Sjuka människor (i flera bemärkelser)

Victor har blivit sjuk nu, snuvig och febrig. Det innebar att vi fick ställa in den planerade spelkvällen. Lite tråkigt, men det tar vi igen nästa helg.
Victor vär även på BVC idag för sin 18-månaderskontroll. Det gick som smort förutom att han inte kunde få vaccinet eftersom han var dålig. Positivt var också att läkaren var en läkare som träffat Victor en del så han visste vad han skulle kolla efter angående förkylningen. Det verkar inte vara någon större fara med Victor och en saturationsmätning här hemma bekräftade att han verkar må bra trots allt.
Sen var det ju nästa sak. Som jag först inte orkade bli arg för, men som jag blev mer och mer arg för under tiden jag gick hem. När jag hämtade Lovisa på dagis ville en av fröknarna berätta om lunchen.
Det hade serverats pyttipanna med rödbetor. Lovisa hade ätit en rödbeta och druckit ett glas mjölk. Lovisa ville därefter ha mer mjölk av någon anledning. Fröken ville att Lovisa skulle äta något innan hon fick mer dricka för att inte dricka sig mätt. Lovisa är en väldigt bestämd liten dam och vill hon ha sju portioner ketchup innan hon rör något annat på tallriken är det lika bra att hon får det för annars äter hon inte alls. Dessutom har hon så vitt jag vet aldrig druckit något och blivit så mätt så att hon inte kan äta.
Nåja, när hon inte fick någon mer mjölk blev hon ledsen och arg.. när hon blir ledsen och arg låser sig det mesta så hon skjuter ifrån sig tallriken och ville inte ha något alls.
Resultatet var att hon fick vara utan mat idag. Det är väl knappast okej.
Jag har aldrig hört att något sådant hänt när ordinarie personal varit på plats, men de kanske är lite mer lyhörda och erfarna. Ibland äter hon inte så bra för att hon kanske inte gillar maten, och oftast får hon någon smörgås eller så istället så att hon inte går hungrig från bordet.
Usch, nu är jag väldigt upprörd över det. Det har varit allmänt kaos nu ett par veckor då det bara är vikarier på dagis och de verkar inte ha så mycket koll på något alls.

Kommentarer
Postat av: Tella

Ring barnomsorgskontoret imorgon. Säg att ni inte godtar att alla ordinarie personal tar semester under samma period så att ingen av de som arbetar känner barnen. Säg också att om det inte händer något i stil med att personalen blir tillsagd eller så, så kommer ni att hålla Lovisa hemma och ni kommer att vägra att betala för den tiden som det inte finns ngn ordinarie personal. Det är för farao era barn det handlar om! Om personalen vill behandla sina egna barn på det sättet är en sak, men på jobbet har de hand om andras barn och då får de fanimig ta hand om dem, och det innebär inte att inte ge dem mat för att de blir ledsna eller kinkiga!

arg Tella

2010-07-29 @ 22:22:21
Postat av: Emma

will do

2010-07-29 @ 23:43:31
URL: http://emmut.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0