Mattips

Idag gjorde jag en alldeles utmärkt lätt och smidig paj som passar bra till matlådor, förutom vanlig middagsmat. Själva pajskalet blev lite brödigare och fluffigare än vad vanlig pajdeg blir och det var faktiskt riktigt gott. Inte behöver skalet förgräddas heller vilket är ett stort plus om man inte vill slava i köket allt för länge.

Pajdeg:
50 gr smör¨
4 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver

Knåda ihop degen (jag fick tillsätta lite mer mjöl för att få den hanterbar) och kavla ut den, ner i pajformen.

Fyllning:
ca 400 gr blandfärs
½ gul lök, finhackad
½ röd paprika i strimlor
1 påse tacokrydda
1 burk crème fraiche
1 tomat
gratängost

Fräs lök, köttfärs och paprika. Häll på kryddan och crème fraichen. Häll blandningen i pajformen. Lägg skrivor av tomaten ovanpå och slutligen lite lagom med ost.

In i ugnen i 20 min på 200 grader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0