Ninanninanina...

image36

Linda Norrman Skugge - Saker under huden

Baksidetext: Berättelser, minnesanteckningar och samtal bildar bakgrund till en stark skildring m hur plågsamt det är att växa upp när alla runtomkring vill sabba för en och ingen bryr sig.

Det handlar om saker under huden, det som kryper och sticks, kittlar och rivs, det som äter sig in och inte går att sudda bort. Mirjam, Lisa och Tererse är kompisarna som  inte är några kompisar - de är alltid nedlåtande, ska visa sig bättre och alltid ha rätt.
Siah är den man kan samtala med, ibland. Hon är också den enda som vet hur allting egentligen är med mamma och pappa, fastrarna och kusinerna. Och till Love testamenteras allt. INGEN annan ska få någonting.

Mitt tyckande: Alltså jag har läst boken så många gånger så jag har tappat räkningen. Den är så ohyggligt bra i all sin enkelhet. Jag fullkomligt älskar Linda och det hon gjorde på den här tiden, hon var min stora idol. Nuförtiden har jag eller om det är hon glidit bort. Hursom, jag tycker boken är skitviktig, och egentligen borde den läsas i yngre åldrar då när allting kan vara sådär jobbigt, men det är också en tillbakablick nu när man är äldre. Så, där har vi det, dagens boktips. Läs och älska och begrunna.


Helt off topic, men jag vill ha den här soffan.
image37

Eller förresten, den tycks ha mist sin charm från min barndom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0