Dagens boktips

Maria Ernestam - Caipirinha med Döden

Baksidetext: På ytan verkar Ericas liv perfekt. Hon och hennes sambo Tom älskar varandra och trivs med sin tillvaro. Eller det är åtminstone vad Erica tror...
Ända tills Tom berättar att han behöver en paus i förhållandet. Allting rasar för Erica, som tröstar sig med några glas vin, somnar och vaknar av att det ringer på dörren. När hon öppnar står hon ansikte mot ansikte med Döden.
I sin desperation låter sig Erica varken skrämmas eller förundras. Kanske för att Dödens uppenbarelse inte alls stämmer med den gängse bilden. Och vem skulle inte låta sig charmas av en stilig man som lagar fantastiska middagar, bjuder på gott vin och beter sig som den perfekta gentlemannen?
Med Döden som bundsförvant tar Erica girigt chansen att 'städa upp' i sin omgivning. I den dramatik som följer går kontrollen förlorad och hon börjar begå misstag som får förödande konsekvenser...

Jag tycker: En smårolig historia som inte bjuder på några större överraskningar, möjligen var slutet lite oväntat. Överlag, inte det bästa jag läst, men jag tycker ändå att boken kan vara läsvärd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0