Hur mycket kan en bebis skrika?

Svar: Hur mycket som helst.

Hon har skrikit i flera dagar nu, ingenting är bra. Det enda som kan få henne tyst är amning, men med konstant amning är det tillslut jag som skriker rakt ut.
Försökte få Silvio att komma hem från jobbet då jag började tycka att det var en bra lösnign att bara gå hemifrån och lämna skrikande bebis åt sitt öde.
Nu äntligen, 5 timmar efter att Silvio gick till jobbet är hon tyst och sover, men det krävdes ett bad för det. Hon skrek massvis efter badet också, men tillsut somnade hon.
Snart kommer dock Louise hit och ska hållalite bebis, hoppas bebis fortsätter sova efter det tills Silvio kommer hem så jag kan rymma sen.

Min (blivande) datornörd

Jag skulle ju mata bebis, men hon ville också blogga och slog hårt på tangentbordet <3

Jäkla bokrea

Jag känner mig fattig. Beställde först ett gäng böcker från bokus, köpte två böcker på stan i tisdags och idag blev det en bok till. Jag har ingen aning om när jag ska hinna läsa dem, innan läste jag ett par böcker i veckan,nu inga alls, men tid kommer nog så småningom.
I helgen blir det äntligen ikea, vi har ju fortfarande inga gardiner eller ordentligt med lampor, eller duschdraperi osv så ett besök där är välbehövligt.
Idag ringde också fotografen som tar kort till tidningen på nyfödda, Lovisa kommer vara allt utom nyfödd, men nu har vi bokat in tid på måndag. Silvio ser ut ungefär som Snusmumriken med sitt yviga hår, hatt osv. Jag som helt glömt bort hur man sminkar mig kommer se ut som en finsk 80-talsikon och ja, Lovisa är väl allmänt grinig. Snygga familjen liksom, men nu kanske man slipper tjatet från mamma, hon vill ju så gärna köpa tidningen för att se oss där. Och tanterna på jobbet blir säkert också glada, klipper ut bilden och hänger upp i lunchrummet. Suck!
Dags att mata grinig bebis..

Min hårdrockare Lovisa

image2

Sammanfattning av helgen som var

Helgen började rimligtvis i lördags, det kändes som helg då iallafall. Lördag var också den dagen jag skulle premiärfesta med att gå på skäggfest. Skäggfest är kort förklarat en fest där festdeltagarna stoltserar i nån slags skäggväxt, naturligt eller jävligt konstgjort då vi lite mer kvinnliga deltagare har lite svårt att odla naturlig skäggväxt.
Så glad i hågen packade jag ihop min lilla familj och stack ner på stan för att leta skäggmaterial - det gick åt helvete. Vi spexade sedan till det med en alldeles för dyr lunch på espresso som (iaf min sallad) inte var värd priset, vattniga tomater, isbergssallad och fejkparmaskinka. Jaja, jag överlevde det också och körde sen en rejäl taktikvila inför spektaklet som skulle gå av stapeln klockan 19. Klockan 19 blir jag väckt av Silvio som försöker intala mig att Lovisa vill ha mat. Redan här kanske ni fårstår att jag spräckt alla tidplaner som någonsin funnits.
Klockan 20 undrar Hannah lite försynt om jag ens tänker dyka upp. Jag meddelar käckt att jag bara ska laga mat, äta den, duscha, fixa och hitta en buss. Anledningen till bussletandet är att min bil inte är färdiglagad ännu.
Klockan 22 är jag änligen redo och står prydligt vid busshållplatsen med ett av mini bror lånat busskort. I samma ögonblick som bussen gestaltar sig över backkrönet och börjar blinka in till min hållplats hörs en biltuta på anda sidan gatan. Jag trotsar alla mina vanor och kollar vem som tutar, då är Nina ute och kör, varför förstår jag inte alls, men vafan. Som tur var var hon hur sugen som helst på att skjutsa mig en sväng till Teleborg, tackar vi för och jag kan äntligen ansluta till festen. Jag sörplar i mig min ohyggligt goda 0,5 liters cola och njuter av atmosfären i den sunkiga kvarterslokalen. Ehhh.. äh, det var trevligt. Hemfärden fick bli via en taxi, funkar det också, om än ganska dyrt, men Hannah och Martin delade ju också med mig.
Söndag, sovmorgon. Eller hur, bebisar vill inte alls ha sovmorgon. Jag fick iallafall tillbaka bilen, ett fel lagat, men sju nya var upptäckta. Eller ca 3 åtmindstone. Suck, jag blir trött, tröttare, tröttast på bilar. Ingenting funkar ju som man vill och allt bara går sönder särskilt när den skötts dåligt innan.
Senare på eftermiddagen kommer Silvios bror och hans dotter på besök, två timmar senare när de åker är jag helt slut. Shit alltså, hur mycket energi kan det finnas i en så liten människa? Jag hoppas Lovisa blir lite lugnare annars kanske jag redan nu ska boka in en säng på närmsta psyke för det lär behövas.
Jepp, det var nog helgen i sammanfattning.

Idag har vi varit en sväng på stan, det resulterade i lite nya kläder till Lovisa i vanlig ordning. Bortskämd unge det där. Eller rättare sagt en mamma som älskar att shoppa, men totalt saknar kropp för att det ska vara lite intressant att shoppa till sig själv.

Min okända granne är bäst

På dörrmattan ligger en liten, märklig lapp. Grannen två våningar ner ska ha fest och passar samtídigt på att bjuda in sina grannar till den. Hygglo skulle jag säga!

Sitter uppe nu med en morgonpigg krabat, jag tycker hon borde anamma vår dygnsrytm istället. Sen hon vaknade för en timme sen har hon ätit, ätit och ätit, sen festade hon till det med en jättespya över mig. Sötnosen.

Imorgon ska jag på nåt så knasigt som skäggfest så jag måste knåpa ihop ett skägg av något slag, hur nu det ska gå till.

Jag hatar bilar

Min bilhistoria...

Min favoritbil underkändes på besiktningen i höstas, det skulle vara ganska enkelt och billigt att laga det som var fel. De ringer från verkstan och säger att det kommer kosta 7000-8000 ehhh., liite väl dyrt.
Det hela slutar med att jag köper en ny bil för 5000 istället. Den gick inte heller igenom besiktningen, men snälla svärfar fixade alla problem och den är ok sen två veckor tillbaka.
Nu lånade jag ut bilen till en bekant igår för han skulle flytta, han ringde nyss och säger att bromsarna är helt paj, men att han fixar det nu på en gång så att det är gjort som tack för hjälpen. Det blir ju lite att betala, men skönt att det blir gjort.
Men alltså, kan inte saker bara sluta gå sönder, det är så satans tröttsamt. Jag ska nog gå med i en bilpool istället och bara ha bil vid behov. Vad kostar det?

Min söta familj

Silvio ligger och sover på soffan, rumpnissen ligger och sover i sin stol. Försöker väcka Silvio eftersom det börjar bli kväll och typ dags att äta.

Jag: Ska du sova hela kvällen..?
Silvio: Jag känner mig statisk
??
Silvio: Jag känner mig som en kattunge ungefär..
Jag: Du är inte vaken va?
Silvio: Nä..

Det är hysteriskt roligt att prata med honom när han sover, han snackar så mycket goja, detta var nog en av de mer vettiga saker han lyckats säga.

Sovrekord

Jag är i chock! Hon sover.. Mållös.
Måste ställa i ordning ett rum här eftersom min brorsa ska sova över inatt och ja, det rummet som finns över är proppfullt med allt som jag inte orkat packa upp, Så antingen måste jag packa upp eller kan jag komprimera det ouppackade lite. Jag röstar på förslag två då det innebär minst jobb för tillfället.
Jag skulle nog tvätta nu egentligen, men då jag glömt bort vad som var så jäkla viktigt att tvätta så kan jag ju lika väl hoppa över den biten. Jag är för trött.

Dags att sätta ut Lovisa till trollen

Timmar bebis sov i natt = 0
Först var Silvio uppe med henne då ingenting passade, sen väckte han mig efter min en timmes skönhetssömn och påpekade att han skulle upp om 4 timmar så han ville gärna sova lite.
När Silvo gått till jobbet sov hon hela 2 timmar, fantisktiskt. Jag är ju precis hur utvilad som helst.
(Jag hoppas ingen missade de 17 kg ironi som döljde sig i de två föregående meningarna).

Mailkonversation med Silvio:

Jag: hon slog på stort och sov hela två timmar när du gått...
Silvio: låter som hon har kommit in i den där andra perioden som syrran pratade om..
Jag: vad för andra period? se till att ens föräldrar hamnar på dårhus?
Silvio: typ..

Nu ska vi till Sofia och betala vagnen då det inte lyckades på nåt sätt igår, verkade vara fel kontonummer.
Sms till Sofia:
Jag tror jag råkar glömma henne hos dig sen

Efter att ha hällt i henne lite ersättnign somnade hon som en stock, säkert bara för att hon vet att jag ska vara vaken nu då jag har bokat in mig på annat än sömn.
Men jäklar vad jag tycker om min hemska unge ändå.

Ett helt jävla grustag i ögonen

Lovisa vaknade tidigt i morse och var hur gnällig som helst. Vaknar hon tidigt brukar hon bara vilja ha lite mat och det är inget man störs nämnvärt av. Men så var det inte idag, det var gnäll, gnäll, gnäll. Efter mycket om och men fick jag henne och mig att somna om. När man äntligen får sin mikroskopiska dos skönhetssömn kommer posten. Jävla skit, jag vaknar igen. Och får dessutom en elräkning.. Orka somna om igen..

Fan, bokrea

Såg att bokus.com lagt ut sin rea, jag kommer att bli ännu fattigare än vad jag redan är. Man blir ju inte särskilt fet på föräldrapenningen.

Jag är inte gjord för motion

Idag blev det någon form av sovmorgon, efter det skulle jag ju vara hurtig och promenera. Lillskiten skrek som en stucken gris och jag trodde nästan att promenaden skulle läggas på is, men efter att fått på oss kläder så somnade hon innan jag ens kommit en våning ner i trapphuset. Vi började med att promenera planlöst på Väster, en stadsdel jag är totalt obekant med. Jag hittade en massa fina hus som jag vill ha, men typ aldrig kommer att ha råd med. Sucks...
Efter det gick jag ett varv runt sjön, det var full rulle där och förmodligen fler än jag som passade på att ta en promenad i den förmodligen väldigt tillfälliga solen.
Sen skulle jag äta lunch med Nina klockan 15, men efter två timmar gående var jag helt mör så jag gick upp på jobbet för att vänta på att hon skulle få lunch. Jag behövde inte mer än komma dit så blev Lovisa kidnappad av Erika som bar runt henne på hela bygget.
Jag blir väldigt stel i kroppen efter de här promenaderna, borde inte mitt stillsamma lunkande mjuka upp istället? Därför känns det skitjobbigt att jag inte får bada än, ett varmt bad hade nog gjort susen nu, men jag får ta en dusch sen istället.
Nu är det matlagning på gång, jag tänkte fylla kycklingfiléer med gorgonzola och soltorkade tomater för att sen rulla in dem i bacon eller nåt. Blir säker asbra. :) Min karl är ju hungrig ;)

Alla sätt är bra utom de dåliga

Idag monterade jag ihop babygymet. En del gick sönder under monteringsfasen, men what the hell, det lär ju inte Lovisa märka i alla fall. Nu ligger hon och tokstirrar på en röd, jävlig plastig kanin som skallrar om hon slår till den. Lyckan är total i hemmet, bebis är tyst och jag ehh gör annat.
Annat innebär att jag ska få tummen ur och klä på mig och gå ut på en liten promenad när solen för en gångs skull skiner i den hör gudsförgätna staden. Jag har ju kondition som en lungsjuk tvååring så jag brukar sällan komma hälften så långt som jag hoppades på när jag optimistiskt snörade på mig skorna. Men eftersom jag och vågen inte är ett dugg överens om vad som ska stå på den så är det bara att knata på i hurtigt (läs flåsande, släpande) tempo, det finns ju faktiks en beach 2015 som kallar.

Idag är ingen vanlig dag...

..för idag är lilltjejens 1månadsdag! Helt sjukt vad snabbt det går. Inatt var hon pain in the ass minst sagt. Ingenting dög. Hon ville amma, men slog och sparkade på mina tuttar, inte så jävla skönt alls.
Sen var Silvio uppe med henne till 5 i morse då hon äntligen ville sova. Hon gör då allt för att sätta sina stackars föräldrar på prov, men hon fick sin hämnd idag. Hon har fått lite torsk på tungan så den har idag penslats med vichy-vatten, ingenting som uppskattades från bebis sida.
Hon skötte sig dock alldeles exemplariskt innan när vi var och storhandlade. Äntligen har vi ett kök som tål storhandling, hade inget som helst utrymme i förra lägenheten.
Nu ska vi fortsätta slappa ikväll, vilket förmodligen innebär att jag somnar vilken sekund som helst då jag är dödens trött.

Varannan dagtjejen..

..är inte jag, men min knäppa dotter. Hon bajsar och sover varannan dag. Den andra dagen är det ett jävla liv på henne. Igår var hon hopplös på alla sätt. Egentligen var hon mest gossugen, men det var inte alltid det hjälpte heller. Till slut somnade hon gott på mig.
Idag har hon sovit som en stock, hon var bara vaken en liten stund när hon käkade och spydde ner min mage, men nu sover hon igen sen länge.
Jag har hela tiden klagat på att hon kräver så mycket uppmärksamhet så att jag inte hinner packa upp. Nu när hon sover som en stock kan jag egentligen inte skylla på nånting, men jag är i komatillstånd jag också och orkar inte göra nånting.
Jag borde slänga upp ett par lampor i de mörkare delarna av lägenheten så det faktiskt går att se nåt, jag borde plocka ut lite saker ur bilen då Natha och Joel ska låna den imorgon till sin ikeafärd. Och framförallt - jag borde packa upp de sista lådorna så det inte ser ut som om vi bor i ett lagerhotell, eller container eller vafan för skabb som helst.
Jag borde också packa upp tvätten sen i måndags, leta tvättmaskin till lägenheten, sortera Lovisas kläder samt hitta en billigare bilförsäkring.
Suck.
Om ett par veckor ska bvc ha ett suspekt samtal med mig. De hävdar att de vill ha ett enskilt samtal med mamman för att se hur hon mår. Jag vet ju inte ens själv hur jag mår, jag är för trött för att orka känna efter så det är säkert bra. Jag vet inte riktigt vad de är ute efter, förlossningsdepressioner? Dänga-ungen-i-elementet-tendenser? Fysiska men? Eller ska det bara tjatas en extra runda om amningen.

Förresten så måste jag hitta usb-sladden till min kamera, jag har ju värsta bildbeviset på att Lovisa faktiskt är hårdrockare ;).

Hmm, kanske dags att försöka göra nån av sakerna på min to do list innan det är dags att mata bebis igen och bli nerspydd.

Mysungen bara växer och växer och växer..

Hur kommer det att sluta egentligen? Dags att ringa alla intressanta basketlag och boka in henne. Igår "fyllde" Lovisa 4 veckor, idag på BVC hade hon passerat 5 kg. Dock är har hon inte direkt nåt babyhull, det är lite dubbelhaka och hon är lite rund om kinderna, men i övrigt är hon lång och smal.
Det nya är att kräkas ner mig några gånger om dagen, alltid lika trevligt. Nyss spydde hon över hela min mage efter amningen. Tur att hon dock inte spydde på sig själv så det blev klädbyte igen. Jag borde snart kvala in till att få en egen tvättstuga i den här takten.
Vi var även en sväng på stan idag, målet var att hitta en ny lite tunnare overall då hon börjar växa ur den nuvarande i storlek 56. Det märks att vintern börjar ta slut för utbudet var allt annat än bra, men till slut hittade jag en som kändes ok. Mot alla mina principer köpte jag även en klänning på Lindex bara för att den var så ohyggligt söt och cool.

Idag kom jag på en sak till, jag måste ha fler barn. Egentligen vill jag inte vara gravid igen då jag hatade varenda sekund av det, men jag kan inte med att sälja/ge bort Lovisas kläder och det känns ju som slöseri om de inte ska få komma till användning igen. Suck att jag ska vara så satans sentimental och måste spara på allt.

Silvio jobbar sent idag så det är tjejkväll för oss två :)

Någorlunda flyttade

Förra helgen flyttade vi till vår nya lägenhet, så jäkla skönt att flytta från jordens minsta tvåa till en stoooor fyra :). Flytten tog äckligt lång tid, mest för att vi flyttade från fjärde våningen till fjärde våningen, inte en hiss i sikte heller. Sen var vi lite kort om folk :(. Om alla som lovat att hjälpa till faktiskt hade gjort det så hade det gått som smort och mina vänner kanske inte hade hatat mig fullt lika mycket.
Sen det där med att packa upp, jag tror inte riktigt jag vet vad det betyder, vi bor fortfarande i nåt slags nerpackat tillstånd. Tänkte nästan säga att vi i alla fall har packat upp det nödvändigaste, men det vore faktiskt att ljuga och ljuga är fult.
I helgen var vi på roadtrip, vi skulle till Silvios föäldrar för att hämta hem min bil som käre svärfar varit snäll nog att laga. En resa som borde ta max 3 timmar blev dubbelt så lång. Det var snorhalt så det gick inte att köra särskilt snabbt, och dessutom hade vi ingen jävla aning om vart vi skulle. Jag trodde grabben hade koll så jag gjorde inte pp resvägen i förväg som jag alltid brukar. Suck, man lär sig av sina misstag, men det är ju kul att åka minst 10 mil extra i halkan bara för att. Eller inte!

Igår på hemvägen hämtade jag också Lovisas vagn, äntligen!! Så idag har vi varit ute på premiärpromenaden. Det gick skitbra, hon somnade omgående och sov gott, gick ca 2 timmar, Lovisa fick lite nya kläder då hon växer som fan, men sen tyckte hon inte att det var så kul längre utan gallskrek.
Jag kände ju inte heller för att slänga upp tuttarna på stan hur som helst så vi gick hem. Måste komma på en bra lösning för det där. Självklart försöker jag se till att hon är fullmatad när jag beger mig, men eftersom den där ungen saknar botten blir hon vrålhungrig när som. Och vrålhungrig har aldrig varit ett mer passande uttryck med tanke på hur hon låter när hon blir hungrig.

Dags för lite kvällmat nu dock, jag övar stenhårt på min nya roll som morsa och lagar falukorv med makaroner. (Ja, det är faktiskt gott också ;))

RSS 2.0