Ännu en arbetsvecka lagd till handlingarna

Skönt!

Skriver inte så mycket om vad jag gör för jag ägnar mig mest åt att jobba och sova vilket inte är så intressant.

Utan det är väl roligare att fortsätta skriva om barnen för där händer det saker.

Jag kom att tänka på något idag. Att Victor är så mycket mer än ett hjärtfel. Hjärtfelet är så centralt och tar så stor plats i hans liv att det lätt blir en identitet. Men han är ju Victor, inte hjärtfelet. Och Victor är som jag skrev i förra inlägget helt fantastisk, med eller utan hjärtfel. Eller kanske trots hjärtfelet. För vem hade orkat vara så positiv som han är? Inte jag. Förmodligen inte du heller.
Victor är den lilla killen med det storam, trasiga hjärtat. Victor älskar "vovva". Vovva, det är tre gosedjurshundar, ibland alla andra gosedjur också. Och vovva är riktiga, levande hundar, allt är vovva och att se Victor skina upp och vråla ut all glädje över vovva, det värmer. Det hade varit jättekul om vi hade möjligheten att ha en egen hund, men det är orealistiskt. Tyvärr. Vi ska ha marsvin.. sen. De är ju också ulliga och gulliga så det blir nog bra.
Vad gör Victor mer? Victor har blivit en bestämd liten herre som vet vad han vill, han pekar ut vilka leksaker man ska plocka fram till honom, han drar i ens byxor och visar att han vill ha en macka eller en frukt och när han vill ha välling säger han "mer" på sitt egna lilla sätt. Victor kan ägna långa stunder åt pusskalas, rättvist ska det vara, varannan puss till mamma och varannan till pappa. Han fnissar alltid när man lägger honom i sängen och han går och gömmer sig i ett hörn när han måste göra något han inte vill.
På morgonen hämtar han ens skor och placerar dem väldigt bestämt vid ens fötter för att man ska gå ut. Han och Lovisa står och stampar som i ett par startblock när vi ska gå ut och sen är det tävlign till hissen. Snabbt tryck på knappen för att öppna, de rusar in och trycker på rätt knapp för att åka ner. Victor kan det där, han trycker alltid rätt och Lovisa låter honom alltid trycka om han är med. Väl i hissen ställer sig alltid Victor med ryggen lutad mot bakväggen och fnissar hela vägen.
Och Victor vet hur man bäst väcker en trött mamma, man smyger in i sovrummet och placerar en blöt puss på hennes mun.

Kommentarer
Postat av: Sofia

Varje gång Micke har träffat Victor kommenterar han hur glad han alltid är och vilken fantastisk liten kämpe han är, kan bara hålla med <3

2010-11-20 @ 15:09:22
Postat av: Nina

Naw :D

2010-11-20 @ 22:20:36
URL: http://ninsans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0