En del tankar vägra släppa

Jag kan verkligen inte släppa hur det slavades (?) på förlossningen här i Växjö när Victor var på gång. När vi kom in var den barnmorskan som tog emot oss lite bekymrad över blödandet och skulle kolla med läkaren. Läkaren kom.. och läste i min journal att jag med fördel bör föda i Lund. Detta mest för att det är praktiskt att ha Victor på rätt ställe från början.
Nåja, efter att ha läst det släppte alla tankar, åtgärder, whatever på mig och det skulle snabbt som attans skicka iväg mig till Lund istället. För att bli av med problemet?
Vad gick fel? Varför kollades jag inte upp ordentligt innan jag skickades iväg på en lång färd? Visserligen var jag onekligen i rätt fordon, men ändå.
I Lund var det riktigt snabba ryck. Där togs blödandet på allvar och väldigt snabbt var en läkare på plats med ultraljudsapparat. Väldigt kort därpå var Victor född.

Vad vänder man sig med sånt här? Jag är smärtsamt ovetande om mina patienträttigheter eller vad man ska kalla det. Jag är lite för frisk (tur egentligen) för att beblanda mig med vården särskilt ofta.

Kommentarer
Postat av: Tella

Först kontaktar du förlossningen i Växjö o ber att få prata med den personal som arbetade när du kom in. Sen kontaktar du Lund och pratar med den personalen där. Om du Är missnöjd med något efter att ha fått ordentligt med fakta och info om alla händelser och alla insatser, så kontaktar du patientombudsmannen.

2009-04-09 @ 18:42:38
URL: http://emeff.blogg.se/
Postat av: Emma

Tack för svaret :). Är som sagt missnöjd med behandligen här i Växjö då fokus låg på att slippa mig då jag verkade vara ett problem istället för att se till så att alla (jag och bebis) var "friska" nog för resan. Med facit i hand var det ju kanske ett sjukt dåligt beslut att skicka iväg mig.

2009-04-09 @ 18:54:18
Postat av: Nina

Synd med sånna historier, det gör ju att man själv blir orolig den dagen man ska få barn...!

2009-04-09 @ 19:50:18
URL: http://ninsans.blogg.se/
Postat av: Tella

Jag tror att det hade varit bättre att snitta dig där och sedan avvakta till nästa dag och skicka dig och Victor med sjuktransport till Lund när ni piggnat till lite. Då hade det inte heller blivit så dramatiskt med snittet, och SIlvio hade kunnat vara med inne. För jag antar att han inte fick det nu?

2009-04-09 @ 22:57:26
URL: http://emeff.blogg.se/
Postat av: Emma

Jag kan ju också tycka att den lösningen hade varit väldigt mycket bättre. Men de gjorde ingen undersökningen eller nåt alls efter att ha sett i min journal att jag borde till Lund. Då blev det liksom viktigare att bli av med mig så snabbt som möjligt.

Gällande Victor så behövde han ju egentligen bara dropp i början vilket lätt hade kunnat ordnas i Växjö.

Men nu blev det ju istället sådär dunderakut så de sprang iväg med mig och Silvio fick sitta kvar i förlossningsrummet.

2009-04-10 @ 00:29:36
Postat av: Tella

Definitivt ett fall för PO

2009-04-10 @ 09:20:52
URL: http://emeff.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0