Heldag på barnakuten

Helgen i stort har väl varit väldigt, väldigt ospännande. Jag har sovit på soffan för jag har varit så förbaskat förkyld att jag inte kunnat andas annat än i upprätt läge.
Inatt började dessutom Victor kräkas. Han hostade och kräktes. Sen sov han gott. På morgonen kom lite mer kräk. Han såg lite allmänt risig ut så vi försökte göra en saturationsmätning på honom, men misslyckades. Vi har inte så bra elektroder som vi brukar ha eftersom det är inköpsstopp på de bra och den vi hade gick sönder. Typiskt, men vi har en annan, tyvärr visade den inga fina värden.
Det enda rätta efter det var att ringa sjukhuset så vi kunde kolla upp saker och ting. Jag och Victor åkte dit och levde i någon slags vision om att det skulle gå snabbt.
Efter att ha varit där en timme kräks han upp det lilla han ätit på morgonen. Typiskt. Nåja, det visade sig att han hade väldigt mycket slem i luftvägarna och det kunde säkert vara därför han kräktes också. Han fick inhalera något dundermedel, efter andra inhalationen så pep det fortfarande lite så vi skulle få vara kvar ett bra tag till då det var tvunget att gå några timmar.
Nåja, när vi väl fick byta rum var det ganska överkomligt. Victor drack äppeljuice och åt yoghurt så han verkade ganska nöjd med tillvaron, jag fick lite smörgås så jag överlevde också.
När sista inhalationen äntligen var över var oljudet i luftrören borta och vi fick åka hem igen. Gött!
Victor sover gott nu, det behöver han efter den här dagen. Hoppas att han får må lite bättre nu. Vi fortsätter med astmamedicinerna vi har hemma tills han mår bra igen.

Så.. det var väl vår helg, mest sjukstuga alltså.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0