog hon det till sitt yttersta och la sig själv under madrassen. Knäppa unge.

Förresten.. glömde ju tacka Natha lite mer offentligt för de fina kläderna igår som barnen fick.

Ännu en sån där dag

Det förblir ganska stökigt hemma när man mest är ute på dagarna. Idag hade vi bestämt att hänga lite med Natha. Eller rättare sagt låta Lovisa hänga lite med Natha så vi andra kunde vila våra ben ;).

    


Tack Natha för de fina bilderna. (Victor låg i vagnen och sov så han var ganska tråkig ;))

Kvällsslappande

Som sagt packade lilla familjen ihop sig ännu en gång. Eller ja, först var Silvio iväg och hjälpte till med att bära lite saker. Sen gick vi till kvarterskrogen. Köpte en pizza och en stor stark. Ett år sen sist. Det var gott.
Nu är vi hemma igen och ska ta det lite lugnt och skönt. Jag ska lägga mig tidigt ikväll.

Lååååååååångfredag

Det var en toppeneftermiddag. Lilla familjen begav sig till Strandbjörket. Vi hade tydligen samma plan som alla andra små familjer i den här stan. En filt i gräset och lite fika.
Ja och Lovisa då. Som sprang runt som bara den och försökte tjuva saker av alla. Lovisa kan vara väldigt oblyg så hon springer iväg på egna äventyr, hälsar på på andras filtar och försöker ta saker. Det blev alltså ett rejält motionspass för oss vuxna också.
På hemvägen kollade vi på Chrille och Malins ersättningslägenhet som de ska ha nu under renoveringen. De hade fått en 90-säng. Där skulle de få plats var det tänkt, båda två och Malin som är höggravid. Fin planerat. Nåja, det löser sig förhoppningsvis. Jag börjar bara få en föraning om att det kommer bli en massa krångel i höst när det är vår tur.
Om en stund ska vi ner till Dannes och äta lite middag med ovan nämnda personer. De skulle dit och vi känner oss inspirationslösa så lite mat och kanke en öl i solen är väl det som gör susen.

Victor är fortfarande lite småfebrig. :( Men eftersom han verkar må så bra i övrigt ligger vi lågt, han toppar ju 37,7 och det är väl egentligen inte så mycket feber att tala om, men en liten förändring.

Solen skiner

Så vi ska ut och mysa nu på eftermiddagen. Lite frisk luft kan ju vara hälsosamt har jag hört ;). Om inte annat får ju Lovisa springa av sig lite :).
Victor sov ett riktigt långt pass inatt. Kanske hade lite med Alvedonen att göra, men ändå. Så skönt. Sen tog jag sovmorgon. Silvio muttrar väl lite över det, men nu är jag lite mindre överjordiskt trött. Han kan ju sova ett par timmar sen när vi kommit hem igen. Jag kan ju tänka mig att lillfröken tar en lur då.

En del tankar vägra släppa

Jag kan verkligen inte släppa hur det slavades (?) på förlossningen här i Växjö när Victor var på gång. När vi kom in var den barnmorskan som tog emot oss lite bekymrad över blödandet och skulle kolla med läkaren. Läkaren kom.. och läste i min journal att jag med fördel bör föda i Lund. Detta mest för att det är praktiskt att ha Victor på rätt ställe från början.
Nåja, efter att ha läst det släppte alla tankar, åtgärder, whatever på mig och det skulle snabbt som attans skicka iväg mig till Lund istället. För att bli av med problemet?
Vad gick fel? Varför kollades jag inte upp ordentligt innan jag skickades iväg på en lång färd? Visserligen var jag onekligen i rätt fordon, men ändå.
I Lund var det riktigt snabba ryck. Där togs blödandet på allvar och väldigt snabbt var en läkare på plats med ultraljudsapparat. Väldigt kort därpå var Victor född.

Vad vänder man sig med sånt här? Jag är smärtsamt ovetande om mina patienträttigheter eller vad man ska kalla det. Jag är lite för frisk (tur egentligen) för att beblanda mig med vården särskilt ofta.

En trött mamma

Det är jag det. Puh så lite man sover. Lovisa var mer sovbenägen när hon var så liten som Victor är nu. Även om hon ville vara nära, nära hela tiden och gallskrek bara jag tänkte på att gå på toa eller så så sov hon, det gick att sova bort en eftermiddag eller så.
Victor däremot..han vill vara nära, nära han också. Och sover gör han förvisso, men bara korta stunder i taget. På natten kan han i bästa fall klämma i med att sova 3-4 timmar.
Febern hade gått ner till 37,1 efter lite Alvedon så det gjorde susen. Kan inte begripa varför han är febrig, men ska hålla lite koll på honom. Förutom att han varit extra gnällig senaste dygnet så äter han väldigt bra så det verkar ju inte som att han mår så värst dåligt.
Det är ju så typiskt att sånt här händer både när vår kontaktsjuksköterska och läkaren är lediga.

Annars utecklas den lille mannen. Han har just upptäckt sina händer och kan underhålla sig flera minuter med att studera dem :).

När alla andra går på påskledighet

..är vi lika jäkla lediga som vanligt.
Vilket innebar att jag var hos tandläkaren. Det var varken dyrt eller smärtsamt idag. Gratis och problemframskjutande är nog snarare rätta benämningen.
Vi planerade in en massa operationer i september då det inte fungerar riktigt nu med semestrar, Victors operationer och efterbehandlingar. Så på det hela taget är jag nöjd ändå.

När jag kommer hem påpekar Silvio att Victor känns varm så jag tar tempen. 37,7. Det är väl lite varmt? Gav honom en dos alvedon och kollar om ett par timmar igen. Nåja, får ringa sjukhuset också då eftersom allt ska vara så satans speciellt med honom. Okej, jag förstår varför allt ska vara så satans speciellt, men det är jobbigt ändå med allting.


Det blev lite sent

Fastnade med WoW när det äntligen var lite lugnt. Victor har hållt igång precis hela dagen. Han har varit nästan tyst om han har fått ligga i famnen och bli vaggad. Alla andra försök har refuserats med gallskrik.

Det blir inte alltid som planerat

Idag var det tänkt att jag skulle hänga lite med Nina. Så blev det inte alls. Victor har varit superjobbig hela dagen. Så viktigast var ju att jag kunde ta med mig Victor så att Silvio skulle få vila lite, men att ta med honom när han är på det humöret känns lite väl riskabelt. Typiskt. Och så regnade det ju en del i förmiddags också..
Nåja, det kommer ju fler dagar.
Imorgon ska jag till tandläkaren. Usch och fy. Väldigt splittrade känslor inför det. Jag vill verkligen, verkligen bli opererade jättesnart så att jag ser fin ut igen, men operationerna är hemska, hemska, hemska. Och alla vidriga efterbehandlingar.
Jag har aldrig haft tandläkarskräck eller så då jag alltid haft så bra tänder.. men nu är jag sjukt osugen. Nu gör det bara ont så fort jag ska dit. Jag förmodar att vi bara ska diskutera framtiden imorgon så jag överlever förmodligen.

Jag har helt klart tappat stinget

Jag var ju bra på sånt här en gång i tiden. Nu blev jag så stressad och skrev fel, fick sudda och greja. Jag har visst varit en slarvmaja och slutat med rätt fingerställning. Äsch, orka.


34 words

Speedtest


Listdags igen

.. eller ett frågeformulär. Fick detta av Tella på Facebook, men orkade inte fylla i där så jag gör det här istället.

1. Hhur gammal var du när ditt första barn föddes? 27
2. Vilken månad och vilket år är ditt yngsta barn fött? Januari 2009
3. Hur kände du när du fick reda på att du var gravid? Sjukt förvånad, ännu mer förvirrad och galet nervös.
4. Vem berättade du först för? Nina, hon var närmast till hands just då i mitt panikartade tillstånd.
5. Hur mycket gick du upp i vikt under din första graviditet? 35 kg
6. Vad hade du för cravings? I början har det varit Piggelin, det har sedan fasats över till något slags chokladberoende.
7. Tog du reda på könet på ditt första barn? Varför/ Varför inte? Nej, ville inte veta könet utan ville ha det som en överraskning till förlossningen.
8. Hade du några komplikationer under graviditeten? Förutom att jag kräktes inälvorna ur mig och hade foglossningen från helvetet? Nej, annars mådde jag bra.
9. Hur mycket vägde ditt första barn? 4325 gram
10. Kom ditt första barn för tidigt, i tid eller försent? Prova två veckor för sent..
11.  Vad är den största utmaningen eller sjukdomen dina barn har haft? Lovisa har varit lite förkyld, inte ens feber. Victor ja, där har vi ju hela karusellen med hjärtfelet. Värt en uppsats bara det.
12. Vad är det bästa du vet med att vara mamma? Se hur de där hjälplösa små knytena utvecklas, får personlighet och tar sig för av världen. Än så länge är de så små, så det kommer massvis med mer att få mammakickar av.
13. Tror du det är lättast att vara mamma eller pappa? Det är förmodligen lika jobbigt/lika lätt.
14. Vad är det bästa rådet du kan ge till någon som väntar sitt första barn? Helst skulle jag nog inte vilja ge någon något råd alls om det inte efterfrågas, man känner ju oftast själv vad som känns bäst. Men annars är väl rådet att inte lyssna så mycket på alla råd.
15. Har du alltid trott att du ska få barn? Nej, jag har nog ganska ofta varit negativt inställd till barn. Främst för att jag inte vill riskera att försätta någon annan i samma sits som jag själv haft. Men sen tog ju den berömda klockan överhanden. Dock hade jag väl lite andra planer på hur själva familjebildandet skulle ske, men alla sätt är ju bra utom de dåliga.
16. Vad är den största överraskningen i föräldraskapet? Hur gränslöst mycket man kan tycka om någon annan och att jag faktiskt har lite tålamod.
17. Är det något du saknar från tiden innan du fick barn? Inte direkt, men någon gång ibland kan man sakna att vara sådär totalt oansvarig och drulla runt och efterfesta till gryningen, men det saknaden är väldigt liten och väldigt sällsynt.
18. Hur många barn har du? 2
19. Planerar du att få fler barn? Inte direkt, men jag planerar inte heller att inte få fler barn...
20. Vilken mamma ser du mest upp till? Svår fråga. Jag önskar att jag kunde svara med min egen mamma, men det går inte. Så.. jag får väl svara mammor som fått gå igenom väldigt mycket tex svårt sjuka barn, barn som dör, barn som på ett eller annat vis far illa. De mammorna som orkar kämpa och ändå vara positiva på något vis ser jag upp till.

Varför är just tisdagar alltid så tråkiga?

Jag passade på att ta med mig barnen ut när Silvio skulle ner på stan och fika med Robin. Jag och barnen gick till en lekplats, yrhönan Lovisa sprang runt som bara den. Det var fullt upp för mig så att hon inte skulle äta stenar, löv, fågelbajs, bananskal osv. Jag tycker inte det verkar vara en hälsosamkost.
Så var det det där med den nya barnvagnen. Man får aldrig vara glas länge. Ett metallrör på sufletten gick av igår, visst, sufletten funkar, men jag vill inte ha vassa metallrör som sticker upp. Usch. Jag mailade tjejen jag köpte vagnen av och hon hade ändå tänkt komma hit idag och lämna kvitton samt ett överdrag så hon erbjöd sig att ta med liggdelen till Babyproffsen. Tydligen var det en jättevanlig skada, även affärsinnehavaren hade lyckats ha sönder sufletter på det viset. Tråkigt nog gällde inte garantin. Jag som ändå tycker det är undermålig konstruktion. Men, men. en ny suflett beställs och det skulle kosta 300-400 kr så det får det väl vara värt. Om inte annat för att det är lättare att sälja en hel vagn sen när det är dags. Och så ska ju ingen skada sig på det där vassa metallröret som sticker upp.

Sen var jag en sån där jävla gnällkärring idag. Våra nya grannar lägger ju som sagt alltid stenar, pinnar och sånt i dörren för att den ska vara olåst. Ja, och sen får man ju i tid och otid släppa in ungarna och de ringer alltid på vår porttelefon etc. Sjukt irriterande.
Men nu mailade jag hyresvärden så jag hoppas det blir lite ordning på torpet. Om inte annat så är det ju så att det kan bli försäkringsstrul...

Hmm.. ja.. äsch.. nu ska jag taktikvila lite.

Jäkla unge ;)


Lite senare

Ute var det fiinfint väder, inget att klaga på. Sjukhuset var lika tråkigt som vanligt. Vi började med att gå till fel avdelning. De är så joxiga och skiftar lite mellan Neo och Barnkliniken så tillslut vet vi inte vart vi ska ta vägen. Nåja, nu är ju inte Växjö lasarett vansinnigt stort så det gick bra, vi var dessutom ute i god tid för omväxlingsskull.
Sen gick vi genom stan och skrattade åt alla påsklovslediga fjortisar som var överallt och mest i vägem ;).

Sammanfattningsvis var det här inlägget förmodligen hur onödigt som helst. Hoppas dock på gött väder imorgon också så jag kan passa på att gå ut och rasta Lovisa när Silvio ska fika med Robin.

Det var fint som smör

Att sova alltså. Först väckte Victor oss tidigt, sen fick Lovisa mat. Efter frukost och sånt var vi fortfarande supertrötta. Det slutade med att jag tog med mig täcke och kudde för att lägga mig och sova i Lovisas rum så hon kunde aktivera sig under tiden. Hon hade tydligen kul. Hon tyckte nog dock att jag avr lite tråkig för hon la en massa leksaker på mig, skrattade jättemycket åt mig, kittlade mig på fötterna, drog lite i håret och försökte kittla mig på magen. Sötungen.

Solen skiner och snart ska vi ut. Dags för Victor att få säsongens sista Synagisspruta (mot RS).

En kall eftermiddag

14:30 skulle jag träffa Hannah. 14:28 gick jag ut från mitt hus. Victor har en inbyggd timer som gör att han alltid vill ha mat just när man ska gå.
Vi gick till lekplatsen i Linnéparken. Lovisade yrade runt, gungade, sög på stenar. Victor sov. Jag och Hannah pratade en massa. Väldigt trevligt, men det hade varit skönare med ett par grader varmare.

Varför man har tvättmaskin

Trots att jag gått över till att i huvudsak använda mig av tvättstugan får en sån morgon som den här morgonen mig att vara väldigt glad över att ha en egen tvättmaskin.
Lovisa har lyckats med konststycket att kleta in större delar av sig själv och sin säng med bajs. En dusch och en maskin tvätt senare ser jag ljuset.

Bastu? Bastu!

Jag klagar inte på det fina vårvädret, bara vad det gör med min lägenhet. Hua, det är så fruktansvärt varmt här så det känns som om det är mitt i sommaren. Puh, verkligen.
Annars då? Vi har fått nya grannar. De är sämst. Porten på våra hus är alltid låst, man får 3 (!) tags, kan få ut 2 extra samt att det finns porttelefon. Det borde väl en normalbegåvad familj kunna klara sig på? Tydligen inte. Ständigt ligger det pinnar och stenar och sånt i porten för att dörren inte ska gå i lås. Smart. Det är liksom låst av en anledning.
Dagens I-landsgnäll del 2. Tvättstugan. Vi har asbra tvättstuga. Det är redan doserat tvättmedel och sköljmedel, man behöver alltså inte göra så mycket mer än att välja sort. Går det budskapet fram? Nej. Ständigt är större delarna av tvättmaskinerna nersölade med diverse tvättmedel folk envisas med att själva använda. Varför liksom? Så totalt onödigt, särskilt när hyresvärden gjort satsningen för att bla hjälpa allergiker.

Ähh.. slutgnällt.. Mer städning. Kanske en dusch. Sen sova. Jag är sjukt slut.

När alla andra..

.. i den här stan var ute och njöt av solen stannade jag inne och städade. Lite tråkigt, men mycket nödvändigt. Fröken Lovisa hade smulat ner större delen av lägenheten och i sovrummet hade vi uppfödning av dammdinosaurier. Nu är smulor och dinosaurier utplånade. Om en timme är det tvättid. Ärligt talat trodde jag att jag skulle hinna lite mer på de där timmarna, men saker tar ofta längre tid än planerat.

Silvio och barnen däremot var ute och njöt. De gick runt sjön, var i en lekpark, charmade tanter, klappade hundar, charmade fjortisflickor osv. Så jag antar de var nöjda ;).

Imorgon hoppas jag på fortsatt solsken för då ska jag ut och slappa. Och umgås massvis med Hannah.

Så.. trots att det är skittråkigt att städa är jag glad för det känns alltid mycket bättre när det är rent och fint. Hmm.. ja köket kvarstår ju visserligen... så det ska betas av under kvällen.


Long time, no list

Men nu kommer en, Tella hade ju en så då kan ju inte jag vara sämre.

Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det? "De hade likadana morgonrockar... "

Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid? väggen brevid mig

Vad såg du senast på TV? Typ halva Talang 2009

Utan att se efter, gissa vad klockan är? 00:32 (det var den visst också!)

Bortsett från datorn, vad hör du just nu? Silvios webradio

När du senast var ute, vad gjorde du då? Gick till affären

Vad tittade du på innan du började med denna undersökningen? Tellas blogg

Drömde du något inatt? Ingen aning, men jag skulle tro det.

När skrattade du senast? Tidigare ikväll åt min tokgalna dotter.

Vad finns på väggarna i rummet där du är nu? Tapeter ;) och en plansch från WoW.

Har du sett något konstigt på sista tiden? Jag ser ju Silvio varje dag.. (puss Silvio).

Vad tycker du om den här utmaningen? Ingenting egentligen, jag är bara för trött för att lyfta arslet från stolen.

Vilken var den senaste filmen du såg? Wanted

Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa då? Lite högre standard.

Berätta något om dig själv som folk inte vet om: Folk och folk, någon vet alltid någon sak om mig, men ingen vet allt.

Tycker du om att dansa? Jag saknar taktkänsla och kordination.. så ehh.. ingen favorit kanske, men hellre än bra.

George Bush? Nån snubbe som varit president.

Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka? De jag har heter Lovisa och Victor. Skulle jag få fler så vet jag inte, den eventuella dagen det sker får vi se.

Skulle du någonsin överväga att bo utomlands? Varför inte? Det finns väl egentligen inga skäl att inte göra det.

Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten? Vilken gud? Vilken pärleport? (Inte överdrivet troende.)
Vilka fyra vill du ska svara på den här utmaningen? De fyra som känner för det. Nina gör det garanterat.


Ovanlig kväll

Victor har faktiskt varit lugn och nöjd under kvällen. Vi har sluppit lyssna på ett ändlöst skrikande och sluppit ägna oss åt ett ändlöst vaggande. Det känns helt galet och så skönt. Just nu ser godbiten ut just såhär.Min plan för imorgon är att slänga ut familjen ett par timmar och få lite städat här. De är så förbaskat bra på att distahera mig så jag tror det är enklare om jag får vara hemma helt själv och bara fixa iordning. Det borde inte ta så värst lång tid, lite att plocka undan och sen dammsuga och skura lite. Ja, kanske diska lite också.. men det kan jag göra när resten är hemma.. för jag låter diskmaskinen jobba ;).

Jag kan inte sluta skratta

Varje gång jag ser den här sovbilden på Lovisa får jag skrattkramp i magen.Förresten, jag inser hur otränad jag är nu. Jag undrade varför jag hade så ont i bröstmusklerna idag, så provade jag att bara hålla armarna i luften som jag håller syskonvagnen. Jösses, där hade vi lösningen.

Och lösnignen på Victors mössproblem.. ptja, Lovisa har nog lite större huvud. Jag får köpa en mössa till honom.

Jag undrar..

..vad Lovisa hade för mössa den här tiden förra året. Jag tycker att jag har gått igenom mösslagret, men hittar ingen som passar bra på Victor. Anting är de för små eller för stora. Jag får nog ta en kik i bildarkivet och se om jag känner mig klokare. Annars blir det lite shopping och det är ju inte ett dugg tråkigt.
Nu är det ungefär rond 763 med Victor och maten. Vi har dragit ner kraftigt på Infatrini så han får nästan bara Nan. Då äter han inte så bra, kanske att han inte gillar smaken på Nan? Så idag köpte jag lite av Sempers ersättning istället så får vi se om den faller honom bättre i smaken.
Kräsna jäkla ungar jag har ;). Lovisa har en massa konstiga idéer om saker hon inte ska äta. Hon är nog inte så hungrig egentligen, igår efter lite lek ute i solen var det inga protester alls med middagen utan den slank ner väldigt, väldigt snabbt.
Helgplanerna är lika spännande som vanligt, tvättstugan på lördag kväll. Snacka om ändrade helgvanor ;). På söndag är det inplanerat att umgås med Hannah, det ska bli superkul. Vi är så jäkla kassa på att ses, men ibland är bättre än inte alls :).
Sen har jag önskemål om att hinna med alla småprojekt här hemma. Som att dammsuga och diska klart disken. Men nu är det mesta vagga bebis som gäller så då får man inte så värst mycket mer gjort än att slösurfa eller titta på tv.
Och så skulle jag behöva byta klädhögar åt Victor, nu börjar han växa ur sina bodies i storlek 56 så dags att stapla upp med nästa storlek. Där finns tillgångar, dels en hel del från Lovisa och sen en massa han fått i present av familj och vänner. Toppen!

Göttig eftermiddag

Jag och Nina bestämde igår att vi skulle ses i Strandbjörket om vädret var lika fint idag som igår. När jag klev upp i morse (inte halv 12 som vissa andra (Nina).) så var det grått och mulet ute. Jag räknade nästan med en hemmadag, men allt eftersom förmiddagen fortskred blev det mindre mängd moln och större mängd sol.
Så efter att Lovisa sovit middagsvila och vi andra försökt organisera oss kom vi slutligen iväg. Vi hade först ett depåstopp på Konsum. Jag antar att Silvio är den första som tar med sig folköl, ölkorv och grillade revben till lekplatsen. Okej, det blev kaffe och bulle sen också.
Full fräs med lek för Lovisas del och sova och lite mat för Victors del. Lovisa jagade änder och såg en massa hundar.

Nu är vi hemma igen och det är skönt det också. Imorgon är det fredag, det är ju nästan som helg. Inte för att det förändrar något alls, men helg är väl alltid trevligt sådär i största allmänhet.

Lovely

Vädret alltså. Det är som sommar. Jag hade bara på mig en tröja och sommarjacka och är supervarm. Solen skiner från en klarblå himmel och vi har varit ute och njutit ett par timmar.
Det började med att vi gick till bvc. Victor växer och frodas. Gällande magen så är det väl typ kolik så det ska ju gå över av sig själv snart. Vi hoppas så mycket vi bara orkar. Efter det begav vi oss till en lekplats för att rasta Lovisa. Hon testa en ny diet idag - sand. Kanske itnte det godaste. Efter det tog vi en liten extrasväng så jag kunde visa Silvio vart Lovisas dagis skulle flyttas till hösten. Jag tror det blir toppen. Nu är det pyttelitet, gammalt och slitet. Dit det flyttar är stort, nybyggt och fräscht. Det är liiite längre bort, men inte smärtsamt långt borta.

Jag sov..och sov..och sov

Det var inte så tokigt alls. Lite avbrott blev det ju, men jag fick lite sammanhängande sömn. Men hjälp vilken plågsam säng vi har. Ryggen är helt off. Men så blir det väl när man köper billigaste som bara går, antingen funkar det eller inte. Nästan så jag funderar på att ställa in min enkelsäng också i sovrummet. Den är sjukt obeskväm att sova två i, men om man sover själv i den är den rena himmelriket.. Så kanske, om jag orkar. Hade dock varit skönt om det gick att få ordning på ryggen så enkelt.

(Egentligen skulle jag presenterat ett dunderbra aprilskämt idag, men Natha kom på det i måndags. Eller hon kom på vad vi skulle använda som aprilskämt utan att vi sagt något så idag ska jag inte lögna nåt alls ;))

Nu är det hopp in i duschen, efter det mata Lovisa och till sist ska vi till bvc med Victor. På vårt nya bvc, det som vi egentligen tillhör, men vi gick på ett annat 200 m bort med Lovisa eftersom vi tillhörde det när hon föddes. Vi bad om att ändå få vårt gamla bvc nu också då vi slutligen förlikat oss med bvctanten, men tyvärr var hon sjukskriven så vi fick gå på den nya. Kanske inte gör så mycket för det innebär att vi får gå på stans enda öppna förskola nu.

RSS 2.0