Märklig dag

Eller kanske inte märklig, men jobbig på något vis. Först var vi iväg till Soc, eller arbete och välfärd som det heter så tjusigt. Allt gick bra där, vi fick en handläggare som det funkade bra med vilket alltid känns bra. Sen ville hon visserligen inte ens ha hälften av alla papper vi hade med oss och som det stod på en lapp att man skulle ha med sig.. men, men. Två problem uppstod som vi tog itu med därfter; Silvios handlingsplan på AF hade gått ut och vi hade inte sökt bostadsbidrag.
AF ja.. skoj ställe. Silvio fick sin handlingsplan för ett och ett halvt år sedan. Sen dess har han fått byta handläggare 3 gånger. Han har fortfarande inte fått träffa någon av sina handläggare och han har ägnat ungefär ett och ett halvt år till att försöka få kontakt med någon och förnya sin handlingsplan.
Nåja, det biten löste sig ändå som tur var. Under tiden snackade jag lite med min gamla kollega som jobbar där.
Vidare till FK.. nästa tokroliga ställe. Vi hade fyllt i en blankett så gått vi kunde och ville veta om den var okej att lämna in. Så vi fick köa.. och köa.. och köa fast vi hade nästa nummer på tur. Sen lyckades vi nog träffa den mest anticharmiga person någonsin. Jösses. Men, men.. blanketten var inte okej så vi får hitta på lite summor vi kan tänkas tjäna resten av detta året samt nästa. Sen ska man kryssa i en ruta om man har fått försörjningsstöd. Här kommer det underbara moment 22, vi kan ju inte kryssa i rutan för det är ju inte beviljat eller så, men det behandlas ju inte hos soc om vi inte sökt bostadsbidrag. Happy times! Nåja, det går väl att komma runt genom att kryssa och skriva förklaring på något annat ställe.
Silvio försökte skämta och sa att han kanske vann 5 miljoner och då kunde skriva det på blanketten.
Snubben svarade väldigt torrt: "då beviljas ni inget bostadsbidrag". No shit!!
Efter detta lilla event skulle Silvio kolla upp ett jobb han blev tipsad om på AF, men personen man skulle prata med var inte där idag.
Kvällen har företrädesvis ägnats åt att baka bröd och bullar.
Victor har ägnat sig åt att gömma sig i ett litet köksskåp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0