En tripp till Lund senare

Åter hemma från landet där de pratar totalt obegripligt enligt Silvio. Natha tog väl hand om Lovisa under dagen och vi andra skulle åka tåg. Det gick bra. Vi hittade direkt till sjukhuset också utan att låta vårt taskiga lokalsinne försöka hitta. Ibland är det bra att ha varit i Lund en och annan gång. Lätt lunch innan det var dags för den stora undersökningen.

Väl upplagd på britsen tågade de tre vise männen in, som de så skämtsamt kallade sig själva. Det var 2 läkare från kvinnokliniken samt en barnhjärtläkare. De tittade länge och väl, hummade och hade sig sådär som bara läkare kan.
Efter det fick vi även prata med dem om vad som gäller och vad som kan göras och vad det är för fel.

Felet är att höger hjärtkammare är för liten och kan inte ta hand om det syrefattiga blodet och pumpa tillbaka det till lungorna för syresättning.
Bebisen mår i övrigt hur bra som helst och växer som den ska.

Det som händer är att det blir förlossning med tillgång till barnhjärtläkare, enklast i Lund eftersom det är de som tar oss igenom allting nu. Det var inte akut på ett sådant vis att det kommer bli ett tidigt snitt osv utan vi kan låta graviditeten fortgå och vi kommer förhoppningsvis kunna gosa lite med bebisen innan läkarna tar över och gör det de gör bäst.
Fram till tvåårsålder kommer det att bli en del operationer som kommer att resultera i att hjärtat bara kommer att användas med en kammare och det syrefattiga blodet kommer att ledas direkt till lungorna.
Som de sa, bebisen kommer inte kunna bli högpresterande elitidrottare, dykare, bergsbestigare eller så, men kommer i övrigt att ha ett normalt liv. Men som vi sa, med sådana ambiotioner skulle det nog ändå inte vara vårt barn ;).

Vi ska tillbaka till Lund igen om en månad och kolla vad som hänt sen sist.

I övrigt, det är lika bra att Silvio lär sig språket för det kommer bli mycket tid i Lund framöver.

Sammanfattningsvis känns det bra. Det är tungt med alla operationer och liknande, med det känns bra att bebisen kommer att få ett normalt liv och framförallt att vi frå vår lilla bebis.

Kommentarer
Postat av: Tella

Alltså, det låter ju helsjukt att säga att man blir glad över såna nyheter, men missförstå mig rätt när jag säger det. Det är ju ändå skönt att veta att det är ett tillstånd som kan rättas till, och vi kan alla glädjas åt en liten ny lillskit.

Jag har berättat för Fia och Robin...tänkte att det gick bra eftersom du nu skrivit i bloggen...Kram

2008-09-08 @ 22:51:05
URL: http://emeff.blogg.se/
Postat av: Emma - Fröken Hallonsnöre och Mammagrisen

Jag känner mig precis lika avig, alltså glad för att det känns som ett positivt besked.

Och ja, allt jag väljer att skriva här är ju offentligt så det är verkligen ok :).

2008-09-08 @ 22:57:23
URL: http://emmut.blogg.se/
Postat av: SeraG

Hallå där! Skönt att ni har fått besked i alla fall och att läkarteam osv finns tillgängliga för er... man vet ju hur sjukvården är i övrigt. Men Lund har specialisterna på plats och det kommer vara jättetryggt för er där så Silvio får nog som du skriver, bättra på sin språkförståelse för den "fina" skånskan.

2008-09-10 @ 16:20:18
URL: http://queserag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0