Blabla..

Intetsägande rubrik, intetsägande inlägg?

Jag har lagat mat som vi ätit, vi har lokaliserat ett fyrverkeri. Vi har ätit tablettaskar med dinosauriegodisar. De heter Mini Dino (hata särskrivning), vi köpte dem bara för att Silvios pappa heter Dino så han kunde få dem i present, men vi var godissugna.. HAHA.

Nu ska jag kolla på Barnmorskorna, en timme försent. Jäkla Valborg!

Förälskad

Läste om sidan www.gatukonst.se i en annan blogg. Jösses, det här är ju så vackert så det gör ont. Bild, ärligt stulen från sidan.

image96

Valborgsmässoafton

Jo minsann, denna afton har vi idag. Jag tror in te riktigt jag vet vad den går ut på. Fira våren? Äsch, man super ju sig allt som oftast fjortisfull och beter sig därefter. I år blir första året hemma. Mysa med familjen kort och gott.

Nu börjar pollensäsongen komma igång på allvar så jag köpte liet tabletter igår. Jisses, vem behöver sömnpiller det det finns antihistaminer. Jag är som en klubbad säl idag, skulle kunna somna var som helst, när som helst. Men jag slipper kliet i näsan och ögonen.

Idag var det lunch på stan med Nina. Sen var vi uppe på jobbet igen eftersom Erika ville mysa med Lovisa. När jag äntligen fick tillbaka mitt barn gick jag och Lovisa till H&M för att shoppa lite till Silvio då han själv inte hann på sin lunch. Det blev två scarves, han har redan en likadan, men annan färg. Och så blev det en skjorta också, han ville ha en likadan som han redan har, men annan färg. Hittade en i liknande modell och annan färg så den fick det bli.

Nu sover Lovisa gott och jag hamnade visst här som vanligt.

Lovisa drar nåt gammalt över sig

Såhär på kvällskvisten roar sig Lovisa med att trassla in sig i filten och dra sin tygbok över huvudet. Ptja, det är ju skönt att hon inte behöver mer än så för att det ska bli roligt.
image95

(Nu stramar det som tusan i mitt ansikte av masken, men det brukar ju göra underverk.)

Sminkförvaring!

Från ? till !.

Såhär blev det.. (klickbart såklar för den som vill se skiten).Nu ska jag göra en ordentlig ansiktsrengörning med mask och allt. Skönt!

Medlemskväll

Idag har jag varit på medlemskväll på MUS. Det var very trevligt. Och dyrt. Eller det kostar ingenting, men man köper på sig en massa. Visserligen var det bara ögonskuggan som var oplanerad så det får väl ändå anses vara ok.
Nu tänkte jag också organisera mitt smink med den lilla förvaringsmodulen jag köpte tidgare idag. Får se om det blir bättre. Det kan ju inte bli sämre.

Passfotografering

Today was the day. Vi skulle fixa pass till Silvio och Lovisa inför vår resa till London. Lite försent och väldigt svettig möttes vi upp hos polisen. Det gick bra att ordna med Silvios pass på en gång, jag fick intyga att han var sig själv eftersom han inte har någon giltig legitimation. För Lovisas passansökan behövde vi vaska fram två vittnen som skrev under att de sett oss skriva under ansökan. Som tur är så ligegr vår arbetsplats bra till så nu har Natha och Linus sålt sina själar till Satan. Typ.
Jag fick tillbaka själv till polisen eftersom Silvios lunch var slut. Ta kort på Lovisa visade sig vara ett helt företag. Hon satt snällt och tyst på pallen, men hon skulle ju gärna titta in i kameran också. Hon verkade tycka att det var en dum idé då det satt en så rolig kvinna på andra sidan luckan och pratade. Hon lyckades säkert ta många snygga bilder på Lovisa i profil. En bild framifrån, hon ser lika mupp ut som hon brukar på kort.

Nu har jag fått luch  och Lovisa har fått mat. Hon sitter i sin babysitter och pratar med djuren. Det nya nu är att göra salivpruttljud med läpparna. Låter knäppt och blir ganska kladdigt, men hon har säkert kul.

Jag hittade även en sminkförvaring på stan. Visar sen när jag gjort iordning. Fick tag io precis det jag sökte¨så jag är nöjd, men fattigare.

Folk alltså...

Jag höll på att sätta morgonkaffet i halsen, nu dricker jag egentligen inte kaffe och i synnerhet inte på morgonen, men det är ett schysst uttryck.
Senaste dagarna har det varit en del artiklar i tidningen om stadsdelen som jag bor på, i webversionen av tidningen kan man kommentera artikeln, där börjar det roliga. Eller det är där idioterna utmärker sig.
Idag handlade det om att min stadsdel kommer få några miljoner i EU.-stöd för att minska arbetslöshet och sjukdom. Är inte det bra? Tydligen inte. Enligt en del av kommentatorerna är vi som bor här missanpassade. Håhå jaja. Sen vill vi inte heller göra rätt för oss som övriga skattebetalare, skönt att jag går på bidrag nu då så att jag kan känna att jag faller inom den ramen. Eller vafan, det är skatt på föräldrapenningen också.
Jag har kuskat runt den här stan och bott på lite alla möjliga stadsdelar, och jag finner inte min nuvarande varken sämre eller bättre. Positivt är att hyran är låg, det finns roligare saker att lägga pengar på än att bo. Negatviva är att hyran är låg för att området har låg status. Det är nära till affär, vårdcentral, bank osv, allt man behöver, väldigt skönt. Det är gångavstånd till centrum, även det skönt. Jag har inte bara fått lägre bostadskostnad trots dubbelt så stor lägenhet, (okej, samboskap kan vara inblandat i bostadskostnaden) bensinutgifterna hat också minskat för jag slipper ta bilen så fort jag behöver handla lite.
Mina grannar är väldigt trevliga, jag tror inte jag har haft så trevliga grannar nånstans, inte lika hälsningsbenägna i alla fall.
Kort sagt, jag måste vara missanpassad som faktiskt trivs här ;).

Länk till artikeln.

Godnatt

Ikväll har vi/jag varit produktiva. Jag har solat, enbart för fåfängans skull. Vi har storhandlat. Jag har färgat Silvios hår, hans tur att vara fåfäng. Lovisa har bara sovit och nu ska jag också sova.

Imorgon ska vi fixa pass till Silvio och Lovisa. Sen på kvällen är det MUS-medlemskväll. Hoppas det inte blir så dyrt den här gången, det har ju en tendens att bli det.

Men nu ska jag sova för jag är superdundermgeajättetrött.

Ganska ohändelserik eftermiddag

Jag och Lovisa lufsade ner till stan. Mitt mission var att köpa ett par jeans och ett pärmregister. Båda uppdragen lyckades. Sen begav vi oss till campus för att hämta hem lilla bilen. Den var varm och go. Nu sitter jag här och ska röja bland papper. Jag sätter alltid in alla mina papper i en pärm, men av någon outgrundlig anledning brukar jag slarva bort avtal och garantier, dumt. Så nu ska jag göra en särskild pärm för det ändamålet. Man har ju avtal på allt, el, försäkring, lån, mobil osv osv.

Suck

Jag försökte lägga mig och sova igen. Full fräs på Lovisa. Jag gav upp och satte mig här. Lovisa sover som en stock.

Dagens boktips

Majgull Axelsson - Aprilhäxan

Baksidetext: "Idag är det onsdag. Kanske får jag duscha. Det är en hel vecka sedan sist och den sötsura lukten från min kropp börjar bli kväljande. Den stör min koncentration. Mitt luktsinne är det nämligen inget fel på. Dessvärre."
Desirée är ett av de handikappade barn som på 50-talet placerades på institution och den enda som har överlevt ända in på 90-talet. Hon är från födseln förlamad och spastisk, hon kan inte tala och drabbas ofta av våldsamma epileptiska snfall, men hon har andra förmågor.

Jag tycker: En bok jag på många vis tycker om, i grunden handlar det om några fosterhemssystrar och deras rivalitet mellan varandra. Det vävs in mycket från deras barndom och uppväxt samt vad som händer i nuläget. Trevlig och berörande bok.

Morgonpigg Lovisa

Jag blev väckt alldeles för tidigt. Efter att Silvio matat Lovisa gjorde jag ett seriöst försök till att somna om. Det gick inte för då var det full rulle på henne. Hon sprattlade och pratade massvis. Så jag gick upp. Nu sover hon som en stock och inte jag. Orättvist.

Kvällsdopp

Sådär, Lovisa är badad, matad och nattad. Hon hade jättekul med min badanka jag fick en gång för längesen och lyckades få bra tag om den. Tyvärr var inte Silvio tillräckligt snabb på att hämta kameran så det bästa finns inte på bild, men en liten bild kan jag lägga upp. Lite dålig kvalitet pga utebliven blixt.
image91

Ännu segare kvällskvist

Efter att jag slängt ihop en god kycklingsallad bestämde jag mig för att kolla på Da Vinci-koden. Jag ärförmodligen den sista människan i det här landet med att se filmen. Boken är ju utläst för år sen, men jag brukar inte vilja se filmer där jag läst boken. För en gångs skull var filmen helt ok, det blir ju lite sammanfattat, men det funkade.

Nu har Lovisa börjat med nya idéer, hon är allt mer vaken när hon åker vagn, och när hon är vaken försöker hon sätta sig upp. Hon slänger upp benen och sen försöker hon lyfta överkroppen. Det ser ut som att hon försöker göra avancerade situps. Hon kanske tänker på figuren?
Nä, men det känns nästan som bud på att börja med liggdelen ganska snart på vagnen. Det går ju alltid att fälla ner ryggstödet när hon somnar så att hon ändå kan ligga bekvämt. Dessutom är hon ju så förbenat lång så det finns inte mycket plats kvar i liggdelen.

Sjukt seg dag

Vaknade en liten stund på morgonen, åt frukost. Sen sov jag till strax efter två, insåg att jag missat början av tvättiden och fick lite bråttom. Gårkvällen var både lyckad och lite mindre lyckad, men det är väl oftast så när man har förväntningar.
Kvällen började med att jag skulle ta bussen till campus klockan 18:00. Kom ingen buss, kom ingen buss, kom ingen buss.. 18:30 kom en kille gåendes i rask takt och sa att bussen gått sönder och inte kommer. Tack för den liksom. Fick gå hem igen och hämta bilen. Så nu står den ute på campus på obestämd tid.
Kom fram tillslut och hade en trevlig kväll i goda vänners lag. Drack lite vin och hade det allmänt soft.
Lite senare skulle jag möta upp några tjejer från jobbet för att gå på Terassens premiär. Under den lilla stunden vi stod i kö blev jag spik nykter, kom in tillslut och köpte en drink. Sen orkade jag inte engagera mig fler gånger i att försöka komma fram till baren då det var så tjockt med folk.
Av någon outgrundlig anledning bestämde jag och Angelica oss för att gå vidare, och för att känna oss ännu mer miserabla gick vi till Oléo. Där köpte vi nya drinkar, men Angelica ville inte dricka sin så jag "råkade" hälla i mig den också. Ett miffo kom och pratade med oss, det var det mest spännande som hände. Eftersom han antog att jag var 19 är dock allt förlåtet.
Missade bussen hem, eller det gick en, men så sent så jag lika gärna kunde gå. Träffade ett par vänner på vägen och sen kom jag hem. Lite nattmacka och sen sova.
Roligare än så blev det aldrig. Jag och Angelica kom fram till att after work är mycket roligare, bara sitta och dricka lite öl och snacka skit.

Lovisa har sovit större delen av dagen, hon kanske också var ute och partajade igår. Eller så inte, men hon och Silvio hade haft långa diskussioner igår. Det hade tydligen varit full prataktivitet på Lovisa innan de båda somnade gott på soffan.

Shoppingdag

Kära blogg!

Förlåt att jag glömde skriva i dig i morse. Jag glömde. Jag skulle shoppa. Ikväll är det dags att festa lite och jag insåg att mjukisbrallor inte är det ideala på krogen så jag köpte en klänning istället.
Nu är bara frågan var det blir fest, finns lite olika förslag, lyxigt att få välja och vraka.

Väldigt lång dag

Först var det stan för att äta lunch med Nina och Debbie, det var jättekul att äntligen se Debbies bebis. Miniliten och jätetsöt. Vi åt på Skåres som har renoverat och nyöppnat. Pastasallad för min del. Helt ok faktiskt.
Sen gick vi på stan, det var hopplöst, folk överallt. Verkligen. Jag kom hem med en lite bodysuit till Lovisa från Lindex och jag fick två skuggor från MUS.
Efter att ha rännt runt som galningar började Lovisa bli liet hungrig så vi gick upp på jobbet så att jag kunde värma på lite mat. Sen gick vi på after work. Det var dags för det igen, väldigt länge sen sist. Så vi fastnade där ett par timmar, tills jag frös samt att det var dags att mata Lovisa igen så vi var tvugna att gå hem. Men det var helt ohygglgit roligt att träffa folk, jösses jag är ju alldeles svältfödd på det. Men Silvio har lovat att nästa after work är jag barnledig och får stanna hur länge jag vill. Imorgon ska jag dessutom ut och svänga mina lurviga (ja, de är faktiskt lurviga på rikitgt nu.. eftersatt underhåll). Kanske blir att jag går ut med ett par av tjejerna på jobbet, de skulle till Terassen som har premiär för säsongen. Perfa! Det är verkligen mitt favoritställe. Snygga människor, skön stämning och bra musik.
Nu ska nog jag och Lovisa mysa i soffan, alltså jag ska kolla film och Lovisa titta på mig med sina tindrande små ögon.

A tribute to Silvio

Jag tror inte att jag skulle kunna få barn med en bättre kille. Anlednignen till att jag började tänka på det var att jag alldeles för ofta läser på forum, bloggar, i tidningar osv om alla pappor som inte delar ansvaret. De leker med sina barn när de är pigga och glad, de tar ut sina 10 pappadagar, men sen händer egentligen inte så mycket mer. Mammorna går på knäna av sömnbrist och besvikelse över att behöva göra allting själva, från at sitta uppe hela nätterna med en kinkig bebis till att byta varenda liten blöja.
Det är nu jag inser hur jävla bra Silvio är, han gör allting utan knot, för det är hans barn också. Givetvis blir det lite mer för mig då det är jag som är föräldraledig just nu, men när han är hemma drar han ett rejält lass, då får jag lite tid för mig själv.
I början sov Lovisa dåligt på nätterna och var väldigt kinkig. Silvio brukade vara uppe och gå med henne i timmar och lät mig sova, sen fick jag visserligen gå upp lite tidigare, men jag orkade för vi delade. Jag skulle nog våga påstå att vi går upp ungefär varannan morgon och fixar frukost till Lovisa.
När jag är trött och inte orkar mer, då räcker det att säga det så tar han hand om Lovisa och låter mig vila, ha tid för mig själv så att jag kan återhämta mig och orka med allt igen.
Jag vill bara säga TACK, även om det inte ska behövas för en så självklar sak.

Så blev det fredag till sist

Inget nytt under solen egentligen. Jag hade tydligen lyckats bre ut mig över hela sängen inatt så när Silvio skulle lägga sig fick ha en jäkla jobb med att försöka flytta på mig. Det måste sett ut som när en myra försöker flyta på en kotte.
Lovisa väckte oss ganska tidigt, Silvio gick upp och gjorde mat till henne...då hade hon somnat om igen.
Nu är hon bara allmänt glad, nu när hon har vaknat på riktigt.

Idag ska vi ner på stan och luncha med Nina, Debbie och Debbies bebis Neah. Det ska bli kul, jag har inte sett den lilla sötisen tidigare.
Jag ska också försöka hitta ett par nya byxor. Jag går fortfarande mest i mammajeans och de har gått sönder nu. Plus att det inte känns ok när Lovisa faktiskt börjar bli oförsvarligt gammal.

Silvio ska spela poker efter jobbet så det blir bara jag och Lovisa hela kvällen, men det fixar vi säkert. Massa mys blir det.

Lovisa laddar upp inför sommaren

Idag provade hon solbrillor på H&M. Inget köp dock då hon inte hade några pengar med sig ;).
image89

Jag blev en enhörning

Gjorde ett tramsigt test på facebook, vilket magiskt djur man är. Jag fick ju en fin bild till svar.
image88

Ganska lugn eftermiddag/kväll

Följde med Nina för att köpa tyg, det gick bra. Sen hamnade vi på H&M, det gick också bra eftersom jag ändå inte hade några pengar.
Sen ner på stan för att käka glass.. det var gott. Årets första!
Jag har även köpt en skrivare av Nina. Jag kommer ju att behöva en nu iom företaget så det blev kanon. Den är helt ny och fräsch.
Natha ringde också mitt i allt och erbjöd sig att hjälpa mig byta däck. Jag inser nu att jag varken orkar eller hinner.

Dagens boktips

Jenna Jameson - Att älska som en porrstjärna, en sedelärande berättelse

Baksidetext: Att älska som en porrstjärna, en sedelärande berättelse är en förtvivlat otäck, ärlig och vansinnigt vacker självbiografi - skriven tillsammans med journalisten och författaren Niel Strauss - om hur Jenna Jameson blev det största namnet i porrens historia. Jenna Jameson berättar om sin långa väg ut ur helvetet, från tonåren och Las Vegas sjaskiga baksida, via motorcykelgäng, strippklubbar och amfetamin, till ställningen som porrvärldens ledande stjärna. Boken är en växelvis tragisk och triumferande uppväxtskildring, en anmärkningsvärd uppvisnign i kvinnlgi styrka.

Jag tycker: Skritbra, ärlig och ocensurerad.

Sminkförvaring

Såhär kaosigt ser det ut just nu. Jag behöver styra upp det på något lämpligt vis. Det får bli helgens mission. Tänkte färtränga att jag måste byat däck egentligen.
image87

Tips någon? Det kan inte vara nåt man måste hänga på väggen, utan bara saker att ställa på byrån typ.

Tussen

Först var hon jättehungrig och sög tag i pappas hand, stackaren har väl snart inga armar alls.
image84

Nu ser hon mest ut såhär, plus att hon är glad med blir så fascinerad av kameran så hon lyckas aldrig fastna på bild när hon ler.
image85

Pratkvarn

Jag trodde i min enfald att jag skulle få sova lite längre. Tji fick jag. Lovisa har fått första dosen frukost, nu ligger hon och pratar med sina fiskar så det finns inte en chans att få sova.

Mammas lilla hjälpreda

image83

Jag förberedde maten och Lovisa var mest söt, men vi kan låtsas att hon hjälpte till.

Sömntutan

Den som ändå finge sova såhär gott. (Iklädd fina bodyn hon fått i present av Erika.)
image82

Dagens boktips

Elizabeth Kostova - Historikern

Baksidetext: Amsterdam 1972. En sen kväll utforskar en ung kvinna sin far historikerns bilbliotek. Högst uppe på en hylla gör hon ett märkligt fynd: en mycket gammal bok med ett skrämmande träsnitt av en drake. Gömda i boken ligger en samling gulnade brev ställda till "Min käre och olycksalige efterträdare". Detta blir inledningen till en vindlande resa genom tid och rum.
Färden går från väst till öst i det kalla krigets Europa, från stad till stad och till kloster och arkiv. Sakta uppdagas sanningen om Vlad Pålspetsaren, legendens Dracula, och om den pakt som hållit hans grymma verk levande.
I generationer har historiker satt rykte, förnuft och till och med liv på spel i jakten på den fruktade härskaren. Nu tar fadern återigen upp de efterforskningar som tidigare orsakar honom så mycket smärta. Och i hans fotspår söker dottern vidare - ett sökande som leder henne in i en värld där hennes mors mystiska öde länkas samman med en av historiens mörkaste krafter.

Jag tycker: Först måste jag säga att jag äntligen läst ut boken, det har då sannerligen tagit tid då min "fritid" är ytterst begränsad, men nu är det gjort. Jag tycker bra om boken, författaren lyckas bygga upp en trovärdig myt. I övrigt tycker jag att den i mångt och mycket påminner om Da Vinci-koden med tanke på allt pusslande med ledtrådar och ständigt farande. Men är du sugen på lite påhittad historia och allmän vampyrmytologi så är den i allra högsta grad läsvärd.

Räksoppa

Tänkte avrunda dagen med att koka lite soppa. Jag har varken tomatpuré, ceyennepeppar eller sherry hemma så vi får väl se hur det här kommer gå. Tur att improvisation är min starka sida. Det fixar sig. Vi kommer få mat i magen idag också.

Mitt lilla mammahjärta smälter

Lovisa är så duktig och börjar lära sig mer och mer hela tiden. I förrgår satt hon själv utan att Silvio höll i henne, visserligen bara ca 20 sekunder, men ändå. Duktiga sötnosen.
Nu precis låg vi i sängen och myste, då skojade hon till det med att vända från ryggläge till magläge. Det tog en liten stund innan hon kom på hur det fungerade och hade fått ordning på armar och ben, men sen var hon nöjd och lite förvånad.
Det är verkligen kul att se hur hon utvecklas.

Fridstörare

Jag tar tillbaka allt jag någonsin sagt om att mitt barn sover bra hela nätterna. Inatt vaknade hon en stund innan 4 och sen var det fullt pådrag ett par timmar. Nu sover hon ordentligt sen åtta ungefär, men det är ändå ett fasligt flaxande emellanåt så vi har båda (mamma & pappa) fått våra smällar och rivsår i morse. Annars sover hon i sin egen säng på nätterna, tar inte upp henne förrens vid frukost då vi se kan ligga och gosa i sängen hela förmiddagen.

Matvraket

Lovisa vill allt mer hålla i flaskan själv när det är matdags. Så här såg det ut nyss när hon fick sin nattmat.
image81

Söta pappa

Nu när det börjar dra ihop sig till semester och liknande kom jag att tänka på en rolig sak. När jag berättade för pappa att han skulle bli morfar frågade han inte så mycket om den blivande fadern. Däremot var det skitviktigt att vi skulle flytta ihop, och om möjligt ännu viktigare att vi skulle åka på semester tillsammans. Pappa kan vara så söt när han blir sådär förvirrad. Det hade nog aldrig varit aktuellt med någon gemensam semester, och det hade inte varit praktiskt genomförbart eftersom vi hade semester helt olika veckor.
Men såhär i efterhand var det väldigt kul att pappa tyckte att det viktigaste var att fira semester ihop. Tur att vi gör det i år då... ;)


Soft kväll

Lovisa har sovit tills nyss. Jag fick äntligen lite tid för mig själv och passade då på att läsa lite. Jag håller fortfarande på att läsa Historikern då jag sällan kommer särskilt många sidor innan jag somnar och aldrig hinner läsa på dagarna då det oftast är fullt pådrag med Lovisa.
Nu har jag en mätt och glad liten tös som dels har myst en del med mig och som nu leker lite med sina leksaker.
Om drygt en timme slutar Silvio jobba och tills dess ska jag fundera ut nåt lämpligt att äta. Jag funderar nästan på att synda med typ donken eftersom det inte finns mycket att laga mat på hemma. Lite suspekt fisk bara. Inget fel på fisk, men jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den.

Dagens boktips

Arto Paasilinna - Världens bästa by

Baksidetext: Flerfaldige kyrkobrännaren Asser Toropainen ger på dödsbädden sin sonson ett uppdrag: Eemeli ska grunda en Dödskyrkostiftelse och bygga en kyrka i stället för dem som gubben bränt ner.
Den magnifika stockkyrkan i Sotkamos utmarker lockar till sig alla möjliga slags människor och efterhand växer ett särpräglat litet samhälle upp omkring den.
I Finland för man en tynande tillvaro. Småkrigen runtom i världen smälter samman till ett världskrig. Även i den lilla kyrksocknen vid sjön Ukonjärvi präglas av betydligt mer rim och reson än krigsfronterna, får också Eemeli gott om svårlösta problem på halsen.

Jag tycker: Jag bara älskar Artos genialiska galenskap, det kan aldrig bli för mycket. Man blir rörd, man blir glad, man skrattar och man får tänka efter lite. Just den här boken är häftig på det viset de bygger upp ett eget litet land med egna regler och lagar.

Mah Jong

Kul ord. Jag fick en riktig flashback igår. Jag satt och spelade det som brukar kallas Mah jong på datorn, alltså bara para ihop brickor tills man fått bort alla. Ingen som helst sport.
Så kom jag på att vi brukade spelade på riktigt hemma när jag var yngre. Jag vill minnas att jag tyckte det var skitkul. Det är faktiskt så jag blev sugen på att skaffa mig ett spel och tvinga sambo och vänner att lära sig. I annat fall vill jag ha spelet bara för att det är snyggt.

image80

Mer info om hur spelet går tillväga finns på den här sidan.

Full rulle

Nu har det varit full pådrag, soffan är hämtad, jag har hällt i gästerna lite kaffe och rulltårta. Lovisa har sovit sig igenom hela ståhejet. Lovisa fick även en jätetsöt liten kofta av Silvios moster.

Still nothing

Inga svärföäldrar än. Jag har städat hela lägenheten, matat bebisen. Nu ska jag mata mig själv. Nina var här innan och visade upp sin tatuering hon gjort idag.
Det var alles, hon lånade några böker också.
Ganska trist dag so far.

Städning pågår

Silvios föräldrar kommer förbi i eftermiddag. De ska hämta en soffa som står i ett par kompisars lägenhet. Men jag antar att de kommer till oss också, så jag ska städa lite grann.
I natt var det helt konstigt. Det var en humla i vårt sovrum. Jag vaknade av att det lät som fan och kunde inte lokalisera ljudet. Nu ligger den instängd i en tvättpåse med en handduk över sig. Tänkte kolla till den sen när jag orkar och släppa ut den.

Man är ju inte hemmafru för intet

Om vi bortser från att jag inte är fru utan fröken så stämmer det ganska bra. Klockan 22:00 sluta min käresta arbetet, därefter ska han cykla hem. Med mina skills står givetvis den perfekta middagen på bordet då.
Det kan lyckas, men just nu är liten lite gnällig. Wonder why?

Ett klargörande

Varför jag och Silvio mobbar varandra på msn och facebook. Såhär ligger det till.
Han lyckades hitta en skiva som var min, en bränd skiva med TATU. Jag har aldrig lyssnat på den och kan inte uppbringa någon som helst logisk förklaring till varför den finns i min ägo. Jag antar att det var en släng av tillfällig sinnesförvirring.
Hursom, eftersom han fortsätter tjata om detta så gör jag den enda rätta och GER honom skivan i present. Jag vill ju vara en god flickvän som överraskar min pojkvän med oväntade presenter.
Slutsats: Vad som än står på Silvios msn/facebook är ljug. Det är han som äger skivan, inte jag.

Frågor på det? Trodde inte det nä!

Babygymnastik

Lovisa tränar styrkan i nacke och rygg. En liten stund går det bra sen tappar hon tålamodet och orken. En liten spegel tyckte hon var spännade att kolla i under tiden.
image79

Två timmar senare

Idag har jag varit ute och gått i två timmar med Lovisa. Det var riktigt skönt ute, massor av folk delade nog min åsikt för det var nästan lite trängsel. Liten sov gott hela vägen, men är nu lite gnällig och kelsjuk sen vi kom hem så jag ska fixa iordning lite mat till henne och sen ska vi mysa massor.

Sentimental

Jag har nu suttit en stund och kikat på alla bilder på Lovisa. Det är galet hur mycket hon har växt och utvecklats på så kort tid. Hon var bara en liten, liten tuss för inte alls längesen. Sötnosen.
Bild på Lovisa när vi skulle åka hem från BB och väntade på taxin. Hon druknade nästan i sin lilla overall, nu skulle den väl inte gå att få på henne.
image77

Måndag - vägningsdag

Viktminskning (el måttminskning) denna vecka +0,7 kg

Viktminskning (el måttminskning) totalt +0,7 kg

BMI 31,6

Målminskning Mitt mål är att gå ner 30 kg, men framförallt att må bättre och känna mig tillfreds med min kropp. Första delmålet är att komma ner till bmi 25, vilket är inom ramen för normalvikt. För att nå det första målet krävs en nedgång på 20 kg.

Kommentar: Tjosan, jag har visst gått upp i vikt, det var ju ner jag skulle. Crap. Magen har blivit lite plattare så nåt vettigt tycks ha hänt ändå. Bara att kämpa vidare, men det känns segt att ligga på plussidan i det här fallet.

Dagens boktips

Paulo Coelho - Veronika bestämmer sig för att dö

Baksidetext: Veronika är ung och vacker, har vänner och beundrare, fast jobb och en familj som tycker om henne, men ändå är hon inte lycklig. Det är något som fattas i hennes liv. Morgonen den 11 november 1997 bestämmer hon sig därför för att dö. Hon tar en överdos sömntabletter - bara för att lite senare vakna upp på närmsta sjukhus. Där berättar man för henne att hennes hjärta är skadat och att hon bara har några få dagar kvar att leva.
Berättlsen följer Veronika genom dessa intensiva dagar som får henne att stilla undra vad galenskap egentligen är. Hon inser nämligen att varje ögonblick vi lever är resultatet av ett medvetet val mellan liv och död.

Jag tycker: Underbar bok, som alltid när det gäller Coelho. Det börjar nästan kännas lite klyschigt, men karln kan skriva så att man vänder ut och in på sig själv och sina tankar. Här liksom i andra böcker kretsar det kring ett moraliskt dilemma, och utan att avslöja för mycket slutar boken med en oväntad twist som ställer allt på sin ända.

Måndag "morgon"

Solen skiner, jag är nästan utvilad. Lovisa pratar med sitt lejon. Kan dagen börja bättre?
Idag ska vi ut och promenera massor igen, vi har ju några timmar att underhålla oss nu, Silvio gick precis och jobbar till 22 ikväll. Seeegt.
Ny vecka, så nu återkomma de kära klassikerna som boktips och sådant igen, jag har inte orkat med det i helgen utan har haft fullt upp med allt annat. Typ sova och lata mig i största allmänhet.

Tröttast

Jag slumrade till på soffan innan och sov riktigt gått tills Silvio kom på den briljanta lösningen att lägga Lovisa hos mig när hon är på pissdåligt humör. Nu är istället jag på pissdåligt humör och om möjligt ännu tröttare. Jag slurpa i mig en smörgås och sen lägga mig. Fattar inte varför jag är så fruktansvärt trött.

Tips

Om du vill testa produkter gratis kan du anmäla dig till den här sidan, följ länken så kommer du direkt till anmälningen.
Om du vill läsa på lite mer om hur det fungerar så kan du göra det här.

Långpromenad

Idag har jag varit riktigt hurtig och varit på promenad två och timme. Det var hur skönt som helst, precis lagom. Tänk om, det alltid kunde vara så. Vi hade även sällskap av Nina en del av vägen, den roligaste.
Nu ligger Silvio och Lovisa på soffan och myser, jag hamnade som vanligt här, men borde fixa lite mat. Men orka liksom.

Två bilder från idag, en på den väldigt blåa himelen, vilket är sjukt ovanligt i den här stan och sen en bild på lite våriga vitsippor.

Krama handduken

Lovisa vill alltid hålla i en handduk, hon kramar den, gnager på den, gnuggar sig i ögonen..och försökte torka min fot.

image73

BSB-konsert in my dreams

Hade en helknasig dröm i morse när jag låg och halvsov, jag skulle visst gå på den berömda BSB-konserten. Den var i på typ Globen eller nåt sånt utan en i storleksordningen Folkets hus-biosalong. HAHA. Det var asdåligt och ingenting fungerade.
Sen drömde jag också att Lovisa kröp en liten, liten bit och att Silvio missade det för han tittade åt ett annat håll, sen blev han så till sig över att Lovisa kröp så han sa att han ville ha fler barn på en gång.
Som sagt, weirdo dröm.

Sovmorgon, I guess...

Asskönt. Just nu låtsas jag att jag känner mig utvilad. Men jag är trött, så det så. Tänkte ge mig på lite frukost nu och sedan ut på promenad i solen. Resten av stan lär ju också vara ute och gå i solen så det blir mer trängsel än i en myrstack, men sånt är livet.
Lovisa, lilla hjärtat babbalar på med sina små djur. Hon har en mobil ovanför sin babysitter med lite djur, hon älskar verkligen att ligga och småprata med dem. Det skulle vara kul att veta vad hon säger för nåt till dem. Kanske snackar hon skit om sina jävliga föräldrar?

Breakfast at Tiffany's

Inte dängan. Filmen. Det var min lördagkväll. Nu hamnade jag här igen. Vad har ni haft för er?

Nästan kväll

Dags att hämta hem Lovisa igen efter hennes äventyr hos familjen Erika. Det verkar ha varit roligt i alla fall. Tänkte även handla lite på Willys så att vi har mat i veckan.
Det har varit en produktiv eftermiddag, jag har hittat massor av intressanta produkter för framtiden. Så när jag väl är registrerad blir det till att börja kontakta dem och se var det går att finna bra lösningar.

(Ursäkta allt tjat, men det enda jag gör är att kolla runt och sen sova.)

Eftermiddagslugn

Lovisa umgås med Erika i eftermiddag. Jag har solat, färgen kanske kommer lagom till augusti.
I övrigt sitter jag här och spånar för fullt, jag vet inte om jag tagit mig vatten över huvudet, men samtidigt tror jag så starkt på detta och kommer att fixa det, jag är bara så oerfaren än så länge. Det är spännande som tusan, det finns massvis att upptäcka.
Ikväll ska vi bara vara hemma och softa med lilla familjen. Skönt.

Så mycket jobb för lite frukost

Jag skulle precis sätta mig och äta frukost, då upptäckte jag att min O'boy var slut. Frukost utan O'boy är totalt otänkbart. Eftersom jag var så hungrig tänkte jag att det går snabbare att cykla till affären. Jag tog med mig cykelpumpen, men den var helt omöjlgi att få någon luft i däcken med så jag cyklade ner till macken. De hade bara luft för bilventiler. Så jag cyklade ner till stan där de har en pumpstation sen hem igen och köpte O'boy.
Ska det inte vara effektivt att träna innan frukost;)?

Fragment av ett hem

Här följer lite bilder jag provade efter att jag hade lärt mig hantera min kamera, jag har ju bara haft den över ett år så det var väl dags. (Alla är såklart klickbara).


Äntligen

Som Gert Fylking skulle ha sagt!

Det har ju inte gått att komma in på bloggen på hela morgonen, eller den timme jag har varit vaken. Abstinensen slog in på en gång. Konstigt, jag har ju bara sovit och borde inte ha något behov. Jo, frukost kanske, men inte annat. Det har ju inte direkt hänt något när jag sovit.
Ute skiner solen för fullt, i sängen snarkar Lovisa, jag har lärt mig hantera blixten på min kamera.

Kanske dags för frukost. Egentligen kanske jag skulle ut och gå idag också när jag ändå är barnledig. Kan passa på att fotografera lite nu när jag läst på lite mer om kameran.

Planering, planering, planering

Jag har köpt mig en domän nu. Det namnet jag helt ville ha fanns inga vettiga ändelser till så jag valde ett annat so också fungerar bra.
Jag har även skickat in ansökan till skatteverket om enskild firma.
Nu är det bara allt annat kvar, kontakta tillverkare, göra diverse budgetar, se över om jag behöver finansieringshjälp och så vidare. Det känns spännande hursom och jag tror på det hela.

Jag har syndat

Vi åt pizza nu ikväll. Det var inte ens gott. Men colan till var god.
Nu ska jag leta relevant information och se om jag kommer nån vart med alla mina planer.

Mysig eftermiddag

Jag och Lovisa packade ihop oss för att gå ner på stan och äta lunch med Nina. Det var riktigt skönt ute i vårsolen även om det kom lite snålvindar ibland.
Efter det följde jag med upp på jobbet, det blir alltid sånt rabalder om man smyger upp där och inte går hela rundan så vi fastnade där ett tag. Jag hälsade även på min nya chef som precis har börjat, han körde små presentationsmöten, men jag sa bara hej.
Nu är vi hemma igen och tar det det lilla lugna innan Silvio kommer hem och helgen börjar på allvar.

Imorgon eftermiddag ska Erika låna Lovisa några timmar och gå ut på promenad och mysa. Så helt spontant blir vi liet barnlösa en stund. Sova är väl det som står högst på schemat ;).

Dagens...

Dagens humör: Glad, men trött.

Dagens borde: Städa iordning lite och gå på promenad.

Dagens frisyr: Uppsatt i hästsvans, annars skalperar Lovisa mig.

Dagens klädsel: Morgonrock än så länge, det kommer dock ändras snart.

Dagens planer: Softa, njuta av solen, luncha med Nina, fundera på en idée.

Dagens materiella vill ha:
 Faktiskt ingenting just nu, jag är nöjd som det är.

Dagens längtan: Ut i solen!

Dagens fundering:
 En liten, än så länge hemlig idée som kan bli något bra.

Dagens beroende: Bloggen, som alla andra dagar.

Dagens tråkigaste: Att jag är trött, annars är allt bara bra.

Dagens roligaste: Min nya, fina bloggdesign.

Hur ser er Dagens lista ut?


Visst blev det superfint?

Nya designen är på plats. Stort TACK till Söndagsbarn som fixade designen! Kika gärna in på hennes blogg.

Cocoo.se

Nu kom posten och jag fick mina fina armband. De var superfina och Coco själv skickade med en söt, liten personlig hälsning. Jag tycker det finns massor av fina smycken där och även märk att de är väldigt populära inom bloggvärlden. Nu är det även fri fakturaavgift och fraktavgift så vad hindrar från lite spontan shopping?

(Jag försökte ta bild, men det blev inget bra med blixten.) Lägger upp bilderna från shoppen istället. Nu önskar jag att jag också beställde det vita läderarmbandet i ljust läder då det är riktigt snyggt.


(Klickbara bilder)

Dagens boktips

Dagens boktips är en hint till mina vänner att joina mig och bli föräldrar ;).

Ann Söderlund och Hannah Rosander - På smällen - från A till Bebis

Baksidetext: I den här nya uppdaterade På smällen - från A till Bebis finns allt en gravid behöver veta. Fakta om hur både bebisen och du som gravid utvecklas varvas med blivande mammors personliga berättelser, den ena mer intim än den andra. Boken ger praktiska tips och svarar på en mängd frågor, som vad man gör om den blivande pappan är jätteskraj när han får veta att han ska bli pappa. Går det att ha sex när man är gravid? Var hittar man billigt och snyggt mammamode? (Svar: i din killes garderob - sy om bara!) Och kan man verkligen ta ett glas vin ibland?
Personligt och med många skratt dryftar författarna kroppens alla överraskningar, hjärnans frispel och omgivningens nerver. För den gravida och hennes partner finns dessutom plats att fylla i viktiga gravidminnen som när första sparken kom och när tjejen gick över gränsen.
På smällen är en bok att bära med sig redan innan det blå strecket tonar fram. Den guidar genom MVC-testerna, karriären och krämporna till den ljuvliga stund då ett skrynkligt underverk ser dagens ljus.
Kort sagt - från A till Bebis.

Jag tycker: Det här var den första boken jag köpte när jag väl bestämt mig för att jag skulle fortsätta min graviditet. Jag tycker riktigt mycket om den och trots att jag läst hur många andra böcker som helst är det denna som varit favoriten. Den är öppen och hjärtlig, som en fika med kompisarna och författarna drar sig inte för att bli personliga och berätta alla möjliga pinsamheter som kan inträffa. Klockren bok skulle jag säga även om den mest står och samlar damm nu ;).

Godmorgon del 2

Så, nu har jag sovit liet till. Det var skönt och välbehövligt. Det har blivit 10 grader varmare ute och solsken under tiden så det blir helt klart en promenad. Jag kanske rentav piffar till mig och träffar Nina på stan på lunchen.

Jag har fått ett jättefint förslag på design till min blogg, så snart kanske här ser lite roligare ut än en av standardstilarna.

Mer då? Jag har fudnerat och klurat på en liten idée som jag faktiskt tror kan funka. Ska göra mer research så får vi se. Det handlar om en sysselsättnign för min del som om den funakr skulle ge mig och min familj många fördelar.

Uppe med tuppen

Är av någon outgrundlig anlednign lite pigg. Tyvärr får jag väl tillbaka det vid ett senare tillfälle, men ändå. Lovisa har fått frukost och somnat om, jag har fått frukost och hamnat här.
När jag satt vid frukostbordet fick jag en liten idé som kanske kan bli något. Ska klura vidare på det ett tag.
Idag står inte mycket på schemat, jag hoppas att det blir uppehåll så jag kommer ut på en långpromenad. Ikväll när Silvio kommit hem ska jag sola. Annars blir det mest pyssel med lite av varje här hemma, med min blog goch med mina idéer.

Bloggtips inom inredning

Jag försöker styra upp min lägenhet och eftersom jag alltid läser Bloggkommentatorerna fick jag idag tipset om dink@. Bra smak och bra shoppingtips. Kanske något för dig Nina, jag skulle ju nosa åt dig ;).

Antifilmtips

Jag tycks ha en magisk förmåga att välja dåliga filmer. Ikväll har vi kolla på The Librarian, när jag läste om filmen lät den helt okej, men den är astöntig. Suck.  Rekommenderas alltså inte.
Jag måste försöka hitta lite bra filmer.

Gourmetmiddag

Falukorv, snabbmakaroner och ketchup.

Man kan ju alltid drömma

Kolla in det här, riktigt ballt kakel. Skulle sitta som ett smäck i mitt framtida kök/badrum. Silvio inbillar sig att han inte vill ha något hus.. hmpf.

Here we go

allmän Ninas begäran kommer en bild på min nya hårfärg. Blixten i ansiktet är avsiktlig så ni slipper se mig.
Nu ska jag och Lovisa ut och lufsa lite, eller rättare sagt, köpa mjölk, ersättning och hämta ut ett paket på posten. Undrar vad det kan vara i det?

image58

(Jag hade nog velat ha liiite mörkare hår faktiskt)

876 kronor

Skulle det kosta att göra en liten grej i köket. Det känns ändå ganska överkomligt. När pengar finns.

Min sötaste

Idag över hon på de rätta fingerställningarna.

image57

Ny pyamas fårn Lindex (inte orkat byta kläder än).

Efter ett tänkvärt inlägg hos TUMADRE har jag från nu börjat märka mina bilder på Lovisa.

Dessa spammare

Så söta de är i all sin irriterande uppenbarelse. Det är så roligt att få en kommentar på något man skrivit oich så inser man att det är någon som inte alls har något vettigt att säga om mitt inlägg eller min blogg i allmänhet utan som bara vill ha besökare till sig.
Tragiskt, men lite roligt.

Babysim?

Vad är dealen med det? Jag är nog fortfarande väldigt negativt inställd till alla möjliga aktiviteter som finns för att föräldrarna ska ränna runt och visa upp sin bebis eller vad det nu kan gå ut på. Jag känner inte att bebisen kan ha så mycket utbyte av att bli doppad i en simbassäng. Rätta mig om jag har fel.
Något jag dock skulle kunna tänka mig att lära mig och gå på är babymassage, då gör man något mysigt tillsammans med sin bebis.

Appropå bebis, hon har värsta monologen nu med sitt lilla lejon. Hon pratar på som aldrig förr. Sötnosen. Hon är en riktig gladskit nu när allting fungerar med mat och sömn. Möjligen kan hon vara lite gnällig på kvällarna, men det är mest om det har hänt för mycket under dagen så hon fått för mycket intryck och blivit för trött. Nu är hon bara världens sötaste.

Shopping light

Jag är igång i traderaträsket nu igen. Jag har lyckats pausa ett tag då det inte funnits något intressant att köpa, men nu så. Jag vann en auktion på en skugga från MUS, oanvänd och precis i en färg jag varit intresserad av att köpa, nu blev det visst mindre än halva nypriset.
Idag vann jag en superfin body från Katvig, min bebis blir märkesfjolla, 61 kr, vilket är ca en fjärdedel av priset, visserligen använd, men i fräscht skick.
Det är tråkigt att de kläderna som är snygag är ås ohyggligt dyra. Jag gillar verkligen alla dessa retroinspirerade mönster, men de kostar ju skjortan också. Synd. Men det tycks inte hjindra folk, de köper på ändå, jag håller mig till tradera.

Dagens boktips

Fredrik Lindström - Världens dåligaste språk

Baksidetext: Språket är människans viktigaste redkap. Hur ser vårt förhållande ut till detta redskap? Varför tycker många att svenskan är ett fattigt språk som det slarvas med?
Fredrik Lindström har mycket att säga om dagens språkbruk och han väcker både tankar och ger överraskande svar i denna livfulla bok - en inspirationskälla där kunskap och underhållnign förenas.

Jag tycker: Den här boken förändrade min syn på vårt språk och framförallt språkbruk. Efter den här boken har också det populära tv-programmet 'Värsta språket' gått, vilket knappast någon har missat. Jag tycker att språk är kul och den här boken är lättsam samt att man blir skriven på näsan ett par gånger, vilket kan bebhövas ibland.


Sova hjälper mot allt

Det har slutat regna. Posten kom, med räkningar. Jag är ännu tröttare. Men lite till av dagen har gått.

Snart så

Jag har fått hjälp med att fixa en ny design här på bloggen. Det ska bli spännande att se vad som kan hända. Det är Söndagsbarn som hjälper mig med det.

Edit: Nu fick jag äntligen ordnign på hur man länkar snyggt. Jag måste vara jordens mest trögfattade människa, men det visste ju redan en del av er.

Ösregn

Det var ju kul. Jag som faktiskt kände mig lite peppad att gå en långpromenad. Kanske kan glömma det då. Lika bra att krypa ner i sängen igen, stanna inne och ha mysdag.

Gäsp

Det blev visst ganska tidigt för mig idag, men jag skulle tro att jag somnar om senare. Konsigt nog kan jag inte somna om nu, jobbigt.
Kanske äta lite frukost när det ändå är lugnt? Snart vaknar nog Lovisa och vill ha frukost så då är det lika bra att vara redo.

Flummigt nattinlägg

Det har verkligen varit en händelsefattig dag idag. Vaknade, dragit runt på stan, middag, kväll. Konstigt. Jag har inte ens orkat fundera på nåt idag vilket nästan är ännu konstigare. Jag tror faktiskt att jag ska lägga mig och läsa lite istället.

Rubrikslöst inlägg

Mina vana trogen kollade jag på Barnmorskorna idag. Jag kan inte nog hylla serien. Jag tycker att den är så himla fin. Sen kan även jag kolla på den, som håller på att svimma om det bara zappas förbi en läkarserie.

Innan min lilla tv-stund provade jag att färga håret. Jag behöver slänga i en omgång färg till för att hela håret ska se normalt ut, nu är det fortfarande en massa ljus apartier i längderna, men det är väl snabbt åtgärdat. Känns kul med en liten förändring, även om den är liten. Nästan så att jag är sugen på något mörkare ändå, men det blir ett senare bekymmer i så fall.


Hemma igen

Det blev en ganska så lång tur på stan. Och av någon outgrundlig anlednign lite shopping. Silvio valde ut en body och pymas åt Lovisa, Silvio hämtade sina nya glasögon, Silvio fick en väska av mig, jag köpte hårfärg. Och så fikade vi också.
Natha for runt som ett yrväder för att köpa tröjor och en sommarklänning. Hon lyckades nog köpa det mesta utom det.
Matning av bebis, matning av oss sen ska Silvio spela WoW en massa mer ikväll, jag ska försöka färga håret. Tänkte bli lite mörkare igen, det var ju ett par år sen sist..och så kul är det faktiskt inte att vara blondin.

En plats i solen

Solen tittar fram emellanåt, mest moln, men jag tror ändå det kan vara ganska så skönt ute. Vi ska ner på stan då Silvios nya glasögon ska vara klara idag, sen ska vi träffa Natha och fika lite och gå på stan. Skojs så det förslår.

Tur att soffan är skön

Efter en kort, men intensiv skönhetssömn påkallar Lovisa vr uppmärksamhet. Hon är hungrig. Silvio går upp och gör mat, jag flyttar över Lovisa till vår säng. Hon somnar ungefär fem gånger under tiden hon försöker äta. Jag är inte ett dugg sämre jag.
Sen börjar kampen om sängen. Silvio ligger typ på tvären, jag ligger längst ut på kanten och klamrar mig fast. Lovisa ligger och sparkar och slår på mig. Jag gör det enda resoluta, fortsätter min sömn på soffan. Alla nöjda och glada.

Nu blir jag rädd för mig själv

Jag skulle ju sova. Men det var inet det jag ville komma till. Jag fastnade i min egen blogg. Märkligt beteende då jag mycket väl borde känna till vad jag själv har skrivit. Men alltså ärligt. Jag lyckas ju framstå som så himla käck mellan varven, supermysigt, supertrevligt, solsken osv i all oändlighet. Det är ju så mycket inte jag. Jag är en bitter jävel. I våras (förra året) köpte jag en bok som heter Bitterfittan, bara för titeln för att jag känner mig som en sån. Jag kommer inte ens ihåg vad den handlade om, så blitter är jag.

Godnatt

Attans att jag ska vara så trött, boken är ju hur spännande som helst. Nu väntar hursom lite välbehövlig skönhetssömn innan det är dags att ta sig an morgondagen.

Jag, jag, jag

Lovisa sover gott efter en stunds handhållande vid nattningen. Silvio spelar WoW på obestämd tid, han förvarnade om att det kunde bli länge eftersom han är ledig imorgon.
Jag tänket försöka läsa liet bok nu, när jag väl får lite tid för mig själv så läser jag två sidor innan jag somnar ifrån allt. Nu är jag visserligen supertrött, men kan ju ta sovmorgon imorgon så jag ska försöka hålla mig vaken en liten längre stund och läsa. Boken är bra, men jag kommer ju aldrig någonstans.

Jag säger inte godnatt än för jag brukar ju ha den dåliga vanan att slänga in nåt mer inlägg innan sängdags, nåt jag kommit på och funderar över.

Lista snodd av Jonna

Lite tidsfördriv i väntan på att maten ska bli klar.

Hur många barn har du?
Ett.

Vad heter hon och varför heter hon så?
Lovisa Elisabeth. Förklaringen till Lovisa finns längre ner i bloggen. Elisabeth då det är ett släktnamn på både Lovisas farmor och farfars sida.

Vad skulle hon hetat om hon var det andra könet?
Viktor (Alfonso)

När föddes hon?
9 januari 2008

Vad vägde hon när hon föddes?
4325 gram

Hur lång var hon när hon föddes?
54 cm

Hur lång tid tog förlossningen?
25 timmar från igångsättningsstart. Själva den jobbiga delen tog ca 2 timmar, alltså de rejäla värkarna och krystning.

Tog ni reda på könet?
Nej, vi ville bli överraskade.

Hur länge ammade du?
2 månader ungefär.

Är du tillsammans med pappan?
Ja, tillsut blev det så. Står lite om det också längre ner i bloggen.

Hur gammal var du när du blev gravid med ditt första barn?
26 år

Hur gammal var du när du fick ditt första barn?
27 år

Hur ofta är du barnledig?
Jag har varit iväg på lite kortare saker, 4 timmar är max skulle jag tro.

Vill du har fler barn och isåfall hur många?
Kanske, kanske inte ;)

Om du får fler barn, vad ska de heta?
Skulle det hände får vi väl hoppas på en son så vi får användning för vårt enda namnförslag.

Kan man förklara för någon som inte har barn hur det känns att ha barn?
Nej, det är nog väldigt svårt. Jag tyckte inte heller att det var greppbart innan jag själv befann mig där.

Behave

Mitt shoppande gav mersmak. Nu har jag beställt ett par armband från populära www.cocoo.se det ska bli kul att se om de är så fina i verkligheten. Perfekt liten butik för shopping av bling bling.

Nu på tur står matlagning, det blir en väldigt improviserad kycklingrätt med ris, sallad och annat mums typ avokado. Just nu väntar jag bara på att kycklingen ska tina klart sen blir det en vild framfart i köket.

När jag ändå har uppe min tips-spirit kan jag rekommendera en bodylotion. Jag hade slut på allt sånt hemma och köpte den billigaste jag hittade, LdB Shea oil, den är kanonbra. Även min hud lyckades hålla sig mjuk, och då är jag en riktig torris, vi snackar spontanflagning.


Fake

Men ack så skönt. Nu har jag solat lite grann. Det blev liet färg. Tyvärr brukar det dröja ett tag innan det blir fin färg på mig, men det är bara att kämpa på. Det må vara farligt, men jag tycker det är så skönt att känna sig lite fräsch och se fräsch ut sen hjälper det min hy en del.

Dagens boktips

Gerd Brantenberg - Egalias döttrar

Baksidetext: I landet Egalia äter männen p-piller, klämmer in sig i trånga särkar och bär pehå. Trött på att betraktas som mindre kompetent bildar den unge Petronius till slut Mansligan, en maskuliniströrelse, och gör uppror mot orättvisan. Gerd Brantenbergs Egalias döttrar är en träffsäker parodi på det moderna patriarkatet. Ebba Witt-Brattström skriver i ett nytt efterord att en av Gerd Brantenbergs poänger är att könsmakt korrumperar. Och alla som läser den här boken lär ställa sig på maskuliniströrelsens sida i dess kamp för ett Egalia där alla som respekteras som individer, oberoende av kön.

Jag tycker: Finns det egentligen så mycket att tillägga? Jämställdhet kan ju aldrig bli inaktuellt, kanske möjligen om den skulle uppnås. Om inte annat är det också underhållande att läsa om något som är en total motsats till dagens samhälle, men jag tror att det ännu mer speglar dåtidens samhälle då boken är publicerad första gången 1980 på svenska. I övrigt innehåller boken egentligen inga större överraskningsmoment. Det är dagens debatt fast omvänd. Jag vill ändå tipsa om den för tankeställare är alltid nyttigt att få.


Dagens Hallonsnöre

Idag har hon på sig sin nya lilla tröja jag fyndade i Kosta i lördags. Det har hon valt att matcha med ett par randiga plyschisar från Lindex. Vad ska det bli av denna lilla klädguru? ;) Hon har dessutom försökt bädda in sig med sin tygbok.

image55

Eftermiddagen i korthet

Jag orkade inte med någon seriös promenad, men shopping är ju faktiskt också jobbigt. Jag lallade ner till stan, halvvägs dit blev jag supervarm och tog av mig jackan. Det är verkligen skönt ute. Det var precis lagom att gå utan jacka.
Meningen med hela rundan ner till stan var att köpa ett par linnen på H&M, jag köpte ett i söndags och gillade det riktigt mycket. Skön kvalitet och väldigt billigt, 49,50kr.
Nåväl, det hela började med att jag hittade ett par skor till senare vår/sommar. Jag klippte till direkt. Jag har jättekonstiga fötter och därmed stora problem att hitta skor som funkar. Efter det köpte jag ett par solglasögon, behövligt faktiskt då mina gamla är relativt sönderfestade. Köpte nyaste Nemi på pressbyrån tillsammans med en sytidning, jag behöver lite mönster.
Slutligen mötte jag upp Nina, gick ner på H&M, det var ritkigt urplockat bland linnena, men jag fick med mig tre stycken och ett par träningsbyxor. Eftersom jag helst lever i mjukisbyxor/träningsbyxorträsket var det ok. Snyggare är jag bara när jag ska träffa folk eller gå på stan.
Slutligen hittade jag ett par örhängen på Indiska.

Här nånstans insåg jag att det var lika bra att gå hem igen för det borde rimligtvis vara färdigshoppat. Då mötte jag en söt liten kille som sålde majblommor. Det var förmodligen dagens enda egentliga vettiga inköp.

Lite glad

Jag proavde kläderna jag köpte på ellos nu, de satt jättebra. Det känns så skönt för jag har jordens klädångest just nu när jag är i storleksordningen en blåval. I synnerhet en tunika var helt perfekt och gjorde att jag faktiskt såg lite smalare ut.

JÄTTEGRATTIS till Nina som har shoppat en lägenhet idag. Lycka till med ditt nya boende :).

image54

Så skönt

Det tidigare inlägget skrev jag vid 8 i morse, men av någon outgrundlig anlednign så publicerades det inte då.
Sen dess har jag ätit frukost, Lovisa har ätit frukost och sen har vi sovit ändå tills nu. Riktigt skönt, men jag känner mig ändå helt yrvaken.
När vi kommit på fötter ordentligt ska vi ut på promenad, det är alldeles underbart väder ute idag. Solen skiner, fåglarna kvittrar säkert osv..

Morgonpigg?!

Inte ett dugg. Jag har helt enkelt klivit upp för tidigt. Jobbigt. Lovisa sover fortarande, men det är väl en tidsfråga. Jag borde passa på och äta frukost. Men orka.
Har något rerlevant hänt i världen i natt? Jag orkar inte kolla, det är för mycket skit på nyheterna så det är bara ledsamt att läsa dem. Tyvärr.

Äntligen

Efter ett ihärdigt försökande lyckades jag äntlige anmäla mig till kurser, litteraturvetenskap. Det känns lite spännande. Ska det äntligen bli av? Kommer jag att nörda in mig totalt? Orkar jag? Frågorna är många och svaren okända. Det kommer bli spännade. Jag som haft pluggpaus i ganska exakt två år. Jag och Sofia läste pedagogik på den tiden.

Nu hittade jag ju jordens roligaste förkovring i sommar. En kurs i Harry Potter. Kan det bli mycket bättre? Jag ska nog anmäla mig. Den kursen går för övrigt här i Växjö.

Jag får nog hoppa sommarkursen då jag drog mig till minnes att det inte är ok enligt försäkringskassan att plugga samtidigt som man är föräldraledig. Var sak har sin tid liksom. Synd.

Erika, din lilla förrädare

Hittade en fin bild i Silvios gamla telefon på Lovisa och Erika. Tyvärr är bilden ganska så suddig, men den är fin ändå.

image53

Erika, jag känner mig som en stalker som nämner din flytt ännu en gång. Men Lund är ju inte andra sidan jorden.

Lurad

Jag fick inte alls sova, jag har en piggelin här som inte alls var inne på samma linje som mig. Så det är bara att hålla ögonlocken uppe med tändstickor och gilla läget. Nu har Lovisa visserligen kräkts och haft sig så det kan ju bara bli bättre.

Midnatt råder

Bebis är nattad, pojkvän är nattad. Bebis ligger och sprattlar för fullt, pojkvän sover.

Jag försöker lära mig photoshop, jag är en antitalang, sen saknar jag alla verktyg som jag vill ha. Kanske skulle lära mig hantera de som finns först?

Nu ska jag också nattas.

Godnatt!

Revolution

Näst intill i alla fall. Lovisa satt med oss vid matbordet. Vi har ju hela tiden haft en extremt slapp inställning och ätit framför televisionen. Idag var det andra bullar, har man ett matrum kan man ju använda det i alla fall en gång. Lovisa brukar dessutom vara missnöjd med att inte kunna vara med oss som hon vill när vi äter så idag plockade jag upp hennes lilla barnmatstol från förrådet. Hon tyckte det var superkul och underhöll sig själv ganska så bra under tiden som vi åt. Sen blev hon givetvis hungrig hon också så då var det lite gnällande från hennes sida.

Jag älskar när saker går så snabbt

För några veckor sedan kom jag på att jag ville anmäla mig till lite kurser. Detta då jag alltid velat läsa litteraturvetenskap, men aldrig riktigt fått tummen ur. När jag började plugga halkade jag in på religionsvetenskap 40 poäng. Efter det året kom jag in på både litteraturvetenskap och det systemvetenskapliga programmet. Av någon outgrundlig anlednig tyckte jag att ett program verkade förnuftigt. Såhär i efterhand var det nog inte riktigt rätt val.
Nu tänkte jag ta upp pluggandet igen på hobbynivå, alltså distans, halvfart för att inte slita ut mig. Detta ska ju hinnas med vid sidan av jobb och barn.

Det jag skulle komma till var att när jag skulle anmäla mig för några veckor sedan så kom jag inte ihåg mina inloggnigsuppgifter, man kunde då fylla i något formulär så skulle man få sin epost tillagd och till den skickad uppgifterna. Idag, alltså sista anmälningsdagen har de lagt till min epost. Jag har begärt att få mina inloggningsuppgifter skickade till mig. Vi får se hur det går. Det skulle vara kul att vara igång igen. Inte för att jag vet vad jag ska med kursinnehållet till egentligen, det känns inte som att jag kan göra så värst mycket med det, men det är ett väldigt stort intresse. Fortsättnign följer en annan dag i ett annat inlägg.

Just det ja

Jag råkade fastna här. Ska till affären en vända till. Jag har lite paket att hämta ut. Dels Lovisas och dels mitt egent från Ellos. Jag shoppade loss häromdagen och hamnade nånstans på den nätta summan 327 kr, ändå köpte jag tre tunikor, två linnen och en top. Jag älskar rabattkuponger.

Extrapris?

Alltså, varför används det ordet? Jag köpte lax idag i affären, den var på extrapris. Konstigt att man säger så om något som är billigare än ordinarie pris. Rimligtvis borde extrapris innebära att det blir liet dyrare.
Någon lingvistiker som vill utreda detta åt mig?

Föräldraträffen gick bra. Lovisa tyckte det var spännande att titta på alla de andra bebisarna. Sen var hon liet gnällig mellan varven, men på det hela taget gick det bra.
Vi fick information om smakisar. Bebisarna börja ju närma sig fyra månader så snart är det dags att börja introducera lite valig mat. Dock blir det en mer ingående information vid nästa tillfälle då alla bebisarna mer eller mindre har åldern innne så att säga.

Det vet i sjutton om jag hinner/orkar sola idag, just nu verkar allt dra ut på tiden. Det ska lagas middag och sådär, så jag sparar den karamellen tills imorgon då vi inte är inplanerade på någon aktivitet.

Unga mammor

Det finns en liten grupp människor jag har uppmärksammat här i bloggvärlden. Jag är sjukt imponerad av dessa människor. Jag talar om unga mammor. De fixar livet, underbara kids och allt annat som händer rumtomkring dem. Jag tror aldrig att jag hade pallat trycket för tio år sen. Jag kommer att tipsa om ett par av bloggarna då jag själv läser dem dagligen och tycker att de är bra och representativa för att jag ska vara deras fanclub.

http://fryc.blogg.se

http://TUMADRE.blogg.se

http://jonnalantz.blogg.se

Nu har jag varit duktig

Jag har slutligen uppdaterat min adress på eniro och hitta. Av någon konstig anledning har inte mina senaste två flyttar registrerats där och jag har fått dras med en gammal adress och sura vänner. Men nu är ordning återställd. Det var supersmidigt att ändra adressen.

Uppdatering: Jag är påklädd och klar. Lovisa somnade direkt efter maten så jag får väl vara lite varlig med henne. Jag hoppas att hon sover sig igenom hela träffen till skillnad mot sist då hon var gnällig, åt, spottade ut nappen, kräktes osv.

UV

Nej, inte UV som i fågeln utan som i UV-ljus. Jag tänkte utsätta mig för det idag. Jag är blekare än alvedon, eller en snödriva, eller mjölk. Ni börjar fatta poängen va?
Förra året blev det inte mycket solning alls, man kan få så trista pugmentfläckar om man solar som gravid. Annars brukar jag sola ett par gången på våren så jag ser lite, lite levande ut. Lite fräsch och pigg helt enkelt.

Nu står dock påklädnign på schemat, vi ska på föräldraträff om en timme. Sen ska jag också hämta ut Lovisas paket från goboken. Jag tror jag anmälde mitt namn til dem, men de har skickat i hennes namn. Lite svårt för Lovisa att kvittera ut paketet, eller funkar det med en kräkklick? Det är ju liksom hennes signum.

Dagens boktips

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson - Två nötcreme och en moviebox

Baksidetext: Den 1 juli 1993 går ett land (Sverige) och en generation (70-talisterna) in i vuxendomen. Filip Hammar (1975) och Fredrik Wikingsson (1973) berättar om vägen dit, i en ringlande backspegelsfärd genon 80-talets ouppkopplade Sverige. Anslagstavlan! Stencilerna! Razzel! "Rör inte min kompis"-knapparna! Lacoste-hysterin! OÄ! Morsorna med spänningshuvudvärk! Den latent kåta stämningen på föräldramötena!
Du förstår: Berättelsen om den sista generationen som åkte på språkresa med resecheckar från Thomas Cook.

Jag tycker: Alltså, jag har läst boken ett oräkneligt antal gånger och jag skrattar fortfarande högt. Det är hög igenkänningsfaktor och nostalig. Dock är jag nästan, nästan lite för ung, men en del känner jag väl igen. Enda negativa är väl att den är skriven av två killar med allt vad det innebär i vinkling, men det får gå. Så, det är ju måndag, då behöver vi lite glädje.

Dagens kommentar

Jag läser en tråd på ett forum. Den handlar om att någon har fått ut en annan persons bankomatkort ur bankomaten. Personen som fick kortet gick in på banken för att påpeka detta samt lämna in kortet. Personen på banken hävdar bestämt att det är omöjligt att något sådant skulle kunna inträffa och fortsätter hävda det trots att h*n är överbevisad.
En annan person kommenterar banktjänstemannens handlande med:

"Hjärnan gick i baklås. Ny information nekades tillträde."

Jag känner att den kommentaren är ytterst användbar i flera fall.

It's a new day

På ett forum jag tillbringar allt för mycket tid på finns en lång viktminskningstråd. Nu har jag tagit steegt och skrivit in mig i den. Jag måste göra drastiska förändringar och då tänkte jag att om en herrans massa folk läser om det så blir det mer press på mig att lyckas. Jag kommer att dubbelköra och skriva in samma siffror här. Jag tänker inte skriva något om min startvikt, det är bara att konstatera att den är för hög, men som liet kuriosa kan jag slänga in mitt BMI också.

Viktminskning (el måttminskning) denna vecka 0 kg

Viktminskning (el måttminskning) totalt 0 kg

BMI 31

Målminskning Mitt mål är att gå ner 30 kg, men framförallt att må bättre och känna mig tillfreds med min kropp. Första delmålet är att komma ner till bmi 25, vilket är inom ramen för normalvikt. För att nå det första målet krävs en nedgång på 20 kg.


Mest svammel

Det finns lite att göra på dagens schema. Dels plocka upp all tvätt från igår. Diska lite grann. Blogga mycket. Tvätta lillfisen, mata densamma, och kläder ska hon ha på sig.
Det var dock väldigt skönt med sovmorgon, jag är nog jordens mest morgontrötta människa så det är bra om Lovisa anammar mitt leverne.
Jag borde också komma på vad jag vill göra med mitt liv. Jag har tagit föräldraledigt augusti ut sen ska jag brutalt sparkas in i arbetslivet igen. Visserligen har jag fast arbete, men jag känner allt mer att jag måste göra något nytt, något som passar mig och som jag trivs med. Jag tycker verkligen supermycket om mina arbetskamrater, de flesta är toppen på alla sätt och vis, men arbetsuppgifterna tär allt för mycket på mig. Jag orkar inte med allt negativt man möts av hela dagarna. Så vi får se vad som händer. Jag har lite idéer, men vet inte om det är någon av dem som är praktiskt genomförbar.

Up and kickin'

Typ. Egentligen är jag astrött. Det blir lätt så. Det enda kickandet som ägt rum är från Lovisa. Nu har jag i alla fall ätit frukost. Lovisa ska också få frukost igen.
Idag är det föräldraträff igen, ganska antispänannde. Jag hoppas att det ges någon matnyttig information idag. Sotty för ordvitsen, men det ska pratas om mat idag. Nu dröjer dte ju inte allt för länge innan de små liven kan börja prova lite mat. Jag tänkte förbereda det genom att plasta in större delen av min lägenhet.

Harpan

Det var inte igår. Och det märktes. Den har blivit helt upphottad nu i Vista. Ingenting var som det skulle. Jag blev förvirrad och besviken. Det är jobbigt att ha tråkigt och tvingas vbara vaken en stund till.
Dessutom är det konstigt, i vår tvättstuga doseras tvättmedel och sköljmedel automatiskt, men tvätten blir inte tillräckligt mjuk. Jag brukar själv underdosera när jag får dosera själv och tycker ändå att allt blir mjukt och skönt. Men inte nu inte.
En annan sak, som nästan är lite äcklig. Varifrån kommer allt hår? Speciellt det som inte är av samma färg som vår familjs. Blärk.
Så för att upprepa mig, jag vill ha en egen tvättmaskin.

Jippie

Jag fick en tillfällig släng av abstinens. Abstinens är aldrig trevligt. Jag fick bloggabstinens. Men nu verkar det mesta fungera igen. Lite i alla fall. Jag är nästan euforisk.

London calling

Efter väldigt mycket om och men blev det London. 23-27 juni tänkte vi göra stan osäker, som vi svenskar brukar säga när vi vill vara roliga. Dock är ju Ryanair alltid lika underhållande, man påbörjar sin biljettbokning och blir så väldans glad för det är så väldans billigt. Billigt är att bara Lovisas biljett skulle kosta. Sen går man vidar ei bokningen när man varit glad ett tag, då kostar det extra för allt och liet till. Det kostar för att checka in, det kostar för att ta med bagage, osv i all oändlighet. Biljetterna som ursprungligen kostade 700 kr ToR slutade på 1800 kr istället. På detta skulle vi ju även bo nånstans, kan bli lite jobbigt att hålla sig vaken fyra nätter, vilket man kan göra om man ska bo på gatan. Dock hittade jag ett hotell som verkar bra, det ligger väldigt bra till och standarden är ju inte det viktigaste. Vi åker inte till London för att vara på hotellrummet. 3500 kr för det. Jag får väl anse det vara överkomligt.
Äntligen semester. Jag funderade på mina semestrar senaste åren och insåg att sist jag var iväg ordentligt var för fem år sedan, då jag och Jonas tågluffade i någar veckor. Efter det har jag skojat till mina semestrar med en helg i Stockholm och en helg i Strömstad. Det var nog det hela. Förra året var jag visserligen i Berlin också, men det var inte semester, det var en present från jobbet.
Så, ja, London. Det kommer bli toppen.
Silvio meddelade genast alla sina WoW-kompisar. Egentligen var det stor träff typ två veckor senare och på andra sidan landet, men ändå. Någon kanske vill träffa oss i London också.
Slänger in en bild för att känna mig avundssjuk på mig sjäv. Jag tror jag har den bilden på ett pussel. Känns jag som en människa som lägger pussel? Nej, och ändå köpte jag uppenbarligen ett. Jag lyckades lägga ungefär halva, det tog ett halvår sen sket jag i det.

image52

Tvättstugan nu igen, det underbara passet 22-02. Lycka till Emma och håll dig vaken. För fanken.

Men gud.. uttråkad

Hur kan jag vara uttråkad? Jag har ju egentligen 1000 saker jag borde fixa, men fan alltså.. palla!
Hursom, med efterforskningars hjälp är jag lite närmre ett semesterbeslut.
Barcelona föll på pris och tillgänglighet. Synd. Jag hade velat se Gaudís arkitektur. Det får bli ett annat år, i ett annat liv. Typ.
Milano är fortfarande ohyggligt intressant, MEN, det är relativt dyrt det också och relativt dåligt med avgångar. Så det är bara kanske, kanske. Men dit kan ju åka i mitt liv efter Barcelona. (åhh.. nu fick jag den där eländiga fotbollslåten i skallen)
Så London. Ja, varför inte. Öl är gott. Starbucks har mumsegod Frappocino. Vi får se. Jag väntar på att han som inte bestämmer ska komma hem också och låtsas bestämma.
Annars finns ju alltid Korpilombolo kvar. Jag har alltid vetlat åka dit för det låter så påhittat. Men det finns. I typ Lappland.

Dagens boktips

Isobel Hadley-Kamptz - Jag går bara ut en stund

Baksidetext: "Du kan inte döda fler av mina barn nu. Jag orkar inte mer. Och om du ska döda det som lever i mig måste du göra det nu. Inte vänta, inte låta mig tro, inte låta mig älska som förra gången."
Vad gör man när döden och kärleken envisas med att finnas på exakt samma punkt i världen?
Hur överlever man efter att ha älskat en ofödd dotter mer än man trodde var möjligt, och ändå sedan ha dödat henne? Kan man ens ta sig vidare, som samma person, med samma relationer och samma inställning till livet och lyckan?
Isobel kan inte det. Den gamla kärleken, den gamla sällheten kväver henne, trots att det elvaåriga äktenskapet med Erik är det bästa hon har. Sorgen ligger som ett bylte mellan dem och hon orkar inte ens försöka sträcka sig över till andra sidan. Istället dövar hon sin kropp och sitt hjärta med andra män, med andra människor, med allting som i alla fall för ett ögonblick kan få henne att känna sig levande igen. Jag går bara ut en stund handlar om kärlek som riskerar att drunkna i en kärlek som kan övervinna allt.

Jag tycker: Eftersom jag totalt saknar självbevarelsedrift läste jag den här boken som höggravid. Jag ångrar det inte en sekund. Den berör något helt enormt. Jag tror inte att man behöver ha varit gravid för att förstå och beröras av den bottenlösa sorg Isobel får uppleva. Jag kan inte annat än rekommendera den, är du gravid och lättpåverkad så kanske du ska låta boken vila ett tag.

Beslutsångest

London?
Milano?
Barcelona?

Så mycket skönare om det bara fanns ett alternativ, typ Korpilombolo.


Stor och liten

Nu har vi varit på stan med Nina för lite stillsam söndagsshopping. Jag kan dock inte påstå att min shoppingframfart var så värst stillsam.
Hursom, Fröken Hallonsnöre och Mammagrisen har köpt sig nya klänningar. Fritt fram att gissa vilken som är vems.

image50

Ett år

Idag var det ett år sedan jag fick reda på att jag var gravid. Det har verkligen hänt hur mycket som helst under det här året. Minst sagt det mest turbulenta än så länge. Dock blev allting hur bra som helst tillslut och nu kunde det nog egentligen inte bli mycket bättre.
Alltign började med att jag var helt inställd på att vara ensamstående mamma. Jag skulle fixa det. Den som ens försökte fråga om jag inte skulle bli tillsammans med Silvio var jag beredd att lägga in på psyket omgående. Det fanns inte i min värld att vi skulle kunna ha ett förhållande.
Sen träffades vi ändå, inte så mycket, men ändå. Dock var jag fortfarande själv
I höstas tog vi dock det stora steget och bestämde oss för att flytta ihop, och sen för att vara tillsammans.

Så nu leker vi happy family hela dagarna ;).

Nu ska jag göra iordning oss sen ska vi lufsa runt på stan med Nina.

Ny dokusåpa på MTV

Nu har de verkligen fått till det. Dokusåporna behöver ju bli mer och mer utmanande för att locka tittare. Jag satt och slökollad epå tv nu när jag åt frukost.
Det som ska visas är Bachelorette. Kanske inget konstigt i det egentligen, men tjejen är bi så hon kommer få dejta både killar och tjejer. Sen har de byggt upp det som att det ska bli något slags könskrig. Ja, jösses. Jag börjar nog bli gammal ändå.

Stressig morgon...för somliga

Jag vaknade av att Lovisa hade vaknat och låg och krumelurade i sin säng. Egentligen inte mer än så, hon skrek inte eller nåt sånt. Jag tänkte be Silvio gå upp och göra mat till henne, men först kollade jag på klockan. Den var 9. 9:15 börjar Silvio jobba idag. Det blev verkligen fart på honom, så det var nog precis att han hjann till jobbet.
Nu är Lovisa morgonmatad, jag funderar på att morgonmata mig själv. Sen slappa lite.
På stan öppnar affärerna klockan 12 idag sen blir det nog en liten sväng dit. Eller nåt. Jag vill inte sitta inne hela dagen och förgås.

Dag tre

Och det ser fortfarande fint ut hemma hos oss. Det här måste vara något slags personligt rekord. Det spelar ingen roll om jag bott själv eller med annan/andra. Så här länge har det aldrig varit såhär städat.
Visst det tar en liten stund, men å andra sidan de stunderna blir annars en hel dag så i längden är det ju värt det för att trivas och må bra.
Tänkte kanske försöka lägga mig nu. Jag är väldigt, väldigt trött.
Någon annan som också är väldigt, väldigt trött är Lovisa. Tyvärr så vägrar hon att sova. Hon är väldigt gnällig. Är det vanligt att de är såhär gnälliga i flera dagar efter vaccination? Äh, vem vet.

Jag borde säga Godnatt bloggen, men jag tror tyvärr inte att det kommer bli så.

Lite bilder

Här kommer lite bilder från dagens shopping och pimpning (klickbara bilder).1. En lite tröja och två bodiesar som Lovisa fick i Kosta. Riktigt bra kap då jag tycker att det är superbra kvalitet på det märket.
2. Det bladiga till vänster köpte jag idag på IKEA, vasen de står i också.
3. Vägg i sovrummet, det ser litet ut, men fyllde väl ut väggen.
4. Matrummet har fått tyg på väggen som jag köpte igår samt en matta inköpt på IKEA idag.
5. Annan vinkel för att se det coola tyget lite bättre.

Bara för att jag är så klok..

..så tänker jag citera mig själv.

"Det som inte står i bloggen har inte hänt."


Lördagsgodis och lägenhetspimpning.

Jäkla betongväggar

Vi har hemska väggar. Jag har en mborrmaskin med lite slag i, men inte tusan kan jag borra i väggarna för det. Jag vill ju ha upp saker så att det ser lite trevligt ut, men det gick jag bet på. Kanske får skaffa en riktig slagborr så det tar sig igenom allt. Suck!
Nu har vi allafall stans snyggaste sovrumsvägg.

Bilder på pimpning kommer senare.

Dagens boktips

Eric Ericsson - Brev till samhället

Baksidetext: "Mitt namn är Eric Ericsson och jag företräder en grupp indiander i Nordamerika. Indianerna har under lång tid varit en mycket utsatt grupp. Jag undersöker nu möjligheterna att anlägga ett indianreservat i Arboga kommun. I praktiken så skulle det innebära 40-60 hektar mark där ett hundratal indianer skulle bo och leva. Fördelen med Arboga kommun är klimatet som påminner mycket om indianernas ursprungsklimat. Har Arboga kommun möjlighet att avvara 40-60 hektar eller arrendera ut marken på en tio års basis? Vi skulle vilja lösa det så fort som möjligt för det är tänkt att indianerna skall komma till Sverige redan i juni."

Eric Ericsson skriver brev med fantastiska idéer och förslag till myndigheter och företag i Sverige. Denna bok är en samling av breven och de lika fantastiska svar han har fått.

Jag tycker: Egentligen behöver jag inte tycka mer, boken är hysteriskt rolig. Är det skoj eller allvar? Är Eric Ericsson ett pseudonym? Ja, jag undrar, men äsch, varför fundera. Läs och ha lite roligt istället.

The roadtrip day

Minst sagt. Varför ta det närmsta när det finns längre bort?

Snö och så vidare i förmiddags, alltså inte gå på stan. Jag och Nina for till IKEA, men varför åka till Älmhult, det finns ju ett längre bort i Kalmar. Så dit for vi, det var stort, det var fullpackat med folk. Jag blev lite fattigare. Vi käkade på BK <3.
På hämvägen åkte vi förbi Kosta, jag köpte lite kläder till Lovisa, de har bra priser på Polarn och pyret som annars är väldigt dyrt.

Nu ska det pimpas lägenhet.

WTF

Snö? Snö! Snö!!!!
Konstigt.

Nu ska jag käka frulle, sen ska Lovisa käka frulle del två.

Kanske en sväng till Kalmar?

Dagens Lovisa

En riktigt söt liten gosunge såklart. Bodyn är rosa (!!!!), sen är det trycket från www.gladagrodan.se som jag köpte för att Silvio skulle bli lite glad.
image44

Till Nina-latmask

image43

Lite kär

Så, nu är den här. Min svarta, nya älskling. Datorn kom äntligen. Jag har ju faktiskt väntat en hel dag på den.
Idag har vi varit överallt och ingenstans. Vi packade ihop hela söta familjen och började med en liten tygaffär. Vi skulle köpa knappar till Silvios skinnjacka, väl därinne hittade jag ett apsnyggt sjuttiotalsinspirerat tyg som jag köpte för att hänga upp på väggen i matrummet. Dels behöver det bli mysigare där och dels behövs det ljuddämpning.
Efter det gick vi in på Babyproffsen för att se om de hade någon korg till vår vagn. Det fanns inga extra inne, men vi fick en som var monterad på en visningsvagn. Äntligen säger jag bara.
Vidare sen till Carlssons för att hitta en diskmaskinsmojäng. Efter en ganska lång väntan på hjälp fick vi precis det vi behövde, det kändes väldigt proffsigt och nu kan vi äntligen använda diskmaskinen igen.
Nästa anhalt var Maxi, där hände egentligen inte så mycket kul. Bara lite matinköp.
Sen började jakten på rundstav, egentligen skulle jag ha någon som var 150 bred, men hittade 120 så jag orkade inte längre utan köpte den. Detta för att hänga upp tyget på väggen.
Vidare till ICA för att hämta ut min dator, hade fått avi via sms medan vi var iväg.

Nu är äntligen allt uppackat och igång. Härligt. Jag har ägnat senaste timmarna åt att pika Silvio för hans lilla pluttskärm. Jag var "tvungen" att köpa en större än honom bara för att han blir sur. Hela eftermiddagen har jag retats med honom och frågat om han ser ordentligt på sin lilla skärm osv. Konstigt nog får jag bara tillbaka the middlefinger answer. Konstigt.

Kontaktannons: Någon/några som vill gå på stan med mig och Lovisa i morgon/helgen? Vi är lediga från Silvio och behöver stimulans. Skogspromenader, fika osv funkar det också.

Nu bajsade Lovisa.. bye, bye..

Dagens boktips

Elisabeth Rynell - Hohaj

Baksidetext: Till utmarkerna i Hohaj kommer hon vandrande, med en sorg som är på väg att äta sönder henne. Där korsar hennes spår en annan, förfluten berättelse. Den handlar om Aron, som en gång kom samma väg på flykt undan kriget och sig själv, och om den kuvade Inna som söker bryta sig loss ur sin fars tyranniska makt.

Jag tycker: Jag bjuder på den här karamellen idag för den är en av mina absoluta favoritböcker. Egentligen kommer jag inte skriva så mycket om den för det går inte att förklara, men språket är så fantastiskt och gör så mycket för boken, som för övrigt är mycket bra och gripande på flera sätt. Det handlar om en kärlekshistoria utan dess like, lika väl som den djupaste sorg. Jag kan inte nog rekommendera boken, jag avundas alla som fortfarande har den framför sig.

Vaken igen

Lovisa var lite svårnattad igårkväll. Hon hade knappt sovit något under dagen och sedan hände det ju väldigt mycket. Dels hade hon lekt väldigt mycket och sen var det en massa tjo och tjim på kvällen. Det märks så himla snabbt när det blivit för mycket, hon blir väldigt gnällig och vägrar somna även om hon är supertrött. Bäst fungerar hon när vi egentligen inte gör så mycket alls och hon får ro att sova mycket även under dagen.
Skönt var ändå att hon sov ända till 8 i morse, jag matade henne och somnade om. Vid 10 ringde mamma och väckte mig så då gav jag upp att försöka sova mer. Nu sitter jag här och ugglar istället. Är det bättre? Tveksamt..

Idag finns bara en enda sak på min to do list: Fixa en diskmaskinsmojäng. Blir det gjort, vilket det ska bli är typ resten av mitt liv räddat.

Sen väntar jag ju med spänning på min nya dator också, Posten är lite seg just nu, men den kommer nog under dagen.

Min kära vän Nathalie

Hade en liten lista helt dedikerad till mig på sin blogg. Jag läste, skrattade, småskämdes och kommenterade spektaklet. Jag lägger in punkterna och mina kommentarer här också.

DU VET ATT DU ÄR MAMMA NÄR...

- Du inte kan minnas när du senast sov mer än sex timmar i sträck. NEJ, det var nog något år sedan..

- Du njuter av en lång sovmorgon till 8:00. Elva brukar jag gå upp ungefär..

- Du hittar durkslaget i toalettstolen. Nä, varför skulle det vara där?

- Du varje gång som du går ut för att köpa nya kläder till dig själv istället kommer hem med pyjamasar med små grisar på. *rodnar klädsamt*

- Du lyssnar fascinerat med halvöppen mun när folk pratar om aktuella biofilmer, teaterpjäser, nya romaner och annat du aldrig hört talas om. Halvöppen mun mest för att jag är för trött.

- Du inte längre kräver att det du har på dig ska vara rent. Inte SÅ fläckigt duger bra. Jag vill nog ha rent, men det har en tendens att bli smutsigt.

- Du tycker att Sempers aprikospuré är riktigt god. Ingen aning, inte kommit så långt än.

- Din senaste litterära upplevelse är Max Balja och din näst senaste Max Potta. Nej för fan, här går vi på sagan om ringen på en gång.

- Du råkar kalla din partner för pappa. *rodnar lite mindre klädsamt*

- Du vill skicka lönnmördare på barnet som gjorde sönder ditt barns leksak så att det började gråta. Så långt har vi inte kommit än.

- Du har bara tid att raka det ena benet. Raka benen?

- Du gömmer dig på badrummet för att få vara ifred. Busted!!

- Barnet kräks, och du fångar det i händerna. Dumt att soffan fångar kräkset.

- Du skaffar en barnvakt då du och din man inte varit ute ensamma på evigheter, och sedan tillbringar du halva kvällen med prata om dem och ringer och kollar att det går bra. Nä, faktiskt inte, vi kan hålla oss..en stund.

- Du använder ditt eget saliv till att tvätta ditt barn i ansiktet. Nej usch, jag skulle bli vansinnig om nån gjorde så på mig så jag utsätter ingen annan.

- Du har inte hjärta att ge bort bebiskläderna, det är så slutgiltigt att barnet blivit stort då. Så sant så jag skäms öronen av mig.


The Kväll

Vår alldeles nystädade lägenhet invaderades klockan 19 av Nina, Erika och Tessan. Tjo och tjim minsann. Jag hade bunkrat upp med diverse pålägg så det var smörgåsfrosseri på hög nivå.
Mitt i allt detta la internet ner så Silvio har varit ganska grinig under kvällen, men för typ fem minuter sen kom det igång.
Jag kan säga redan nu att jag inte orkar engagera mig i att skriva om någon bok idag, det får bli något extra imorgon istället.

Nu är det alldeles fint och rent i lägenheten, det känns väldigt skönt. Nu ska vi försöka hålla det såhär. Egentligen är det ju inte svårt, istället för att sucka sig igenom en hel dags städande kan man plocka undan efter sig varje dag, det är ju liksom inga mängder det handlar om. För att underlätta ytterligare är morgondagens uppgift att hitta en mojäng till diskmaskinen så att vi kan börja använda den igen. Det är guld att bara kunna lassa in allt i den och nån stund eller fem senare är allting rent, fint och klart. Typ jippie.

Erika, min lilla solstråle ska bli skåning på heltid. Väldigt, väldigt tråkigt för oss, men kul för henne. Positivt är ändå att jag kan hälsa på i mysigaste staden så det kanske är ok ändå, fast bara lite.

The D day

Eller kanske S day. Städdag hursom. Det var dags att ta itu med det hela, nu är det bara rummet som gud glömde kvar, men det tar vi lite efterhand.
Jag har slängt hur mycket skräp som helst (kartonberget i hallen), det var som att föda barn fast omvänt liksom. Stora kartonger,små hål.
Så var det det här med badrumsskåpshyllor. AJ! Borde inte de vara människoanpassade? Nu har jag en väldigt sargad, men omplåstrad knoge. Snyggt! Det är ärren som gör mannen kvinnan. Man ska minnas sina slag.

Tandis gick ganska bra, vi bestämde för operation i augusti. Sist fick jag operera allt vid ett tillfälle, nu ska vi dela upp lite istället då det är så väldigt mycket som måste göras vid och det är väldigt påfrestand att gå igenom det hela. Hur mycket ångest jag än har för det nu så vet jag att det kommer att bli väldigt bra när det är klart.

Det blev en del shopping till Lovisa också, jag skulle köpa en body som Silvio kan stryka fast trycket på som jag köpte åt honom, sedan blev det två par byxor eftersom man köper 3 och betalar för 2. Utöver det blev det två extra bodys då Lindex just nu har en kollektion med Fem myror är fler än fyra elefanter. Nostalgi!

Nu ser jag bara fram emot kvällens fika. Jag har köpt massa mums i charken på Maxi, men jag tror (och hoppas) att det bara är jag och Silvio som uppskattar det ;).

Dagens boktips kommer förmodligen lite senare idag, hinner inte just nu och har inte valt ut något lämpligt bokoffer.

Godmorgon

Nu har jag sovit massvis på saken och beställt min nya dator. Det var inget svårt val eftersom del efter del går sönder på den jag sitter med nu, det är ett under att den startar ibland. Very skönt. Jag får värsta värstingdatorn till en billig peng så jag känner mig nöjd, Silvio är lite avis, det är han som är nörden och så får jag en bättre dator än honom, men sånt är livet.
Ska käka frulle nu, sen ska jag ner på stan för att gå till min kära tandhygienist samt hämta Silvios nycklar på jobbet som han såklart glömde igår. Karlar...

Jag och min dator del ca 27

Igår gick nätverkskortet så nu är jag tillbaka med det glappiga, sunkiga som bara fixar 10mbit. Inte för att det egentligen spelar så stor roll då vår kära bredbandsleverantör är ytters undermålig, men ändå.
Men förhoppningsvis har jag snart en ny skönhet att sitta och knappra och slösurfa vid.

Godnatt!

Inte lätt att vara ett litet kryp

Bebis hade lite, lite för hög temp nu på kvällskvisten, men hon är väldigt pigg och glad i övrigt så jag tror inte att det är något att stirra sig blind på. Försökte ge henne lite mer alvedon, men hon spottade ut det mesta trots att det smakar smakens.

I övrigt? Not much.. tänkte faktiskt krypa ner i sängen och läsa en stund. Håller just nu på och läser Historikern, den börjar äntligen ta lite form så vi får väl se om några dagar om mitt reafynd var något fynd.
Jag saknar december, jag hade semester och var mammaledig utan barn, dessutom ganska orörlig på grund av värk så jag låg mest på soffan och läste. Det blev lite kostsamt med flera böcker i veckan, men trevligt var det. Nu, däremot har jag 40-50 olästa böcker för framtiden.

Håhå jaja

Nu har jag pysslat om lilla bloggen lite grann. Jag SKA lära mig möblera om i den så den blir piffig och mer mig och Lovisa liksom. Sen är det också för att jag inte har så mycket att göra. Skitungen är mest gnällig nu så vi sitter och myser vid datorn.
Silvio är härmed utnämnd till dagens klant, idag igen ;).
Jag frågade honom om han inte kunde handla lite på hemvägen, såklart hade han glömt sitt kort hemma. Typiskt. Så nu måste vi vänta extra länge på kvällsmat. Jag tror inte att det går att uppbringa så mycket här hur mycket fantasi jag än använder.

Nu ska jag och lilla söta fröken förflytta oss för att fortsätta vårt mysande i soffan istället. Missa inte Barnmorskorna ikväll klockan 21:00. (Enda gången man kollar på SVT.)

En pik till Hannah ;)

Det finns numera en chat i högervänsterkanten (designändring). Feel free to use it.

Jag har donat lite med att lägga in onödigt trams på bloggen, mest för att prova lite och ha något att göra. Lillstumpan har somnat gott efter lite alvedon. Hon hade inte så mycket feber, men var väldigt gnällig och hade lite ont efter vaccinationen, nu verkar dock allt vara bra. <3

Litet tips

Skicka Gratis SMS på GratisSMS.se!

Toppenbra att kunna skicka lite gratis SMS, det är aldrig fel.

Dagens boktips

John Ajvide Lindqvist - Låt den rätte komma in

Baksidetext: När det ofattbara kommer till Blackeberg är det först ingen som märker något. Det är senhöst 1981 och livet i förorten pågår som vanligt. Men när kroppen av en tonårig pojke, tömd på blod, hittas i närliggande Vällingby börjar rykten om ritualmord sprida sig, inte minst på löpsedlarna.
Ännu anar ingen vad det egentligen är fråga om.
Tolvårige Oskar fascineras av mordet, men det är inte det viktigaste som händer i hans liv. Det har flyttat in en ny tjej i porten brevid. Dom blir vänner. Dom blir något mer.
Men det är något som är fel med henne. Något som inte stämmer. Och hon kommer bara ut om natten.
Låt den rätte komma in är något så unikt som en skräckroman i svensk förortsmiljö. En barnförbjuden saga om kärlek, hämn och vampyrer. John Ajvide Lindqvist växte själv upp i Blackeberg, och har sedan dess varit verksam som trollkarl, ståuppkomiker och manusförfattare. Låt den rätte komma in är hans första bok.

Jag tycker: Boken i sig är kanske inte världens bästa vampyrstory, MEN miljön den utspelar sig i och människorna den handlar om gör den intressant. Tänker man på vampyrer brukar första associationen vara Dracula. Nu är vi istället i en helt vanlig Stockholmsförort, det kunde lika gärna vara i vår egen trappuppgång. Det är en vanlig miljö och det är vanliga människor. I övrigt tycker jag också att det är en fin berättelse om kärlek och vänskap utöver det vanliga. Helt klart sevärd, men är du inne på vampyrtemat finns bättre alternativ.

Sådärja

Det tog ett tag innan jag hann få tid att skriva lite idag, det har verkligen varit fullt upp hela dagen. Först uppstigning så tidigt så jag visste knappt vad som var upp eller ner. Klockan 10 skulle vi befinna oss på bvc, där skulle det mätas, vägas och vaccineras. Lilltjejen börjar bli riktigt stor, hon var 65 cm lång och till detta vägde hon 7080 gr, min kära lilla dunderklump. Vaccineringen gick väldigt bra den också, Silvio fick hålla i henne då jag och diverse nålar inte brukar komma så bra överens så det kändes bättre så.
Av vaccinet kan bebisen få lite feber och ont så vi blev rekommenderade alvedon, vi var in på apoteket och köpte det samt en termometer (ja, vi är typ världen sämsta föräldrar som inte haft detta innan).
Efter detta var det dags för mig och Lovisa att åka till IKEA med Natha. Tjo vad det gick, Natha hade hotat med att hon skrivit värsta inköpslistan och att vi typ skulle vara fast där hela dagen. Dock var det väldigt skönt att åka såhär mitt i veckan utan närhet till löning, barnbidrag eller vad folk nu lever på så det gick för en gångs skull att ta det lugnt och titta på allt. Vi tittade på nästan allt. Sen betalade Natha, vi slängde in allt i bilen, sen givk vi in igen för att äta. Det var gott och vi kostade på oss efterrätt. Sen hände ju det som alltid händer, man kan inte gå in en gång till och tro att man ska kunna komma ut tomhänt. Så det blev lite mer småplock för Nathas del, jag nöjde mig fortfarande med att titta, men en liten present blev det till Lovisa som faktiskt fyller tre månader idag. GRATTIS!!
Hemma igen, tar det softish, funderar över alla saker som jag skulle vilja köpa på ikea, men det får bli en annan dag.

Nu har jag också fått mer info om reparation av laptopen, det fungerar som så att man måste skicka in den till verstaden, där gör de en bedömning och meddelar ett kostnadsförslag. Tycker man det är för dyrt att laga kostar det ändå 600? att få den tillbaka. Hutlöst. Jag har ju redan meddelat vad som är felet och tycker inte att det skulle vara omöjligt att få veta innan vad det kostar. Det kan ju kosta massa tusenlappar och då är det liksom inte lönt, men då måste man betala massvis för att få tillbaka sin pajja dator. Vill man inte betala så behåller de den och jag kan tänka mig att de då lagar och säljer igen som bättre begagnat eller nåt, jag gillar inte den dealen hursom.

Så, nu ska jag mysa med Lovisa och fnula på dagens boktips.

Dubbelsuck

När vi häromdagen bytte ljudkort i den här datorn eftersom det gamla var sönder var vi tvugna att skriva i produktnyckeln för windows, problemet är att för några veckor sen installerade jag om datorn och då använde jag nyckeln, nu får jag tydloigen inte använda min nyckel igen. Så väldigt typiskt, hittar inte heller någon annan som fungerar.
(Fast nu ska jag till sängen)


Soft kväll

Middag i all sin enkelhet, tortllini med tomat- och spenatsås. Vi kollade på filmen 300, riktigt snygg. Den kanske inte går till historien som bästa filmen, men den kommer långt med hur den är filmad.
Nu ska jag nog läsa en stund innan det är sovdags, imorgon ska vi upp ganska tidigt så då går det inte att ligga och dra sig hela förmiddagen.

Uppdatering

(X)Diska
( )Laga middag
( )Ut på långpromenad
(X)Sova (mest  bäjbis)
(X)Läsa bok (mest jag)

Det går ju ganska bra, tyvärr har jag fastnat i så mycket annat pysslande så långpromenad blir det inte tal om. Det kanske ändå inte gör så mycket, jag måste ju vila upp inför morgondagens drabbning.
Så egentligen är det bara laga middag kvar och det blir inte än på ett tag, lite trevligare att äta tillsammans när Silvio kommer hem och han jobbar till 21 idag.

Attans också

Jag slog på stort idag eftersom vi får finbesök på torsdag (Nina, Erika, Tessan) så jag gjorde iordning vårt matrum. Där var tidigare min syatlejé (HAHA), massa kartonger och allmänt massa skräp. Nu är där hur tjusigt som helst, men väldigt kalt. Det behövs definitivt en matta, en som överlever att bäjbis kastar mat på den. Den behövs något på väggarna, just nu hänger en ensam tavla på ena väggen som jag ska fixa ett annat motiv på, just nu är det bara en nödlösningn för att där ska finnas nånting. Jag måste även komma på ett lämpligt sätt att montera lampan på. Vi har köpt en superfin lampa att ha över bordet, men jag blir inte klok på upphägningen, jag funderar på att låna in pappa som brukar vara liet uppfinningsrik på det där området.
Imorgon ska jag och Natha till ikea, tyvärr har jag inte direkt några pengar att handla för vilket är lite trist då jag hela tiden kommer på saker som behövs här i lägenheten för att uppnå någon slags mysfaktor, men, men det blir till att ta lite i taget. Förhoppningsvis bor vi ju här ett tag till, det är ju bara det att man vill ha det mysigt och fint på en gång.

Idag

Idag ska jag och bäjbisen med gemensamma krafter (mest mina):

( )Diska
( )Laga middag
( )Ut på långpromenad
( )Sova (mest  bäjbis)
( )Läsa bok (mest jag)

Det finns en minimalisk chans/risk/whatever att vi kommer gå i land med allt det där. Största haveriet ser jag på punkten diska. Kosntigt. Det som brukar vara så roligt. Eller så inte. Jag måste dessutom vara pissnoga med att ha diskhandkar på. Jäkla handeksem.

Varför Lovisa?

Vi möts ständigt av frågan hur vi kom på att Lovisa ska heta Lovisa. Kalla det fantasibrist eller vafan ni vill, men bra blev det. Här följer en lite längre eller kortare redogörelse för hur det gick till.
Jag tycker överhuvudtaget att det var svårt att komma på namn, jag visste ungefär åt vilket håll det lutade med namnkonstruktion. Det skulle vara enkelt, lättstavat och helst inte ett sådant som automatiskt ger ett smeknamn för att namnet är för långt och krångligt. Jag kände länge att det inte var något som riktigt fastnade, det är svårt också innan man sett sin lilla bebis och vad det är för en person. Gällande pojknamn var vi rörande överens även om det tog ett tag, vi hade båda på eget bevåg fastnat för samma namn. Sen blev det ju inte enklare av att Silvio väldigt gärna ville ha en son och besämt hävdade att det inte kunde vara något annat för han hade minsann inga flickspermier...jaja. Vi såg ju alla hur det blev med det.
Ungefär en vecka innan Lovisa föddes gjorde vi ändå ett seriöst försök, vi satt med diverse namnsajter och google under en hel kväll, vi leta vanliga namn, ovanliga namn, toksvenska namn, italienska namn, spanska namn, alviska namn osv i all evighet, men inget kändes klockrent.
När det väl var dags för förlossning kom vi dit och sa bestämt att det var en Viktor som skulle komma. Attans vad fel vi hade...
Så när väl barnmorskor, sköterskor, läkare osv lämnade oss för oss själva plockade vi ner almanackan från väggen i förlossningsrummet och började screena flicknamn. Silvio läste upp alla namn han kom över och dissade ungefär lika många. Tillslut hade vi minimerat ner det till Lovisa och Ellen. Vilket vi väl valde vet ju alla nu.
Natha försöker dock säga att jag vid något tillfälle sagt att jag kan tänka mig Lovisa, inget jag kommer ihåg, men det borde ju rimligtvis stämma eftersom det blev så.
Lovisa heter även Elisabeth vilket är ett släktnamn från Silvios sida av familjen på lite alla möjliga håll där.

Jag har blivit boktipsad

Dessa två böcker ligger på min kommande inköpslista;

Paulo Coelho - Elva minuter
Jean-Dominique Bauby - Fjärilen i glaskupan

Två böcker jag hört talas om, glömt bort *skäms* och nu fått upp ögonen för igen.


Tipsa mig gärna om böcker ni av någon anledning tycker att jag ska läsa.

Dagens boktips

Mustafa Can - Tätt intill dagarna

Baksidetext:
När Mustafa Can sagt de avslutande orden, "Mor jag älskar dig", i sitt Sommarprogram 2003, brakade Sveriges Radios växel samman. Aldrig i programmets historia har så många lyssnare ringt och tackat för ett fantastiskt program.
Knappt två år senare är Güllü Can död.
Hon föddes i Kurdistan någon gång i slutet av 1930-talet, födde sju barn som dog och åtta som överlevde. Utvandrade till Sverige på 1970-talet, död på Skövde lasarett i januari 2005.
Vem var hon?
I sökandet efter sin mor når Mustafa Can fram till en värld av uppdämda och gömda känslor, av uppoffring och ensamhet, skam och förlåtelse, hem och hemlöshet. Men också till identitet, villkorslös kärlek och människans förmåga att resa sig ur nederlaget.

Vad tycker jag?: Alltså, jag bara älskar den här boken. Den är skriven med sån värme och kärlek att man inte kan annat än må bra och gripas av ett människoöde. Som jag tidigare påpekat är språket väldigt viktigt och här har vi ett lysande exemel på vad ett bra språk kan göra för en bok. Jag kan inte annat än ge den mina varmaste rekommendationer.

Ähhh.. skit

Jag ska tydligen inte ha någon dator, nu funkar det av någon outgrundlig anledning inte att komma ut på internet på min dator så jag sitter med Silvios som lite motvilligt lånar ut sin.
Jag fick också typ svar från felanmälan av min laptop, den ska skickas in, men de har inte gett något kostnadsförslag och jag känner att jag inte vill skicka något utan att ha fått ett kostnadsförslag. Jag vet vad felet är på den och tänker inte betala för en eventuell felsökning. Så det blir till att kämpa vidare där.

Lovisa är iallafall en liten solstråle som det är full rulle på i vsnlig ordning. Hon somnade lite sent igår, men det tycks vara bra ändå. Det ska bli så spännande att se imorgon hur mycket hon har växt, vi har ju inte varit på bvc på en månad nu.

Appropå självinsikt


Kvällen

Vad ska jag säga om kvällen? Egentligen borde jag inte säga någonting utan sova istället. Jag har lagat mumsig mat, ätit den mumsiga maten när Silvio kom hem. Jag har badat med Lovisa, hon apstirrade på en schampflaska hela badsessionen. Nu hamnade jag visst här igen. Konstigt.

Jag har hittat en ny liten dator att köpa, eller rättare sagt tre stycken att välja mellan. Jag ska försöka klura ut vilken jag helst vill ha och om det är ekonomiskt försvarbart just nu. Men som sagt, lite mer betänketid, jag ska ju även få kostnadsförslag på vad laptopen kan tänkas gå på att laga, vilket jag hört kan bli lika dyrt som att köpa nytt. Jag ska aldrig mer skaffa laptop frivilligt, mycket smidigare med stationär så man bara behöver byta den del som är sönder samt att man kan göra det själv.

Mitt lilla kärleksmums

Sådärja, nu har vi varit ute på prommis med Nina i bokhultet. Det var trevligt på alla vis. Snacka lite skit och känna av träningsvärk.

Kärlek innan promenad
image41

Trött Lovisa efter promenad trots att det inte var hon som behövde gå.
image42

Seriöst vändningsförsök

Jag håller på och fixar till lite lunch, under tiden ligger Lovisa under sitt babygym och sprattlar - i full färd med att försöka vända på sig. Efter en stund gav hon upp och ligger numera på rygg igen.
image40

Förlåt bloggen

Men nu spammar jag igen. Jag skulle fixa ihop en marinad innan till revbenen vi ska äta ikväll och sojan i oljan blev så jäkla fräck så jag var tvungen att ta en höst oproffesionell bild på spektaklet. Hade givetvis i en massa mer mums också.
image39

Tävling hos Nikita med Albin

http://nikital.blogg.se/1207543275_tvling.html

image38Nu får jag banne mig sluta spamma min egen blogg

Men jag har verkligen inget bättre för mig. Lovisa sover och alla måsten är så tråkiga. Jag får iallafall promenadsällskap ikväll. Nina var sugen på att joina mig. Visserligen har jag apont i låren idag, men jag måste motionera lite. Antagligen har jag ont för att jag så spänstigt skuttat upp för trapporna till fjärde våningen som jag bor på. Ni får tänka spänsten som spänsten hos en blåval på torra land gåendes upp för fyra trappor.

Reflektion del två

Nere på stan, lite avsides från gågatan finns två affärer riktade till föräldrar med mindre barn, dels en som säljer second hand (alltså skitbra) och en som verkar sälja lite allt möjligt, men med bra priser. Att jag säger 'verkar som' beror på att de är relativt omöjliga att besöka om man har barnvagnen med sig. Båda ligger i källaren, men brant trappa ner, verkar väldigt knixigt. Det känns alltså inte helt genomtänkt att skaffa butikslokaler som ens potentiella kunder inte kan nå.

Detta gäller även andra affärer, det är mycket små, knixiga trappor här och var så det finns flera affärer jag tyvärr aldrig besöker numera. Med tanke på hur många man ser gå på stan med barnvagn borde de här affärerna förlora en stor grupp potentiella kunder.


Reflektion

Om jag kollar på listan över mest aktiva bloggar. Alltså förstasidan när man går in på blogg.se så ser jag att det har börjat komma väldigt många föräldrabloggar. Jag ser det som väldigt positivt, vi är ju en hel del som är i den sitsen. Tidigare har det varit väldigt mycket modebloggar, vilket det fortfarande är. Även om jag är intresserad av mode är det inte mitt huvudsakliga intresseområde just nu, men det är riktigt kul att läsa att föräldra/mammabloggar.

Duktig del ett

Jag har äntligen lagt in all tvätt. Kanske ingen som tycker att det egentligen är så konstigt då jag tvättade inatt, men alltså det var kvar tvätt sen förra gången också. Sämst. Men nu är allt utom Silvios kläder där det ska vara. Jag hade även lite minnesnoteringar om vilka kläder som var för små för Lovisa så det blev ett gäng utsorterade kläder. Lite sorgligt, hon växer så himla snabbt så det behövs ständigt nytt. Dags att komplettera upp hennes lilla garderob också.

Dags att mata bebis nu :)

Appropå böcker

Det som oftast övertygar mig oavsett genre är ett bra språk. Språket ska vara så pass nyanser och välskriver. Tyvärr stöter man allt för ofta på böcker som är väldigt enkelt skrivna, då kan jag irritera mig på att boken är dåligt skriven att jag helt missar nöjet med den. Så jag kommer tipsa om böcker som kanske inte är revolutionerande mästerverk rent innehållsmässigt, men som är så fantastiskt bra skrivna så att de ändå är favoriter.

Ninanninanina...

image36

Linda Norrman Skugge - Saker under huden

Baksidetext: Berättelser, minnesanteckningar och samtal bildar bakgrund till en stark skildring m hur plågsamt det är att växa upp när alla runtomkring vill sabba för en och ingen bryr sig.

Det handlar om saker under huden, det som kryper och sticks, kittlar och rivs, det som äter sig in och inte går att sudda bort. Mirjam, Lisa och Tererse är kompisarna som  inte är några kompisar - de är alltid nedlåtande, ska visa sig bättre och alltid ha rätt.
Siah är den man kan samtala med, ibland. Hon är också den enda som vet hur allting egentligen är med mamma och pappa, fastrarna och kusinerna. Och till Love testamenteras allt. INGEN annan ska få någonting.

Mitt tyckande: Alltså jag har läst boken så många gånger så jag har tappat räkningen. Den är så ohyggligt bra i all sin enkelhet. Jag fullkomligt älskar Linda och det hon gjorde på den här tiden, hon var min stora idol. Nuförtiden har jag eller om det är hon glidit bort. Hursom, jag tycker boken är skitviktig, och egentligen borde den läsas i yngre åldrar då när allting kan vara sådär jobbigt, men det är också en tillbakablick nu när man är äldre. Så, där har vi det, dagens boktips. Läs och älska och begrunna.


Helt off topic, men jag vill ha den här soffan.
image37

Eller förresten, den tycks ha mist sin charm från min barndom.

Godmorgon

Om man kan säga det klockan 11:53? De är morgon för mig.
Fick just ett nedslående mail, jag felanmälde min laptop hos tillverkaren igår, de säger att min garanti har gått ut så de ska skicka ett kostnadsförslag. Det kan ju bli hur dyrt som helst. Så trött jag blir, främst på mig själv som inte fixade det hela i tid.
Det kommer bli en kul och fullspäckad vecka. Idag är det visserligen ganska lugnt, blir nog en rejäl promenad och så småpyssel här hemma. Imorgon blir det egentligen inte roligare än så. Så var kom det fullspäckade in? Jag måste ha misstagit mig. Jo, på onsdag är det först dags för Lovisas födelsedag, hela tre månader fyller hon, det ska vi fira med ett besök på bvc och första vaccinationen. Efter det ska vi vara sällskpasdamer åt Natha som vill till ikea en runda. Natha fråga med på fullaste allvar om det räcker med tre och en halv timme där. Ja, det räcker verkligen, långt innan dess tröttnar jag ;).
På tordag ska jag till tandhygienisten IGEN, visst det hjälper ju pyttelite, men det gör ont, blöder och kostar pengar som jag inte har. Sedan på kvällen är det dags för fika, alla kan igen, andra veckan i rad, jag är sjukt imponerad. Denna veckan är det min tur att ha fika hos mig.
Ja, det var väl egentligen det hela. Silvio har fripass torsdag och fredag sen kommer han att jobba i helgen så då vill jag ha en massa sällskap.

Snart kommer också första boktipset...

Angående att dansa

Jag kom att tänka på en sak. Jag är ju smått besatt av So you think you can dance, även om den amerikanska versionen var elva ton bättre. Nåväl, saknar folk totalt självinsikt? Fast det var egentligen inte det heller jag skulle komma till utan, någon som sett 'Stompa med Leroy'? Jag skulle ramla ur soffan och rulla runt på golvet, förmodligen garva läppen av mig (hur man nu gör det rent praktiskt) om någon på största allvar (eller lite mindre allvar) gick upp på scenen och körde den dansen.

Domarna: Hej och välkommen! Vad heter du, hur gammal är du och vad ska du dansa?
Sökaren: Tja! Heter Peter, är 23 och jag ska dansa tvätta tvätten, mjölka tjuren, arabiska tanten. Kommer sedan fortsätta med tjenobylbarnet spelar pingis... osv.

Sök på youtube om ni inte sett den, nattens hetaste tips.

(Nu ska jag hämta sista tvätten, sen toksomna.)

Twettar twetten

Jag hatar verkligen att tvätta, det är så ohyggligt tråkigt. Jag fick tyvärr bara tag på tiden 22-02. Det var nödvändigt att tvätta idag för jag och Lovisa har bara nerspydda kläder (bara Lovisa som stått för spyorna ;)). Så jag försöker med alla medel hålla mig vaken ett tag till. Under tiden ska jag börja fila på favoritböckerna. Jag var ju föräldraledig hela december utan att ha någon bebis, då gick det ungefär en bok om dagen. Numera blir det tyvärr inte så mycket, men jag har ju massor med bra böcker på lager.
Så håll utkik imorgon efter första "Dagens boktips".

Alltså, jag bara måste

Killen har jordens skönaste humor. Läs!

http://joelsunderbara.blogg.se

Kanske en ny kategori?

Jag har ju egentligen bara en kategori här på bloggen, men igår när jag förfestade lite med Emma och Hannah uppkom ämnet boktips. Jag är alltid intresserad av boktips, dels bli rekommenderad bra böcker och del rekommendera böcker som jag tycker är bra.
Så, från och med imorgon kommer en ny kategori som heter dagens boktips. Målsättningen blir att tipsa om en bok per dag, alternativt flera böcker om de ingår i en serie.
Jag tar därför tacksamt emot tips från er, mina vänner, så jag också får läsa lite nytt.
Ett boktips är kanske inte alltid ett boktips utan det kan även förekomma varningar om ja råkat läsa en riktigt usel bok. Hur väl man än försöker välja bra böcker så är en del tyvärr kalkoner.

Till helvetet och tillbaka

Vi har varit i Åseda. En totalt useless håla. Jag tvättade bilen, den var rostig. Vi åt middag, det var gott.
Mer finns egentligen inte att säga för det är precis så livet i Åseda ter sig.

Strax...

..åker vi till Åseda. Jag ska läga lite tid på att fräscha upp bilen. Lovisa ska charma sin morfar så hon får mycket julklappar ;).
Byta däck? Nä, jag orkar fan inte.

Back home part II

Ikväll var kvällen. Jag, Hannah och Emma samlades hos Emma för lite förfest. För min del blev det snarare slattfest. Det fanns lite kvar i en vodkaflaska som resulterade i en gigantisk vodka lime, sen hade jag en något större slatt rom kvar som resulterade i en något mycket större mojito. Efter detta kalasande hade vi missat början av spelningen. När vi väl hittat en buss, transporterat oss och kommit in på Uffes återstod ungefär tre och en halv låt. Men det var ju bra.
Efter det drog vi till gamla stammishaket Pauze som fungerar som ett ypperligt hårdrockshak på helgerna. En öl senare påörjade jag min vandring hemmåt, en halvtimme senare hamnade jag här.
Sovdags! Godnatt...

Back home

Nu är det dags för det oundvikliga - STÄDA!

Jag och Nina har varit på promenad nu en stund, utan Lovisa den här gången som sov så sött när jag gick så jag ville inte störa med att klä på henne och kånka runt henne.
Jag försökte ta lite kort, men det är bara att erkänna, jag suger som fotograf. Sen var väl varken ljuset eller naturen till min fördel, allt ser grått ut.
Dock bjuder jag på en liten bild bara för att den är så ohyggligt söt ändå. Det får mig att fundera på vad som har hänt med de människorna nu, finns kärleken fortfarande kvar?
image34

Mhmmm

Nästan sovmorgon. Var är det utlovade regnet? Det skulle ju regna idag. Inte för att jag vill att det ska regna, men bara för det lär det regna imorgon när jag bokat upp mig på utomhusaktiviteter (tvätta bil och byta till sommardäck på densamma).
Idag tänkte jag städa här hemma, Silvio har nackspärr så han är inte brutalt hjälpsam, men det är å andra sidan inte så mycket att göra här. Tänkte eventuellt ta en promenad i bokhultet igen, jag såg en massa saker igår jag ville fota, men jag hade ingen kamera med mig.
Det var ju planerat att kolla på forna Elohim ikväll (de ska tydligen byta namn), men Hannah visste inte om hon var sugen. Får se, får se vad som händer alltså.

Vi försöker byta bredbandsleverantör, det går inget bra. Vi ska ha 100/100 med den vi har nu, men får knappt ut hälften av hastigheten. Dåligt. Det är många i vår omgivnign också som upplever problem. Tyvärr finns det inte så mycket att välja på, antingen kostar de för mycket,erbjuder sämre hastigheter eller ha kassa avtal. Får se hur det blir, får börja med ett samtal till den nuvarande. Trist bara att det egentligen inte finns några vettiga alternativ.

Tycka-om-mig-själv-kväll

Nu har jag skämt bort mig så gott det går med bebis, spyor och skröplig sambo. Först lagade jag god mat, Silvio tyckte den var stark och han har ändå högre tolerans än mig, jag tyckte den var alldeles lagom.
Nu harj ag precis tagit ett långt, skönt bad med ansiktsmask och srubb. Jag har en superbra skrubb från TVÅL som jag använder när jag vill skämma bort mig lite extra. Den var ohyggligt dyr, men verkligen värd sitt pris.
Silvio matar kräkbebisen, jag sitter här. Måste komma ihåg att byta lakan innan sänggående då våra verkigen stinker spya efter morgonens olyckshändelser.

Gratis är gott

Regga dig på den här sidan, det verkar väldigt enkelt att 'tjäna' ihop lite biobiljetter och presentkort.
Följer du länken så tjäntar jag på det och då blir jag en glad Emma och alla vet att en glad Emma är en snäll Emma.
http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=34549

Hurtigast ever

Först var jag ute på en rejäl promenad i två timmar, jag gick fram och tillbaka till bokhultet samt en ordentlig runda väl på plats i bokhultet. När jag gick där och strosade flåsade som en övergödd gris fångade en informationstavla mitt intresse. På den stod det lite om vad för nåt man kan hitta i djur-och växtväg i bokhultet samt att bokhultet fungerar som trädkyrkogård. Det lät väldigt spännande på något vis. Det går helt enkelt ut på att träd som fälls inne i stan forslas till bokhultet där de får bli en naturlig del av naturen och främja djur- och växtlivet. Smart och fint på nåt vis.
På hemvägen handlade jag en massa ingredienser så att jag kan göra smotie all by myself. Mumsar just nu i mig en som smakar mumsigt. Kallt, gott, mättande och någorlunda nyttigt.

En morot

Bättre än choklad va?! ;)
Nu ska vi ut på en promenad, jag och mitt kräktroll. Hon gör inte annat än spyr idag. Så mysigt så, framförallt doften av det är underbar.
Undrar vart vi ska gå idag, kommer nog på något.
Tjing så länge!

Ingen bra början på dagen

Hela vår säng luktar kräka. Lovisa är den skyldiga. Jag har lagt ut ett stort badlakan i sängen i händelse av att hon ska spy när hon ligger hos oss. Såklart sprattlar hon iväg så huvudet inte alls ligger på badlakanet när hon väl har spybehov. Det luktar rent ut sagt för jävligt.
Dessutom har hon i största allmänhet legat och sprattlat hela morgonen så jag har inte fått så värst mycket sömn alls. Suck. Jag är trött på att vara trött.
Idag händer nog inte mycket alls, ska försöka plocka iordning lite här och diska. Känns som att jag inte gör annat än plockar iordning och diskar. Varifrån kommer allt?

Antifilmtips

Tänkt kolla på Attila? Låt helst bli. Hittils har vi kollar på 2 timmar och 20 minuter av denna förutsägbara smörja med fula peruker och plastiga kulisser. Det är en dryg timme kvar av filmen, det blir en annan dag.

Promenad avklarad

Det blev en trevlig lite promenad idag. Först gick jag ner till stan för att sätta in pengarna från sparbössan, den hade samlat på sig 210,50 en summa som oavkortat går till mitt sparkonto för Lovisas nya bilstol som snart behöver bli köpt.
Efter det gick jag till Pressbyrån där jag köpte en föräldratidning och en smoothie. Promenaden gick vidare över skogslyckan och hov i alla små söta villakvarter. Jag vill också ha ett hus. Väldigt gärna.
Hemma igen, slappat ett tag i soffan, vänta på att Silvio ska närma sig hemma så vi kan mötas upp vid affären och handla lite mat. Jag är dödens hungrig... och lite till.

Give me some money

MUS har medlemskväll ikväll. Det känns ju inte ens lite kul att gå dit utan möjlighet att kunna köpa något. Inte för att jag egentligen måst eköpa något då jag knappt sminkar mig nu när jag mest är hemma. Orkar i och för sig inte sminka mig när jag går ut heller, men chansen kanske skulle öka med fint smink.
Allt är Ninas fel som fått in mig på den dåliga banan att handla på MUS, å andra sidan har de väldigt bra produkter så de ä väl värda sina kronor. Och medlemskvällar ger 20% rabatt...
En annan gång kanske...

Snyft och snörvel

Jag har precis kollat på andra delen av barnmorskorna. Det blev ju inte av att vi såg den igår eftersom det bara var jag som ville se den. Jag gillar verkligen den serien, sån värme och kärlek de har lyckats fånga. Det känns också lättare att förstå eftersom jag själv varit i den situationen, även om minnena är lite sissådär. Jag var så otroligt inne i mig själv och fokuserad så allt som hände runt omkring är väldigt, väldigt luddigt. Det är bättre om Silvio berättar om förlossningen, han var ju närvarande iallafall.

Mitt söta, lilla troll är en riktig solskensunge just nu. Hon skrattar, ler och 'pratar'. Älskade lilla Lovisa.

Just ja, barnmorskorna går att följa på svt.se.

Godmorgon del 2

Sådär, nu har jag och Lovisa sovit en vända till. Det var välbehövligt, jag var åtminstonde trött. Och när man har sovit en gång till måste man äta frukost en gång till. Det vet väl alla. Så det ska jag göra nu.
Mitt föregående inlägg la jag även upp på ett forum jag besöker ofta och det var skönt att det inte bara var jag som hade reagerat på att man är barnvakt åt sitt eget barn.

Det ser väldigt mulet ut ute, men jag hoppas att det är uppehåll, det blev aldrig någon promenad igår så jag hoppas på en idag. Det är skönt att komma ut en sväng för lite frisk luft och motion.

Alltså, ärligt talat

Ibland blir jag bara så matt, när ska folk börja göra sken av att använda hjärnan? (Jag pekar inte ut någon särskild, detta är helt generellt och något jag hört från mååånga).
Det handlar om att vara barnvakt åt varandra. Jag tycker att det är helt befängt.

Hur många gånger ska man höra att pappan är barnvakt?
Ett scenario; jag ska iväg på lördag kväll för att titta på mina kompisar när de spelar. Detta innebär givetvis att min dotter och sambo kommer att vara hemma själva under kvällen. Jag ser inget som helst konstigt med det, men allt för ofta om man nämner något sådant får man den konstiga frågan; Men om du ska iväg, vem tar då hand om dottern? Eller vaddå, ska pappan vara barnvakt? Vaddå barnvakt? Kan man vara det åt sitt eget barn? Vi har skaffat barnet tillsammans, vi är båda föräldrar. Dotter är inte extra mammig eller extra pappig. Vi har hela tiden hjälpts åt så att balasen fungerar här hemma med sömn och egentid.Och då skulle inte min sambo kunna vara själv med sin dotter ett par timmar? Jag undrar hur hon överlever hela dagarna när jag är hemma själv med henne... Eller förresten, är jag också barnvakt då så att pappan kan jobba?

Tröttsamt.

Fullt kackel i hönshuset

Hemkommen igen efter fikakvällen. Det började bra med att jag och Lovisa kom lite sent. Detta eftersom det ösregnade ute och parkeringen ligger inte ens lite i närheten av vårt hus så jag fick vänta på att Lovisa skulle bli lugn så jag kunde springa ut och hämta bilen och köra fram den till huset. Hade Silvio varit hemma hade det gått lite snabbare, men han fikade med en kompis efter jobbet så han kom hem precis när jag och Lovisa skulle åka.
Hos Erika var det mys med mackor, Te och karameller. Lovisa var väldigt, väldigt gnällig, men det blev lite bättre efter lite mat.
Erika tänker överge oss för Lund, jäkla sätt det där alltså. Men jag förstår henne, jag tycker riktigt mycket om Lund och grämer mig fortfarande att jag aldrig hamnade där utan fastnade i Växjö. Som vanligt var det fullt ös på babblet, det ska skvallras och pratas. Det är lagom med ett par timmar i veckan ;).
När vi skulle hem lyckades jag med bedriften att slarva bort bilnyckeln i 2 minuter, jag hittade den tillslut i Lovisas bilstol. Konstigt.
Nu sover det lilla trollet, hon somnade på hemvägen. Jag ska ta mig en kvällmacka för jag är hungig, har inte ätit annat än mackor idag tyvärr. Sen blir det sova.

Lite lätt förälskad

Det är ohyggligt sällan jag vill ha något, men nu fick jag nys om en top från forever21.com som jag skulle vilja ha. Den är jättejag, men ändå inte ett dugg jag. Konstigt.
Nåväl, det känns ändå inte roligt att köpa något då jag skulle behöva gå ner ett par kilon väldigt många kilon innan något ens sitter snyggt.
Men jag kan ju titta på den så länge.
image33

Ikväll är det äntligen fikakväll igen, denna gången hos Erika.
Erika, här är min önskelista på saker att kolla på på tv ;)

  • So you think you can dance (Jag är beroende, kollade på senaste amerikanska säsongen och var helt fast)
  • Barnmorskorna (Jag vet att det är samtidigt som Grey's.. men vafan..)

Den fastnar, jäkla reklam ;)


Mitt hjärta

Lovisa har lite beslutsångest efter maten. Vad är godast, nappen eller fingrarna?
image32

Lovisa pratar med sina djur


Jag måste vara tröttast i världen

Jag somnade om igen på soffan och vaknade för cirka 20 minuter sedan. Jag tyckte att Lovisa höll sig ovanligt tyst så jag tittade till henne, hon låg i vår säng och sprattlade glatt med armar och ben. Det är så kul att se henne nu, hon börjar bli mer och mer medveten om sakerna som finns runt omkring henne och vill gärna undersöka dem, tyvärr hinner inte riktigt motoriken med så det går väl sissådär.
Igår sträckte Silvio fram hennes napp till henne, hon tittade mycket koncentrerat på den och sen sakta, sakta tog hon själv tag i den och försökte stoppa den i munnen. När hon väl skulle stoppa nappen i munnen ångrade hon sig och tryckte in alla fingrarna istället. Det är nya favoriten, hon stoppar ofta in alla fingrarna i munne och suger på dem, det stänker saliv åt alla håll och dregler rinner för fullt. Men söt är hon <3.

Drömma kan man ju

Jag hade världens knasigaste dröm precis innan jag vaknade. Jag drömde att jag inte bara hade Lovisa utan det hade visst blivit tvillingar, inget jag märkt, den andra bebisen bara fanns där helt plötsligt. Ett par veckor senare fick jag även trillingar, de anlände lika mystiskt, samt ett adopterat barn för vi trodde inte vi kunde få fler barn efter tvillingarna. Suck! Min hjärna är knäpp.

Stackars Silvio hade varit uppe till 3 inatt med Lovisa för hon vägrade sova, det har gått så himla bra med sömnen nu ett par veckor, men inatt föll det. Jag hoppas att det bara var väldigt tillfälligt, hon verkar ha lite,lite magknip så det kan ha varit det som ställde till det.

Tack H&M

Hade fått ett mail om att jag kunde beställa höstkatalogen redan nu. Det är alltså april nu. De bidrar verkligen till min konsumtion. Skit.

Inte ens förvånad


Jag tror jag är något på spåren

När man är otroligt mammaledig, otroligt lat och otroligt uttråkad. Vad gör man då? Slösurfar såklart. Slösurfning är en konst som jag utvecklat under flera års tid och äntligen lyckats förfina till perfektion.
Härom veckan när jag och mina kumpaner (förlåt, familjemedlemmar) var och handlade på Citygross köpte Silvio något så otroligt fånigt som Pokemonägg, alltså det var som kinderegg, men pokemon.. you got the point? Kille fyller alltså 36 i år..
Lycklig som en 5-åring på julafton tar han med sig sina nyförvärvade små figurer till jobbet för att pryda sin trista, gråa skärm. Lika besviken som vasaloppsåkare utan skidvalla kom han hem och sa sorgset att någon stulit hans figurer och han dessutom skickat ut efterlysningsmail till alla kollegor.
För att återgå till slösurfandet, jag hittade svaret. Vår kära kollega Kerstin har ägnat ett helt inlägg åt dessa försvunna figurer samt lyckats avslöja tjuven.
http://kerstinydrefors.blogg.se/1206616884_pokemon_stld_p_jobbet.html#comment (Även här skulle det varit en snygg länk, men den funktionen fungerar i vanlig ordning inte för mig så jag har gett upp.)

Jag var faktiskt lite huslig

Det blev diskat till slut. Jag hatar verkligen, verkligen att diska. Det är därför jag har en diskmaskin... som inte är inkopplad.
Jag planterade även om rosmarinen och timjanen som vi köpte i helgen, förhoppningsvis kan de hålla sig fräscha längre än 2 dagar nu.


Lovisa övervakade givetvis det hela så att det blev bra.
image31

Hon ser lite konstig ut i bodyn, den är så himla bred över axlarna samt att det är nån slags puffärm. Hennes pappa (Silvio) köpte den bara för motivets skull, väldigt internt skämt, men ändå.
Jag tycker oftast att kläderna från Lindex sitter bra på Lovisa, hon är ju ganska så smal, särskilt över axelpartiet. Tyvärr har vi inte råd med några större utsvävningar på klädfronten så det blir från lågpriskedjorna. Det finns fina märkeskläder på Tradera, men jag tycker ofta att de också drar iväg rejält i pris. Vi har en outlet i närheten och där har jag hittat fina polarn och pyretkläder till rimliga priser, men nu har vi inte kommit iväg. Kanske till nästa löning?

Som den hemmafru jag är

Passande bild, jag ska diska och sedan städa lite så det doftar friskt och rosenknopp när min hårt arbetande sambo kommer hem från sitt krävande jobb.
Då ska maten stå på bordet och barnet sova.
image28

Nån som missat att det är 1 april idag?! ;)

Svettigt värre

Tillbaka från stan igen. Jag var och åt lunch med Silvio på Koh Thai eftersom det blev 'inställt' i lördags. Det var efterlängtat, tråkigt nog var det jordnötsdag idag. Då har de i princip bara rätter med jordnötssås som dagens och ingen av oss tycker om jordnötter. Det slutade med att vi åt en skitstark rätt, gott men starkt.
Termometern visade på 15 grader när jag gick ut och det kändes verkligen, jag var inte särskilt påpälsad, men är ändå helt svettig nu när jag är hemma igen. Konstigt nog sägs det att det ska snöa på lördag, jag som tänkt åka till pappa för att tvätta bilen och eentuellt byta till sommardäck. Får väl se hur det blir med det.

Senaste tiden har jag fått rensa ut en del av Lovisas kläder, hon växer så att man nästan kan se det med blotta ögat. Nu börjar storlek 62 bli för litet, 68 är ännu lite, lite stort, men det spänner inte åt iallafall. Stora tjejen! Nästa onsdag fyller hon tre månader.

Just ja

Äta frukost var det. Jag blev så till mig över att det fungerade här igen så jag glömde bort att jag var hungrig.

Woho, äntligen

blogg.se har haft en goda smaken att försöka lägga över sig på en större server samt byta plattform. I ärlighetens namn gick det väl sådär eftersom de efter drygt två dygn betämmer sig för att stanna vid det gamla tills vidare.
Men vet ni vad detta innebär? Jag kommer skriva ett aslångt inlägg för nu har jag inte skrivit sen i lördags och sen dess har ju minst en bäck flutit under broarna.

Lördag, lördag, vi skulle på en liten fest på kvällen. En av alla Johannor på jobbet hade inflyttningsfest. Jag kan inte påstå att jag känner henne så värst bra eftersom hon började strax innan jag slutade, men det var trevligt ändå. Debbie var också på festen och det var riktigt kul att träffa henne igen och prata om våra bebisar, förlossning osv. Visst, jag kan ärligt erkänna att jag är trött på allt sånt snack, men då brukar det vara ensidigt, alltså jag måste berätta och andra frågar, nu kunde vi jämföra och diskutera.
Runt elvatiden skulle festen vidare neråt stan för att gå ut, jag och Silvio däremot skulle fortsätta vara föräldrar så vi hämtade Lovisa hon Nina som hon hade tillbringat kvällen med.

Söndagmorgon, Lovisa ligger visserligen tyst, men hon sprattlar ohyggligt mycket så jag kan inte somna om, jag orkar inte heller lägga tillbaka henne i hennes egen säng. Till slut tar jag täcke och kudde och parkerar mig på soffan, råkade visst sova till ett. Är evigt tacksam för den sovmorgonen. Söndagen var som söndagar brukar vara, väldigt lugn och trevlig.
På eftermiddagen hade jag bokat in mig på en fika med Hannah, jag skulle även träffa Linda så jag bokade in henne också på fikastunden. Perfekt sätt att slå ihjäl lite tid på, och mycket trevligt. Inte för att det var mig de ville träffa egentligen utan min sovande bebis ;).
När jag kom hem var det dags för vuxenpoäng på maxnivå, vi gjorde stek. Stek gör oldies på söndagarna och serverar med brysselkål och gele. Vi gjorde lammstek med ugnsbakade grönsaker. Det var så gott så jag måste citera Erika "det knullar i munnen".

Så blev det även måndag igen, Nina hade tydligen semester för att hon skulle på en lägenhetsvisning och sista visningstillfället var inom arbetstiden. Nåväl, jag började med att tvinga med henne på en rejäl promenad i bokhultet, det avr riktigt skönt att motionera lite och snacka lite skit. När jag kom hem igen var jag så produktiv att jag äntligen målade våra nattduksbord som väntat på detta ungefärlika länge som vädret varit dåligt. Efter det såg jag dock ut som Pippis häst Lilla gubben, men det gick att tvätta bort med aceton, förmodligen hur hälsosamt som helst.
Lägenhetsvisning, nåt sånt har jag aldrig varit på så det var lite kul, inte för att jag någon gång tänker köpa en lägenhet, men ändå. Nu bor vi bra i hyres, men jag skulle väl snarare vilja ha ett hus framöver. Jag gillar inte att ha grannar så tätt inpå (lyhördhet) samt att jag vill ha en trädgård. Men det blir som sagt ett väldigt framtida projekt.

Nu kommer jag äntligen till den roliga biten, jag surfade lite på In Flames hemsida igår eftersom de släpper nytt album nu, då såg jag att de gör en del spelningar i Sverige i sommar, bla på Metaltown. Surfade därmed vidare till Metaltowns hemsida, de har utökat festivalen till två dagar och det är massa bra band som ska spela. Lätt att jag ska dit. Silvio har semester då och ptja, vi behöver ju göra nånting, inte för att han kommer följa med på just festivalen, men Göteborg. Och Hannah, vet du.. det är Danko igen :D. Så nu bara måste, måste, måste du hänga med.

Så det var det hela. Tisdag, 1 april, ska luncha med Silvio.

RSS 2.0