Bra väckarklocka det där

Jag däckade av fullkomligt på soffan. Väldigt skönt, väldigt välbehövligt, men det ska inte bli för mycket av det goda. Som tur var insåg Natha detta och ringde och väckte mig. Nja, hon skulle låna min draculacape så hon kunde vara utklädd ikväll :). Men nu är jag vaken. Ska mata Lovisa lite och sen mig själv lite.

Ikväll ska Silvio göra pasta med musslor till, sådär så det ser lyxigt ut. Får se om jag gillar det, har aldrig testat musslor annat än sånna där vidriga i burk. I min familj har fisk och skaldjursätandet begränsats till fiskgratäng, panerad rödspätta, vanliga räkor och i viss mån fiskpinnar, men det äter jag inte.
Mitt matintag har minst sagt utvecklats sen jag flyttade hemifrån. Bra att nåt går åt rätt håll.

Sån är jag

Hittade ett litet roligt test på Kerstins sida om hurdan bokläsare man är. Ja, här är resultatet.


What Kind of Reader Are You?
Your Result: Dedicated Reader

You are always trying to find the time to get back to your book. You are convinced that the world would be a much better place if only everyone read more.

Literate Good Citizen 
Obsessive-Compulsive Bookworm 
Fad Reader 
Book Snob 
Non-Reader 
What Kind of Reader Are You?
Quiz Created on GoToQuiz

Nu är vi trötta

Steg upp tidigt i morse för att komma iväg till Thilda. Passade på att skjutsa Silvio till jobbet också när jag ändå skulle iväg samtidigt. Utan allt för mycket felkörningar hittade jag till hennes nya lägenhet, de har ju bara bott där sen februari...
Sen väntade en underbar frukostbuffé, jag hade ju tyvärr ätit lite hemma och var inte så hungrig, men det gick ner en del ändå :).

Sen fick Lovisa leka med lite olika saker. Gåstolen var lite läskig, det var inte okej alls att den rörde på sig, men knapparna var fantastiskt roliga med alla ljud som kom.

 

Fina Thilda med lille Theo som är mätt, belåten och lite trött.



Sen en inte lika fräsch mamma och en väldigt trött Lovisa som kläs på inför hemfärd.

   

Tack för en trevlig dag!

Aktivitetsfylld dag

Idag ska jag och Lovisa socialisera lite. Vi ska hem till Thilda nu för att mysa med henne, hennes lilla bebis Theo och sen Natha också såklart. Kul :) och lagom avancerat för idag.

Jag kan ju inte banga en utmaning

Nina utmanade mig så vafan, i väntan på att middagen ska bli klar så kan jag gått knåpa ihop 7 punkter med onödiga fakta om mig.


- Jag har jobbat som croupier fram och tillbaka i sju år. Krogen alltså.. eller folk på krogen snarare.
- När vi ändå är inne på kategorin otippade yrken så har jag truckkort och har jobbat som truckförare en hel del. Kvinnligt så det förslår ;).
- Jag har haft en massa katter, inte bara nuvarande knasiga pälsbollen Bilbo. Mina tidigare katter hette Mimmi, Emmelina, My, Ollina, Totte och sen finns såklart min älskade Evert kvar även om han numera bor hos mamma då han inte trivdes med stadslivet.
- När jag inte lägger en massa tid på att dra på mig graviditetskrämpor brukar jag föredra att vara i stallet så mycket som det bara går, ridning då också såklart.
- När jag var liten tyckte jag att pappa hade världens bästa jobb, för där fanns en kopiator. Vaddå lättroad unge?!
- Trots att jag kanske ser ganska harmlös ut så föredrar jag att lyssna på riktigt röjig dödsmetall. Och alting annat..
- Pluggat har jag också lyckats med, mestadels till systemvetare, men är ävenavverkat en hel del religionsvetenskap, media- och kommunikationsvetenskap samt socialpsykologi. Ambivalent månne?

Och eftersom precis varenda dåre jag känner tycks ha blivit utmanade på ett eller annat sätt redan så ställer jag mitt hopp till Silvio. Eller, egentligen, vem vill veta sju saker om honom? ;)


Man skulle ha ett par gummistövlar

Idag hade det verkligen behövts. Det har kommit en massa snöblandat regn hela eftermiddagen så det ligger ett räjält lager med blask överallt. Mina skor skulle kunna extraknäcka som akvarie efter dagens lilla tripp. Var som sagt ner till jobbet för att ordna med alla papper som hade med uppsägningen att göra. Blev som vanligt kvar där lite längre än planerat :).

Eftersom det var kallt och ruskigt idag fick Lovisa inviga sin nya overall. Hon var inte direkt rörlig i den :).


Det kom ett brev med posten...

Lovisa har fått dagisplats. Najs. Måste dock få rätt på allting då vi inte kommer vara hemma så värst mycket den perioden, men allt går väl att lösa hoppas jag. Usch, inte länge kvar nu. Känns lite konstigt eftersom allting blir så himla annorlunda den här gången. Förra gången väntade jag bara i en hel evighet, fick igångsättning och kom hem några dagar senare. Blir inte riktigt så nu, och det känns rätt för jävligt emellanåt.

Idag då?

Huvudet är lite bättre idag, skönt det. Ska därför försöka ta mig ner till stan och fixa lite ärenden så det blir gjort. Först måste jag dock städa i Lovisas rum, såg att katten hade spytt därinne IGEN. Nu finns det ju inte ens något konstigt han kan äta på. Vi har varit supernoga med att ta undan saker och diska på en gång så att han inte ska äta på något olämpligt. Suck.

Mmmmmmmmmm MAMMA mmmmmmmmmmmmmm

Mion dotter måste älska mig för hon låter som rubriken just nu, på repeat :).

Mer av den här varan

Såg reklam för den här webshopen i en annan blogg. Detta är precis sånt som jag tycker om. Billiga, färgglada kläder som inte är könsuppdelade och tråkiga. Ska prova butiken någon dag.

Nya innesnacksen för bebisar

Nu ger man dem inte smörgåsrån längre för det är ju vitt mjöl och socker.. även om det kommt osockrad fullkornsstuff. Men, men. Majskrokar ska vara det senaste. Ser hur äckliga ut som helst, men Lovisa är nöjd.

Försöker sysselsätta henne på alla vis som jag slipper ingå i då jag har så rackarns ont i huvudet. Hoppas det går över tills imorgon.

 

AJ

Mitt huvud. Har känt av hela natten att det gör ont, nu är det ännu värre. Det gör liksom inte ont i huvudet utan mer utanpå eller hur man ska säga så om jag rör mig, nyser, hostar eller så så gör det förbenat jäkla skitont. Det blir en väldigt stillsam dag och inte alls gå ner på stan/jobbet som jag hade tänkt mig först. Hoppas att det går över. Kanske har sträckt mig eller nåt i någon kringliggande muskulatur. Hoppas det är så enkelt.

Old school kvällsbad

Nerkletad unge i diskho.

 

Sådärja

Nu har jag färgat igen, noppat och färgat brynen. Väntar åp att håret ska torka till lite sen får jag se om jag orkar göra det lite snyggt eller om jag spar den karamellen tills imorgon då jag ändå ska ner på stan.. eller ja, försäkringskassan och jobbet. Spännande så det förslår.

Nu är det lite taktikvila inför kvällens drabbning, ska hämta upp Silvio på jobbet när han slutar och sen ska vi ge oss på en sån där storhandling. Ytterst tråkigt, men nödvändigt.

Ibland får man lite positiva besked

Har precis pratat med kontorsansvarige på jobbet. Hon ville ha fatt i mig för att få ordnign på min uppsägning. Jag fick ett litet flyt där eftersom jag är föräldraledig och är det tom 2009-08-31, det innebär att min uppsägningstid inte börjar förren därefter. Lattjo, så jag får ju även min uppsägningstidslön de två månaderna. Skönt, när saker som är tråkiga och negativa ändå kan föra något litet positivt med sig.

Annars då? Sköljt ur första färgomgåenden ur håret. Det får bli en omgång till. Mitt annars så tuna hår är riktigt tjock nu så det behövs lite mer färg i längderna för att det ska se bra ut, nu är det lite ojämnt. Men annars är det nog fint. Sen när jag börjar känna mig lite masochistisk ska jag noppa brynen också.

Dagen rullar på

Jag underhåller mig med att färga håret, får se om det räcker med en gång eller om jag får lägga i en omgång till sen.
Lovisa roar sig med att krypa in i sin leksakslåda. Egentligen ska hennes leksaker ligga i den, men av någon outgrundlgi anlednign gör de inte det. Hon plockar ut alla saker och hittar på annat med lådan istället. Skönt att hon har eget rum...


Bättre natt

Sin vana trogen vaknade Lovisa även inatt, men den här gången räckte det med lite mat så somnade hon om igen utan större krusiduller.

Sen var det biten med avsaknad av bilder i bloggen. Skitungen är glad trots förkylning.


Tji fick ni

Varken orkade eller hann inte fixa håret ikväll. Så ingen idolbild på mig idag. Imorgon kanske. Nu är det snart dags för mig att följa Lovisas exempel och sova. Fast först ska jag äta lite frukt så Silvio kan klaga på att jag äter upp all frukt. Äsch, lite vitaminer är väl bara bra.


Kort, kortare, kortast

Så, nu har Hannah varit här ett par timmar och umgåtts samt klippt mig. En riktigt rejäl bit av håret är nu av. Riktigt skönt. Det var så fruktansvärt slitet och hemskt, men nu är det bara fräscht hår kvar. Tack!
Ikväll ska det fortsättas med färgning, både jag och SIlvio ska färga håret och jag ska fixa brynen också så att de passar med håret. Kalas.

En liiiten förvarning hade ju varit att föredra

Men nu blev jag mest förvånad. Sitter i godan ro och betalar räkningar. Får ihop det bra och inser att vi överlever ett tag till. Går vidare till efakturorna. Där kom den lilla överraskningen. Bilskatt. 1860 kr. Man tackar. Okej, lite klantigt av mig att inte veta vilken månad jag ska betala skatten, men ändå. Man får i runda slängar någon vecka på sig att betala det där. Och bilen ska ju gå den också så jag får snällt betala.
Annars brukar man veta ungefär när man ska betala då skatten brukar föregås av en besiktning. Det räckte då tydligen med påställningsbesiktningen Roberto gjorde. Hepp.
Skoj ska vi ha. Men efter en snabbkoll så fixar vi detta också.

En sån där natt till

En snorig och grinig Lovisa. Hon var inte täppt och sånt på dagen utan det verkar komma på nätterna. Jaja, det går väl över som allt annat.
Jag tycke rlite synd om Silvio som inte hade sovit särskilt länge när han skulle iväg till jobbet i morse, men det är väl så det är.

Präktigt så det förslår

Efter en, eller snarare ett par veckor med tråkmat, ätbar, men oinspirerad och jäkligt, jäkligt tråkig tänkte vi oss något lite godare idag. Jag pinnade iväg till affären så kvällens meny blir fläskfilé i kantarellsås med potatisgratäng och lite sallad. Gott, gott. Tyvärr har man aldrig råd med sånt här längre. Jag minns när jag pluggade, jag fattade aldrig grejen med nudeldieten, jag åt skitbra mat hela tiden. Relativt billigt var det också. Matpriserna har verkligen gått upp. Nu kan jag ju bara drömma om att äta sån mat varje dag. Konstigt. För inkomsterna är ju något större nu. Eller nä. Det var de ju inte. Studiestöd med ett par extrajobb gav en relativt bra standard.

Tror inte jag kom fram till nåt alls i det där inlägget. Jo, söndagsmiddag var det ja. Det är lite präktigt. Som att bo hemma igen. Då var det alltid stek på helgerna. Utom när jag och pappa bodde själva. Då var favoriträtten lövbiff, pommes och påsbea. Tur att mina smaklökar förfinats något sen dess ;).

Gäsp

Det blev mindre bra med sömn i natt. Lovisa var som sagt rejält snuvig och gnällig. Efter en lång stund uppe somnade hon som tur var om och vi fick sova några timmar till. Dock blir man ju aldrig helt utvilad när sömnen blir så uppdelad.
Idag låter hon lite bättre och inte lika täppt, håller tummarna att det var det värsta och att hon blir bättre.
Idag ska vi vara tråkiga och städa en massa, katten börjar bli allt för oregerlig så det blir en ordentlig genomgång av köket. Nu har den rackaren börjat hoppa upp på bänken också och där kan han hitta nån gammal halvrutten matrest i diskhon eller så. Låter han den ligga kvar där? Nej, han äter upp den. Sen spyr han. Helt ologisk följd va?
Vi måste hitta någon bra lösning för sophantering också. Han river ju sönder soppåsar och äter ur dem. Sopskåpet är nu väl försglat, men det är så väl förseglat så att det är för krångligt att öpnna även för oss. Skulle vara skönt med någon fristående anordning som han ändå inte kan ta sig in i. Jäkla katt alltså. Han får ju hur mycket kattmat han vill och är pigg glad och välmående. Vad tusan ska han med sopor till?

Liten är förkyld :(

Snor, snor, snor. Och ingen sömn. Lovisa sover bara korta stunder, annars är det pip, gnäll, gnyl och allt annat jobbigt. Stackarn är väldigt täppt i nästan. Det släppte när vi fick bort lite snor, men det är lättare sagt än gjort. Dels slammar det igen på en gång och dels avskyr hon verkligen alla våra tappra försök att få snorfritt i näsan.
Antar att det kommer bli en lång natt, jag som redan känner att ögonlocken är smått omöjliga att håll uppe.

Var har vi inte varit idag?

Det är nog lättast att definiera det så :).

Vi började dagen lite stillsamt med att tanka, köpa nytt tanklock och sen åka till Babyproffsen. Det var tydligen fler än oss som också var dit idag för att köpa babysaker. Vi hittade tillslut en stol som verkade vettig, dessutom var det erbjudande på den denna månaden så den var lite billigare och i en udda färg. Men vem bryr sig om färgen egentligen. Stolen kommer nästa helg då den var slut på lagret. Toppen!

Efter det var det som sagt dags för Kosta Outlet. Det var förmodligen både första och sista gången som Silvio åkte dit, men vem hade förväntat sig något annat? Han köpte ändå ett par jeans, en kavaj, en hatt, lite böcker och en termomugg. Jag köpte ett par jeans, 200 spänn för ett par mammajeans från POP. Billigt så det förslår.
Vi försökte oss också på att äta, det var dyrt och inte alls gott.
Sen hem igen.

Nu har vi köt lite hårfärg. Jag tänkte passa på att färga håret imorgon när jag ändå blir klippt. Silvio tänker göra ett tappert försök att inte vara gråhårig i några dagar, vi får väl se hur det går den här gången. Sist gick ju färgen ur ganska snabbt ur de gråa partierna.

Nu blir det bara att ta det lugnt, kanske spela lite WoW eller nåt.

Roliga saker som händer i vårt bostadsområde

Det är väl bara i vårt bostadsområde följande kan utspela sig? Tre kille av uppenbar utländsk härkomst står ute i ösregnet den 24 oktober vid den allmäna grillplatsen och grillar. Det luktade dock gott :). Jag slutar aldrig att förvånads och förundras. Kanske är det inte så konstigt som jag tycker?

Hemma igen efter ruskvädret

Som tidigare sagt var det lunchdejt bestämt med SIlvio, lite bakvänt med lunch 16:45, men, men. Sushi skulle det bli. Regnade gjorde det, men skam den som fuskar med bil eller buss. Jag gick. Vi käkade. Jag insåg att det skulle vara för smärtsamt att gå hem också så jag tog bussen i den riktningen.
Lufsade runt lite på stan, men hittade inget av intresse, försökte välja nåt roligt pyssel på Panduro, men det var för mycket att välja på så det slutade utan någonting.
Roligaste idag var ett gäng killar som klagade på hur hemskt det var inne på Kicks, det luktade en massa så de fick ont i huvudet, hela killgänget tvärstannade och tände sina cigg så fort de kom utanför dörren. Hehe...

Imorgon ska vi kika på ny bilstol åt Lovisa, hon har ju gott och väl växt ur den hon har. Hon har ju fortfarande stöd för rygg, nacke och huvud, men hon sitter inte bra i den så nu ska det äntligen bli en ny. Skulle blivit tidigare, men lite bilhaverier stoppade de planerna. Efter det ska vi bege oss till Kosta Outlet, Silvio har aldrig varit där. Han har varit på jakt efter nya jeans i en evighet, men hittar inte sånna han vill ha på stan. Så då är väl sista utvägen att åka till ett ohippt ställe. Vi gör ett försök.

Fredagens dänga

Den här lilla trudelutten får representera denna lilla lönefredag. Motivering saknas egentligen. Låten har också en central roll i en av historierna i Pappersväggar, en bok som för övrigt rekommenderas. Även om det rekommenderas att man läser Hanteringen av odöda först.

Natha, Erika 10 november

Då ska vi till Lund, ni vet vad som gäller :D.

Idag ska jag vara trotsig

Gick en liten sväng igår för jag var tvungen, har ganska ont idag. Jag tänker ändå gå idag också. Jag får vila imorgon istället, nä just det, ska ut på lite äventyr imorgon också. Well, well. Idag har jag bokat in lunchdejt med Silvio, lunchdejt innebär visserligen runt klockan 17, men det blir lagom. I samband med det tänkte jag ta en sväng på stan och kika lite. Mest för att slå ihjäl lite tid, och ibland blir det en bonus om man hittar något. Men nuförtiden är det bara Lovisa som får saker ;).

Ett boktips (eller en bokdiss)

Allt beror på hur man ser det.

Stephanie Meyer - New moon

Baksidetext: For Bella Swan, there is one thing more important than life itself: Edward Cullen. But being in love with a vampire is even more dangerous than Bella could ever have imagined. Edward has already rescued Bella from the cluthes of one evil vampire, but now, as their daring relationship threatens all that is near and clear to them, they realize their troubles may be just beginning...

Jag tycker: Det som gjorde boken bra var Edwards frånvaro i stora delar av den, äntligen blev det lite handling istället för en massa tomma, sliskiga kärleksförklaringar sida upp och sida ner. Det var faktiskt bra, jag tyckte om handlingen och alla nya saker som sattes i rörelse, fler och mörkare hot. Som sagt, inget at klaga på där. Sen kommer jag till slutet, och då är han där igen som en liten blodigel, Edward. Suck. Kan Bella sluta uppföra sig som ett litet handlingsförlamat våp i hans närhet? Jösses det är 2000-tal, men rollerna dem emellan är så jäkla sereotypa så man har sett dem i bok efter bok genom hela litteraturhistorien. Är det inte dags att ändra på det nu? I synnerhet eftersom boken ursprungligen är en ungdomsbok, här hade författaren jordens chans att göra något så mycket bättre, men nej. Och ni andra som diskuterat att jag inte han bli blint kär i Edward pga jag har mitt på det torra. Nej, jag hade faktiskt inte känt mer sympatier för honom hur toksingel jag än hade varit. Och då måste man visst tycka om Jacob istället, den andra manliga alfahannen i böckerna. Vad vore en klassisk kärlekssaga utan två kombatanter? Men nä, jag ger inte mycket för Jacob heller. Så vad kan man säga slutligen? Jo, jag kommer läsa nästa och nästa bok också för jag är jäkligt nyfiken på vad som händer med allting annat, så jag får väl 'snabbspola' genom Edwards sliskigheter. Jag menar, i de två böckerna jag läst, finns det någonstans Bella inte beskriver Edward som perfekt, perfekt leende, hans perfekta bringa, hans perfekta händer osv sov. Heeeela tiden. Det blir lite enformigt. Jag tänkte säga att det är mänskligt att ha brister, men då han är en vampyr så kanske han inte har några, enligt henne...

Så är bestämt

Tiden då Jon slängde ur sig detta citat i tid och otid är oförglömlig. Så här kommer ett litet klipp som ingår i kategorin Tradimus/Aditronostalgi.

Taktikbyte

Eftersom Lovisa varit så ohyggligt gnällig och jävlig på kvällarna så jag har varit helt slut när Silvio kommer hem och kan ta över bytte vi taktik idag. Jag kom på att hon sällan är så grinig när han jobbar tidigt. När han jobbar tidigt brukar han bara ge henne lite välling innan han sticker till jobbet. Nu är han ju hemma några timmar först och kan leka och busa med henne. Vi kom på att han fick låta bli lekandet och busandet så kanske hon inte saknar honom lika mycket sen när hon tröttnat på mig. Än så länge funkar det faktiskt. Hoppas verkligen att det var så enkelt.

I found it

Kameran är inte längre på vift. Den låg under sängen. Konstigt ställe för en kamera. Givetvis blev det fotografering av min finaste lilla karamell.


Så olika man kan tycka

Nu har jag nästan läst ut New moon, tidigare idag hade jag en mailkonversation med NIna. Snacka om att vi har helt olika uppfattningar. Jag tyckte att den här boken var bra tills det där slebbot Edward dök upp igen. Nu är det ju bara snuttiplutt igen. Kanske skulle ta mig igenom de sista sidorna nu och skriva en mer genomgående analys istället.

Hämnden är ljuv

Den lilla Freudianska felsägning vilel Silvio hålal för sig själv, men efter gårdagens mobbing av mig så är den alldeles för bra för att inte bli offentlig.

Katt*** bet sönder den sista nappen till Lovisas nappflaska som det var tillräcklgit stort hål på för att hon ska kunna dricka välling. Silvio fixade det genom att göra ett lite större hål på en annan napp. Hursom, han ska sen förklara vad han gjorde.

- Man liksom drar den upp och ner i hålet så gummit skavs bort...

Och där någonstans såg han bara ett nöjt flin hos mig och skrek 'håll käften' och gick.. hihihii

Barnvaktsraggning

Så, ERIKA, nu kommer lite fler tillfällen. Nu har jag fått datum till ALLA kommande fester på jobbet. Kan vara kul att delta då det blir det sista man gör med de där galningarna.

Först var ju den 7e, vem av kunde då? Teamfest

Sen har vi den 15e och den 28e, vilka vill då? Skulle vara mucho mucho glad om någon känner sig hågad :).

Fantastiskt kul

I mitt förra inlägg fick jag en anonym kommentar med en förfrågan om jag ville ha ny bloggdesign eller header. Jag uppmanades att besöka den personens blogg för vidare info. Synd bara att hon glömde länken ;). Sånt där göra min dag.
Nu är det matlagning på gång, eller ja, maten klarar sig ganska bra själv i ugnen. Jag ska titta på de där bönderna som söker fruar, men, whatever. Tyvärr är det inget riktigt underhållande stolpskott med i år som jag kan fnissa lite extra åt.

Lovisa vill ha sällskap

Hej alla mamma och pappas kompisar!

Mamma och pappa vill gå på en liten teamfest den 7e november. Jag skulle gärna vilja få chansen att slippa dem en kväll, så är det någon som vill umgås med mig då?

Som alla andra dagar

Diskar, tvättar, plockar, försöker underhålla min dotter. Just underhålla min dotter är den svåra biten. Jag är en god mor som matar, byter blöja, gosar, leker och vad man nu gör med en sån där liten filur. Någon som tror att det duger? Nej, bara gnäll, gnäll, gnäll. Sen kommer Silvio hem från jobbet, då skiner hon upp som en liten sol. Jäkla unge ;).

Dagens video

I brist på kamera får jag liva upp bloggen med lite bra musik istället. En av mina absoluta favoritlåtar med ett av mina absoluta favoritband. Dessutom väldigt trevligt att höra Lisa Miskovskys rätta jag istället för hennes radioplågor. Och sen den som har satt in bild till låten, eller video rättare sagt, jag tror tom Silvio uppskattar den dock ljudlöst ;).

Jag är tröttast

Sovit dåligt inatt, Silvio lät som en hel fabrik med sin snuva. Positivt var att Lovisa sov hela natten. Borde sova en stund nu egentligen, men kan inte riktigt komma till ro. Dessutom tänkte jag att jag skulle hitta min kamera, men det tycks inte gå så värst bra. Så det fortsätter bildlöst här.

Ingen action idag heller

Dagen har förflutit lugnt och sansat. Efter att Lovisa tagit sin mitt-på-dagen-tupplur skulle jag underhålal henne med lite lek i hennes rum. Det slutade med att somnade på soffan där. Jag sov nog väldigt gott för sen vaknade jag av att hon stod och smiskade mig på rumpan. Hmmm, kan ju undra varifrån hon fått de fasonerna ;).
Har lyckats läsa ganska långt i boken idag, nu äntligen börjar ju någonting som kan antas vara spännande hända. Dröjde "bara" en och en halv bok, hur tusan fastnade ni andra från början?

Jag inbillade mig i ett svagt ögonblick att det var onsdag idag, men ack så jag bedrog mig, helt plötsligt känns helgen lite onödigt långt borta.

Höstens mästare

Jag tycker nog om hösten lite grann. Man får vara inne och mysa utan att det anses märkligt. Sen har min kära Winnerbäck skrivit så många fantastiska höstiga låtar. Jag menar 'Gråa dagar', har vi inte alla känt så någon gång?



Nu är jag testad på alla håll och kanter

Ett besök hos barnmorskan senare...
Blodprov, kissprov, mäta magen, väga Emma, osv, osv. Allting såg bra ut, järnvärdet hade gått upp så det är inte så mycket att bekymra sig om. Enda trista är att jag måste göra glukosbelastning om några veckor. Hur jag ska överleva det återstår att se, en Emma utan frukost i sig är väldigt disfunktionell och mår apa. Men, men, det är väl alltid bra att kolla så man är som man ska när man inte blev som man borde. Jag gjorde aldrig det provet förra graviditeten, men eftersom Lovisa var så stor och jag gick upp 35 kg som klänger sig kvar så får jag göra det där testet.

NATHA, om du känner dig morgonpigg den 12e behöver jag eventuellt låna dig. Om SIlvio är ledig kan du fortsätta sova gott. Annars vill nog Lovisa ha lite roligare än ett par timmar på sjukhuset.

Sent igår, tidigt idag

Det var lite knepigt att somna igår kväll, helt plötsligt var jag hur pigg som helst. Det gick till sist som tur var. I morse skulle jag upp tidigt så emlasalvan hinner verka och jag slipper stressa. Någon som fick stressa var Silvio, han skröt om hur tidigt han skulle upp idag för att kunna ta det lugnt på morgonen.. jojo, det såg vi ju hur det gick.

Mysteriet med matlådorna

Okej, jag är kass på att komma ihåg matlådorna på jobbet med resultat att de slängs. Jag har träffat min överman. Silvio står här och letar matlådor, men hittar ingen till sin mat att ta med imorgon. Jag behöver inte ens nämna hur många jag köpt till honom senaste året va? Nä, just det. Antar att doggybag blir senaste trenden.

Och kvällen blir lika lugn den

Silvio jobbar sent, lite segt. I normala fall sover jag bort halva dagen och sen kommer han hem relativt tidigt. Men jag är inte den som är den så jag är expert på att få dagarna att gå med Lovisa, slösurfning, tv osv.
Innan var jag och Lovisa ute en sväng, först apoteket som hade det jag skulle ha. Sen in på affären och skaffa lite mat till kvällen. Full fräs hem, sen insåg jag att min förkylning är hemsk. Satt och svettades och kände mig matt i en timme efter att jag kommit hem. Det jobbigaste jag gjorde var att bära upp Lovisa och matkassen för alla trapporna, det är lite jobbigt, men inte så jobbigt som det blev idag.
Nu har Lovisa fått sin kvällsmat, jag avvaktar lite med vår så det passar bättre med hur Silvio kommer hem. Tills dess blir det mys och slapp i soffan tills det är dags för unga fröken att sova.

Det blev en sovdag

Jag vaknade för någon timme sedan, Lovisa sover fortfarande. Tänkte jag skulle väcka henne nu så honi nte sover hela dagen. Dessutom ska vi ju ut också. Hoppas att de har salvan här på mitt närmsta apotek, är inte riktigt sugen på att gå ända ner till stan.
På måndag ska vi skoja till det och åka till Göteborg. Hoppas att det för något gott med sig :).

Ny vecka

Jag fick ostfrallor till frukost. Eller fick och fick. Jag var tvungen att gå till affären först. Idag ska jag och Lovisa ut på ett mission, jag måste ha emlasalva tills imorgon. Min barnmorska har någon ondsint idé om att jag ska ta blodprov imorgon. Visserligen kan det ju vara vettigt. Man gör det väl för att kolla så man inte bildat några antikroppar.
Är inte allt för pigg efter natten. Kära dottern tyckte det var lämpligt att vakna, visst om hon hade lugnat ner sig efter lite mat hade det väl inte varit så mycket att orda om. Efter lite mat, och innan dess en hel del sömn, blev hon dock superpigg och babblade och härjade runt. Suck. Tycker det är lite väl mycket vakna på nätterna nu.
Resultatet blev ju att jag inte heller kunde somna heller. Lovisa härjade runt och Silvio snarkade. Blir nog någon tupplur under dagen om min dotter tillåter.

Världen är ond

Jag gick in på SFs hemsida för att kolla om det finns någon film SIlvio kan bjuda mig på. Vi hade ju tänkt gå på Harry Potter, men det blir ju inget av det.
Det jag skulle komma till var att det finns en sing a long-version av Mamma Mia. Där någonstans gick min smärtgräns. Jag tänker inte säga nåt negativt om filmen i sig för jag har inte sett den och den är säkert charmig på sitt lilla vis. Men kom igen. Sing a long. På bio. Sluta skoja med mig. Vem i hela helskotta går på det?

I väntan på bättre tider

Jag är galet sugen på ostfrallor. Imorgon när jag har pengar igen lär jag inte vara ett dugg sugen på det. Just nu väntar jag på att Silvio ska vilja spela WoW med mig, men han är lite långsam :(.

Åh gud

Nu blev jag sådär hysteriskt uttråkad och rastlös. Ändå har jag inte ork att göra något. Knäppt. Egentligen är jag sugen på en promenad, men det är en ytterst dålig idé.

Fortfarande trött

Blev lite dåligt med sömn mellan varven inatt. Nu har jag precis tagit ett varmt bad. Det var skönt, men jag ska nog vila en stund nu. Vilket förmodligen resulterar i att jag somnar.

Host host

Nu börjar jag bli rejält less på detta jäkla hostande. Den nya varianten gör ju ont också. Usch. Mina framtida önskemål gällande jobb för Silvio är att ha inte behöver träffa några andra alls. Tanken är att han inte ska dra hem en massa jäkla förkylningar. Så typ arkivarie i någon mörk källare, programmerare eller så i någon mörk källare passar också. All kommunikation med omvärlden sker via datorn.
Annars tänker jag isolera mig.

Dags för sängen

Det har varit en bra dag idag. Först lite trist städning, men det är ändå positivt för man blir ju lite gladare när det är ordning. Än finns ju mycket kvar att göra, men en bit på vägen är bättre än inget. En hel del slappande hann vi med också under dagen innan den lilla folkanstormningen började.
Först på plats var Dansk, tråkigt för hans del var att Lovisa började tokgråta av att se honom, hon har träffat honom förr och är aldrig rädd för någon så det var en lite konstig reaktion. En stund senare dök Chrille och Malin upp, de var snälla nog och hade köpt ett 60-årskort till gammelgubben. Sen ringde även en mycket förvirrad och nyvaknad Natha som dök upp när hon fått något sånär ordning på sig. Natha var snäll, hon hade med sig hejdlösa mängder godis.
Lovisa var skitsöt ikväll när hon skulle pussa Silvio, hon brukar inte gilla det annars utan brukar vända bort ansiktet eller putta bort en. Nu kom hon dock på nåt roligt, hon lutade sig själv framåt och räckte ut tungan. Såg verkligen helkul ut. För övrigt var hon inte så bra på paketöverlämning, hon ville behålla Silvios present själv och fick något mörkt i blickan när han ville ta den från henne. Knasungen. Sen var hon nöjd när hon fick leka lite med asken som ringen låg i.

Nu tänkte jag ta mig an del 2, ni nördar vet väl vad jag menar. Får se om den fastnar bättre :).

Den tummen satt hårt

Varenda gång jag läser om organdonation gör jag en liten minnesanteckning om att anmäla mig till donationsregistret. Dock kommer jag inte längre än så. Nu är det gjort.
Nästa etapp är att jag ska komma över min enorma kanylfobi och lämna blod. Men det krävs nog en del för det :(.

Dagens idolbild

Såhär käcka såg vi ut förra året när Silvio firade sin elfte 25årsdag. Bäst under kvällen var killen som försökte få alla på uteplatsen att vara tysta och sluta röka för att bebisen (Lovisa) i magen skulle sova.
Och kanske tack Natha som förevigade oss denna afton.


Lördagstipset

Vaknar man tidigt kan man lika gärna läsa ut en bok.

Anne B Ragde - Eremitkräftorna

Baksidetext: Vid trettiosju års ålder har Torunn Neshovs liv tagit en ny och oväntad riktning. Allt började med hennes farmors död, då hon för första gången mötte släkten på sin fars sida. När Torunn lär känna bröderna Neshov råder det en okaraktäristisk turbulens i deras liv.
Det är i detta skede som Torunn blir brödernas vän. Men hur mycket är storstadsflickan från Oslo villig att förändra sitt eget liv för den nyfunna släktens skull? När Torunn får veta att hon är nästa arvtagare till gården ställs hon inför ett val som är allt annat än enkelt.

Jag tycker: Uppföljaren till Berlinerpopplarna lämnar mig inte besviken. Jag tyckte väldigt bra om första boken och även denna. Vad kan misslyckas med en udda samling i en och samma familj? Boken beskriver personerna med värme och man kommer dem riktigt nära, det är som att sitta i köket hos dem och betrakta allt som händer. Boken lämnade en enorm cliffhanger i slutet så nu är det bara att vänta på sista boken också.
Någon som såg Berlinerpopplarna när den gick på TV som en miniserie? Jag gjorde inte, ville inte förstöra bIlden.

Gammal blir äldre

Idag fyller Silvio år. Hurra Hurra. Än sover han gott. Jag har jobbig hosta så jag har gått upp. Snart är det dock slut på friden. Dammsuga lite här och göra det lite fint i största allmänhet.
Får hoppas att Silvio blivit lite förvirrad på gamla dar så han glömt bort vad han får i presnet ;).

Ännu senare

Ikväll ska jag fixa födelsedagstårta åt Silvio. Dät någonstans går min huslighetsgräns idag. Nejvars, jag har diskat lite, tvättat lite och plockat lite här hemma.
Nu skulle Erikas halva godispåse hon gav bort sitta fint. Jag är godissugen, men har inget större ekonomiskt utrymme för godis. :(

Lite senare

Jag och min kära dotter somnade väldigt rejält innan och vips försvann några timmar. Sover ju inte så bra på nätterna med värken så det behövs lit ekompensation dagtid.
När jag väl hade orkat gå upp så kom Nina hit på lite besök. Aldrig fel. Nu ska jag fortsätta med mitt småplockande här hemma så det går snabbt att städa sen ikväll när Silvio kommit hem.

Fredagen kom den också till sist

Fast det blir nog inte en jätterolig dag. Jag har jätteont sen igår, måste städa lite. Det kommer visst en del folk hit imorgon. Inte mig emot, då måste här städas upp lite efter veckans kalabalik.
Tänkte umgås lite med Nina också kanske om hon kan slita sig från böckerna ;).

Sen blev det dags att sova

Efter att inte ha gjort något vettigt alls på hela kvällen är det väl lika bra att jag lägger mig nu. Silvio installerar WoW på nya datorn eftersom jag är för lat för att göra det. Skulle jag ta mig an det skulle allt ske kvällen innan jag ska iväg så det kanske är bra att han är liiiiite mer otålig än mig på det planet.
Sängen var det ja.. sen borde Tella, Nina och Kerstin skaffa sig nåt litet chatrum för att få utlopp för sina Twilight osv känslor ;). Det är kul att följa allt ni gör :), får se om jag också lyckats fastna tillslut.

Lite torsdagskul

Idag kommer den där laptopen som bara råkade bli ;), ungefär som mina tokungar. Fast jag kan inte riktigt jämföra en dator och ett barn. Vad jag skulle komma till egentligen? Silvio kommer nog ha sysselsättning ikväll. Av någon outgrundlig anledning finner han något slags nöje i att göra alla installationer och inställningar. Jag tycker sånt är aptrist, jag vill att allt bara ska funka på en gång. Jag hade ju ett mindre sammanbrott igår med den nya patchen till WoW, den ställde till en massa elände.

Ni som vet, eller som har varit med förr. Är öpnna förskolan nåt att ha egentligen? Jag får bara konstiga blickar till svar när jag säger att jag inte går dit. Jag har inget behov av att gå dit för min egen skull, jag klarar mig bra med de vänner jag har. Men för Lovisas skull? Är det nåt att ha?

Två barn blir lagom ;)

Jösses, det var två grupper som skulle vara på samma föräldraträff. Det var barn överallt, på korsen, tvärsen, golvet, bordet osv. Jag och Lovisa lyckades komma lite sent då det var en liten tjej som var lite väl sömnig när vi skulle iväg. Hon var glad ändå för hon fick en tandborste som var mysig att gnaga på. Kliade väl lite lagom skönt på tandköttet. Nu måste jag/vi alltså komma ihåg tre saker varje dag.
- Lovisas AD-droppar
- Lovisas tandborste
- Mina järntabletter

Kommer vi lyckas? Förmodligen inte..

Pust och puh

Idag blev det inget ligga kvar i sängen och dra sig halva förmiddagen. Upp och fixa frukost, dusch osv och sen iväg till BVC. Lovisa hade gått upp fint i vikt, sen var det med en annan sköterska också som gjorde mätningen, tyckte hon mätte lite slarvigt, men, men, enligt det resultatet är Lovisa fortfarande 75 cm. Räcker gott och väl, 10280 gr tung. Det märks.
Efter det så gick vi ner på stan för att kika på H&M, när jag passerar Askelyckan ringer pappa. Då sitter han och fikar där och fick syn på mig så jag går in och umgås lite med han och frun.
H&M sen ja.. vilken bedrövelse. De har inte fattat grejen med coola barnkläder än, det är väldigt könsuppdelat. Det mesta för tjejer är rosa med hello kitty eller bambi, sen volanger, spetsar och annat fluff och puff. Killkläderna i sin tur är väldigt killiga. Hittade tillslut ett litet mörklila velourset som var ok även om de lyckats smäcka dit ett par rosetter. En vit, långärmad body också.
Efter den pärsen var jag rätt slut så det blev hemgång. Nu sover Lovisa en sväng och jag tycker lite synd om mig själv för jag fick så förbannat ont av promenaden. Jag vill ju vara ute och röra på mig. Dumma, dumma foglossning.
Om en stund ska vi till BVC igen, föräldraträff den här gången och då information om tandvård. Med tanke på min sjukdom kan man ju fråga sig vad jag inte vet om tandvård ;).
Men till dess blir det lite vila även för min del.

Silvio kvällsfilosoferar

Alltså, skulle det ta ungefär 9 månader att baka en vanliga kaka i 37gradig värme.

Nu ska jag...

.. skala hejdlöst mycket räkor. Det är ännu en gång hög tid att koka räksoppa. Denna gång dubbel sats. Mums filibabba.
Jag tror att Lovisa äntligen har lyckats somna, det var en hel hög med gnäll från hennes sida innan och vad jag än försökte hitta på var ingenting bra. Då är det mat och sova som gäller.


Onsdagens humor


Stan får nog vara ett tag

När vi tog vår lilla mitt-på-dagen-lur började det regna och gör så fortfarande. Inget trevligt att gå ut då om man inte måste. Och här finns inte så värst många måsten. Det räcker med att vi ska på BVC och föräldraträff imorgon.

Men så trevligt

Dags för ultraljud i Växjö den 17 november. Någon som känner sig manad att umgås med min dotter någon timme?

Det andra brevet jag öppnade var roligare. Jag shoppar tydligen för mycke tpå H&M, men jag fick en bonuscheck på 200 kr. Tackar! Kan ju leta mig ut på en promenad idag då. Jag börjar bli tokig av att bara sitta inne så jag får väl bita ihop och låtsas att jag inte har foglossning.

Dagen börjar bra

Silvio spillde vatten i sitt tangentbord igår. Idag har det ett eget liv. Jag ska sitta och skratta åt honom en stund till innan han går till jobbet.

Jag tror inte att det kan bli roligare än såhär


Grattis pappsen

Idag fyllde han ett år närmare pensionen, så som den goda dotter jag är förärade jag honom med ett litet telefonsamtal på bemärkelsedagen.

Dagens boktips

Thomas E. Sniegoski - A kiss before the apocalypse

Baksidetext: Boston PI Remy Chandler has many talents. He can will himself invisible; he can speak and understand any foreign language (including the language of animals); and if he listens carefully, he can hear thoughts.
Unusualm tioo say the least - for an ordinary man. But Remy is no ordinary man - he's an angel. Generations ago, when he was known as the angel Remiel, he chose to renounce heaven and live on Earth. He's found a place among us ordinary humans, whit friendship, a job he's good at - and love.
Now he is being drawn into a case with strong ties to his angelic past. The Angel of Death has gone missing, and Remy's former colleagues have come to him for help. But what at first seems to be about tracing a missing person turns out to inolve  much more - a conspiracy that has as its goal the destruction of the human race.

Jag tycker: Boken lever upp till förväntningarna, men inte mer. Jag läste på lite om författaren i slutet av boken och han har haft ett finger med i en del film- och tvproduktioner, vilket jag också tycker märks. Boken skulle faktiskt kunna fungera väldigt bra som film. Inte ofta jag tycker så då jag föredrar bokform, men här behövs ett bildspråk också. Händelsen flyter på bra och når givetvis sin höjdpunkt i slutet av boken, men det jag saknar lite är bildspråket, jag vill se mer. Och det är vad jag menar med att boken skulle göra sig väldigt bra som film.


Så blev det tisdag

Jag och Lovisa har haft det ohyggligt slappt idag. Vaknade, åt lite frukost, lekte lite på varsitt håll, sov, och nu har vi stigit upp och ätit igen. Man kan ha det jobbigare.
Mycket roligare än så blir det nog inte heller idag. Diska upp efter gårdagens middagslagning, tvätta lite grann, fixa kvällsmat. Dammsuga sovrummet och byta lakan. Inget betungande.

Jag garvade ut och in på mig själv

Det här är ett alldeles lysande exempel på att vända nåt till sin fördel på ett väldigt krasst sätt. Det var dagens skratt, och dagens sanning. Nu kommer alla ner på min nivå ;).

HÄR

Hoppsan

Ibland gör man saker som man egentligen inte tänkt göra. En sån sak är att bli med laptop igen. Jag köpte en laptop för två år sedan då jag tyckte att det kunde vara lite praktiskt. Mest utrymmesbrist i den lägenheten jag hade då lite tillfälligt. Det dröjde inte särskilt länge innan jag tröttnade. Jag är en sån där som tycker bäst om stationärt trots allt. Min kära laptop, som jag ändå kom att tycka om lite grann skar tyvärr ihop totalt för nåt år sedan. Stendöd. Trist, men sant. Jag har svurit på att aldrig skaffa ett sånt där åbäke igen. Jag vill kunna byta ut delar efterhand som de går sönder eller jag vill ha prestandaförbättringar.
Nu har jag skaffat mig en ny laptop. Say no more. Konsekvens är inte alltid min starka sida. Planen med den är dock att överleva tristessen i Lund. Även om Lovisa och eventuellt Silvio kommer att vara med mig stora delar av tiden så vill jag ha någon slags kontakt med omvärlden. Så nu har jag blivit med laptop igen, inget hightech utan en enkel surfdator, men jag behöver inte mer än så för det ändamålet.

Idag så

Nu har jag och Lovisa sovit en sväng till, ätit frukost en sväng till och dagen kan börja på riktigt. Jag ska göra en riktigt stor laddning med köttfärssås till oss. Tänkte även prova att göra en separat till Lovisa. Lite snällare kryddning, lite mer grönsaker, lite mer sönderkokt.
För att det ens ska vara genomförbart måste jag dock städa köket (Silvio, det skulle du gjort..). Jag kommer inte skrämma er med några före- och efterbilder på köket. Tänk er bara hur vidrigt ett kök kan se ut och håll er fast i den tanken. Det finns anledningar till att jag ätit färdigmat...

Att vända allting till något positivt

Detta är ett inlägg jag funderat ett bra tag på att skriva, men jag har inte vetat hur jag ska formulera det. Det är förmodligen något jag inte vet nu heller, men jag tänker ge det ett försök. Jag fick en liten extra boost till att skriva detta igår när vi var i kyrkan (!). Predikan tog upp ämnet, men skillnaden är att jag inte tackar någon gud för mina dagar och min positiva attityd utan jag tänker enbart tacka mig själv för jag har jobbat hårt som tusan för att komma dit jag är idag.
Jag har nog alltid levt med någon slags grundfilosofi att det mesta löser sig, och på något vis har det faktiskt också gjort det. Det är inte alltid saker ha löst sig på ett sådan sätt som jag önskat utan ibland har vägen blivit lite krokig till målet.
Att jag dessutom skriver ett inlägg om att vara positiv och tänka positivt förvånar nog de flesta läsare av denna blogg då jag är allmänt känd för min bittehet. Men den är den bitterhet som gör att jag kan se klart när det väl gäller, det är den som gör att jag inte låter mig nedslås av motgångar. Jag bygger inga luftslott och förväntningar utan försöker se realistiskt på verkligheten och den är ta mig tusan rätt krass.
Det predikanten igår tog upp var att han lyssnat på något radioprogram och det hade ringt in en mamma som berättade att hennes 13åriga son hade en hjärntumör, läget var kritiskt osv. Poängen var dock att istället för att gräva ner sig i sorgen var hon tacksam för varje dag de fick tillsammans och den glädjen hon känner då när hon egentligen råkat ut för en av de värsta saker man kan råka ut för som förälder.

Jag tänkte mycket på detta när vi fick beskedet om barnet vi nu väntar. Hur jag skulle förhålla m ig. Första beskedet vi fick var nämligen att det var ett hjärtfel, mer visste vi inte. Helgen var fruktansvärd då ovissheten var så pass stor. Då sätter jag för mig själv upp en skala där det bästa är att felet rättar till sig själv och vi behöver inte ens bry oss mer, det värsta som skulle kunna hända var att få beskedet att bebisen inte kommer att klara sig så det vettigaste vore att avbryta graviditeten. Med detta i bakhuvudet åkte vi till Lund. Beskedet där är väl knappast okänt för något vid det här laget. Och utifrån det så så tycker jag ändå att vi har fått ett positivt besked. Ja, det kommer bli asjobbigt med hela vårdkarusellen, ja det är hemskt att vår stackars lilla bebis ska behöva gå igenom jobbiga operationer osv. Men ändå, oddsen ser bra ut. Bebeisen kommer att få ett något så när normalt liv. Tro fan vi fixar det.

Om ett par månader är vi arbetslösa båda två. Förhoppningarna är ju givetvis att Silvio får tag i ett nytt jobb relativt omgående. Men vi fixar det ändå, på något vis. Även om det är en stor motgång öpnnas nya möjligheter upp. Vi kan flytta närmare lämpligt vårdställe. Vi kan på så vis leva vårt liv lite mer normalt, med möjlighet att bo hemma, komma hem, inet vara all vår tid på sjukhus. Vi får se var vi hamnar, men jag ser det inte som totalt nattsvart, just eftersom det inte är totalt nattsvart.

Så sammanfattningsvis, om någon orkat läsa så här långt, så kommer klyschan.. Inget ont som inte har något gott med sig. Det finns möjligheter och ljuspunkter i allt, det handlar nog mycket om att lära sig se dem, de passerar nämligen förbi väldigt snabbt och det negativa har en tendens att ta överhanden.

Verkligheten är skadlig

Inatt, de stunder jag faktiskt sov hade jag helt galna drömmar. Jag kommer inte ihåg mer än fragment, men de var tillräckligt galna för att få mig att inse att jag borde skaffa lite andra intressen i livet.
Det första jag minns är attjag umgås med en del från min gymnasieklass, inget konstigt i det då det är ett trevligt gäng. Vi bestämmer oss för att gå in i en jättestor kios och köpa lösgodis. Därinne sitter Blondinbella och fikar. Jag tyckte det var skitkul att se henne på riktigt och funderade på hur jag skulle blogga om det. Dock verkade hon väldigt ensam och tillbakadragen, konstigt då det inte alls är så hon tycks vara på riktigt. Nåväl, vi köpte godis och då började ägaren till kiosken dela ut kartonger med öl till alla. Vad gör man bäst med en låda öl? Dricker upp ölen såklart, så det blev spontanfest på Uppsalas gator.
I någon annan del av drömmen skulle jag köpa ögonskugga på H&M, med i förpackningen fanns ett portabelt bredband från Telia, snordyrt och med massa bindingstid som jag var tvungen att acceptera. Snacka grov ångest för någon som jobbar med att ta emot uppsägningar av abonnemang, samt ånger av dem.

Så, jag kanske ska slita mig från bloggvärlden. Eller varför då? Jag har det ganska trevligt här där jag kan framställa mit liv på vilket sätt jag vill. Jag kan själv välja vad jag vill berätta, förmedla, uppröras över och vad jag inte alls vill visa.

Med de ofantliga visdomsorden ska jag lägga mig. Boken heter förrsten A kiss before the Apocalypse. (Fick ordning på titeln där.)

Ett tag senare, en annan dag senare

Efter mycket om och men kom vi slutligen iväg igår, det som tog längst tid i planeringen var att få Silvio vaken ;). Körningen gick bra, det är ju inte överdrivet mycket trafik en lördagkväll. Vi två tillfällen blev vi dock lite osäkra på vägen och ringde Roberto för att hitta rätt. Det gick sissådär, vi har tydligen väldigt olika sätt att hitta rätt på. Jag och Silvio vill veta vad det ska stå på skylten vi ska svänga vid, Roberto babblar på om gula hus, kossor och fan vet vad ;). Jag upplyste honom vänligen om att jag tyvärr inte ser några gula hus i beckmörkret förrens det är för sent i bästa fall. Nu tror jag dock att jag har lyckats memorera de två tveksamma skyltarna till nästa gång. Roberto i sin tur funderade på att köpa mig extraljus i julklapp så jag kunde urskilja husfärger.
Väl framme fick vi lasagne, riktigt gott. Jag fick tyvärr lite för mycket allergi av hunden, det killade rejält i halsen, men gick som tur var över när jag la mig och slapp den värsta anstormningen av hundhår. Sov gott bortsett från en snarkande Silvio. I normala fall puffar (sparkar och slår) jag honom i sömnen om han snarkar, nu vaknade jag ordentligt och fick säga till honom. Resultatet av det är att jag är galet trött idag.

Upp tidigt och äta snabb frukost, sen på med "finkläderna" och packa in oss i bilen. Vi styrde kosan mot Falköping där konfirmationen skulle hållas. Kyrkan var fullpackad och Lovisa var på gång. När predikanten var tyst, under enskild bön, nattavrd och liknande tyckte hon att tystnaden var lite trist så hon pratade på som aldrig förr då.
In i bilen igen för att åka till samlingslokalen och frossa i smörgåstårta och fikabröd. Lite småprat med folket som var där, fick även tillfälle att träffa SIlvios andra syster :).
Efter fikaracet var vi en liten tur hos Tella för att kolla upp lite med bredbandet. En väldigt, väldigt trött Lovisa somnade gott i sin fasters famn. Sömntutan sov sen hela vägen hem.

Lånade även del 2 o 3 som kommer efter Twilight, ska läsa dem strax. Just nu läser jag en bok som heter Kiss before Apocalyopse som verkar väldigt lovande. Jag fastnade snabbt i den. Baksidetexten lät nästan som om den skulle kunna vara beskrivningen till filmen Dogma. Ska bli spännande att se hur boken utvecklar sig.


Tidsoptimisternas årsmöte

Vi är ännu inte iväg. Det ska packas klart och Silvio ska duscha. Han mår inte så värst bra idag så han sov en sväng nu och det gjorde oss lite försenade. Men snart så. Ser inte alls fram emot en massa bilkörning nu.


Packa, fixa, åka

Men inte än på ett tag. Vi åker ganska sent så vår lilla huligankatt inte behöver vara ensam hemma allt för länge. Men det är lite att styra med, köpa låsbart tanklock, tanka, packa - vilket inbegriper hitta något jag får på mig. Hitta något Lovisa får på sig. Komma ihåg att packa allt, det brukar sluta halvvägs någonstans. Mitt i allt detta kaos tänkte jag gå och lägga mig en stund nu, måste vila lite.


Fullt ös, medvetslös

Lovisa taktikvilade ikväll så det blir lite sent för henne. Nu på kvällskvisten fick hon ett ordentlig busryck och jag funderade på vad det är för tillsatser i vällingen egentligen.

Eftermiddagen

Bestämde med Nina att vi skulle glida lite på stan, hon hade ändå ledigt idag. Jag tänkte kolla på födelsedagspresent till Silvio. Jag mjukstartade med den biten hemma det slutade med att jag hittade en massa smycken jag ville ha och i övrigt fanns bara vigselringar. Inte riktigt det jag var ute efter alltså, utan en vanlig ring skulle det vara. Och så ingen blir nervös, han önskar sig det och visste innan att han ska få det, ingen överraskning där inte ;).
Mitt i mina förberedelser ringde Erika och ville titta förbi en sväng för att busa lite med Lovisa som inte var med i bilen i måndags när vi åkte hem från Lund. Det passade ändå ganska bra för NIna hade lite annat att göra först.
På stan gick det segt, dels med ringletandet och letandet efter något anständigt att ha på mig i kyrkan på söndag. Det blir till att kika igenom garderoberna här hemma och se om det finns nåt att vira in mig i. Togaparty kanske?
Silvio slutade lite tidgare än vad jag trodde så han fick helt enklet följa med till ytterligare en smyckesbutik och där fick vi napp tillslut, blir lite enklare när han själv kan prova. Dock blev han lite butter när jag bad att få den inslagen, födelsedagen är ju faktiskt nästa lördag.

Bilder; först Erika och Lovisa som försöker läsa bok och sen Lovisa som hänger lite på vardagsrumsbordet.

 

Hehe

Jag tror att Lovisa sumpade sina chanser för all framtid gällande vara lös i datorrummet. Hon hittade för mycket spännande att pilla på på Silvios skrivbord, eller snarare under.

 

Men det var då själva ***

HOSTA! Vafalls, jag som blivit frisk. Nu har jag nån sjukt irriterande rethosta. Man kan ju bli less för mindre. Idag blir också en lugn dag skulle jag tippa på, sen ska vi ju ut och fara resten av helgen så det känns lagom avancerat att bara vara hemma idag och slappa. Tvätta kanske. Lite. Först lite frukost och sen sova igen.

Ingen badkruka här inte

Att man har födelsedag firas väl lämpligast med ett litet dopp innan det är dags att sova.

 

Tycker dock inte om hennes påhitt om att hon ska stå upp i badet, nu gick det ju bra med halkmatta och en hjälpande hand. Tyvärr blundar hon ju för blixten.

Det är skönt att skratta i allt elände

Natha gjorde definitivt min dag nu. Hon har varit ambitiös nog att knåpa ihop en lista med argument till varför vi inte ska flytta till Östersund. Det mest ambitiösa med att ha skrivit en sådan lista är att vi inte ens tänker flytta till Östersund varpå den egentligen tappar sin mening, men tanken var väldigt god och jag ser fram emot den utlovade vinfyllan.

Länk till det underbara inlägget.

Förresten är det tur att jag inte får bli på lyset än på några månader, Silvio kom hem nu och hans protes är äntligen lagad. Den är ju hysteriskt rolig, den kan bli ännu roligare om jag är på fyllan. Då skulle jag lätt kunna sitta och fnissa åt den en hel kväll, ungefär som när Silvio imiterar Macken.

Dagens boktips

Stephanie Meyer - Twilight

Baksidetext: When Isabella Swan moves to the gloomy town of Forks and meets the mysterious, alluring Edward Cullen. her life takes a thrilling and terrifying turn. With hos porcelain skin, golden eyes, mesmerizing voice, and supernatural gifts, Edward is both irresistible and impenetrable. Up until now, he has managed to keep hos true identity hidden, but Bella is determined to uncover his dark secret.

Jag tycker: Här någonstans anar jag att jag kommer att bli halshuggen av både Kerstin och Tella, men tyvärr var boken inte ens hälften så bra som jag hade hoppats på. Det blev aldrig den där galna sträckläsningen. Jag ville nog ha lite mer skräck, vampyrfantast som jag ändå är. Jag tänker dock inte ge upp än utan även prova på de övriga böckerna i serien, det kan ju förhoppningsvis bli lite mer spänning.


Vad säger man?

Min mamma måste vara ett unikum. Hon ringde för ett tag sen då hon sett i tidningen att vi blir av med våra jobb. Hon hade också varit uppmärksam nog att läsa om möjligheten att flytta till Östersund. Hon ville bara upplysa om att vi helst inte fick flytta dit för då kan hon inte träffa Lovisa. Say what?! Människan bor grovt räknat sju mil bort, har träffat Lovisa två gånger och då har det varit ett jäkla gnäll om hur besvärligt allting ska vara.
Jag funderar seriöst över om inte jag blev bortbytt på BB.

Den där Ingen

H*n fick nog lite dåligt samvete igår för nu börjar det se ganska hyfsat ut här och jag har ju mest bara suttit vid datorn idag så jag har ju knappast städat. Det hjälper alltså att rycka Ingen i öronen ibland.

Nio månader

Just precis. Idag fyller Lovisa nio månader. Lika länge inne som ute. Det har helt klart varit de bästa nio månaderna i mitt liv trots alla motgångar, Lovisa väger upp varenda en av dem.



Jag tänkte byta strategi

Läs det här inlägget med de stora ironiglasögonen på.

Eftersom jag ändå älskar att vara gravid kan vi ju fortsätta klämma ut en unge om året. När vi kommit upp i ett tiotal kanske man får så mycket bidrag att det rentav går runt. Eller så inte.

Seg kväll

Silvio gick ut för att ta en öl efter jobbet tillsammans med en del andra för att ventilera dagens besked. Jag får snällt ventilera med katten, Lovisa eller vad som nu finns tillgängligt. Nädå, han skulle komma hem ganska snart.

Det finns någon här som är söt i vanlig ordning ändå och håller humöret hos oss andra uppe. Lite farmargryta senare kan man se ut såhär.

  

Hittade en rolig till

Snacka om att fördriva tiden med att inte göra något vettigt alls.

Gör såhär:

1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du räknat till 10 och skriv av SMS:et
4. Gör likadant på varje fråga


Vad skulle du säga om du fick reda på att din pojkvän varit otrogen?
Oki, ska vi ses runt lunch kanske? Typ 12, eller är d för tidigt? (Jaha, otrohet ska med otrohet fördrivas eller hur kan man tolka det svaret?)

Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Absolut, förlåt att det blev sent. Jag kommer inte loss härifrån... (Skulle lätt kunna vara jag *skäms*)

Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
När trot du att ni dyker upp? (Humor var det ja.)

Vilket SMS blev du mest berörd av?
Se till att vara i närheten av din mobil hela dagen. (I närheten är jag allt som oftast, men oftast ljudlöst på.)

Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Kanon! (Ja, det var ju ett alternativ till god natt...)

Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
Låter nice det :) är du sugen på en fika eller nåt sånt? (Ptja, varför inte?)

Vad vill du höra mest av allt?
Köper du med någon mat hem? (Nja, något mer fantasifullt än så kan jag väl vilja höra.)

Din romantiska replik?
Okej :) kram (HAHAH, min telefon har humor, det där är ungefär min romantiska gräns.)

Vilken raggningsreplik funkar på dig?
Söla tack! (Hmmm..)

Vad är det mest fruktansvärda du nånsin har hört?
Hej! Vi har skickat en faktura till din internetbank på XXX,XX kr med förfallodag 2008-11-04. Fakturan finns tillgänglig i din internetbank inom kort. Mvh Telenor (Ja, räkningar är ju aldrig särskitl skoj..)

Vem gör vad?

Hittade den här lilla utmaningen i en blogg och insåg att vi faktiskt har utökat vår familj i hemlighet med ytterligare en medlem. Vem den busen är upptäcker ni rätt snart i svaren;).

1. Vem tvättar?

    Jag.
2. Vem diskar?

    Ingen.

3. Vem dammsugar & skurar?

     Ingen.

4. Vem dammtorkar?

    Ingen.

5. Vem tar hand om uppsättning av hyllor osv?

    Ingen.

6. Vem sköter om bilen osv?

    Ingen.

7. Vem stryker kläderna?

    Ingen.

8. Vem rengör avlopp osv?

    Silvio.

9. Vem storhandlar?

   Alla tillsammans.

10. Vem kastar grovsopor, tidningar osv?

    Ingen.

Sammanfattningsvis kan vi säga att med tanke på hur mycket Ingen gör i det här hemmet så ser det ändå för jävligt ut.


Min fina dotter

Vilka framsteg hon gör minst sagt. Hon har tagit ett par steg vid några tillfällen då hon fått hjälp. Tidigare idag hängde jag och hon i hennes rum för att leka lite. Hon får tag i babygymet och puttar det bestämt framför sig samtidigt osm hon går. Jag blev lite förvånad, trodde inte det skulle se så bra ut redan :).
Nu är Lovisa nerbäddad och sover sig igenom sin lilla förkylning. Jag försöker mest blicka framåt och se vad som kan hända framöver med oss.

Hörru Murphy, du är vräkt!

Den där Murphy tycks ha flyttat in permanent hos den här familjen. Han började lite lättsamt med bilkrångel för att inte skrämma upp oss allt för mycket utan låta oss invaggas i en trygg falskhet. Sen kom dundersmällen med en sjuk bebis, okej, vi är tuffa personer så vi kan tackla även det bekymret, men förtroendet för Murphy började helt klart vackla.
Nu tänkte Murphy att det är dags att dra till med ett riktigt trumfkort för att skaka om oss ordentligt, vi lägger ner de vuxnas arbetsplats. Så nu är Murphy definitvt vräkt härifrån, men tycks ha lite svårt att ta sig vidare.
Så, idag kom det mindre muntra beskedet att vår arbetsplats stänger ingen 15 december, verksamheten flyttas till Östersund. IJag tänkte säga att i värsta fall får vi flytta dit, men i värsta fall är att stå utan jobb. Enda lilla positiva, om det nu finns något sådant är att vi kan flytta från Växjö då ingen egentligen vill bo här. Av praktiska skäl skulle det vara bra om vi kom en bit söderut till, men vi får som sagt se vad framtiden utvisar. Jag är ju ledig ett tag till, men Silvio får sätta igång med jobbsökandet.
Tungt. Hur många bakslag pallar man?


Stackars liten

Liten Lovisa har sin första förkylning. Usch, önskar jag kunde låta henne slippa. Hon rosslar och hostar. Inatt hade hon en liten hostattack, liten blir så ledsen och tycker det är lite läskigt. Idag ska vi inte ut och flänga utan vi håller oss hemma och myser. Som tur är så är hon pigg och glad i övrigt och orkar med en hel del bus.


Sovdags / Step by step

En väldigt trött Lovisa har lagt sig för längesen, en i princip lika trött mamma ska gå och lägga sig nu. Natha tog en fin bild på Lovisa när vi var förbi innan ikväll. Lovisa är ute på en liten promenad i Nathas hall. Med lite hjälp från pappa är det ingen större konst att gå.


Folk alltså

(Jag glömde kameran hemma, men inlägget blir inte bildlöst för det, bilder finns att Googla fram :))

Glada i hågen begav jag mig till Sofia, där hamnade jag mitt i det stora bullbaket. Känns som om jag inte kunde komma mer lägligt. Hade en trevlig eftermiddag på alla sätt och vis. Sen skulle jag köra hem, hämta Silvio och sen till Natha för att hämta Lovisas resesäng som blev kvar igår.
Strax utanför Alvesta märkte jag att min bil inte var med på noterna, det gick inte att gasa. Jävla helvete tänkte jag och kände att jag fortsätter mot Alvesta istället för att svänga ut på mototrvägen. Klokt val. Bilen stannade nämligen. Gjorde en snabb felsökning och kom fram till ungefär ingenting. Packa ur barnvagnen, lasta ur Lovisa, upp med varningstriangel och med bensindunken i högsta hugg gick jag till den närbelägna macken. Problemet löstes. Nåt jävla ollon hade tydligen tyckt at det var fullt legitimt att sno min bensin. Ok, mitt tanklock är inte låsbart, men på min förra bil var det så sofistikerat så att var bilen låst gick det inte att öppna luckan. Det går tydligen på den här bilen. Tack för det liksom. Dessutom funkar inte bensinmätaren för kära svåger har inte orkat byta den än som utlovat så det är en chanstagning att köra bilen. Hoppas på att få den biten åtgärdad i helgen.


God morgon

Nu har vi vaknat och stigit upp. Lovisa var lite ledsen vid ett tillfälle i natt. Hon var visst lite hungrig så när hon fått lite mat var allting bra igen. Annars är hon fortfarande lite snuvig, hon är lite täppt och hostar lite ibland.
Vi har precis fått i oss lite frukost här och ska ta itu med dagen. Först hänga lite tvätt och göra oss iordning sen hoppa in i bilen och åka till Sofia.

Gröt är mums på morgonen.


Another snabbinlägg innan jag lägger mig

Tänkte lägga lite länkar innan, men orkade inte. (LAT!). Men lägger ut ändå angående hjärtfelet så att de som på något vis är intresserade kan ta reda på vad det är. Det är mycket att kolla upp, vilket Tella påpekade också gällande vad man kan få för ersättning och liknande då det blir långa perioder med sjukhusvistelse.

Här är själva benämningen och en bra förklaring. Klicka också på infon om enkammarhjärta i menyn då det kommer att fungera som ett sådant när allt är klart.

Tjöta

Nu kommer små pikar från alla håll och kanter om att den här bloggen innehåller på tok för lite bilder, därför gör jag ännu ett bildlöst inlägg. Jag får väl göra en liten ansträgning och bättra mig framöver. Jag fotade visserligen en grej, mest för att reta PJ, men min telefon vill inte samarbeta på samma sätt som jag vill så jag orkar inte lägga upp den just nu. (BIlden föreställer Falafelpriserna på grillen vid Erikas boning i Lund. Upptakten var att PJ ägnade ett blogginlägg åt att klaga på billig-Falafelbrist i den här stan.)

Så imorgon, då ska jag ut on the road again. Visserligen inte så långt, men några mil ut i skogen och umgås.

Det blev en ganska lång dag

Någon gång sjukt tidigt i morse blev jag väckt av Lovisa som hostade. Långt senare ringde väckarklockan. Nåja, duscha, packa, vakna osv. Körde Lovisa till Natha och styrde sen kosan mot Lund. Kom fram ganska lagom, letade parkering ett tag, tog en fika och gick sen dit vi skulle. Doktorerna titta på bebisen länge och väl och sen fick vi ett litet informationssamtal. Den här gången var det lite utförligare då de nu visste mer och hade mer koll på läget. Planen är att bo i Lund från v.38 och tills bebisen behagar se dagens ljus, är den lika seg som sin storasyster kan det ju dröja alltså. Hur slår man ihjäl upp till fyra veckor i Lund då man bara väntar? Det är helt ok att göra en maffig pengainsättning på mitt bankkonto så jag kan fika och shoppa.
Vi fick veta vad för operationer som skulle göras och exakt vad som kommer att göras i varje operation. Känns bra att ha fått den informationen, vi fick även tips om bra websidor och en lång lapp med benämningen på felet så att vi kunde söka upp mer information.

Efter den lilla eskapaden skulle vi leta upp Erika som skulle lifta med oss hem. Om vi säger såhär, jag och Silvio är världssämst på att hitta, Erika var ungefär lika vimsig som vanligt, men vi hittade varandra till sist. I en korsning la dock bilen av, jag fick en halv hjärtattack, men lite motvilligt startade bilen igen som tur var.
Lämna av Erika hemma hos sina föräldrar, sen stack jag och Silvio till Moshi Moshi för lite mat. Sushi såklart, nu igen. Natha var på personalmöte på sitt ena jobb, hon hade inte med bilstolen så vi kunde inte hämta Lovisa. Det slutad emed att vi åkte hem och nu är Natha på väg med vår lilla tokunge. :)

Sovdags

Tror jag egentligen fick med hela andemeningen i rubriken. Imorgon blir det Lund för att kolla på bebisen (den lilla ofödda), nu blir det sängen för min del.

Ändrade planer

Mamma ringde, de hade blivit av med strömmen i rusket så vi får stanna hemma istället. Kan ju passa på och snygga till det här hemma då. Kan behövas. Verkligen.

Höstrusk

Ute är det regnigt, blåsigt och mulet. En sån där dag då man ligger kvar i sängen och läser hela dagen. Idag blir det dock inte en sådan dag utan vi ska en sväng till mamma istället. Blir nog bra det också. Jag tänkte kolla på bilder på hur jag såg ut när jag var i Lovisas ålder och se om det kanske finns någon gnutta likhet. Ska försöka ta kort på dem och slänga upp en liten jämförelse här sen. Hon är ju otroligt lik Silvio på alla sätt och vis. De enda likheter jag hittat med mig är hårfärg, ögonfärg och sovstil. Vi sover lite udda, minst sagt. Rumpan i vädret och allmänt hopvikta i övrigt. Nu kan jag inte riktigt anamma något vettig sovstil, men den återkommer när nya bebisen är född :).

Jag fick en kommentar

Min sambo sitter här och är ohyggligt röksugen egentligen, i brist på det vill han ha godis. Som om inte det vore nog tycker han att jag ska gå och köpa godis. Han har haft 1000 ursäkter och invändningar till varför jag ska gå som inte ens vill ha godis.
Jag kontrade med att jag idag har så in i helvete ont av foglossning så det är jobbigt att ens gå till toan, så jag tänker inte gå till affären.
Som svar på det gnällde han lite till och skrev en dum kommentar.


FAKTARUTA hämtat från vårdguiden.

Bäckenuppluckring kallas även symfyseolys eller foglossning. Bäckenlederna mjukas upp hos alla kvinnor under graviditeten. Det är en normal process för att utvidga bäckenet. En del kvinnor kan få smärtsamma besvär andra känner inget alls. Har du besvär eller känner obehag kan du fråga din barnmorska om råd.

Under graviditeten förbereder sig kroppen inför förlossningen genom att producera mer av ett hormon som heter relaxin. Hormonet gör att senor, ligament och bindväv mjukas upp, bland annat mjukas bäckenlederna upp och blir mer töjbara. Det sker för att bäckenet ska kunna utvidgas och kallas bäckenuppluckring eller foglossning.

Alla gravida kvinnor får i viss mån bäckenuppluckring, men alla har inte besvär av det. Vem som helst kan få smärta som beror på bäckenuppluckring under graviditeten; både vältränade och otränade, de som är gravida för första gången eller de som fött barn tidigare.

Har du ett jobb med tunga lyft eller har haft ryggbesvär tidigare i livet är risken större. Har du haft stora problem med foglossning under tidigare graviditeter är risken stor att du får besvär nästa gång du blir gravid. En del kvinnor får ont redan tidigt i graviditeten, men det är vanligast under den senare hälften.

Symtom

När bäckenlederna mjukas upp blir bäckenet mer rörligt och ostadigt. Ofta får du värk i korsryggen, ner i skinkorna eller framtill från blygdbenet mot ljumskarna.

Andra symtom är:

  • Svårt att gå fort.
  • Klarar inte av att ta långa kliv.
  • Får ont av att gå i trappor.
  • Svårt att vända dig i sängen.
  • Svårt att komma igång när du suttit en stund.


Och nej, vi är inte sura på varandra på riktigt om nu någon fick för sig det. Båda asgarvar när vi försöker komma på oliak kontringar :D.

Jag är så satans otrevlig

Natha sprang mer eller mindre in i mig och hojtade mitt namn. En kvart senare reagerade jag. Förlåt. Jag är alltid sån, jag är inte otrevlig bara väldigt, väldigt inne i min egna lilla värld och fattar inte att jag kan möta folk som känner mig.

Har haft en mysig dag på stan med Honey, vi hade fikadejt. Jag tänkte vara hurtig och promenera, precis när jag klev ut från porten öppnade sig himmelen så jag la snabbt det förslaget på is och packade in mig och Lovisa i bilen. Tydligen hade resten av stans invånare drabbats av samma öde för det var massa bilar överallt och tokfullt på alla parkeringsplatser. Nåja, en rejälv stund försent fick vi ihgop vår dejt, lika sena båda två som tur var.
Problem två infann sig, hitta ett ledig bort på något fik, nästan vilket som helst. Det blev Coretto tillslut, trots att jag officiellt har bojkottat dem var jag lite otrogen idag.
Massa prat, prat och lite mer prat. Sen blev det lite shopping till Lovisa. Katten är expert på att slarva bort hennes strumpor. Sen hittade jag ett sött litet set, typ tunika och tights.

Lillstumpan sover gott, vi har ätit Sushi, jag somnar snart, men tänkte ändå spela lite WoW strax även om det nog är en dålig idé.

Kvällen

Gjorde något så ovanligt som att kolla lite på Idol, såg kanske 4-5 st låtar. Lovisa älskar musik och var lite gnällig så det var mest för hennes skull. Men.. det jag skulle komma till, jag är inte någon inbiten Idoltittare, ser något avsnitt då och då, mest inte alls. Förra året gjordes dock ett galet bra framträdande. Så, ville väl egentligen inte säga nåt alls med det, men here it is.


Silvios dator är på min sida

Den har krånglat lite från och till under dagen. Jag tror det är ett meddelande till Silvio om att han ska spela mindre WoW, slösurfa mindre samt städa mer. Den kommer förmodligen funka perfa när lägenheten är iordning.

Fresh air

Fikat på stan nu med Debbie, Neah och Nina. Det var alla tiders, vi satt ute i höstrusket och huttrade och pratade massvis. Sånna dagar är aldrig fel, det blir en repris imorgon med Honey. Det var bra längesen vi sågs nu så vi har bokat in en fikadejt imorgon.

Min önskelista just nu:
- En välstädad lägenhet.
- En tillpiffad dito.


Små barn roar sig lätt

Om man häller lite vatten på sin bricka på stolen är det skitkul att plaska en massa med det så att det stänker på mamma och pappa. Lovisa har hittat sin nya hobby.

För övrigt är det mest sjukstuga här idag, Silvio är hemma från jobbet då han även skojade till det med att ha lite feber idag. Lovisa har hostat lite inatt och låter lite täppt, men hon är pigg och glad för övrigt.


Det är så det ska vara

Det var precis lagom jobbigt med ikea idag, läs: näst intill folktomt. Fick tag på det jag skulle ha och lite till. Hade jag inte haft en inbyggd spärr hade jag kommit hem med stora delar av hushållsgerådsavdelningen. Tur jag kan uppföra mig ;). Köpte en extra madrass till Lovisas resesäng, tyckte att den som hörde till inte var tillräcklig, men nu blir det bra så att den verkligen är bekväm att sova i.
Lovisa stannade för övrigt hemma eftersom Silvio slutade samtidigt som Nina så det var bara till att dumpa av de odjuren hemma och bara umgås med Nina. Trevligt!
Imorgon är det fika inbokat med Nina och Debbie efter att Nina slutat jobba, känns som en lagom och trevlig aktivitet imorgon.

Kvällen var ganska kul, köpte en halkmatta till badkaret. Tänkte det kunde vara bra att ha, både jag och Silvio håller på att slå ihjäl oss när vi ska duscha, samt att Lovisa kan sitta själv i badkaret när hon ska bada. Detta skulle ju testas och när Lovisa ändå var en liten lortgris passade det utmärkt. Det var tydligen väldigt kul att sitta där själv och plaska så hela badrummet blev blött. Sen tänkte hon prova på att ställa sig upp, då fick det vara slut på skojigheterna.

Mellanlandning

Hemma för att få i mig lite mellanmål innan det är dags att ta sig an det stora möbelvaruhuset i Älmhult. Allt gick bra hos barnmorskan. Jag hade inte dragit på mig några ondsinta blodsjudomar sen förra året, bebisen i magen var pigg och altert, jag hade till motsats från förra året gått upp lite mer lagom i vikt. Toppen!

Filmjölk alltså, totalt underskattat. Jag glömmer ofta bort denna fantastiska pärla. Silvio envisas dock med att besudla den med en massa socker, men den förstörelsen får stå för honom ;).

Dagen blev lite bättre

Nu är fostervattenprovet helt färdiganalyserat. Tidgare var det bara en snabbanalys som visserligen sa att allt var grönt, nu efter hela kontrollen så är allting fortfarande grönt. Visserligen har jag nästan helt glömt bort detta i allt som blev så stort iom hjärtat, men det känns bra att det är enda "felet" på bebisen.

Så, jag sanerar spyor för fullt här.. katten har ju gått loss fullständigt. Sen blir det till att komma iordning lite snabbt, ska försöka promenera med Lovisa en stund innan barnmorskan så att hon somnar och sover gott när vi är där. Lyckas säkert inte, men det är ju alltid värt ett försök.


Dagen kunde börjat bättre

Inatt var det nya sprägningar på gång. Hörde en rejäl smäll, enligt tidningen hade fler hört den, men ingen kunde hitta några spår efter att den skulle ha skett. Mysko.
I övrigt tänkte jag och Lovisa leka i hennes rum, tji fick vi. Över hela (nåja, stor del) soffan i hennes rum hade katten spytt. Så det blir sanering först. Jäkla katt.
Så ptja, det som skulle bli en lugn förmiddag med lite läsning och bebisgos blir spyreducering. Tack för den. Jag kanske skulle låtit bli att vakna.

Varför man aldrig handlar på Jysk

För där var jag idag. Köpte efter mycket om och men en resesäng till Lovisa. Det var på tiden. Och tid tog det. Det var inte precis så att det svämmade över av hjälpsam personal i butiken och så skulle jag givetvis ha något som fanns på lagret. Tillslut så, efter att ha tröttnad på att vänta och leta efter personal typ 5 ggr så löste det sig till sist. Där får man för att man vill handla billigt. Sängen kommer väl invigas på måndag hos Natha.

Hon är så söt när hon sover...

Det måste vara utmattande att vara sötast i Universum :) (Hittade lite söta kort i kameran, en del har synts förr, andra inte.)

        

Bjussar även på låten som inspirerade till titeln på inlägget.

Höst på riktigt

Oktober klampar på idag. Tiden går väldigt snabbt nu tycker jag, hinner knappt med i svängarna.

Fick brev från serviceresor också angånde erstättning för vår färd till Lund förra månaden. Inga pengar än så länge, men ett meddelande om att det inte blir någon ersättning för min följeslagare (Silvio) då han inte är godkänd på remissen. Ibland blir man bara less och undrar om medmänsklighet existerar. Dock anade jag att det skulle bli så. I fortsättningen tar vi dock bilen, som nu på måndag, de ekonomiska förlusterna blir inte lika stora på så vis.

Idag ska jag försöka fixa lite grejer som väntat alldeles för länge. Silvio kommer hem ganska tidigt, han ska till ortopeden och få sin protes tillfixad i eftermiddag så han kommer hem sen. Jag ska då ge mig ut på jakt. Dels ska Lovisa få en resesäng. Det har behövts. Både om vi är iväg någonstans länge eller om hon har barnvakt en kväll så behöver hon komma iväg lite i lugn och ro för att sova. En vanlig säng går ju inte att lägga henne i, det slutar i blåslagen bebis.

Imorgon är det besök hos barnmorskan igen, sen tänkte jag ta en sväng till ikea, NIna var givetvis på så vi åker när hon slutat jobbet. Äntligen kan jag inhandla lite prylar så vårt hem blir lite mer barnsäkert och lite mindre elförande ;). Jag förmodar att det mest blir prylar till Lovisa :).

Fredag är det inplanerat en fika med Debbie och hennes lilla dotter. Hoppas dock att jag har tillfrisknat, jag vill inte smitta ner dem med den här otäcka förkylningen. Vi säger varenda gång vi springer på varandra att vi måste ta en fika, nu ska det baske mig bli av. Hennes dotter är knappt en månad yngre än Lovisa så det blir ju en del jämförelsesnack :).

Inatt sov jag riktigt bra, och äntligen i sängen igen. Ingen hosta. Däremot Silvio drog igång några rejäla hostattacker och flyttade ut på soffan igen då Lovisa blir så himla ledsen av hostandet.

RSS 2.0