Man ska lita på sig själv

Idag kom provsvaret på Lovisas allergitest.. och mycket riktigt, hon tål inte laktos. Än en gång fick man bekräftat att man ska lita på vad man själv tror. När vi först tog upp hennes problem med vården hade de svårt att tro oss eftersom det tydligen är väldigt ovanligt att så små barn kan vara känsliga mot laktos, men vi stod på oss och fick till en utredning. Och nu kom svaret. Vi har ju kört på laktosfritt/låglaktos sen jullovet och det har fungerat väldigt bra. Ibland är Lovisa lite gasig i magen om det har varit gräddsås på dagis, men några värre incidenter än så har inte inträffat.
Det var ju lite väl tröttsamt där ett tag när man fick börja varje dag med att städa Lovisas säng och tvätta madrass, täcke, kudde, lakan för att hon var så dålig i magen.
Enda "problemet" nu är att vi bara hittat en välling som hon tycker om. Det är ett litet märke och finns inte på så många affärer så den är lite knepig att få tag på. Lillfröken vill ju gärna ha lite välling när det är sovdags. Vi får tjata lite mer på Konsum där vi bor så att de tar in den.

När vi ändå är inne på området allergi kanske det är dags att ta ett prov på Victor också gällande päron. Där har han ju verkligen att brås på i allergiväg då Silvio var allergisk tidigare och om jag inte missminner mig är det fler i familjen som är allergiska. Nåja, han har ju inte ätit så värst mycket päron i sitt liv, mest för att han inte äter så mycket alls. Senaste tiden har han dock kommit igång bra med maten. Det han har ätit i päronväg innan har ju varit lite i fruktmos så det har varit väldigt lite.
Den här veckan när det har varit fruktstund på dagis har han fått äta lite päron vid två tillfällen och efter båda gångerna har han börjat nysa väldigt mycket. Han nyser inte när han har ätit annan frukt och även om han är förkyld så nyser han inte något.
Så vi tänkte att det kanske ska göras ett litet test på honom...

Nåja, nu är det inte länge kvar tills Lovisa ska hämtas och då blir det helg på riktigt..även om jag ska försöka hinna med lite pluggande också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0