Bakvänd måndag

Att jobba sent känns alltid lite bakvänt på måndagen. Jag börjar ju dagen med allt vad man nu kan hitta på hemma. Lagar mat, donar och känner mig smått uppgiven över barnens hyss. När det är avklarat är det dags att jobba. Idag kom jag dessutom hem till två barn som fortfarande var vakna. Nu sover de gott, men de lär nog vara lite svårväckta imorgon.
Imorgon är det sommarfest på dagis som jag tyvärr missar, men så är det. Hade vi båda haft jobb hade det ju varit ekonomiskt försvarbart att ta ledigt några timmar för att kunan gå, men nu funkar det inte. Och värre blir det om några veckor när jag bara ska jobba dagtid. Nåja, det finns säkert något positivt med det också.

Lovisa försöker ihärdigt övertala Victor om att de ska byta säng med varandra, hon vill låna hans säng och vara en liten bebis och så hävdar hon att Victor är en stor tjej som kan sova i hennes stora säng för det gör stora tjejer. (Inte lätt att få rätt på begreppen alla gånger.)

Sköna söndag

Idag har regnskuran kommit lite titt som tätt så helt planerad utedag var att glömma, men det finns ju mycket annat att hitta på. Som att städa lite. Eller få besök av Jimmy. Eller sova bort nån timme på soffan. Eller steka pannkakor. Listan kan göras oändlig. Och så lagade jag mat också. Och fick ner en ful drake i WoW. Och hämtade paket så jag har kvällslektyr. Och suktade efter fina sommarkläder.

Nu däremot när jag har gjort allt det där ska jag faktiskt sova.

Nyheter

Idag valde jag att köpa mig en ny telefon. Det var kanske på tiden eftersom min gamla hängt med i fyra år och började bli lite skröpplig. Att det blev just idag sammanföll med att det fanns en billig och bra obunden utan abonnemang så jag slog till.
Efter det for vi ner på stan för att kika lite samt fika med Jimmy som om möjligt mådde ännu sämre än Silvio idag.
På kvällskvisten var vi så trötta och lata så vi köpte pizza, när man inte äter det särskilt ofta kan det faktiskt vara gott.

Bye bye lugn fredagskväll

Precis när jag skulle iväg till jobbet i morse, nu snackar vi halv sex på morgonen, så vaknade Victor. Efter en stund hade han tydligen tröttnat på pappahäng och väckte Lovisa. Full rulle alltså.
På eftermiddagen efter lite mellanmål så somnade jag och barnen på soffan, tröttisen Lovisa sov aig även igenom kvällsmaten.
Vet ni vad det innebär? Jag har två superpigga barn just nu. Och det är sent på kvällen. Jag vill slappa med en bok. Men, men. Jag sitter här och kidsen kollar på Laban (hoppas jag). Silvio är ute och svirar med Jimmy som är på Växjöbesök i helgen. Får se om han kan hålla sig lite tillgänglig imorgon så jag också får träffa honom lite, var ju ett par år sen sist.

Sovande barn önskas

Senaste veckorna har varit total katastrof på sovfronten. Mest är det Lovisa som ställer till det med att vara uppe och ränna och vara allmänt besvärlig. Det är sena kvällar, mitt i natten och tidiga mornar. Det finns liksom begränsningar för hur mycket man orkar som förälder utan möjlighet att vila ordentligt. All vaken tid är det hög ljudvolym med skrik och bråk. Jag blir så less.

Ikväll ska jag lägga mig tidigt efter att knappt fått sova inatt. Bör vara lite utvilad imorgon eftersom Silvio ska ut och festa så jag måste ju hålla mig vaken så länge barnen är vakna.


Handla

Efter jobbet åkte jag till dagis för att hämta resten av familjen sen åkte vi till Citygross. Där var också många andra, men med slut på både blöjor och välling var det nödvändigt med ett besök.
Vi åkte även och köpte gasol. Äntligen! Så nu blir det grilla av, idag började vi lite lätt med korv.

Dags att sova igen tror jag. Somnade en stund nu på kvällen, jag skulle bara vila medan tvättmaskinen skulle gå klart.

Inte mycket att förtälja

Jag jobbar mest och då blir det inte mycket annat. Tidig vecka. Om några veckor byter jag till dagtid i samband med att jag börjar på nybygget istället. Skönt med dagtid rent dygnsrytmsmässigt, men lite ledsammare på lönelappen.
Silvio och hans bedrövliga tänder var hos tandläkaren idag, inga hål, men för övrigt en del att önska. Det kommer hem konstandsförslag sen på vad som blir månadskostnad om han vill ha det där där abonnemanget.
Och Lovisa har någon vision om att vi ska åka till Pippi på lördag för nu har hn fått för sig att man kan göra det alla lördagar.

Spontansöndag

Ibland räcker det med ett sms för att ändra planerna och göra något som förmodligen blev mycket roligare än det planerade. Vi hade tänkt åka till Ryttartorpet då det skulle vara något slags jippo där idag med hoppborg och grejer. Av erfarenhet vet jag att det mest slutar med trötta, gnälliga barn.
Istället fick vi ett sms får Hannah som undrade om vi ville komma och äta rabarberpaj. Bajsar björnen i skogen? Klart vi ville det.
Efter en sväng på plantagen för jord- och plantinköp åkte vi till Ingelstad. Det var så himla skönt att kunna sitta ute och fika i någorlunda lugn och ro medan barnen busade för fullt. Timmarna rann iväg snabbt.
Tack för en toppeneftermiddag!

Nu har vi varit där

Vilken toppendag! Barnen tyckte att det var jätteroligt. Pippi var givetvis roligast då det är den enda karaktären de känner igen. De tyckte också det var roligt att gå in i de små husen och åka rutchkana.
En sak som var jättebra var att man vid ingången kunde få band att fästa på barnen där man skrev sitt nummer ifall de skulle komma lite vilse eller så. Något som var mindre bra var maten, inte särskilt prisvärd. Vi hade med eget fika, men åt mat på en av serveringarna. Det finns väldigt gott om picnicbord utställda i hela parken så att ta med egen mat är verkligen att rekommendera. För oss passade det också bra att åka nu när det var lågsäsong, eftersom barnen inte kände igen så mycket räckte det med att det bara fanns skådespelare på plats vid Pippi och Emil, de var nöjda med det och vår plånbok tog säkert ett litet glädjeskutt.

   


Shopping utan gränser

Det är väl det som är någon slags slogan för Grand Samarkand? Idag styrde vi bilen dit för lite inhandling av kläder till Victor. Än en gång upptcäkte vi det tråkiga och dåliga utbudet av snygga kläder för små pojkar så med några suckar lyckades vi få ihop lite grann. Lovisa fick desto mer istället för vi hittade massvis med billiga, fina klänningar. Nåja, hon behöver ju kläder hon också.
Sen hittade hon en fjärilsdräkt på H&M som hon inte kunde släppa. Så sen vi kom hem har hon varit en liten bedårande fjäril.

Spring i benen

Idag var det visst förskolans dag. Dagiset vi går förbi på vägen till dagis var fyllt av ballonger. På barnens dagis skulle det springas. I tisdags fick Lovisa göra sig en nummerlapp som noggrant fästes på henne när hon anlände i morse. Det sprangs och hon har ett diplom här hemma. Hon hade stolt sagt att hon sprang snabbare än XX.

Imorgon jobbar jag bara halvdag, helt klart den positiva sidan med sena skiftet. Silvio tyckte därför att vi kunde ägna förmiddagen åt att köpa lite nya kläder åt Victor. Han har korta små ben, men oändligt lång överkropp så det är inte många tröjor som passar längre. Hoppas på att hitta något.

Hostig natt

Som vanligt när Lovisa är i början av en förkylning får hon hemsk hosta, så även inatt. Hon ville inte alls sova, men var pigg i övrigt. En sväng skulle hon ligga hos mig i sängen med vred sig mest och hostade så till sista hamnade hon på soffan, så även jag. Klockan 6 tyckte hon att hon var nöjd med att sova så hon sprang runt och spelade fotboll. Inte helt lyckat.
I morse pratade vi med henne om att åka och hälsa på Pippi på lördag och nu kändes hon positiv till det och det skulle bli roligt. Victor såg mest fram emot att få åka bil.
Hoppas att lillstumpan mår bra i övrigt, i natt och även på väg till dagis sa hon att hon hade ont i magen, men visade på nedre delen av revbenen på höger sida. Eftersom hon är pigg och verkar fungera tror jag inte att det är något allvarligt. Så vild som hon är kan det nog snarare vara så att hon sträckt sig eller slagit sig. Sen finns det väl inte så mycket som kan göra ont just där? Hon sa att det gjorde ont där när hon hostar så vi får väl se hur hon mår sen i eftermiddag, eller rättare sagt Silvio får se det.

Alla oblivna tandläkarbesök

Efter ett samtal förra veckan var det sagt att Victor skulle till tandläkaren idag klockan 10. Kvar i klev jag och två ivriga barn in på mottagningen. Men gissa vad, i tidsbokningen hade de istället skrivit in klockan 9. Ingen kunde ta emot oss heller så det blev bara att åka hem igen. Eftersom Victor inte har några problem vad vi vet väntar vi på kallelsen för besök i augusti istället.
Silvio gick också till tandläkaren även om inflammationen hade blivit mycket bättre, men ändå bra att kolla upp. En akuttid skulle kosta 400 kr utöver själva tandläkarbesöket och eftersom han kan äta, prata och sådär så fick han en icke akut tid på tosdag istället. Han ska även få ansöka om löpande tanvård. Det är så att man betalar en summa varje månad under tre år och få den tandvård som behövs, ska han få ha kvar de få tänder han har kan det ju vara lämpligt innan det börjar bli väldigt mycket dyrare.

Sen vecka på jobbet denna veckan så om en timme är det dags att lämna gnälliga barn hemma och jobba kvällen lång.

Avrundning av veckan

Idag var en dag då jag kände att jag bara behövde ta det lugnt, barnen tycktes vara av en helt annan åsikt och har frestat mitt minimala tålamod till max idag. Saken blev inte bättre av att Silvio är sjuk, han har fått en infektion i en gammal tand eller nåt så ena kinden är jättesvullen och han har feber. Imorgon blir det därför tandläkaren får båda gossarna, Victor ska ju på sitt vanliga sjukhustandläkarbesök för att få lite banankräm eller nåt och Silvio måste ju ta tag i sin infektion.

Idag provade jag också att göra egna vinbladsdolmar, de blev faktiskt riktigt goda. Har ett helt lass här hemma så det lär räcka några dagar.

Hejdå lockarna

Igår bestämde jag mig för att jag ville gå på lite AW (after work) och gjorde alltså det. Det var riktigt trevligt och så var det ju gott med öl också. Det resulterade i lite allmän seghet idag som inte blev bättre av en allergitablett.

Efter att ha vaknat till ordentligt bestämde jag mig för att klippa Victor, han hade ju väldigt fint hår, men blir toksvettig och håret trasslar en massa så det var lika bra att klippa. Dessutom har han fått lika eländig hårbotten som Silvio, det bildas äckliga kakor och de blir bättre av att få luftas lite samt att det är lättare att smörja in när det inte är så mycket hår. Så håret föll och nu har han riktigt kort hår, det är så ovant att se honom.

Vi gick ut och handlade lite och luftade oss, då ringde mamma. Hela klanen var i stan så de underade om de kunde komma förbi på fika. Efter mitt ihärdiga bakande var ju det där med fika en baggis, men nu är allt fikabröd slut så det får bli nytt bakande.



Nej, mina barn vet inte hur man åker hiss rakt upp och ner.


Finbesök

Såhär på en torsdag och allt. När jag kom hem från jobbet anlände strax resterande familj och därefter Hannah och Elvira. Det är alltid lika roligt att träffa dem och det händer verkligen massvis med Elvira, nu tycker hon att det är lite roligare att träffa mina monster. Vi fikade lite och sen gav vi oss ut i lekparken för lite rastning av barn och friskluftsintag. På hemvägen lyckades Lovisa med konststycket att bränna sig på nässlor, vilken tur att Silvio kunde potatismjölknepet.
Imorgon är det äntligen dags för helg igen, från klockan 14, och ända till måndag klockan 14. Hoppas att vi hittar nåt skoj att göra även om vädret blir lite trist.

Change of plans

Vi hade tänkt åka till Astrid Lindgrens värld på lördag. Det ska vi inte längre. Dels ska det mest regna hela dagen och dels är det dags för fröken Lovisa att göra som man säger. Hon har ganska länge nu varit krånglig som attan med läggningar och vi har talat om att hon ska sova i sin säng och inte vara uppe och springa. Hon vet om att det inte blir någon påhälsning hos Pippi om hon inte gör som hon ska och sova ordentligt. Nu gör vi handlign av det vi sagt.
Helgen därpå blir bättre hoppas vi med bättre väder.
Jag har bakat som en tok idag. I eftermiddags gjorde jag och Lovisa muffins, tyvärr flöt de ut för mycket så det blev inte så snygga, men smakar bra. Nu på kvällskvisten roar jag mig med att göra chocolate chop cookies, hoppas att de blir riktigt smarriga.

Utvecklingssamtal

Visserligen jobbade jag då samtalet var, men Silvio var ju där. Det var samtal om Lovisa och de fanns bara gott att säga om henne. Det gick tydligen väldigt bra med det mesta och det var verkligen bra för henne att hon fick byta avdelning efter jul, de mindre barnen hämmade henne i utvecklingen. Vi har ju märkt hemma hur mycket språket förbättrades efter bytet.
Efter sommaren uppgraderas hon ännu en gång och byter avdelning. Då lämnar hon alla småkidsen och flyttar upp till en av mellanavdelningarna, det sker lite inskolning där redan innan sommaren så att hon ska känna sig bekant med det nya. Det kommer bli bra, men lite oordning för oss igen då barnen inte längre delar kapprum, men de är ju på samma dagis och det är ju det bästa.

Bajskorv

Det får väl vara dagens rubrik. Inte för att det på något vis har handlat om bajs utan en invigning. Det var idag invigning för Araby Park Arena, och då den ligger där vi bor gick vi dit eftersom det skulle vara lite jippo. Ett jippo var föreställningen Bajskorv, en barnteater baserad på boken med samma namn. Det lilla jag såg av föreställningen var bra. Victor blev tyvärr lite rädd när en av skådespelarna åkte in under ett bord så jag fick gå ut med honom då han var alldeles otröstlig. Lovisa tyckte att teatern var jättebra och det känns kul för då kan vi gå på lite teater framöver.
Lovisa sa också idag att på tisdag ska hon gå på dagis och träffa sina vänner. Söthjärtat, som hon kan tänka till ibland.
Nu blir det sängen för min del, har sovit lite både på förmiddagen och eftermiddagen så det blev lite sent nu. Dags för tidig vecka så det gäller att sova lite.

Cowdays

Vi hade bestämt oss för att åka till Ingelstad och kolla på kosläppet. Sicket jippo alltså. Vi mötte upp med Hannah, Martin och Elvira. Efter att ha gått tipsrunda, ätit bullar och köat en halv evighet till ansiktsmålningen var det slutligen dags för korna att komma ut. Eftersom vi köat så förbenat länge till ansiktsmålningen hamnade vi längst bort vid kohagen så när korna väl kom dit var de inte så vårglada längre. Hursom, barnen diggade ändå korna så det var väl jackpt ändå.


Finally friday

Efterlängtad som få. Den här veckan har jag varit riktigt seg, för lite sömn och för mycket att göra. Nåja, nu blev det ju ändå lit ehelg till sist och då kan jag ju gör alite mer som jag vill.
Planen är att åka till Ingelstad imorgon och kolla på kosläppet, barnen är alldeles uppspelta över det och vill kolla på kor hela tiden på datorn så det ska bli roligt hoppas jag. För övrigt tar vi helgen som den kommer, det kan vara skönt att inte ha allt för mycket inplanerat, vädret ska ju vara fint så det blir mycket utelek.

En mamma ska veta sin plats

Idag när jag var på jobbet uttryckte Victor sina tankar kring världsordningen; "Mamma äta ostmacka, inte jobba.".

Stora tjejen

I morse när jag steg upp var Lovisa i full färd med att äta äpple, jag undrade då om hon hämtat själv i kylskåpet. Hennes svar var "Ja, jag är stor tjej". Det argumentet fungerade tyvärr inte senare när jag tyckte att hon skulle lämna nappen hemma.

Måndag alldeles för snabbt

På förmiddagen var vi på sjukhuset, Victor skulle träffa sin läkaren för en kontroll. Allt såg fint ut och Victor fick nästan rätt på läkarens och sköerskans namn. Ingen provtagning idag, nu är vi äntligen befriade från det, men jag misstänker att stammisen Victor blir saknad på kemlab.
Väl hemma igen för lunchfix sa Lovisa att hon skulle gå och jobba, när vi undrade vad hon jobbar med sa hon "letar efter spöken". Hon hittade visst ett, det var en minifotboll och hette Laban. Skrämmande värre!

Äntligen lite hästdoft

Vi var på öppet hus på Växjö Ridklubb idag. Det var ganska skoj, men kyligt. Vi köpte lotter, gick tipspromenad, fikade, Lovisa red och sen skulle vi kolla på lite uppvisningar. Då fick Lovisa myror i brallan, Victor däremot var helt hänförd över den snygga hingsten som började programmet. Med Lovisas myror i brallan fick vi åka hem, det blev vilda protester från fröken men väl hemma somnade hon på en gång.
Tanken är ju att hon ska få börja rida där efter jul när hon äntligen har åldern inne för ridlekis. Egentligen borde jag rida där lite själv först för att känna av stämningen och så, men jag är inte ett dugg lockad av ridskola igen. Jag vill hellre vara medryttare på någon trevlig häst jag kan lufsa i skogen med och ta ett och annat dressyrpass på. Det var bara det där med tid...

RSS 2.0