Sjukhusbesök

Men inte med Victor utan idag var det Lovisas tur. Först fick vi göra mätning och vägning, med kläder vägde hon 15,5 kg och var 97,3 cm lång. Stora tjejen! Sen var det dags att träffa läkaren som lyssnade lite på luftvägarna, de lät fina och vi pratade lite om hennes hosta och när den uppstår. Efter det fick hon göra pricktest, här förväntade jag mig stora protester. Protesterna kom aldrig utan hon satt som ett litet ljus. Hon testades för olika pollen, häst, hund, katt och ett par olika kvalster. Allt gick bra och det blev ingen reaktion på något ämne.
Efter att ha träffat läkaren igen fick Lovisa astmamedicin utskrivet så att hon kan behandlas långsiktigt. Förhoppningsvis räcker den behandlingen och hon kan få må bra även när det blir lite mer infektionssäsong.

Sen har vi Victor och hans dagis.. ibland blir man lite uppgiven. När han började fick vi fylla i en massa papper, särskilt om saker man ska tänka på med honom. Jag skrev väldigt mycket om att han inte bör äta några mängder broccoli och spenat då det påverkar hans blodförtunnande medicin negativt. Om han äter samma mängd varje dag gör det inget för då kan dosen anpassas, men idag var det soppa med just de ingredienserna och han åt supermycket tydligen. De tänkte inte alls på att han kanske inte borde äta det.
Sen är han alltid väldigt, väldigt törstig när han kommer hem och dricker väldigt mycket. Vi påtalade nu när det var så varmt förra veckan att det är extra viktigt att de erbjuder honom mycket att dricka. Han får ju två olika vätskedrivande mediciner, samt att vissa mediciner påverkar njurarna negativt om han inte får tillräckligt med vätska. Så vi får väl ta ett snack igen om att han måste dricka. Han är ju för lite för att själv kunna tala om att han är törstig, men hemma har han nästan alltid en mugg med vatten inom räckhåll så att han kan ta en slurk när han är törstig. Skulle han inte ha en mugg inom räckhåll erbjuder vi honom ändå dricka ofta. Skönt att det bara är fem veckor kvar för honom där i kaoset och jag hoppas att det kommer att fungera bättre när han flyttat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0